فهرست مطالب

پژوهش ها و سیاست های اقتصادی - پیاپی 76 (زمستان 1394)

فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی
پیاپی 76 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیاوش جانی * صفحات 7-32
    با عنایت به اهمیت شکاف تکنولوژی در رقابت پذیری، در این مطالعه عوامل موثر بر شکاف تکنولوژی در صنایع کارخانه ای ایران با تاکید بر درجه رقابتی در قالب داده های تابلویی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که بالابودن درجه تمرکز و سودآوری، موجب تشویق بنگاه ها به انتقال تکنولوژی است. همچنین، بنگاه های برخوردار از موقعیت انحصاری از طریق سرمایه گذاری در واحدهای R&Dو ایجاد نوآوری، شکاف تکنولوژی را کاهش می دهند. در این میان، ورود بنگاه ها و سیکل های تجاری نیز از جمله عواملی هستند که موجب کاهش شکاف تکنولوژی در صنایع انحصاری می شوند. این در حالی است که واردات شکاف تکنولوژی را در صنایع انحصاری افزایش می دهد. همچنین، نتایج نشان می دهد که ورود بنگاه ها در صنایع رقابتی موجب افزایش شکاف تکنولوژی و واردات موجب کاهش شکاف تکنولوژی در صنایع رقابتی است.براساس نتایج این مطالعه و به منظورکاهش شکاف تکنولوژی در صنایع انحصاری لازم است ابتدا با کاهش موانع ورود، رقابت در این صنایع افزایش یافته و به این ترتیب توانمندی بنگاه ها برای رقابت پذیری ارتقایابد. سپس، متناسب با میزان افزایش رقابت و ارتقای توانمندی بنگاه ها در این صنایع، تعرفه ها کاهش و واردات افزایش یابد.
    کلیدواژگان: شکاف تکنولوژی، رقابت پذیری، درجه رقابتی، واردات، ورود بنگاه
  • ابوالقاسم توحیدی نیا * صفحات 33-54
    امروزه برخی از اقتصاددانان در تحلیل اثرات یک سیاست اقتصادی، به نحوه ارتباط بین کارایی و عدالت می پردازند و تلاش می کنند این رابطه را شناسایی کنند. بدین معنا که بعد از اجرای یک سیاست، آیا کارایی و عدالت با یکدیگر در یک راستا قرار می گیرند یا یکی به قیمت تقویت دیگری تضعیف می شود.از سوی دیگر، در موضوع بهره برداری از منابع طبیعی پایان پذیر، از جمله نفت خام و گاز طبیعی، دو سوال مهم پیش روی اقتصاددانان است. سوال اول از سطح استخراج بهینه و صرف درآمد حاصل از آنها به صورت بهینه می پرسد. سوال دوم در این ارتباط است که از این منابع چگونه بهره مند شویم که حق آیندگان ضایع نشده و بی عدالتی در حق آنها صورت نگیرد.در این راستا، تحقیق پیش رو تلاش کرده است با ارائه یک مدل نسل های همپوش،متناسب با شرایط اقتصاد ایران، رابطه بین تحقق عدالت بین نسلی در بهره برداری از درآمد منابع نفت و گاز کشور و سطح رفاه جامعه را در خلال زمان بررسی کند.نتیجه تحقیق حاکی از آن است که سطح مصرف خانوارها و، همچنین،میزان بهره مندی آنها از اوقات فراغت در هنگام تحقق عدالت بین نسلی بهبود یافته و وضعیت رفاه خانوارها در طول دوران زندگی شان بهبود قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد.
    کلیدواژگان: عدالت بین نسلی، منابع طبیعی پایان پذیر، مدل کلان اقتصاد ایران، رفاه اقتصادی
  • سعید عیسی زاده *، مریم مظهری آوا صفحات 55-74
    در همه کشورها بانک ها از طریق اعطای وام ها و پذیرش سپرده ها نقش مهمی در تامین منابع مالی و ارائه خدمات مالی در اقتصاد دارند. از این رو، همواره کارایی بانک ها یکی از مهم ترین موضوعاتی است که توجه زیادی را به خود مبذول داشته است. در بعضی موارد،ادغام ها رایج ترین روش افزایش کارایی نهادهای مالی هستند. به علاوه، ادغام ها یکی از روش های بازسازی ساختار های بانکی و نهادهای مالی نیز به شمار می روند. هدف این مقاله، بررسی وجود صرفه های مقیاس بعد از ادغام بانکی در ایران است. برای بررسی این موضوع با استفاده از داده های ترازنامه، ادغام بین دو بانک ملت و تجارت که در بین بانک های ایرانی از بیشترین دارایی برخوردارند، در طی سال های 1391-1382ش شبیه سازی شده است. با استفاده از تابع هز ینه ترنسلوگ و روش sur، اثر صرفه های مقیاس و تعطیلی شعب روی کاهش هزینه بانک هایی که به صورت فرضی ادغام شدند، بررسی شد. نتایج برآورد مدل نشان می دهد که وجود صرفه های مقیاس باعث کاهش هزینه بعد از ادغام می شود، اما تعطیل کردن شعب بانک هدف بعد از ادغام نمی تواند منجر به کاهش هزینه این دو بانک ادغامی گردد.
    کلیدواژگان: ادغام بانکی، شبیه سازی، صرفه های مقیاس، تعطیلی شعب، تابع هزینه ترنسلوگ
  • عزت الله عباسیان *، الهام فرزانگان، ابراهیم نصیرالاسلامی صفحات 75-92
    یکی از مسائل چالشی و بحرانی در تئوری مالیه رفتاری آن است که چگونه می توان یک مدل تحقیق پذیر را برای توضیح فرآیند شکل گیری حباب قیمتی فرمول سازی کرد. دراین مقاله،براساس کار اولیه اشلایفر و ویشنی (1997) و بافرض آربیتراژکنندگان عقلایی نزدیک بین این سوال مطرح می شود که آیا وجود حباب عقلایی می تواند ناشی از فعالیت و واکنش معامله گران اختلال زا به اطلاعات اختلالی باشد. بدین منظور، با استفاده از آمارهای بورس اوراق بهادار تهران،طی بازه فروردین سال 1383 تا پایان خرداد سال 1394ش، یک مدل اتورگرسیوترکیبی لوجستیک از پویایی های قیمت سهام در قالب یک سیستم دورژیمی درنظر گرفته شده به گونه ای که فرآیند حباب قیمت گذاری دریک رژیم ایجاد می شود اما در رژیم دیگر نوعیهم انباشتگی خطی بین قیمت و سود سهام برقرار است.برطبق نتایج تجربی،احتمال تغییر رژیم به تورم برون زا و وقفه قیمت سهام بستگی دارد. این نشان می دهد که قیمت های سهام نسبت به اطلاعات اختلالی در بازار آسیب پذیر هستند.
    کلیدواژگان: نسبت سود سهام، قیمت، مدل LMARX، حباب قیمتی، آربیتراژکنندگان عقلایی، محدودیت در آربیتراژ
  • سعید راسخی *، احمد جعفری صمیمی، محمدعلی احسانی، المیرا ذبیحی صفحات 93-114
    فضای روابط اقتصاد سیاسی کشورها در دهه های گذشته، همواره شاهد کنش متقابل میان سیاست گذاران و عوامل اقتصادی بوده است. به طوری که عوامل مختلف اقتصادی در روند تصمیم گیری و شکل گیری سیاست ها، به ویژه سیاست های حمایت تجاری، نقش موثری ایفا می کنند. در چارچوب مطالعات اخیر، مقاله حاضر با به کارگیری مدل داده های تابلویی پویا و مدل پانل آستانه ای، طی دوره زمانی 1995-2011م، به بررسی اثر چرخه های تجاری بر حمایت واردات در کشورهای در حال توسعه منتخب می پردازد. نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که وقتی نرخ رشد جزء چرخه ای تولید ناخالص داخلی بالا می رود، حمایت واردات، ضدچرخه ای خواهد شد. همچنین، اثر نرخ ارز و نفوذ واردات بر حمایت واردات منفی و معنی دار به دست آمده است و اثر دو متغیر کسری بودجه و نرخ بیکاری بی معنی بوده است. براساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، به نظر می رسد که حمایت واردات تحت تاثیر برخی عوامل درونی قرار می گیرد که شدت تغییر آنها می تواند بر نحوه اثرگذاری متغیر، اثرگذار باشد. بنابراین، دولت در اتخاذ سیاست های حمایتی، باید توجه بیشتری به عوامل موثر در درون زایی سیاست های حمایت واردات نماید تا احتمال موفقیت این سیاست ها افزایش یابد.
    کلیدواژگان: حمایت واردات، چرخه های تجاری، داده های تابلویی پویا، مدل پانل آستانه ای، کشورهای در حال توسعه
  • مریم سلیمانی موحد *، زهرا افشاری، مهدی پدرام صفحات 115-144
    در این مقاله، ابتدا یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی بر اساس مشارکت بخش خصوصی و دولت در تامین مالی سرمایه و تقسیم سود براساس الگوی مشارکت اسلامی طراحی شده است. هدف مقاله حاضر، معرفی یک ابزار سیاستی اسلامی (عقد مشارکت) به جای نرخ بهره است. برای این منظور یک قاعده مشارکت اسلامی جایگزین قاعده تیلور است که در آن نرخ مشارکت دولت در تامین مالی سرمایه های تولید، به عنوان ابزار سیاستی به انحرافات محصول و تورم از سطح یکنواختشان واکنش نشان می دهد. نتایج مدل نشان داد که با معرفی این ابزار شکاف تورم و تولید و واریانس آنها کاهش می یابد. سپس قاعده سیاستی بهینه استخراج شده است. قاعده بهینه به دست آمده دلالت براین دارد که مقام پولی باید نسبت به نوسانات تولید و تورم به یک میزان واکنش نشان دهد. نتایج نشان می دهد که ابزار معرفی شده توانمندی مقابله با نوسانات اقتصادی را داراست و می تواند همچون جایگزین برتر برای نرخ بهره در اقتصاد به کار رود.
    کلیدواژگان: تعادل عمومی پویای تصادفی، قاعده مشارکت اسلامی، قاعده سیاستی بهینه
  • محمدحسین پورکاظمی *، امین بیرانوند، محبوبه دلفان صفحات 145-166
    با توجه به پیامدهای ناگوار تورم در بخش های مختلف اقتصاد، آگاهی از احتمال وقوع تورم شدید در آینده نزدیک،فرصتی بسیار مناسب جهت اجتناب از تبعات منفی تورم ایجاد می کند. برای آگاهی از وقوع تورم شدید درآینده نزدیک، در قدم اول باید عوامل موثر بر تورم را به درستی شناسایی کرد. در این مقاله از میان داده های ماهانه 21 متغیر احتمالی اثرگذار برتورم، در بازه زمانی فروردین 1375 تا دی ماه 1390ش، با ترکیب الگوریتم ژنتیک و شبکه های عصبی، متغیرهای اساسی موثر بر تورم ایران تعیین شده اند. این متغیرها عبارت اند از: حجم نقدینگی، مخارج دولت، شاخص دستمزد نیروی کار، نرخ سود بانکی، تولید ناخالص داخلی، تورم با وقفه زمانی و شاخص قیمت جهانی نفت خام. پس از شناسایی متغیرهای اساسی، یک سیستم هشداردهنده تورم شدید طراحی شده است. این سیستم با بهره گیری از مبانی شبکه های عصبی، احتمال وقوع تورم شدید در بازه شش ماه آتی را پیش بینی می کند. برای طراحی این سیستم از یک شبکه عصبی پیش خور با دولایه پنهان استفاده شده است. نتایجمدل، نشان دهنده عملکرد امیدوارکنندهسیستمهشداردهنده استو سیستمقادربهصدورسیگنال هایهشداردهندهزودهنگام وقوع تورم شدید در آینده نزدیک است.
    کلیدواژگان: تورم، عوامل موثر بر تورم، شبکه های عصبی، الگوریتم ژنتیک، سیستم هشداردهنده تورم
  • زهرا یزدان پرست، مصطفی کریم زاده *، احمد سیفی، محمد علی فلاحی صفحات 167-186
    لیندر معتقد است سطح درآمد سرانه یک کشور الگو ی خاصی از سلیقه ها را به بار می آورد. در واقع طبق مدل هم پوشانی تقاضای لیندر ، تجارت دوجانبه بین کشور های با درآمد سرانه مشابه بیشتر از کشور های با درآمد سرانه ی متفاوت است. پژوهش حاضر با استفاده از الگو ی داده های تابلویی به بررسی تجارت دو جانبه ایران و شرکای تجاری بر اساس نظریه لیندر در دوره زمانی 2010-2006 می پردازد. با بررسی داده ها و اطلاعات مربوط به واردات، ده شریک عمده تجاری ایران در زمینه واردات امارات، چین، آلمان، ترکیه، سویس، کره جنوبی، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و هند می باشد. نتایج حاکی از پذیرش فرضیه اصلی مبنی بر تاثیر منفی و معنادار بین حجم تجارت (صادرات و واردات) و اختلاف درآمد سرانه میان دو کشور است. به عبارتی هر چه تفاوت درآمد سرانه میان کشور ها کمتر شود تجارت میان دو کشور افزایش خواهد یافت. در مورد فرضیه دوم که مبین ارتباط منفی میان متغیر مسافت و حجم تجارت می باشد در مورد صادرات این فرضیه پذیرفته می شود. اما در مورد واردات این فرضیه رد می شود. با توجه به این که کشور های منتخب از نظر جغرافیایی فاصله ی نسبتا زیادی با ایران دارند، به همین دلیل مدل جاذبه برای الگوی واردات ایران در این پژوهش خلاف انتظار نظری می باشد.
    کلیدواژگان: صادرات، واردات، نظریه لیندر، شکاف درآمد سرانه
  • نفیسه بهرادمهر، ر فرخنده جبل عاملی، سوده شیبانی فر * صفحات 187-208
    در این مقاله، آثار منع فروش استقراضی، به عنوان یک ویژگی بازار بورس تهران، بر انتخاب پورتفوی بهینه در این بازار بر اساس نظریه میانگین واریانس بررسی می شود. به این منظور در فرآیند بهینه یابی پورتفوی که با استفاده از رویکرد کان تاکر انجام شده است، به مقیدسازی وزن های بهینه در جهت نا منفی بودن آنها پرداخته شد. همچنین، تاثیر تغییر ویژگی های روانی سرمایه گذار و انتخاب وزن های متفاوت بر پورتفوی بهینه نیز مدنظر قرار گرفت و وزن ها براساس مدل های اقتصاد سنجی مختلف محاسبه شد. سپس برای حالات مختلف، میانگین و واریانس و نسبت شارپ پورتفوی را پیش بینی کردیم. نتایج حاکی از آن بود که، به طور کلی، دارایی بدون ریسک بر پورتفوی ریسکی اولویت دارد و فارغ از درجه ریسک گریزی و یا ریسک پذیری فرد، مقیدسازی بهینه یابی ها و، به عبارت دیگر، منع فروش استقراضی نیز منجر به انتخاب دارایی بدون ریسک و کسب نتایج مطلوب تر در این بازار می شود. تجربه سایر کشور ها نشان داده است که به نظر نمی رسد استفاده نکردن از این ابزار تاثیرمثبت چشمگیری درمهار نوسانات ناگهانی و بحران ها داشته باشد. از طرف دیگر، شاید فروش استقراضی در شکل رایج خود در بازار های مالی دنیا، برای بازار نوپای بورس تهران ابزار مناسبی نباشد. توصیه می شود در ابتدا توسعه بازار سرمایه کشور در دستور کار قرار گیرد؛ سپس با بومی سازی (حل مسائل شرعی مربوطه) این ابزار برای استفاده به سرمایه گذاران داخلی معرفی شود.
    کلیدواژگان: پورتفوی، نظریه میانگین واریانس مارکویتز، قیود وزنی، کان تاکر، دارایی بدون ریسک
|
  • S.Jani Pages 7-32
    As technology gap is important in competitiveness , in this study effective factors on technology gap in Iranian manufactures is analyzed from industrial economy’s point of view through panel data with the emphasize on competition degree. The results show that high degree of concentration and profitability encourage the firms to transfer the technology.Also monopoly firms decrease the technology gap through investing on R&D and innovation. Besides, firm entry and business cycles cause technology gap decrease in monopoly manufactures, while import causes the technology gap to increase. In competitive manufactures, firm entry increases the technology gap and the import decreases it.Firm profitability, firm entry ban decrease especially in monopoly manufactures and tariff policy reformation due to their competition degree have a positive role in decreasing technology gap and improving competitiveness.
    Keywords: Tecnology Gap, Competiteveness, Compitition Degree, Import, Firm Entry
  • Abolghasem Tohidinia* Pages 33-54
    Today, some economists consider the relation between efficiency and justice when they want to analyze the effects of an economic policy. They interest to know if the two aims are accompanied with each other or not.On the other hand, in utilizing exhaustible resources, including crude oil and natural gas, there are two important questions. First question is about optimal resource extraction and optimal utilizing its revenues. But the second inquires the intergenerational justice or fairness conditions.In this respect, the paper tries to explain the relation between the intergenerational justice policy in utilizing crude oil and natural gas revenues and the welfare level of society over time applying an overlapping generations model for Iran economy.Finally, the model shows that the consumption level of households and also their leisure will be increased if the government respects the intergenerational justice policy and as a result, the welfare level of society will be improved in long run.
    Keywords: Intergenerational Justice, Exhaustible Natural Resources, Macro Model of Iran Economy, Economic Welfare
  • Saeed Isazadeh *, Maryam Mazzhary Aavaa Pages 55-74
    In all countries, banks have been played a major role in financing and providing financial services in the economy by granting loans and accepting deposits . Therefore the bank’s efficiency is one of the most important issues in an economy that interests much attention. In some cases , mergers are common methods to increase the efficiency financial institutions and it is one of the ways of restructuring banking and financial institutions as well. The purpose of this paper is to investigate economies of scale after taking place of the merger in Iran. For this purpose, by using data sheets, bank merger of Melat Bank and Tejarat Bank that have the most assets between the Iranian banks has been simulated in duration 1382-1391.By using the Tranclog cost function and SUR method, effect of the economies of scale and closing branches were investigated on reducing costs of banks that were merged hypothetically. The results show that the economies of scale is an important reason of reducing the cost after taking place of the merger but closing branches of target bank post merger will not lead to reduction in costs.
    Keywords: merger, simulation, economies of scale, closing branches, trancelog cost function
  • Ezatollah Abbasian *, Elham Farzanegan, Ebrahim Nasiroleslami Pages 75-92
    One challenging and critical problem in behavior finance is how to establish verifiable models describing the appearance price bubbles.In this paper, Building on Shleifer and Vishny (1979), seminal work, and with assumption of being myopic arbitragers, the aim is to test if existence of rational bubble is due to activity and response of noise traders to noisy information?Using Tehran Stock Exchange data from 2004:M3 to 2015:M6, an autoregressive regime-switching model of stock price dynamics in which the process creates pricing bubbles in one regime while a linear co-integration relationship between dividends and prices prevails in the other, is estimated. Empirical results indicate that the probability of regime-switching depends on exogenous inflation and lagged price. The results emphasize the importance of the impact of noisy information causing the deviation of prices from intrinsic value.
    Keywords: Dividend, Price Ratio, LMARX Model, Rational Bubble, Rational Arbitrageurs, Limits to Arbitrage
  • Saeed Rasekhi *, Ahmad Jafari Samimi, Mohamadali Ehsani, Elmira Zabihi Pages 93-114
    The political economic relationships atmosphere in recent years, is involved interactions between policy making and economic factors. In this framework, various economic factors influence on decision making and politics formations specially trade policies. In the context of recent studies, this paper by using dynamic panel data and threshold panel data models investigates the effect of business cycles on import protection for selected developing countries during 1995-2011. The results indicate that the effect of cyclical component of GDP on Import protection is negative when the growth rate of cyclical component of GDP is raised. Also the effect of exchange rate and import penetration is negative and significant and the effects of unemployment rate and budget deficit are not significant. Finally, this paper recommends that protective policies should pay more attention to the role of the endogenous factors affecting import protection policies especially economic factors in order to increasing the success of the policies.
    Keywords: Import Protection, Business Cycle Fluctuations, Dynamic Panel Data, Threshold Panel Data, Selected Developing Countries
  • Maryam Soleimani Movahed *, Zahra Afshari, Mehdi Pedram Pages 115-144
    This paper is aimed to design a Dynamic Stochastic General Equilibrium in an Islamic framework for Iran. For this purpose an Islamic policy instrument, i.e. The share of government participation in capital funding (MUSHARAKA) is substitute for the interest rate. Then an Islamic policy rule is substitute for Tailor rules in which MUSHARAKA rate will respond to GDP and inflation fluctuations. The results reveal that with the new policy rules, the impact of economic shocks on both GDP and inflation fluctuation will decrease. Then the optimal Islamic(MUSHARAKA) rule is derived. The coefficients of optimal policy rules indicate that monetary authority should respond equally to inflation and the GDP gaps. Therefore, we can conclude that the instrument introduced in this model is quite capable to confront economic fluctuations .So it can be used as an alternative superior instrument for implementing the stabilization policies.
    Keywords: DSGE model, Islamic MUSHARAKA rule, the optimal policy rule
  • Mohammadhosein Porkazemi*, Amin Biravand, Mahboobe Delfan Pages 145-166
    Due to the adverse consequences of inflation in different sectors of the economy, the awareness of the possibility of hyperinflation in the near future makes a great opportunity to avoid the occurrence of hyperinflation. Therefore, this research seeks to design a warning system for hyperinflation. This system using the variables affecting inflation and exploiting the basics of the neural networks appraises the possibility of the occurrence of hyperinflation in the next six months. In this research, from the monthly data of 21 possible variables having effect on inflation from March in 1996 to December in 2011 with the combination of genetics’ algorithm and neural networks the essential variables affected Iran’ inflation are determined. These variables are: Liquidity, government expenditure, labor wage index, interest rates, gross domestic product, Inflation with a lag, and global price index for crude oil. After identifying the fundamental variables using the data related to these variables, the designing of a warning system for inflation is sought. To design such a system, a feed forward neural network with two hidden layers is used. The experimental results of the model indicate the promising performance of the warning system, and the system is able to emit an early warning signal for the occurrence of hyperinflation in near future.
    Keywords: Inflation, factors affecting inflation, neural networks, genetic's algorithm, warning system for inflation
  • M. Karimzade*_M. A Falahi_Z. Yazdanparast Pages 167-186
    One of the important goals in the developing countries such as Iran is economic growth and development. These countries must consider sufficiently to the foreign trade section. In the recent time the success or failure of the economy of countries strictly depend on the situation of the domestic economy. Because of the interaction with the global economy has become inevitable. According to many survey, state of countries in international economy and trade with the outside world is vital. Since the present study uses panel data model to examine bilateral trade between Iran and partners by Linder theory in period 2006-2010. Linder believe that, the level of per capita income in a country gives a certain pattern of tastes in a country. In fact, the Linder demands overlap model theory estates the bilateral trade between countries with similar per capita income are more than countries with different per capita income. Our results indicate that the negative and significant effect between the volume of trade (exports and imports) and the difference income per capita between the two countries. In the other words more difference country’s per capita income, the volume of trade between the two countries will decrease. The second hypothesis, which suggests a negative relationship between distance and trade volume, in Iran is rejected.
    Keywords: Export, Import, Linder Theory, Per Capita Income Gap
  • S. Sheybanifar Pages 187-208
    In this paper, we investigate short selling prohibition impacts upon the portfolio optimization using mean variance portfolio theory in Tehran Stock Exchange (TSE). Kuhn-Tucker approach is applied for imposing the non-negativity weight constraints which means no short selling. In other words, we impose the non-negativity constraint deduced from the Kuhn-Tucker approach to simulate the no short selling rule in this market. We also apply conditional estimation of the mean and variance of returns (resulted from GARCH model) along with the simple one to understand the effects of weight estimation. Comparing Sharp ratios, we observed that regardless of the psychological characteristics of the investor, short selling prohibition results in risk-free assetholding and higher return (we will be better off without short selling in this market. Holding the risk-free asset is almost the optimal choice in this case). World experience shows that short selling prohibition does not result in price stability in financial crisis. In other hands, short selling, in its common form, does not seem to be an appropriate tool due to newly founded situation of TSE. Henceforth, stock market development seems to be an appropriate policy and short selling can be used in TSE after being tailored with IRAN’s judicial situation.
    Keywords: portfolio, Markowitz's mean, variance theory, weight constraints, Kuhn, Tucker, risk, free asset