فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:20 Issue: 6, 2016

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 6, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/11/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میلاد عبدی، محمد مهدی سلطان دلال *، محبوبه حاجی عبدالباقی، معصومه دورقی، ابولفضل داوودآبادی صفحات 302-307
    سابقه و هدف
    پروبیوتیک ها ارگانیسم های مفیدی هستند که اثرات درمانی خود را با جایگزین کردن فلور میکروبی ایفا می کنند. هدف از این مطالعه، تعیین اثر ممانعتی لاکتوباسیل های به دست آمده از مدفوع نوزادان سالم علیه رشد اسینتوباکتر بومانی و سودوموناس آئروژینوزا با منشا عفونت بیمارستانی بوده است.
    مواد و روش ها
    ابتدا تعداد 105 نمونه عفونت بیمارستانی جمع آوری و ارگانیسم های عامل عفونت آنها جداسازی گردید. حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری های عفونت زا با روش دیسک دیفیوژن بررسی گردید. اثر آنتاگونیستی باکتری های لاکتیک علیه باکتری های غیرتخمیری جدا شده، با روش چاهک انجام شد.
    یافته ها
    از بین 105 ایزوله، 29 مورد آن غیرتخمیری، که شامل 17 مورد اسینتوباکتر بومانی و 12 مورد سودوموناس آئروژینوزا بود. ایزوله های اسینتوباکتر بومانی به جز آنتی بیوتیک آمپی سیلین سولباکتام، نسبت به سایر آنتی بیوتیک های مورد آزمایش، مقاومت بسیار بالایی را نشان دادند. ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین سولباکتام و جنتامایسین بیشترین مقاومت و آمیکاسین و مروپنم بیشترین حساسیت را داشتند. سویه های لاکتوباسیل جدا شده از مدفوع نوزادان سالم (لاکتوباسیلوس پلانتاروم، فرمنتوم و رامنوزوس)، اثر آنتاگونیستی قابل توجهی روی ایزوله های اسینتوباکتر بومانی و سودوموناس آئروژینوزا داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر آنتاگونیستی قابل توجهی که لاکتوباسیل های (پلانتاروم، فرمنتوم و رامنوزوس) در مقابل ایزوله های اسینتوباکتر بومانی و سودوموناس آئروژینوزا ایجاد کردند، مصرف فرآورده های حاوی پروبیوتیک به ویژه لاکتوباسیل های مورد استفاده در این پژوهش، در پیشگیری و درمان اینگونه عفونت ها می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، لاکتوباسیلوس، حساسیت آنتی بیوتیکی، سودوموناس آئروژینوزا، اسینتوباکتر بومانی
  • مهشید عبدمیشانی، زهرا بهادران، هانیه سادات اجتهد، پروین میرمیران *، فریدون عزیزی صفحات 308-314
    سابقه و هدف
    هدف ما در این مطالعه، بررسی اثر جوانه بروکلی غنی از سولفوروفان در کاهش اختلالات متابولیکی ناشی از شربت ذرت غنی از فروکتوز می باشد.
    مواد و روش ها
    48 رت نر ویستار با میانگین وزنی 23±253 گرم به صورت تصادفی در یکی از چهار گروه کنترل پایه، کنترل (رژیم غذایی نرمال)، فروکتوز (رژیم غذایی نرمال + آب حاوی 30% فروکتوز) و فروکتوز + پودر جوانه بروکلی (رژیم غذایی حاوی 5% پودر جوانه بروکلی + آب حاوی 30% فروکتوز) قرار گرفتند. طول مدت مطالعه 8 هفته بود. شاخص های بیوشیمیایی شامل سطوح سرمی ناشتای تری گلیسیرید، کلسترول تام، HDL کلسترول، آلکالین فسفاتاز، گاما-گلوتامیل ترانسفراز، آلانین آمینوتراسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در ابتدای مطالعه و هفته ها ی چهارم و هشتم اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    میانگین تغییرات وزن بدن در سه گروه کنترل، فروکتوز و فروکتوز + پودر جوانه بروکلی به ترتیب 5/31، 4/31 و 3/18% بود. میانگین افزایش وزن در گروه فروکتوز + پودر جوانه بروکلی در مقایسه با دیگر گروه ها کمتر بود (009/0P=). در طی مداخله، یک روند افزایشی معنادار در سطوح سرمی کلسترول تام، تری گلیسیرید و LDL کلسترول در گروه فروکتوز مشاهده شد (05/0P<). همچنین در گروه فروکتوز، سطوح سرمی آلکالین فسفاتاز و گاما-گلوتامیل ترانسفراز روند افزایشی معناداری داشتند (05/0P<). پس از 8 هفته مداخله، در گروه فروکتوز + پودر جوانه بروکلی در مقایسه با سایر گروه ها، سطوح LDL کلسترول به طور معناداری کمتر (001/0P=) و سطوح HDL کلسترول به طور معناداری بیشتر بود (048/0P=).
    نتیجه گیری
    پودر جوانه بروکلی غنی از سولفوران می تواند اثرات مفیدی در برابر اختلالات متابولیکی ناشی از رژیم غنی از فروکتوز داشته باشد.
    کلیدواژگان: پودر جوانه بروکلی، سولفورافان، شربت ذرت غنی از فروکتوز، اختلالات متابولیکی
  • اشرف صیدالی *، نوید نمازی صفحات 315-319
    سابقه و هدف
    با توجه به عوارض شناخته شده ی سزارین و روند رو به افزایش این عمل تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت این پژوهش با هدف بررسی این طرح که می تواند موجب تغییر اندیکاسیون ها بشود و آیا اهداف این طرح در کاهش کل عمل سزارین تحقق پیدا کرده است یا نه، انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی و با استفاده از اطلاعات موجود انجام شده است. بر اساس این مستندات، اندیکاسیون های سزارین بر مبنای چک لیست معاونت درمان تنظیم شد که شامل: سزارین به دلخواه، سزارین قبلی، نمایش غیرطبیعی جنین، دیسترس جنینی، عدم تطابق سر جنین و لگن، عدم پیشرفت زایمان، چند قلویی، حاملگی پس از موعد، جفت سر راهی، دکولمان، دفع مکونیوم، علل نامعلوم و سایر علل می باشد. طرح تحول نظام سلامت از تاریخ 15/2/1393 اجرایی گردید و زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه فقط بر اساس اندیکاسیون های سزارین و در دو مقطع زمانی، قبل از اجرای طرح نظام سلامت و بعد از اجرای این طرح بررسی شدند. اطلاعات حاصل با استفاده آزمون تی تست و کای 2 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که در زنان باردار مراجعه کننده در سال 93، اندیکاسیون هایی مانند سزارین قبلی و علل نامعلوم با افزایش داشته (05/0P<) و سزارین به علت عدم تطابق سر جنین و لگن، دفع مکونیوم، سایر علل و تعداد کل سزارین کاهش داشته اند (05/0P<). در سایر اندیکاسیون ها تغییرات معنی دار آماری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که اجرای طرح تحول نظام سلامت در کاهش اندیکاسیون های سزارین و مجموع آمار کلی سزارین موثر بوده و می توان امیدوار بود که با تداوم و حسن اجرای آن به اهداف علمی کشور و در نتیجه رسانیدن آمار سزارین به استاندارد جهانی نزدیک تر شویم.
    کلیدواژگان: اندیکاسیون سزارین، طرح تحول نظام سلامت، زایمان طبیعی
  • علیرضا آقایوسفی، برزو امیرپور *، احمد علیپور، حسین زارع صفحات 320-326
    سابقه و هدف
    اجتناب به عنوان یک راهبرد مقابله گری ناسازگارانه، از نشانگان اصلی و عامل تداوم بخش اختلال استرس پس آسیبی محسوب می شود. بنابراین، روان درمانگری های کارآمد در بهبود این اختلال برای کاهش نشانگان اجتناب، طرح های مشخصی ارایه می کنند. چون گزارشی از تاثیر آن روی جانبازان وجود نداشت، لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر درمان پردازش شناختی بر سبک مقابله گری گریز- اجتناب جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس آسیبی اجرا شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. 24 جانباز جنگ از میان جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس آسیبی استان کرمانشاه در سال 1393 به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طریق تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارش شدند. داده ها بر اساس چک لیست نشانگان اختلال استرس پس آسیبی و خرده مقیاس گریز- اجتناب از پرسشنامه ی راهبردهای مقابله گری فولکمن- لازاروس گردآوری شدند. داده ها با سطح اطمینان 95/0 به کمک نرم افزار آماری IBM SPSS (نسخه 22) و با روش آماری تحلیل کوواریانس تک متغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحقیق روی 24 نفر در دو گروه انجام شد. رتبه ی استرس در گروه شاهد از 2/19 به 3/19 و در گروه تجربی از 7/18 به 6/10 کاهش یافت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که درمان پردازش شناختی در کاهش سبک مقابله ای گریز- اجتناب جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس آسیبی موثر است.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس آسیبی، درمان پردازش شناختی، سبک مقابله گری گریز، اجتناب، جانبازان
  • نسیم شریف *، علیرضا آقایوسفی صفحات 327-333
    سابقه و هدف
    شواهد فراوانی مبنی بر همبستگی بین روش های مقابله با تنیدگی (استرس) و بیماری عروق کرونر قلب وجود دارد. لذا هدف اصلی این پژوهش، تعیین همبستگی بین روش های مقابله با تنیدگی (استرس) و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در بیماران عروق کرونر قلب بود.
    مواد و روش ها
    جمعیت مورد مطالعه در این پژوهش، تمام بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب (CHD: Coronary Heart Disease) مراجعه کننده به بیمارستان قلب و عروق شهید رجائی تهران بودند. تعداد 44 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب بستری در بخش های داخلی زنان، داخلی مردان و بخش های خصوصی بیمارستان، به عنوان نمونه از بین بیماران واجد شرایط انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه ی راه های مقابله ای-لازاروس و فولکمن و دستگاه فشار خون دیجیتال اومرون استفاده شد. برای تحلیل آماری داده های پژوهش، از شاخص ها و روش های آماری توصیفی و نیز ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری به روش گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین روش های مقابله با تنیدگی هیجان مدار با فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، همبستگی مثبت و معنادار و نیز بین روش های مقابله با تنیدگی مساله مدار با فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، همبستگی منفی و معنادار وجود دارد. ارزیابی مجدد مثبت از بین 8 راه مقابله با تنیدگی با اطمینان 99/0 می تواند تغییرات مربوط به فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    افزایش کاربرد روش های مقابله با تنیدگی هیجان مدار باعث افزایش در سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و افزایش در به کارگیری روش های مقابله با تنیدگی مساله مدار منجر به کاهش در سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می شود.
    کلیدواژگان: روش های مقابله ای، تنیدگی (استرس) فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، بیماری عروق کرونر
  • ساره امامی، هما مناهجی *، سمیرا دانیالی صفحات 334-341
    سابقه و هدف
    اثر ضد دردها در افرادی که سوء مصرف به مواد اپیوئیدی دارند، کاهش می یابد. در ارتباط با نقش پروتیئن nNOS در تحمل به مورفین گزارش هایی وجود دارد، ولی نقش آن در کاهش اثر ضد دردی بیحس کننده های موضعی در شرایط تحمل به مورفین مشخص نمی باشد. لذا در این پژوهش به نقش پروتئین nNOS روی اثر ضد دردی بوپیواکائین در موش های صحرایی نر تحمل یافته به مورفین پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    از موش های صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 200 تا 250 گرم استفاده گردید. از روش کاشت کانول در نخاع استفاده شد. mg/kg 5 مورفین 3 نوبت در روز و به مدت 5 روز به صورت اینتراتکال تزریق گردید. جهت بررسی تحمل در روز 5، از آزمون فرمالین استفاده شد. 20 دقیقه پس از تزریق آخرین دوز مورفین در روز 5، بوپیواکائین mg/kg 5 به صورت اینتراتکال تزریق و سپس آزمون فرمالین انجام گرفت. در سری دیگر آزمایشات، 20 دقیقه پس از تزریق آخرین دوز مرفین در روز 5، بوپیواکائین mg/kg 5 و سپس بعد از 20 دقیقه، 7-NI به عنوان مهارکننده ی آنزیم nNOS، با دوز mg/kg 10 تزریق گردید و پس از 60 دقیقه، آزمون فرمالین انجام گرفت.
    یافته ها
    تزریق مکرر مورفین تحمل ایجاد نمود. اثر ضد دردی بوپیواکایین در حیوانات تحمل یافته به مورفین کاهش یافت. استفاده از مهارکننده ی nNOS توانست کاهش معنی داری در درد گروه تحمل یافته به مورفین همراه با بوپیواکایین در مقایسه با گروه تحمل یافته به مورفین ایجاد کند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که فعالیت آنزیم nNOS در کاهش اثرات ضد دردی بوپیواکایین در تزریق مکرر مورفین، نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: تحمل به مورفین، بوپیواکایین، nNOS
  • سیدهادی سیدعلی تبار *، زینب محمدعلی پور، فرشته حبیبی، علی سروستانی، علیرضا جوان بخت صفحات 342-349
    سابقه و هدف
    سرخوردگی زناشویی یکی از دلایل مهم و زیربنایی مشکلات زناشویی در زوجین به شمار می آید. هدف پژوهش حاضر، تعیین روایی و پایایی و ساختار عاملی مقیاس سرخوردگی زناشویی بود.
    مواد و روش ها
    نمونه ای با تعداد 188 نفر معلم به روش نمونه گیری در دسترس از بین معلمان شهر کرج انتخاب شدند. برای محاسبه ی روایی همگرا و واگرا، از مقیاس های نگرش به روابط فرا زناشویی، رضایت زناشویی کانزاس، سبک های دلبستگی و بخشش زناشویی استفاده شد. جهت بررسی ساختار عاملی تاییدی مرتبه ی اول مقیاس سرخوردگی زناشویی، از روش برآورد کمترین مقدار مجذورات وزن دار (WLS) و برای ارزیابی کفایت برازش مدل با داده ها، از شاخص های RMR ، RMSEA ، CFI ، AGFI ، GFI ،c2، c2/df وDc2 استفاده گردید.
    یافته ها
    ساختار عاملی سرخوردگی زناشویی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، مورد تایید قرار گرفت. ضریب آلفای کرونباخ نمره ی کل مقیاس، 92/0 و ضریب بازآزمایی آن 85/0 به دست آمد. بررسی ضرایب همبستگی نشان داد که مقیاس سرخوردگی زناشویی با مقیاس نگرش به روابط فرا زناشویی (01/0P<) و خرده مقیاس های اجتناب یا رنجش (01/0P<)، دلبستگی اجتنابی (05/0P<) و دوسوگرا (01/0P<) همبستگی مثب معنی داری دارد که بیان گر روایی همگرا و همبستگی منفی معنی دار با مقیاس رضایت زناشویی کانزاس (01/0P<) و خرده مقیاس بخشندگی (01/0P<) دارد که نشان دهنده ی روایی واگرای آن است.
    نتیجه گیری
    ساختار عاملی مرتبه ی اول «مقیاس سرخوردگی زناشویی»، برازش بهتری با داده های مشاهده شده نشان داد. ساختار عاملی تاییدی، پایایی و روایی سرخوردگی زناشویی برای کاربردهای پژوهشی و تشخیص های بالینی در حد قابل قبول بود.
    کلیدواژگان: سرخوردگی زناشویی، پایایی و روایی، تحلیل عاملی، معلمان
  • مریم طرهانی، علی هاشمی، مژده حاکمی والا *، جمیله نوروزی، قمرتاج خانبابایی صفحات 350-358
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه، تعیین شیوع ژن های متالوبتالاکتاماز (MBL) و کلبسیلا پنومونیه کارباپنماز (KPC) در بین ایزوله های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از بیماران مبتلا به سوختگی و سیستیک فیبروزیس بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 70 و 30 ایزوله سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از زخم بیماران مبتلا به سوختگی بیمارستان مطهری تهران و خلط بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس بیمارستان مفید تهران در سال 2013 انجام شد. تست حساسیت آنتی بیوتیکی و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی با روش میکرودایلوشن مطابق پروتکل CLSI 2013 انجام گرفت. برای شناسایی تولید متالوبتالاکتامازها از روش CDDT (combined double disk synergy test) و کارباپنماز از روش MHT (Modified Hodge test) و برای تشخیص ژن های IMP، VIM و KPC از روش PCR و Sequencing استفاده گردید.
    یافته ها
    مقاومت سویه های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از بیماران مبتلا به سوختگی و سیستیک فیبروزیس بر اساس تست آنتی بیوگرام به شرح زیر به دست آمد: ایمی پنم (71/85%)60 و (3/3%)1، مروپنم (85/82%)58 و (6/36%)11، سفتازیدیم (12/77%)54 و ( 3/33%)10، سفپیم (21/78%)55 و (6/16%)5، پیپراسیلین (15/74%)52 و ( 10%)3، سیپروفلوکساسین (32/79%)56 و (6/16%)5، آزترئونام (32/79%)56 و ( 6/26%)8 و جنتامیسین (67/81%)57 و (3/43%)13. با روش CDDT، 51/42% و 3/43% سویه های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از بیماران مبتلا به سوختگی و سیستیک فیبروزیس، مولد متالوبتالاکتاماز و با روش MHT، هیچ کدام از سویه ها مولد KPC نبودند. شیوع ژن های KPC، VIM و IMP در سویه های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از بیماران مبتلا به سوختگی به ترتیب10%، 0%، 0% و در سویه های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس، هیچ کدام از ژن ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به دلیل افزایش سویه های سودوموناس آئروژینوزای مولد متالوبتالاکتاماز در بیماران مبتلا به سوختگی و سیستیک فیبروزیس، شناسایی سویه های حاوی متالوبتالاکتاماز و کارباپنماز برای اجرای برنامه های کنترل عفونت، ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، سوختگی، سیستیک فیبروزیس، متالوبتالاکتاماز
|
  • Milad Abdi, Mohammad Mehdi Soltan Dallal *, Mahboobeh Hajiabdolbaghi, Masoumeh Douraghi, Abolfazl Davoodabadi Pages 302-307
    Background And Aim
    Probiotics are beneficial organisms that have therapeutic effect within microbial flora. The aim of this research was to determine the antagonistic properties of Lactobacillus plantarum, fermentum and rhamnosus isolated from healthy baby stools on growth of Acinetobacter baumannii and Pseudomonas aeruginosa of nosocomial origin.
    Materials And Methods
    In total 105 samples of nosocomial infection were collected and processed for bacterial isolation, identification and antimicrobial susceptibility testing, by means of standard biochemical tests and following standard bacteriological techniques disk diffusion method. The antagonistic effect of lactic acid bacteria carried out by Well method.
    Results
    From 105 isolates, 29 were identified as non-fermentative including 17 Acinetobacter baumannii and 12 Pseudomonas aeruginosa respectively. Most of Acinetobacter baumannii isolates showed high resistance to most tested antibiotics except ampicillin sulbactam. Pseudomonas aeruginosa isolates showed resistance to ampicillin sulbactum and gentamycin and sensitive to meropenem. The isolated lactobacilli such as Lactobacillus plantarum, fermentum and rhamnosus had substantial antagonistic effects against tested pathogenic bacteria causing nosocomial infections.
    Conclusion
    The results of this study showed that Lactobacillus plantarum, fermentum and rhamnosus had considerable effect on preventing the growth of fermentative and non-fermentative pathogenic bacteria.
    Keywords: Probiotics, Nosocomial, Lactobacillus, Antibiotic susceptibility
  • Mahshid Abd, Mishani, Zahra Bahadoran, Hanieh, Sadat Ejtahed, Parvin Mirmiran *, Fereidoun Azizi Pages 308-314
    Background And Aim
    In this study, we aimed to investigate whether a diet rich in high-sulforaphane broccoli sprouts powder (BSP) could attenuate metabolic abnormalities induced by high-fructose corn syrup (HFCS).
    Materials And Methods
    Forty-eight male wistar rats with similar average body weight (253±23g) were randomly allocated into four groups: Baseline control, control (C) (normal diet), fructose (F) (normal diet water containing 30% fructose), and fructose BSP (F) (diet with 5% BSP water containing 30% fructose), and followed for 8 weeks. Biochemical measurements including fasting serum triglyceride levels, total cholesterol, HDL-C, alkaline phosphatase, gamma-glutamyl transferase, alanine aminotransferase, and aspartate aminotransferase were assessed at baseline, and the fourth and eighth weeks.
    Results
    The mean change of body weight was 31.5%, 31.4% and 18.3% in the C, F, and F groups, respectively; the mean weight gain of group F was lower than those of the other groups (p=0.009). A significant increasing trend was observed in serum total cholesterol, triglycerides and LDL-C levels in group F during the intervention (p‍
    Conclusion
    High-sulforaphane broccoli sprouts could have favorable effects against metabolic disorders-induced by a high fructose diet.
    Keywords: Broccoli sprout, Sulforaphane, High, fructose corn syrup, Metabolic disorders
  • Ashraf Seidali *, Navid Namazi Pages 315-319
    Background And Aim
    Probiotics are beneficial organisms that have therapeutic effect within microbial flora. The aim of this research was to determine the antagonistic properties of Lactobacillus plantarum, fermentum and rhamnosus isolated from healthy baby stools on growth of Acinetobacter baumannii and Pseudomonas aeruginosa of nosocomial origin.
    Materials And Methods
    In total 105 samples of nosocomial infection were collected and processed for bacterial isolation, identification and antimicrobial susceptibility testing, by means of standard biochemical tests and following standard bacteriological techniques disk diffusion method. The antagonistic effect of lactic acid bacteria carried out by Well method.
    Results
    From 105 isolates, 29 were identified as non-fermentative including 17 Acinetobacter baumannii and 12 Pseudomonas aeruginosa respectively. Most of Acinetobacter baumannii isolates showed high resistance to most tested antibiotics except ampicillin sulbactam. Pseudomonas aeruginosa isolates showed resistance to ampicillin sulbactum and gentamycin and sensitive to meropenem. The isolated lactobacilli such as Lactobacillus plantarum, fermentum and rhamnosus had substantial antagonistic effects against tested pathogenic bacteria causing nosocomial infections.
    Conclusion
    The results of this study showed that Lactobacillus plantarum, fermentum and rhamnosus had considerable effect on preventing the growth of fermentative and non-fermentative pathogenic bacteria.
    Keywords: Probiotics, Nosocomial, Lactobacillus, Antibiotic susceptibility
  • Alireza Aghyousefi, Borzoo Amirpour *, Ahmad Alipour, Hossein Zare Pages 320-326
    Background And Aim
    According to known complications associated with cesarean section and rising trend of the section up to before the implementation of health sector evolution plan, the purpose of the study was to examine the effects of the plan on changes of indications and whether the aims of plan leading to reduce cesarean or not.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted by using available information. According to the documentation, indications for cesarean section was set on the basis of Health Deputy’s check list that includes: elective cesarean, fetal distress, previous cesarean section, cephalopelvic disproportion, malpresentation, failure to progress, multiple pregnancies, post term pregnancy, placenta previa, abruption placenta, meconium stains or due to other causes, which are unknown. Pregnant women admitted to hospital only on the basis of the indications for cesarean section and in two time periods, before and after the project implementation of the health system were studied. Information obtained were analyzed by using SPSS-18 software t-test and chi-square.
    Results
    The results showed that pregnant women in 2014, indications such as previous cesarean section and unknown causes increase with p-value ‍
    Conclusion
    According to the results of the project and the total overall health system in reducing cesarean indications for cesarean section, it seems that with persistence and good performance of the scientific objectives, bringing the rates closer to international standards.
    Keywords: Indications of caesarean, Health sector evolution plan, Normal deivery
  • Nasim Sharif *, Alireza Agha Yousefi Pages 327-333
    Background And Aim
    There is growing evidence that the relationship between coping ways with stress and coronary heart disease. Therefore, the aim of this study was to examine the relation between coping ways with stress and systolic and diastolic blood pressure in coronary heart disease.
    Materials And Methods
    Survey population, all patients were with CHD who referred to Tehran Shahid Rajaie Heart Hospital. Forty-four patients with CHD admitted to different parts of hospital were selected from among eligible patients. In this study the coping ways questionnaire Lazarus and Folkman was used and set of systolic and diastolic blood pressure (Omron). For statistical analysis, research data was used. Indicators and descriptive statistics and Pearson correlation and multiple regression analysis with stepwise method were used.
    Results
    The results showed there are positive and significant correlation between emotional focused coping ways and systolic and diastolic blood pressure and also negative and significant correlation between problem focused coping ways and systolic and diastolic blood pressure and also coefficient of avoiding coping way according to the t-test indicate that among 8 of coping ways only this variable with 99% confidence can be predicted to the changes related to systolic and diastolic blood pressure.
    Conclusion
    Results showed that the increased use of emotional focused coping ways lead to increases in levels of systolic and diastolic blood pressure and increased in the use of problem focused coping ways lead to decrease in levels of systolic and diastolic blood pressure.
    Keywords: Coping ways, Stress, Systolic, diastolic blood pressure, Coronary heart disease
  • Sareh Emami, Homa Manaheji *, Samira Daniali Pages 334-341
    Background And Aim
    Long-term opioid consumption produces tolerance to its antinociceptive effect. There are some documents about nNOS in morphine tolerance but little is known about the reduction of antinociceptive effect of local anesthetic drugs in morphine tolerance. Therefore, this study was to consider the role of nNOS protein on reduction of the analgesia of anesthetic drugs in morphine tolerance.
    Materials And Methods
    Male wistar rats weighning 200-250 grams were used. The spinal canola was implanted. Subsequently, interathecal morphine 5μg/kg, 3 times a day, for 5 days was injected. To investigate tolerance induction, formalin test was performed at 5thday. Twenty minute after the last morphine injection at 5th day, bupivacaine 5μg/kg was injected interathecally, and then formaline test was performed. In another series of experiments, 20 minutes after last morphine injection at 5th day, bupivacaine 5μg/kg injected and then after 20 minutes, nNOS inhibitor (7-NI) 10 μg/μl was injected and after 60 minutes, formalin test was perfumed.
    Results
    The results showed that repeated injection of morphine induced tolerance. Bupivacaine analgesia in morphine tolerance reduced. 7-NI the nNOS inhibitor drug could reduce the tolerance to analgesic effect of morphine along bupivacaine in compare to morphine tolerance.
    Conclusion
    The results showed that nNOS has a crucial role in reduction of analgesic effect of bupivacaine in morphine tolerance.
    Keywords: Tolerance to morphine, nNOS, Bupivacaine, Formalin test
  • Sayed Hadi Sayed Alitabar *, Zeynab Mohammad Alipour, Fereshteh Habibi, Ali Sarvestani, Alireza Javanbakht Pages 342-349
    Background And Aim
    One of the most important and underlying marital problems in couples is marital disillusionment. The purpose of this study was to evaluate the validity and factor structure of the scale of the Marital Disillusionment Scale.
    Materials And Methods
    A sample of 188 teachers was selected with convenience sampling of students of Karaj. To calculate the convergent and divergent validity, attitudes toward infidelity scale, Kensas marital satisfaction scale, attachment styles & marital forgiveness were used. In order to assess the first order confirmatory factor of the marital disillusionment scale, the weighted lowest squares (WLS) and to assess the adequacy of the model to the data, the parameters of RMR, RMSEA, CFI, AGFI, GFI, c2, c2/df, and Dc2 were used.
    Results
    Factor structure of the marital disillusionment scale was confirmed with using confirmatory factor analysis. Cronbach’s alpha and retest coefficients were 92.0 and 85.0 respectively. Correlation analysis showed that the marital disillusionment scale has a significant positive correlation with attitudes toward infidelity (p‍
    Conclusion
    First-order factor structure of "marital disillusionment scale" showed better fitness with the observed data. Confirmatory factor structure, reliability and validity of the marital disillusionment scale for research applications and clinical diagnoses were acceptable.
    Keywords: Marital disillusionment, Reliability, validity, Factor analysis, Teachers
  • Maryam Tarhani, Ali Hashemi, Mojdeh Hakemi Vala *, Jamileh Nowroozi, Ghamartaj Khanbabaee Pages 350-358
    Background And Aim
    The aim of this study was determination the prevalence of Klebsiella pneumonia carbapenamase (KPC) and Metallo-β-lactamases (MBL) genes among P. aeruginosa isolates from cystic fibrosis (CF) and burn patients.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried on the 70 and 30 isolates of P. aeruginosa from wound of burn patients of Shahid Motahari hospital and sputum of CF patients of Mofid Pediatric hospital of Tehran during 2013, respectively. Antibiotic susceptibility test (AST) and minimal inhibitory concentration (MIC) by microdilution both were performed based on CLSI guidelines. Combination Disk Diffusion Test (CDDT) and Modified Hodge Test (MHT) detected MBL and KPC production, respectively. PCR and further sequencing determined frequency of IMP, VIM and KPC genes.
    Results
    Resistant profile of P. aeruginosa isolates from wound of burn and sputum of CF patients to tested antibiotics by AST were as follow: 60 (85.71%) vs. 1 (3.3%) to imipenem, 58 (82.85%) vs. 11 (36.6%) to meropenem, (81.67%) vs. 13 (43.3%) to gentamicin, 56 (79.32%) vs. 8 (26.6%) to aztreonam, 56 (79.32%) vs. 5 (16.6%) ciprofloxacin, 55 (78.21%) vs. 5 (16.6%) to cefepime, 54 (77.12%) vs. 10 (33.3%) to ceftazidime, 52 (74.15%) vs. 3 (10%) to piperacillin. By CDDT, (13/30) 43.3% and (46/70) 51.42% of CF and burn P. aeruginosa isolates were MBL producer, respectively. No P. aeruginosa was identified as KPC-producer by MHT. The prevalence of IMP, VIM and KPC genes among bacterial isolates of burn patients were 7(10%), 0 (0%) and 0 (0%). None of the mentioned genes were detected among CF isolates.
    Conclusion
    Because of the high incidence of MBL P. aeruginosa producer among both burn and CF patients, MBL and carbapenemase identification is important for prevention strategies of infections.
    Keywords: P. aeruginosa, Cystic fibrosis, Burn, MBLs, KPC