فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و سوم شماره 12 (پیاپی 113، اسفند 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و سوم شماره 12 (پیاپی 113، اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حجت عنبرا، رسول شهروز *، حسن ملکی نژاد، صادق سعادتی صفحات 1140-1154
    مقدمه
    فنیل هیدرازین یک ترکیب همولیتیک شناخته شده است که باعث ایجاد سمیت در گلبول های قرمز می گردد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات محافظتی احتمالی ژل رویال و ویتامین C در برابر آسیب های بافتی ناشی از فنیل هیدرازین در بیضه موش انجام شد.
    روش بررسی
    تعداد 64 موش نر بالغ به صورت تصادفی و به تعداد مساوی به هشت گروه تقسیم شدند. گروه اول سرم فیزیولوژی با دوز ml 1/0 به صورت داخل صفاقی دریافت کردند، گروه دوم فنیل هیدرازین با دوز gr100 mg/6 به صورت داخل صفاقی هر 48 ساعت دریافت نمودند، گروه سوم به همراه فنیل هیدرازین، ویتامین C با دوز mg/kg 250 به صورت روزانه و داخل صفاقی دریافت کردند. گروه چهارم به همراه فنیل هیدرازین، ژل رویال با دوز mg/kg 100 به صورت گاواژ روزانه دریافت کردند. گروه پنجم به همراه فنیل هیدرازین، ویتامین C و ژل رویال را با دوزهای مشابه گروه قبل دریافت کردند. گروه ششم ویتامین C، گروه هفتم ژل رویال و گروه هشتم ژل رویال و ویتامین C را با دوزهای مشابه گروه های قبل و بدون تزریق فنیل هیدرازین دریافت نمودند. پس از 35 روز نمونه های سرمی و بافتی تهیه و برای آزمایشات سرمی(تستوسترون، LH، FSH) و مطالعات هیستوشیمیایی(مالوری آزان، آلکالین فسفاتاز، Oil-Red-O ، PAS) مورد استفاده قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده تغییرات هیستو شیمیایی بافت بیضه درگروه فنیل هیدرازین بود، که ژل رویال و ویتامین C توانستند تا حدودی این تغییرات را بهبود بخشند. همچنین آزمایشات سرمی نیز نشان دهنده کاهش معنی دار تستوسترون، FSH و LH بود که ژل رویال و ویتامین C توانستند از این کاهش جلوگیری کنند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ژل رویال و ویتامین C از طریق مهار رادیکال آزاد می توانند آسیب های بافتی و سرمی ناشی از فنیل هیدرازین را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: ژل رویال، ویتامینC، فنیل هیدرازین، هیستوشیمی، هورمون های جنسی
  • احمدرضا یزدانبخش، محمد رفیعی، هستی دارایی *، حسین کمالی صفحات 1155-1168
    مقدمه
    آموکسی سیلین یکی از گروه های بسیار مهم دارویی است که برای درمان بیماری ها استفاده می شود. از طرفی دفع آنتی بیوتیک ها در فاضلاب و سپس در محیط زیست یک خطر جدی برای حیات جانداران محسوب شده و اثرات سمی آنها می تواند برای ارگانیسم ها مضر باشد. نانوذرات فلزی با پایه آهن توجه زیادی را برای پاکسازی آلاینده های آبی به خود جلب کرده اند. که در این سیستم ها، آهن به عنوان عامل کاهنده عمل می کند. بنابراین، در این مطالعه، سنتز و مشخصات نانوذرات آهن صفر ظرفیتی برای تخریب آموکسی سیلین بررسی شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق که از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد، نانوذرات آهن صفرظرفیتی با روش کاهش فاز مایع با استفاده از EDTA به عنوان یک ماده تثبیت کننده فلزی سنتز شد. ساختار و مشخصات نانوذرات با استفاده آنالیز BET، SEM، XRD، EDX مشخص شد. یک آنالیز چند متغیره با استفاده از روش پاسخ سطحی(RSM) برای ایجاد یک مدل درجه دوم به عنوان یک رابطه تابعی بین راندمان حذف آموکسی سیلین و متغیرهای مستقل(مقادیر pH اولیه، مقدار نانوذره، زمان ماند و غلظت آموکسی سیلین) بکار گرفته شد. برای چهار متغیر pH محلول(2-10)، غلظت آموکسی سیلین(mg/l 5-45)، زمان تماس(5-85 دقیقه)، و مقدار نانوذرات
    (g 25/0-25/1) به مقادیر کد داده شده تبدیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بیش از 69% از آموکسی سیلین به وسیله نانوذرات حذف شد. شرایط بهینه حذف آموکسی سیلین با استفاده از نانوذرات با 25/1 گرم از نانوذرات، 4 pH، زمان تماس 80 دقیقه و غلظت 30 میلی گرم در لیتر آموکسی سیلین یافت شد.
    نتیجه گیری
    توانایی نانوذرات در تخریب آموکسی سیلین نشان داد که این مواد می تواند راه حل بالقوه برای پاکسازی محیط باشد.
    کلیدواژگان: نانوذرات، آموکسی سیلین، آهن صفر ظرفیتی، تثبیت، سنتز
  • جعفر سلیمانی راد، لیلا روشنگر، مرتضی ابوذری پور، عرفان دانشی * صفحات 1169-1178
    مقدمه
    تاموکسیفن یک داروی غیراستروئیدی است که به طور عمده در درمان سرطان پستان و همچنین برای تحریک تخمک گذاری و درمان نازایی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اتصال تاموکسیفن به رسپتورهای استروژن و امکان نقش استروژن ها در اسپرماتوژنز، هدف از برسی حاضر، مطالعه اسپرماتوژنز و بررسی هیستولوژیک مجاری منی ساز در موش های بالغی است که مادران آنها طی دوره حاملگی تاموکسیفن دریافت کرده است.
    روش بررسی
    در این بررسی 30 سر موش ماده و 15سر موش نر از نژاد NMRI، برای عمل جفت گیری انتخاب شدند. از روز 13 حاملگی، به مدت هفت روز، موش های گروه تجربی، داروی تاموکسیفن را با دوز mg/kg 5 به صورت داخل صفاقی دریافت کردند و به موش های گروه کنترل نرمال سالین تجویز گردید. بعد از زایمان موش های مورد مطالعه، نوزادان نر را جدا کرده و تحت مراقبت در شرایط استاندارد قرارگرفتند. پس از رسیدن به سن بلوغ(8-6 هفتگی) موش های بالغ با روش جابجائی گردنی کشته شدند و برای بررسی اسپرماتوژنز، بیضه ها را از شکم خارج کرده و پس از طی مراحل روتین بافتی، با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    مطالعات هیستولوژیک نشان داد که تعداد سلول های اسپرماتوژنیک و سرتولی در لوله های منی ساز در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری داشتند ولی تفاوتی در تعداد سلول های لایدیگ در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که، تجویز تاموکسیفن طی دوره تکاملی، می تواند باعث تغییرات هیستولوژیک در لوله های منی ساز گردد و در نتیجه منجر به ناباروری در موش نر گردد.
    کلیدواژگان: تاموکسیفن، ساختار بافتی، بارداری، لوله های منی ساز، اسپرماتوژنز
  • آرزو شاهی، الهام مسلمی *، امیر ایزدی صفحات 1179-1188
    مقدمه
    سرطان تخمدان یکی از بدخیمی های شایع زنان است و همچنین پنجمین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان در جهان است. پیشرفت های اخیر در زمینه تکنولوژی های ژنومیک و پروتئومیکس منجر به شناخت مارکرهایی برای تشخیص سرطان تخمدان شده است. پروتئین اپیدیدیم انسانی HE4 به تازگی برای بررسی بیماری یا پیشرفت سرطان اپیتلیالی تخمدان تایید شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بیان ژن HE4 در زنان مبتلا به سرطان تخمدان است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تعداد20 نمونه بافت پارافینه از زنان مبتلا به سرطان تخمدان و 10 نمونه غیر توموری پس از بررسی پاتولوژیست جمع آوری گردید. پس از پارافین زدایی، استخراج RNA با محلولRNAPlus انجام گردید. cDNA با روش رونویسی معکوس به وسیله آنزیم MMULV انجام شد. بیان ژن به روش Real time PCR نسبی ارزیابی گردید. ژن گلیسر آلدهید 3- فسفات دهیدروژناز(GAPDH) نیز به عنوان کنترل داخلی استفاده شد.
    نتایج
    پس از به دست آوردن ct، RQ نمونه محاسبه و بررسی RQ نمونه ها نشان داد که ژن HE4 در بافت های سرطانی نسبت به نمونه های غیرتوموری به میزان 083/4 افزایش بیان داشت. همچنین مقایسه میزان بیان و مرحله بیماری نشان دهنده، افزایش میزان بیان با افزایش مرحله بیماری می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان بیان نمود که میزان بیان ژن HE4 در نمونه های سرطانی به شدت افزایش می یابد. بنابراین، اندازه گیری بیان ژن HE4 می تواند به عنوان یک عامل پیش آگهی دهنده ارزشمند برای تشخیص اولیه و مدیریت درمان به حساب آید.
    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، ژن HE4، تومور مارکر
  • لاله ملکی، علی توکلی حسینی، علیرضا نواب اعظم، لیلی علیزاده * صفحات 1189-1197
    مقدمه
    موکواپیدرموئید کارسینومای داخل استخوانی در فکین به عنوان یک تومور اولیه استخوانی نادر است. وجود این تومور در سنین کودکی، یافته ای بسیار کمیاب محسوب می شود.
    روش بررسی
    بیمار، دختری 12 ساله با شکایت از تورمی در ناحیه خلفی سمت راست ماگزیلا به دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد مراجعه کرد. وی هیچ گونه علائمی از قبیل درد، حساسیت، پارستزی و درگیری لنف نودهای گردنی نداشت. در معاینات داخل دهانی اتساع باکالی و پالاتالی در قسمت خلفی سمت راست ماگزیلا از دندان شماره 4 تا 8 و انحراف پالاتالی دندان های شماره 4 و 5 و 6 مشاهده شد. در تصاویر رادیوگرافی تخریب دیواره مدیال و بوردر تحتانی سینوس، تخریب کام سخت و کورتیکال پلیت سمت باکال مشاهده شد. در نمای میکروسکوپی، تشخیص موکواپیدرموئید کارسینوما داده شد. بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت و ضایعه به همراه قسمتی از نیمه راست فک بالا خارج شد.
    بحث: پاتوژنز این تومورها دقیقا مشخص نیست. تغییرات نئوپلاستیک پوشش مخاط سینوس ماگزیلا و یا غدد بزاقی مینور می توانند منشاء ایجاد تومور موکواپیدرموئید کارسینومای داخل استخوانی شوند.
    نتیجه گیری
    به علت روند تهاجمی این تومورها به ویژه در فک بالا، تشخیص هرچه سریع تر و انجام درمان های رادیکال تر نقش اساسی در بهبود این بیماران و شانس بقای آنها دارد.
    کلیدواژگان: موکواپیدرموئید کارسینومای داخل استخوانی، فکین، کودکان
  • سید حسین طباطبایی، لاله ملکی، حمید میرشمسی *، علیرضا نواب اعظم صفحات 1198-1204
    تومورهای غددبزاقی در کودکان غیرشایع بوده و هنگام ایجاد اکثرا غدد بزاقی اصلی را درگیر می کنند. تومورهای غدد بزاقی فرعی در کودکان بسیار نادر و کمتر از 10 درصد تمام موارد را تشکیل می دهند. پلئومورفیک آدنوما شایع ترین تومور غدد بزاقی در همه سنین می باشد. بیمار پسر 10 ساله ای است که با شکایت از تورم در کام مجاور دندان مولر دوم رویش نیافته سمت راست ماگزیلا به دندانپزشک مراجعه کرده بود. در گزارش پاتولوژی اولیه نمونه حاصل از کورتاژ تشخیص آملوبلاستوما توسط پاتولوژیست بالینی مطرح شده بود. بیمار برای مشاوره به دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد ارجاع داده شد. در بررسی میکروسکوپی دوم تشخیص پلئومورفیک آدنومای خوش خیم مطرح شد که با رنگ آمیزی اختصاصی پریودیک اسیدشیف و ایمونوهیستوشیمی سیتوکراتین و S100 تایید شد. پلئومورفیک آدنوما غدد بزاقی فرعی در کودکان نادر می باشد اما به عنوان تشخیص افتراقی در تورم های داخل دهانی در ناحیه کام باید مد نظر قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: پلئومورفیک آدنوما، کودکان، کام
  • اسماء ارجایی *، عاطفه حبیبی، زهره مظلوم، مریم نیکنام، الهام قشقایی صفحات 1205-1211
    مقدمه
    زردی یکی از مشکلات شایع دوران نوزادی است که تقریبا 60% نوزادان ترم و 80% نوزادان پره ترم به آن مبتلا می شوند. تغذیه مطلوب یکی ازمهمترین فاکتورها در یک بارداری سالم محسوب می شودکه با سلامت مادران ، میزان بروز شکایات مربوط به بارداری، رشد و نموجنین وخطرات حین زایمان ارتباط مستقیم دارد. در میان عوام مساله تاثیر تغذیه مادر بر زردی نوزادان مطرح است و از قدیم بر این باورند که مصرف غذاهای با طبیعت گرم شانس ایجاد زردی را درنوزادان این مادران بالا می برد. تا کنون تحقیقات علمی جامعی درجهت تعیین صحت وسقم این موضوع انجام نشده است لذا هدف از انجام این پژوهش مقایسه سطح بیلی روبین توتال نوزادان براساس تغذیه مادران با طبیعت گرم و سرد می باشد.
    روش بررسی
    دراین مطالعه مقطعی که در سال 1392 در بیمارستان حافظ وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت تعداد 180 مادر با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج از طریق تکمیل فرم جمع آوری اطلاعات و پرسشنامه غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. از نوزادان آزمایش خون جهت بیلی روبین و آزمایشاتی جهت بررسی همولیز در بدو تولد چک گردید. سپس اطلاعات به دست آمده به وسیله آزمون های غیرپارامتری، اندازه گیری مکرر و ضریب همبستگی اسپیرمن با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین بیلی روبین روز پنجم با مجموع غذاهای گرم و سرد رابطه معنی داری نداشت. ولی در بعضی غذاها به صورت انفرادی همبستگی مستقیم و معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    بر خلاف عقاید عامه مردم غذاها به صرف گرم بودن باعث افزایش سطح بیلی روبین در نوزادان نمی شوند. بلکه دلیل افزایش بیلی روبین با مصرف بیشتر بعضی از غذاهای گرم و یا سرد ممکن است ناشی از افزایش سیکل انتروهپاتیک به دنبال کاهش حرکات روده باشد.
    کلیدواژگان: زردی، نوزاد، تغذیه، بیلی روبین
  • علی محمدعینی *، بهراد عشرتخواه، مجید محرمی فرد صفحات 1212-1219
    مقدمه
    دیابت ملیتوس از شایع ترین بیماری های مزمن و متابولیکی در انسان است که مشخصه اصلی آن افزایش گلوکز خون می باشد. هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات هیپوگلیسمیک تجویز عصاره میوه نسترن در موش های صحرایی سالم و دیابتی است.
    روش بررسی
    این مطالعه، یک مطالعه تجربی بود که تعداد 72 سر موش های صحرایی نر دیابتی نژاد Wistar انتخاب و در 6 گروه زیر تقسیم بندی شدند:گروه(1): کنترل؛ گروه(2): کنترل استرپتوزوسین(دیابتی)؛ گروه(3): کنترل عصاره میوه نسترن50 میلی گرم بر کیلوگرم؛ گروه(4): کنترل عصاره میوه نسترن100 میلی گرم بر کیلوگرم؛ گروه(5): دیابتی به همراه تجویز عصاره میوه نسترن 50 میلی گرم بر کیلوگرم؛ گروه(6): دیابتی به همراه تجویز عصاره میوه نسترن100 میلی گرم بر کیلوگرم؛ همچنین برای ایجاد دیابت از استرپتوزوسین(STZ) با(دوز mg/kg60) از طریق تزریق داخل صفاقی استفاده گردید، پس از انجام تیمار خون گیری در ساعت های صفر ،2 و 4 ساعت بعد از تجویز خوراکی عصاره به عمل آمد.
    نتایج
    بین گروه های مورد مطالعه از نظر مقادیر گلوکز خون تفاوت معنی داری وجود داشت، به طوری که بین گروه های دیابتی، کمترین مقدار گلوکز خون در گروه های تجربی دیابتیک با دوز50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده شد که بیانگر وجود خاصیت کاهندگی مقادیر گلوکز خون در عصاره میوه نسترن با دوز 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم در موارد دیابت ملیتوس است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تجویز عصاره مذکور در موارد افزایش قند خون به منظور پیشگیری و کنترل و نیز عوارض حاصل از آن نیازمند مطالعات بیشتری در این زمینه می باشد.
    کلیدواژگان: میوه نسترن، دیابت، موش صحرایی
  • محمدحسن اخوان کرباسی، محمد فرات یزدی، حکیمه احدیان، مریم جلیلی صدرآباد * صفحات 1220-1232
    مقدمه
    نظر به اینکه موکوزیت دهانی ناشی از شیمی درمانی عارضه ای دردناک و ناراحت کننده است و روی کیفیت زندگی بیمار و تحمل بیمار برای ادامه درمان تاثیر می گذارد، لذا درمان این مشکل حائز اهمیت می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر دهان شویه بره موم در درمان موکوزیت ناشی از شیمی درمانی صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور بود که روی 40 نفر بیمار بالغ تحت شیمی درمانی در بخش خون و انکولوژی بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام شد. این تعداد بیمار به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد 20 نفره تقسیم شدند. در گروه مورد دهان شویه بره موم(شرکت سورن تک توس مشهد، عصاره 30% ) و در گروه کنترل دهان شویه پلاسبو، یک پیمانه 3 بار در روز از زمان تشخیص موکوزیت به مدت هفت روز داده شد و grade موکوزیت و وسعت زخم در روز اول، سوم و هفتم ثبت شدند. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 17 و با آزمون های Friedman و Mann –whitaney و Wilcoxon W آنالیز شدند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که در روز سوم و هفتم در مقایسه دو گروه مورد و شاهد درجه موکوزیت و وسعت زخم در بین دو گروه تفاوت معنی داری داشتند. بر اساس تست Friedman در گروه کنترل و مورد، وسعت زخم و درجه موکوزیت در سه بازه زمانی تفاوت معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل به نظر می رسد دهان شویه بره موم در درمان موکوزیت نقش بسیار موثری داشته و به عنوان دارویی مناسب جهت رفع علائم موکوزیت و کاهش زخم های دهانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بره موم، پروپولیس، موکوزیت، شیمی درمانی
  • میلاد حکیمی، سید رضاعطارزاده حسینی * صفحات 1233-1245
    مقدمه
    چاقی اختلال متابولیکی است که در پی افزایش انرژی دریافتی و کاهش مصرف انرژی ایجاد می شود. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح سرمی آیریزین و شاخص های لیپیدی دانشجویان پسر دارای اضافه وزن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی که در سال 1394 انجام شد، تعداد 24 دانشجوی پسر دارای اضافه وزن با میانگین سن 88/1±13/21 سال و نمایه توده بدن 25 تا 9/29 کیلوگرم بر مترمربع، به روش هدف دار و در دسترس گزینش و به دو گروه همگن تمرین هوازی(12 نفر) و کنترل(12 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت هشت هفته سه جلسه ای و هر جلسه 40 تا 50 دقیقه با شدت 80-60 درصد ضربان قلب بیشینه تمرین کردند. همزمان گروه کنترل فعالیت های روزانه خود را انجام دادند و در تمرین هوازی شرکت نداشتند. پیش و پس از مداخله تمرینی سطوح سرمی آیریزین و شاخص های لیپیدی اندازه گیری شد. برای مقایسه میانگین های درون گروهی و بین گروهی از روش آنالیز واریانس اندازه های تکراری استفاده و سطح معنی داری 05/0>P در نظر گرفته شد.
    نتایج
    هشت هفته تمرین هوازی منجر به افزایش معنی دار سطح VO2maxو HDL-C (05/0>P) و کاهش معنی دار وزن، شاخص توده بدن، درصدچربی بدن و TC شد(05/0>P)، از طرفی تغییرات سطوح سرمی آیریزین، LDL-C و TG معنی دار نبود(05/0
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی بدون تغییر در سطح سرمی آیریزین، تاثیر مطلوبی بر افزایش VO2max، بهبود ترکیب بدنی و کاهش ریسک فاکتورهای لیپیدی دارد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آیریزین، اختلالات متابولیک، اضافه وزن
|
  • H. Anbara, R. Shahrooz *, H. Malekinejad, S. Saadati Pages 1140-1154
    Introduction
    Phenylhydrazine (PHZ) is a well-known hemolytic compound inducing intoxication in erythrocytes. Therefore, the present study aimed to evaluate the protective effects of royal jelly and vitamin C against phenylhydrazine-induced damages in mouse testicles.
    Methods
    In this study, 64 adult male mice were randomly and equally assigned to eight groups. The first group received normal saline (0.1ml) intraperitoneally. The second group received PHZ (6 mg/100 gr) intraperitoneally in 48-hour intervals. The third group received vitamin C (250 mg/kg/day) intraperitoneally perday a long with PHZ. The fourth group received royal jelly (100 mg/kg/day) through gavage. The fifth group received PHZ along with vitamin C and royal jelly in similar doses to the previous groups. The sixth group received only vitamin C, the seventh group recieved only royal jelly, and finally the eighth group received similar doses of vitamin C and royal jelly. After 35 days, serum and tissue samples were taken and used for histochemical (Mallory-Azan, Alkaline phosphatase, Oil red-O and PAS), and serum analyses (Testosterone, LH, FSH).
    Results
    The study results revealed the histochemical changes in testicular tissue of the phenylhydrazine group, in which vitamin C and royal jelly partly improved the changes. Furthermore, serum analyses demonstrated a significant decrease in testosterone, FSH and LH levels, which this decrease was diminished by royal jelly and vitamin C.
    Conclusions
    Royal jelly and vitamin C seem to have the potential to decrease serum and tissue damages induced by phenylhydrazine via restraining free radicals.
    Keywords: Histochemistry, Phenylhydrazine, Royal jelly, Sex hormones, Vitamin C
  • Ar Yazdanbakhsh, M. Rafiee, H. Daraei *, H. Kamali Pages 1155-1168
    Introduction
    Amoxicillin is one of the most important groups of pharmaceuticals that benefits humans and animals. However, antibiotics excertion in wastewaters and environment have emerged as a serious risk to the biotic environment, and their toxic effects can harm the organisms. Iron-based metallic nanoparticles have received special attention in regard with remediation of groundwater contaminants. In the typical nZVI-based bimetallic particle system, Fe acts as the reducing agent. Thus, the present study aimed to evaluate the synthesis and characteristics of nZVI in regard with degrading AMX.
    Methods
    In this study, nZVI nanoparticles were synthesized using the liquid-phase reduction method by EDTA as a stabilizer material. Structure and properties of nanoparticles were characterized by BET, SEM, XRD and EDX analysis. A multi-variate analysis was applied using a response surface methodology (RSM) in order to develop a quadratic model as a functional relationship between AMX removal efficiency and independent variables ( initial pH values, dosage of nZVI, contact time and amoxicillin concentration). The four independent variables of solution pH (2–10), AMX concentration (5-45mg/l), contact time (5-85 min) and nanoparticles dose (0.25 – 1.25 g) were transformed to the coded values.
    Results
    The study results demonstrated that more than 69 % of AMX was removed by nZVI. The optimal AMX removal conditions using nZVI were found as 1.25 g of nZVI, pH 4, contact time of 80 min and concentration of 30 mg/l.
    Conclusions
    The ability of nZVI in degradation of AMX revealed that these materials can serve as a potential nano material with respect to the environmental remediation.
    Keywords: Amoxicillin, Nanoparticles, NZVI, Stabilize, Synthesize
  • J. Soleimani Rad, L. Roshangar, M. Abozaripour, E. Daneshi* Pages 1169-1178
    Introduction
    Tamoxifen is a nonsteroidal drug which mainly treats breast cancer. It is also applied for stimulation of ovulation and remedy of infertility. Regarding the tamoxifen binding to estrogen receptors and the possible role of estrogens in spermatogenesis, the present study aimed to histologically evaluate spermatogenesis in the seminiferous ducts of mice, whose mothers had received tamoxifen during pregnancy.
    Methods
    In the present study, 30 female and 15 male mice of NMRI race were selected for mating. Since 13th day of pregnancy, the experimental group received tamoxifen with the dosage of 5 mg/kg intra-peritoneally for 7 days, wherease the control group received normal saline. After childbirth of the mated mice, male infants were selected and monitored in the standard laboratory conditions. After reaching the age of puberty (6-8Weeks), adult mice were sacrificed by the cervical dislocation, and the testes were removed for histological evaluation of spermatogenesis. After routine histological processing, the samples were studied by the light microscope.
    Results
    Histological studies showed that spermatogenic and Sertoli cells in the seminiferous tubules in control and experimental groups were significantly different, though no difference was observed in the number of Leydig cells in the both groups.
    Conclusion
    The findings of the present study showed that tamoxifen exposure during development can cause histological changes in the seminiferous tubules, which can lead to infertility in the male rat.
    Keywords: Pregnancy, Seminiferous tubules, Spermatogenesis, Tamoxifen, Tissue structure
  • A. Shahi, E. Moslemi *, A. Izadi Pages 1179-1188
    Introduction
    Ovarian cancer is one of the common malignancies within women and the fifth cause of cancer death in women all over the world. Recent developments in Genomics and Proteomics technologies have led to the identification of unknown candidate markers for the diagnosis of ovarian cancer. Human epididymis protein 4 (HE4) has recently been supported to monitor the recurrence or the progression of epithelial ovarian cancer. Therefore, this study aimed to measure the expression of HE4 in women suffering from ovarian cancer.
    Methods
    In this study, 20 paraffin-embedded tissue samples from women with ovarian cancer and 10 normal samples were collected from Imam Khomeini Hospital in Tehran. After removing paraffin, RNA extraction was performed with RNAPlus solution. cDNA was synthesized through reverse transcription by MMULV enzyme. Gene expression was measured by Relative Real time PCR method. Glyceraldehyde phosphate dehydrogenase gene (GAPDH) was used as an internal control.
    Results
    The HE4 was expressed in normal and cancerous tissues, though its expression was observed more in tumor tissues (4.083) than noncancerous tissues. The study results also revealed that the expression level of HE4 increased with the advancement of the disease.
    Conclusion
    According to the results, it can be concluded that HE4 expression levels greatly increases in tumor samples. Therefore, HE4 gene expression measurements can serve as a valuable prognostic factor for early detection and treatment management of the disease.
    Keywords: HE4 Gene, Ovarion cancer, Tumor marker
  • L. Maleki, A. Tavakoli Hoseini, Ar Navab Azam, L. Alizadeh* Pages 1189-1197
    Introduction
    Intraosseous mucoepidermoid carcioma of the jaw is cosidered as a rare primary central tumor wich rarely occurs within children.
    Methods
    A 12-year-old girl, referred to the dentistry school of Yazd, participated in this study, who complained of swelling in right posterior region of maxilla. She did not have any pain, paraesthesia, and tenderness. Moreover, cervical lymphadenopathy was absent. Intraoral examinations revealed buccal and palatal expansion without ulcer and in color of mucosa, which extended from 14 to 18 region in the right side of the maxilla and palatal tilt in theeth 14, 15, 16. On radiographic examination, CT scan showed destruction of medial wall and inferior border of maxillary sinus, hard palate and buccal cortical plate. Histopathological features confirmed mucoepidermoid carcinoma. Right partial hemimaxillectomy was performed as the treatment option.
    Discussion
    Pathogenesis of these tumors is still unrecognized. Neoplastic transformation of the epithelial lining of maxillary sinus or minor salivary gland can cause intraosseous mucoepidermoid carcinoma.
    Conclusion
    As the study findings revealed, due to invasive process of these tumors specifically in maxilla, early diagnosis and radical resection play an important role in regard with eradication of this tumor as well as improvement of such patients, and their survival rate.
    Keywords: Children, Jaws, Intraosseous mucoepidermoid carcinoma
  • Sh Tabatabaei, L. Maleki, H. Mirshamsi *, Ar Navabazam Pages 1198-1204
    Salivary gland tumors are uncommon within children and when they do arise, they mainly affect the major salivary glands. Minor salivary gland tumors are rare in children, which are responsible for less than 10% of all the cases. Pleomorphic adenoma is the most common tumor of the salivary glands in the all ages. A 10-year-old boy referred to the dentistry clinic with a swelling in the palate of adjacent unerupted right maxillary second molar. In sampling by curettage, clinical pathologist reported ameloblastoma. The patient was referred to the dental school of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences for consultation. Second microscopic analysis showed a benign pleomorphic adenoma that was confirmed by special staining periodic acid-Schiff (PAS), immunohistochemistry cytokeratin(CK), and S100 staining. Pleomorphic adenoma of minor salivary gland of children should be considered as a differential diagnosis of intraoral swelling in the palate.
    Keywords: Children, Palate, Pleomorphic adenoma
  • A. Erjaee *, A. Habibi, Z. Mazloum, M. Niknam, E. Ghashghaie Pages 1205-1211
    Introduction
    Neonatal jaundice is regarded as a common problem in newborns observed in 60% of term and80% of preterm neonates. Maternal nutrition before and during pregnancy may directly influence the mothers’ health, incidence of pregnancy-related complaints, fetal development as well as risks during pregnancy. Maternal nutrition has been traditionally held to produce an effect on neonatal jaundice and it is a deep-rooted belief that hot natured food can increase the rise of bilirubin in neonates. Therefore, this study aimed to compare the neonatal bilirubin level based on the mother ̕s nutrition via hot and cold nutured foods.
    Methods
    In this cross- sectional study, conducted in Hafez hospital of Shiraz in 2013, 180 mothers were studied considering inclusion and exclusion criteria via applying food frequency questionnaire and data collecting forms. Serum bilirubin level was measured and hemolytic tests were performed for neonates. The collected data were analyzed by non-parametric tests, repeated measurments and spearman correlation using SPSS Software (ver, 15).
    Results
    There was no significant relationship between the mean level of bilirubin on 5th day with hot and cold natured foods. However, a direct significant correlation was observed in regard with some foods.
    Conclusion
    The study findings revealed that, contrary to the common belief, hot natured foods are not the only cause of elevated bilirubin level in neonates, though, some foods may elevate the bilirubin level by reduced bowel movements followed by an increase in enterohepatic cycle.
    Keywords: Bilirubin, Jaundic, Neonate, Nutrition
  • A. Mohammad Eini *, B. Eshrat Khah, M. Moharrami Fard Pages 1212-1219
    Introduction
    Diabetes mellitus is one of the most prevalent chronic and complex metabolic diseases of human , which hyperglycemia can be mentioned as its prominent characteristic. Therefore, this study aimed to evaluate the hypoglycemic effects of fruit of Rosa canina (R.c.) extract in healthy and diabetic rats.
    Method
    A total of 72 Wistar male rats were divided into six group: control, STZ (diabetic) control, R.c. control (50 mg/kg), R.c. control (100 mg/kg) and two experimental groups with 50, and 100 mg/kg of extract dose. Diabetes was induced using streptozotocine (60 mg/kg; IP), and blood collection was carried out on 0, 2 and 4 hours after the oral administration of the extracts.
    Results
    The levels of plasma glucose were determined by spectrophotometric method. In order to statistically analyze the study data, ANOVA test was performed. There was a significant difference between groups concerning the plasma glucose concentration (P
    Conclusion
    R.c. extract in hyperglycemic status demands to be further studied in order to control and prevent its complications.
    Keywords: Diabet, Fruit of rosa canina L, Rat
  • Mh Akhavan Karbasi, M. Forat Yazdi, H. Ahadian, M. Jalili Sadrabad* Pages 1220-1232
    Introduction
    Chemotherapy-induced oral mucositis is regarded as a painful and discomforting chemotherapy complication , affecting patient’s quality of life and endurance to continue the treatment. Hence, treatment of mucositis is of great significance. The present study was conducted to evaluate the effect of Baremoom mouthwash in treatment of chemotherapy-induced mucositis .
    Methods
    This interventional double-blinded randomized clinical trial study was performed on 40 adult patients under chemotherapy in blood and oncology department of Shahid Sadouqhi hospital. The total of 40 patients were randomly divided into two groups: an experimental baremoom group and a control placebo group each containing 20 subjects. Baremoom mouthwash (30% extract, Soren Tektoos, Mashhad) and placebo mouthwash ( Sterile water with allowable additives ,Soren Tektoos, Mashhad ) with same apparent properties were given to the patients (3 times a day) for 7 days after mucositis detection. The patients were evaluated in regard with mucositis grade (0-4 WHO) and wounds extension on 1th , 3th and 7th days after the study begining. In order to statistically analyze the collected data, Freidman, Mann–Whitney, and wilcoxon W tests were applied utilizing SPSS software (ver, 17).
    Results
    On 3rd and 7th days, mean degree of wound extension and mucositis were demonstrated to be significantly different between the two groups. According to Friedman test, both experimental and control groups revealed a significant difference in regard with wound extension and mucositis grade within the three time periods.
    Conclusion
    The study findings indicated that Baremoom mouthwash was more effective in chemotherapy- induced mucositis than placebo. Hence, this agent can be recommended as an appropriate medicine in order to eliminate mucositis symtoms and decrease oral ulcers.
    Keywords: Baremoom, Chemotherapy, Mucositis, Propolis
  • M. Hakimi, Sr Attarzade Hosseini* Pages 1233-1245
    Introduction
    Obesity is a metabolic disorder that is caused by increased energy intake and reduced energy expenditure. This study aimed to investigate the effect of eight weeks of aerobic training on Irisin serum levels and lipid profile of overweight male students.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 24 overweight male students (age: 21.13±1.88 years and BMI: 25-29.9 kg/m2) were selected by purposeful and convenience sampling method, who were randomly assigned into control (n=12) and experimental (n=12) groups. The program involved training with 60-80 HRmax% for 3 sessions per week, 40-50 minutes per session lasting for 8 consecutive weeks. The control group, simultanonsly, continued their daily activities and did not participate in the aerobic exercise. Irisin serum levels and lipid profile of all subjects were measured before and after the training period. To make intra and intergroup comparisons, repeated measure analysis of variance was used, and the level of significance was set at P
    Results
    Eight weeks of aerobic exercise led to a significant increase of Vo2max and HDL-C levels (P0.05).
    Conclusion
    Aerobic training, without making any changes in Irisin levels, can produce a positive effect on the increase of VO2max, improvement of body composition and decrease of lipid risk factors.
    Keywords: Aerobic training, Irisin, Metabolic disorder, Overweight