فهرست مطالب
مجله ارگونومی
سال دوم شماره 1 (بهار 1393)
- 46 صفحه،
- تاریخ انتشار: 1393/03/13
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-8مقدمهامروزه انجام بسیاری از فعالیتها مستلزم استفاده موثری از تلفن همراه و مواجهه با آن می باشد. با توجه به اهمیت موضوع و ابهامات مطرح شده در مورد اثرات آنها، هدف این تحقیق بررسی میدانهای الکترومغناطیس گوشی های همراه متداول و ارتباط کمیات مورد سنجش آنها با برخی علائم سلامتی کاربران می باشد.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی، بر روی 80 نفر دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1391 انجام شد. برای اندازه گیری میدان الکتریکی، مغناطیسی و چگالی توان تلفنهای همراه از دستگاه Electro Smag meter 593 استفاده گردید و برخی علائم سلامتی کاربران نیز با پرسشنامه ثبت گردید. تحلیل آماری داده ها با استفاده از SPSS 11.5 و آزمونهای ANOVA، T-Test و مجذورکای انجام شد.یافته هادر همه گوشی های مورد مطالعه کمیات مورد سنجش (شدت میدان الکترکی، مغناطیسی و چگالی توان) در حالت مکالمه بالاترین مقدار بود. میانگین چگالی توان گوشی ها در هنگام مکالمه از لحاظ آماری اختلاف معنی داری با هم داشتند)001/0 (P=. بین مقادیر شدت میدان مغناطیسی هنگام مکالمه با گوشی با سردرد و اضطراب کاربران و همچنین بین مقادیر چگالی توان در شرایط مذکور و کم خوابی ارتباط معنی دار آماری وجود داشته است (به ترتیب 02/0P= و 03/0 P=و 002/0P=).نتیجه گیریهرچند در این تحقیق ارتباط بین برخی علائم اثرات خود اظهار شده و شدت میدانهای الکترومغناطیس تلفن همراه مورد تایید قرار گرفت، که این نتایج همسو با سایر نتایج مطالعات مشابه می باشد لیکن نمی توان به طور مطلق این علائم را به استفاده از گوشی ها نسبت داد لذا توصیه می گردد جوانب احتیاط از جمله کاهش مواجهه با تشعشعات تلفنهای همراه در هنگام استفاده از آنها و انتخاب گوشی های ایمن تر رعایت گردد تا از ایجاد عوارض احتمالی ناشی از آن پیشگیری گردد.
کلیدواژگان: میدان الکتریکی، میدان مغناطیسی، تلفن همراه، کاربر -
صفحات 9-18زمینه و هدفبا توجه به نقش اساسی میز و نیمکت های مناسب در نشستن دانش آموزان با پوسچر صحیح و این که میز و نیمکت های غیر ارگونومیک باعث پوسچر نامناسب شده و کمردرد، گردن درد، عدم تمرکز و ناراحتی به وجود می آورند. این مطالعه به بررسی تطابق ابعاد آنتروپومتری دانش آموزان با میز و نیمکت های موجود در مدارس ابتدایی شهر همدان می پردازد.روش بررسیدر این مطالعه 600 نفر از دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر همدان مورد بررسی قرار گرفتند و علاوه بر قد و وزن آن ها ابعاد آنتروپومتری شامل ارتفاع شانه، ارتفاع آرنج، ارتفاع زانو، ارتفاع رکبی، طول باسن- رکبی و پهنای باسن آن ها اندازه گیری شد. سپس تناسب ابعاد میز و نیمکت موجود در مدارس همدان با اندازه های ارگونومیک محاسبه شده، مقایسه شد.یافته هانتایج نشان داد که ابعاد میز و نیمکت موجود شامل ارتفاع نشستگاه، عمق نشستگاه، ارتفاع تکیه گاه، ارتفاع میز، ارتفاع زیرمیز، عرض نشستگاه در تمامی موارد با ابعاد آنتروپومتری دانش آموزان تناسب ندارد. این مطالعه نشان داد که با افزایش میزان عمق نشستگاه و کاهش ارتفاع نشستگاه در میز و نیمکت های طرح جدید میزان تناسب این میز و نیمکت ها نسبت به میز و نیمکت های طرح قدیم بهبود نسبی یافته است.نتیجه گیریابعاد میز و نیمکت های موجود در مدارس ابتدایی شهر همدان برای اکثر دانش آموزان مناسب نیست و باعث ایجاد پوسچر نامناسب و بروز مشکلات اسکلتی-عضلانی می شود.
کلیدواژگان: ارگونومی، آنتروپومتری، طراحی، میز و نیمکت -
صفحات 19-26مقدمهیکی از مشکلات اصلی در محیط های شغلی اختلالات اسکلتی- عضلانی می باشد. کیفیت زندگی یک مفهوم چند بعدی شامل توانایی عملکرد، سلامت و وضعیت روحی – روانی فرد است که عوامل مهم و متعددی نظیر وضعیت جسمی، روانی، عقیده فردی و ارتباطات اجتماعی بر آن تاثیر دارد. مطالعه حاضر با هدف تاثیر اختلالات اسکلتی عضلانی و فعالیت فیزیکی بر کیفیت زندگی در کارگران یک صنعت خودرو سازی انجام شده است.مواد و روش هادر این مطالعه از بین 453 کارگر صنایع تولید قطعات خودرو، 140 کارگر به عنوان نمونه برای مطالعه انتخاب شد، برای تعیین اختلالات اسکلتی – عضلانی از پرسشنامه نوردیک، کیفیت زندگی از پرسشنامه کیفیت زندگیSF-36 و برای تعیین میزان فعالیت فیزیکی از پرسشنامه فعالیت فیزیکی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار16- SPSS و آزمونهای آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.یافته هانتایج مطالعه نشان داد که بین شاخص های عملکرد جسمی، محدودیت فعالیت در اثر مشکلات جسمی، درد جسمانی، سرزندگی، سلامتی عمومی و خستگی با اختلالات اسکلتی – عضلانی همبستگی معنی داری وجود دارد (05/0 P<). بین فعالیت فیزیکی با کاهش اختلالات اسکلتی - عضلانی و متعاقب آن با افزایش کیفیت زندگی همبستگی معنی داری یافت شد (05/0 P<).
بحث: فعالیت فیزیکی (ورزش منظم) آمادگی جسمانی کارگر را افزایش داده و احتمال ابتلا به اختلالات اسکلتی – عضلانی را کاهش داده و کیفیت زندگی را بالا خواهد برد.
کلیدواژگان: کیفیت زندگی، اختلالات اسکلتی، عضلانی، فعالیت فیزیکی، کارگران -
صفحات 27-35مقدمهرویدادهای نامطلوب آسیب ها و مشکلاتی هستند که بیش تر از بیماری اصلی، از مدیریت درمان منتج می شوند. اساسا بخش مراقبت های ویژه به عنوان مکان های قابل توجه خطاهای انسانی و رویدادهای نامطلوب قابل پیشگیری در سیستم مراقبت از سلامت هستند. مطالعه حاضر به منظور شناسایی و ارزیابی ماهیت و علل خطاهای انسانی در میان پرستاران بخش مراقبت های ویژه قلب در یک بیمارستان آموزشی در شهر همدان انجام گرفت.مواد و روش هااین پژوهش به صورت کیفی و مقطعی و با استفاده از تکنیک CREAM انجام شد. در این مطالعه پس از آنالیز سلسله مراتبی وظایف پرستاری، برگه کار تکنیک CREAMاز طریق مشاهده، مصاحبه با پرستاران و بررسی اسناد مرتبط تکمیل گردید. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS-16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایجیافته ها نشان می دهد که بیشترین احتمال وقوع خطا در وظایف تنظیم و بکارگیری DC شوک در موارد ضروری، ثبت داده در سیستم جامع بیمارستانی، اعلام کد و شروع اقدامات احیاء قلب و ریه(CPR) به ترتیب با میزان احتمال کلی 02108/0، 02088/0و 02086/0 وجود دارد. کمترین احتمال وقوع خطا نیز بترتیب در وظایف تعیین نیازهای تغذیه ای و رژیم غذایی، گاواژ و انجام مراقبت های لازم و دادن داروهای خوراکی به ترتیب با میزان احتمال کلی 01100/0، 01013/0و 00966/0 بود.نتیجه گیریاصلاح شیفت کاری پرستاران، ارائه آموزش های کاربردی و مداوم و هم چنین کاهش وظایف اضافی از مهم ترین راهکارهای پیشنهادی در بهبود شرایط موجود و در نتیجه کاهش نرخ خطاهای انسانی می باشند.
کلیدواژگان: ایمنی، خطای انسانی، تکنیک CREAM، بخش مراقبت های ویژه قلب -
صفحات 36-45زمینه و هدففاکتورهای روانی اجتماعی در اغلب محیط های کاری وجود دارند که می توانند جنبه های مختلف سلامتی کارگران را تحت تاثیر قرار دهند. مشکلات روانی اجتماعی می توانند منجر به اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با کار، افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی، تاثیر بر روی کیفیت زندگی کاری افراد، غیبت از کار، افسردگی، جنبه های مختلف سلامت افراد و جراحات و حوادث شغلی شوند. هدف مطالعه حاضر بررسی مشکلات روانی اجتماعی و ارزیابی ارتباط آنها با حوادث شغلی عیر منجر به فوت در بین کارکنان شرکت ملی حفاری ایران است.روش بررسیمطالعه حاضر ار نوعی مقطعی بود که با استفاده از نسخه کوتاه پرسشنامه روانی اجتماعی کپنهاگن بر روی 270 کارگر شاغل در سیستم اقماری شرکت ملی حفاری صورت پذیرفت. سابقه حوادث در یکسال گذشته با استفاده از روش خود گزارش دهی گردآوری شد. داده با استفاده از نرم افزار SPSS 16.0 تجزیه و تحلیل شد.نتایجنتایج نشان داد که ریسک حادثه برای کارگران با سرعت کار بالا (55/1 OR=)، نیازمندی های عاطفی زیاد (62/1 OR=)، ضریب نفوذ بالا در کار (5/1 OR=)، کیفیت رهبری پایین (8/1 OR=)، حمایت اجتماعی کم (87/1 OR=)، فرسودگی شغلی بالا (72/1 OR=) در بین گارگران حادثه دیده بیشتر از کارگران بدون حادثه بود.نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که بین حوادث شغلی و برخی ابعاد روانی اجتماعی ارتباط معناداری وجود دارد و توصیه می شود که این موارد در برنامه های پیشگیرانه گنجانده شوند.
کلیدواژگان: فاکتورهای روانی، اجتماعی، حوادث شغلی، پرسشنامه روانی، اجتماعی کپنهاگن، کارگران حفاری -
صفحات 46-53مقدمهنوبت کاری یکی از پیامدهای اجتناب ناپذیر فن آوری بوده است که طی سال های اخیر مطالعات متعددی در مورد چگونگی اثر آن بر سلامتی انجام شده است. بروز ناراحتی های جسمی، روانی و اجتماعی یکی از مشکلاتی است که به نظر می رسد در بین پرسنل نوبت کار در هر سامانه ای، بیشتر از افراد غیر نوبتکار است. مطالعه حاضر جهت تعیین این ناراحتی ها در یک مجتمع پالایشگاهی شرکت نفت می باشد.روش هااین مطالعه مقطعی به صورت مورد - شاهد و بر روی 180 نفر از پرسنل نوبت کار به عنوان گروه مورد و 90 نفر از پرسنل روزکار به عنوان گروه شاهد در واحد انتظامات یک پالایشگاه انجام پذیرفت. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه SOS (Survey of Shift Workers) انجام گرفت. این پرسشنامه تشکیل شده بود از سوالاتی در زمینه ویژگی های دموگرافیک و مشکلات سلامتی مرتبط با نوبت کاری. تجزیه داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS Ver.19 انجام گردید و مقدار P کمتر از 5٪ به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.نتایجمیانگین (انحراف معیار) سنی نوبت کاران (8/4) 41 و روزکاران (1/4) 39 سال ثبت گردید. شیوع مشکلات سلامتی در بین نوبت کاران بیش تر از روزکاران بود و این تفاوت در مورد ناراحتی های گوارشی، قلبی- عروقی، فشارخون بالا و احساس خستگی در بین دو گروه معنادار به دست آمد (05/0> p-value).بحث و نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه نوبت کاری می تواند عامل خطری برای بروز اختلالات جسمی و روانی باشد و باید تمهیداتی برای جلوگیری از بروز این عوارض در افراد با نوبت کاری اندیشیده شود.
کلیدواژگان: نوبت کاری، پیامدهای بهداشتی، SOS -
صفحات 54-63مقدمهتوسعه روزافزون صنعت منجر به افزایش بروز بیماری های اسکلتی – عضلانی شده است. این اختلالات در اثر فاکتورهایی همچون نوع کار، تکرار کار، شدت و مدتمقدمهتوسعه روزافزون صنعت منجر به افزایش بروز بیماری های اسکلتی – عضلانی شده است. این اختلالات در اثر فاکتورهایی همچون نوع کار، تکرار کار، شدت و مدت زمان انجام کار تشدید می یابد. صنایع غذایی از جمله صنایعی هستند که نوع کار انجام شده در آن در بردارنده حرکات تکراری می باشد، این پژوهش با هدف بررسی نقش استرس و سایر عوامل روانی بر اختلالات اسکلتی عضلانی انجام شد.روش بررسیمطالعه توصیفی تحلیلی حاضر به منظور بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در اندام های مختلف و عوامل موثر بر آنها در کارگران یکی از صنایع تولیدی مواد غذایی انجام شد. بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده 215 نفر از کارگران با میانگین سنی 39 سال این صنعت مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور تعیین شیوع علائم اختلالات اسکلتی عضلانی از پرسشنامه نوردیک استفاده گردید، همچنین برای استرس شغلی از پرسش نامه OSIPOW استفاده گردید، سپس داده های به دست آمده توسط نرم افزارSPSS 16 و پردازش داده ها با کاربرد آماره های توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت.یافته هانتایج به دست آمده نشان داد که در افراد مورد مطالعه بیشترین شیوع علائم طی 12 ماه گذشته مربوط به ناحیه تحتانی پشت با 8/69% بوده است. بین استرس و ناراحتی های اسکلتی عضلانی در گردن، شانه، مچ دست، بخش فوقانی پشت بیشتر اندام های بدن رابطه معنی داری یافت گردید(P<0.001). بین استعمال سیگار و قسمت فوقانی پشت(P<0.001)، درد شانه(P=0.023)، درد پا(P=0.008) آزمون آماری معنی دار شد. همچنین بین متوسط ساعت کار در روز و سابقه کاری، خستگی و BMI نیز با علائم اسکلتی عضلانی رابطه معنی دار یافت شد.نتیجه گیرینتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که استرس شغلی، سابقه کار، نمایه توده بدن افراد، تعداد ساعات کاری افراد و خستگی یک ریسک فاکتور برای اختلالات اسکلتی عضلانی اندام فوقانی است.
کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی - عضلانی، پرسشنامه نوردیک، استرس، خستگی -
صفحات 64-69زمینه وهدفنوبت کاری پدیده ای اجتماعی است که می تواند اثرات نامطلوبی بر زندگی انسان داشته باشد. با توجه به الزام نظام نوبتی کار در بیمارستان ها، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت کارکنان نوبت کار بیمارستان انجام شده است.روش بررسیاین مطالعه به صورت مقطعی در یکی از بیمارستان های واقع در شهرستان رزن انجام شد. حجم نمونه برابر 120 نفر شامل کلیه کارکنان نوبت کار اعم از درمانی، اداری، خدماتی بوده است. ابزار گردآوری داده ها نیز در این مطالعه پرسشنامه SOS بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفته است.یافته هانتایج مطالعه نشان داد که 3/98درصد مشکلات مربوط به اثرات نوبت کاری بر زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و 9/84درصد مربوط به اختلالات اسکلتی- ماهیچه ای می باشد. رضایت از برنامه چرخش نوبت کاری با متغیرهای انتخاب داوطلبانه نوبت کاری، شکل چرخش در نوبت کاری، اثرات نامطلوب نوبت کاری بر زندگی فردی، اثرات نامطلوب بر زندگی خانوادگی ارتباط معنی دار نشان داد (05/0p<). در عوض متغیرهای شیوع بی خوابی، اثرات نامطلوب بر زندگی اجتماعی و مشکلات اجتماعی رابطه معنادار نشان نداد.بحث و نتیجه گیریبا وجود نارضایتی های نسبت به نوبت کاری و علاوه بر آن تحمیل شیفت های کاری به افراد بهتر است انتخاب افراد به صورت داوطلبانه در نظام نوبت کاری صورت گیرد.
کلیدواژگان: نوبت کاری، پرسنل بیمارستان، پرسشنامه SOS
-
Pages 1-8IntroductionMany calls already perform by cell phones that have need to radiation exposure by users. Because of health reasons and some doubts about effects, this study was conducted to determine the extent of the mobile phones radiations and self report symptoms of users.Material And MethodIn this cross-sectional study, 80 available randomly users contain students and staffs of Hamadan University of medical sciences in 2012 were selected. Electro Smog meter TES-593 was used as radiation measurements tool. In order to assess health effects of mobile phones’ radiation, a self-administered survey questionnaire were used. Statistical analyses were performed using T-test, ANOVA and X2 tests by SPSS 11.5.ResultsResults showed that the conversation mode had a highest level of electromagnetic indices in the studied cell phones. Compare means of power density that emitted from studied mobile phones had significantly difference (P=0.001). Relationship between exposure to the mobile phones radiation by symptoms of head-ache, anxiety and sleep disturb were significant (P=0.02, P=0.03, and P=0.002 respectively).ConclusionAlthough, there is founding the relations between exposure to cell phones electromagnetic fields and some self-reported symptoms in line with same reports, These symptoms can not be absolutely attributed to the use of mobile phones. With these considerations it is recommended that for prevention of health risks from cell phones, safe type selection, control of call duration and frequency of use of these devices should be mentioned.Keywords: Electric field, magnetic field, cell phone, users
-
Pages 9-18IntroductionGiven the important role of appropriate furniture in the posture of the students and that non ergonomic furniture can produce uncomfortable posture, low back pain, neck pain, lack of concentration and discomfort, therefore, this study examine match between school furniture dimensions and children’s anthropometric dimensions in male elementary schools in Hamadan city.Materials And MethodsIn this study 600 children have been studied. Their weight and height and their anthropometric dimensions included shoulder height, elbow height, knee height, popliteal height, popliteal-bottock length and hip breadth have been measured. Then, the fitness between current furniture's dimensions and calculated ergonomic dimensions have compared.ResultsFindings showed that dimensions of available furniture included seat height, seat depth, seat width, back rest height, desk height, underneath desk height and anthropometric dimensions of students was not matched. This study has shown that by increasing the seat depth and decreasing the seat height in new designs, they have relatively improved in compare with the old designs.ConclusionAvailable school furniture dimensions in Hamadan elementary schools are not appropriate for most students and induce postural discomfort and musculoskeletal disorders. Key words: Ergonomics, Anthropometrics, Design, Furniture 1- Department of Ergonomics, Faculty of Health and Medical Sciences Research Center, School of Public Health. Hamadan University of Medical Science, Hamedan, Iran. 2- Corresponding author, Ergonomics graduate student, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran. 3- Professor, Department of Occupational Hygiene, School of Health and Research Center for Health Sciences, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran. 4- Roshanaei, Ghodratollah, Department of Biostatistics and Epidemiology. Modeling of Noncommunicable diseases Research center, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.Keywords: Ergonomics, Anthropometrics, Design, Furniture
-
Pages 19-26BackgroundOne of the main problems in the occupational workplace is musculoskeletal disorders. Quality of life is a multidimensional concept, including the ability of performance, health and mental statues that important factors such as physical, psychological, social relationships and personal attitude influence on quality of life. The aim of current study is assessment of impact of musculoskeletal disorders and physical activity on quality of life in automobile factory workers.Materials And MethodsIn this study, from 453 automobile factory workers, 140 workers participated. In order to determine musculoskeletal disorders, quality of life and physical activity, Nordic musculoskeletal questionnaire, quality of life questionnaire (SF 36) and physical activity questionnaire were used respectively. Data were analyzed using SPSS-16 software with descriptive analysis and Pierson correlation analysis.ResultThe results showed that the between physical function, activity limitation due to physical problems, bodily pain, vitality, public health and fatigue with musculoskeletal disorders were statistically significant correlation (P< 0.05). Between regular physical activity and musculoskeletal disorders and consequent with quality of life obtained significant correlation.DiscussionPhysical activity (exercise) increases worker fitness and reduces probability risk of musculoskeletal disorders and increase quality of life.Keywords: quality of life, musculoskeletal disorders, physical activity, workers
-
Pages 27-35BackgroundAdverse events are injuries and problems are derived from management than the original condition. In particular, Intensive care units are as a place of significant human errors and preventable adverse events in the health care system. The present study was conducted to identify and evaluate human errors among cardiac intensive care nurses in a teaching hospital in Hamadan city.Materials And MethodsThis qualitative study was conducted using the cream technique. in this study nursing job were analyzed using hierarchical task analysis. Then the work sheet of cream techniques completed through observation and interviews with the nurses. Data analysis was performed using spss-16 software.ResultsFindings show that the maximum probability of error are in setting tasks and use DC shock in urgent cases, data recording in the hospital system, said start code resuscitation of heart and lung (CPR) respectively 0.02108, 0.02088 and 0.02086. Minimum probability of error were Determine nutritional needs and diet, gavages and necessary care and giving oral medications respectively 0.01100, 0.01013 and 0.00966.ConclusionsThe most important suggestion to improve of working situation and reducing of human error probability are modification of nurses shift work, providing of practical training and decrease of additional duties.Keywords: Safety, Human Error, CREAM Techniques, Coronary Care Unit
-
Pages 36-45BackgroundPsychosocial factors are present in most workplaces that could affect various aspects of workers’ health. Accordingly, psychosocial risks may lead to work related musculoskeletal disorders, increased risk of cardiovascular disease, effect on quality of working life, sickness absence, depression work injuries and accidents and various health problems. The aim of the present study was to assess work psychosocial problems and their association with non-fatal occupational accidents among Aghmary workers of Iranian drilling rigs.MethodsA cross-sectional study using the short version of the Copenhagen Psychosocial Questionnaire (COPSOQ) was carried out on a total sample of 270 employees working on Aghmary system in drilling rigs. History of non-fatal occupational accidents was assessed by self-report during one year prior to the study. Statistical analyses were done using SPSS 16.0.ResultsThe results showed that high work pace (OR=1.55), high emotional demands (OR=1.62), high influence at work (OR=1.5), low quality of leadership (OR=1.8), low social support (OR=1.87), high burnout (OR=1.72) and high threat of violence (OR=6.2) were significantly related to non-fatal occupational accident.ConclusionsThis study revealed the significant association between occupational accident and some psychosocial dimensions and recommended the incorporation of psychosocial factors in preventive measures.Keywords: Psychosocial factors, Occupational Accident, Drilling Workers, Copenhagen Psychosocial Questionnaire
-
Pages 46-53BackgroundShift work is one of the inevitable consequences of technology in which in the recent years numerous studies have been done about its effect on health. Somatic, psychological and social disturbances are among the problems that are seen more in people with shift work than other people. The current study aims to determine the prevalence of these disturbances in one of the LPG and gas refinery complex, oil companies.MethodsThis cross-sectional case-control study was carried out at 180 shift-work people as case group and 90 day-work people as control group at the security section of the oil refinery company. Data of shift workers were collected with Survey of Shift workers (SOS) questionnaire. The questionnaire consisted of questions on demographic characteristics and health problems associated with shift work. Statistical analyses were performed using SPSS Ver.19 at a significance level of 5%.ResultsThe mean (SD) of shift working and day-work workers were estimated to be 41 ± 4.8 and 39 ± 4.1 years, respectively. The results showed that health problems shift-workers were more prevalent than day-work workers. The differences were significant in gastrointestinal disease, cardiovascular disease, hypertension and fatigue (P < 0.05).ConclusionAccording to the result of this study, shift work can be a risk factor for the incidence of somatic and psychological disturbances. Initiatives should be implemented to prevent these complications in shift workers.Keywords: Shift work, Health Consequences, SOS
-
Pages 54-63IntroductionThe development of the industry has led to an increased incidence of muscle-skeletal disorders. The disorders increased caused by factors such as type of job, repetition of work, intensity and duration of the work. Food industries, including industries that are doing the type of job that involves repetitive movements, this study examined was conducted the role of stress and other psychosocial factors on musculoskeletal disorders.MethodsThe present cross-sectional study to determine the prevalence of musculoskeletal disorders in different organs and factors affecting food production was one of the workers. According to a random sample of 215 workers were studied with an average age of 39 years. To evaluate the prevalence of musculoskeletal disorders was used of the Nordic questionnaire, also for of occupational stress was used OSIPOW questionnaire; the data obtained are analyzed by SPSS 16 software and processing of data with the descriptive statistics and Pearson correlation test.ResultsThe results showed that the study population in the past 12 months the most common symptoms of lower back 69.8%. We were founded between stress and musculoskeletal discomfort in the neck, shoulder, wrist, upper back, a significant relationship (P<0.05). We were founded between smoking and low back pain (P <0.05), shoulder pain (P = 0.023), leg pain (P = 0.008) statistical test significant. As well as we were found between the average working hours per day and work experience, with musculoskeletal symptoms, fatigue, and BMI also a significant relationship.ConclusionsThe results obtained in this study shows that job stress, work experience, BMI, the number of working hours and fatigue is considered a risk factor for upper extremity musculoskeletal disorder.Keywords: Musculoskeletal disorders, Nordic questionnaire, stress, fatigue
-
Pages 64-69Background and ObjectivesShiftwork is a social phenomenon that can have adverse effects on human life. Given the importance of the shiftwork system and caused by the related health problems, the present study was conducted to determine the health status of and shift workers in a hospital.MethodsThis cross-sectional study was conducted in one of the hospitals in Razan (Iran). The sample size consisted of 120 medical, administration and service staff. The SOS questionnaire was used for data collection. The data analysis was performed in SPSS software by χ2.ResultsThe results showed that 98.3% of complaints were about personal, social and familial problems, and 84.9% were related to musculoskeletal disorders.. Satisfaction of rotating shift work and shift work voluntarily chosen variables, the rotation of the shift, shift work and adverse effects on personal life, adverse effects on family life revealed a significant relationship (P<0.05). Instead, insomnia common variables, adverse effects on social life and social problems showed no significant relationship.Keywords: shift work, hospital staff, SOS questionnaire