فهرست مطالب

نشریه مهندسی مالی و مدیریت اوراق بهادار
پیاپی 24 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رضا راعی، سیدفرهنگ حسینی صفحات 1-14
    بازده بیشتر هدف اصلی سرمایه گذاران در بازارهای مالی است. در بازار ایران با توجه به ناکارایی بازار ، تحلیل تکنیکال به عنوان یکی از روش های خرید و فروش کاربرد دارد. در این تحقیق با استفاده از نماگرهای تحلیل تکنیکی و روش تصمیم گیری منطق فازی و بهینه سازی و تصمیم گیری روش ترکیبی فازی ژنتیک برای تصمیم گیری خرید و فروش استفاده شده است. دوره بررسی از ابتدای سال 1387 تا پایان سال 1391 بوده و 4 سال آموزش و یک سال آزمون ( تست ) بوده است. نمونه شامل 50 شرکت فعال بورس بوده اند. نمونه براساس عملکرد نماگرهای تکنیکی در دوره تست ، فیلتر شدند. شرکت هایی به عنوان نمونه نهایی انتخاب گردیدند که رتبه بازده نماگرهای تکنیکی آن ها طی سال های آموزش تفاوت معنی داری نداشتند. بدین ترتیب براساس اطلاعات تاریخی و دوره آموزش نماگرهای مناسب برای کسب بازدهی بیشتر تعیین و در روش فازی براساس قواعد معاملاتی متعارف و در روش فازی ژنتیک براساس یادگیری قواعد معاملاتی استخراج و خرید و فروش با توجه به قدرت سیگنال انجام شد.نتایج این تحقیق نشان داد که روش فازی و فازی ژنتیک بازده بیشتر و معنی داری نسبت به روش خرید و نگهداری دارد.
    کلیدواژگان: نماگر تکنیکی، منطق فازی، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم ترکیبی، خرید و نگهداری
  • علی محمدی، امیرعباس سامی نیا، احسان جوانمرد صفحات 15-40
    بدون شک لازمه رشد اقتصادی ، تولید بیشتر و سرمایه گذاری افزون تر است. هدف از این مقاله ارائه رویکردی جامع است که بتواند از عهده نشان دادن وابستگی های میان نسبت های مالی برآید و بتواند چگونگی انتخاب سبد سرمایه گذاری شرکت های بورسی را در مرحله اجرا نشان دهد. طی این تحقیق به دنبال پاسخگویی به این پرسش ها هستیم که معیارهای مهم ، همبستگی و ارتباط بین معیارها و اولویت معیارها برای انتخاب مناسب ترین سبد سرمایه گذاری چیست؟ جهت پاسخگویی به پرسشهای فوق از ترکیب تکنیک هایDANP)دی ماتل ، فرایند تحلیل شبکه( و تاپسیس استفاده نموده،وبه ارائه مدلی جهت بررسی معیار های سرمایه گذاری و ارتباط میان آن ها ، اولویت بندی و انتخاب سبد سرمایه گذاری مناسب پرداختیم. جامعه تحقیق نیز شامل شرکت های سرمایه گذاری پذیرفته شده در بازار بورس ایران که در مجموع 48 شرکت می باشد. نتایج نشان می دهد سه معیار بازده مجموع دارایی ها ،حاشیه سود خالص و حاشیه سود ناخالص که متعلق به ابعاد سود آوری هستند دارای بیشترین،و دومعیار متوسط دوره وصول مطالبات ونسبت گردش حسابهای دریافتی به ترتیب دارای کمترین درجه اهمیت می باشند.از نظر رتبه بندیالومینیوم ایران ، پتروشیمی خارک وسرمایه گذاری صنایع بهشهر به ترتیب رتبه های اول تا سوم و شرکتهای صنایع آذرآب ،نورد آلومینیوم هرمزگان وهپکو 45تا 48راکسب کردند.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری چند معیاره، دی ماتل، فرایند تحلیل شبکه، تاپسیس، نسبتهای مالی
  • محمدرضا رستمی، محمود کلانتری بنجار، عادل بهزادی صفحات 41-62
    عدم اطمینان در بازده دارایی ها یکی از چالش های پیش روی سرمایه گذاران است. محققان راهکارهای مختلفی برای فائق آمدن بر این مسئله ارائه داده اند. رویکرد فازی یکی از راه حل های ارائه شده در این زمینه است. از طرفی بازده دارایی ها همواره متقارن و نرمال نیست و سرمایه گذاران همواره ترجیح می دهند که علاوه بر میانگین و واریانس بازده دارایی ها، چولگی و کشیدگی را درنظر بگیرند. در این مقاله مدل هایی که گشتاورهای مراتب بالاتر(چولگی و کشیدگی) در آنها در نظرگرفته شده برای انتخاب سبد سهام بهینه در محیط فازی مورد بررسی قرار گرفته شده است. برای محاسبه گشتاورها از تئوری اعتبار و از شاخص عملکرد اقتصادی برای محاسبه کارایی مدل های ارائه شده استفاده شده است و در انتها با بکار بردن داده های بورس اوراق بهادار تهران نشان داده شده است که در نظر گرفتن گشتاورهای مراتب بالاتر موجب بهبود کارایی پرتفوی بدست آمده خواهد شد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی پرتفوی فازی، گشتاورهای مراتب بالاتر، نظریه اعتبار، شاخص عملکرد اقتصادی
  • محمد ابراهیم محمدپورزرندی، مجید شهریاری* صفحات 63-72
    تامین مالی شرکت های دانش بنیان (سرمایه گذاری خطرپذیر) به جهت عدم انطباق با الگوهای رایج تامین مالی در سیستم بانکی و نیز عدم اطمینان موجود در وضعیت آتی سرمایه گذاری، چالش های بسیاری را به همراه داشته است؛ از جمله مهم ترین این چالش ها می توان به سودآوری، مدیریت کسب و کار، نظارت بر مصرف تسهیلات و نیز بکارگیری عقود اسلامی متناسب اشاره داشت. در این راستا بدیهی است که پیشنهاد یک الگوی نوین تامین مالی در این حوزه، مستلزم اتخاذ تمهیداتی به منظور پوشش این چالش ها خواهد بود. مطالعه حاضر رویه پیشنهاد یک الگوی مناسب تامین مالی را از مسیر شناخت نیازمندی های طرح های دانش بنیان و با بررسی ابعاد متفاوت موضوع، مدلسازی نموده است. در این راستا، مکانیزم های متفاوتی به منظور پیاده سازی مدل ارائه شده مدنظر قرار گرفته و در این گزارش تبیین شده اند. بکارگیری یافته های پژوهش در برخی نهادهای پولی و مالی، نشان از توانمندی آن در پوشش بخشی از چالش های یاد شده داشته است.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری خطرپذیر، تامین مالی، عقود اسلامی، راهبرد خروج
  • غلامرضا زمردیان صفحات 73-90
    ریسک جز جدا نشدنی زندگی انسان ها در همه ادوار تاریخی می باشد، بنابراین توجه به آن نیز در همه زمان ها و مکان ها با شدت و ضعف وجود داشته است. ارزیابی ریسک در زمان های مختلف به اشکال گوناگونی توجه انسان ها را به خود جلب نموده است. اما در دنیای امروز که دارای پیچیدگی های زیادی است شناخت، اندازه گیری و محاسبه آن بسیار سخت شده است. این پیچیدگی در شناخت، اندازه گیری و محاسبه بویژه در بازارهای مالی دو چندان گشته است. بنابراین روش های متفاوتی برای این ارزیابی ایجاد شده اند که از راه حل های ساده شروع شده و به مدل های سخت ختم می شود. از آن جایی که محور توسعه در هر کشوری سرمایه گذاری می باشد و تا این عمل تحقق پیدا نکند، توسعه اتفاق نمی افتد بنابراین سرمایه گذار برای انجام سرمایه گذاری نیاز به دو آیتم دارد و به آنها توجه ویژه ای خواهد داشت یکی بازده و دیگری ریسک آن سرمایه گذاری می باشد. در محاسبه بازده دچار مشکل زیاد نمی شویم ولی آنچه ما را دچار مشکل می نماید، بحث چگونگی محاسبه ریسک است که یک متغیر کیفی است. بنابراین برای پاسخ گویی به سرمایه گذار روش های متفاوتی با توجه به نوع داده های تخمین زننده پارآمترهای مدل های تبیین کننده ریسک طراحی و پا به عرصه وجود گذاشته اند. در میان این مدل ها دو گروه از مدل های ناپارآمتریک و شبکه عصبی در این تحقیق مورد بررسی قرار می گیرند تا توان این دو گروه را در پیش بینی ارزش در معرض خطر پرتفوی 21 شرکت سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران مورد سنجش قرار گیرد و مدل برتر معرفی شود.
    کلیدواژگان: ریسک، بازده، پرتفوی، ارزش در معرض خطر، شرکت های سرمایه گذاری، روش ناپارآمتریک، شبکه عصبی
  • فریدون رهنمای رودپشتی، شراره قندهاری صفحات 91-114
    پژوهش حاضر با اهداف علمی و تعیین مدل های انتخاب پورتفوی و اهداف کاربردی حاصل از آزمون مدل های TEVوVaR در بازار سرمایه ایران انجام شده است که به این منظور از متغیر های سود خالص،سود یا زیان عملیاتی ،ارزش بازاری سهام ،ازرزش دفتری،عملیات جریان نقدی و در صد مشارکت شرکت ها در بانک برای 77 شرکت پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران طی سال های 1391-1386 استفاده شده است. برای برآورد ارزش در معرض ریسک با بهره گیری از روش VaR و VaR شرطی و مدل GARCH ابتدا داده ها در نرم افزار لود شده است ، با استفاده از سه روش فوق، ارزش در معرض ریسک برای کل 77 شرکت برآورد شد. نتایج برآورد ارزش در معرض ریسک بر اساس روش VaR شرطی نشان داد که مقدار ارزش در معرض ریسک در سطوح معنی داری 1، 5 و 10 درصد با یکدیگر متفاوت بوده و با افزایش سطح معنی داری ارزش در معرض ریسک نیز افزایش می یابد. همچنین نتایج آزمون نسبت شکست های احتمالی کوپلیک بیانگر این است که برای هر دو مدل ارزش در معرض ریسک شرطی یا مدل ریسک سنجی و مدل اقتصاد سنجی GARCH فرضیه صفر رد شده و لذا نتایج هر دو مدل در برآورد ارزش در معرض ریسک معتبر و قابل استناد می باشد. در نهایت برای رتبه بندی دو مدل مورد بررسی در این مطالعه از پس آزمون لوپز استفاده شد که نتایج دلالت بر کمتر بودن تعداد تخطی یا حالت استثنای مدل ارزش در معرض ریسک شرطی در مقایسه با مدل GARCH(1،1) داشته است.
    کلیدواژگان: VAR، VaR شرطی، مدلTEV، مدل میانگین، واریانس، مدل GARCH
  • سعید فلاح پور، فرید تندنویس، سیدمحمدامیر هاشمی صفحات 115-134
    تشکیل پرتفوی ردیاب شاخص به عنوان رویکرد منفعلانه در مدیریت پرتفوی، دو ایده اصلی را نسبت به مدیریت فعال دنبال می کند؛ الف) این رویکرد از طریق سرمایه گذاری بر اساس یک استراتژی معین که نیاز به هیچ پیش بینی ندارد، علاوه بر حداقل نمودن هزینه های سرمایه گذاری، از نتایج ناسازگار پیش بینی با آنچه که در عمل اتفاق می افتد، نیز اجتناب می کند ب) با ردیابی یک شاخص، پرتفوی سرمایه گذاری به طور نسبی از تنوع خوبی برخوردار است، حجم معاملات کمی دارد که منجر به هزینه معاملاتی حداقل می شود و به طور کلی هزینه های مدیریتی بسیار پائینی خواهد داشت. در این پژوهش با استفاده از مدل بهینه سازی پایدار و تکیه بر مهم ترین ویژگی این مدل که در شرایط عدم اطمینان در مورد توزیع احتمال پارامترهای مدل، فرض خاصی را منظور نمی کند و برای هر پارامتر یک مجموعه عدم قطعیت در نظر می گیرد، به تشکیل پرتفوی ردیاب شاخص پرداخته ایم. برای این منظور از شاخص 50 شرکت فعال تر بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی1/7/1390 الی 1/1/1392 استفاده شده است. نتایج آزمون خارج از نمونه مبتنی بر مقایسه ی زوجی نتایج مربوط به بازده پرتفوی ردیاب شاخص حاصل از مدل پایدار و پرتفوی ردیاب شاخص حاصل از مدل ناپایدار طی بازه زمانی 1/1/1392 الی 1/10/1392، نشان می دهند که خطای ردیابی پرتفوی شاخصی پایدار به طور معناداری کمتر یا مساوی خطای ردیابی پرتفوی شاخصی ناپایدار است که این امر برتری مدل پایدار در تشکیل پرتفوی شاخصی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پرتفوی ردیاب شاخص، بهینه سازی پایدار، مدل تک عاملی، خطای ردیابی
  • میرفیض فلاح شمس لیالستانی، ایوب بادپا*، اسماعیل بادپا صفحات 135-152
    اعتماد عمومی به سلامت بازارها، قدرت نقد شوندگی و کارایی آن ها را افزایش می دهد و این امر در بازار سرمایه و به ویژه بورس اوراق بهادار، اهمیت ویژه ای دارد. میزان اعتماد عمومی به بازار به اندازه ریسک موجود در این بازاررها، به عنوان یکی از عوامل اصلی تاثیر گذار بر تصمیم گیری سرمایه گذاران محسوب می گردد. با افزایش ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار، توسعه و گسترش آن با مشکل مواجه شده و باعث کاهش کارایی آن و سوق یافتن سرمایه ها به سوی بازارها و فعالیت های دیگر می شود.
    در این مطالعه ضمن بررسی و تبیین مفاهیم مربوط به دستکاری قیمت و به خصوص دستکاری قیمت پایانی و انواع دستکاری ها، برای شناسایی احتمال وقوع دستکاری قیمت پایانی سهام در بورس اوراق بهادار تهران، مدلی را ارائه می نماییم. همچنین در همین راستا براساس یافته های مطالعات انجام شده، متغیرهای بازدهی سهام، دفعات معاملات سهام، قیمت پیشنهادی خرید و فروش، حجم معاملات و سرعت گردش معاملات بعنوان عوامل تعیین کننده دستکاری قیمت پایانی تعیین گردیده و از طریق آزمون های مناسب، ارتباط آن ها در مدل اقتصادسنجی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین مدل رگرسیون لجستیک را برای پیش بینی احتمال وقوع دستکاری قیمت پایانی سهام تعیین می نماییم. در طراحی مدل، نمونه آماری از طریق آزمون های run test و sign test به دو گروه شرکت های دستکاری شده و دستکاری نشده تقسیم می گردد، سپس بر اساس اطلاعات استخراج شده از این دو گروه، مدل رگرسیون لجستیک برازش می شود. در نتیجه رابطه تجربی برآورد شده، تائید کننده فروض محقق در زمینه برآورد مدل مورد نظر در مورد دستکاری در قیمت های پایانی در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
    کلیدواژگان: قیمت پایانی، دستکاری، مدل لاجیت، بازدهی، تفاوت قیمت پیشنهادی خرید و فروش
  • امیرعباس نجفی، زهرا پوراحمدی صفحات 152-172
    انتخاب سبد سرمایه گذاری بهینه برای سرمایه گذار، اساسی ترین کار در امر مدیریت دارایی ها است. در بسیاری از رویکردهای بهینه سازی، این کار به صورت یک دوره ای انجام می گیرد اما از آنجا که سرمایه گذاری مفهومی بلند مدت و آینده نگر است، یک دوره ای در نظر گرفتن بهینه سازی سبد سرمایه گذاری با این مفهوم همخوانی نخواهد داشت. بنابراین در این مقاله قصد داریم تا بهینه سازی یک دوره ای را به بهینه سازی پویا و چند دوره ای ارتقا داده و به منظور کاربردی تر نمودن مدل پیشنهادی هزینه معاملات را در مدل وارد کرده تا بتوانیم در شرایط واقعی تصمیمی صحیح در رابطه با استراتژی سرمایه گذاری اتخاذ نماییم. به منظور اعتبارسنجی مدل پیشنهادی، مثالهای متفاوتی مورد بررسی قرار گرفتند و ضمن شرح عملکرد مدل، کارایی آن نیز در مقابل مدل تک دوره ای پیش رونده با استفاده از آزمون من ویتنی مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به نتایج ارائه شده می توان به این جمع بندی رسید که مدل پویای پیشنهادی گرچه ممکن است در دوره کوتاه مدت از نظر آماری تفاوت محسوسی با مدل تک دوره ای نداشته باشد، اما برتری آن در دوره های بلند مدت چشمگیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: سبد سرمایه گذاری، بهینه سازی پویا، هزینه معاملات، استراتژی سرمایه گذاری
|
  • Reza Raie, S. Farhang Hoseini Pages 1-14
    Gain more return is the main purposes of investors in financial markets. Base on Tehran stock Exchange is non-efficient market, technical analysis is one the useful tools and techniques to buy and sell. In this research trading based on technical indicators are used with fuzzy logic decision making and optimization and decision making by hybrid fuzzy genetic modelThe period of research is between Mar 2009 to Feb 2013 and 4 years for learning and 1 year for test. Samples are 50 most active trading stocks in TSE select by optimization. final sample is the symbol that the rank of technical indicator return have no significant differences in learning during learning phase .the best indicator for trading are selected based on historical data and learning phase. Trading done by powerfulness of signals. The results shown that fuzzy and fuzzy genetic have more and significant return in compare of buy and hold.
    Keywords: Technical Indicator, Fuzzy Logic, Genetic Algorithm, Hybrid Algorithm, Buy, Hold
  • Ali Mohamadi, Amir Abbas Saminia, Ehsan Javanmardi Pages 15-40
    The purpose of this paper is to provide a comprehensive approach that can Show dependencies between financial ratios and Selecting Best Portfolio and Helping investors. This study seeks to answer these questions which are important criteria, correlation and association between preference criteria and what is the criteria for selecting the most appropriate investment portfolio? For answering to the above questions at first step we are making causality between five financial ratio with using the DEMATEL, and then making internal relationship between the set of criterion. We are using the ANP for getting the financial ratio. at the final step we are using TOPSIS for ranking the exchange companies. Required data is Include financial indicators of investment company and Holding accepted in Tehran Stock Exchange for the period 1384-1389. The results show three criteria: return on total assets, net profit margin and gross profit margin of profitability are owned by their highest degree of importance.
    Keywords: MCDM, DEMATEL, ANP, Topsis, Financial Ratios
  • M. Reza Rostami, M. Kalantari Bonjar, Adel Behzadi Pages 41-62
    Uncertainty of Return of assets is one of the challenges for the investors. Researchers have used different approaches for return modeling including fuzzy logic. On the other hand, many studies are shown that assets return is abnormal and asymmetric and besides mean and variance investor prefer to consider skewness and kurtosis. This paper has presented a model based on higher moments (skewness and kurtosis) for portfolio optimization problem. Credibility theory has been used for parameter calculation. In addition, economic performance measurement has been applied in order to compare this model with mean-variance model. Making use of Tehran Stock Exchange data, it is concluded that considering higher moment leads to higher efficiency in portfolio.
    Keywords: Fuzzy portfolio optimization, mean, entropy, skewness, credibility theory, economic performance measurement
  • M. Ebrahim Pourzarandi, Majid Shahriari* Pages 63-72
    Since the uncertainty in venture capital structure, there are so many challenges with banks and financial institute's decisions about their portfolio. According to literature, the most important challenges in this area are business management, supervision on facility expenditure and appropriate Islamic contract. It is clear that the proposing a new approach for venture decisions needs to consider these challenges in an acceptable method. This paper at first tries to specify the Iranian bank challenges in venture capital decisions and then introduces a novel comprehensive model to cover them. Finally the results of using this model in financial institutes are outlined at the end of the paper.
    Keywords: Venture Capital, Finance, Islamic Contract, Exit Strategy
  • Gholamreza Zomorodian Pages 73-90
    Risk is not separable from the life of human in the whole history. So noticing to the risk was always existing. Evaluating risk were existing in different ways. In today’s world which is so complicated understanding and calculating of the risk has become so difficult. This calculation has become so difficult in financial market more. So there are many ways for this calculation from the simplest to the easiest. With regard to development in each country without investment there would be no develop. So ever investor for investment will need to item one is return and the other one is risk. . calculating return is not so much difficult, but the calculation of risk is so difficult and is a qualitative variable. So for answering the need of investors many ways emerged to solve and explain the risk. Between existing models two kind of models nonparametric and Nero net are investigated in this research in order to predict the value at risk of 21 investment companies in capital market of Iran. Then the best model is presented.
    Keywords: Risk, Return, Portfolio, Value at Risk, Investment Companies, Nonparametric Method, Nero networke
  • F. Rahnama Rodposhti, Sharareh Ghandehari Pages 91-114
    This research has been done for scientific purposes to determine portfolio model and practical purposes from testing TEV and VaR models in Iran Capital Market .To done research, variables EPS,NI,MV,BV,CFO and MTB for 77 companies in Tehran Stock Exchenge from 1386 to 1391.Have been used to estimate VaR with using VaR and CVaR and GARCH models, at first ,data loaded in software. By using these 3 models , VaR has been estimated for all 77 companies .The reason of estimation VaR by using CVaR shows that VaR in the certainty levels 1%,5%,10% are different with each other. By increase the certainly levels, VaR increase ,too. Also, the reason of Kupic testing shows that two models are reliable and attributable .At the end of study to ranking two models ,Lopez testing has been carried out based on which the number of errors for CVaR model is less than GARCH model.
    Keywords: GARCH, TEV, VaR
  • Saeid Fallahpour, Farid Tondnevis, S. M. Amir Hashemi Pages 115-134
    One advantage of constructing an equity index fund as a passive approach of investment that follows a predefined strategy is that, this method doesn’t need forecasting of stock returns. This approach reduces the transaction costs too. By index tracking the portfolio is diversified and has low transactions. So an equity index fund has low management costs. In this paper we used robust optimization approach for mathematical model that tries to reproduce the performance of an index. Robust optimization method doesn’t do any assumption about distribution of uncertain parameters of optimization problem. For this goal we considered fifty more active company index of Tehran stock exchange as target index from 1390/7/1 to 1392/10/1. The results of out of sample experiment shows that the tracking error of portfolio that constructed by robust model is lower than portfolio that constructed by non robust model. These results shows that using robust optimization approach to considering the uncertainty of parameters can improve the performance of model.
    Keywords: index tracker portfolio, robust optimization, single factor model, tracking error
  • M. F. Fallah Shams, Ayub Badpa*, Esmaeil Badpa Pages 135-152
    The confidence to market health improves their liquidity and efficiency which is an important matter to capital market and stock exchange. The effect of public confidence to the market on investors’ decision is as important as the risk within these markets. Higher risk leads to lower efficiency, dampens market improvement and finally actuates capital to parallel markets. The economic and political news and rumors will directly affect the changes of market index. The effect of information and rumors on investors is reflexed in price changes and trading volume. So stock price manipulators are motivated to propagate wrong information and get illicit profit.
    In this research we study the concept of price manipulation, especially closing price, and introduce a model for realizing the probability of closing price manipulation. According to the results stock return, bid & ask price, trading frequency, trading volume and stock turnover determine the closing price manipulation. The relationship among these variables is investigated in econometric models. The Logistic Regression model is used to predict the probability of closing price manipulation. The sample is divided into two groups named manipulators and non-manipulators using run test and sign test. Then the logistic model is run on the basis of the results from these two tests. The estimated relationship confirms the research hypotheses.
    Keywords: closing price, manipulation, logit model, bid, ask speard, …
  • Zahra Pourahmadi, Amir Abbas Najafi Pages 152-172
    The optimal selection of portfolio is one the most important decisions in managing investment funds. Several approaches have been proposed to determine what is the best trading strategy. Most of these common approaches are based on single period optimization, however, as investment is a long-term concept, such short term profit maximization cannot fully exploit the opportunities that an investor might get if he/she looks into a longer term. To this end, in this paper, we intend to extend the single-period optimization into a multi-period optimization and also, to make it more realistic, we will incorporate transaction cost in our model. To investigate the validity of the proposed scheme, we have analyzed several examples using which we have presented the steps of our approach and also statistically compared the performance of the single and multi- period optimization using Mann-Whitney U test. Based on the results of this paper, we can conclude that multi-period and single-period optimization might have similar performance if we look at short time span of the system. However the superiority of multi-period optimization becomes more evident as we extend the time span of the system which gives multi-period scheme more freedom to suggest better portfolio selections.
    Keywords: Portfolio, Dynamic Optimization, Transaction Cost, Investment Strategy