فهرست مطالب

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 10 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهروز عبدلی، علیرضا فارسی، جواد ریاحی فارسانی صفحات 1-13
    خودگفتاری نوعی گفتگوی درونی فرد با خود است که به وسیله ی آن شخص دریافت ها و احساسات درونی خود را تعبیر و تفسیر می کند، ارزیابی خود را تنظیم کرده و تغییر می دهد و برای خود دستورالعمل هایی تعیین می نماید. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر دو نوع خودگفتاری آموزشی و انگیزشی بر الگوی هماهنگی و دقت پرتاب آزاد بسکتبال بود، تا مشخص شود که هر یک از انواع خودگفتاری چه تاثیری بر نیاز های مهارت پرتاب آزاد بسکتبال (الگوی هماهنگی، دقت) دارند. به این منظور 20 بازیکن بسکتبال مرد با میانگین سنی 5/5±5/23 سال که حداقل 5 سال سابقه ی فعالیت در رشته ی ورزشی بسکتبال را داشته و در یکی از لیگ های معتبر کشور بازی می کردند بعنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. در این تحقیق اجرای مهارت پرتاب آزاد بسکتبال در دو مرحله بدون استفاده از خودگفتاری و با استفاده از خودگفتاری (آموزشی و انگیزشی) طی دو جلسه با فاصله ی زمانی 24 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر دو مرحله آزمون داده های مربوط به الگوی حرکتی و دقت پرتاب آزاد بسکتبال ثبت شد و از اطلاعات کینماتیکی ثبت شده برای محاسبه ریشه میانگین مجذور خطا آرنج- مچ دست پرتاب به منظور بررسی الگوی هماهنگی استفاده شد. برای تحلیل آماری، داده ها بدست آمده در دو دسته آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، جداول و نمودارها) و استنباطی (آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون t وابسته) تحلیل شد. نتایج نشان داد که تنها استفاده از خودگفتاری آموزشی به طور معنی داری موجب بهبود دقت پرتاب آزاد بسکتبال شد(002/ p=، 388/4 =(9)t). همچنین بین تاثیر خودگفتاری آموزشی و خودگفتاری انگیزشی بر دقت پرتاب آزاد بسکتبال اختلاف معنی داری به نفع خودگفتاری آموزشی مشاهد شد(001/ = p، 364/14= (18، 1) F ، 444/ = h2). همچنین بررسی نتایج نشان داد که خودگفتاری آموزشی به طور معنی داری (048/ p=، 288/2 =(9)t) موجب کاهش ریشه میانگین مجذور خطا آرنج- مچ و در نتیجه بهبود هماهنگی درون عضوی آرنج- مچ در اجرای پرتاب آزاد بسکتبال می شود. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از خودگفتاری آموزشی به منظور بهبود اجرای مهارت های که نیازمند هماهنگی حرکتی و دقت در اجرا هستند، سودمند است و بر استفاده از خودگفتاری انگیزشی به این منظور برتری دارد.
    کلیدواژگان: خودگفتاری آموزشی، خودگفتاری انگیزشی، الگوی هماهنگی، دقت، پرتاب آزاد بسکتبال
  • فرهنگ یزدان پرست، حمید صالحی صفحات 15-26
    در پژوهش حاضر، نویسندگان برای پدیده انسداد ناشی از فشار که در مهارت های ورزشی اتفاق می افتد یک توضیح مبتنی بر نیازهای توجه ارائه کرده اند. به این منظور با استفاده از روش تکلیف دوگانه نیازهای توجه اجرای سرو تنیس در دو موقعیت فشار پایین و بالا ارزیابی شد. تعداد 20 بازیکن ماهر تنیس به عنوان شرکت کننده انتخاب شدند و 60 سرو را به عنوان تکلیف اصلی در دو شرایط فشار پایین و بالا (رقابت) اجرا کردند. تکلیف ثانویه پاسخ به یک محرک شنیداری بود که در چهار موقعیت کاوش حین اجرای سرو ارائه شد. طبق نتایج شرایط فشار ازیک طرف باعث افت عملکرد سرو تنیس، و از طرف دیگر افزایش سطح منابع توجه و تغییر الگوی نیازهای توجه شد. نتایج نشان می دهد ورزشکاران ماهر تحت شرایط فشار در قیاس با شرایط عادی منابع توجه بیشتری به اجرای خود اختصاص داده و روی برخی از بخش های مهارت بیشتر متمرکز می شوند. این تغییرات در نیازهای توجه می تواند علت انسداد در ورزش باشد. نتایج تحقیق شواهدی عینی و قوی در راستای پیش بینی های نظریه های تمرکز بر مهارت، مطرح در موضوع انسداد در ورزش ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: اضطراب رقابتی، توجه، روش تکلیف دوگانه، سرو تنیس
  • بهناز ارباب*، سید محمد کاظم واعظ موسوی، رخساره بادامی صفحات 27-35
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه کمال گرایی ورزشی و اضطراب رقابتی بازیکنان تیم ملی کاراته بانوان کشور بود.
    روش شناسی: این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است که در آن 30 نفر از بازیکنان تیم ملی کاراته بانوان کشور در رده سنی امید و بزرگسال، که کل جامعه آماری را تشکیل می دادند پرسشنامه اضطراب حالتی رقابتی و صفتی رقابتی مارتنز و پرسشنامه کمال گرایی ورزشی دان و همکاران را تکمیل کردند. یافته های تحقیق با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که کمال گرایی ورزشی با اعتماد به نفس همبستگی منفی و با اضطراب صفتی همبستگی مثبت دارد. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد کمال گرایی کلی قوی ترین پیش بینی کننده اضطراب صفتی است و فشار ادراک شده از طرف مربی پیش بینی کننده اضطراب شناختی و اعتماد به نفس است. همچنین نگرانی بیش از حد در مورد اشتباهات و استانداردهای شخصی پیش بینی کننده اضطراب جسمانی می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    تعدیل کمال گرایی به ورزشکار کمک می کند تا کمتر تحت تاثیر اضطراب رقابتی قرار بگیرد و اعتماد به نفسش افزایش یابد و بدین گونه، احتمال موفقیت بیشتر می شود
    کلیدواژگان: اضطراب رقابتی، کمال گرایی، کاراته، نخبه
  • ابراهیم قاسم زاده میرکلایی، سید محمدحسین رضوی، سعید امیر نژاد صفحات 37-46
    تحقیق حاضر به بررسی عوامل موثر بر پرورش استعدادهای ورزشکاران دوومیدانی ایران از دیدگاه صاحب نظران ، مربیان و ورزشکاران می پردازد. روش تحقیق حاضر توصیفی پیمایشی است. نمونه آماری شامل150نفر از صاحب نظران، مربیان و ورزشکاران می باشد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته با 6عامل و 45گویه است که پایایی درونی آن توسط آزمون آلفاکرونباخ 82/0 بدست آمده است. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها با به کارگیری از نرم افزار SPSS(15)از آزمون های KS، توزیع دوجمله ای، tتک نمونه ای و فریدمن استفاده گردید. آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد که بر اساس آزمون tتک نمونه ای و توزیع دوجمله ای، عوامل میزان آگاهی و شناخت، شیوه جذب و شناسایی، کیفیت پیست و تجهیزات، نقش فدراسیون و هیات های دوومیدانی، نقش مربیان و همچنین حامیان مالی و میزان درآمدزایی بر پرورش استعدادهای ورزشکاران دوومیدانی ایران اهمیت و تاثیر معنی داری دارند. به نظر می رسد با توجه به نقش مهم فدراسیون و هیات های دوومیدانی و همچنین حامیان مالی و میزان درآمدزایی، توجه به این عوامل در دستیابی به نتایج مناسب از فرایند پرورش استعدادهای ورزشکاران، دارای اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، ورزشکار، دوومیدانی، مربی، حامی مالی
  • مهرزاد حمیدی، زهرا تسلیمی، رضا اندام صفحات 47-55
    در این مقاله تلاش شده است، ابتدا عوامل موثر بر جذب داوطلبان ورزش همگانی کشور شناسایی و سپس عوامل شناسایی شده اولویت بندی گردد. روش پژوهش توصیفی– همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه مسئولین فدراسیون، هئیت ها، انجمن ها، کارشناسان و صاحب نظران ورزش همگانی کشور تشکیل دادند. تعداد نمونه برابر با جامعه (110نفر) می باشد .(N=n)ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای مشتمل بر 25 سوال با مقیاس پنج ارزشی لیکرت بود که روایی و پایایی آن با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی بررسی گردید. برای آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون فریدمن در سطح معنی داری 05/0p≤ استفاده شد. براساس تحلیل عاملی 21 متغیر در پنج گروه تحت عناوین بازاریابی، اطلاع رسانی،کمیته داوطلبان، تبلیغات عمومی و تبلیغات شخصی قرارگرفتند. در مقیاس پنج ارزشی لیکرت میزان اهمیت متغیرها از دیدگاه پاسخ دهندگان بررسی شد. بر این اساس«اطلاع رسانی در مورد اهمیت ورزش همگانی و نقش داوطلبان توسط معلمین در مدارس» با میانگین80/0±32/4 با اهمیت ترین آیتم و «ارسال پیام به صندوق پستی افراد» با میانگین 93/0±76/3 به عنوان کم اهمیت ترین متغیر انتخاب شد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، ضروری است سازمان های متولی ورزش همگانی کشور با شناسایی منابع بالقوه داوطلب و اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب به جذب نیروهای داوطلب جهت تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود مبادرت ورزند.
    کلیدواژگان: داوطلبان ورزشی، ورزش های تفریحی، نظام داوطلبی
  • محمود هاشمی افوسی، مهر علی همتی نژاد، نوشین بنار، سجاد مومنی پیری، سعید نوروزی صفحات 57-69
    هدف از پژوهش حاضر بررسی فرآیند بازنشستگی از ورزش حرفه ای از دیدگاه مدیران ورزشی و ورزشکاران بازنشسته بود. این پژوهش از نوع توصیفی بود که 42 مدیر ورزشی و 70 ورزشکار بازنشسته از استان گیلان در آن شرکت کردند. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه SCT جمع آوری شد که روایی صوری و محتوایی آن توسط 15 نفر از صاحب نظران و پایایی آن ها در یک مطالعه راهنما روی 20 ورزشکار بازنشسته و 15 مدیر ورزشی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد (91/0=r). تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های اندازه گیری های مکرر، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t مستقل انجام شد. نتایج نشان داد دلایل بازنشستگی ورزشی شامل دست یابی به اهداف قهرمانی، آسیب دیدگی های ورزشی، مشکلات مالی و داشتن مشکلاتی با کادر مربیان بودند. همچنین مشکلات مرتبط با سلامت و مشکلات مرتبط با شغل بیشترین مشکلاتی بودند که ورزشکاران بازنشسته با آن ها مواجه شده بودند. بین مشکلات بازنشستگی از دیدگاه ورزشکاران و مدیران تفاوت معنی داری وجود داشت؛ همچنین بین دلایل با مشکلات بازنشستگی نیز رابطه معنی داری وجود داشت (05/0p≤). پیشنهاد می شود سازمان های ورزشی با ارائه برنامه هایی از قبیل برنامه های مالی- اقتصادی، تحصیلی، شغلی، برنامه های حفظ سلامت عمومی و مشاوره در امور تغذیه و غیره، ورزشکاران را برای مواجهه با دوران بازنشستگی و مشکلات احتمالی ناشی از آن آماده سازند.
    کلیدواژگان: ورزشکاران بازنشسته، مدیران ورزشی، دلایل و مشکلات بازنشستگی ورزشی، ورزش حرفه ای
  • مهرداد محرم زاده، میترا محمدی، محمد امین صیادی، محسن وحدانی صفحات 71-81
    ورزش، تحرک و فعالیت بدنی؛ عاملی مهم در تامین سلامت جسمانی روانی، غنی سازی اوقات فراغت، گسترش روابط اجتماعی، دور شدن از زندگی ماشینی و بازگشت به طبیعت و راهی برای کاهش استرس و عوامل خطرزای تندرستی عمومی است. هدف از این تحقیق، تحلیل اکتشافی عوامل موثر بر کاربری مسیرهای تندرستی نقاط مختلف شهر ارومیه با تاکید بر استفاده از دستگاه های بدنسازی پارکها می باشد.تحقیق حاضر، توصیفی پیمایشی ، به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان بالای 20 سال شهرارومیه بوده و نمونه تحقیق براساس جدول مورگان 400 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته با پایایی 91% و در مقیاس پنج ارزشی لیکرت می باشد. داده ها به وسیله آزمون تحلیل عاملی آنالیز شد.نتایج نشان داد که 5 عامل از چرخش تحلیل عاملی استخراج شده است که بیانگر وجود 5 بعد موثر بر کاربری مسیرهای تندرستی است که عبارتند از: کیفیت تاسیسات و تجهیزات(21.83% از واریانس)، عوامل فرهنگی – آموزشی(17.28% از واریانس)، عوامل اجتماعی(11.99% از واریانس)، عوامل زیرساختی(5.25% از واریانس) و عوامل زیست محیطی(2.74% از واریانس).بنابر نتایج، تمامی عوامل تحقیق حاضر تاثیر به سزایی در کاربری مسیرهای تندرستی دارند و نیز شاخص عوامل کیفیت تاسیسات و تجهیزات مهمترین عامل براورد شده که نیاز است راهکارهای موثری در این زمینه از طرف مسئولین عملی گردد
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، مسیر تندرستی، دستگاه های بدنسازی پارکها
  • رضا ملکی، عظیم صلاحی، احسان محمد نیا، کوروش کیماسی صفحات 83-94
    هدف این تحقیق بررسی ارتباط تئوریکی بین متغیرهای مهم عملکرد ورزشی آنلاین و تاثیر آنها بر کیفیت ارائه خدمات از طریق اینترنت است. جامعه آماری این تحقیق تمامی هواداران باشگاه ورزشی استقلال تهران بوده اند که به صورت الکترونیکی و با استفاده از وب سایت باشگاه اقدام به خرید محصولات حامیان و دریافت اطلاعات از طریق رسانه های الکترونیکی باشگاه می کردند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه استاندارد شده بود. که روایی صوری آن توسط 20 تن از متخصصان مدیریت ورزشی تایید و پایایی آن نیز به صورت آلفای کرونباخ 986% مورد تایید قرار گرفته است. نتایج آنالیزداده ها با استفاده از تست های طرح معادله ساختاری نرم افزار SPSS 16 و لیزرل در سطح معنی داری 95/0 و سطح خطای 05/0 تحلیل شد. نتایج تحقیق آشکارکرد که بین کیفیت وب سایت ورزشی و کیفیت تعامل رابطه مثبت معنی داری وجود دارد، بین کیفیت وب سایت ورزشی و رضایتمندی الکترونیکی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد، پس به هنگام توضیح رابطه ی بین کیفیت وب سایت و وفاداری، رضایت مندی یک متغیر واسطه ای است. این گامی اساسی در پیش بینی میزان وفاداری کاربر نسبت به وب سایت ورزشی می باشد. در مجموع، مدل برازش مناسبی با داده ها دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت تعامل، کیفیت اطلاعات، کیفیت سیستم، وفاداری الکترونیکی، رضایت الکترونیکی
  • وجه الله قربانی زاده، حسین علیزاده، سجاد خانی پردنجانی، علی محمدی مهمویی صفحات 95-106
    پژوهش حاضر، با هدف تعیین تاثیر سرمایه روان شناختی بر رفتار شهروندی سازمانی انجام شد. این مطالعه از نوع موردی با طرح تحقیق مقطعی و روش تحقیق پرسشنامه ایی می باشد.جامعه آماری پژوهش کارکنان رسمی و پیمانی وزارت ورزش و جوانان بودند (210=N). جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد سرمایه روان شناختی لوتانز و همکاران (2007)و رفتار شهروندی سازمانی پودساکوف و همکاران(1994) استفاده گردید که پس از اطمینان از روایی و پایایی پرسشنامه به کمک آزمونهای تحلیل عاملی تاییدی، پایایی مرکب و واریانس استخراج شده ، به صورت تصادفی در میان 160 نفر از کارکنان توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به روش حداقل مربعات جزئی (PLS) به کمک نرم افزارهای Smart PLS و XLSTAT صورت پذیرفت. نتایج تحقیق نشان داد سرمایه روان شناختی تاثیر مثبت و معناداری بر رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن دارد و همچنین در مورد تاثیر سرمایه روان شناختی بر ابعاد رفتار شهروندی سازمانی باید بیان نمود که بیشترین تاثیر در میان همه ابعاد بر بعد نوع دوستی(35/0r2=) مشاهده شد.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، رفتار شهروندی سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
|
  • Dr Behrouz Abdoli, Dr Alireza Farsi, Javad Riahi Farsani Pages 1-13
    Self-talk as “an internal dialogue, through which the individual interprets feelings and perceptions, regulates and changes evaluations and convictions, and gives him/her instructions and reinforcement”. The purpose of the present study was to compare the effect of two types of instructional and motivational self-talk on the pattern of coordination and accuracy of basketball free throw to specify the effect of each types of the self-talks on of basketball free throw skill necessities (patterns of coordination and accuracy). Using available sampling method, 20 male basketball players with the mean age of 23.5±5.5 were selected who had at least 5 years of practice in basketball and were playing in one of the credible leagues of the country. In this study the basketball free throw skill was evaluated through two sessions with the time interval of 24 hours in two phases with and without self-talk (instructional and motivational). The data of the motion pattern and the accuracy of basketball free throw were recorded in both phases of the test, and the kinematic data was used to compute the throw hand elbow-wrist No-RMS in order to investigate the coordination pattern. In statistical analysis, the data was analyzed using descriptive statistics (mean, standard deviation, tables and figures) and inferential statistics (the analysis of variance with repeated measure and dependent t test). The results of throw accuracy showed that solely the use of instructional self-talk leaded to a significant enhancement of the basketball free throw accuracy (t(9): 4.388, p: 0/002). Moreover, there was a significant difference between the effect of instructional self-talk and motivational self-talk in favor of instructional self-talk (2: 0.444, F(1,18): 14.364, p:0.001). Exploring the results of coordination pattern revealed that instructional selftalk leads to a significant (t(9): .048, p(1,18): 2.288) decline in elbow-wrist No-RMS and consequently an improvement in elbow-wrist interalimb coordination in performing the basketball free throws. The results indicated that the usage of instructional selftalk are benefical in improving the skills that require motiom coordination and accuracy of performance and it is superior to the use af motivational self-talk in this regard.
    Keywords: Instructional self, talk, Motivational self, talk, Coordination pattern, Accuracy, Basketball free throw
  • Farhang Yazdan Parast, Dr Hamid Salehi Pages 15-26
    In this investigation the authors presented an attentional demand explanation for the choking under pressure occurred in sport skills. For this porpouse, attentional demands in tennis serve performance was compared under low and high pressure conditions by using dual task paradigm. Twenty tennis players served as participants and performed sixty serves as primary task in low and high (competition) conditions. Secondary task was to respond an auditory stimuli that presented during tennis serve in four probe positions. The results showed that on one hand, the pressure condition deteriorated tennis serves performance and on the other hand, it caused an increment in level of attentional resources and changeed pattern of attentinal demands. The results indicated that skillful athletes allocated more attention to their performance and more focusing to some positions of the skill under pressure condition compared to normal condition. It suggested that such attention demands changes can cause choking in sport. The results provide objective and stronge support for the predictions of self-focus theories proposed for choking in sports.
    Keywords: competitive anxiety, attention, dual, task paradigm, tennis serve
  • Behnaz Arbab *, Dr Mohammad Kazem Vaez Moosavi, Dr Rokhsareh Badami Pages 27-35
    The aim of the present study was to determine the relationship between perfectionism and competitive anxiety in Women's national karate team.
    Methodology
    This is descriptive and correlational study in which 30 women from national karate team (adults and younger adults) formed the whole statistical population Completed the Martens Competitive state and competitive trait anxiety questionnaire and also completed the Dunn and colleagues’Sports perfectionism questionnaire. The findings of the research were analyzed using descriptive statistics (mean & standard deviation), Pearson correlation coefficient and Stepwise regression analyses.
    Results
    Results from Pearson correlation coefficient indicated negative correlation between perfectionism sport and self-confidence, and a positive correlation with trait anxiety. Stepwise regression analysis results indicated that perfectionism is generally the strongest predictor of trait anxiety. Also, perceived pressure from the coach predictor of cognitive anxiety and self-confidence, and concern over mistakes and personal standards are predictors of somatic anxiety.
    Conclusions
    moderating Perfectionism helps the athlete to be less affected by competitive anxiety, increases her self-confidence and thus, the probability of success increases.
    Keywords: Competitive Anxiety, Perfectionism, Karate, Elite
  • Ebrahim Ghasem Zadeh, Dr Seyed Mohammad Hosein Razavi, Saeed Amir Nezhad Pages 37-46
    Objective
    The purpose of current investigation is studding of talent identification factors and education talent development on the track & field's athletes in Iran by views of experts, coaches and athletes.
    Methodology
    The descriptive research method was used in current research. The number of 150 experts, coaches and athletes were recruited in this research. The number of 6 variables and 45 options form questioner were applied in statistical analysis. Reliability of questioner was examined and the result shows the high in reliability (Cronbach's alpha test: 0.82). For data analysis KS, binomial, one sample t-test and the Friedman test were used. SPSS software was applied for statistical analysis.The result of statistical analysis has been shown significant effect and intervention by one sample t-test and binomial test in 6 factors: Knowledge and understanding, How to attract and identify, Quality of track and equipment, Role of the Athletics Federation and council, Coaches and sponsors role.
    Conclusion
    Given the importance of the athletics federation and sponsors role in the talent Identification and talent education on the track & field's athletes in Iran, these factors may play an vital role.
    Keywords: Talent Identification, Athlete, Track, Field, Coach, Sponsors
  • Dr Mehrzad Hamidi, Zahar Taslimi, Dr Reza Andam Pages 47-55
    In this article, has been tried identifying and prioritizing Effective factors on recruiting volunteers in sport for all in Islamic Republic of Iran. The method of this study was descriptive-correlation. The statistical populations were the managers of sport for all federation, experts of administration of physical education and faculty members. The researcher-made questionnaire consist of 25 variable was used to collecting the data that its validity and reliability was confirmed by factor analyzed method (IFA & CFA). Freidman test (p ≤ 0.05) was elected to hypothesis testing. Twenty one variables were selected and classified into five categories “volunteers committee, marketing, informing, general advertising and personal advertising”. A five-point Likert scale was used to determine items significance. The results showed that the most important variable was “informing by teachers about the importance of sport for all and volunteerism (4.32±0.80; mean±SD)” and the least important variable was “sending massage to people’s mail box (3.76±0.93)”. So, managers should find potential volunteer resources and recruit them to complete their human resources by informing, advertising and marketing.
    Keywords: volunteer, volunteer management, recruiting
  • Mahmood Hashemi, Dr Mehr Ali Hemati Nezhad, Dr Nooshin Benar, Sajad Momeni Piri, Saeed Noroozi Pages 57-69
    The purpose of the present study was to examine the process of retirement from professional sport from perspective of sports administrator and retired athletes. This survey was descriptive that 42 administrators and 70 retired athletes from Guilan province took part in it. Data gathered through SCT questionnaire which it's content and face validity was confirmed by 15 experts and reliability was computed in a pilot study that included 20 retired athletes and 15 sports administrator (r=0.91). The data were analyzed by using repeated measure, Pearson correlation coefficient and Independent t test. The results showed that, the reasons for sport retirement included achievement of goals championship, sport injuries, financial problems and having problems with coaching staff. Also health-related and job-related problems were the most problems which retired athletes were confronted them. Results showed there were significant differences among problems of sport retirement from the perspective of sports administrator and retired athletes. Also, there were significant relationships between reasons and problems of retirement (p≤0.05). With offering programs such as economic and financial, educational, professional, Public health and nutrition consultant, etc., sport organizations can prepare athletes to face with retirement and its likely problems.
    Keywords: retired athletes, sports administrator, reasons, problems of sport retirement, professional sport
  • Dr Mehrdad Moharam Zadeh, Mitra Mohammadi, Mohammad Amin Sayadi, Mohsen Vahdani Pages 71-81
    Introduction
    Physical activity is an important factor in maintaining of psychological and physical health, leisure time enrichment, development of social relations, avoid from mechanically life, return to nature and is way for reduce of stress and risk factors in public health. The purpose of this study is analysis of influencing factors on health ways usage in different points of Urmia city (with emphasis on use of body fitness units in parks).
    Methodology
    Research strategy was descriptive- analytical and the method was questionnaire field study. Population includes the all of citizens above 20 years of Urmia city that was 96141 people, and sample of research consists of 384 peoples on the base of Morgan table. Research tools were consisted a researcher- made questionnaire that Reliability was (α=0.91), and was base on 5 point Lickert scale. Data were analyzed by factor analysis in meaningful level (pFinding: The results showed that five factors extracted from the factor analysis rotation which expressed 5 dimensions of effective health ways usage consisted of quality of facilities (. /21.83), cultural factors (. /17.28), social factors (. /11.99), sub-structural factors (. /5.25) and finally environmental factors (. /2.74).
    Discussion
    According to the results, all factors of this study have significant impact on the health way Usage. So, quality of facilities is the most important estimated factor that needs to be implemented effective strategies by the responsible entities.
    Keywords: sport for all, health way, body fitness units in parks
  • Reza Maleki, Azim Salahi, Ehsan Mohammad Nia, Korosh Keymasi Pages 83-94
    The purpose of the present research is investigation of the theoretical relationship between the main variables of online exercise performance and their impact upon rendering service quality via internet. The statistical population was included of all fans of Tehran Esteghlal sport club, who electronically and via web site purchased the fans products and received information through club media. The tool for gathering information and data was a questionnaire standardized. The validity of it had been verified by 20 sport management experts. Its reliability had also been verified in (cronbach, s a) %986 from. The data were analyzed by using the tests of 16 SPSS software and Lisrel in% 95 meaningful levels and %05 error levels. The results of the study showed that there is a meaningful relationship between the sport web site quality and interaction quality. There is a positive relationship between the sport web site quality and electronic satisfaction. At last, the explanation of relationship between web site quality, loyalty, and satisfaction is known as a meditative factor. This is an essential step in prediction of amount of user loyalty to sport web site. Totally, our model is in counterbalance with the data.
    Keywords: interaction quality, information quality, system quality, e, loyalty, e, Satisfaction
  • Dr Vajholah Ghorbani Zadeh, Hosein Alizadeh, Sajad Khani, Ali Mohamadi Pages 95-106
    The present study has examined the effect of psychological capital on organizational citizenship behavior. This is a case study with cross-sectional design and questionnaire as research method. Statistical population was the formal and contract staff of the Ministry of Youth and Sport (N=210 Employees). The data related to psychological capital and organizational citizenship behavior variables are gathered via Luthans et al. (2007) and Podsakoff et al. (1994) standard questionnaires. The reliability of the standard questionnaire was measured by CR and AVE tests and the validity of that was measured by confirmatory factor analysis via Smart PLS Software. The questionnaire distributed among 160 employees that those selected randomly. Data analyzing was performed by Smart PLS and XLSTAT via structural equations method (SEM). The results show that psychological capital has a positive and meaningful impact on organizational citizenship behavior. We also showed that the most impact of dimensions of psychological capital on organizational citizenship behavior (R2:0.35) is made by altruism dimension.
    Keywords: Psychological capital, Organizational citizenship behavior, Ministry of Sport, Youth