فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 59، پاییز 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 59، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/15
  • تعداد عناوین: 21
|
  • طلعت دباغی قلعه، فاطمه محبی *، فریده موحد، حمیده پاک نیت، زهره یزدی صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک از شایع ترین اختلالات اندوکرین زنان در سنین باروری است. این مطالعه به منظور تعیین اثر افزودن ان استیل سیستئین به لتروزول در القای تخمک گذاری در زنان نازای مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی روی 40 زن نازای مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با TSH، پرولاکتین و هیستروسالپنگوگرافی طبیعی و همچنین اسپرموگرام طبیعی همسر در دو گروه کنترل و مداخله انجام شد. گروه کنترل از روز سوم تا هفتم سیکل قاعدگی روزانه 5 میلی گرم لتروزول و گروه مداخله 5 میلی گرم لتروزول توام با 1200 میلی گرم ان استیل سیستئین دریافت نمودند. در روز 14 سیکل بیماران تحت سونوگرافی واژینال برای سنجش ضخامت اندومتر و تعیین تعداد و قطر فولیکول ها قرار گرفتند. در حضور حداقل یک فولیکول 18 میلی متری یا بزرگ تر، hCG تزریق شد و نزدیکی 12 و 36 و 60 ساعت بعد توصیه شد. روز شانزدهم بعد از تزریق hCG سنجش سطح b-hCG برای بررسی وقوع بارداری انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین ضخامت اندومتر در روز تزریق hCG در دو گروه مشابه بود. میزان تخمک گذاری در هر دو گروه کنترل و مداخله مشابه بود. بارداری در 15درصد از گروه کنترل و 20درصد از گروه مداخله رخ داد که از نظر آماری معنی دار نبود. میانگین تعداد فولیکول ها در گروه کنترل (n=1.13) و گروه مداخله (n=1.47) تعیین شد که از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    ان استیل سیستئین سبب افزایش میزان موفقیت لتروزول در القای تخمک گذاری در زنان نازای مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نگردید.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، ان استیل سیستئین، القای تخمک گذاری، لتروزول
  • فرزانه گل آقایی *، داود حکمت پو، ملیحه وفایی، محمد رفیعی، فاطمه رفیعی صفحات 7-13
    زمینه و هدف
    بستری شدن بیماران در بخش مراقبت های ویژه اغلب به اضطراب اعضای خانواده منجر می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر مداخله بالینی خانواده - محور بر اضطراب اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی روی 80 عضو خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه در دو گروه کنترل و مداخله انجام شد. سطح اضطراب افراد در روزهای دوم و ششم بستری با پرسشنامه افسردگی و اضطراب بیمارستانی سنجیده شد. در گروه مداخله، اعضای خانواده از روز دوم تاششم اجازه داشتند روزانه حداکثر دو ساعت در نوبت عصر بر بالین بیمار حضور یابند. اطلاعات شفاهی درباره تجهیزات و مقررات بخش و کارت اطلاعات روزانه حاوی اقدامات درمانی مراقبتی، علایم حیاتی و سطح هوشیاری توسط یک پرستار در اختیار اعضای خانواده قرار گرفت و به پرسش های آنان پاسخ داده شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات اضطراب روز ششم در گروه مداخله (3.22±11.1) و گروه کنترل (3.44±7.05) اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (P<0.05). همچنین فراوانی نسبی اضطراب بالا در گروه مداخله (65درصد) بیش از گروه کنترل (15درصد) تعیین شد (P<0.05). شانس اضطراب در روز ششم برای فرزندان کمتر از سایراعضای خانواده بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    انتقال اطلاعات بالینی، حضور بر بالین و شرکت اعضای خانواده در مراقبت از بیمار در هفته اول بستری شدن بیمار در بخش مراقبت ویژه به افزایش اضطراب اعضای خانواده منجر می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، مراقبت های ویژه، مداخله بالینی خانواده محور، بیماران بستری
  • رحیم گل محمدی *، بتول کمالی منش صفحات 14-20
    زمینه و هدف
    هیپوکامپ یکی از نواحی مهم قشر مغز است که در صرع درگیر می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر تزریق داخل بطنی ویتامینC بر ساختار بافتی شکنج دندانه ای هیپوکامپ موش های صحرایی صرعی شده انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بالغ به صورت تصادفی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. سه گروه پس از صرعی شدن با پنتلین تترازول، دوزهای 12.5، 25، 50 mg/kg/bw از ویتامینC را به صورت تزریق داخل بطنی به مدت 28 روز دریافت کردند. گروه چهارم پس از صرعی شدن با پنتلین تترازول، سرم فیزیولوژی و گروه پنجم (سالم) سرم فیزیولوژی دریافت نمودند. حیوانات پس از گذراندن دوره درمان با داروی کتامین بیهوش شده و هیپوکامپ آنها خارج گردید. پس از پاساژ بافتی و مقطع گیری کرونال اسلایدها با هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی و با میکروسکوپ نوری به طور تصادفی سیستماتیک چهل میدان انتخاب و شمارش نورون های شکنج دندانه ای هیپوکامپ انجام گردید. تغییرات مورفولوژی با روش ایمونوهیستوشیمی ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین تعداد نورون های سالم سلول های شکنج دندانه ای هیپوکامپ موش های صحرایی گروه دریافت کننده ویتامین C به میزان 25 mg/kg/bw بیش از گروه های 12.5، 50 mg/kg/bw بود (P<0.05). این میزان در گروه صرعی شده دریافت کننده سرم فیزیولوژی کمتر از گروه سالم و نیز کمتر از گروه های تجربی بود (P<0.05). تغییرات شدید در مورفولوژی سلول های شکنج دندانه ای هیپوکامپ در موش های صحرایی گروه صرعی شده دریافت کننده سرم فیزیولوژی مشاهده شد (P<0.05). کمترین تغییرات مورفولوژی در موش های صحرایی گروه دریافت کننده ویتامین C به میزان 25 mg/kg/bw مشاهده گردید (P<0.05).
    نتیجه گیری
    تزریق داخل بطنی ویتامینC در موش های صحرایی صرعی شده با PTZ اثر حفاظتی بر روی نورون های شکنج دندانه ای داشته و این اثر وابسته به دوز بود.
    کلیدواژگان: هیپوکامپ، شکنج دندانه ای، نورون، صرع، پنتیلن تترازول، ویتامین C، موش صحرایی
  • علی شهرکی *، رسول دیانی فر صفحات 21-27
    زمینه و هدف
    قطع اعصاب محیطی یا له شدگی و کمپرسیون آنها در اثر تصادفات و حوادث مختلف باعث دژنراسیون والرین در بخش خلفی نورون ها می گردد و به صورت واکنش عقب گرد به جسم سلولی آنها نیز کشیده می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره اتانولی Achillea wilhelmsii بر تراکم نورون های حرکتی شاخ قدامی نخاع پس از کمپرسیون عصب سیاتیک موش های صحرایی نر انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 300-250 گرم انجام شد. حیوانات به طور تصادفی در 5 گروه شش تایی تقسیم شدند. گروه ها شامل کنترل، کمپرسیون، کمپرسیون + تزریق عصاره اتانولی گیاه با دوز mg/kg 50، کمپرسیون + تزریق عصاره اتانولی گیاه با دوز mg/kg 75 و کمپرسیون + تزریق عصاره اتانولی گیاه با دوز mg/kg 100 بودند. موش های صحرایی تحت بیهوشی قرار گرفتند و در سمت راست بدن پوست ناحیه ران و عضلات زیر آن برش زده شد تا عصب سیاتیک ظاهر شود. سپس به وسیله پنس خون بند عصب سیاتیک تحت کمپرسیون شدید قرار گرفت و سر انجام عضلات و پوست بخیه گردید. عصاره اتانولی گیاه به صورت داخل صفاقی به مدت سه هفته بعد از کمپرسیون و هفته ای یک تزریق تجویز شد. 28 روز بعد از عمل جراحی بخش کمری طناب نخاعی با عمل پرفیوژن جدا گردید. نمونه های طناب نخاعی برای تهیه مقاطع بافتی به آزمایشگاه پاتولوژی منتقل شد و با استفاده از رنگ آمیزی آبی تولوئیدین و عکسبرداری، تراکم نورون های حرکتی شاخ قدامی نخاع مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    تراکم نورون های حرکتی شاخ قدامی نخاع در گروه کمپرسیون (38.56±707) نسبت به گروه شاهد (49.81±1740) کاهش معنی داری نشان داد (P<0.05). میانگین تراکم نورون های حرکتی شاخ قدامی نخاع در گروه های مداخله دوز 50 mg/kg، دوز 75 mg/kg و دوز 100 mg/kg به ترتیب با مقادیر 57.58±1208، 33.91±1370 و 64.46±1437 در مقایسه با گروه کمپرسیون (38.56±707) افزایش معنی داری یافت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    تزریق عصاره اتانولی Achillea wilhelmsii به صورت وابسته به دوز باعث افزایش تراکم نورون های حرکتی شاخ قدامی نخاع در مقایسه با کمپرسیون عصب سیاتیک می گردد.
    کلیدواژگان: دژنراسیون والرین، عصب سیاتیک، نورون حرکتی، Achillea wilhelmsii
  • آرش علاوش شوشتری *، لعیا سادات خرسندی، خیرالنساء احمدی صفحات 28-33
    زمینه و هدف
    استامینوفن یک داروی متداول ضد درد و ضد تب است که در دوزهای بالا منجر به نکروز کبدی و کلیوی در انسان و حیوان می گردد. گلرنگ گیاهی رنگی و ارزان است که اغلب به جای زعفران استفاده می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر محافظتی عصاره آبی گیاه گلرنگ بر مسمومیت کلیوی ناشی از استامینوفن در موش سوری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش سوری نر بالغ به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه اول (شاهد) 15 روز سرم فیزیولوژی داده شد. گروه دوم عصاره گلرنگ را به میزان 300 mg/kg روزانه به مدت 15 روز از طریق گاواژ دریافت کردند. گروه سوم 15 روز سرم فیزیولوژی دریافت کرد و در روز پانزدهم 500 mg/kg استامینوفن به صورت گاواژ تجویز شد. به گروه های چهارم و پنجم به ترتیب 150 mg/kg و 300 mg/kg عصاره گلرنگ روزانه به مدت 15 روز داده شد و در روز پانزدهم استامینوفن نیز داده شد. روز شانزدهم برای اندازه گیری BUN ، Cr و اسیداوریک خونگیری انجام شد و کلیه موش ها برای بررسی های بافت شناسی برداشته شد.
    یافته ها
    نکروز حاد کلیوی و سطح سرمی BUN ، Cr و اسیداوریک در موش های دریافت کننده استامینوفن، به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافت (P<0.05). در گروه های دریافت کننده 150 mg/kg و 300 mg/kg عصاره گلرنگ و استامینوفن سطح سرمی BUN ، Cr و اسیداوریک کاهش معنی داری در مقایسه با گروه دریافت کننده استامینوفن به تنهایی نشان داد (P<0.05). عصاره گلرنگ همچنین نکروز توبولی کلیه ناشی از استامینوفن را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    عصاره آبی گیاه گلرنگ اثرات محافظتی در مسمومیت کلیوی ناشی از استامینوفن در موش سوری داشت.
    کلیدواژگان: استامینوفن، نکروز کلیوی، گیاه گلرنگ، موش سوری
  • حامد فتحی، نورالدین محمد شاهی، آیدا لطیفی، آناهیتا زمانی، فاطمه شکی* صفحات 34-39
    زمینه و هدف
    گل های بهار نارنج به طور سنتی در درمان اختلالات عصبی مثل تشنج، صرع و ضعف اعصاب کاربرد دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره های متانلی، استونی و آبی بهارنارنج بر میزان تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس در جوجه مرغ انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 30 جوجه مرغ 5-3 روزه در 23 گروه 6 تایی تقسیم شدند. ایجاد تهوع در حیوانات با استفاده از سولفات مس خوراکی (60 mg/kg) و اپیکا (600 mg/kg) ایجاد شد. عصاره آبی، متانلی و استونی گل بهارنارنج در دوزهای 50، 100، 250 mg/kg به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. همچنین متوکلوپرامید (کنترل مثبت) به صورت داخل صفاقی تزریق شد. میزان تهوع ناشی از سولفات مس و اپیکا به ترتیب پس از 50 و 20 دقیقه ثبت گردید.
    یافته ها
    هر سه نوع عصاره بهارنارنج در دوزهای 100، 250 mg/kg به صورت معنی داری سبب مهار تهوع ناشی از سولفات مس و اپیکا شدند (P<0.05) که در مقایسه با گروه دریافت کننده متوکلوپرامید اثر بهتری نشان دادند. همچنین مقایسه اثر ضدتهوعی عصاره های مختلف این گیاه نشان داد که به ترتیب عصاره های متانلی، آبی و استونی اثر بهتری در پیشگیری از تهوع به سولفات مس و اپیکا داشتند.
    نتیجه گیری
    هر سه عصاره متانلی ، استونی و آبی بهارنارنج باعث مهار تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس به صورت وابسته به دوز در مقایسه با متوکلوپرامید در جوجه مرغ می شوند.
    کلیدواژگان: بهارنارنج، ضدتهوع، سولفات مس، اپیکا، متوکلوپرامید، جوجه مرغ
  • رامین عطایی *، امیرحسین گیتی نورد، امین عطایی، یزدان نوریان، محمد شاطرپور صفحات 40-44
    زمینه و هدف
    رزوراترول ترکیبی گیاهی فنلی با خواص آنتی اکسیدانت در بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان، دیابت و بیماری های نورودژنراتیو به عنوان درمان کمکی مطرح شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر تجمعی ترانس رزوراترول و ایمی پرامین در کاهش نشانه های افسردگی موش سوری به روش تست شنای اجباری انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 56 سر موش سفید نر نژاد Swiss Webster انجام شد. حیوانات در 7 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به یک گروه به عنوان کنترل منفی نرمال سالین و به یک گروه به عنوان کنترل مثبت ایمی پرامین (5mg/kg) تجویز شد. ایمی پرامین (10mg/kg)، ترانس رزوراترول (5، 10 mg/kg) و مخلوط رزوراترول با ایمی پرامین با نسبت 1:1 (2.5، 5، 10 mg/kg) به هر گروه از موش ها به صورت تزریق داخل صفاقی تجویز گردید. سپس تست شنای اجباری انجام شد. طی آزمون حیوانات در آب شناور شدند و زمان بی حرکتی حیوان که نشانگر حالات افسردگی است؛ ثبت شد.
    یافته ها
    اثر ایمی پرامین 10mg/kg زمان بی حرکتی را در مقایسه با گروه شاهد (دریافت کننده نرمال سالین) به شدت کاهش داد (P<0.05). میانگین زمان بی حرکتی پس از تجویز غلظت ترکیبی رزوراترول 10mg/kg توام با ایمی پرامین 10mg/kg به صفر رسید که در مقایسه با تجویز ایمی پرامین به تنهایی موثرتر بود (P<0.05). اثر ضدافسردگی تزریق رزوراترول 5mg/kg کاملا مشابه تزریق رزوراترول 2.5mg/kg توام با ایمی پرامین 2.5mg/kg به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر تجمعی حاصله از ترکیب رزوراترول و ایمی پرامین می توان ترکیب رزوراترول را با داروهای ضدافسردگی برای کاهش دوز و عوارض داروهای شیمیایی پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: افسردگی، رزوراترول، ایمی پرامین، آزمون شنای اجباری، موش سفید
  • معصومه سرمدیان *، داود خورشیدی صفحات 45-51
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی و عروقی عامل اصلی 50 درصد از مرگ و میر زنان بعد از یائسگی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین ترکیبی استقامتی و مقاومتی بر سطح سیستاتین c ، پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا و برخی عوامل خطرزای قلبی - عروقی زنان یائسه غیرفعال انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه شبه تجربی 24 زن یائسه غیرفعال در محدوده سنی 50 تا 65 سال به صورت غیرتصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. گروه مداخله تمرینات ورزشی ترکیبی شامل تمرینات هوازی با شدت 65 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه و تمرینات مقاومتی با شدت 55 تا 65 درصد یک تکرار بیشینه را چهار روز در هفته به مدت 10 هفته انجام دادند. گروه کنترل در هیچ فعالیت بدنی شرکت ننمودند. در ابتدا و انتهای دوره مطالعه سطح سیستاتین c، پروتئین واکنشی C، تری گلیسیرید، HDL-c، LDL-c، وزن، درصد چربی بدن، فشارخون و نمایه توده بدن زنان ثبت گردید.
    یافته ها
    تمرینات ورزشی اثر معنی دار آماری بر سطح سرمی سیستاتین c، پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا و عوامل خطرزای قلبی - عروقی نظیر HDL ، LDL ، تری گلیسیرید و فشارخون زنان یائسه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    تمرینات ترکیبی کوتاه مدت با شدت متوسط بر سطح سیستاتین c و دیگر عوامل خطرزای قلبی - عروقی زنان یائسه غیرفعال اثری نداشت.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی، سیستاتین c، پروتئین واکنشی C، زن
  • مهدی قهرمانی مقدم *، کیوان حجازی صفحات 52-57
    زمینه و هدف
    افزایش سطح اندوتلین-1 و مالون دی آلدئید سرمی با افزایش خطر بروز بیماری عروق کرونر همراه است. این مطالعه به منظور تعیین اثر هشت هفته تمرین هوازی بر سطح سرمی اندوتلین-1 و مالون دی آلدئید زنان بالای 60 سال غیرفعال انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه شبه تجربی 21 زن بالای 60 سال غیرفعال به صورت غیرتصادفی در دو گروه کنترل (10 نفر) و مداخله (11 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل هشت هفته تمرین هوازی (با شدت 50 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره)، هر هفته سه جلسه یک ساعته اجرا شد. سطح اندوتلین-1 و مالون دی آلدئید سرمی پیش از شروع و پس از پایان مداخله تمرینی تعیین شد.
    یافته ها
    اندوتلین-1 سرمی گروه مداخله پس از هشت هفته تمرین هوازی (3.42 در مقابل 2.19 پیکوگرم بر میلی لیتر) به میزان 35.96% کاهش یافت (P<0.05). این میزان در گروه کنترل نیز با کاهش 41.09% (4.38 در مقابل 2.58 پیکوگرم بر میلی لیتر) از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05)؛ اما تغییرات میانگین اندوتلین-1 سرمی زنان در مقایسه بین گروهی تفاوت آماری معنی داری نداشت. در انتهای مطالعه کاهش میزان مالون دی آلدئید سرمی گروه مداخله (12.47 در مقابل 12.27 میکرومول بر لیتر) در مقایسه با گروه کنترل (22.09 در مقابل 15.97 میکرومول بر لیتر) از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    سطح سرمی اندوتلین-1 در هر دو گروه مداخله و کنترل در انتهای مطالعه کاهش یافت؛ لذا تمرین هوازی منظم با شدت متوسط اثرگذار نبود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اندوتلین، 1، مالون دی آلدئید، سن، زن
  • روح الله فلاح مشکانی، امین صالحی ابرقویی، احمد اسماعیل زاده *، لیلا آزادبخت، عمار حسن زاده کشتلی، آوات فیضی، پیمان ادیبی صفحات 58-70
    زمینه و هدف
    مطالعات اندکی الگوهای اصلی موادمغذی را با بیماری های مزمن ارتباط داده اند. این مطالعه به منظور شناسایی الگوهای اصلی موادمغذی در بزرگسالان اصفهانی و بررسی ارتباط آنها با چاقی عمومی و چاقی شکمی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی از یک پرسشنامه بسامد خوراکی نیمه کمی ارایه شده به 8691 فرد 18 تا 55 ساله برای جمع آوری اطلاعات غذایی استفاده شد. 6724 و 5203 بزرگسال به ترتیب برای چاقی عمومی و چاقی شکمی داده کامل داشتند. دریافت های روزانه مربوط به 38 ماده مغذی و بیواکتیو برای شرکت کنندگان محاسبه شد. از تحلیل عاملی برای استخراج الگوهای موادمغذی استفاده گردید.
    یافته ها
    سه الگوی عمده موادمغذی شناسایی شد. اول مقادیر بالا از اسیدهای چرب، کلسترول، کوبالامین، ویتامین E، پیرودوکسین، پانتوتنیک اسید، روی، کولین، پروتئین و فسفر؛ دوم مقادیر بالا از تیامین، بتائین، نشاسته، فولات، آهن، سلنیوم، نیاسین، کلسیم و منگنز و سوم افزایش گلوکز، فروکتوز، سوکروز، ویتامینC، پتاسیم، کل فیبر غذایی، مس و ویتامین K. مردان واقع در بالاترین پنجک الگوی دوم دارای شانس کمتری برای ابتلا به چاقی عمومی بودند (95% CI: 0.76-0.20 ، OR=0.39، P<0.05). همچنین در مردان ارتباط مثبت معنی داری بین الگوی سوم و چاقی عمومی مشاهده شد (95% CI: 1.04-3.04 ، OR=1.77، P<0.05) و در زنان این ارتباط دیده نشد (95% CI: 0.74-1.88 ، OR=1.18، P<0.05).
    نتیجه گیری
    الگوی های غذایی با چاقی عمومی و نه چاقی شکمی در مردان شرکت کننده در مطالعه سپاهان ارتباط داشتند.
    کلیدواژگان: تن سنجی، چاقی، رژیم غذایی، دریافت موادمغذی، تجمع چربی
  • سیدکاظم موسوی *، مریم سادات هاشمی تکلیمی، امیر حسین براتی، علی قاسم نیان صفحات 71-78
    زمینه و هدف
    زانوی پرانتزی یکی از عوامل خطر برای بروز آرتروز است. این مطالعه به منظور مقایسه عملکرد عضلات اطراف زانو هنگام حرکت فرود تک پا از ارتفاعات مختلف در مردان دارای زانوی پرانتزی و طبیعی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد – شاهدی روی دانشجویان مرد سالم با زانوی پرانتزی (20 نفر) و دارای زانوی طبیعی (20 نفر) انجام شد. ناهنجاری زانوی پرانتزی با استفاده از کولیس و گونیامتر اندازه گیری شد. فعالیت عضلات اندام تحتانی با دستگاه الکترومایوگرافی ثبت گردید.
    یافته ها
    در فعالیت عضلات دوقلوی داخلی، نازک نی بلند، دوسررانی و سرینی میانی تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد (P<0.05) و در فعالیت بقیه عضلات تفاوت آماری معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش فعالیت عضلانی در سمت خارج زنجیره اندام تحتانی افراد مبتلا به ناهنجاری زانوی پرانتزی برای کاهش استرس واروس ناشی از فرود است؛ اما تحت تاثیر قرارگرفتن فعالیت عضلات سمت خارج می تواند احتمال آسیب را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: عملکرد عضلات، فرود تک پا، زانوی پرانتزی
  • سیده عصمت موسوی، مریم کوشکی جهرمی *، محسن ثالثی، بهیه نام آور جهرمی صفحات 79-85
    زمینه و هدف
    بارداری دوره ای در زندگی زنان است که معمولا با کاهش سطح فعالیت بدنی روزانه مادر همراه است. با این حال حفظ سطح کافی از فعالیت بدنی روزانه در دوران بارداری برای مادر و کودک مهم است. این مطالعه به منظور تعیین رابطه فعالیت ورزشی دوران بارداری و قبل از آن با دیابت بارداری انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد - شاهدی روی 80 زن باردار مبتلا به دیابت بارداری و 57 زن باردار غیرمبتلا به دیابت بارداری انجام شد. با روش مصاحبه فعالیت ورزشی در یک سال قبل از بارداری و هشت سال قبل از آن و سه ماهه های اول و دوم بارداری ثبت گردید.
    یافته ها
    شرکت منظم در فعالیت ورزشی زنان غیردیابتی نسبت به زنان دیابتی در همه دوره ها بیشتر بود (P<0.05). شرکت منظم در فعالیت ورزشی در یکسال قبل از بارداری و سه ماهه دوم بارداری رابطه معکوس و معنی داری با دیابت بارداری داشت (P<0.05). هزینه انرژی ورزشی سه ماهه دوم بارداری رابطه معنی داری با کاهش دیابت بارداری داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی منظم در دوران بارداری و قبل از آن می تواند در کاهش احتمال دیابت بارداری موثر باشد. فعالیت ورزشی در یک سال قبل و به طور ویژه سه ماهه دوم بارداری نقش مهم تری در پیش بینی دیابت بارداری دارد.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، فعالیت ورزشی، بارداری، هزینه انرژی ورزشی
  • فهیمه آزادی، آیلر جمالی، بصیره بایی، مسعود بازوری، فاطمه شاکری، عزت الله قائمی * صفحات 86-91
    زمینه و هدف
    افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی به ویژه مقاومت به متی سیلین در باکتری های پاتوژن مانند استافیلوکوکوس اورئوس موجب تهدید سلامت انسان به خصوص در بیمارستان شده است. نانوذرات فلزات سنگین مانند Ag برای مهار این باکتری استفاده می شود. این مطالعه به منظور تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذره نقره علیه استافیلوکوکوس اورئوس و ارتباط آن با مقاومت به متی سیلین و منشا جداسازی باکتری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) نانوذره نقره بر روی 183 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس توسط روش میکرودایلوشن ارزیابی شد. 30 ایزوله، براساس وجود ژن mecA به عنوان MRSA در نظر گرفته شدند. ایزوله ها از بیماران، بینی حاملین سالم و مواد غذایی تهیه شد. مقایسه سطح MIC در ایزوله ها بر مبنای مقاومت به متی سیلین، منبع جداسازی باکتری و مقاومت به سایر آنتی بیوتیک ها انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین MIC نانو ذره نقره بر 183 ایزوله مستقل استافیلوکوکوس اورئوس 1.89±2.9 میکروگرم بر میلی لیتر برآورد شد و از 16-1 میکروگرم بر میلی لیتر متغیر بود. میانگین MIC نانوذره نقره در ایزوله های جدا شده از مواد غذایی 0.7±2 میکروگرم بر میلی لیتر، حاملین سالم 2.4±4.1میکروگرم بر میلی لیتر و بیماران 2.1±3.4 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد (P<0.05). میانگین MIC نانوذره نقره درایزوله های فاقد ژن mecA 2.3±3.9 میکروگرم بر میلی لیتر و در ایزوله های حاوی این ژن 1.4±2.4 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد (P<0.05). میانگین MIC نانوذره نقره در ایزوله های مقاوم به جنتامایسین نیز کمتر از ایزوله های حساس به آن بود (P<0.05)؛ ولی بین MIC نانو ذره نقره و مقاومت به سایر آنتی بیوتیک ها ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری بین MIC نانوذره نقره در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس با منشا جداسازی نمونه و مقاومت به متی سیلین و جنتامایسین وجود دارد. با توجه به پایین بودن MIC نانو ذره نقره بر ایزوله های مقاوم به متی سیلین، امکان استفاده از آن در کنترل MRSA در عفونت بیمارستانی می تواند مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، نانوذره نقره، حداقل غلظت مهارکنندگی، ژن mecA
  • پرستو رضایی *، رویا واحدی شاهاندشتی، روحا کسری کرمانشاهی صفحات 92-96
    زمینه و هدف
    فرآورده های پروبیوتیکی حاوی باکتری های مفیدی هستند که اثرات مفیدی در سلامتی مصرف کننده برجای می گذارند. این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک ها در حضور پری بیوتیک ها علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس رامنوسوس در حالت ترکیب با پری بیوتیک های رافینوز، لاکتولوز، اینولین و تری هالوز (به میزان یک درصد) در محیط MRS براث به مدت 24ساعت در دمای 30 درجه سانتی گراد در شرایط بیهوازی کشت داده شدند. سپس با روش چاهک پلیت اثر ضدمیکروبی مایع شناور آنها روی دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز ارزیابی شد.
    یافته ها
    پروبیوتیک ها در حضور پری بیوتیک ها اثر ضدمیکروبی بالاتری نسبت به حالت بدون افزودن پری بیوتیک نشان دادند (P<0.05). این یافته در رابطه با اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس کازئی به همراه رافینوز یک درصد علیه لیستریا منوسایتوجنز بسیار مشهود بود. به طوری که در حالت بدون حضور پری بیوتیک قطر هاله عدم رشد 11.75 میلی متر و در حضور رافینوز یک درصد به حد 14.66 میلی متر رسید.
    نتیجه گیری
    اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک ها در حضور پری بیوتیک ها نسبت به حضور پروبیوتیک به تنهایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوجنز بیشتر بود.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، پری بیوتیک، اثر ضدمیکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا منوسایتوجنز
  • مریم رزمجو، پژواک خاکی *، وجیهه فدایی نوغانی صفحات 97-102
    زمینه و هدف
    به کارگیری روش هایی برای افزایش مدت زمان ماندگاری محصولات لبنی با استفاده از نگهدارنده های طبیعی ضروری است. این مطالعه به منظور تعیین اثر ضدمیکروبی عصاره آبی پوست پرتقال و اثر آن بر مدت زمان ماندگاری شیرطعم دار انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی پوست پرتقال به روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) به روش رقیق کردن متوالی محیط کشت مایع بر روی میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و کاندیداآلبیکانس انجام شد. سپس اثر آن بر مدت زمان ماندگاری شیرطعم دار ارزیابی گردید.
    یافته ها
    عصاره آبی پوست پرتقال با استفاده از هر دو روش انتشار دیسک و MIC ، بیشترین اثر را بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیداآلبیکانس به ترتیب با قطر هاله 29.06 میلی متر و 50 میلی متر و حداقل غلظت مهارکنندگی 2mg/ml برای هر دو میکروارگانیسم نشان داد. کمترین اثر بر روی اشریشیاکلی با قطر هاله 7.11 میلی متر و حداقل غلظت مهارکنندگی 15mg/ml مشاهده شد. همچنین در شیر نیز 0.17 g/ml عصاره آبی پوست پرتقال باعث کاهش رشد میکروارگانیسم های مورد مطالعه در زمان های 6، 12، 24، 48 و 72 ساعت گردید. دما بر روی رشد کاندیدا آلبیکانس در شیر اثرگذار بود. به طوری که با کاهش دما رشد میکروارگانیسم کاهش نشان داد (P<0.05). اثر معنی دار مهاری عصاره بر روی استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از اشریشیاکلی بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی پوست پرتقال بر روی رشد استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس در شرایط آزمایشگاهی و نیز در شیر اثر مهاری داشت.
    کلیدواژگان: عصاره آبی پوست پرتقال، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، کاندیدا آلبیکانس، شیر
  • غلامرضا شریفی راد، عبدالرحمان چرکزی *، کمال الدین میرکریمی، نویساسادات سیدقاسمی، حسین شهنازی، فرشید حاجیلی دوجی، عبدالمجید میرزاعلی صفحات 103-110
    زمینه و هدف
    مصرف سیگار یکی از مهم ترین عوامل خطر برای بسیاری از بیماری ها بوده و خطر مرگ زودرس را افزایش می دهد. الگوی بین نظریه ای یکی از الگوهای مطالعه رفتار سلامتی به خصوص رفتارهای اعتیادآمیز است. این مطالعه با هدف فهم استعمال سیگار بر اساس الگوی بین نظریه ای در بین افراد سیگاری شهر گرگان انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی با رویکرد توصیفی – تحلیلی روی 450 مرد سیگاری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های مراحل تغییر DiClemente ، تعادل تصمیم گیری و خودکارآمدی Velicer و فرایندهای تغییر Prochaska و وابستگی به نیکوتین Fagerstrom بود.
    یافته ها
    بر اساس مراحل تغییر 39.1% در مرحله پیش تفکر، 13.8% در مرحله تفکر، 42.4% در مرحله آمادگی، 2.7% در مرحله عمل و 2% دیگر در مرحله نگهداری بودند. بین مراحل تغییر مصرف سیگار با تمامی سازه های الگوی بین نظریه ای و آزمون وابستگی به نیکوتین ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (P<0.05). مضرات مصرف سیگار، فرایندهای خود ارزیابی مجدد، خودرهایی و آزادی اجتماعی دارای اندازه اثر بزرگ بودند و فرایند جستجوی روابط یاری رسان کمترین اندازه اثر را داشت.
    نتیجه گیری
    سازه مضرات مصرف سیگار، فرایند خودارزیابی مجدد، خودرهایی و آزادی بیشترین قدرت پیش بینی کنندگی حرکت در طول مراحل تغییر مصرف سیگار را دارند. همچنین جستجوی روابط یاری رسان کمترین اندازه اثر را داشت.
    کلیدواژگان: مصرف سیگار، الگوی بین نظریه ای، مراحل تغییر
  • الیکا فرج تبریزی، کیوان تدین *، نادر مصوری، الهه تاج بخش، روح الله کشاورز، رایناک قادری، محمد سخاوتی، رضا بنی هاشمی، رضا نجف پور صفحات 111-117
    زمینه و هدف
    ایران یکی از کانون های باقی مانده مهم مشمشه در خاورمیانه است و برای انجام آزمایش مالئیناسیون و شناسایی دام های مبتلا به مشمشه و یا آلوده از سویه غیربومی Burkholderia mallei Razi 325 برای تولید مالئین استفاده می گردد. روش ژنوتایپینگ Multi Locus Variable number tandem repeat Analysis (MLVA) به عنوان روش بین المللی تایپینگ بورخولدریا مالئی پذیرفته شده است. این مطالعه به منظور شناسایی ساختار ژنتیکی بورخولدریا مالئی رازی 325، سویه مورد استفاده در تولید صنعتی مالئین در ایران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی از روش MLVA genotyping با استفاده از 4 لوکوس شناخته شده VNTR140، VNTR1367، VNTR2065 و VNTR2971 و 2 لوکوس جدید VNTR24 و VNTR24 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتیجه با بهینه سازی فرآیند PCR انجام آمپلیفیکاسیون هر 6 منطقه ژنتیکی به صورت همزمان توسط یک پروتکل مقدور گردید. محصولات آمپلیفیکاسیون تعیین توالی شدند. در ژنوم این سویه در لوکوس های VNTR140، VNTR1367، VNTR2065، VNTR2971، VNTR24 و VNTR24 به ترتیب 2، 3، 12، 6، 1 و 2 کپی از واحدهای تکرار شونده خاص هر لوکوس وجود داشت. این ساختار ژنتیکی با آنچه از سویه چینی Burkholderia mallei ATCC 23344 و سویه های Burkholderia mallei BMQ و Burkholderia mallei SAVP1 شناخته شده است؛ مقایسه گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله امکان تشخیص افتراقی میان Razi 325 و سویه های فوق را به کمک این لوکوس ها نشان داد.
    کلیدواژگان: مشمشه، مالئین، بورخولدریا مالئی Razi 325، ژنوتایپینگ MLVA، VNTR
  • بهاره متقی دستنایی *، زیبا رئیسی، فریبا آصفی، مریم پوربختیار صفحات 118-121
    زمینه و هدف
    تجاوز یکی از مشکلات جدی جوامع بوده و یکی از پیامدهای جدی آن افسردگی است. این مطالعه به منظور تعیین افسردگی در زنان قربانی تجاوز جنسی مراجعه کننده به مراکز پزشکی قانونی شهر تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی روی 130 نفر از قربانیان تجاوز جنسی شهر تهران در سال 1392 انجام گردید. از پرسشنامه بک برای ابزار تحقیق استفاده شد.
    یافته ها
    بیشتر سن افراد مورد مطالعه 20 تا 30 سال (54%) و بیشتر قربانیان متاهل (48%) بودند. 62 نفر (47.7%) دارای اختلال افسردگی تشخیص داده شدند که از این میان افسردگی خفیف، متوسط و شدید به ترتیب در 58% ، 27.5% و 14.5% از افراد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تقریبا نیمی از قربانیان تجاوز جنسی به افسردگی بعد از تجاوز جنسی مبتلا بودند.
    کلیدواژگان: تجاوز جنسی، افسردگی، زنان
  • عفت خدادادی، شایسته سید ، ثریا خفری، زهرا دهقان * صفحات 122-127
    زمینه و هدف
    بیماری های لثه و پوسیدگی دندان از بیماری های شایع جوامع با فرهنگ های متفاوت به ویژه در گروه های خاص مانند زنان بارداراست. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت سلامت دهان و دندان زنان باردار شهرستان گنبد کاووس در استان گلستان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی روی 400 زن باردار 40-20 ساله در شهرستان گنبد کاووس طی سال های 1389 لغایت 1390 انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و معاینات دهان و دندان در چک لیستی ثبت شد. داده ها توسط شاخص تعداد دندان های پوسیده، از دست رفته یا کشیده و ترمیم شده (Deacy Missing Filling Teeth: DMFT) و شاخص بهداشت دهان (Oral Hygiene Index- Simplified: OHI-S) ارزیابی گردید.
    یافته ها
    میانگین شاخص DMFT در سطح بالایی (3.29±6.21) قرار داشت. بین محل تولد و محل سکونت زنان باردار با شاخص DMFT اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (P<0.05). میانگین شاخص بهداشت دهان زنان باردار در سطح متوسط (0.88±1.36) ارزیابی شد. بین محل سکونت زنان باردار و میزان تحصیلات آنها با شاخص بهداشت دهان اختلاف آماری معنی داری یافت شد (P<0.05). بیشترین عامل بالا رفتن شاخص DMFT ، میانگین بالای دندان های پوسیده در بین زنان باردار بود. از نظر نحوه و زمان رعایت بهداشت دهان و دندان، بیشترین پاسخ صحیح ارایه شده مربوط به روش تمیز کردن دندان ها (مسواک و خمیر دندان) و کمترین پاسخ درست مربوط به مدت زمان تمیز کردن دهان و دندان (3 الی 5 دقیقه) بود.
    نتیجه گیری
    شاخص DMFT در زنان باردار شهرستان گنبد کاووس از سطح بالایی برخوردار بود.
    کلیدواژگان: بارداری، سلامت دهان و دندان، DMFT، شاخص بهداشت دهان
  • کاظم صمیمی، حمیدرضا مکرمی، سهیلا تون تاب حقیقی، ابراهیم تابان، محسن یزدانی اول، راضیه معصومی * صفحات 128-134
    زمینه و هدف
    تغییر شیوه زندگی زنان و افزایش حضور آنها در عرصه اجتماعی و محیط های کاری یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی جنسی آنان است. این مطالعه به منظور تعیین عوامل موثر بر کیفیت زندگی جنسی زنان شاغل در بیمارستان انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی مقطعی روی 121 نفر از کارکنان زن دو بیمارستان در شهرستان های سبزوار و بیرجند در سال 1393 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل نسخه هنجاریابی شده سنجش کیفیت زندگی جنسی ویژه زنان و یک پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر سه بخش اطلاعات جمعیت شناختی، متغیرهای مرتبط با سلامت و عوامل مرتبط با کار بود.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت زندگی جنسی 19.7±80.1 تعیین شد. کیفیت زندگی جنسی با سن، ساعات خواب، مدت تاهل، سطح تحصیلات و فعالیت فیزیکی ارتباط آماری معنی داری نشان داد (P<0.05). سطح تحصیلات (beta=0.33)، مدت تاهل (beta=0.32) و وضعیت کیفیت خواب (beta=0.56) پیش بینی کننده های کیفیت زندگی جنسی زنان تعیین شد.
    نتیجه گیری
    سطح تحصیلات، مدت تاهل و وضعیت کیفیت خواب به عنوان عوامل پیش بینی کننده کیفیت زندگی جنسی زنان شاغل در بیمارستان تعیین شد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی جنسی، زنان، کیفیت خواب، سطح تحصیلات، مدت تاهل، کارمند بیمارستان
  • زینب باقری، سیداحمد حسینی * صفحات 135-138
    انسفالوپاتی حاد نکروزان یک بیماری نادر است که با عفونت تنفسی یا معده ای - روده ای با تب بالا به همراه اختلال سریع در هوشیاری و تشنج مشخص می شود. در این مقاله یک دختر 6 ماهه از قومیت ترکمن با تشخیص انسفالوپاتی حاد نکروزان دوران کودکی به دنبال یک پروسه عفونی معرفی می گردد. بیمار بدون هیچ گونه سابقه بیماری و بستری قبلی با واکسیناسیون کامل طبق برنامه روتین واکسیناسیون ایران به دنبال تب دچار تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه به مدت 5 الی 10 دقیقه و کاهش سطح هوشیاری شد و از گنبد به مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان در سال 1393 ارجاع گردید. در بدو مراجعه تعداد ضربان قلب 110 بار در دقیقه، تعداد تنفس 30 بار در دقیقه، GCS 8 الی 9، فشارخون سیستولیک 90 میلی متر جیوه و فشارخون دیاستولیک 80 میلی متر جیوه بود. در شرح حال بیمار، سابقه تروما، مسمومیت غذایی، مسمومیت احتمالی دارویی و سابقه بستری قبلی وجود نداشت و علایم کاهش هوشیاری به دنبال تشنج شروع شده و پیشرفت نموده بود. بیوشیمی سرم بیانگر الکترولیت های طبیعی بود. ولی در بررسی های تکمیلی AST به میزان 98 U/L، ALT به میزان 58 U/L و آمونیاک به میزان 215 میکروگرم بر دسی لیتر افزایش مختصری داشت. در نمونه CSF سطح پروتئین به 330 U/L افزایش یافته بود؛ بدون این که شواهدی از پلئوسیتوز یا وجود خون و افت گلوکز سرم دیده شود. در سی تی اسکن بدون کنتراست شواهد هیپودانسیته قرینه در تالاموس و هسته های caudate دو طرف مشهود بود. بطن ها طبیعی و شواهدی از خونریزی و اثر فشاری دیده نشد. در MRI مغزی سیگنال غیرطبیعی دوطرفه و قرینه در تالاموس رویت گردید. کشت نمونه های خون، CSF و ادرار از نظر عفونت معمول باکتریال منفی بود. بیماری انسفالوپاتی حاد نکروزان تشخیص داده شد و درمان دارویی با استفاده از متیل پردنیزولون با دوز 20 میلی گرم روزانه به مدت 5 روز انجام گردید. در سیر بستری سطح هوشیاری بیمار به تدریج افزایش یافت و تب قطع گردید. تشنج تکرار نشد؛ ولی از نظر حرکات اندام ها و تکلم و ارتباط برای بیمار مشکلاتی باقی ماند.
    کلیدواژگان: انسفالوپاتی، انسفالیت، اپی لپسی، کودک
|
  • T. Dabbaghi Ghale, F. Mohebbi *, F. Movahed, H. Pakniat, Z. Yazdi Pages 1-6
    Background And Objective
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most endocrine disorder in women. This study was done to determine the effect of N-acetylcysteine with letrozole to induction of ovulation in infertile women with polycystic ovarian syndrome.
    Methods
    This clinical trail study was carried out on forty PCOS women with normal TSH, prolactin, hysterosalpingographies and normal spermograms. The patients in control group were received letrozole 5 mg/d for 5 days starting at day 3 of the cycle. The patients in interventional group were received letrozole 5 mg/d with NAC 1.2 g/d (group II) for 5 days starting at day 3 of the cycle. On 14th day of cycle, transvaginal ultrasonography was performed to evaluate endometrial thickness and follicles properties. If mature follicle detected, hCG was injected and timed coitus at 12, 36 and 60 hours later advised. β-hCG level was checked on day 16 after hCG injection.
    Results
    The mean of endometrial thickness and follicles ovulation in hCG injection day was similar in the two groups. The pregnancy rate was 15% and 20% in control and interventional groups, respectively. This difference was not significant. The mean of follicles number was 1.13% and 1.47% in control and interventional groups, respectively. This difference was not significant.
    Conclusion
    NAC as an adjuvant to letrozole was not effective for ovulation induction in patients with PCOS.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, N, acetyl, cysteine, Ovulation, Letrozole
  • F. Golaghaie *, D. Hekmatpou, M. Vafaie, M. Rafeie, F. Rafiei Pages 7-13
    Background And Objective
    Hospitalization of patients in the intensive care units frequently results in anxiety of the family members. This study was performed to investigate the effect of a family-centered clinical intervention on the anxiety of family members of the patients hospitalized in intensive care units.
    Methods
    In this clinical trail study, eighty family members of the patients hospitalized in the intensive care units were randomly divided into interventional and control groups, respectively. In the interventional group, the family members were allowed to be present at the bedside from the second till the sixth day.The participant's level of anxiety was assessed in the second and the sixth day of patient's hospitalization using hospital anxiety and depression scale. Oral information about the equipment and the regulations and, a daily information card consisting of treatment and care activities, vital signs and patient's level of consciousness was delivered to the participants and their questions were answered.
    Results
    In the the sixth day, there was a significant difference between the mean anxiety scores in the intervention (11±3.22) and control group (7.05±3.44) (P
    Conclusion
    Providing information, presence at the bedside and participation in the care of their patient increase the anxiety of family members in the first week of patient hospitalization in the intensive care unit.
    Keywords: Anxiety, Intensive care, Family, centered clinical intervention, Patient hospitalization
  • R. Golmohammadi*, B. Kmalimansh Pages 14-20
    Background And Objective
    Hippocampus is the main region in cortex of the brain that involved in epilepsy. This study was done to determine the effect of intraventricular injection of vitamin C on histological structure of dentate gyrus of hipocampus in adult male epileptic rats.
    Methods
    In this experimental study, 40 adult male rats were randomly allocated into 5 groups (n=8). Animals in three groups were received vitamin C at dose (12.5, 25 and 50 mg/kg/bw) during 28 days, intraventricularly after were kindled by (pentylentetrazol; 40 mg/kg). Animals in forth group were received normal saline after were kindled by (pentylentetrazol; 40 mg/kg). Animals in the fifth group were received normal saline. After 28 days, rats were anesthetized by ketamin, then structure of hypocamp dissected. Histological passage was done in samples and coronal section was carried out. The sections of samples were stained by Hematoxyline-eosin. Forty fields systematicly were counted the normal neurons in dentate gyrus. Morphological change was determined by immunohistochemical method.
    Results
    The mean number of normal neurons in dentate gyrus in epileptic rats which received 25 g/kg vitamin C was more than animals in groups which were received doses of 12.5, 25 and 50 mg/kg vitamin C (P
    Conclusion
    Intraventricular injection of vitamin C in epileptic rat's dose dependly had neuroprotective effect on dentate gyrus neurons.
    Keywords: Hypocampus, Dentate gyrus, Neuron, Epilepsy, Pentylentetrazol, Vitamin C, Rat
  • A. Shahraki *, R. Dianifar Pages 21-27
    Background And Objective
    Transaction or laceration and compression of peripheral nerves in accidents and different circumstances resulting Wallerian degeneration which go back to perikaryon through retrograde reaction. This study was done to determine the effect of alchohlic extract of Achillea wilhelmsii on density of motor neurons of spinal cord after sciatic nerve compression in male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 30 male wistar rats were randomly allocated into 5 groups: group A: control, group B: compression, group C: compression and treatment with 50 mg/kg/bw of ethanolic extract, group D: compression and treatment with 75 mg/kg/bw of ethanolic extract and group E: compression and treatment with 100 mg/kg/bw of ethanolic extract of Achillea wilhelmsii. After anesthetizing rats, skin and sub cutaneous muscles of right thigh were cut to sciatic nerve appears. Then, compression of sciatic nerve was done by a surgical forceps for 60 seconds, followed by suturing muscle and skin. Extract injection was done intraperitoneally for three weeks after compression. Group A and B were received normal saline. 28 days after compression, samples were prepared from lumbar spinal cord under perfusion method and histological sections were provided serially. After staining, density of motor neurons was calculated by dissector method.
    Results
    Neuronal density in the compression group (707±38.56) significantly reduced in compare to control group (1740±49.81), (P
    Conclusion
    Ethanolic extract of Achillea wilhelmsii increased neuronal density of rat's spinal cord after compression of sciatic nerve.
    Keywords: Wallerian degeneration, Sciatic nerve, Motor neuron, Achillea wilhelmsii
  • A. Alavash, Shooshtari*, Ls Khorsandi, Kh Ahmadi Pages 28-33
    Background And Objective
    Acetaminophen is a commonly used analgesic and antipyretic agent which, in high doses, causes liver and kidney necrosis in man and animals. Carthamus tinctorius L. (Safflower) is a colorful and cheap plant that used often instead of saffron. In this study, protective effects of Carthamus tinctorius L. aqueous extract on acetaminophen induced nephrotoxicity in mice were investigated.
    Methods
    In this experimental study, forty adult NMRI male mice were randomly divided into five groups. Group 1 (control group) received normal salin for 15 days. Group 2 received 300 mg/kg Carthamus tinctorius L. extract for 15 days. Group 3 received normal salin for 15 days and 500 mg/kg acetaminophen was given in 15th day. Groups 4 and 5 received daily 150 and 300 mg/kg Carthamus tinctorius L. extract for 15 days, respectively, and acetaminophen was also given in 15th day. In 16th day, blood samples were taken for BUN (Blood Urea Nitrogen), Cr (Creatinine) and Uric acid tests, and the mice kidneys were removed for histopathology assessments.
    Results
    Acute renal necrosis and BUN, Cr and Uric acid levels were significantly increased in acetaminophen treated mice (P
    Conclusion
    Carthamus tinctorius L. extract have protective effects on acute renal injury induced by acetaminophen.
    Keywords: Acetaminophen, Renal necrosis, Carthamus tinctorius L., Mouse
  • H. Fathi, N. Mohammad Shahi, A. Latifi, A. Zamani, F. Shaki * Pages 34-39
    Background And Objective
    The flowers of Citrus aurantium L. are traditionally used in the treatment of neurological disorders such as seizures, epilepsy and neurasthenia. With regard to the importance of nausea and vomiting and effects of strengthening the stomach of Citrus aurantium L. extract, this study, was done to determine the antiemetic effect of the metabolic, aesthetic and aqueous extract of flowers of Citrus aurantium L. in young chickens.
    Methods
    In this experimental study, induction of emesis was performed in 138 young chickens (23 groups, n=6) using copper sulfate (60 mg/kg, orally) and ipecac (600 mg/kg, orally). The aqueous, methanolic and acetonic extract at doses of 50, 100 and 250 mg/kg/bw were injected intraperitoneally (i.p.) and metoclopramide (as positive control). The number of nausea was recorded 50 and 20 minutes after copper sulfate and ipecac administration, respectively.
    Results
    Our results showed that all kind of extract at doses of 100 and 250 mg/kg significantly inhibited copper sulfate and ipecac induced–emesis that showed better effect than metoclopramide. Also, comparison of antiemetic effect of different extract revealed that methanolic, aqueous and acetonic had better effect on prevention of nausea, respectively in comparision with metoclopramide.
    Conclusion
    All kinds of Citrus aurantium (Methanolic, Aesthetic and Aqueous) showed antiemetic effect due to copper sulfate and ipecac dose dependly in Young chickenin in comparision with metoclopramide.
    Keywords: Citrus aurantium, Antiemetic, Copper sulfate, Ipecac, Metoclopramide, Young chicken
  • R. Ataee *, Ah Gitinavard, A. Ataie, Y. Nourian, M. Shaterpour Pages 40-44
    Background And Objective
    Resveratrol is a phenolic herbal compound which has been proposed as antioxidant in combinational therapy of diabetes, cancer and some neurodegenerative diseases. This study was done to evaluate additive effect of trans-resveratrol and imipramine to reduce depressive symptoms in the forced swimming test in mice.
    Methods
    In this experimental study, 56 Swiss Webster male mice were randomly allocated into 6 groups including negative control group (normal saline), positive control (imipramine (10 mg/kg/bw), experimental groups; trans resveratrol (10 mg/kg/bw), Imipiramine (10 mg/kg/bw) and mixtures (with ratio of 1:1 of resveratrol with imipramine (2.5 mg/kg/bw, 5 and 10 mg/kg/bw), intraperitoneally. The forced swimming test has been done for all groups. Through swimming of animals in water, the immobilization times of animals as depressive symptom were recorded.
    Results
    The immobilization times significantly reduced in animals which were received imipramine 10 mg/kg/bw in compare to control group (P
    Conclusion
    According to additive effect of imipramine with resveratrol we can suggest resveratrol in combinations with other antidepressants to lower their doses and related side effects of chemical drugs.
    Keywords: Depression, Resveratrol, Imipramine, Forced swimming test, Mouse
  • M. Sarmadiyan*, D. Khorshidi Pages 45-51
    Background And Objective
    Cardiovascular diseases are the main cause of 50% of death in women after menopause. This study was done to evaluate the effect of combined training on cystatin C, high- sensitivity C-reactive protein and some cardiovascular risk factors in sedentary postmenopausal women.
    Methods
    In this quasi -experimental study, 24 sedentary postmenopausal women (50-65 years) were non-randomly divided into experimental and control groups. Women in the experimental group were received a combined training program including aerobic exercise (65-75% of MHR) and resistance exercise (55-65% of 1RM), 4 d/wk for 10 weeks. The control group did not participate in any physical activity. Body weight, BMI, BF%, blood pressure, levels of cystatin C, C-reactive protein, triglyceride, HDL-C and LDL-C were measured before and after study.
    Results
    Exercise training showed no significant effect on serum levels of cystatin C, C-reactive protein and cardiovascular risk factors such as HDL-C, LDL-C, triglyceride and blood pressure in postmenopausal women.
    Conclusion
    Short-term combined training with moderate intensity has no effect on cystatin C levels and other cardiovascular risk factors in sedentary postmenopausal women.
    Keywords: Endurance training, Strength training, Cystatin C, C, reactive protein, woman
  • M. Ghahremani Moghaddam*, K. Hejazi Pages 52-57
    Background And Objective
    Several studies have shown that high level of Endothelin-1 and Malondialdehyde lead to an increase in the risk of coronary artery diseases. This study was done to evaluate the effect of aerobic training on Endothelin-1 and Malondialdehyde in inactive elderly women.
    Methods
    In this quasi -experimental study, 21 inactive elderly women with range of 60-70 year non-randomly divided into experimental (n=11) and control (n=10) groups. The aerobic training including eight weeks aerobic training (with intensity of 50-70 percent of reserve heart rate), 3 times a week, and 60 minutes per session. Endothelin-1 and Malondialdehyde were measured at baseline and at the end of the study.
    Results
    After eight weeks of aerobic exercise, Endothelin-1 level reduced in intervention group (35.96%) and control group (41.09%) (P
    Conclusion
    Regarding to reducing the serum level of Endothelin-1 in in the control and experimental groups, the aerobic training with moderate intensity did not lead to reduce in levels of serum Endothelin-1 in elderly women.
    Keywords: Aerobic training, Endothelin, 1, Malondialdehyde, Age, Woman
  • R. Fallah Mashkani, A. Salehi, Abargouei, A. Esmaillzadeh *, L. Azadbakht, A. Hassanzadeh Keshteli, A. Feizi, P. Adibi Pages 58-70
    Background And Objective
    The growing evidence suggest on the association between dietary patterns and obesity. This study was done to determine the relation between pattern of nutrient intake and obesity in Isfahanian adults.
    Methods
    In this descriptive - analytical study, dietary data were collected using a semi-quantitative food frequency questionnaire in 8,691 subjects aged 18-55 years. Complete data of 6,724 and 5,203 adults were available for general and abdominal obesity, respectively. Daily intakes of 38 nutrients and bioactive compounds were calculated for each participant. Factor analysis was applied to derive major nutrient patterns.
    Results
    Three major nutrient patterns were identified: 1) pattern high in fatty acids, cholesterol, vitamin B12, vitamin E, zinc, choline, protein, pyridoxine, phosphorus, and pantothenic acid; 2) high in thiamine, betaine, starch, folate, iron, selenium, niacin, calcium, and manganese; and 3) high in glucose, fructose, sucrose, vitamin C, potassium, dietary fiber, copper and vitamin K. Men in the highest quintile of the second pattern were less likely to be generally obese in the fully adjusted model (95% CI: 0.20-0.76, OR: 0.39, P0.05).
    Conclusion
    Nutrient patterns were significantly associated with general, but not abdominal obesity in the male Iranians participating in SEPAHAN study.
    Keywords: Anthropometry, Obesity, Diet, Nutrient intake, Fat accumulation
  • Sk Mosavi *, M. Hashemi Taklimi, Ah Barati, A. Ghasemnian Pages 71-78
    Background And Objective
    Genuvarum is considered as one of the risk factors for the incidence of osteoarthritis. This study was done to compare the knee joint muscles activity during single leg drop landing from different heights among men with genu varum and men with normal knee.
    Methods
    This case – control study was done on 20 male students with genu varum deformity and 20 male students with normal knee. Genu varum deformity was measured by a kolis and goniometer. Muscle activity of lower limb was recorded with electromyography.
    Results
    There was significant difference in muscles activity of medialis gastrucnemius, peroneus longus, biceps femoris and gluteus medius in cases and controls (P
    Conclusion
    The changes in the knee normal structure might affect daily activities and possibly lead to in injuries due to physical training.
    Keywords: Muscles activity, Single leg drop landing, Genu varum
  • Se Moosavi, M. Koushkie Jahromi *, M. Salesi, B. Namavar Jahromi Pages 79-85
    Background And Objective
    Pregnancy is a period of women’s life which is usually associated with reducing maternal daily physical activity. However, maintaining adequate daily physical activity is important for mother and fetus. This study was conducted to determine the relationship between exercise before and during pregnancy and gestational diabete mellitus (GDM).
    Methods
    This case-control study was conducted on 80 pregnant women with gestational diabete mellitus and 57 non-diabetic pregnant women. Physical activity during one and eight years before, and first and second trimesters of pregnancy was recorded through interview.
    Results
    Regular participation in exercise activities in non-diabetic women were significantly more than diabetic women during all periods (P
    Conclusion
    Regular exercise before and during pregnancy can be effective in reducing the probability of GDM. Exercise during one year before and especially second trimester of pregnancy are more important predictors of GDM.
    Keywords: Gestational diabetes mellitus, Exercise, Pregnancy, Energy cost
  • F. Azadi, A. Jamali, B. Baei, M. Bazouri, F. Shakeri, E. Ghaemi* Pages 86-91
    Background And Objective
    The rise of antibiotic resistance particulary Methicillin resistance in pathogenic bacteria such as Staphylococcus aureus is found to be an emerging threat to human health especially in hospitals. Heavy metal nanoparticles such as Ag used for inhibition of this bacterium. This study was done to determine of minimum inhibitory concentration (MIC) Ag nanoparticle against Staphylococcus aureus which isolated in Gorgan, north of Iran and its relation with Methicillin resistance and source of bacteria.
    Methods
    In this descriptive – analytical study, the MIC Ag nanoparticle in 183 isolates of Staphylococcus aureus by microdilution method was determined. 30 isolates, based on mecA gene was considered as MRSA. Samples were collected from patients, nose of healthy carriers and foods. Compare the MIC of isolates based on Methicillin resistance, source of the bacteria and resistance to other antibiotics were assessed.
    Results
    Out of 183 samples MIC was varied from 1 to 16 µg/ml, and mean±std was 2.9±1.89 µg/ml. MIC mean of silver nanoparticles in isolated from foods were 2±0.7, isolared from healthy carriers were 4.1±2.4 and from patients were 3.4±2.1 µg/ml and were statically significant (P
    Conclusion
    There is a relation between silver nanoparticle MIC, source of sample isolation, Methicillin and gentamycin resistance. Since MIC of silver nanoparticles on isolates of Methicillin resistant is low, the possibility of its use in the control of MRSA in hospital infections can be considered as a prime attention the Gentamycine.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Silver nanoparticle, Minimum inhibitory concentration, MecA gene
  • P. Rezaee *, R. Vahedi Shahandashti, R. Kasra Kermanshahi Pages 92-96
    Background And Objective
    Probiotc bacteria have benefical effect on consumer health. This study was done to investigate the antimicrobial effect of several probiotic in combinations with different prebiotics against food patoghenic bacteria including Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes.
    Methods
    In this descriptive - analytical study, probiotics including Lactobacillus plantarum, L. acidophilus, L. fermntum, L. casei and L. rhamnosus with prebiotics (1%) including raffinose, lactulose, inulin and trehalose were cultured in MRS broth for 24 hours at 30ºC in anaerobic conditions. Antimicrobial property of them was determined with well diffusion plate's method.
    Results
    Probiotics in the presence of prebiotics indicated the higher antimicrobial effect compared to probiotics alone (P
    Conclusion
    Antimicrobial effect of probiotics in combination with prebiotics against Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes was higher than probiotics consumption alone.
    Keywords: Probiotic, Prebiotic, Antimicrobial Property, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes
  • M. Razmjoo, P. Khaki *, V. Fadaee Noughani Pages 97-102
    Background And Objective
    The adoption of methods for increasing the shelf life of dairy products by using natural preservatives is necessary. This study was done to determine the antimicrobial activity of aqueous extract of orange peel and its effect on the shelf life of flavored milks.
    Methods
    In this descriptive –analytical studty the antimicrobial activity of aqueous extract of orange peel was investigated by using disk diffusion method and minimum inhibitory concentration (MIC) by successive dilution of culture broth and then its impact on the shelf life of milk.
    Results
    In disk diffusion method and MIC the antimicrobial effect of aqueous extract of orange peel was more effective against Staphylococcus aureus and Candida albicans and less effective on Escherichia coli. The growth diameter of disk diffusion method in aqueous extract of orange peel was 7.11, 29.06 and 50 mm for Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Candida albicans, respectively. The inhibitory concentration in the aqueous extract of orange peel was 15, 2 and 2 mg/ml, respectively. Also 0.17 g/ml of aqueous extract of orange peel in milk reduced the growth of microorganisms at the time of 6, 12, 24, 48 and 72 hours. Temperature affected the growth of Candida albicans in the milk, so that the growth of microorganisms reduced with decreasing temperature (P
    Conclusion
    This study showed that the antimicrobial activity of aqueous extract of orange peel on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Candida albicans in vitro and in the milk.
    Keywords: Aqueous extract of orange peel, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Candida albicans, Milk
  • Gr Sharifirad, Ar Charkazi *, K. Mirkarimi, Ns Seyyedghasemi, H. Shahnazi, F. Hajili Davaji, Ah Mirzaali Pages 103-110
    Background And Objective
    Smoking is one of the important risk factors for many diseases and increases the premature death.Transtheoretical models is one of the behavioral models for behavior understanding specifically in addictive behaviors. This study was done to evaluate the application of transtheoretical model to determination of smoking behavior among smokers.
    Methods
    This descriptive - analytical study conducted on 450 male smokers in Gorgan, northern Iran during 2014. Data gathering instruments were Diclemente smoking stages of change, Velicer decisional balance and temptation, Prochaska processes of change measurements along Fagerstrom test for nicotine dependency.
    Results
    Based on the stages of changes, 39.1%, 13.8%, 42.4%, 2.7% and 2% of subjects were in precontemplation, contemplation, preparation, action and maintenance stage, respectively. There was a significant relationship between stages of change with all transtheoretical model variables and nicotine dependency (P
    Conclusion
    Cons of smoking, self-reevaluation, self-liberation, and social liberation had the strongest predictors of smoking stages movement. Helping relationship had the lowest predictor of smoking stages movement.
    Keywords: Smoking, Transtheoretical Model, Stages of change
  • E. Faraj Tabrizi, K. Tadayon *, N. Mosavari, Tajbakhsh E., Keshavarz R., Ghaderi R., Sekhavati M., Banihashemi R., Najafpour R Pages 111-117
    Background And Objective
    Iran remains a major stronghold for glanders in the Middle East. In Iran, the non-indigenous Burkholderia mallei Razi 325 strain is used in manufacturing of the mallein, required for malleination of animals. Multi Locus Variable number tandem repeat analysis is currently the standard globally accepted genotyping system for Burkholderia mallei. This study was done to survey the genomic structure of Burkholderia mallei Razi 325, the strain used for industrial production of Mallein.
    Methods
    In this descriptive study, a MLVA genotyping system with 4 previously-characterized loci VNTR140, VNTR1367, VNTR2065, VNTR2971 along with two new loci of VNTR24, VNTR41 was used.
    Results
    Optimization of PCRs resulted in a single protocol that enabled simultaneous amplification of all the six loci. Sequencing of PCR products revealed there were 2, 3, 12, 6, 1 and 2 copies of the unit repeat hold in the genome of the Burkholderia mallei Razi 325 strain. This observation was extended to include the already-whole genome sequenced Chinese Burkholderia mallei ATCC 23344 and Burkholderia mallei BMQ and also Burkholderia mallei SAVP1 strains.
    Conclusion
    The Burkholderia mallei Razi 325 strain is distinguishable from the other three strains through MLVA genotyping method.
    Keywords: Glanders, Mallein, Burkholderia mallei Razi 325, MLVA genotyping, VNTR
  • B. Motaghi Dastenaei *, Z. Reisi, F. Asefi, M. Poorbakhtiar Pages 118-121
    Background And Objective
    Sexual abuse including rape is a serious problem in one socity. One of the serious consequences of rape is depression. This study was done to determine the prevalence of depression among women complaining of rape in Tehran, Iran (2013).
    Methods
    This descriptive study was carried out on 130 rape victims whom referred to the legal medicine center in Tehran, Iran during 2013. Beck questionnaire scale was used to determining of depression among women.
    Results
    The age range of 57% of victims of rape was between 20-30 years old. 48% of victims of rape were married .The rate of depression in victims of rape was 47.7%. Low, moderate and sever of depression was observed in 58%, 27.5% and 14.5% of the victims, respectively.
    Conclusion
    High prevalence of depression was determined in victims of rape in Tehran, Iran.
    Keywords: Rape victim, Depression, woman, Iran
  • E. Khodadady, Sh Seyyed, S. Khafry, Z. Dehghan* Pages 122-127
    Background And Objective
    Gum diseases and dental caries are the most prevalent diseases in societies with different cultures particularly among pregnant women. This study was done to evaluate the oral health status of pregnant women in Gonbad Kavous, northern Iran.
    Methods
    This descriptive - analytical study was conducted on 400 pregnant women aged 20 to 40 years old in Gonbad Kavous, northern Iran during 2010-11. Demographic and oral examination information was recorded in a chick list. The obtained data were evaluated by DMFT index (Decay, Missing, and Filling Teeth) and OHI-S index (Oral Hygiene Index-Simplified).
    Results
    The average of DMFT index was 3.29±6.21. There was a significant difference between the place of birth and place of residence of pregnant women with DMFT index (P
    Conclusion
    DMFT index was high in pregnant women in northern Iran.
    Keywords: Pregnancy, Oral, dental health, Decay, missing, filling teeth, Oral hygiene index, simplified, Iran
  • K. Samimi, Hr Mokarami, S. Tontab Haghighi, E. Taban, M. Yazdani Aval, R. Maasoumi* Pages 128-134
    Background And Objective
    Changing of lifestyle in women and increasing their social activity especially in working places can affect women’s sexual quality of life (SQOL). This study was done to determine the affecting factors on sexual quality of life among hospital employee's women.
    Methods
    This descriptive - analytical study was carried out on 121 women who work in the two hospitals in Sabzevar city and Birjand city in Iran during 2014. Data was collected using two questionnaires including the Iranian version of sexual quality of life-female (SQOL-F) questionnaire and a researcher-made measure to assess demographic characteristics, health related, and work-related variables.
    Results
    The mean±SD score of SQOL-F was 80.1±19.7. The univariate analysis showed that the mean score of SQOL-F significantly related with age (P
    Conclusion
    This study showed that educational level, marital duration and quality of sleep were predictors of SQOL-F scores among hospital employee's women.
    Keywords: Sexual quality of life, Woman, Sleep, Education, Marital duration, Hospital employees
  • Z. Bagheri, Sa Hosseini * Pages 135-138
    Acute necrotizing encephalopathy (ANEC) is a rare illness with high incidence in East Asia. It is accompanied with respiratory infection, gastrointestinal infections, and high fever with quick impaired consciousness, and convulsion. In this case report, Turkmen 6 month's girl that was introduced after an infection with no disease or clinical abnormalities. She was vaccinated accordingly; initially she had fever with generalized tonic-clonic convulsion (seizures) for 5 to 10 minutes level of consciousness decreased later on. She was transferred to Talghani Medicat Education center in nortern Iran. At the time of admition her vital signs were as below: RR: 30, GCS: 8-9, RP: 110, BP: 90/80. In the patient's history, there was neither Trauma history, nor food or drug poisoning, also no clinical history. After convulsion, the level of consciousness decreased and serum biochemistry showed normal electrolytes concentration. In further follow - up, AST increased to 98 units, ALT to 58 units, and ammonium to 215 units. In CSF Sample, protein level increased to 330 units, without any avidences of pleocytosis, blood, or Serum glucose drop. In CT without contract, hypodensity the cornea in thalamus and caudate cores were seen in 2 sides. The ventricles were normal and there were no signs of bleeding and pressure. In brain M.R.I, abnormal signal in 2 sides, blood samples cultivation, CSF, and testing urine for bacterial infection were negative. The patient was diagnosed with necrotizing encephalopathy and subsequently was treated with metyle prednisolone (20 mg daily). During hospitalization, level of consciousness increased and fever stopped. There was not recurrence of convulsion, but the patients still had some problems in moving, verbal and communication.
    Keywords: Encephalopathy, Encephalitis, Epilepsy, Child