فهرست مطالب

روان پرستاری - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، امرداد و شهریور 1395)

نشریه روان پرستاری
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی حسینی، مسعود فلاحی خشکناب، فرحناز محمدی شاهبلاغی، سمیرا محمدظاهری آرتیمانی، پوریا رضا سلطانی، محمد سعید خانجانی* صفحات 1-7
    مقدمه
    مراقبت از بیماران آلزایمر، سخت ترین نوع مراقبت است و می تواند سبب بروز استرس، خستگی و اختلالات روانی در آنان شود که ضروری است در جهت کاهش استرس بر مراقبین اقداماتی صورت پذیرد. بر این اساس این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه ذهن آگاهی بر استرس درک شده مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به آلزایمر مراجعه کننده به انجمن آلزایمر ایران انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از مطالعات نیمه تجربی دو گروهی قبل و بعد بود، که در آن 60 نفر از مراقبین اصلی بیماران مبتلا به آلزایمر، مراجعه کننده به انجمن آلزایمر ایران واقع در شهر تهران در سال 1392، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند؛ این افراد به شکل تصادفی ساده در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. برای گروه مداخله برنامه ذهن آگاهی در 6 جلسه هفتگی به مدت 2 ساعت در هرجلسه اجرا شد. داده ها از طریق پرسشنامه استرس درک شده کوهن، کامارک، مرملستین قبل و یک هفته پس از پایان مداخله جمع آوری و با استفاده از آزمون های تی مستقل و تی زوجی در سطح معناداری 0/05تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از انجام برنامه ذهن آگاهی، میانگین استرس درک شده در گروه مداخله از (6/42± 33/30) به (5/26± 25/43) تقلیل یافت، که نشان دهنده کاهش معنی دار استرس در این گروه بود (0/05> P). در حالی که در گروه شاهد این میزان قبل و پس از انجام مداخله (6/38± 31/60) به (5/05± 32/85) اختلاف معنی داری نداشت (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از کاهش استرس درک شده در گروه مداخله داشت بدین معنی که برنامه ذهن آگاهی در جهت کاهش استرس مراقبین بیماران مبتلا به آلزایمر موثر می باشد وکاربرد آن برای سایر مراقبین نیز پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، ذهن آگاهی، سالمند، مراقب
  • محمد محمدی، آرمان سلیمی، کیانوش زهراکار، رضا داورنیا*، محمد شاکرمی صفحات 8-16
    مقدمه
    یکی از آشفتگی ها و نابهنجاری های روان شناختی که به مرور زمان عشق و علاقه بین زوجین را کم رنگ تر کرده و گاهی به طور کامل آنرا محو می کند و موجب مشکلات روحی و روانی ، ادامه روابطی سرد و بی تفاوتی (طلاق عاطفی) و طلاق رسمی آنها را فراهم می کند، فرسودگی زناشویی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی کارآیی برنامه غنی سازی ارتباط برکاهش فرسودگی زناشویی زوج ها انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه شاهد می باشد. جامعه آماری این پژوهش را تمامی زوجین دارای مشکلات زناشویی مراجعه کننده به مرکز همیاران سلامت روان شهر بجنورد در بهار و تابستان سال 1393 تشکیل می دادند که جهت حضور در جلسات اعلام آمادگی نموده بودند. بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف و به شیوه در دسترس، 20زوج که بیشترین نمرات را در فرسودگی زناشویی کسب نموده بودند و بر اساس ملاک های ورود و خروج به مطالعه واجد شرایط شرکت در جلسات تشخیص داده شده بودند، انتخاب و با جایگزینی تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد (هر کدام 10 زوج) گمارش شدند. ابزار سنجش مقیاس فرسودگی زناشویی (Pines 1996) بود که توسط آزمودنی ها در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری ( یک ماهه) تکمیل شد. متغیر مستقل (برنامه غنی سازی ارتباط) در 8 جلسه یک و نیم ساعته به شیوه گروهی و گام به گام و با توالی هر هفته یک جلسه برای گروه مداخله اجرا شد. برای گروه شاهد تا پایان پژوهش مداخله ای ارایه نگردید. داده های پژوهش به شیوه تحلیل کواریانس تک متغیره و با بهره گیری از نرم افزار SPSS18 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که برنامه غنی سازی ارتباط، فرسودگی زناشویی را در زوجین گروه مداخله در مرحله پس آزمون به طور معناداری کاهش داده و نتایج کماکان در مرحله پیگیری نیز از ثبات لازم برخورداربود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که برنامه غنی سازی ارتباط در کاهش فرسودگی زناشویی موثر است و از این روش مداخله ای می توان به عنوان یک شیوه کارآمد در بهبود روابط و حل مشکلات زناشویی افراد در مراکز مشاوره و گروه های زوج درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فرسودگی زناشویی، برنامه غنی سازی ارتباط، زوج ها
  • آناهیتا خدابخشی کولایی*، نوشین سادات حسینی، داوود تقوایی صفحات 17-24
    مقدمه
    در تحقیقات پیشین تاثیر شادی و کیفیت زندگی در سلامت جسمانی و روانی نشان داده شده است. علاوه براین، با توجه به این که جمعیت سالمندان پیوسته در حال رشد است، از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تعیین تاثیر فیلم درمانی بر شادی و کیفیت زندگی سالمندان زن می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر، از نوع تحقیق نیمه تجربی با پیش و پس آزمون با گروه شاهدبود. جامعه آماری این پژوهش سالمندان زن مقیم در آسایشگاه کهریزک تهران بودند. 24 سالمندزن بر اساس ملاک های ورود انتخاب شدند. آن ها در دو گروه مداخله و شاهد تخصیص تصادفی شدند. گروه آزمایش جلسات فیلم درمانی را در طول هشت جلسه (هفته ای یک جلسه، هر جلسه به طور متوسط 90 دقیقه) دریافت کردند. در این تحقیق از پرسشنامه شاخص شادکامی آکسفورد (OHI) و فرم کوتاه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL- BREF) استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین میانگین نمرات شادی در سالمندان، قبل (28/33= M) و بعد از فعالیت فیلم درمانی (53 = M) وجود دارد (0/0009=sig ، 8/42= F). همچنین، تفاوت معناداری بین میانگین نمرات کیفیت زندگی سالمندان، قبل (99/5= M) و بعد (105/7= M) از فیلم درمانی (3/11=F، 0/09= sig) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    فیلم درمانی تاثیر مثبت معناداری در شادی و تاثیر نسبی در کیفیت زندگی سالمندان دارد. لذا، می تواند به عنوان رویکرد درمانی جایگزین یا روش مکمل در کنار درمان های موجود برای بهبود شادی در میان سالمندان مورد توجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: فیلم درمانی گروهی، شادی، کیفیت زندگی، سالمندان
  • زهرا رویانی، زهرا سبزی*، حمیده منچری، محمد آریایی، علی اکبر آقایی نژاد، جواد گلیج صفحات 25-32
    مقدمه

    پرستاران به دلیل ماهیت شغلی خود میزان استرس بالایی را تجربه می کنند. غفلت ازشناخت و مقابله با این استرس ها سبب عوارض جبران ناپذیری خواهدشد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین استرس شغلی با راهبردهای مقابله ای در پرستاران بخش های ویژه گرگان انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی به روش همبستگی است که در سال 1393 انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه های: اطلاعات دموگرافیک، استرس شغلی پرستاران Expanded Nursing Stress Scale (ENSS) و سبک های مقابله ای لازاروس بود. محیط پژوهش شامل بخش های ویژه بیمارستان های دانشگاهی گرگان بود. 74 پرستار با روش نمونه گیری سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. داده های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و آمار توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری 0/05> P تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میانگین سن شرکت کنندگان در مطالعه (6/33± 33/39) سال بود. بیشترین موقعیت استرس زا، درگیری با سوپروایزر (0/59± 2/65) بود و بیشترین راهبرد مقابله ای مورد استفاده، خویشتن داری (5 ± 14/18) بود. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی نشان داد که عامل جنسیت (21/57= β و 0/014= P) و کار دربخش دیالیز (27/08= β و 0/001≥ P) پیش بینی کننده خوبی برای استرس شغلی است.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن برخی ابعاد استرس در پرستاران مانند درگیری با سوپروایزر و همچنین وجود ارتباط بین استرس شغلی و عواملی چون کار در بخش دیالیز و جنسیت لازم است مدیران پرستاری تمهیداتی درجهت پیشگیری وکاهش استرس و حمایت کافی از پرسنل بکار بندند.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، راهبرد مقابله ای، بخش مراقبت ویژه
  • زینب شایقیان، پریسا امیری *، الناز حاجتی، محمود پروین صفحات 33-40
    مقدمه
    الکسیتایمیا به عنوان ناتوانی در شناسایی و توصیف احساس ها با تنظیم قند خون و کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت نوع دو رابطه معناداری دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر الکسیتایمیا در کنار فعالیت های خود مراقبتی بر شاخص های کنترل دیابت در مبتلایان به دیابت نوع دو بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی بود. شرکت کنندگان این پژوهش شامل 100 نفر از مبتلایان به دیابت نوع دو مراجعه کننده به بیمارستان لبافی نژاد بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه های الکسیتایمیا، فعالیت های خودمراقبتی و کیفیت زندگی وابسته به سلامت جمع آوری شد. میزان هموگلوبین گلیکوزیله نیز از طریق جمع آوری نمونه خون در آزمایشگاه به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS21 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    به منظور بررسی رابطه الکسیتایمیا با هموگلوبین گلیکوزیله، فعالیت های خودمراقبتی و کیفیت زندگی از تحلیل همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که الکسیتایمیا با هموگلوبین گلیکوزیله (0/44) همبستگی مثبت و معنادار و با فعالیت های خودمراقبتی (0/49-) و کیفیت زندگی (0/47-) همبستگی منفی و معناداری داشت. همچنین الکسیتایمیا در کنار فعالیت های خودمراقبتی، میزان هموگلوبین گلیکوزیله و کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت را پیش بینی کرد. از بین ابعاد الکسیتایمیا، مشکل در تشخیص احساسات و تفکر عینی پیش بین کننده هموگلوبین گلیکوزیله و مشکل در تشخیص احساسات پیش بین کننده کیفیت زندگی بیماران بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه، الکسیتایمیا نقش مهمی در تبیین و پیش بینی شاخص های کنترل دیابت دارد. بنابراین، در نظر داشتن نقش الکسیتایمیا و دیگر مشکلات هیجانی و روانشناختی مبتلایان به دیابت نوع دو ممکن است برای برنامه ریزی در کارآمدی مداخلات و درمان های دیابت مهم باشد.
    کلیدواژگان: الکسیتایمیا، فعالیت های خودمراقبتی، کیفیت زندگی، هموگلوبین گلیکوزیله، دیابت نوع دو
  • میلاد برجی، کوروش سایه میری، خیرالله اسداللهی صفحات 41-50
    مقدمه
    سوء رفتار با سالمندان، از جمله آسیب های روانی واجتماعی است که با افزایش جمعیت سالمندان در خانواده ها و جوامع شیوع آن افزایش می یابد. به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف مقایسه سوء رفتار درک شده نسبت به سالمندان شهری و روستایی شهرستان ایلام در سال 1393 انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر به صورت مقطعی، با مشارکت تعداد 360 نفر از سالمندان 65 سال و بالاتر شهرستان ایلام به روش نمونه گیری خوشه ایو تصادفی ساده انجام شد. پرسشنامه مورد استفاده پرسشنامه سوء رفتار نسبت به سالمندان بود که در مطالعات مختلف پایایی و روایی آن به اثبات رسیده است.
    یافته ها
    در این پژوهش، تعداد 360 سالمند مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد 221 نفر (%61.4) زن و 290 نفر (80/6) سالمند شهری بودند. بیشترین فراوانی مربوط به گروه سنی 80-76 (39/8) و بیشتر سالمندان 228 نفر (63/3) متاهل بودند. در سالمندان شهری بیشترین میزان سوء رفتار مربوط به غفلت مالی (%36/8) 107 نفر و کمترین میزان سوء رفتار مربوط به سوء رفتار مالی بود. در سالمندان روستایی بیشترین میزان سوء رفتار مربوط به غفلت مالی (%57/1)40 نفر و کمترین میزان سوء رفتار مربوط به سوء رفتار جسمی (%1/5) 1 نفر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه میزان سوء رفتار گزارش شده نسبت به سالمندان شهرستان ایلام از میزان بالایی برخوردار بوده است، بنابراین اقدامات لازم را از سوی سیاست گذاران بهداشت و درمان و حوزه های مختلف اجتماعی اقتصادی استان در کاهش سوء رفتار نسبت به سالمندان می طلبد.
    کلیدواژگان: سوء رفتار، سالمند، شهری، روستایی
  • مهدی زمستانی*، طاهره محرابیان، مهسا مسلمان صفحات 51-57
    مقدمه
    نگرانی یکی از انواع اختلالات اضطرابی است که کنش وری فرد در حوزه های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد. این تحقیق با هدف پیش بینی نگرانی بر اساس نشخوار فکری و باورهای فراشناختی در دانشجویان دانشگاه کردستان انجام گرفت.
    روش کار
    در این پژوهش که به روش همبستگی انجام گرفت. تعداد 143 نفر از دانشجویان دانشگاه کردستان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و وارد مطالعه شدند. از سه پرسشنامه نشخوار فکری، باورهای فراشناختی و نگرانی به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شد. نشخوار فکری و باورهای فراشناختی به عنوان متغیرهای پیش بین و نگرانی متغیر ملاک در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری با روش گام به گام (Stepwise) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین نشخوار فکری و نگرانی در دانشجویان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (0/01> P). همچنین بین تمام عوامل باورهای فراشناختی به جز خودآگاهی شناختی با نگرانی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (0/01> P). این عوامل در مجموع 40 درصد از واریانس نگرانی را تبیین کردند. ضرایب تحلیل رگرسیون برای ترکیب خطی متغیرهای باورهای فراشناختی و نشخوار فکری با نگرانی در سطح کمتر از 0/001معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نشخوار فکری و باورهای فراشناختی با میزان نگرانی دانشجویان در ارتباط است، بنابراین درمانگران و مشاوران می توانند برای کاهش نگرانی افراد، کاهش نشخوار فکری و باورهای فراشناختی آنها را در دستور کار خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: نشخوار فکری، باورهای فراشناختی، دانشجویان
  • هادی شهرآبادی، شهربانو طالبی*، جواد گنجلو، سیدمحسن اصغری نکاح، سمیه طالبی صفحات 58-65
    مقدمه
    بستری کودک در بیمارستان یک رویداد اضطراب زا برای کودک و والدین او محسوب می شود. در میان روش های کاهش اضطراب، روش غیر دارویی از لحاظ اهمیت مشابه روش دارویی است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای تاثیر کتاب داستان آموزشی و آموزش چهره به چهره بر میزان اضطراب کودکان بستری و مادرانشان بود.
    روش کار
    بررسی با استفاده از روش نیمه تجربی و انجام پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. آزمودنی های این پژوهش 81 نفر از کودکان 6 تا 9 ساله بستری در بخش کودکان شهر سبزوار و مادرانشان بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، ابزار چهره ای بررسی اضطراب و اضطراب موقعیتی اشپیل برگر بودند. داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 20 و آمار توصیفی، شاپیرو ویلک، کای دو، t وابسته، ویلکاکسون، من ویتنی، کروسکال والیس، ANOVA و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که بعد از مداخله، تفاوت معناداری در اضطراب کودکان بین دو گروه کتاب داستان آموزشی و روتین وجود داشت (0/006= P-value)، اما تفاوت معناداری بین دو گروه کتاب داستان آموزشی با روش چهره به چهره و روش چهره به چهره با روش روتین وجود نداشت (0/05< P-value). تفاوت معناداری در اضطراب مادران بین گروه های کتاب داستان آموزشی با روش روتین (0/001> P-value) و روش چهره به چهره با روش روتین (0/001= P-value) مشاهده شد. اما تفاوت معناداری بین دو گروه کتاب داستان آموزشی با روش چهره به چهره مشاهده نگردید (0/079= P-value).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که کتاب داستان آموزشی و روش چهره به چهره جهت کاهش اضطراب مادران می تواند مفید باشد. همچنین کتاب داستان به عنوان یک ابزار محبوب، کاربردی و موثر جهت آماده سازی کودکان در بیمارستان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کتاب، اضطراب، کودکان، بستری، مادران
|
  • Mohammad Ali Hosseini, Masoud Fallahi Khoshknab, Farahnaaz Mohammadi Shahbolaghi, Samira Mohammad Zaheri, Pouria Soltani, Mohammad Saeed Khanjani * Pages 1-7
    Introduction
    Care of people with Alzheimer’s disease is the most difficult type of care and can cause stress, fatigue and psychological disorders in caregivers. Therefore, it is necessary to take action to reduce stress on caregivers. The purpose of this research was to evaluate the effect of mindfulness program on the perceived stress of caregivers of elderlies with Alzheimer’s disease referring to Iran Alzheimer’s Association.
    Methods
    This was a quasi-experimental study conducted on two control and intervention groups with before and after design. Sixty caregivers of elderlies with Alzheimer were selected by convenience sampling from patients in the Alzheimer's Association of Iran, in Tehran, in 2013 and then were randomly allocated to control and intervention groups. Mindfulness program sessions were performed for the intervention group for six weeks, two hours per session. Data were collected one week before and after the intervention using perceived stress scale (PSS). Data were analyzed by SPSS, independent t-test and paired t-test with significance level of P
    Results
    After the mindfulness program, the mean of perceived stress in the intervention group decreased from 33.30 ± 6.42 to 25.43 ± 5.26, which showed a significant decrease in caregivers’ stress levels (P 0.05).
    Conclusions
    Research finding indicated the efficacy of mindfulness program in reducing the stress of caregiver of elderlies with Alzheimer and offers its application to other caregivers’ chronic diseases.
    Keywords: Alzheimer's disease, Mindfulness, Elderlies, Caregiver
  • Mohammad Mohammadi, Arman Salimi, Kianoush Zahrakar, Reza Davarniya *, Mohammad Shakarami Pages 8-16
    Introduction
    One of distress and psychological anomalies, which decreases or fades the love and affection between couples over time, causes emotional and mental problems, and finally leads to emotional or formal divorces, is couple burnout. This study aimed to evaluate the efficiency of relationship enhancement program on reducing couple burnout.
    Methods
    This study was of the quasi-experimental method with a pretest-posttest design with control group and follow-up. The population of the study consisted of all the married couples with marital problems who were referred to Hamyaran Salamat Ravan institute in Bojnurd city, Iran in spring and summer of 2014, and were ready to participate in the sessions. Based on purposeful and available sampling method, 20 couples who had received the highest scores in couple burnout based on inclusion and exclusion criteria for the study were considered eligible to participate in the sessions; they were assigned to intervention and control groups by random assignment (n = 1 per group). The assessment tool was couple burnout measure (CBM) of Pines (1996), which was completed by subjects in pretest, posttest and follow-up (one month) stages. The dependent variable (relationship enhancement program) was held in eight sessions of 1.5 hours in groups with step-by-step method, with the sequence of one session per week for the intervention group. The control group received no intervention until the end of the experiment. The research data were analyzed through univariate covariance analysis in SPSS 18.
    Results
    The results of the analysis suggested that, at posttest, the relationship enhancement program significantly reduced couple burnout in the experimental group, and the results were consistent enough up to the follow up stage.
    Conclusions
    The results of this study indicated that the marital relationship enhancement program was effective in reducing couple burnout and this method of intervention can be used as an effective method for improving marital relationships and for solving marital problems of clients in counseling centers and couple-therapy group sessions.
    Keywords: Couple Burnout, Relationship Enhancement Program, Couples
  • Anahita Khodabakhshi Koolaee*, Nooshin Sadat Hosseini, Davoud Taghvaee Pages 17-24
    Introduction
    Recent researches have shown the effect of happiness and quality of life on mental and physical health. In addition, considering the fact that the aging population is continuously increasing, the aim of the current research was to investigate the effect of group film therapy on happiness and quality of life in elderly women.
    Methods
    This was a quasi-experimental study with pre- and post-tests. The population of the study was Kahrizak nursing home residents. Twenty four elderly women were selected through the criteria. They were randomly categorized into control and experimental groups. The experimental group received film therapy for eight treatment sessions (90 minutes for one session per week). The research instruments were Oxford Happiness Index (OHI) and World health organization Quality of Life-BREF (WHOQOL-BREF). Statistical analysis was conducted by the analysis of covariance.
    Results
    There was a significant difference (F = 8.42, sig = 0.009) between the mean scores of pre (M = 28.33) and post-tests (M = 53) of happiness in the experimental group. On the other side, there was no significant difference (F = 3.11, sig = 0.09) between the mean scores of pre- (M = 99.5) and post-tests (M = 105.7) of life quality in the experimental group.
    Conclusions
    Film therapy had positive effects on happiness and moderately on quality of life in elderlies. Hence, film therapy could be considered as an alternative or complementary approach to existing therapies for enhancing happiness among elderlies.
    Keywords: Group Film Therapy, Happiness, Quality of life, Elderly adults
  • Zahra Royani, Zahra Sabzi, Hamideh Mancheri, Mohammad Aryaie, Aliakbar Aghaeinejad, Javad Goleij Pages 25-32
    Introduction

    Because of the nature of their profession, nurses experience high levels of stress, and neglect of understanding and coping with this stress will cause irreparable effects. Accordingly, the present study was performed to investigate the relationship between Job stress and coping strategies among intensive ward nurses in Gorgan.

    Methods

    This was a correlational descriptive study done during year 2014. The instruments used in this study included a demographic questionnaire, Expanded Nursing Stress Scale (ENSS) and the Folkman and Lazarus Coping Style Questionnaire. The research environment included critical care unites of Gorgan university hospitals. Sampling was carried out by the census sampling method. Overall, 74 nurses participated in the study. After data collection, analysis was performed with the SPSS software (version 16). For the analysis of data in terms of variables, descriptive statistic and deductive statistic (Pearson correlation, stepwise regression) were used.

    Results

    The mean age of the participants was 33.39 ± 6.33 years. The most stressful condition was conflict with the supervisor (2.65 ± 0.59). The most commonly used strategies were self-control (5 ± 14.18). The results of multiple regression analysis showed that the variables gender (21.57 = β, and P = 0.014) and working at the dialysis unit (27.08 = β and P

    Conclusions

    According to the high level of some stress dimensions such as conflict with supervisor among nurses, and also the relationship between job stress and factors such as working at the dialysis ward and gender, it is necessary for nurse managers to apply some measures to prevent and reduce stress; these measures could include improving the work environment, education on coping methods, training and sufficient support of personnel.

    Keywords: Job Stress, Coping Strategies, Intensive Care Units
  • Zeinab Shayeghian, Parisa Amiri *, Elnaz Hajati, Mahmoud Parvin Pages 33-40
    Introduction
    Alexithymia, as an inability to identify and describe feelings, has a significant relationship with blood glycemic control and quality of life in patient with type 2 diabetes. The aim of this study was to evaluate the effect of alexithymia and self-care activities on diabetes control indices in patients with type 2 diabetes.
    Methods
    This study was a cross-sectional investigation. Participants of the study included 100 patients with type 2 diabetic, referred to Labbafinejad Hospital. Information was collected through questionnaires of alexithymia, self-care activities and health-related quality of life. The glycated hemoglobin levels were also obtained in the laboratory by collecting blood samples. Data were analyzed using SPSS 21 software.
    Results
    In order to assess the relationship between glycated hemoglobin, alexithymia, self-care activities and quality of life, a Pearson’s correlation analysis was used. The results showed that alexithymia had a significant positive correlation with HbA1c (0.44) and a significant negative correlation with self-care activities (-0.049) and quality of life (-0.47). Furthermore, alexithymia and self-care activities can predict the level of HbA1c and the quality of life in patients with diabetes. Among the aspects of alexithymia, difficulty in identifying feelings and objective thinking were predictors of HbA1c; also, difficulty in describing feelings was a predictor of patients’ quality of life.
    Conclusions
    Based on the results of study, alexithymia had an important role in explaining and predicting diabetes control indices. Therefore, consideration of the alexithymia role and other emotional and psychological problems in patients with type 2 diabetes may be important for planning the efficacy of interventions and treatments of diabetes.
    Keywords: Alexithymia_Self_Care Activities_Quality of life_Glycated Hemoglobin_Type 2 Diabetes
  • Milad Borji, Kourosh Sayehmiri, Khairollah Asadollahi Pages 41-50
    Introduction
    Misbehavior towards elderlies is among psychosocial damages, with an increasing prevalence along with the increase in age of families and societies. Therefore, the aim of the current study was to compare perceived misbehavior with urban and rural elderlies living in Ilam Province during year 2014.
    Methods
    In this cross-sectional study, using clustering and simple random sampling, 360 individuals among those more than 65 years old in Ilam Province were selected. Data was collected via a standard questionnaire, with its validity confirmed by different studies.
    Results
    In this study, 360 individuals including 221 (61.4%) females and 290 (80.6%) urban elderlies were evaluated. Most elderlies (228 (63.3%)) were married and the highest frequency (39.8%) was observed among the age group of 76 to 80 year-olds. Among urban elderlies, the greatest frequency of misbehavior was attributed to financial neglect (107 (36.8%)) and the least common misbehavior was financial misbehavior. However, among rural participants, the most frequent misbehavior was financial neglect (40 (57.1%)) and the least common (1 (1.5%)) misbehavior was bodily misbehavior.
    Conclusions
    Considering the high rate of misbehaviour reported by elderlies in Ilam Province, interventional programs are needed by policy makers of either health and treatment responsibilities or other social and economical responsibilities in Ilam province for reduction of misbehaviour by families of elderlies.
    Keywords: Misbehaviour, Elderly, Elderly Hurting
  • Mehdi Zemestani *, Tahereh Mehrabian, Mahsa Mosalman Pages 51-57
    Introduction
    Worrying is one of the anxiety disorders that influences a person's functioning in different areas of education, employment and society. The purpose of this study was to predict the level of worrying based on rumination and meta-cognitive beliefs in students of Kurdistan University.
    Methods
    In this research, which was done with the correlation method, 143 students were selected and subjected to the study by means of random cluster sampling. Three questionnaires regarding rumination, meta-cognitive beliefs and worrying were used as means of data collection. In this research, rumination and meta-cognitive beliefs were considered as predictors and worrying was considered a dependent variable. The data were analyzed by R Pearson correlation coefficient and multiple regressions analyzes.
    Results
    The results of the study revealed that there is a significant positive relationship between rumination and worrying (P
    Conclusions
    Rumination and metacognitive beliefs are correlative with student's level of worrying, therefore therapists and counselors should concentrate on reducing people’s level of worrying, reducing rumination and metacognitive beliefs.
    Keywords: Rumination, Meta, Cognitive Beliefs, Students
  • Hadi Shahrabadi, Shhahrbanoo Talebi *, Javad Ganjloo, Seyyed Mohsen Asghari Nekah, Somayyeh Talebi Pages 58-65
    Introduction
    Child hospitalization is one of the sources of anxiety for both the child and his/her parents. Among the strategies for reducing anxiety, non-pharmacological strategies are as important as pharmacological. The purpose of this study was to compare the effectiveness of educative story-books and face-to-face education on anxiety of hospitalized children and their mothers.
    Methods
    The research project had a quasi-experimental design with pre-test and post-test. The subjects consisted of 81 hospitalized children, aged six to nine years old and mothers in Sabzevar, who were not selected randomly by method. Data collection tools were demographic information questionnaire, Scale of Facial Self-Reported Anxiety and the State Anxiety Inventory. Data were analyzed using SPSS (version 20) and Descriptive Statistics, Shapiro-Wilk, Chi-Square, Paired Sample T Test, Wilcoxon, Mann-Whitney U, Kruskal Wallis, Analysis of Variance (ANOVA) and Honestly Significant Difference (HSD).
    Results
    After the intervention, the results of this study showed that there was a significant difference in anxiety of children, between the educative story-book group and routine group (P-value = 0.006). However, the differences between the educative story-book with face-to-face education groups and face-to-face education with routine groups were not significant (P-value > 0.05). There were significant differences in anxiety of mothers between the educative story-book with routine groups (P-value
    Conclusions
    The results demonstrated that educative story-books and face-to-face education could reduce the mothers’ anxiety. It can be recommended as a popular, practical and efficient tool to prepare children for hospitalization.
    Keywords: Book, Anxiety, Children, Hospitalized, Mothers