فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین چوبکار* صفحات 1-9
    آنتی بیوتیک ها جهت تقویت سیستم ایمنی و نیز ترمیم زخم ها در آبزیان کاربرد زیادی دارند. بدیهی است به دلیل اثرات سوء و ایجاد باقی ماندگی دارویی، محققین به دنبال جایگزینی آن با مواد طبیعی از جمله گیاهان دارویی بومی می باشند. یکی از این گیاهان، گیاه غازیاقی یا پاغازه است. غازیاقی از خانواده چتریان بوده و به عنوان سبزی در برخی مناطق ایران کاربرد دارد. این گیاه در غرب کشور، در درمان زخم ها و اختلالات دستگاه گوارش نیز مورد استفاده قرار می گیرد . هدف از این مطالعه، ارزیابی تاثیر غلظت های مختلف غازیاقی در مخلوط با غذا بر ترمیم زخم، ارتقاء سیستم ایمنی و افزایش رشد و میزان بقاء در ماهی کپور معمولی می باشد. تاثیر گیاه غازیاقی در غلظت های صفر، 2 و 10 درصد مخلوط با غذای لوفاگ (تجاری) در یک دوره 21 روزه با غذادهی 2 بار در روز مبتنی بر درصد وزن بدن بررسی گردید. استفاده از گیاه پاغازه در غلظت 10 درصد بیشترین تاثیر (05/0 >p) را در مقایسه با گروه کنترل در روند ترمیم زخم بافتی، تحریک سیستم ایمنی با افزایش گلبول های سفید خون، افزایش وزن و میزان بقاء در ماهی کپور پرورشی داشت. نتایج نشان داد که می توان از گیاه غازیاقی در جیره های غذایی کپور معمولی در مزارع گرمابی کشور به منظور ترمیم زخم، افزایش مقاومت در برابر بیماری ها و افزایش وزن ماهیان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: غازیاقی، پاغازه، ماهی کپور معمولی، ترمیم بافتی، سیستم ایمنی، بقا، وزن
  • سعید محمدحسینی، مهرداد نشاط قراملکی، سیداسماعیل صفوی صفحات 11-22
    شوک حرارتی در بیضه حتی برای یک بار و به مدت کوتاه، می تواند باعث تخریب بافت بیضه و اختلال در روند اسپرماتوژنز شود. پیوگلیتازون داروی ضد التهاب و آنتی اکسیدان بوده که به طور گسترده در بیماران دیابتی استفاده می شود. هدف اصلی این مطالعه، ارزیابی تاثیر پیوگلیتازون بر بافت بیضه متعاقب شوک حرارتی اسکروتال می باشد. بدین منظور، تعداد 54 سر موش صحرایی نر ویستار به صورت تصادفیبه 9 گروه 6تایی تقسیم شدند. در 3 گروه اول، به عنوان شاهد ، اسکروتوم حیوانات در آب 23 درجه سلسیوس قرار داده شد. در 3 گروه دیگر (تیمار های 1) اسکروتوم به مدت 15 دقیقه در آب 43 درجه سلسیوس قرار داده شد، سپس حیوانات به مدت  15، 30 و 60 روز سرم فیزیولوژی دریافت کردند. در 3 گروه بعدی (تیمارهای 2) نیز پس از القاء شوک حرارتی اسکروتال، پیوگلیتازون به میزان mg/kg20  به مدت 15، 30 و 60 روز تزریق گردید. پس از اتمام دوره آزمایش ، نمونه های بافت بیضه جهت مطالعات پاتولوژی و هیستومورفومتری اخذ گردید. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون توکی (Tukey)  مورد تحلیل آماری قرار گرفت و 05/0>p  معنی دار در نظر گرفته شد. در تیمارهای 1، قطر لوله های منی ساز و ضخامت اپی تلیوم آن در مقایسه با شاهد کاهش معنی دار ولی ضخامت بافت بینابینی و کپسول بیضه افزایش معنی داری داشت (05/0>p). در تیمارهای 2، قطر لوله های منی ساز در روزهای  15، 30 و 60 و ضخامت اپی تلیوم ، در روزهای 30 و 60 افزایش معنی دار داشته و ضخامت بافت بینابینی در روزهای  15، 30 و 60 در مقایسه با تیمارهای 1، کاهش معنی داری داشت (05/0>p). ضخامت کپسول بیضه فقط در روز 60 کاهش معنی داری داشت (001/0>p). نتایج این مطالعه نشان داد که پیوگلیتازون از اثرات مخرب شوک حرارتی بر بافت بیضه کاسته و باعث بهبود شاخص های هیستومورفومتری بیضه می گردد.
    کلیدواژگان: شوک حرارتی اسکروتال، پیوگلیتازون، بیضه موش، صحرایی
  • بهرام عمواوغلی تبریزی*، سیامند باستانی، شیرکوه عباسی حاجی آباد، محمد مرادیان صفحات 23-29
    کبد یکی از فعال ترین و بزرگترین ارگان های بدن است. یکی از وظیفه های مهم کبد دخالت در متابولیسم چربی ها، تولید صفرا و دفع مواد زاید از طریق آن است. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی سنگ های صفراوی در گاومیش های کشتاری شهرستان تبریز و ارزیابی برخی فراسنجه های کبدی آنها می باشد. در این مطالعه از تعداد 100 راس گاومیش در محدوده سنی 5-4 سال نمونه خون قبل از کشتار و نمونه کیسه صفرا بعد از کشتار اخذ گردید. از نمونه خون، سرم جداسازی و فراسنجه های کلسترول، تری گلیسرید، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز به روش رنگ سنجی اندازه گیری شد. کیسه صفرا باز شده و از نظر وجود و عدم وجود سنگ و تجزیه آزمایشگاهی ارزیابی شدند. از تعداد 100 راس، 10 راس مبتلا به سنگ کیسه صفرا بودند که جنس سنگ ها به ترتیب کلسیم بیلیروبینات، کلسیم فسفاته، کلسترول و کلسیم اگزالاته بود. از فراسنجه های مطالعه شده کلسترول، آسپارتات آمینو ترنسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز وآلکالین فسفاتاز افزایش معنی دار داشتند. نتایج مطالعه نشان داد سنگ های صفراوی می توانند مانع دفع صفرا شده و در نتیجه به کبد آسیب برسانند.
    کلیدواژگان: سنگ صفراوی، گاومیش، فراسنجه های کبدی، خون، ایران
  • جابر داودی*، شاهرخ شیرازی، افشین بهمن شبستری، محمد فرحی صفحات 31-39
    این مطالعه به منظور تعیین فون انگلی ماهیان زینتی در مراکز پرورش ماهیان زینتی استان قزوین طی زمستان سال 92 تابهار سال 93 انجام شد. بدین منظور، به طور تصادفی از 240 قطعه ماهی در حال مرگ از 12 مرکز پرورش ماهی زینتی نمونه برداری شد. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه، هر نمونه به تفکیک از لحاظ وجود انگل های خارجی مورد آزمایش قرار گرفت. در مجموع،11 مزرعه در فصل زمستان و 12 مزرعه در فصل بهار به انگل های ایکتیوفتیریوس،چیلودنلا،داکتیلوژیروس،ژیروداکتیلوس وتریکودینا مبتلا بوده اند. از نظر رابطه میزان شیوع آلودگی و نژاد ماهی نیز اختلاف معنی داری (05/0p<) مشاهده گردید، طوری که بیشترین میزان آلودگی در گونه سیچلاید و کمترین میزان آلودگی در نژاد سورم مشاهده گردید. بیشترین آلودگی انگلی ماهیان زینتی استان قزوین مربوط به انگل ایکتیوفتیریوس مولتی فیلیس و کمترین میزان آلودگی مربوط به چیلودنلا بود (05/0p<). همچنین، از نظر نوع منبع تامین آب آکواریوم ها و میزان آلودگی انگلی رابطه معنی داری (05/0p<) وجود داشت، طوری که میزان آلودگی انگلی در مزارعی که از آب چاه استفاده می شد، بیشتر بود. از نظر رابطه آلودگی به انگل و دمای آب، بیشترین میزان آلودگی در دمای بالای 30 درجه و کمترین میزان آلودگی مربوط به دمای بین 25 تا 28 درجه سلسیوس بود (05/0p<). این بررسی که برای اولین بار در استان قزوین صورت گرفت، نشان داد که ماهیان زینتی استان قزوین به انگل های خارجی مبتلا می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، ماهیان زینتی، استان قزوین
  • محمد علی ابراهیمی سعادتلو* صفحات 41-52
    در این مطالعه غشاء یووآل چشم 20 قطعه شترمرغ بالغ سالم از لحاظ آناتومی و بافت شناسی مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا مشیمیه، جسم مژگانی و عنبیه چشم از نظر ظاهر، ابعاد، ساختار و مجاورت ها مورد بررسی قرار گرفت. برای مشخص نمودن ساختار میکروسکوپی، بخش هایی از نمونه ها در فرمالین 10 درصد پایدار و بعد از تهیه مقاطع بافت شناسی و رنگ آمیزی به روش های هماتوکسیلین-ایوزین، ورهوف، ون گیسون و پاس مورد بررسی ریزبینی قرار گرفتند. میانگین پهنای جسم مژگانی برابر 01/0±48/1 سانتی متر اندازه گیری گردید. همچنین متوسط تعداد زواید مژگانی 120 عدد شمارش شد. پهنای عنبیه در حالت طبیعی 7/0 سانتی متر و قطر مردمک نیز 2/1 سانتی متر اندازه گیری گردید. مردمک در این حیوان تقریبا گرد دیده شد. در مشیمیه لایه شفاف دیده نشد. بین مشیمیه و صلبیه یک ورقه از غضروف شفاف مشاهده شد. در مشیمیه غشاء بروک موجود بوده و ضخامت کل مشیمیه در حدود 350  میکرومتر اندازه گیری شد. جسم مژگانی توسط یک تیغه غضروفی از نوع شفاف حمایت می شد. در جسم مژگانی رشته های عضلانی اسکلتی به صورت توده های جدا از هم دیده می شدند. سطح قدامی عنبیه در این پرنده فاقد بافت پوششی بود. رشته های عضلانی عنبیه از نوع صاف بودند. اپیتلیوم خلفی عنبیه دو لایه و به شدت پیگمانته بوده و لایه داخلی شبیه سلول های میواپیتلیال بودند. در مجموع می توان نتیجه گرفت که غشاء یووآل در شتر مرغ علی رغم تشابهات زیاد با پرندگان در برخی قسمت ها تفاوت هایی با آن ها دارد.
    کلیدواژگان: هیستوآناتومی، شترمرغ، غشاء یووآل، عنبیه، مشیمیه
  • صابر ممقانی*، عبدالله عراقی سوره، مجید ابراهیمی حامد، مهدی فتاحی، حمید اکبری صفحات 53-59

    مطالعه حاضر به منظور شناسایی قارچ های جدا شده از کیسه ملتحمه اسب های کرد ایرانی سالم در شهرستان تبریز و تعیین اثر جنس و سن میزبان بر فراوانی جدایه ها انجام یافت. 40 راس اسب (17 راس ماده و 23 راس نر)، بدون شواهد بالینی از التهاب خارجی چشم، با محدوده سنی 2 تا 30 سال انتخاب و در دو گروه سنی زیر 10 سال و بالای 10 سال مورد بررسی قرار گرفتند. از هر دو کیسه ملتحمه سوآپ تهیه شده و نمونه ها در محیط کشت سابرودکستروزآگار کلرامفنیکل دار و عصاره مالت کشت داده شدند. پلت ها در دمای 25 درجه سلسیوس به مدت 7 روز نگه داری شدند. داده ها توسط آزمون های مربع کای، دقیق فیشر و کندال تاو در نرم افزار SASآنالیز شدند. 35/82 درصد از جدایه ها مربوط به قارچ های رشته ای و 65/17 درصد مربوط به مخمرها بودند. آسپرژیلوس با 82/38 درصد بیشترین قارچ جدا شده بود. دیگر قارچ های جدا شده شامل پنیسیلیوم (12/14%)، فوزاریوم (24/8 %)، کلادوسپوریوم، موکور و اسکوپولاریوپسیس (88/5 %)، سودو آلشریا، رودوترولا و تریکودرما (18/1%) بودند. اثر جنس بر میزان جداسازی قارچ ها معنی دار بود (05/0p<). میزان جداسازی قارچ ها با افزایش سن کاهش یافت ولی همبستگی معنی داری بین آنها (225/0-=r، 064/0 =p) وجود نداشت. در نتیجه، فراوانی جدایه های قارچی سطح چشم اسب های کرد تحت تاثیر فاکتور جنسیت میزبان قرار داشت. به طورکلی، گونه های قارچی جدا شده در این مطالعه قابل مقایسه با مطالعات قبلی انجام گرفته روی اسب ها در دیگر مناطق است.

    کلیدواژگان: اسب کرد، قارچ، ملتحمه، سن، جنس، آسپرژیلوس
  • سید محمود طباطبائی*، رضا بدل زاده، رضا محمدنژاد، بهمن یوسفی صفحات 61-72
    استفاده از گیاهان دارویی به جای آنتی بیوتیک ها به دلیل خواص چندگانه آنها در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های دام و طیور می تواند فواید زیادی داشته باشد. این مطالعه، اثرات عصاره دارچین بر سطح بیان ژن سیکلوکسیژناز-2 (COX-2) کبدی و تغییرات پروفایل لیپیدی در سرم جوجه های گوشتی سالم و آلوده به اشریشیا کولی را بررسی کرده است. 90 قطعه جوجه با نژاد Ross-308 در گروه های سالم و آلوده به باکتری، رژیم غذایی نرمال یا رژیم غذایی به همراه عصاره دارچین در غلظت های 100 و 200 میلی گرم در هر کیلوگرم جیره غذایی دریافت نمودند. سوسپانسیون اشریشیا کولی (cfu/ml 108) به صورت زیرجلدی 12 روز پس از تجویز عصاره به جوجه ها تزریق شد و 72 ساعت بعد، نمونه های خون برای اندازه گیری مقادیر متغیرهای پروفایل لیپیدی و سپس نمونه های بافت کبد برای تعیین سطح بیان ژن COX-2 از طریق Real-time PCR به دست آمد. آلودگی به اشریشیا کولی به طور معنی داری میزان بیان ژن COX-2 کبدی و برخی از متغیرهای پروفایل لیپیدی (تری گلیسرید) سرم را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (05/0p<). پیش درمانی با مکمل دارچین در جیره غذایی جوجه های آلوده به باکتری، مقادیر COX-2 کبدی و تری گلیسرید سرم را به طور معنی داری نسبت به گروه دریافت کننده اشریشیا کولی کاهش داد (05/0p<). تجویز عصاره دارچین نتوانست تاثیر آماری معنی داری بر پارامترهای فوق در جوجه های سالم داشته باشد. در نتیجه، اضافه کردن عصاره دارچین در رژیم غذایی جوجه ها می تواند از آسیب های التهابی و اکسیداتیو بافتی ناشی از شرایط پاتولوژیک نظیر آلودگی به اشریشیا کولی جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: اشریشیا کولی، پروفایل لیپیدی، جوجه های گوشتی، دارچین
  • محمد رضا فرهپور*، سارو صداقت صفحات 73-81
    التیام زخم تمام ضخامت پوست همواره به دلیل اختلال در روند ترمیم که منجر به طولانی شدن دوره بهبودی می گردد، مورد توجه بوده است. از این رو، تلاش برای یافتن ترکیبات موثر بر بهبود روند التیام زخم های جلدی بسیار مهم است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره هیدرواتانولی برگ پنیرک (Malva sylvestris) بر روند ترمیم زخم، در 54 سر موش صحرایی نر، انجام شد. دو زخم استاندارد برشی گرد تمام ضخامت جراحی به قطر 7 میلی متر در پوست پشت موش ها ایجاد شد و به صورت موضعی، در سه گروه، پارافین نرم زرد (گروه کنترل) و پمادهای درمانی 5/1 % و 3 % (عصاره مخلوط با پارافین نرم زرد) تحت مداوا قرار گرفتند. درمان بلافاصله پس از ایجاد زخم و برای بعد از ایجاد زخم، به مدت 16 روز متوالی، به کار گرفته شد. التیام زخم به شکل میکروسکوپی، از نظر شروع رسوب بافت نو پوستی و بسته شدن زخم در طی یک دوره 16 روزه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده افزایش معنی دار میزان انقباض زخم در حیوانات تحت درمان، به خصوص دوز درمانی 3 درصد، در مقایسه با گروه کنترل بود. همچنین، در حیوانات تحت درمان با عصاره هیدرواتانولی برگ گیاه پنیرک میزان نفوذ سلول های التهابی کاهش یافته و نوزایش عروقی، انتشار فیبروبلاست ها، محتوای کلاژنی و ضخامت بافت پوششی افزایش نشان می داد. این نتایج نشان داد که کاربرد موضعی عصاره هیدرواتانولی برگ گیاه پنیرک دارای اثرات مفیدی بر بهبود زخم تمام ضخامت برشی پوست است.
    کلیدواژگان: پنیرک، عصاره هیدرواتانولی، التیام زخم تمام ضخامت، موش صحرائی
|
  • Nasrin Choobkar * Pages 1-9
    Antibiotics are generally used to increase the immune response and wound healing of aquatic animals but due to the residual effects of these drugs, researchers are looking to replace them with natural materials such as medicinal plant extract. The aim of this study was to evaluate the effect of different concentrations of Falcaria vulgaris on wound healing and enhancement of immune system in common carp (Cyprinus carpio).The effect of Falcaria vulgaris at concentrations of 0, 2 and 10% with Lofag foods used on wound healing, immune response, and weight gain and survival of common carp was investigated during a 21 day period with twice per day feeding on the basis of body weight. The results showed that using Falcaria vulgaris at the 10% concentration had the greatest effect on wound healing, stimulation of the immune system by increasing white blood cells, weight gain and survival of carp in comparison with the control group. This herb can be used in wound healing, increasing resistance to disease and weight gain of common carp.
    Keywords: Falcaria vulgaris, Common carp, Wound healing, immune response, Survival, Weight grow
  • S Mohammad Hoseini, M Neshat Gharamaleki, E Safavi Pages 11-22
    Testicular heat shock even for a single short period can induce destruction in testicular tissue and disturbances spermatogenesis. Pioglitazone is an anti-inflammatory and anti-oxidative drug which is used widely in diabetic patients. The main aim of this study is evaluation of effect of pioglitazone on testicular tissue after scrotal heat shock. For this purpose, 54 male Wistar rats were randomly divided in to 9 of 6 rats. In the first three groups which were used as control, the scrotum of animals were submerged in 230c water. In the other three groups (treatment 1), the scrotum was submerged in 430c water for 15 minutes and then the animals received normal saline for 15, 30 and 60 days. In the final three groups (treatment 2) after scrotal heat shock induction, pioglitazone was injected at a dose of 20 mg/kg for 15, 30 and 60 days. At the end of the experimental periods, testicular tissue samples were obtained for pathological and histomorphometerical studies. The results were analyzed with one-way ANOVA and Tukey test and p
    Keywords: Scrotal heat shock, Testis, Pioglitazone, Rat
  • Bahram Amouoghli Tabrizi *, Siyamand Bastani, Shirkouh Abbasi Hajiabad, Mohammad Moradian Pages 23-29
    The liver is one of the largest and most active organs of the body. One of the most important functions of the liver is its involvement in lipid metabolism, production of bile and excretion of waste products through bile. The purpose of the present research is to examine the prevalence of gallstones in the buffaloes slaughtered in the city of Tabriz and to evaluate some of their hepatic parameters. In this study, blood samples of 100 Buffaloes aged 4-5 years were taken prior to slaughter as well as their postmortem gallbladder samples. The blood sera were isolated and parameters such as Cholesterol, triglyceride, AST, ALT and ALP were measured by colorimetric method. The gallbladder specimens were opened and evaluated for the presence or absence of stones. The laboratory analysis of gallstones was carried out through biochemical kit method. Of 100 buffalos, ten were found to have gallstones, composed of bilirubin calcium, cholesterol, calcium phosphate and calcium oxalate, respectively. Of the parameters evaluated, cholesterol, aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase and alkaline-phosphatase levels had increased significantly. Gallstones can block bile excretion, thereby causing damage to the liver.
    Keywords: Gallstones, Buffalo, Hepatic parameters, blood, Iran
  • Jaber Davoudi *, Shahrokh Shirazi, Afshin Bahman-Shabestari, Mohammad Farahi Pages 31-39
    This study was done in order to determine the parasitic fauna of ornamental fish in Qazvin province during 6 months between winter to spring 2014. For this purpose, 240 dying fish from 12 ornamental fish farms were selected randomly and each sample was examined for ectoparasites in parasitology laboratory overall 11 farms in winter and 12 farms in spring were infected by Ichthyophthirius, Chilodonella, Dactylogyrus, Gyrodactylus and Trichodina. There was a significant difference between the rate of infestation and the breed of fish. Ciclid was the most infested breed and Severum was the least infected. The highest infestation rate belongs to Ichthyophthirius and the lowest infestation rate belongs to Chilodonella (p<0.05) there was a significant correlation between the type of aquarium water source and infestation rate (p<0.05). Infection was higher where well water was used. There was a relationship between infection and water temperature which the highest infection rate observed at temperatures above 30
    oC
    and the lowest at 25-28
    oC
    .
    This is the first survey in Qazvin province and the results shows the infestation of ornamental fish with ectoparasites in this area.
    Keywords: Prevalence, Ornamental fish, Qazvin Province
  • Mohammadali Ebrahimi Saadatlou * Pages 41-52
    In the present study, the uveal coats of 20 healthy adult ostriches were studied anatomically and histologically. At first, the appearance, dimension, structure and vicinity of choroid, ciliary body and iris were evaluated macroscopically. Then they were studied microscopically after preparing histological slides and staining by H&E, Verhoeff, Van Gieson, and P.A.S. Tapetum lucidum was not seen in the choroid. The average thickness of ciliary body was measured as 1.48±0.01 centimeters. Moreover, the number of macroscopic ciliary body process in the ostrich eye was about 120. Iris thickness in the normal state is 0.7 centimeters and the diameter of pupil was measured as 1.2 centimeters. Pupil is round shaped in ostrich. There is a hyaline cartilage membrane between the sclera and choroid. There is bruch's membrane in the choroid and the total thickness of the choroid was measured as 350 µm. The ciliary body was supported by a hyaline cartilage. Skeletal muscle fibers in the ciliary body were seen as separated masses. Epithelium is lacking on the anterior surface of the iris. Iridial muscle fibers were smooth. The posterior epithelium of the iris had two pigmented layers with the inner layer acting as myoepithelial cells. In conclusion, the uveal coat of ostrich was similar to other birds although there were little differences in anatomical dimensions and histological characteristics
    Keywords: histoanatomy, ostrich, Uveal coat, Iris, Choroid
  • Saber Mamaghani *, Abdollah Araghi Sooreh, Majid Ebrahimi Hamed, Mehdi Fattahi, Hamid Akbari Pages 53-59

    This study was conducted to identify the fungi isolated from conjunctival sac of clinically normal Persian Kurd horses of Tabriz, north western Iran and to determine the effect of sex and age variations on the frequency of isolates. Forty horses (17 females and 23 males), aged 2-30 years, without clinical evidence of external ocular inflammation were selected and divided into two age groups (less than 10 years and over 10 years). Samples were taken from both conjunctival sacs of horses and seeded on the sabouraud dextrose agar and malt extract agar. Plates were incubated at 25°C for 7 days. Data were analyzed by Chi-square, Fisher's exact and Kendall Tau tests using SAS 9.1. Filamentous fungi and yeasts comprised 82.35% and 17.65% of total isolates, respectively. The most frequent isolate was Aspergillus species (38.82 %) followed by Penicillium spp (14.12%), Fusarium spp (8.24%), Chladosporium, Mucor and Scopulariopsis spp (5.88%), Pseudallescheria, Rhodotorula and Trichoderma spp (1.18 %). Gender had a significant effect on frequency of fungal isolation (p<0.05). Isolation of fungi decreased with increasing age but there was no significant correlation between them (p= 0.064, r= - 0.225). In conclusion, the frequency of fungal species isolated from conjunctival sac of clinically normal Kurd horses was influenced by gender. Generally, the fungal species isolated in our study are comparable with similar studies performed on horses in other regions.

    Keywords: Kurd horse, Fungi, Conjunctiva, age, gender, Aspergillus
  • Seyedmahmoud Tabatabaei *, Reza Badalzadeh, Reza Mohammadnezhad, Bahman Yousefi Pages 61-72
    The use of herbal medicine instead of antibiotics for treatment of livestock and poultry disease could have many beneficial implication due to their multiplex activities. This study has investigated the effects of cinnamon extract on cyclooxygenase-2 (COX-2) gene expression level in liver and lipid profile alterations in serum of healthy and Escherichia coli infested broiler chickens. Ninety Ross-308 broilers in healthy or E.coli-infected groups were received normal diet or diet supplemented with cinnamon extract in concentrations of 100 or 200 mg/kg of diet. E. coli suspension (108cfu/ml) was injected subcutaneously after 12 days of cinnamon administration. Seventy-two hours after E. coli injection, blood samples were taken for analysis of lipid profile alterations in serum, and then liver tissue samples were obtained for detection of COX-2 gene expression using real-time PCR. Infection with E. coli significantly decreased the levels of COX-2 gene expression as well as some variables of lipid profile including triglyceride level as compared with the control group (p<0.05). Pre-administration of cinnamon extract in broilers diet (in both concentrations) significantly reduced the tissue levels of COX-2 gene expression and triglyceride levels in serum of broiler chickens infected with E. coli in comparison with E. coli-alone group (p<0.05). The cinnamon extract could not induce statistically significant effects on the tested parameters in healthy broilers. Thus, pre-administration of cinnamon extract in diets of broiler chickens may be capable of reducing the inflammatory and oxidative injuries induced by pathologic conditions such as infection with E. coli.
    Keywords: Escherichia coli, Lipid profile, broiler chickens, Cinnamon
  • Mohammadreza Farahpour *, Saro Sedaghat Pages 73-81
    The healing of full-thickness wounds has always attracted attention due to disruption of the healing process that leads to prolonged recovery period. Therefore, the quest for finding clinically effective wound-healing agents is important in the medical management of full-thickness wounds. The present study was conducted to investigate the effects of Malva sylvestris hydroethanolic leaf extract on wound healing process in 54 male rats. Two standardized circular surgical full-thickness excisional wounds with a diameter of 7mm were created in the dorsal skin of vats in all three groups. The rats in the two treatment groups were treated with ointments containing 1.5% and 3% of the extract mixed with yellow soft paraffin, whereas the rats in the control group were only treated with yellow soft paraffin. Treatments were applied immediately after wounding and also for 16 consecutive days post-wounding. Wound-healing was assessed microscopically in terms of the initiation of neo-dermal tissue deposition and wound closure over a 16-day period. Significant increase in wound contraction rate was seen in the treatment groups, especially the 3% group, compared to the control group (P<0.05). Moreover, the inflammatory cell score showed a decrease, whereas new vessel formation, fibroblast distribution, collagen production and epidermis thickness increased in Malva sylvestris hydroethanolic leaf extract-treated animals. These results suggest that the topical application of Malva sylvestris hydroethanolic leaf extract has beneficial effects on full-thickness excisional wound healing.
    Keywords: Malva sylvestris, Hydroethanolic extract, Excisional wound healing, Rat