فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
پیاپی 3 (پاییز 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/09/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی رضایی، غفور موسوی، داریوش مهاجری، غلامرضا اسد نسب، نوید حاجی علیلو، قهرمان اکرمی نوجه ده صفحات 141-147
    هدف از انجام این تحقیق بررسی و مطالعه عوارض بالینی، آزمایشگاهی و پاتولوژی پروستات بعد از انجام عمل بیوپسی سوزنی می باشد. این تحقیق بر روی 10 قلاده سگ نر انجام شد. قبل از انجام بیوپسی نمونه ادرار و خون گرفته شد و با نمونه های ادرار و خون که در روزهای 12،9،6،5،4،3،2،1 و 15 بعد از انجام بیوپسی جمع آوری شد مقایسه گردید. بیوپسی با استفاده از سوزن Vim Tru-Cut با شماره 20 و تحت هدایت اولتراسونوگرافی انجام شد. 15 روز بعد از بیوپسی حیوان کالبدگشایی و غده پروستات برداشت گردید و به آزمایشگاه پاتولوژی جهت بررسی آسیب شناسی فرستاده شد. نتایج خونی بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. در آزمایشات بالینی موردی غیر از ادم ناحیه دیده نشد. همچنین تغییر معنی داری در مورد آزمایشات هماتولوژیکی دیده نشده و در مورد بررسی اسید فسفاتاز سرمی افزایش موجود معنی دار نبود. بررسی های پاتولوژیک خونریزی کپسولار و گلاندولار و همچنین روند التیام را مشخص کرد. با توجه به یافته های بالینی، آزمایشگاهی، پاتولوژیک و تجزیه و تحلیل آماری داده ها می توان اظهار داشت عوارض دیده شده بسیار کم و محدود است و این روش هیچگونه عارضه نکروتیک در غده ایجاد نکرده و انسجام بافتی غده حفظ می شود. و چون میزان نمونه برداشت شده برای کارهای پاتولوژیک کافی است این روش امکان تشخیص بهتر بیماری های غده پروستات را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: بیوپسی سوزنی تحت هدایت اولتراسونوگرافی، پروستات، سگ
  • حمید میرزایی، افشین جوادی، یونس برزگر صفحات 149-157
    اولین قدم جهت استفاده از میکروارگانیسم های مناسب برای تهیه فراورده های پروبیوتیک شیر، شناسایی شرایط رشد آنها در شیر و عوامل موثر بر آن می باشد. در این تحقیق تاثیر دکستروز، والین، گلیسین، تیامین و دماهای مختلف بر سرعت رشد بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر مورد مطالعه قرار گرفته و برای این منظور از شیر تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به عنوان مایه کشت جهت تلقیح در نمونه های شیراستفاده شده است. برای انتخاب دمای مناسب برای رشد میکروارگانیسم ابتدا از گرمخانه های 28، 35، 42 و 49 و سپس از گرمخانه های35، 38، 41 و 44 درجه سانتی گراد استفاده شد و اسیدیته نمونه های شیر به عنوان شاخص رشد باکتری در ابتدا و در طول گرمخانه گذاری اندازه گیری گردید. برای ارزیابی تاثیر مقادیر ویتامین B1 بر رشد بیفیدوباکتریوم بیفیدوم از غلظت های صفر(شاهد)، 5، 10 و 15 ppm ، برای ارزیابی اثر دکستروز از غلظت های صفر(شاهد)، 4/0، 6/0، 8/0 و یک درصد دکستروز و برای ارزیابی تاثیر گلیسین و والین از غلظت های صفر(شاهد)، 30، 60، 90 و120 ppm آنها استفاده گردید و اسیدیته نمونه های شیر قبل و در ساعات 2، 4، 6 و 8 گرمخانه گذاری در 42 درجه سانتی گراد اندازه گیری شد. سرعت افزایش اسیدیته در دماهای 41 و44 درجه سانتی گراد به طور معنی دار از سایر دماها بیشتر بود (05/0P<). افزودن غلظت های مختلف دکستروز، والین و گلیسین تاثیر معنی داری روی سرعت افزایش اسیدیته نمونه های شیر نداشت. افزودن تیامین نیز بر سرعت افزایش اسیدیته تاثیر معنی داری نشان نداد ولی تیامین قدرت تولید آنزیم های پروتئولیتیک و گاز توسط این باکتری را تقویت می کرد.
    کلیدواژگان: بیفیدو باکتریوم بیفیدوم، سرعت رشد، پری بیوتیک، شیر
  • حسین حملی، حمید کریمی صفحات 159-164
    سندرمجفت ماندگی یکی از معضلات بزرگ صنعت گاوداری در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر می باشد. با این وجود نه تنها تاکنون تعریف دقیقی برای جفت ماندگی ارائه نشده است، بلکه مدیریت دقیقی نیز برای نحوه برخورد با این مشکل توصیه نشده است. اکثر دانشمندان معتقدند اگر 12 ساعت بعد اززایمان جفت حیوان بدون دخالت خارجی دفع نگردد، از واژه جفت ماندگی می توان در این مورد استفاده کرد. این تحقیق به بررسی بهترین زمان خارج کردن جفت در گاوان مبتلا به سندرم جفت ماندگی پرداختهاست.برای این منظور تعداد 200 راس گاو مبتلا به سندرم جفت ماندگی در گاوداری های اطراف تبریزشناسائی شده و به طور تصادفی به4 گروه 50 تایی A، B، C و D تقسیم شدند. در مورد گروهA روزششمبعد از زایمان، در مورد گروه B روز هفتم بعد از زایمان و در مورد گروه C روز هشتم بعد اززایمان اقدام به خارج کردن جفت گاوان با دست گردید. در هر گروه خروج کامل یا ناقصجفت هر یک از گاوان ثبت گردید. در مورد گروه D عمل کشیدن جفت با دست انجام نگرفت ودر این گروه به گاوان اجازه داده شد که به طور طبیعی و بدون دخالت عوامل خارجی جفت خود رادفع نمایند. نتایج بررسی فوق نشان داد که میانگین زمان افتادن خودبخودی جفت گاوان درگروه D، 8/10 روز می باشد. در مورد گروهA ، جفت مربوط به 26 راس گاو (52 درصد) به طور کاملو جفت مربوط به 24 راس گاو (48 درصد) به طور ناقص خارج گردید. در مورد گروهB ، جفت مربوطبه 38 راس گاو (76 درصد) به طور کامل و 12راس گاو (24 درصد) به طور ناقص خارج گردید. در موردگروهC ، جفت همه گاوان به طور کامل (100 درصد) خارج گردید. نتایج به دست آمده از سه گروه مورد بررسی با استفاده از آزمون مربع کای مورد مقایسه قرار گرفتند و اختلاف معنی داری بین سه گروه مورد مطالعه مشاهده گردید(05/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد که بهترین زمان کشیدن جفت با دست در گاوان مبتلا به سندرم جفت ماندگی، روز هشتم بعد اززایمان می باشد و قبل از این زمان، کشیدن جفت گاوان به دلیل احتمال پاره شدن جفتو باقی ماندن قسمتی از آن در داخل رحم و ایجاد سپتی سمی، می تواند بسیار خطرناک باشد. این نتیجه گیریبا توجه به ویژگی های بافت شناسی و تغییرات آناتومیک جفت و رحم نیز مورد تایید قرارمی گیرد.
    کلیدواژگان: خارج کردن جفت، جفت ماندگی، گاو
  • یوسف دوستار، مهرداد نشاط، علی رضایی صفحات 165-170
    ناهنجاری های مربوط به تعداد سلول ها از مشخص ترین چهره های اختلالات کلیوی می باشد. مرگ برنامه ریزی شده سلول یکی از فاکتو رهای کلیدی در تنظیم تعداد سلول ها به حساب می آید. آپوپتوز شکل فعالی از مرگ سلولی می باشد که توسط یک سری از سیگنال های مرگ زا و ابقاءگر خارج سلولی تنظیم می شود. در تنظیم آپوپتوز فاکتورهای ابقاءگر داخل سلولی نیز همانند فاکتورهای خارج سلولی نقش مهمی را ایفاء می کنند. هدف از این مطالعه بررسی آپوپتوز سلول های مفروش کننده لوله های کلیوی متعاقب انسداد یک طرفه حالب است. این مطالعه بر روی 10 قلاده سگ که در دو گروه تیمار و کنترل تقسیم شده بودند، انجام گرفت. در سگ ها ی گروه تیمار انسداد یک طرفه حالب به روش جراحی ایجاد و سگ های گروه کنترل نیز بدون عمل جراحی و در شرایط معمول تغذیه و نگه داری قرار گرفتند. یک هفته پس از جراحی، از بافت کلیه سگ های تحت مطالعه از هر دو گروه، بیوپسی اخذ و پس از پایدا رسازی در فرمالین بافری 10 درصد برش های پارافینی به ضخامت 5-4 میکرون تهیه و با روش تانل رنگ آمیزی گردیدند. برای تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده از لحاظ آماری، از آزمون یومن ویتنی استفاده شد. مطالعات آسیب شناسی در گروه تیمار نشانگر وجود افزایش آپوپتوز در سلول های مفروش کننده لوله های کلیه بود. تعداد متوسط سلول های آپوپتوتیک در هر دو گروه از طریق شمارش آنها در پنج میدان میکروسکوپی به دست آمد که این تعداد در گروه تیمار به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (005/.0>P). این مطالعه نشان داد که انسداد یک طرفه حالب در سگ به عنوان یک مدل حیوانی می تواند باعث القاء آپوپتوز سلول های مفروش کننده لوله های کلیه شود.
    کلیدواژگان: انسداد یک طرفه حالب، آپوپتوزیس، کلیه
  • افشین جوادی، حمید میرزایی، پیام پاشک صفحات 171-176
    یکی از مشهورترین و پر طرفدارترین سوسیس ها در دنیا فرانکفورترها هستند که در ایران برای تهیه آن ها از گوشت گاو و مرغ استفاده می شود. در تهیه این فرآورده، از تکنیک های دود دهی گرم در دمای 42 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت و سپس از دود دهی داغ که همراه با بخارپز نمودن محصول در دمای 80 درجه سانتی گراد به مدت 1 ساعت می باشد، استفاده می گردد. علی رغم خاصیت سرطانزایی، دود برای ایجاد رنگ، طعم، بو و همچنین بالا بردن کیفیت ماندگاری سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه 14 نمونه سوسیس در هر کدام از مراحل، قبل از دود دهی، بعد از دود دهی گرم و پس از دود دهی داغ در خط تولید فرانکفورتر گرفته و از نظر شمارش تام میکروبی (هوازی مزوفیل) مورد آزمایش قرار داده و سپس میانگین های سه مرحله با آزمون آماری ANOVA مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که بار میکروبی طی دود دهی گرم به طور معنی داری (05/0P<) نسبت به مرحله قبل از دود دهی افزایش یافته و متعاقب آن، طی مرحله دود دهی داغ کاهش معنی دار را نشان داد (05/0P<)، اما بار میکروبی پس از مرحله دود داغ نسبت به بار میکروبی اولیه محصول در قبل از دود دهی اختلاف معنی داری را نشان نداد. علی رغم وجود ترکیبات ضد میکروبی در دود،احتمالا به علت عدم جذب آن ها در محصول، به نظر می رسد دود دهی گرم در حرارت 42 درجه سانتی گراد که حرارت مطلوب رشد میکروب هاست سبب بالا رفتن بار میکروبی شده ولی دود دهی داغ در حرارت 80 درجه سانتی گراد سبب کاهش بار میکروبی محصول می شود.
    کلیدواژگان: فرانکفورتر، دود دهی گرم، شمارش کلی
  • شهرام حنیفیان صفحات 175-185
    در این مطالعه تاثیر اسپری اسیدهای لاکتیک و استیک بر کنترل روند فساد گوشت سرد و بسته بندی شده گاو مورد بررسی قرار گرفت. گوشت ناحیه سردست گاو نر 2-1 ساله قبل از بسته بندی با محلول های 1 درصد اسید لاکتیک و اسید استیک اسپری و سپس در ظروف پلی استیرن و استرچ فیلم بسته بندی گردید. نمونه های گوشت در دمای 4-2 درجه سانتی گراد نگه داری و با فواصل 2 روز، بسته بندی از سردخانه خارج و مورد آزمون های میکروبی (شمارش کلی، شمارش کلی فرم و شمارش سرمادوست ها)، شیمیایی (pH و TVN) و حسی (درصد خونابه، کیفیت رنگ و بو) قرار گرفت. آزمایشات در 20 تکرار انجام پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان می دهد شمارش کلی، تعداد کلی فرم و تعداد سرمادوست ها در طی دوره نگه داری 8 روزه افزایش معنی داری (01/0P<) داشته است. تفاوت بین نمونه شاهد با نمونه های تیمار شده با اسیدهای لاکتیک معنی دار نبوده، درحالی که این تفاوت بین نمونه شاهد و تیمارهای اسید استیک معنی دار(01/0P<) می باشد. با توجه به پارامترهای میکروبی و شیمیایی، می توان نمونه های شاهد را به مدت 4 روز، نمونه های تیمار شده با اسید لاکتیک را تا 5-4 روز و نمونه های تیمار شده با اسید استیک را حداکثر تا 7-6 روز نگه داری نمود. به دلیل غیرمعنی دار بودن تفاوت بین نمونه شاهد و نمونه های تیمار شده از لحاظ خصوصیات حسی، می توان از غلظت های 1% این اسیدها بدون ایجاد عوارض نامطلوب حسی، در افزایش زمان ماندگاری گوشت گاو استفاده نمود.
    کلیدواژگان: گوشت گاو، اسید لاکتیک، اسید استیک و زمان ماندگاری
  • محمد علی ابراهیمی صفحات 187-193
    در این مطالعه، 10 نمونه سر گاومیش بالغ مورد استفاده قرار گرفت. بعد از جدا کردن پوست طول، عرض و ضخامت غده توسط خط کش و کولیس اندازه گیری شد. برای مشخص کردن محل ورود مجرای غده بزاقی به دهان از تزریق ماده رنگی استفاده شد و برای مشخص کردن وضعیت میکروسکوپی این غده، چند قطعه یک سانتی متری از آن جدا و بعد از پایدارسازی نمونه ها، لام های بافت شناسی جهت مطالعه تهیه گردید. بخش تک مجرایه به صورت نواری شکل، طویل و لبوله در جوانب زیرزبان و در امتداد عضله لامی _ زبانی قرار گرفته است. میانگین طول، عرض و ضخامت این بخش به ترتیب برابر 6/20، 01/1 و 99/1 سانتی متر اندازه گیری شد. بخش چند مجرایه، به صورت تکه تکه و در نزدیکی مخاط حفره دهان و به صورت قطعات کوچک مشاهده گردید. متوسط اندازه این قطعات در حدود 5/0 سانتی متر بوده و پراکندگی بخش چند مجرایه در قسمت خلفی زیاد و در قسمت جلویی کمتر می باشد. بخش تک مجرایه دارای مجرای واحدی بوده که به همراه مجرای غده بزاقی تحت فکی وارد دریاچه زیرزبانی می گردد. مجاری ریز و کوچک بخش چند مجرایه نیز در ناحیه جوانب زیرزبان، در کناره ها و خلف زیرزبان به داخل حفره دهان باز می شوند. تعداد این مجاری به اندازه تعداد قطعات پخش شده می باشد. از نظر بافت شناسی اکثر سلول های ترشحی این غده با نسبت حدودا 90% از نوع موکوسی می باشد.
    کلیدواژگان: گاومیش، هیستوآناتومی، غده بزاقی، زیر زبانی
  • بهرام عمواوغلی تبریزی، فرهاد دستمالچی، یعقوب قره داغی، منصور خاکپور صفحات 195-201
    این مطالعه بر روی80 قلاده سگ نژاد مخلوط 5-3 ساله مشکوک به بیماری کرم قلب (دیروفیلاریازیس) در دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز انجام گرفت. جهت تشخیص میکروفیلر انگل، آزمایش مستقیم و روش تکمیل شده نات(Knott) در خون انجام شد. پارامترهای خونی شامل شمارش گلبول های سفید وقرمز، پلاکت و میزان هموگلوبین و هماتوکریت اندازه گیری و مقادیرحجم متوسط گلبول های قرمز(MCV)، متوسط هموگلوبین گلبول قرمز(MCH) و متوسط هموگلوبین گلبول های قرمز( MCHC ) محاسبه شدند. میزان فیبرینوژن و پروتئین نیز مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد از تعداد 80 قلاده سگ مورد آزمایش، 20 قلاده آلوده به میکروفیلر دیروفیلاریا از گونه ایمیتیس بود که میزان آلودگی به این انگل در بین سگ های مورد مطالعه 25 % به دست آمد. میانگین هماتوکریت (Hct) و تعداد گلبول های قرمز و MCV در گروه سگ های بیمار نسبت به سالم کاهش معنی دار و میانگین مقادیر هموگلوبین (Hb)، MCH و MCHC و تعداد پلاکت ها اختلاف آماری معنی داری نشان نداد.میانگین میزان فیبرینوژن و پروتئین و تعداد گلبول های سفید و تعداد مطلق و نسبی نوتروفیل، ائوزینوفیل، منوسیت و بازوفیل در گروه سگ های بیمار نسبت به سالم افزایش معنی دار و میانگین تعداد مطلق و نسبی لنفوسیت کاهش معنی دار نشان داد.
    کلیدواژگان: دیروفیلاریازیس، گلبول های سفید، گلبول های قرمز، هماتوکریت، هموگلوبین
  • افشین ذاکری، سعید چرخکار، شاهین ذاکری، بهرام ریحانی صفحات 203-208
    هدف از انجام این مطالعه، بررسی مقایسه ای آویلامایسین و ایمونووال (MOS) در بهبود سطح ایمنی هومورال جوجه های گوشتی می باشد. در این مطالعه 360 قطعه جوجه گوشتی نژاد کاب (‍Cobb) در 3 گروه 120تایی کاملا مشابه، با 4 تکرار 30تایی در هر گروه انتخاب و قفسه بندی گردیدند. در گروه آزمایش 1 به مقدار 1 کیلوگرم در تن ایمونووال (MOS) و در گروه آزمایش 2 به مقدار 100 گرم در تن آویلامایسین به جیره پایه افزوده شد، ولی گروه کنترل تنها از جیره پایه استفاده نمود. در روزهای 9، 17، 25 دوره پرورشی (یعنی یک روز قبل و 7 و 14 روز بعد از تجویز اولین واکسن B1 نیوکاسل) از هر گروه 40 قطعه جوجه به صورت کاملا تصادفی انتخاب گردید و نمونه خون از آن ها اخذ شد. سپس میزان آنتی بادی های ایجادی در سرم حاصل از واکسن نیوکاسل در هر سه نوبت 9، 17، 25 روزگی، به وسیله روش HI تعیین گردید. بعد از تجزیه و تحلیل آماری به وسیلهANOVA و آزمون چند دامنه ایDuncan ، نتایج حاصل از عیار آنتی بادی های سرم به وسیله HI در روز 9 دوره پرورشی معنی دار نبود. نتایج حاصل از تست HI در روز 17 دوره پرورشی (32/0± 01/5 در گروه کنترل، 27/0± 27/5 در گروه آزمایش 1 و 20/0± 13/5 در گروه آزمایش 2) معنی دار نبود. نتایج حاصل از تست HI در روز 25 دوره پرورشی (44/0± 04/5 در گروه کنترل، 47/0± 87/5 در گروه آزمایش 1 و 41/0± 61/5 در گروه آزمایش 2) نشان دهنده وجود اختلاف آماری معنی دار (05/0P <) بین گروه آزمایش 1 و 2 با گروه کنترل بود. ولی بین دو گروه آزمایش 1 و 2 اختلاف آماری معنی دار مشاهده نگردید، گرچه عیارآنتی بادی های سرم در گروه آزمایش 1 ( ایمونووال) 26/0 لوگ افزایش را نسبت به گروه آزمایش2 (آویلامایسین) نشان می داد. ایمونووال (MOS) به عنوان یک فرآورده طبیعی به طور قابل ملاحظه ای قادر است توانایی تولید آنتی بادی ضد B1 را در پاسخ به واکسن B1 نیوکاسل بهبود ببخشد و از طرفی به علت اینکه هیچ گونه باقی مانده دارویی در گوشت طیور بجای نمی گذارد، می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای نسل آنتی بیوتیک های محرک رشد باشد.
    کلیدواژگان: ایمونووال (MOS)، آویلامایسین، ایمنی هومورال، تست HI، جوجه های گوشتی
  • جاوید مرتضوی تبریزی، فرهنگ ساسانی، بهیار جلالی جعفری صفحات 209-216
    به منظور بررسی تغیییرات سطوح سرمی کراتینین، اوره و اسید اوریک در ماهیان قزل آلای رنگین کمان مبتلا به نفروکلسینوز در طول زمستان 1385 اقدام به نمونه برداری از سه مزرعه با منابع آبی متفاوت رودخانه، چشمه و سیستم مدار بسته با استفاده از منبع آب چاه گردید. در طی این بررسی 5 نمونه از 8 گروه وزنی و در کل 120 نمونه از ماهیان مزارع فوق به صورت تصادفی برداشت گردید. سپس اقدام به خون گیری و نمونه برداری از بافت کلیه ماهیان گردید، که نمونه های بافتی در فرمالین بافری 10 درصد پایدار و نیز نمونه های خون بعد از جداسازی سرم در دمای20- درجه سانتی گراد فریز گردید. نمونه های بافتی کلیه به آزمایشگاه آسیب شناسی دانشکده دامپزشکی منتقل و اقدام به تهیه مقاطع آسیب شناسی با رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین گردید. از 120 نمونه فوق، 6 مورد از لحاظ آسیب شناسی بافتی مبتلا به نفروکلسینوز بودند. علایم ریزبینی شامل اتساع شدید لوله های ادراری، وجود رسوبات بازوفیلی متراکم در داخل لوله های متسع و وجود مواد هیالینی در داخل برخی از لوله ها بود. از 6 مورد مبتلا به نفروکلسینوز، 3 مورد (5/2 درصد) مربوط به سیستم پرورشی مدار بسته، 2 مورد (66/1 درصد) متعلق به منبع آب رودخانه ای و 1 مورد (83/0 درصد) نیز مربوط به منبع آب چشمه بود. در بررسی مقادیر مختلف اوره، کراتینین و اسید اوریک در بین گروه های وزنی مختلف مشخص گردید که تفاوت بین میانگین کراتینین در گروه های وزنی مختلف معنی دار می باشد (05/0P<). با توجه به نتایج به دست آمده از این بررسی نتیجه گیری می شود که در بین ماهیان سالم و مبتلا به نفروکلسینوز فقط از لحاظ میزان کراتینین اختلاف آماری معنی داری در هر مزرعه وجود دارد(05/0P<).
    کلیدواژگان: نفروکلسینوز، قزل آلای رنگین کمان، کراتینین، اوره، اسید اوریک
|
  • Ali Rezaie, Gh Mousavi, D. Mohajeri, Gh Asadnasab, N. Haji Alilo, Gh Akrami Nojadeh Pages 141-147
    The objective of this research was to investigate and study the clinical, laboratory and pathologic complications following needle biopsy of the prostate. This study was conducted on 10 male dogs. Prior to biopsy, urine and blood samples were collected and compared with those taken on days 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12 and 15 after the biopsy. The biopsy was done under ultrasound guidance using No. 20 Vim Tru- Cut needle. Fifteen days after the biopsy, the animals were euthanized and their prostate glands collected for pathologic evaluations. Results of the blood examinations were analyzed statistically. Clinically, there were no complications other than edema of the biopsy region. Also, significant hematological alterations were not observed and the increase in the levels of acid phophatase was not statistically significant. Pathologic evaluations revealed capsular and glandular hemorrhage and also the process of healing. In light of the clinical, laboratory and pathologic findings and statistical analysis, it can be stated that the observed complications were limited and this technique does not induce any necrotic complications in the gland and the tissue architecture of the prostate is maintained. Because sufficient tissue samples are obtained for pathologic investigations, this technique provides the possibility for better diagnosis of prostatic diseases.
    Keywords: Ultrasound, guided needle biopsy, prostate, dogs
  • H. Mirzaii, A. Javadi, Y. Barzegar Pages 149-157
    The first step in utilizing appropriate microorganisms to produce probiotic milk products is to recognize their growth conditions in milk and the factors influencing them. In this research, the effect of dextrose, valine, glycine, thiamine and different temperatures on growth rate of Bifidobacterium bifidum in milk has been studied and for this purpose, fermented milk by B. bifidum has been used as stock culture in order to inoculate the milk samples. First 28, 35, 42, 49 and then 35, 38, 41 and 44°C incubators were used to choose the suitable incubation temperature for growth of the microorganisms and the acidity of milk samples were measured as a growth index of the microorganisms prior to and during incubation. Concentrations of 0 (control), 5, 10 and 15 ppm of thiamine; 0(control), 0.4, 0.6, 0.8 and 1% of dextrose; 0(control), 30, 60, 90 and 120 ppm of glycine and valine were used to evaluate their effects on the growth rate of B. bifidum and acidity of milk samples were measured before incubation and after 2, 4, 6 and 8 hours of incubation at 42°C. The rate of increase of acidity at 44°C and 41°C was significantly higher than the other temperatures (p
    Keywords: Bifidobocteriom bifidum, growth rate, prebiotics, Milk
  • H. Hamali, H. Karimi Pages 159-164
    The syndrome of retained fetal membranes (RFM) is an important problem in dairy cattle industry in Iran and most other countries. However, the syndrome has not been defined precisely nor specific recommendations have been suggested for its management. Most scientists believe that if the fetal membranes are not expelled spontaneously within 12 hours after parturition, the term RFM could be used. To determine the best time for manual removed of fetal membranes, a total of 200 cows affected by this syndrome were identified in the farms of Tabriz area and randomly allocated into four groups of 50 animals each (A, B, C and D). In groups A, B and C the fetal membranes were removed manually at days 6, 7 and 8 postpartum respectively. Complete or incomplete removal of fetal membranes was recorded in each animal. In group D, the membranes were not removed manually and allowed to be expelled spontaneously without any external intervention. The results indicated that meanplacental expulsioningroup D was10.8 days. In group A, the fetal membranes of 26 cows (52%) were removed completely while those of 24 cows (49%) were incompletely removed. These figures for group B were 38 cows (76%) and 12 cows (24%) respectively. The fetal membranes of all animals in group C were completely removed manually. Based on chi square test, significant statistical difference was observed between all experimental groups (P
    Keywords: Manual removal, retained placenta, cow
  • Y. Doustar, M. Neshat Garamaleki, Ali Rezaie Pages 165-170
    Abnormalities of cell numbers are a frequent feature of renal disorders. Programmed cell death is a key factor in the regulation of cell numbers. Apoptosis is an active form of cell death that is modulated by extra cellular lethal and survival signals. Intracellular survival factors also have an important role in the regulation of apoptosis. The aim of this study was to investigate apoptosis of the renal tubular epithelial cells following unilateral uretral obstruction. This study was conducted on 10 dogs allocated equally into treatment and control groups. In the treatment group, unilateral uretral obstruction was created surgically while animals in the control group were subjected to usual nutritional and caring conditions without surgery. After a week, renal tissue samples were collected from both groups. The samples were fixed in 10% buffered formalin and 4-5 micron thick sections were prepared and stained by TUNEL technique. Statistical analysis was performed using the Mann-Whitney U test. The histopathological examination of the treatment group revealed increased apoptosis of renal tubular cells. The average number of apoptotic cells in the treatment group, obtained from calculations made in five different microscopic fields was significantly higher than the control group (P
    Keywords: Unilateral uretral obstruction (UUO), apoptosis, kidney
  • A. Javadi, H. Mirzaii, P. Pashak Pages 171-176
    The frankfurters are amongst the most famous and popular sausages in the world and beef and poultry meat are used in Iran for their preparation. The techniques of warm smoking at 42°c for two hours and then hot smoking together with steam cooking at 8°c for one hour are utilized in proportion of this product. In spite of its carcinogenic properties, smoke is used to create color, flavor and odor and to improve the preservative qualities of sausages. In this study, 14 sausage samples were taken from each of the stages of frankfurter production line including pre-smoking, post- warm smoking and post-hot smoking, their total microbial counts (aerobic mesophiles) determined and the means of the three stages compared using the ANOVA statistical test. The results indicated that the total microbial count increased significantly (P
    Keywords: Frankfurters, warm smoking, total count
  • Sh Hanifian Pages 175-185
    In this study, the inhibitory effect of lactic acid and acetic acid spray on spoilage of packaged fresh chilled beef was investigated. Meat from the chuck portion of 1 to 2 year old beef bulls was sprayed with 1% solution of lactic and acetic acids prior to packaging with polystyrene and stretch film. Meat samples were kept at 2- 4° C and the package were removed periodically in 2 day intervals from the refrigerating chamber and underwent microbial (total count, coliform cont and psychrophilic count), chemical (pH and TVN) and organoleptic (drip, colour and odor) examinations. The experiment was performed with 20 repetitions. The results indicated that there was a significant increase in total, coliform and psychrophilic counts during an 8 day preservation period (P
    Keywords: beef, lactic acid, Acetic acid, shelf life
  • M.A. Ebrahimi Pages 187-193
    Ten adult buffalo heads were used in this study. Following skin removal, the length, width and thickness of the gland was measured. by ruler and caliper. Dye injection was used to distinguish the sublingual duct papilla and 1 cm sections from the gland were removed and fixed to prepare histologic sections for microscopic studies. The long, ribbon like and lobulated monostomatic part of the gland is situated underneath the tongue alongside the hypoglossus muscle. The average length, width and thickness of this part was 20.6, 1.01 and 1.99 cm respectively. The polystomatic part was observed as small scattered fragments near the mucosa of the oral cavity. The average size of these fragments was approximately 0.5 cm and the diffuseness of the polystomatic part in caudal region is more than the cranial region. The monostomatic part has a single duct which together with the mandibular salivary duct enters the sublingual caruncle. The minute polystomatic ducts open into the lateral sublingual recess and their number is equal to the number of scattered parts. Histologically, approximately 90% of the secretory cells of this gland consist of mucous secreting cells.
    Keywords: Buffalo, histoanatomy, sublingual, salivary gland
  • B. Amouoghli Tabrizi, F. Dastmalchi, Y. Gharadagy, M. Khakpour Pages 195-201
    This study was conducted on 80, 3-5 year old mixed breed dogs suspected of dirofilariasis in the Faculty of Veterinary Medicine, Islamic Azad University of Tabriz. The direct method and the modified knott’s method were used for diagnosis of the parasitic microfilaria. Hematologic parameters including white and red blood cell and platelet counts and the amounts of hemoglobin and hematocrit, mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemoglobin (MCH), mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC), fibrinogen and protein were determined. This results of this study indicated that 20 of the 80 dogs examined were infected by Dirofilaria immitis microfilaria and the prevalence of dirofilariasis in this study was 25%. The mean levels of hematocrit, red blood cells and MCV in infected dogs were decreased significantly in comparison to the un-infected dogs and the mean levels of hemoglobin, MCH, MCHC and platelets did not show any significant differences. The mean levels of fibrinogen, protein, white blood cells and absolute and relative neutrophiles, eosinophiles, monocytes and basophiles were increased significantly and the mean levels of absolute and relative lymphocytes were decreased significantly in infected dogs compared to the healthy dogs.
    Keywords: Dirofilariasis, WBC, RBC, hematocrit, hemoglobin
  • A. Zakeri, S. Charkhkar, Sh Zakeri, B. Reihani Pages 203-208
    The purpose of the present study was to comparatively investigate the effect of Avilamycin and Immunowall on the improvement of humoral immunity in boiler chickens. In this study, 360 cobb broiler chickens were divided into three similar groups of 120 chickens with four replicates of 30 chickens in each group. In the first and second experimental groups, 1 kg/ton of Immunowall and Avilamycin respectively were added to the basic diet while in the third control group only the basic diet was used. On days 9, 17 and 25 of the breeding period (corresponding to 1 day before and 7 and 14 days after the first Newcastle B1 vaccination), 40 chickens were randomly chosen in each experimental group, their blood samples collected, and then serum antibody titres of these chickens against the Newcastle vaccine were measured by HI test. After stastistical analysis using ANOVA and Duncans’s multiple range test, the results of serum antibody titres by HI test on day 9 of the breeding period was not statistically significant. The results of HI test on day 17 of the breeding period (5.01 ± 0.32, 5.27 ± 0.27 and 5.13 ± 0.20 in the control and experimental groups 1 and 2 respectively) was also statistically not significant. The HI test results on day 25 of the breeding period (5.04 ± 0.44, 5.87 ± 0.47 and 5.61 ± 0.41 in the control and experimental groups 1 and 2 respectively) indicated significant statistical differences (P
    Keywords: Humoral immunity, Avilamycin, Immunowall (MOS), broiler chickens
  • J. Mortazavi Tabrizi, F. Sasani, B. Jalali Jafari Pages 209-216
    In order to investigate the alternation in serumic levels of creatinine, urea and uric acid in rainbow trouts (Oncorhyncus mykiss) affected by nephrocalsinosis, samples were taken during the winter of 1385 from three fish farms with different water sources of river, spring and well water recirculation system. Five samples were taken from each of the 8 different weight groups and a total of 120 specimens were collected randomly. After collecting the specimens, blood and renal tissue sampling was performed on all the fish with the tissue samples fixed in 10% buffered formalin and the separated sera stored at -200C for further evaluations. Renal Samples were transferred to the pathology laboratory and tissue sections were prepared and stained with hematoxylin and eosin. From the 120 collected specimens, 6 were affected by nephrocalcinosis with histopathologic evidence of severe dilation of renal tubules, presence of dense basophilic materials inside the dilated tubules and hyaline cast formation in some renal tubules. Amongst the 6 cases with nephrocalcinosis, 3(2.5%) were from the farm with well water recirculation system, 2 (1.66%) from the farm with river water supply and 1 (0.83%) from the farm which used the spring water source. Evaluation of the amounts of urea, creatinine and uric acid indicated that there was a significant difference in mean creatinine levels between different weight groups (P
    Keywords: Nephrocalcinosis, Rainbow trout, creatinine, Urea, uric acid