فهرست مطالب

نشریه علوم و فنون شیلات
سال سوم شماره 4 (پیاپی 9، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • امینه زارع تبار، حسین اورجی، حسین رحمانی، فرید فیروزبخش، خسرو جانی خلیلی صفحات 1-13
    اثر جایگزینی آرد باقلا با آرد سویا در 4 سطح جایگزینی (15 ،30 ،45 و 60 درصد) در ماهی قزل آلای رنگین کمان (0/09±12/5 گرم) به مدت 7 هفته بررسی شد. نتایج نشان داد که تا 30 درصد جایگزینی سویا با آرد باقلا تاثیر منفی بر روند رشد ماهی نداشت، ولی در تعداد گلبول قرمز و درصد هماتوکریت بین تیمارها و گروه شاهد اختلاف معنا داری مشاهده شد (p<0/05). بیشترین تعداد گلبول قرمز(0/23±2/03) و هماتوکریت (1/52±44/3) در تیمار 15 درصد مشاهده شد. بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون بیانگر عدم اختلاف معنادار در میزان کلسترول، پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین در تیمار ها با گروه شاهد بود(0/05≥p). بیشترین میزان گلوکز (22/2±139/04) و تری گلیسرید (11/8±323/54) در تیمار شاهد مشاهده شد که اختلاف معنا داری با تیمار 15 درصد آرد باقلا نداشت. این مطالعه نشان داد که افزودن 30 درصد آرد باقلا به جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان، تاثیری منفی بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بازماندگی ماهیان ندارد.
    کلیدواژگان: آرد باقلا، قزل آلای رنگین کمان، فراسنجه های خونی، رشد
  • ابراهیم ستوده، عبدالمحمد عابدیان کناری، صابر خدابنده، خسرو خواجه صفحات 15-29
    اثر ترکیبی مقادیرمختلف اسیدهای چرب ضروری امگا 3HUFA (DHA، C22:6n-3 و EPA، C20:5n-3) وویتامین Eجیره بر شاخص های رشد (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و برخی از شاخص های فیزیولوژیک (هماتوکریت، میزان چربی ها و لیپوپروتئین های پلاسما)، در بچه ماهی نورس ماهی آزاد دریای خزر(Salmo trutta caspius) بررسی شد. ابتدا شش جیره با سه مقدار مختلف از اسیدهای چرب امگا 3DHA) و EPA) به نسبت 1 به 0/5 (پایین)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) درصد و هریک ازاین مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلی گرم ویتامین E درکیلوگرم جیره تهیه شد (به ترتیب LL،LH،ML،MH،HL و HH). بچه ماهینورس (25±600 میلی گرم) به طور تصادفی در تانک های پرورشی تقسیم و به مدت 10 هفته با هر یک ازجیره ها تغذیه شدند. نتایج نشان داد ضریب نرخ رشد ویژه و میانگین وزن نهایی به طورمعناداری در تیمار MH و HH نسبت به دیگر تیمارها بالاتر است (P<0/05). شاخص های سلامتی مانند درصد هماتوکریت تغییرات معناداری نداشتند، با این حال، چربی ها و لیپوپروتئین های پلاسما به میزان بیشتری تحت تاثیر اسیدهای چرب امگا 3 HUFA جیره قرارگرفتند و ویتامین Eو اثر متقابل ویتامینE واسیدهای چرب تاثیر اندکی بر این شاخص ها نشان دادند. در مجموع، نتایج نشان داد وقتی سطح مناسبی از ویتامین Eدر جیره باشد، افزایش امگا 3 HUFAمی تواند موجب بهبود عملکرد رشد و بهبود شرایط فیزیولوژیک این ماهی در این مرحله از رشد گردد.
    کلیدواژگان: ماهی آزاد دریای خزر، اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین E، شاخص های خونی
  • سید شهرام شکرفروش، علی عزیزی شیرازی، مریم عباس والی صفحات 31-42
    اثر نوع بسته بندی بر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. ماهی پس از شستشو و تخلیه احشا در دمای اتاق، به سه دسته تقسیم و در کیسه های پلی اتیلنی پلی آمیدی در سه حالت بسته بندی در حضور هوا، خلا ، و اتمسفر اصلاح شده (60٪ گاز کربنیک، 10٪ اکسیژن و 30٪ ازت) بسته بندی شدند. نمونه ها در یخچال (3C o) نگه داری و تا پانزده روز (روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 ) ارزیابی میکروبی، شیمیایی و فیزیکی شدند. در مدت نگه داری تعداد باکتری های مزوفیل، انتروباکتریاسه و لاکتیک اسید در تیمارهای مختلف تفاوت معناداری نداشتند. تعداد باکتری های سرمادوست تا روز دوازدهم در تیمارهای مختلف تفاوت آماری معناداری نداشت، و در روز پانزدهم در گروه با اتمسفر اصلاح شده به طور معناداری کمتر از دو گروه دیگر بود. عدد اسیدی و میزان TBARS تیمارهای مختلف در طول دوره نگهداری تغییرات معنادار نداشتند. مقدار تراوش در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت و در نمونه های تحت خلا در روزهای دوازدهم و پانزدهم نگهداری به طور معناداری بیشتر بود. در همه تیمارها شاخص سفتی بافت در روز سوم نسبت به روز اول کاهش معناداری داشت و از روز سوم تا پانزدهم تغییر معناداری نداشت. این تحقیق نشان داد که اگر ماهی قزل آلا در شرایط بهداشتی صید، حمل و احشای آن تخلیه شود و به سرعت بسته بندی و در دمای مناسب نگه داری گردد، تا 9 روز بدون توجه به نوع بسته بندی قابل نگه داری بوده و نیازی به بسته بندی خاصی ندارد. همچنین با توجه به شرایط مذکور بسته بندی های به کار رفته در این بررسی، موجب بهبود قابل توجهی در شاخص های ماندگاری ماهی قزل آلا نخواهد شد.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته، بسته بندی، نگهداری
  • میلاد شکری ساروی، محمدرضا احمدی، حسین رحمانی، احسان کامرانی صفحات 43-55
    کیفیت آب رودخانه تجن در استان مازندران براساس جوامع بی مهرگان کف زی و شاخص های فیزیکی و شیمیایی با نمونه برداری ماهانه از 6 ایستگاه در 80 طول کیلومتر از این رودخانه از از مهر 1390 تا شهریور 1391 (یک سال) بررسی شد. نمونه برداری از بی مهرگان کف زی با دستگاه سوربر با ابعاد 30/5×30/5 سانتی متر و با چشمه تور 60 میکرون با 3 تکرار در هر ایستگاه انجام شد. بزرگ بی مهرگان کف زی شناسایی شده در این مطالعه به 31 خانواده، 12 راسته و 5 رده تعلق داشتند که کمترین و بیشترین فراوانی در کل ایستگاه های مورد مطالعه به ترتیب مربوط به خانواده Psychodidae و Chironomidae بود. بر اساس نتایج شاخص زیستی هیلسنهوف (Hilsenhoff Family Biotic Index)، ایستگاه های مطالعاتی در 4 طبقه کیفی عالی، خوب، مناسب و نسبتا ضعیف قرار گرفتند که به ترتیب ایستگاه 1 و 5 کمترین و بیشترین مقدار شاخص زیستی هیلسنهوف را نشان دادند. همچنین بیشترین مقدار شاخص تنوع شانن- وینر در ایستگاه 1 و کمترین مقدار در ایستگاه 2 مشاهده شد. بررسی شاخصه های فیزیکی و شیمیایی بیانگر کاهش اکسیژن محلول در ایستگاه های 2 و 5 و افزایش TDS در ایستگاه 2 و نیتریت و آمونیوم در ایستگاه 3 بود. نتایج همبستگی پیرسون بین شاخص های زیستی و متغیرهای فیزیکوشیمیایی ارتباط معناداری را بین DO،TDS ، EC، PO4 و سرعت جریان با شاخص های HBFI و تنوع شانن نشان داد. این تحقیق نشان داد که به طور کلی آلودگی های وارد شده به ایستگاه های 2 و 5 کیفیت آب این ایستگاه ها در رودخانه تجن را کاهش داده است.
    کلیدواژگان: بی مهرگان کف زی، پساب، شاخص هیلسنهوف، شاخص تنوع، رودخانه تجن
  • مریم عاطف، بهرام فلاحتکار صفحات 57-67
    تاثیر استرس بر رشد، میزان کورتیزول بدن و عملکرد تولیدمثل 90 عدد ماهی ماده گوپی (Poecilia reticulata) نابالغ (0/03 ± 0/29 گرم) در 3 تیمار و 3 تکرار به مدت 30 روز بررسی گردید. تیمارها شامل گروه شاهد (بدون دستکاری)، استرس دستکاری (نگهداری روزانه در تور به مدت 2 دقیقه) و ماهیان تغذیه شده با کورتیزول (500 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم غذا) بود. پس از این مدت، به هر کدام از تیمارها به تعداد ماهیان ماده باقی مانده، مولدین نر برای جفت گیری و القای تولیدمثل اضافه شد. طبق نتایج حاصل، اختلاف معناداری در شاخص رشد بین تیمارها مشاهده نشد. میزان تلفات و غلظت کورتیزول در دو تیمار استرس دستکاری و تغذیه شده با کورتیزول به طور معناداری از گروه شاهد بالاتر بودند (0/001=p). تعداد جنین های شمارش شده نیز دارای اختلاف معناداری با یکدیگر بودند، به طوری که حداقل و حداکثر مقدار آن به ترتیب در تیمار تغذیه شده با کورتیزول و تیمار کنترل مشاهده گردید (0/000=p). بنابراین، چنین دستکاری هایی اثرهای منفی بر روی درصد بقا و عملکرد تولیدمثلی دارد و می تواند میزان کورتیزول کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین اندازه گیری کورتیزول کل بدن می تواند معیار مناسبی برای ارزیابی وضعیت فیزیولوژیک ماهیان کوچک آزمایشگاهی محسوب شود.
    کلیدواژگان: کورتیزول، استرس دستکاری، تولیدمثل، گوپی، Poecilia reticulata
  • آسیه محمدیان، احسان کامرانی، عبدالرضا دباغ، حسین رامشی صفحات 69-79
    تاثیر دو غلظت شوری 35 و 40 واحد در هزار بر پارامترهای تغذیه ای (شاخص روده ای، مواد آلی و بازده جذب) و رفتار نقب زدن روزانه خیار دریایی، Holothuria parva، بررسی شد. برآیند کلی نتایج، اختلاف معنی داری را بین شاخص روده ای در بخش های ابتدایی و انتهایی روده خیار دریایی در دو شوری نشان نداد، اما بیشترین میانگین میزان شاخص روده ای ، مواد آلی و بازده جذب برای شوری 40 در هزار محاسبه شد. بنابراین به نظر می رسد این خیار دریایی در وضعیت شوری 40 در هزار نسبت به وضعیت شوری 35 در هزار دارای فعالیت تغذیه ای بهتری باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت های تغذیه ای، شاخص روده ای، خیار دریایی، Holothuria parva، بازده جذب
  • فاطمه مصلحی، مسعود ستاری، مجیدرضا خوش خلق، علیرضا شناور ماسوله، علیرضا عباسعلی زاده صفحات 81-92
    تاثیر پروبیوتیک پدیوکوکوس پنتوساسئوس(Pediococcus pentosaceus) بر عوامل رشد و ایمنی تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii) با وزن متوسط 0/01±143 گرم بررسی شد. تعداد 180 ماهی به صورت کاملا تصادفی در 12 وان فایبرگلاس ( 15 ماهی در هر وان) توزیع و با چهار تیمار غذایی حاوی 107، 108، 109 سلول پروبیوتیک در هر گرم جیره و تیمار شاهد فاقد پروبیوتیک در سه تکرار به مدت 8 هفته تغذیه شدند. بهبود معناداری در شاخص های ضریب تبدیل غذایی (FCR)، نرخ کارایی پروتئین (PER)، رشد ویژه (SGR) و درصد افزایش وزن بدن (BWI) درگروه های تغذیه شده با تیمار پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد مشاهده شد. نتایج بیانگر بهبود چشمگیر در شاخص های لایزوزیم، فعالیت آلترناتیوکمپلمان و ایمنوگلوبولینM ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد بود. بهترین نتایج از بررسی عوامل ایمنی در گروه تغذیه شده از جیره حاوی109 سلول باکتریایی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: Acipenser baerii، پروبیوتیک پدیوکوکوس پنتوساسئوس، فاکتورهای رشد، ایمنی، تاس ماهی سیبری
  • مقاله کوتاه
  • نصرالله احمدی فرد، احمد احمدی صفحات 93-96
    در سالهای اخیر استفاده از روتیفرها به عنوان غذای زنده برای پرورش لارو ماهیان و سخت پوستان از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. رشد و تراکم به عنوان فاکتورهای مهم در تولید روتیفرها محسوب می گردد. در مطالعه حاضر اثر 3 غلظت مختلف(cell/ml106×4/5، cell/ml 106×3، cell/ml 106×1/5) جلبک سبز T. suecica بر رشد، تولید مثل، اندازه بدن و تخم روتیفر آب شور B. plicatilis مورد بررسی قرار گرفت. کشت روتیفرها در شرایط استاندارد و در ظروف پلاستیکی 500 میلی لیتری با تراکم 30 عدد در میلی صورت گرفت. براساس نتایج بیشترین تراکم (13/32±331/67) در روتیفرهای تغذیه شده با غلظت بالا (cell/ml 106×4/5) بدست آمد که بطور معنی داری (P<0/05) نسبت به دو تیمار دیگر (غلظت متوسط و پایین جلبک سبز) بیشتر بود. نرخ رشد ویژه در روتیفرهای تغذیه شده با دو غلظت بالا و متوسط بطور معنی داری بیشتر از تیمار سومی بود (P<0/05) ولیکن بین دو تیمار متوسط و بالا تفاوت معنی داری مشاهده نشد(P>0/05). بیشترین تعداد تخم و ماده های تخم دار در روزهای چهارم تا هفتم مشاهده شد. میانگین اندازه بدن (مساحت لوریکا) و حجم تخم در روتیفرهای تغذیه شده باغلظت بالا به طور معنی داری بزرگتر از میانگین اندازه بدن با غلظت های متوسط و پایین بود در حالیکه بین دو تیمار پایین(cell/ml 106×1/5) و متوسط تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P>0/05). مطالعه حاضر نشان داد که جلبک تتراسلمیس سوسیکا قابلیت استفاده در غلظت های مختلف در پرورش روتیفر آب شور را دارد و با تغییر غلظت های مختلف می توان روتیفرهایی با اندازه های متفاوتی تولید کرد.
    کلیدواژگان: روتیفر، Brachionus plicatilis، Tetraselmis suecica، رشد، فاکتورهای تولیدمثلی
|
  • Farid Firouzbakhsh, Amine Zare Tabar, Hossein Oraji, Hossein Rahmani, Khosro Jani Khalili Pages 1-13
    The effect of replacement of dietary soybean meal with broad bean flour on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with average weight of 12.5 ± 0.09 g in 4 levels (15, 30, 45 and 60%) during 7 weeks trial was examined. The results showed that substitution of soybean meal up to 30% replacement) did not have any negative impact on fish growth performance. However, significant difference in red blood cells count and hematocrit percent were found between the experimental groups and the control (P0.05) from 15% replacement. This study showed that up to 30% fish meal replacement with broad bean flour in the diet of rainbow trout had no negative impact on the growth performance, blood factors and survival of fish.
    Keywords: Broad beans, Fish meal replacement, Rainbow trout, Blood factors, Growth
  • Ebrahim Sotoudeh, Abdolmohammad Aabedian, Saber Khodabandeh, Khosro Khajeh Pages 15-29
    The combined effect of different levels of dietary n-3 HUFAs [eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA)] with α-Tocopherol on growth parameters (final weight, SGR, FCR, and some health indices (hematocrit, plasma lipid and lipoprotein levels) of the Caspian trout fry, Salmotruttacaspius, was investigated. Six experimental diets containing three different dietary levels of n-3 HUFAs (Low: 1 0.5, DHA EPA, Medium: 2 1, DHA EPA, High: 4 2, DHA EPA g/100g diet) with two different levels of α-Tocopherol (Low: 300 and High: 1000 mg/kg diet) were prepared and named: LL, LH, ML, MH, HL, HH (HUFA/α-Tocopherol) groups, respectively. Fries (600 ± 25 mg) were randomly distributed in tanks (50 fries per tank) and were fed with the experimental diets for 10 weeks. The work was conducted in triplicates. Results showed that the SGR and body weight were significantly higher in the MH group than other groups. Hematological parameters, especially plasma lipids and lipoproteins were more influenced by the dietary n-3 HUFA and vitamin E and interaction between vitamin E and n-3 HUFA has minimal effect on these parameters. Results of this study suggested that increasing of dietary n-3 HUFA could improved growth performance and enhance health in the Caspian trout fry when appropriate level of α- Tocopherol supplemented.
    Keywords: Salmotruttacaspius, n, 3 HUFA, α, tocopherol, Hematological parameters
  • Seyed Shahram Shekarforoush, Ali Azizishirazi, Maryam Abbasvali Pages 31-42
    The effect of packaging type on the shelf life of gutted farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) stored in refrigerator (3°C) was investigated. The fish was gutted and washed at room temperature. They were packed individually in polyethylene-polyamide bags in three experimental packaging: the presence of air, vacuum, and modified atmosphere (60% carbon dioxide, 10% oxygen and 30% nitrogen). The samples were stored in refrigerator up to 15 days and evaluated for the microbiological enumerations, chemical and physical analysis at days 0, 3, 6, 9, 12 and 15. The numbers of mesophilic, enterobacteria and lactic acid bacteria in the various treatments were not significantly different, during the storage. The number of psychrotrophic bacterium was not significantly different up to the 12th days of storage in all the experimental groups, whereas the bacterial count was significantly lower in the modified atmosphere packaging. Changes in the acid values and TBARS were not also significant in all the experimental groups during the storage. The amount of drip loss in all treatments increased with time. In the 12th and 15th days of storage, the loss was significantly higher in the vacuumed samples. In all treatments, the hardness value of meat was considerably decreased in the third day compared to the first day of storage. The present study revealed that if the rainbow trout properly washed and gutted in the hygienic conditions and stored at a suitable temperature, the shelf life was extended up to nine days without using any specific packaging. Furthermore, the packaging conditions used in this study did not improve the shelf life of the gutted farmed rainbow trout stored at 3ºC.
    Keywords: Rainbow trout, MAP, Packaging, Shelf, life
  • Milad Shokri Saravi Pages 43-55
    Based on the macro-invertebrate community and physico-chemical indices, water quality of the Tajan River in 6 stations along 80 km of the river length was assessed. Monthly sampling was conducted for one year (September 2011 to August 2012), using a surber with 30.5 × 30.5 cm dimensions and a 60μ mesh net for the benthic invertebrates sampling. The identified macro-invertebrates belonged to 31 families, 12 orders and 5 classes, the highest and the lowest abundance of which belonged to Psychodidae and Chironomidae, respectively. Based on Hilsenhoff Family Biotic Index, the research stations were classified into 4 qualitative categories, viz. excellent, good, fair, and fairly poor. Stations 1 and 5, respectively, showed the highest and lowest HFBI index. The highest and the lowest values for the Shannon–Weiner index were recorded in station 1 and station 2, respectively. The results of physicochemical parameters indicated reduced dissolved oxygen in the stations 2 and 5, and increased TDS in station 2 and 1 and increased nitrite and ammonium in station 3. Results of Spearman correlation coefficients between biotic indices and physicochemical variables revealed significant relationship between DO, TDS, EC, PO4 and water flow with HFBI and Shannon-Weiner indices. This study showed, generally pollution in stations 2 and 5 has reduced water quality in these stations.
    Keywords: Invertebrate, Effluent, Hilsenhoff Index, Diversity Index, Tajan River
  • Pages 57-67
    The effects of stress on body cortisol and reproductive performance of guppy, Poeciliar eticulata, was evaluated on 90 immature female fish (0.29 ± 0.03g body weight). The experiment, carried for 30 days in three replications, included: the control (without any manipulation), handling stress (daily holding in a net for 2 minutes) and feeding with the cortisol-treated diet (500 mg per kg food). After this period, reproduction was induced by adding male fish to the remaining females in each tank. No significant difference was observed in growth rate among the treatments (p=0.001). The mortality rate and body cortisol content in both handling and cortisol-fed treatments were significantly higher than that in the control group (p=0.000). The minimum and maximum number of embryos was observed in the control and cortisol-fed groups, respectively. Our results indicated that such manipulations have negative effects on survival and reproductive efficiency and change whole-body cortisol content. Therefore, the measurement of whole-body cortisol content could be a suitable criterion for determining physiological condition in small laboratory fishes.
    Keywords: cortisol, Handling stress, Reproduction, Guppy, Poecilia reticulata
  • Asiyeh Mohammadian, Ehsan Kamrani, Abdul, Reza Dabbagh, Hossein Rameshi Pages 69-79
    The effect of two salinity concentrations (35 and 40 ‰) on the daily feeding and burrowing activities of the sea cucumber, Holothuria parva was investigated, using the nutritional parameters (intestinal indices, organic materials, and the absorption efficiency). Although no significant difference between the initial and final sections of the intestinal gut of sea cucumbers in two saline conditions was found, the maximum level of intestinal indices, organic material and absorption efficiency was associated with the 40‰ salinity. The survey results displayed that sea cucumber had better feeding activity in 40‰ than 35‰ salinity.
    Keywords: Nutrition activities, Intestinal indices, Sea cucumber, Holothuria parva, Absorption efficiency
  • Fateme Moslehi, Masoud Sattari, Majid Reza Khosh Kholgh, Ali Reza Shenavar Masoule, Ali Reza Abbas Alizade Pages 81-92
    The effect of Pediococcus pentosaceus as a probiotic on the growth and immunological factors of the Siberian sturgeon, Acipencer baerii, was assessed. For this purpose, 180 fish specimens of 143.3±0.01 g body weight were randomly distributed in 12 fiberglass tanks (15 fish per tank) and fed with four diets containing 107, 108 and 109 bacterial cells per gram, respectively. The forth diet (control) contained no probiotics. Results showed significant improvement in FCR, PER, SGR and BWI in groups fed on diets containing probiotics compared to the control group. However, CF decreased in the probiotic- treated groups, though not significant. The result of immunological factors indicated increased lyzozyme activity, ACH50 and total igM. The best result from the assessment of immune factors was observed in the fish fed with 109 bacteial cell per gram of diet.
    Keywords: pediococcus pentosaceus, Growth, Immune, Siberian sturgeon, Acipenser baerii
  • Nadrollah Ahmadi Fard, Ahmad Ahmadi Pages 93-96
    In recent years the use of rotifers as live food for rearing fish larvae and crustacean is very important. Growth and density is considered as an important factor in the production of rotifers. In this study, the effect of three different concentrations (1.5×106, 3×106, 4.5×106 cell/ml-1) of green algae, Tetraselmis Suecica, on growth, reproduction, body and egg size of marine rotifer, Brachionus plicatilis were investigated. Rotifers were cultured in standard conditions in 500 ml plastic containers. The initial density of rotifers in different treatments was 30 ind/ml. Based on the results, the highest density (331/67 ± 13/32) were showed in high concentration, which were significantly (P 0.05). The present study showed that the concentration of algae Tetraselmis suecica might be used in marine rotifer breeding and changing various concentrations, can produce various sizes of rotifers.
    Keywords: Brachionus plicatilis, Tetraselmis suecica, reproduction parameters