فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 415 (هفته سوم اسفند 1395)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 415 (هفته سوم اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/18
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • مژگان مختاری، منا بحرینی اصفهانی، فائقه ناجی، علی صفایی صفحات 1648-1652
    مقدمه
    کارسینوم پاپیلاری، شایع ترین بدخیمی غده ی تیروئید است که خاصیت لنفوتروپیک قوی دارد و احتمال می رود ابتلا به Epstein-barr virus (EBV) در بروز آن نقش داشته باشد. مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی بیان آنتی ژن هسته ای Epstein-barr virus (EBNA یا Epstein-barr virus nuclear antigen) به عنوان عامل موثر احتمالی در کارسینوم پاپیلاری تیروئید در شهر اصفهان در سال 1394 انجام شد.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر، بر روی 43 نمونه ی کارسینوم پاپیلاری تیروئید تایید شده توسط پاتولوژیست انجام شد. با استفاده از بلوک پارافینی بافت تثبیت شده در فرمالین، به روش Polymerase chain reaction (PCR) کیفی، بیان EBNA در بافت تومور بررسی شد. اطلاعات مربوط به سن، جنس، اندازه ی تومور و درگیری غدد لنفاوی از پرونده ی بیماران استخراج شد. در نهایت، اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های Mann-Whitney، Fisher''s exact و Independent t در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیان EBNA در 9 مورد (9/20 درصد) از نمونه ها شناسایی شد. بررسی رابطه ی بیان EBNA با عوامل مختلف نشان داد که بین سن افراد و بیان ژن ارتباط معنی داری وجود داشت (050/0 > P). در مقابل، دیگر عوامل مورد بررسی، رابطه ی معنی داری با بیان EBNA نداشتند (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که در حدود 21 درصد از بیماران EBNA بیان شد، احتمال ارتباط بین بروز بیماری و بیان این ژن وجود دارد، اما برای بررسی دقیق تر این موضوع، پیشنهاد می شود در طراحی مطالعات دیگر، گروه شاهد نیز مد نظر باشد.
    کلیدواژگان: Epstein، barr virus، کارسینوم پاپیلاری تیروئید، Epstein، barr virus nuclear antigen
  • امید آقاداودی، میلاد بنکدار هاشمی، حمید هاشم پور صفحات 1653-1659
    مقدمه
    در عمل جراحی ماستوئیدکتومی، به کاهش خونریزی در فیلد نیاز است تا کیفیت جراحی افزایش یابد؛ اما روش های موجود در کاهش خونریزی، عوارضی به همراه دارد. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر تجویز ترانگزامیک اسید وریدی بر میزان خونریزی و رضایت جراح حین عمل ماستوئیدکتومی بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی، 69 بیمار دارای اندیکاسیون ماستوئیدکتومی مورد بررسی قرار گرفتند. پس از کسب رضایت، بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله داروی رمی فنتانیل (1/0 میکروگرم بر کیلوگرم در دقیقه) را در حین عمل به همراه ترانگزامیک اسید (10 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت تزریقی دریافت کردند، اما در گروه شاهد فقط از تزریق رمی فنتانیل (2/0 میکروگرم بر کیلوگرم در دقیقه) در حین عمل استفاده شد. سپس میزان خونریزی، علایم همودینامیک و رضایت جراح در هر دو گروه مقایسه گردید.
    یافته ها
    حجم خونریزی در گروه های مداخله و شاهد به ترتیب 6/16 ± 1/62 و 5/25 ± 0/89 میلی لیتر گزارش شد (001/0 > P). میزان رضایت «عالی» در آن دسته از اعمال جراحی که بیمار ترانگزامیک اسید دریافت کرده بود، 4/82 و در اعمال جراحی گروه شاهد، 0/40 درصد به دست آمد (004/0 = P). میزان متوسط فشار خون در دقیقه ی 30 جراحی در گروه مداخله کمتر از گروه شاهد بود (5/5 ± 4/86 در مقابل 7/4 ± 4/90 میلی متر جیوه؛ 002/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که تجویز ترانگزامیک اسید در عمل جراحی ماستوئیدکتومی با کاهش میزان خونریزی حین عمل و رضایت بالاتر جراح همراه است. از آن جا که فشار خون در بیماران دریافت کننده ی این دارو بیشتر کاهش پیدا می کند، کنترل فشار خون در این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ترانگزامیک اسید، خونریزی، همودینامیک، جراحی
  • داریوش مرادی فارسانی، فیروزه اکرمی، خسرو نقیبی، بابک علی کیایی، بهزاد ناظم الرعایا صفحات 1660-1665
    مقدمه
    مشخص نمودن بیمارانی که به هر علتی در معرض خطر بیشتر ابتلا به درد بعد از عمل جراحی هستند، حایز اهمیت است. از آن جایی که مطالعات اندکی در رابطه با تاثیر سن و جنس بر درک درد بعد از عمل جراحی ویترکتومی وجود داشت، مطالعه ی حاضر انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی، 440 بیمار کاندیدای عمل جراحی ویترکتومی عمیق به طور تصادفی در سه گروه سنی 34-17، 52-35 و 70-53 ساله قرار گرفتند و به روش یکسان، تحت بیهوشی عمومی قرار گرفتند. شدت درد (بر اساس معیار Visual analog scale یا VAS) و میزان مصرف مخدر اضافی در بدو ورود به ریکاوری، 30 دقیقه و سپس، 1، 2، 4، 8، 16 و 24 ساعت بعد از ورود بیماران به ریکاوری بررسی و بین گروه های سنی و جنسی مقایسه گردید.
    یافته ها
    شدت درد در بدو ریکاوری در سه گروه 34-17، 52-35 و 70-53 ساله به ترتیب 46/1 ± 73/3، 08/1 ± 05/3 و 03/2±19/4 و اختلاف سه گروه معنی دار بود (001/0 > P). در سایر زمان ها نیز گروه سنی 70-53 ساله شدت درد بیشتری از بدو ورود به ریکاوری تا 24 ساعت بعد از عمل داشتند (050/0 > P برای همه ی زمان ها). همچنین، شدت درد از بدو ورود به ریکاوری تا 4 ساعت بعد از عمل، در خانم ها نسبت به آقایان بالاتر بود (050/0 > P برای همه ی زمان ها). فراوانی دریافت مخدر در سه گروه در هیچ یک از زمان های بدو ورود به ریکاوری تا 24 ساعت بعد از عمل تفاوت معنی داری نداشت (050/0 < P برای همه).
    نتیجه گیری
    خانم ها و افراد مسن، درد شدیدتر و در نتیجه نیاز به مراقبت بیشتر قبل و بعد از عمل ویترکتومی عمیق دارند.
    کلیدواژگان: درد بعد از عمل، جنس، سن، ویترکتومی
  • غلامحسین احمدزاده، سیدغفور موسوی، مریم کیانی، بهزاد محکی صفحات 1666-1673
    مقدمه
    مطابق با داده های سازمان بهداشت جهانی، عوامل انسانی (رفتاری) در 60 درصد تصادفات نقلیه ای، به عنوان دلیل اصلی و در 95 درصد کل تصادفات نیز به عنوان یک عامل تاثیرگذار به شمار می آیند. مرگ و میر حوادث رانندگی در ایران، 15 برابر کشورهای توسعه یافته است. عوامل گوناگونی در بروز رفتار پرخطر رانندگی نقش دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط پرخاشگری و مصرف مواد مخدر با تعداد و شدت تصادفات رانندگی بود.
    روش ها
    این مطالعه، از نوع توصیفی- تحلیلی و بررسی مقطعی بود. داده ها از طریق توزیع دو پرسش نامه ی دموگرافیک (مشتمل بر سن، جنس، مصرف دخانیات، سوء مصرف مواد مخدر) و پرسش نامه ی پرخاشگری Buss and Perry (Buss and Perry aggression questionnaire یا AGQ) در شهر اصفهان در سال 1394 جمع آوری شد. پرسش نامه ی AGQ شامل 29 ماده است که جهت سنجش پرخاشگری استفاده می شود. در صورت به دست آمدن نمره ی بیش از 87، فرد پرخاشگر محسوب می شود. برای واکاوی اطلاعات، از آزمون 2χ، آزمون تعقیبی Tukey و آزمون های Wilcoxon، Kruskall-wallis، ANOVA و Mann-Whitney و همچنین، نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    از 450 راننده ی مورد پژوهش، 26 درصد افراد نمره ی آزمون AGQ بیشتر از 87 و 74 درصد نمره ی آزمون کمتر از 87 داشتند. 40 درصد افراد مورد بررسی، دارای سابقه ی مصرف سیگار و 2/16 درصد دارای سابقه ی مصرف مواد مخدر بودند. 8/28 درصد تصادفات صورت گرفته منجر به جرح، 4/12 درصد منجر به فوت و 8/58 درصد منجر به خسارت مالی شده بودند. مصرف مواد مخدر و سیگار با تعداد و شدت تصادفات رانندگی ارتباط داشت (001/0 = P برای هر دو). همچنین، پرخاشگری با تعداد (017/0 = P) و شدت تصادفات (006/0 = P) مرتبط بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه از وجود ارتباط بین فراوانی و شدت تصادفات با پرخاشگری، مصرف سیگار و سوء مصرف مواد مخدر حکایت دارد. این یافته ها، لزوم توجه بیشتر به ارزیابی پرخاشگری و مصرف مواد در رانندگان توسط دستگاه های مسوول را مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، مواد، رانندگی، تصادفات
  • مقاله کوتاه
  • راضیه دهبانی پور، زهرا طاهانسب، نفیسه ملکی، علی اکبر رضایی، جمشید فقری صفحات 1674-1679
    مقدمه
    عفونت های دستگاه ادراری در تمام گروه های سنی ایجاد می شوند و از عفونت های باکتریایی شایع می باشند. با توجه به عوارض متعدد عفونت های ادراری، درمان به موقع و مناسب آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های Escherichia coli جدا شده از عفونت های ادراری بیماران بستری و غیر بستری در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه، 135 ایزوله ی Escherichia coli با استفاده از کشت روی محیط های تشخیصی Eosin methylene blue و Blood agar و نیز انجام آزمایش های بیوشیمیایی، سویه های Escherichia coli از نمونه های ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری جداسازی شدند. سپس، آزمایش آنتی بیوگرام با روش Kirby-Bauer جهت تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی این سویه ها انجام شد.
    یافته ها
    از میان 135 نمونه ی مطالعه شده، 5/67 درصد ایزوله های Escherichia coli متعلق به بیماران سرپایی و 5/32 درصد نیز متعلق به بیماران بستری بودند. در ضمن، 92 نمونه مربوط به افراد مونث و 43 نمونه مربوط به افراد مذکر بود. مقاومت نسبت به آمپی سیلین، سفتازیدیم، نالیدیکسیک اسید و کوتریموکسازول بیش از 50 درصد بود. میزان مقاومت نسبت به سفتازیدیم، آمپی سیلین، کوتریموکسازول، سفپیم و سفوتاکسیم در بیماران سرپایی بیش از بیماران بستری بود.
    نتیجه گیری
    امروزه، به دلیل مصرف بی رویه ی آنتی بیوتیک ها و افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی در این باکتری ها، ضروری است آزمایش های مقاومت آنتی بیوتیکی در آزمایشگاه ها به طور معمول انجام شود.
    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، Escherichia coli، مقاومت آنتی میکروبیال
|
  • Mozhgan Mokhtari, Mona Bahreini, Isfahani, Faegheh Naji, Ali Safaei Pages 1648-1652
    Background
    Papillary thyroid carcinoma is the most prevalent malignancy of thyroid gland and is significantly lymphtropic. Epstein-Barr virus (EBV) infection may play an important role in the development of this malignancy. The aim of this study was to investigate the expression of Epstein-Barr virus nuclear antigen (EBNA), as a probable risk factor, in papillary thyroid carcinoma in a population of patients in Isfahan city, Iran, in the year 2015.
    Methods
    This study was performed on 43 cases of papillary thyroid carcinoma confirmed by pathologist. Using qualitative polymerase chain reaction (PCR) method in formalin-fixed paraffin-embedded tissue specimens, EBNA expression in tumor tissue was investigated. Information on age, sex, tumor size, lymph node status and metastasis were collected from the patient's medical records. The collected data were analyzed using independent t and chi-square tests via SPSS software.
    Findings: EBNA antigen expression was detected in 9 cases (20.9%). The relationship between different factors and EBNA antigen expression showed a significant relationship between patient's age and gene expression (P 0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, Epstein-Barr virus may have a role in pathogenesis of papillary thyroid carcinoma. Further studies with control group are necessary to confirm the issue.
    Keywords: Epstein-Barr virus (EBV), Papillary thyroid carcinoma, Epstein, Barr virus nuclear antigen (EBNA)
  • Omid Aghadavoudi, Milad Bonakdar Hashemi, Hamid Hashempour Pages 1653-1659
    Background
    To increase the quality of surgery, getting to low levels of perioperative bleeding is needed in mastoidectomy; however, the existing methods have some complications. The aim of this study was to evaluate the effect of intravenous tranexamic acid on bleeding volume and surgeon's satisfaction during mastoidectomy.
    Methods
    In this randomized clinical trial study, 69 patients with indications of mastoidectomy were evaluated. After obtaining informed consent, the patients were divided into two groups randomly. The case group received infusion of remifentanil (0.1 μg/kg/minute) during surgery as well as tranexamic acid (10 mg/kg) at the beginning of surgery. The control group received only remifentanil (0.2 μg/kg/minute) during the surgery. The mean volume of bleeding, hemodynamic parameters and the surgeon's satisfaction were compared between the groups.
    Findings: The mean bleeding volumes were 62.1 ± 16.6 and 89.0 ± 25.5 ml in the case and control groups, respectively (P
    Conclusion
    Our study showed that the administration of tranexamic acid is associated with lower perioperative bleeding and also increased surgeon's satisfaction. As the mean arterial pressure was lower in these patients, careful monitoring of the blood pressure is necessary during the surgery.
    Keywords: Tranexamic acid, Hemorrhage, Hemodynamics, Surgery
  • Daryoush Moradi, Farsani, Firoozeh Akrami, Khorou Naghibi, Babak Alikiaii, Behzad Nazemorroaya Pages 1660-1665
    Background
    Regardless of the exact reason, it is important to identify patients who are at greater risk for pain. There are few studies about the effects of age and gender in pain perception during and after deep vitrectomy; so, we performed this study to evaluate the effects of these two factors in this regard.
    Methods
    In a descriptive study, 440 patients scheduled for deep vitrectomy were randomly allocated to three age groups, group 1: 17-34, group 2: 35-52, and group 3: 53-70 years old. General anesthesia was performed in the same manner in all the groups. Pain intensity [based on the visual analog scale (VAS)] and additional opioid consumption was assessed on entrance to the recovery room, and 30 and 60 minutes and 2, 4, 8, 16 and 24 hours after arrival it.
    Findings: Pain intensity in time of entrance to recovery room was 3.73 ± 1.46, 3.05 ± 1.08 and 4.19 ± 2.03 in groups of 17-34, 35-52 and 53-70 years, respectively and the difference between the groups was significant (P 0.050 for all).
    Conclusion
    Women and elder patients experience more intense pain after deep vitrectomy.
    Keywords: Age, Gender, Postoperative pain, Vitrectomy
  • Gholam Hossein Ahmadzedeh, Sayed Ghafour Mousavi, Maryam Kiani, Behzad Mahaki Pages 1666-1673
    Background
    According to WHO reports, human factors are major contributing causes in 60% of car accidents and 95% of all other accidents. The mortality rate of car accidents in Iran is over 15 times more than developed countries. Several indices contribute to the occurrence of dangerous driving behaviors. We aimed to assess the relationship between the frequency and severity of traffic accidents and aggression, smoking, and substance abuse.
    Methods
    This was an analytical cross-sectional survey. Data were collected in Isfahan city, Iran, during the year 2015 through distribution of two questionnaires, Buss and Perry aggression questionnaire (AGQ), and a demographic researcher-made one. The data were analyzed using chi-square, post-hoc Tukey, Wilcoxon, Kruskal-Wallis, ANOVA, and Mann-Whitney tests via SPSS software.
    Findings: From 450 drivers, 26% had AGQ score of more than 78, and in 74% the score was less than 78. Smoking and substance abuse frequencies were 40% and 16.2%, respectively. 28.8% of accidents were led to injury, 12.4% to death, and 58.8% to financial damages. Smoking and substance abuse had relationship with the number and severity of traffic accidents (P = 0.001 for both). In addition, aggression had relationship with the number (P = 0.017) and severity (P = 0.006) of traffic accidents, too.
    Conclusion
    This study shows significant correlation between the frequency and the severity of traffic accidents and aggression and substance abuse. The findings lay more emphasis on the significance of evaluating aggression and substance abuse in drivers by the responsible agencies.
    Keywords: Aggression, Substance, Driving, Accident
  • Razieh Dehbanipour, Zahra Tahanasab, Nafiseh Maleki, Aliakbar Rezaei, Jamshid Faghri Pages 1674-1679
    Background
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most frequent infectious diseases and can occur in all age groups. Due to various complications of urinary tract infections, timely and proper treatment seems important. This study aimed to assess the antibiotic resistant pattern in Escherichia coli derived from outpatients and inpatients with urinary tract infections in Alzahra Hospital, Isfahan, Iran
    Methods
    135 isolates of Escherichia coli (from urine) were collected from September to February, 2013, from Alzahra Hospital (Isfahan, Iran). The samples were cultured on nutrient agar, Mac Conkey agar, Blood agar and Eosin methylene blue (EMB) agar. Bacterial susceptibility to antimicrobial agents was determined using Kirby-Bauer disk diffusion method as recommended by the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) guidelines.
    Findings: Among 135 Escherichia coli isolates, 91 isolates belonged to outpatients and 44 to inpatients. In total, 68% of the participants were women. Antibiotic resistance to ampicillin, ceftazidime, nalidixic acid and trimethoprim/sulfamethoxazole were higher than 50%. The rates of resistance to ceftazidime, ampicillin, trimethoprim/sulfamethoxazole, cefepime, and cefotaxime in outpatients were higher than in inpatients.
    Conclusion
    Due to excessive use of antibiotics and increasing antibiotic resistance, it is necessary to perform antibiotic resistance tests routinely in laboratories.
    Keywords: Antimicrobial resistance, Escherichia coli, Urinary tract infections