فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:21 Issue: 5, 2017

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 5, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/10/29
  • تعداد عناوین: 11
|
  • زهرا علی زاده، فرزین حلب چی، پردیس نورمحمدپور، رضا مظاهری *، مستانه رجبیان تابش صفحات 238-246
    سابقه و هدف
    ورزش و اضافه وزن مشکلی رو به رشد در جهان است و می توان آن را نتیجه عدم تعادل بین انرژی دریافتی و مصرفی دانست. مطالعات مختلف حاکی از رابطه بین ورزش و ایجاد تعادل منفی انرژی در بدن است. هدف از این مطالعه، تعیین اثر ورزش دینامیک با شدت بالا در کوتاه مدت بر انرژی دریافتی، میزان مصرف درشت مغذی ها و شاخصهای اشتها است.
    مواد و روش ها
    هشتاد و هفت زنان کم تحرک دارای اضافه وزن تحت یک جلسه ورزش با شدت بالا بر روی تردمیل با پروتکل بروس قرار گرفتند. آزمودنی ها رژیم غذایی خود را 24 ساعت قبل و بعد از ورزش با استفاده از یادآمد غذایی 24 ساعته ثبت و در طی 30 دقیقه قبل و بعد از مداخله پرسشنامه شاخصهای اشتها را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار SPSS 17 آنالیز شد. سطح معنیداری برای مقایسه تغییرات قبل و بعد از مداخله، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دریافت کالری طی 24 ساعت پس از مداخله به طور معنی داری کاهش یافت (004/0>p). کاهش معنی داری در مصرف روزانه کربوهیدرات و پروتئین پس از ورزش دیده شد (به ترتیب 015/0>p ، 023/0>p). رابطه میان کاهش کربوهیدرات مصرفی طی 24 ساعت پس از ورزش و شدت ورزش معکوس بود (008/0=p). تغییر معنی داری در مصرف چربی دیده نشد (079/0=p). شرکت کنندگان پس از تمرین ورزشی به طور معنی داری تمایل بیشتری به مصرف غذاهای شور و ترش داشتند (به ترتیب 003/0>p، 001/0>p). درهرحال تغییر اشتها در زمینه احساس پری، سیری، گرسنگی و تمایل به مصرف مواد غذایی و همچنین تمایل به غذاهای شیرین و چرب به طور قابل توجهی تغییر نکرد (05/0
    نتیجه گیری
    یک جلسه تمرین دینامیک با شدت بالا بر تردمیل میتواند مصرف انرژی، کربوهیدرات و پروتئین را طی 24 ساعت پس از ورزش کاهش دهد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، چاقی، اشتها، مصرف انرژی
  • نورالله جاودانه *، امیر لطافت کار، نازنین کامرانی فراز صفحات 247-254
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع بالای اسپرین و ناپایداری مچ پا و پیامدهای جانبی نگرانکنندهی متعاقب آن مثل کاهش تعادل و افزایش نوسان پاسچر، ضرورت اجرای اقدامات پیشگیرانه از بروز این آسیب را بیان می دارد. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات مقاومتی بر تعادل و نوسان پوسچر ورزشکاران مرد بسکتبالیست مبتلا به بیثباتی عملکردی مچ پا بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر با توجه به اعمال مداخله از نوع نیمه تجربی میباشد. 24 مرد نخبه بسکتبالیست مبتلا به ناپایداری عملکردی مچ پا در این تحقیق شرکت کردند. پس از غربالگری اولیه و شناسایی ورزشکاران واجد شرایط با استفاده از پرسشنامه عملکردی مچ پا، ورزشکاران به دو گروه تجربی(12=n) و کنترل (12=n) تقسیم شدند. ارزیابی میزان نوسان پوسچر بوسیله صفحه نیرو و تعادل پویا بوسیله تست Y صورت گرفت. سپس ورزشکاران گروه تجربی تمرینات مقاومتی را به مدت هشت هفته انجام دادند.
    یافته ها
    نتایج آزمونهای آماری نشان داد که تمرینات مقاومتی روی تعادل پویا و میزان نوسان پوسچر ورزشکاران مرد بسکتبالیست دارای بیثباتی عملکردی مچ پا اثر دارد و به طور معنیداری باعث کاهش نوسان پوسچر و افزایش تعادل پویا میشود (05/0≥p ).
    نتیجه گیری
    افزودن برنامه های تمرینات مقاومتی با وزنه به برنامه های درمانی توانبخشی مردان نخبه بسکتبالیست دارای ناپایداری عملکردی مچ پا جهت تسهیل محدودیت ناشی از این آسیب مانند نقص تعادل و نوسان پوسچر، توصیه میشود.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، تعادل، نوسان پوسچر، ناپایداری عملکردی مچ پا
  • فاطمه شکوهیان *، محمدجعفر تارخ صفحات 255-262
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت بازاریابی و روند روبه افزایش استفاده از محرک های آن و اینکه پاسخ مغز به این محرک های بازاریابی با استفاده از مغزنگاری الکتریکی(EEG) چگونه است این تحقیق انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی انجام گرفته است. روش پیشنهادی مبتنی بر شمارش سینوس های امواج در مدت زمان نمایش کالاها و مشخص کردن نوع امواج و مناطق فعال مغزی می باشد، بهطوری که تطابق بین نوع امواج و مناطق فعال در مغز اطلاعات ارزشمندی را به ما می دهد که به واسطه آن می توانیم محرک های بازاریابی و تاثیر آن روی افراد را بررسی کنیم. برای ضبط سیگنال های مغزی از نرم افزار Scan LT version 1.2 استفاده شده است.
    یافته ها
    در تحقیق آتی مناطق فعال مغزی و تاثیر آن بر انتخاب افراد در کالاهای تجاری نشان میدهد که در این راستا از امواج مغزی به عنوان یک روش سنجش فعالیت مغزی استفاده شده است. با توجه به مناطق فعال مغزی قطعه پیشانی به عنوان منطقه فعال انتخاب شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بهدست آمده به نظر می رسد که خاطرات را می توان به عنوان بهترین محرک در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، مغز نگاری الکتریکی، نگرش مشتریان، سیگنال های عصبی
  • احسان زارعی، سمیه انیسی * صفحات 263-271
    سابقه و هدف
    شاخصهای عملکردی یکی از روشهای سنجش موفقیت در دستیابی به اهداف نظام سلامت میباشد. این مطالعه با هدف تعیین تغییرات شاخصهای عملکردی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قبل و بعد از اجرای طرح تحول سلامت انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه متکی بر داده های موجود (Routine data base study) با استفاده از داده های عملکردی سالهای 1391 تا 1394، یعنی دو سال قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت انجام شد. داده های مورد نیاز از طریق واحدهای آمار بیمارستانهای مورد مطالعه جمع آوری و با استفاده از آزمونهای آماری شاپیرو ویلک، تی تست زوجی، ویلکاکسون و من ویتنی تحت نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان اشغال تخت، میزان گردش تخت، میانگین مراجعین بستری، سرپایی و اورژانس و تعداد اعمال جراحی پس از اجرای طرح تحول افزایش معناداری داشت (05/0≥p). همچنین متوسط مدت اقامت بیماران 2/0 روز کاهش یافته بود ( 05/0p£). تغییر در شاخصهای عملکردی ارتباط معناداری با مکان، تعداد تخت و تخصصی بودن بیمارستان نداشت.
    نتیجه گیری
    میزان استفاده از خدمات بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت به طور معناداری افزایش پیدا کرده است که میتواند باعث ارایه خدمت به تعداد بیشتری از بیماران و افزایش دسترسی به خدمات سلامت و در نتیجه بهبود و توسعه عدالت در سلامت گردد.
    کلیدواژگان: شاخص?های عمکردی، بیمارستان?های دولتی، طرح تحول نظام سلامت
  • وحید غریبی *، جواد ملکوتی، محمدحسین ابراهیمی، شهرام ارسنگ جنگ، مهسا خدادادی تیرکلایی، عادله واحدی، منیره زینلی پور بنادکوکی صفحات 272-281
    سابقه و هدف
    امروزه موضوعاتی همچون سلامت روانی کارکنان و استرس شغلی را از جمله عوامل مهم و موثر در بروز حوادث شغلی میدانند. صنایع عمرانی در بین صنایع و مشاغل مختلف جزو خطرناکترین صنایع در دنیا به شمار می آیند. این پژوهش با هدف تعیین وضعیت سلامت عمومی و استرس شغلی در بین کارگران یک پروژه عمرانی در سال 1394 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعهی توصیفی مقطعی از بین 330 کارگر، 118 نفر به طریق تصادفی انتخاب گردیدند. ابزارهای پژوهش شامل چک لیستی برای ثبت مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه های سلامت عمومی (GHQ28) و استرس شغلی (HSE) بود که همگی از روایی و پایایی مناسبی برخوردار بودند. نمرهگذاری سوالات به روش لیکرت صورت پذیرفت. بهمنظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای آماری کای دو، تی مستقل و تحلیل واریانس یکطرفه و همچنین نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.
    یافته ها
    91% از کارگران حداقل در یکی از زیرمقیاسهای پنجگانهی استرس شغلی در وضعیت نامطلوب بودند. 1/33% از کارگران از نظر وضعیت سلامت عمومی در وضعیت غیرطبیعی قرار داشتند. بین متغیرهای سلامت عمومی و استرس شغلی ارتباط معنادار مشاهده گردید (001/0p<).
    نتیجه گیری
    شیوع استرس شغلی در بین کارکنان پروژه های عمرانی، زیاد میباشد از طرفی طبق نتایج، استرس شغلی اثر منفی بر روی سلامت عمومی کارگران میگذارد لذا برای دستیابی بهتر به سلامت عمومی کارکنان، باید به موضوع استرس شغلی توجه ویژهای داشت که از جمله راهکارهای کنترلی، جذب و بکارگیری کارشناسان بهداشت حرفهای و افزایش نظارتهای مراکز بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی بر پروژه های عمرانی پیشنهاد میگردد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، استرس شغلی، صنعت عمرانی
  • سجاد خانجانی، علی اکبر فروغی *، خیرالله صادقی، سیدعبدالمجید بحرینیان صفحات 282-289
    سابقه و هدف
    با ظهور موج سوم درمان های شناختی- رفتاری که عمدتا مبتنی بر ذهن آگاهی و پذیرش هستند، «شفقت» (compassion) و «شفقت به خود» (self compassion) نیز مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است. سازه شفقت به خود را نخستین بار کریستین نف (2003) تعریف کرد و ابزارهایی برای آن معرفی کرد. پژوهش حاضر به منظور تعیین ساختار عاملی، روایی و پایایی فرم کوتاه مقیاس شفقت به خود انجام شد تا ابزار مناسبی برای کاربرد در کار بالینی و تحقیق، به متخصصان و محققان حوزه سلامت روان معرفی شود.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی ویژگی های روانسنجی و تحلیل ساختار عاملی این مقیاس، 210 نفر (103 پسر و 107 دختر) از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. همچنین از آزمودنی ها خواسته شد که مقیاس های شرم بیرونی، عاطفهی منفی و کمال گرایی را تکمیل کنند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار لیزرل و SSPS-18 استفاده شد. آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی و تحلیل عاملی تاییدی محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی تاییدی از ساختار 3 عاملی مقیاس شفقت به خود در نمونهی ایرانی حمایت کرد (89/0CFI=، 84/0NFI=، 08/0RMSEA=). مقیاس شفقت به خود همبستگی منفی و معناداری با کمال گرایی (33/0-) و عاطفهی منفی (38/0) و شرم بیرونی (21/0-) داشت. همچنین ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس و عامل های «خودمهربانی- خود قضاوتی»، «تجربه مشترک بشری- انزوا» و «ذهن آگاهی- همانندسازی افراطی» به ترتیب 79/0، 68/0، 71/0 و 86/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    مقیاس شفقت به خود از ویژگی های روانسنجی مناسبی در جامعهی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی برخوردار است. در مطالعاتی که فقط به نمرهی کل شفقت به خود نیاز است از فرم کوتاه این پرسشنامه می توان استفاده کرد. همچنین در تحقیقاتی که لازم است از نمونه های بالایی استفاده شود، تعداد پرسشنامه ها زیاد است یا در موقعیت های درمانی که نیاز به بازنگری مکرر شفقت به خود است، استفاده از فرم کوتاه می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: اعتبار، پایایی، تحلیل عاملی تاییدی، شفقت به خود
  • اسماعیل سلطانی *، سیروس مومن زاده، سیده زهره حسینی، سیدعبدالمجید بحرینیان صفحات 290-297
    سابقه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی مشخصات روانسنجی پرسشنامه آمیختگی شناختی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران بود.
    مواد و روش ها
    324 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به صورت تصادفی خوشهای انتخاب و با تکمیل پرسشنامه های آمیختگی شناختی، باورپذیری افکار و احساسات اضطرابی، پذیرش و عمل، پذیرش و عمل اضطراب اجتماعی، اضطراب در تعامل اجتماعی، زندگی مبتنی بر ارزش و پرسشنامه کیفیت زندگی در این پژوهش شرکت کردند. تحلیل عامل به روش مولفه های اصلی و روایی همگرا و واگرا برای ارزیابی روایی پرسشنامه آمیختگی شناختی انجام شد. برای محاسبه پایایی پرسشنامه آمیختگی شناختی نیز از آلفای کرونباخ و پایایی بازآزمایی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی به روش مولفه های اصلی نشاندهندهی یک عامل بود که 89/54 درصد از واریانس را تبیین میکند. شواهدی از روایی همگرا و واگرای پرسشنامه آمیختگی شناختی از طریق همبستگی مثبت آن با پرسشنامه های باورپذیری افکار و احساسات اضطرابی، پذیرش و عمل، اضطراب در تعامل اجتماعی و همبستگی منفی آن با پرسشنامه های پذیرش و عمل اضطراب اجتماعی، زندگی مبتنی بر ارزش و کیفیت زندگی بدست آمد. پایایی پرسشنامه آمیختگی شناختی از طریق محاسبه آلفای کرونباخ و ضریب بازآزمایی به ترتیب برابر با 86/0 و 86/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نسخه ایرانی پرسشنامه آمیختگی شناختی سطح قابل پذیرشی از روایی و پایایی در دانشجویان دانشگاه دارد. پرسشنامه آمیختگی شناختی یک مقیاس روا و پایا است و میتواند در مداخلات پژوهشی و درمانی به کار رود.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، پرسش?نامه آمیختگی شناختی
  • مهرزاد خارستانی *، مجتبی اسمعیلی آبدر صفحات 298-304
    سابقه و هدف
    تصویرسازی ذهنی، شبیهسازی یا بازآفرینی یک تجربه ادراکی در میان تعدیلکننده های حسی است. هدف این پژوهش، تبیین شاخص های روان سنجی پرسش نامهی تصویرسازی بینایی و حسی- حرکتی در بین بیماران مالتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از نوع بررسی اعتبار و پایایی است، 110 نفر از بیماران مالتیپل اسکلروزیس شهر اهواز، به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار این تحقیق پرسش نامهی «تصویرسازی بینایی و حسی- حرکتی» بود. جهت تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری، همسانی درونی از آلفای کرونباخ و پایایی زمانی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی تاییدی برازش مناسبی را به همراه داشت، همچنین پرسش نامه و عامل های آن از همسانی درونی و پایایی زمانی مطلوب و قابل قبولی برخوردار بود، به گونه ای که ثبات درونی خرده مقیاس بینایی 86/0 و خرده مقیاس حسی- حرکتی 91/0 و پایایی زمانی (82/0) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر مشخص می کند که پرسش نامهی تصویرسازی بینایی و حسی- حرکتی برای ارزیابی تصویرسازی بینایی و حسی- حرکتی در بین جامعه بیماران ایرانی مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس اعتبار و پایایی مناسبی دارد.
    کلیدواژگان: روانسنجی، پرسشنامه، تصویرسازی بینایی، تصویرسازی حسی حرکتی، اسکلروزیس چندگانه
  • مریم بختیاری، مجتی تاشکه، میثم بازانی *، سعید محمدی صفحات 305-312
    سابقه و هدف
    پژوهش نشان داده است که پرخاشگری در زنان و مردان متفاوت است. هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی میان تنظیم شناختی هیجان و پرخاشگری بود.
    مواد و روش ها
    جامعهی آماری دانشجویان دانشگاه خوارزمی تهران بود که از طریق روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای 300 نفر از آنان انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسش نامهی پرخاشگری باس-پری (AQ) و فرم کوتاه پرسش نامهی نظم جویی شناختی هیجان (CERQ) بود. علاوه بر محاسبهی شاخصهای توصیفی، داده ها با استفاده از ضرایب همبستگی، آزمون t برای گروه های مستقل و تحلیل رگرسیون چندمتغیره، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که جنسیت با پرخاشگری و دو نوع جسمانی و کلامی آن رابطهی معناداری دارد و مردان از زنان پرخاشگرتر هستند. با این حال، جنسیت با راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، رابطهی معناداری نداشت. کنترل جنسیت باعث شد که همبستگی منفی و معناداری میان تنظیم هیجان انطباقی و پرخاشگری جسمانی مشاهده شود. راهبردهای تمرکز مجدد بر برنامه ریزی و سرزنش دیگران، پرخاشگری و دو نوع کلامی و جسمانی آن را در مردان پیش بینی می کرد. در زنان هم راهبرد فاجعه سازی قادر به پیش بینی پرخاشگری کلامی و جسمانی بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که در زنان و مردان راهبردهای تنظیم هیجان متفاوتی با پرخاشگری رابطه دارند. این مساله دارای تلویحاتی برای کاربست بالینی در درمان پرخاشگری زنان و مردان است.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، تنظیم شناختی هیجان، جنسیت
  • شهربانو کیهانیان، مریم ذاکری حمیدی *، فروغ چهره گشا، محمدمنصور ساروی، شادی ساروی، علی ساروی صفحات 313-319
    سابقه و هدف
    یکی از مهمترین شاخص های تعیین کننده پیش آگهی و اتخاذ نوع درمان، میزان درگیری غدد لنفاوی ناحیه ای است. از اینرو، مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی درگیری غدد لنفاوی در بیماران مبتلا به سرطان معده انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه متکی بر داده های موجود Routine data base study روی 110 پرونده بیماران مبتلا به سرطان معده که طی سال های 1389 تا 1394 تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و پزشکی بیماران بود. تجزیه و تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آزمون chi-square انجام شد.
    یافته ها
    اکثر بیماران (89/28%) درگروه سنی 70-61 سال بودند. 56/65% از بیماران، مرد بودند. 33/73% از بیماران درگیری غدد لنفاوی داشتند که 93/43% از آنها بیش از 7 غده لنفاوی درگیر داشتند. محل سکونت اکثر بیماران (11/31%)، نوشهر و چالوس بود. شایعترین علامت بالینی (22/62%)، درد اپیگاستر بود. شایعترین محل تومور (44/54%)، یک سوم تحتانی معده بود. شایعترین پاتولوژی تومور (67/96%)، آدنوکارسینوم و سایز توده در اکثر بیماران (22/52%)، بالای 4 سانتیمتر بود. 50% از بیماران، III grade و 44/44% از بیماران، III stage داشتند. اکثر بیماران (43%) درگیری ساب سروز و 89/8% بیماران، متاستاز دوردست داشتند. درگیری غدد لنفاوی با سایز، stage و عمق تهاجم بافتی تومور، رابطهی معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    33/73% از بیماران درگیری غدد لنفاوی داشتند. با توجه به بروز بالای سرطان پیشرفته معده، بالابودن Stage، سایز و عمق تومور در زمان تشخیص و خفیف بودن علایم بالینی و بنابراین عدم انجام بررسی های تشخیصی به موقع، غربالگری سرطان معده در سنین بالای 60 سال توصیه میشود.
    کلیدواژگان: سرطان معده، غددلنفاوی، متاستاز
  • فاطمه شاکرمی، فهیمه علیزاده، شهره زارع کاریزی *، محمدتقی اکبری، رضا میرفخرایی صفحات 320-326
    سابقه و هدف
    سقط مکرر به معنی از دست دادن سه یا بیش از سه بارداری قبل از هفته بیستم حاملگی است که حدود 1 تا 5% زنان باردار را تحت تاثیر قرار می‏دهد. نیتریک اکسید سنتاز اندوتلیالی (eNOS) آنزیمی است که در طی بارداری روی گنادوتروپین جنینی اثر می‏گذارد. مطالعات قبلی وابستگی بین فعالیت eNOS و بارداری را نشان داده است، اما امروزه ارتباط بین چند شکلی های این ژن و سندرم سقط مکرر اختلاف نظر وجود دارد. در این مطالعه ارتباط بین پلی‏مورفیسم rs1177443، rs1799983 و VNTR اینترون 4 ژن eNOS با سقط مکرر جنین بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 80 خانم با سابقه دو یا سه سقط مکرر با علت ناشناخته به عنوان گروه بیمار و 80 خانم که حداقل دو بارداری موفق داشته و هیچ زمینه‏ای از سقط نداشتند به عنوان گروه کنترل صورت گرفت. پس از استخراج DNA حضور یا عدم حضور SNPهای مذکور توسط تکنیک PCR-RFLP با استفاده از آنزیم‏های محدودالاثر MnlI و BanII به ترتیب بررسی شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 و آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت معنی‏داری میان پلی‏مورفیسم‏های جایگاه rs11771443 (16/0=p)، rs1799983 (15/0=p) و VNTR اینترون 4 (48/0=p) ژن نیتریک اکسید سنتاز اندوتلیالی در گروه بیمار و گروه کنترل وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده، ارتباط معنیداری میان سه پلی‏مورفیسم مذکور ژن نیتریک اکسید سنتاز اندوتلیالی و سقط مکرر وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ژن نیتریک اکسید سنتاز اندوتلیالی، پلی مورفیسم، سقط مکرر، شل شدن عضلات صاف
|
  • Zahra Alizadeh, Farzin Halabchi, Pardis Noormohammadpour, Reza Mazaheri *, Mastaneh Rajabian Tabesh Pages 238-246
    Background And Aim
    Obesity is a growing problem in the world due to an imbalance between energy intake and energy expenditure. Evidences show relation between negative energy balance following physical activity and weight loss. The purpose of this study was to examine the acute effect of high intensity dynamic exercise on 24-hour energy intake, macronutrient preferences and appetite indices.
    Materials And Methods
    Eighty-seven sedentary overweight, 25-40 aged women underwent an acute high intensity exercise session on the treadmill under Bruce protocol. Dietary intake was evaluated by using 24-hour food record, before and after the interval. An appetite questionnaire was filled during 30 minutes before and after the exercise. The data were analyzed by SPSS 17 software. The level of significance for comparing the results of before and after trial was considered at p
    Results
    Absolute energy intake along 24-hour after interval was significantly decreased (p=0.004). Daily intake of carbohydrate and protein was decreased significantly (respectively p=0.015, p=0.023) after trial. The reverse relation was seen between carbohydrate intake and intensity of exercise (p=0.008). No significant change was found in daily fat intake (p=0.079). Significant changes were found in the tendency of the participants into salty and savory foods (respectively p=0.003, p=0.001). However, appetite behavior in relation to fullness, satiety, hunger, prospective food consumption, and tendency to sweet and fatty foods did not change significantly (p >0.05).
    Conclusion
    One session of high intensity dynamic exercise could decrease 24-hour calorie intake as well as carbohydrate and protein intake in overweight and obese women.
    Keywords: Physical activity, Obesity, Appetite, Energy expenditure
  • Noorollah Javdaneh *, Amir Letafatkar, Nazanin Kamrani Faraz Pages 247-254
    Background And Aim
    Considering the high prevalence of sprain and ankle instability and subsequent adverse outcomes such as decreased balance and increased postural sway, implementation of preventive measures of injury is necessary. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of resistance training on balance and postural sway of basketball men athletes with functional ankle instability.
    Materials And Methods
    This study is quasi-experimental. 24 male basketball players with functional ankle instability participated in this study. After primary screening and identification of eligible athletes with ankle joint functional assessment tool (AJFAT), subjects were divided into the experimental (n = 12) and control group (n = 12). Assessment of postural sway by the force plate and dynamic balance by Y test was conducted. The experimental group did resistance training for eight weeks.
    Results
    Statistical tests showed that resistance training affected on dynamic balance and postural sway in basketball male athletes with functional ankle instability and significantly reduced their postural sway and increased dynamic balance (p˂0/05).
    Conclusion
    Add resistance training with weights to rehabilitation programs on men's basketball programs with FAI to ease restrictions caused by this injury such as impairment of balance and postural sway, is recommended.
    Keywords: Resistance training, Dynamic balance, Postural sways, Functional ankle instability
  • Fateme Shekohian *, Mohammad Jafar Tarokh Pages 255-262
    Background And Aim
    This research has been conducted regarding the importance of marketing, the increasing process of using its stimuli and how the brain response is to these marketing stimuli with reference to applying electric electroencephalogram (EEG).
    Materials And Methods
    The research is experimental in terms of approach. The proposed method is based on counting the number of sinus waves at display time of goods and specifies the type of brain waves and active regions in a way that matching between wave types and active regions in brain provides us with valuable information by which we can review marketing stimuli and their effects on people. To record brain signals, Scan IT Version 1.2 software was used.
    Results
    Future research indicates active regions of brain and their effects on choosing people in commercial goods. In this regard, brain waves were used as an evaluation method of brain activity.
    Conclusion
    According to the results, it seems that memories can be considered as the best stimulus.
    Keywords: Neuro marketing, Electronic imaging, Customer attitudes, Neuro signals
  • Ehsan Zarei, Somayeh Anisi * Pages 263-271
    Background And Aim
    Performance indicators are one of the ways to measure success in achieving the goals of health systems. This study aimed to assess the changes of the hospital performance indicators before and after the implementing health sector evolution plan (HSEP) in Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    Routine data base study was carried out using performance data of 2012 to 2015, two years before and after the implementation of HSEP. The data were collected through the statistics office of hospitals and were analyzed using the Shapiro Wilk test, paired t test, Wilcoxon and Mann-Whitney tests by SPSS.21 software.
    Results
    Bed occupancy rate, bed turnover rate, mean number of inpatient, outpatient and emergency users, and number of surgical procedures were significantly increased after the HSEP implementation (p≤ 0.05). The average length of stay was reduced by 0.2 days (p≤ 0.05). Changes in the performance indicators were not related with the location, number of beds and the specialty of hospital.
    Conclusion
    After the implementation of HSEP, the use of services of Shahid Beheshti University of Medical Sciences hospitals increased significantly which can lead to provide services to more patients and increased access to health services and thus improvement of health equity.
    Keywords: Performance indicators, Public hospital, Health sector evolution plan (HSEP)
  • Vahid Gharibi *, Javad Malakouti, Mohammad Hossein Ebrahimi, Shahram Arsang Jang, Mahsa Khodadadi, Adeleh Vahedi, Monireh Zeinalipoor Pages 272-281
    Background And Aim
    Currently a considerable part of manufacturing systems work in shifting hours. This can increase fatigue and sleep disorders, which can affect human health. Since the health of staff that has increased the efficiency of the whole system. This paper aimed to determine the relationship between shift work and sleep quality with public health in Kaavian steel companies Khozestan.
    Materials And Methods
    This study is a cross-sectional study that was conducted in a construction industry. 118 workers were selected randomly as a sample group. Research tools were a checklist for demographic information and two valid and reliable general health (GHQ28) and job stress (HSE) questionnaires. In order to grading questions was used Likert method. For data analyzing used one-way analysis of variance, ANOVA and T-independent and software SPSS version 21.
    Results
    91% of people in at least one of the subscales of job stress were in undesirable condition. 33.1% of workers in terms of general health status were abnormal. There was significant relationship between general health and job stress variables (p=0.001).
    Conclusion
    Prevalence of job stress among workers of construction projects is high. On the other hand, based on results, job stress has negative effect on general health of workers. Therefore, for achieving to better general health of workers, we would have special attention to job stress issue. One of the controlling approaches we can suggest the employees is applying of occupational health engineers and intensifying of supervision of health centers of university of medical sciences on construction projects.
    Keywords: General health, Job stress, Construction industry
  • Sajad Khanjani, Ali Akbar Foroughi *, Khirollah Sadghi, Seyed Abdolmajid Bahrainian Pages 282-289
    Background And Aim
    With appearance of third wave of cognitive-behavioral treatments that is mainly based on mindfulness and acceptance, compassion and self-compassion have been also considered and studied. Construction of self-compassion was defined by Kristin Neff (2003), for the first time and introduced some measures for it. Current study was done in order to determine factor structure, validity, reliability of short form of self-compassion and introduce the suitable measure for clinical practice and research to experts and researchers of psychological health.
    Materials And Methods
    In order to study psychometric properties and analysis of factor structure of this scale, 210 individuals from Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran were chosen in available sampling procedure. The participants were also asked to complete the scales of external shame, negative affect and perfectionism. Liserl-8 and spss-18 were used for analyzing data. Cronbach's Alpha, Correlation Coefficient and Confirmatory Factor Analysis (CFA) were calculated.
    Results
    The three-factor structure of external shame scale was supported by the results of confirmatory factor analysis in Iranian sample (RMSEA=0.08,NFI=0.84,CFI=0.89). Self-compassion scale had a negative and meaningful correlation with perfectionism (0.33), negative affect (0.38) and external shame (0.21). Also, Cornbrach’s Alpha coefficient, for the whole of scale and factors of self-kindness, self-judgment, common humanity, isolation and mindfulness, over-identification were gained 0.79, 0.68, 0.71 and 0.86 respectively.
    Conclusion
    The three-factor structure of short form of self-compassion scale demonstrated acceptable psychometric properties among student of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. In studies in which only the total scores of self-compassion are required, the short form can be used. Also, the studies in which large samples are used, the number of questionnaires is too many or the treatment situations in which frequent revisions of self-compassion are needed, the usage of the short form can be useful.
    Keywords: Validity, Reliability, Confirmatory factor analysis, self-compassion Scale
  • Esmail Soltani *, Sirous Momenzadeh, Seyedeh Zohreh Hoseini, Seyed Abdolmajid Bahrainian Pages 290-297
    Background And Aim
    The purpose of the present study was to examine psychometric properties of the Cognitive Fusion Questionnaire (CFQ) in Shahid Beheshti University of Medical Sciences students.
    Materials And Methods
    To this end, 324 university students from Shahid Beheshti University of Medical Sciences were selected via cluster sampling method and participated in the present study through complete cognitive fusion questionnaire (CFQ), believability of anxious feelings and thoughts questionnaire, acceptance and action questionnaire-II, social anxiety-acceptance and action questionnaire, social interaction anxiety scale, valued living questionnaire and quality of life. Factor analysis by principle component analysis method and convergent and divergent validity was conducted to examine the validity of the CFQ. To calculate the reliability of the CFQ, Cronbach’s alpha and test-retest reliability were used.
    Results
    Results from factor analysis by principle component analysis method yielded one factor that explained 54.89% of the variance. Support for the convergent and divergent validity of the CFQ via its positive correlations with the believability of anxious feelings and thoughts questionnaire, acceptance and action questionnaire-II, social interaction anxiety scale, and negative correlations with social anxiety-acceptance and action questionnaire, valued living questionnaire and WHOQOL-BREF was obtained. The reliability of the CFQ via calculating Cronbach’s alpha and test-retest coefficients yielded 0.86 and 0.86, respectively.
    Conclusion
    The Iranian version of the CFQ has acceptable levels of validity and reliability in university students. The CFQ is a valid and reliable measure to be utilized in research investigations and therapeutic interventions.
    Keywords: Reliability, Validity, Cognitive fusion questionnaire
  • Mehrzad Kharestani *, Mojtaba Esmaeeli Abdar Pages 298-304
    Background And Aim
    Mental imagery is the simulation or re-creation of perceptual across sensory modalities. The purpose of this study is to determine Kinesthetic and Visual Imagery questionnaire psychometrics among Patients with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    In this study which is also based on validity and reliability, 110 Patients with multiple sclerosis in Ahwaz city were selected available. In this survey, was Kinesthetic and Visual Imagery questionnaire. To determine the validity of the instrument, factor analysis was used as the analysis instrument on structural equation; internal consistency was Cronbach’s Coefficient Alpha and reliability time of internal consistency of the questionnaire was test-retest using two weeks intervals.
    Results
    The analytical results were meaningful. The questionnaire and its factors in internal consistency and reliability time were desirable and acceptable; ie. internal consistency (0.91) and reliability time (0.86) were acceptable.
    Conclusion
    The results of this study indicates that this questionnaire is both valid and reliable.
    Keywords: Psychometrics, Questionnaire, Visual imagery, Kinesthetic imagery, Multiple sclerosis
  • Maryam Bakhtiyari, Mojtaba Tashkeh, Meysam Bazani *, Saied Mohammadi Pages 305-312
    Background And Aim
    Research has shown that aggression is different in men and women. This study examines the role of gender in the relationship between cognitive emotion regulation and aggression.
    Materials And Methods
    The statistical population was 300 students of Kharazmi University in Tehran, which were selected as sample by random multiphasic sampling method. The used instruments were Buss-Perry Aggression Questionnaire (AQ) and short form of Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ). In addition to calculating descriptive indicators, the data was analyzed using correlation coefficients; independent t-test and multivariate regression analysis.
    Results
    The finding of this study suggests that different emotion regulation strategies are related to aggression in women and men. This has implications for clinical practice in the treatment of aggression in women and men.
    Keywords: Aggression, Cognitive emotion regulation, Gender
  • Shahrbanoo Keyhanian, Maryam Zakerihamidi *, Forough Chehregosha, Mohammad Mansoor Saravi, Shadi Saravi, Ali Saravi Pages 313-319
    Background And Aim
    Gastric cancer is one of the most prevalent cancers of digestion system. Despite a decrease in incidence in recent decades, gastric cancer is still one of the most common causes of death worldwide. Many prognostic factors identified to affect the survival rate include age, depth of tumor invasion to gastric wall, grade, tumor diameter and regional lymph node involvement. In areas without screening for gastric cancer, diagnosis are late and have a high frequency of nodal involvement. It is important to evaluate LN status preoperatively for proper treatment strategy.
    Materials And Methods
    We reviewed 90 patients with gastric cancer who had gastrectomy over a 5-year period (2010-2015) using a retrospective study design.
    Results
    Our study showed a high incidence of lymph node involvement in patients (73%) and most of them had N3 involvement. The study consisted of 65% male with ratio of 1.94:1 and ranged from 23-83 (mean age 63). Most patients were at grade III, stage IV, and most tumors had above 4cm in diameter and invasion to subserosa (T4). The most frequent clinical sign was epigastric pain, followed by loss of appetite and weight. The correlation between the lymph node status and other parameters showed that the maximum risk for nodal metastasis depend on tumor diameter and depth of invasion.
    Conclusion
    In this study high incidence of LN metastasis shows that gastric cancer diagnoses late in advanced stages because of lack of screening methods and knowledge about disease. Due to high frequency of disease in this area, it is necessary to have screening methods for earlier diagnose and increase the rate of 5-year survival.
    Keywords: Gastric cancer, Lymph node involvement, Metastasis
  • Fatemeh Shakarami, Fahimeh Alizadeh, Shohreh Zare Karizi *, Mohammad Taghi Akbari, Reza Mirfakhraei Pages 320-326
    Background And Aim
    Recurrent miscarriage, which is defined as 3 or more consecutive pregnancy losses before 20 weeks of gestation, affects 1-5% of woman in the reproductive age group. Endothelial nitric oxide synthase (eNOS) is an enzyme that influences placental human chorionic gonadotropin production during gestation. Previous studies have indicated an association between eNOS activity, implantation, and maintenance of pregnancy, but proposed associations between polymorphisms of the eNOS gene and recurrent miscarriage (RM) are controversial. In this study was examined the association between rs1177443, rs1799983 and VNTR in intron 4 polymorphisms of eNOS gene and abortion in Iranian patients.
    Materials And Methods
    We performed a study of 80 women with two or more pregnancy losses who did not have any other known risk factors as a case group and the control group who were 80 women with at least two healthy children and no RPL in their reproductive history. DNA was extracted from the peripheral blood following written consent. The presence or absence of the mutation for these factors was assessed by PCR and RFLP analysis, using Mnl1 and BanII restriction enzyme, respectively. The data were statistically analyzed using chi square test and SPSS 18.
    Results
    The results showed that no significant associated between rs1177443 (P=0.16), rs1799983 (P=0.15) and VNTR in intron 4 (P=0.48) polymorphisms of eNOS gene and recurrent miscarriage in case and control group.
    Conclusion
    In conclusion, there is no significant difference between mentioned polymorphisms of eNOS gene and recurrent miscarriage.
    Keywords: Endothelial nitric oxide synthase gene, Polymorphisms, Recurrent miscarriage, Relaxation in smooth muscle cell