فهرست مطالب

زراعت و فناوری زعفران - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1396)

نشریه زراعت و فناوری زعفران
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله علمی پژوهشی
  • محمود غلامی، محمد کافی*، حمیدرضا خزاعی صفحات 195-210
    به منظور بررسی رابطه منبع و مخزن بین برگ و بنه زعفران، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال های 1392و 1393 در یک مزرعه آزمایشی واقع در شهرستان اشکذر یزد به اجرا درآمد. در این آزمایش سطوح آبیاری شامل 100%، 75% و 50% نیاز آبی و تیمار مدیریت کودی شامل شاهد، 10 تن در هکتار کود دامی یا ورمی کمپوست به صورت توزیع روی سطح خاک، 5 و 10 تن در هکتار ورمی کمپوست به صورت ردیفی در زیر ردیف های کاشت، 10 لیتر در هکتار هیومستر سفرون در یک نوبت و در دو نوبت پس از گلدهی بودند. ضریب همبستگی پیرسون بین داده های حاصل از طول برگ با وزن بزرگ ترین بنه به دست آمده در پایان سال اول محاسبه و منحنی تغییرات این ضرایب برحسب زمان رسم گردید. نتایج نشان داد که تا حدود 40 روز پس از سبز شدن، ضریب همبستگی کاهش و پس از آن افزایش می یابد. ضریب همبستگی از حدود 80 روز پس از سبز شدن، به حداکثر مقدار رسید و تا پایان دوره رشد تقریبا ثابت ماند. همچنین بیشترین عملکرد بنه با مصرف 10 تن در هکتار ورمی کمپوست به صورت ردیفی در زیر ردیف های کاشت به دست آمد. از بین تیمارهای آبیاری نیز بهترین نتایج در آبیاری کامل (عدم اعمال تنش آبی) حاصل شد.
    کلیدواژگان: اسید هیومیک، تخصیص مواد فتوسنتزی، طول برگ، وزن بنه، ورمی کمپوست
  • سرور خرم دل *، پرویز رضوانی مقدم، عبدالله ملافیلابی، سحر ولی زاده صفحات 211-229
    پوشش های گیاهی علف های هرز در بوم نظام های زراعی از تعداد زیادی گونه تشکیل شده اند که در واکنش به عملیات زراعی ظهور پیدا کرده اند. به منظور بررسی ساختار جوامع و تنوع گونه ای علف های هرز مزارع زعفران استان خراسان، جمعیت علف های هرز در هفت شهرستان (شامل مشهد، نیشابور، گناباد، تربت جام، تربت حیدریه، بیرجند و قائن) در سال های 1393 و 1394 مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی از مرحله های رشد رویشی، رکود تا گلدهی زعفران در مجموع 50 مزرعه به صورت تصادفی انتخاب و نمونه برداری از علف های هرز به روش سیستماتیک و مطابق الگوی دبلیو و با استفاده از قاب 1×1 متر مربعی انجام شد. گروه بندی شهرستان ها با استفاده از تجزیه خوشه ایبه روش سلسله مراتبی پیوسته کامل بر اساس فواصل اقلیدسی انجام شد. شاخص های مورد بررسی شامل ضریب ثبات، سیمپسون، شانون وینر، مارگالف و منهینیک بودند. نتایج نشان داد که گونه های هرز غالب 50 گونه و متعلق به 19 خانواده می باشند که خانواده های غلات، شب بو، کاسنی و بقولات به ترتیب با 11، 9، 8 و 6 گونه غالب بودند. گونه های هرز عمدتا دولپه، سه کربنه، سمج و یکساله بودند. بیشترین ضریب ثبات در مقایسه مرحله های رشدی زعفران به ترتیب برای خارشتر (Alhagi camelorum)، یولاف وحشی (Avena fatua) و بومادران (Achillea millefolium) با 81/30، 11/24 و 14/12 به دست آمد. همچنین تمام گونه های هرز بجز خارشتر (به عنوان گونه پایدار) و یولاف وحشی (به عنوان گونه موقتی)، به صورت گونه های اتفاقی شناخته شدند. بالاترین شاخص های تنوع علف های هرز مربوط به مرحله رشد رویشی زعفران بود. ضریب همبستگی بین تراکم علف های هرز و درصد خسارت عملکرد زعفران برابر با 98/0=R2 محاسبه شد. بر اساس آنالیز کلاستر، شهرستان های مورد مطالعه از نظر شاخص های تنوع زیستی علف های هرز در سطح تشابه 75 درصد در سه گروه طبقه بندی شدند.
    کلیدواژگان: سطح تشابه، سمج، شاخص تنوع زیستی، ضریب ثبات، گونه موقتی
  • خدیجه باقری*، پژمان آزادی، میترا غلامی، مسعود میرمعصومی صفحات 231-239
    زعفران زراعی علاوه بر اینکه گران ترین ادویه جهان است از نظر وجود متابولیت های داروئی مهم و متعدد نیز حائز اهمیت ویژه ای است. این گیاه تریپلوئید بوده و ایجاد بذر نمی کند. به دلیل عقیم بودن، موفقیت های کسب شده با روش های اصلاح سنتی بسیار اندک بوده است. ارائه یک دستورالعمل کالوس زائی کارآمد برای این گیاه از دو جهت مورد توجه است: اصلاح این گیاه از طریق مهندسی ژنتیک و تولید متابولیت های ثانویه از طریق کشت کالوس است. در این پژوهش ابتدا پنج تیمار مختلف برای ضدعفونی بنه ها اعمال شد، سپس ریزنمونه های لایه سلولی نازک به ضخامت حدود یک میلی متر و ریزنمونه های معمولی به ضخامت یک سانتی متر از بخش قاعده ای و راسی بنه تهیه شد. ریزنمونه ها در محیط MS با غلظت های مختلف BAP،NAA و 2،4-D برای سه ماه در تاریکی در دمای 2± oc20 نگهداری شدند. براساس نتایج، مناسب ترین تیمار ضدعفونی استفاده از قارچ کش بنومیل و سپس استفاده از هیپوکلریت سدیم دو و نیم درصد می باشد. بالاترین میزان زنده مانی ریزنمونه ها (90 درصد) در این تیمار مشاهده شد و تمامی ریزنمونه ها عاری از آلودگی بودند. بالاترین میزان کالوس زایی (75 %) با ریزنمونه های لایه سلولی نازک بخش قاعده ای بنه در محیط حاوی دو میلی گرم در لیتر NAA و نیم میلی گرم در لیتر BAP به دست آمد. این میزان کالوس زایی در تیمار یک گرم در لیتر 2،4-D از ریزنمونه های معمولی بخش قاعده ای بنه حاصل شد. با توجه به میزان کالوس زایی قابل قبول در ریزنمونه های لایه سلولی نازک و نیز مزیت این ریزنمونه ها برای انتقال ژن، استفاده از آنها را می توان توصیه کرد.
    کلیدواژگان: تیمار ضدعفونی، زعفران، کشت بافت، لایه سلولی نازک، هورمون
  • علی آراسته نوده*، حسین صحابی صفحات 241-253
    در این تحقیق به منظور تولید شکر قابل تخمیر جهت تولید بیواتانول (سوخت سبز)، هیدرولیز اسید رقیق باقی مانده گیاه زعفران به عنوان یک نمونه مواد لیگنوسلولزی بررسی شده است. ضایعات گیاه زعفران جمع آوری شده ابتدا با آب مقطر شسته شده و در معرض هوا و نور خورشید خشک شده و توسط آسیاب دیسکی ارتعاشی تا 50 میکرومتر آسیاب و در پلاستیک های زیپ دار در هوای اتاق نگهداری شد. زیست توده تهیه شده در زمان معین و در محلول اسیدی در اتوکلاو به مدت تعیین شده حرارت داده شد. به جهت بررسی تاثیر سه متغیر اصلی دما، غلظت اسید و زمان بر روی شکر قابل تخمیر تولید شده دما در 4 سطح 116، 124، 132 و 140 درجه سانتی گراد غلظت اسید در 4 سطح صفر، 1، 2، 3، درصد و زمان در 4 سطح 20، 30، 40، 50 دقیقه انتخاب شد. محلول پس از خروج از اتوکلاو صاف شده و غلظت گلوکز، زایلوز و هم چنین فورفورال با استفاده از کروماتورگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد و به وسیله یک معادله دو مجذوری مدل شد. نتایج نشان داد که تولید گلوکز تحت تاثیر توان دوم غلظت اسید و زمان است ولی زایلوز تحت تاثیر زمان و فورفورال وابسته به دما است. غلظت بالای اسید و دمای پایین و زمان متوسط می تواند بیشترین محصول (گلوکز و زایلوز) با کمترین بازدارنده (فورفورال) را تولید نماید.
    کلیدواژگان: اسید رقیق، روش پاسخ سطح، شکر قابل تخمیر، شیرین سازی
  • حسین ریاحی*، عباس خاشعی سیوکی، اکرم سیفی صفحات 255-271
    با توجه به حساسیت عملکرد زعفران و تاثیرپذیری آن از پارامترهای اقلیمی و خاصیت غیرخطی توابع عملکرد گیاهی، در این تحقیق پیش بینی و تحلیل عدم قطعیت مدل شبکه عصبی مصنوعی در تخمین عملکرد زعفران انجام شد. بردار ورودی مدل از بین 37 مولفه مختلف، بر اساس استراتژی همبستگی و تحلیل تورم واریانس بهینه سازی شد و مدل با معماری 1-2-4-11 با تابع فعال سازی سیگموئید در مراحل سه گانه آموزش و آزمایش و ارزیابی عملکرد برتری را نشان داد. مقادیر پارامترهای MAE و RMSE مدل شبکه عصبی مصنوعی در مرحله یادگیری برابر 3/0 و 5/0 و در مرحله آزمایش به ترتیب 7/0 و 1 حاصل شد. نتایج تحلیل عدم قطعیت مونت کارلو بر مبنای 1000 نمونه گیری بدون جایگذاری، بر اساس فاکتورهای d-factor، 95% PPU، R2 بیانگر پهنای باند اطمینان مطلوب پیش بینی ها بود و الگو های عمومی و کلی تغییرات عملکرد زعفران را به خوبی پیش بینی نمود. متوسط ضریب R2 مدل در مرحله آموزش و آزمایش بر اساس 1000 شبیه سازی مونت کارلو به ترتیب 92/0 و 58/0 بود که برای مدل های عملکرد گیاهی مبتنی بر داده های اقلیمی دارای معنی داری در سطح 1% است. با این حال در شرایط حدی و مرزی، احتمال بروز وقایعی خارج از باند پیش بینی 95 درصد وجود داشته و لزوم توجه به شرایط مدیریت تغذیه، کود، خاک و آب مزارع در مدل های هوشمند پیش بینی عملکرد را نشان می دهد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر برنامه ریزان به جای مواجهه با یک رقم به عنوان پیش بینی، ترکیب این رقم و باند اطمینان را در اختیار داشته و می توانند تصمیمات واق�� بینانه تری اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: پارامترهای اقلیمی، تحلیل عدم قطعیت، شبکه عصبی مصنوعی، شبیه سازی مونت کارلو، عملکرد زعفران
  • صادق اصغری لفمجانی *، علی ایزدی صفحات 273-293
    محصول زعفران به عنوان گران ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان، به دلایلی چون بهره وری بالای آب در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، اشتغال روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آن ها، ارزش والای دارویی و ادویه ای، سهولت نگهداری و حمل و نقل و از همه مهم تر درآمدزایی بالای آن نسبت به سایر محصولات کشاورزی، یک محصول کشاورزی قابل توجه محسوب می گردد. بر این اساس، با توجه به مستعد بودن برخی از نقاط ایران در تولید زعفران، بررسی اثرات معیشتی آن در سطح روستاهای فعال در تولید زعفران، امری کاملا ضروری به نظر می رسد. لذا هدف تحقیق حاضر، ارزیابی وضعیت تولید زعفران و نقش آن در معیشت خانوارهای روستایی دهستان رشتخوار است. این پژوهش به روش توصیفی – تحلیلی انجام گردیده است. در این راستا، نقش زعفران در 355 خانوار زعفران کار ساکن در 13 روستای بالای 100 خانوار این دهستان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، ابتدا ضمن مطالعات اسنادی و بازدید های اولیه میدانی، طیف گسترده ای از شاخص ها تعیین گردید. سپس جمع آوری داده ها بر اساس شاخص های انتخابی و با استفاده از پرسشنامه های روستا و خانوار انجام شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از تحلیل های آماری و فضایی و نرم افزارهای Expert choice، SPSS و ArcGIS استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد که درآمدهای سالانه حاصل از تولید زعفران در 9/43 درصد از خانوارهای مورد مطالعه، بیش از سایر درآمدها است. همچنین از تجزیه وتحلیل داده های مورد مطالعه می توان استنباط نمود که تولید زعفران بر بهبود وضعیت معیشت ساکنان روستاهای دهستان رشتخوار تاثیر چشم گیری دارد و این امر باعث تقویت انگیزه ماندگاری خانوارهای ساکن در این دهستان شده است.
    کلیدواژگان: خانوارهای روستایی، سطح مطلوبیت معیشت، محدودیت تولید
  • فاطمه رستگاری پور*، علیرضا کرباسی، احمد احمدیان صفحات 295-308
    هدف از این پژوهش، طراحی برنامه راهبردی پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه به روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش افراد آگاه به وضعیت پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه بودند. نمونه آماری این تحقیق 40 نفر، شامل ریاست و معاون دانشگاه و پژوهشکده، کارکنان سازمان های مرتبط، اساتید و پژوهشگران با سابقه بودند که به طور هدفمند و کل شمار انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از ادبیات پیشینه، اسناد و مدارک، مصاحبه، پرسشنامه، نظرسنجی، جلسات راهبردی و فرم های تعیین موضوعات استراتژیک استفاده شد. روایی صوری پرسشنامه نهایی SWOT توسط چند تن از اساتید و کارشناسان خبره تایید و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ (0.91= ) محاسبه و تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ماتریس ارزیابی عوامل درونی و بیرونی (برای تعیین موقعیت استراتژیک) و تحلیل SWOT استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد این پژوهشکده در وضعیت کنونی دارای 7 قوت، 18 ضعف، 7 فرصت و 11 تهدید اساسی است. بر این اساس، به تدوین برنامه استراتژیک پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه و موضوعات استراتژیک آن شامل بیانیه رسالت، بیانیه چشم انداز، ارزش های محوری، اهداف بلندمدت، موقعیت استراتژیک، استراتژی ها و برنامه های عملیاتی پرداخته شد. هم چنین، تحلیل ماتریس ارزیابی عوامل درونی و بیرونی نشان داد این پژوهشکده در جایگاه راهبردی محافظه کارانه (WO) قرار دارد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، تربت حیدریه، تحلیل SWOT
|
  • Mahmoud Gholami, Mohammad Kafi *, Hamid Reza Khazaei Pages 195-210
    Saffron is the main medicinal plant of Iran. In order to study the relations of sink and source between saffron leaves and corms, a split plot experiment was conducted on the basis of complete randomized block design with three replications in a field in the Ashkezar city of Yazd province during 2013-2014. The main plots and sub plots were irrigated with three levels (100%, 75% and 50% of ETc) and the fertilization management methods including control (without any fertilizer or manure), applying 10 t/ha cow manure, 10 t/ha vermicompost by spreading, 10 t/ha vermicompost buried under planting corm rows, 5 t/ha vermicompost buried under planting corm rows, or spraying 10 l/ha Humaster Saffron fertilizer for 1 or 2 times after flowering. The Pearson correlation coefficients were calculated between leaf length in every measuring stage and the weight of biggest corm at the end of the first year (as daughter corm). The results showed that correlation coefficients were decreased until 40 days after emergence and then increased. The highest correlation coefficient reached around 80 days after emergence and followed until the end of the growth period. The best corm yield was reached for 10 t/ha vermicompost buried under planting corm rows. Also under different irrigation regimes, the best results were obtained through full irrigation treatment.
    Keywords: Assimilates Allocation, Corm weight, Humic acid, Leaf length, Vermicompost
  • Surur Khorramdel *, Parviz Rezvani Moghaddam, Abdollah Mollafilabi, Sahar Valizadeh Pages 211-229
    Weedy flora of agroecosystems is composed of many species that have evolved in response to cropping system practices by occupying the niches left available in agroecosystems. In order to study weed species diversity and community structure in the saffron fields of Khorasan province, a survey trial was carried out in seven counties (including Mashhad, Neyshabur, Birjandn, Ghaen, Gonabad, Torbat-e Jam and Torbat-e Heydari) during 2014 and 2015 from vegetative growth, dormant to flowering stages of saffron randomly dropped 1×1 m2 quadrates in 50 fields based on a systematic method as W pattern. The counties were clustered by the hierarchical complete linkage method based on Euclidean. Biodiversity indices such as stability coefficient, Simpson, Shannon–Wiener, Margalef and Menhinick were computed. The results indicated that the dominant weeds in saffron fields belong to 19 families and 50 species. Poaceae, Brassicaceae, Asteraceae and Fabaceae were dominant families with 11, 9, 8 and 6 species, respectively. The majority of weed species were dicotyledonous, C3, noxious and annual plants. The highest stability coefficients in the stages of growth of saffron were calculated in Alhagi camelorum, Avena fatua and Achillea millefolium to be 30.81, 24.11 and 12.14, respectively. All weed species except for Alhagi camelorum (sustainable species) and Avena fatua (temporary species) were recognized as causal species. The maximum diversity indices for weed species were recorded at the vegetative phase of saffron. Correlation coefficient between weed density and yield loss of saffron was computed as R2=0.98. Based on diversity indices for weed species, different counties were clustered in three groups at 75% similarity level.
    Keywords: Temporary species, Biodiversity index, Similarity level, Stability coefficient, Noxious
  • Khadijeh Bagheri *, Pejman Azadi, Mitra Gholami, Massoud Mir Masoumi Pages 231-239
    Saffron (Crocus sativus L.) is the world's most expensive spice. Moreover, it is important since it contains various drug metabolites. Saffron is a triploid (2n=3X=24) and sterile plant and it does not have any viable seeds. Because of the sterility, classical breeding of this plant is limited. Developing an efficient callus induction protocol is studied for two reasons, i.e. molecular breeding and the production of secondary metabolites. In order to provide a suitable callus induction protocol, establishment of corms was considered. Five different treatments were applied to sterilization of corms. Thin cell layer explants with approximately 1 mm thickness and typical explants with approximately 1 cm thickness were prepared from sterilized corms. For callus induction, different explants were planted in MS medium containing different concentration of 2, 4-D, BAP and NAA. Then, they were incubated in dark conditions at 20 ±20C for 3 months. The results showed that the use of Benomyl fungicide, followed by surface sterilization using sodium hypochlorite (2.5 %) was the best sterilization treatment. The highest survival rates of explants (90%) were observed in this treatment and all explants were free of contamination. The highest amount of callus induction (75%) was obtained in MS medium supplemented with 2mg/l NAA and 0/5 mg/l BAP from thin cell layer of basal corm. The same result was observed with 1mg/l 2, 4-D from typical explants of basal corm. The results obtained from this study show that the thin cell layer explants are suitable explants because of the high amount of callus formation and the advantages for gene transfer studies.
    The results showed that the use of Benomyl fungicide, followed by surface sterilization using sodium hypochlorite (2.5 %) was the best sterilization treatment. The highest survival rates of explants (90%) was observed in this treatment and all explants were free of contamination. The highest amount of callus induction (75%) was obtained in MS medium supplemented with 2mg/l NAA and 0/5 mg/l BAP from thin cell layer of basal corm. The same result was observed with 1mg/l 2,4-D from typical explants of basal corm. Our results showed that the thin cell layer explants are suitable explant because of high amount of callus formation and advantages for gene transfer studies.
    Keywords: Thin cell layer, hormone, sterilization treatment, Saffron, tissue culture
  • Ali Arastehnodeh *, Hossein Sahabi Pages 241-253
    In this study, the dilute acid Hydrolysis of saffron waste as a lignocellulose biomass for fermentable sugar production as a green fuel is investigated. Saffron plant waste was collected, washed with distilled water, dried by being exposed to air and sunlight, milled by a disk mill up to 50 micrometers and kept in plastic at room temperature. The prepared biomass was heated in a specified acidic solution for a predetermined time period in the autoclave. The influences of 3 major parameters including temperature, acid concentration and time on the produced fermentable sugar is investigated by the response surface method. According to previous studies, the levels for pretreatment were: temperature (116, 124, 132, and 140oC), process time (20, 30, 40, and 50 minute and sulfuric acid concentration (0, 1, 2, and 3%). To determine the type and quantity of products, the filtered solution was analyzed by HPLC and the results (glucose, xylose and furfural) were modeled by a quadratic equation. This model showed that glucose concentration was influenced by the quadratic power of acid concentration and time while xylose concentration was influenced by time and furfural depends on time alone. It may be concluded that high acid concentration, low temperature and medium time could produce maximum products (glucose and xylose) with minimum inhibitor (furfural).
    Keywords: Dilute acid, Fermentable sugar, Response Surface Methodology, Saccharification
  • Hossien Riahi Modavar *, Abbas Khashei, Siuki, Akram Seifi Pages 255-271
    Because of saffron yield sensitivity and the effects of climate on its performance, and also due to the nonlinear nature of crop yield functions, the Artificial Neural Network (ANN) model is employed in this study for prediction and uncertainty analysis of saffron yield in the South Khorasan province based on 20 years of data. The input vector of the ANN model was optimized from 37 parameters through correlation and variance inflation. The optimum architecture of the model was derived as 1-2-4-11 with a sigmoidal activation function based on the results at three stages of training, testing and verification. The root mean square error (RMSE) and mean absolute error (MAE) were equal to 0.3 and 0.5 in the training step and 0.7 and 1 in the test step, respectively. These results indicate that the ANN is a suitable model for predicting saffron yield. Uncertainty analysis based on R2, d-factor and 95%PPU showed that despite use of inadequate data, model prediction showed acceptable prediction bounds and predicted a satisfactorily saffron yield trend. The R2 values were equal to 0.92 and 0.58 in the training and test steps, respectively, which are statistically significant at the P
    Keywords: artificial neural network, Climatological Data, Saffron Yield, Uncertainty Analysis
  • Sadegh Asghari Lafmejani *, Ali Eizadi Pages 273-293
    Saffron is the most expensive agricultural and pharmaceutical product in the world. It is significant for several reasons such as having high water productivity compared to other crops. It is providing rural employment and preventing their migration, having high medicinal and spice values, ease of maintenance and transportation. Most importantly, it is producing a high revenue compared to other agricultural products. On this basis, due to the suitability of some parts of Iran to saffron production and the role of this product in the livelihood of rural households, assessment of the sustenance impacts of saffron production in the active villages seems absolutely necessary. Therefore, the aim of the present study is to assess the status of saffron production and its role in the livelihood of rural households of the Roshtkhar Rural District. This research was done based on a descriptive-analytic approach. In this regard, the role of saffron cultivation in 355 households living in 13 villages with over 100 households in the study rural district was investigated. To this goal, after conducting documentary studies and initial field visits, a wide range of measures proportional to the circumstances of the study villages were adopted. Then, data collection was performed based on the selected indices and questionnaires were distributed to be filled by villagers and households... To analyze the data, the relevant statistical and spatial analyses were done through the application of Expert choice, SPSS, and ArcGIS software packages. The research findings indicated that the annual revenues derived from saffron production in 43.9% of the households under study were more than they obtained from other sources of income. Through the analysis of the study data, it can be concluded that saffron production has a significant effect on the improvement of the residents’ livelihood in the Roshtkhar Rural District and this fact has reinforced the households’ motivation to stay in the rural district.
    Keywords: Production Constraint, Livelihood desirability level, Rural Households
  • Fatemeh Rastegaripour *, Alireza Karbasi, Ahmad Ahmadian Pages 295-308
    The purpose of this study is to designing the strategic plans of the Saffron institute of the university of Torbat-e Heydarieh. The research method is analytical–descriptive. The size of the statistical sample for this research was n=50 including, principal and associate principal of the university and the institute, staff, professors and experienced researchers who were selected by purposive sampling. Review of literature, study of documents, interviews, questionnaire, surveys, forms for determining strategic issues and strategic meetings were used for collecting data. The validity of the SWOT questionnaire was approved by several professors of sport management and experts and the reliability was confirmed according to Cronbach's alpha (α=0.91). For analyzing the data, descriptive statistics, Friedman test, Internal and External factor matrixes, SWOT analysis based on intuition and brainstorming were used for developing strategies. The results of this research showed saffron institute, university of Torbat-e Heydarieh has 7 strengths, 18 weaknesses, 7 opportunities, and 11 threats. Accordingly, subjects such as mission statements, vision statements, and long – terms objectives, core values, strategic situation, strategies and plans were determined. In addition, the analysis of internal and external matrix showed that this office is located in the Weakness-Opportunities (WO) position.
    Keywords: Torbat Heydarieh, SWOT Analysis, Strategic Plan