فهرست مطالب

نشریه زمین شناسی محیط زیست
پیاپی 21 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میر امیر صلاحی، محمد وحیدی نیا صفحات 7-18
    حوضه رسوبی کپه داغ در شمال و شمال شرقی ایران قرار گرفته و سازند خانگیران یکی از مهمترین سازندهای متعلق به دوره پالئوژن این حوضه می باشد. برای مطالعه این سازند برش ناودیس چهل کمان واقع در جنوب غرب شهر سرخس، شرق حوضه رسوبی کپه داغ انتخاب گردید. این برش به ضخامت 136متر و لیتولوژی آن شامل تناوبی از مارن به رنگ سبز زیتونی و مارن آهکی به رنگ زرد کرمی می باشد. در این تحقیق فونای فرامینیفری سازند خانگیران مورد مطالعه قرار گرفت. این برش به سن ائوسن پیشین - میانی از نظر فونای فرامینیفرهای پلانکتونیک نشان دهنده ناهنجاری هایی می باشد که بر این اساس عدم حضور ، Morozovellaبه عنوان جنس شاخص ائوسن را می توان ذکر کرد. این امر با توجه به مطالعه فونایفرامینیفرهای پلانکتونیک و بنتونیک این سازند ناشی از شرایط یوتروفیک می باشد. این شرایط در نتیجه تغییرات رخ داده در شرایط اقیانوسی دیرینه، نظیر وضعیت لایه بندی ستون آب و تغییرات مواد مغذی حاصل شده است. با توجه به اینکه Morozovelli ها قادر نیستند خود را با شرایط یوتروفیک وفق دهند باعث عدم حضور گونه های این جنس در سازند خانگیران شده است. شرایط حاکم بر سازند خانگیران قابل مقایسه با شرایط حاکم بر حوضه های واقع در منطقه قفقاز بوده و این امر می تواند نشان دهنده شرایط یکسان حوضه هایکپه داغ و منطقه قفقاز حداقل در طول ائوسن باشد.
    کلیدواژگان: حوضه کپه داغ، سازند خانگیران، ائوسن، Moroz
  • تاثیر جریان هیدرودینامیک در کج شدگی سطح تماس نفت - آب مخزن آهکی سروک در میدان سیوند، خلیج فارس
    ماهرخ فرود، محمدرضا کمالی، علی سلگی، علی صنوبر، پوران نظریان سامانی صفحات 19-32
    تعیین عمق سطح تماس سیالات و عوامل تاثیرگذار در کج شدگی آن در کاهش ریسک حفاری و طرح های توسعه ای در میدان از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. در مطالعه حاضر سطح تماس نفت- آب در تمامی چاه های میدان سیوند با استفاده ازنمودارهای پتروفیزیکی تعیین شد و جهت تایید عمق مذکور از نمودارهای فشار سنجی (RFT) کمک گرفته شد. با ترسیم نقشه های هم ارزش سطح تماس و همچنین نقشه های تطابقی چاه ها در جهات مختلف میدان؛ تمایل سطح تماس نفت- آب به خوبی در میدان نمایش داده شد. میزان این کج شدگی در حدود 5/ 0درجه و به سمت غرب میدان می باشد. با محاسبه سطح پتانسیومتری در چاه های مورد مطالعه و براساس نقشه های پتانسیومتری و هم شوری تهیه شده، مشخص گردید که وجود جریان هیدرودینامیک در بخش آبده مخزن سروک (بخش میشریف) در میدان سیوند در جهت شرق به غرب یکی از مهمترین دلایل کج شدگی سطح تماس نفت- آب در این مخزن میباشد.
    کلیدواژگان: میدان سیوند، کج شدگی سطح تماس، مخزن سروک، نمودار چاه پیمایی، جریان هیدرودینامیک
  • زهرا عابدپور، سید محمد هاشم امامی، جمال سید طراح، الهام شاه حسینی صفحات 33-48
    استوک های گرانیتوئیدی کوه گبری از نوع گرانیت های به شدت تفریق یافته SiO2=(75/5-76%) ، Rb= 424-749، Sr= 8-37، Ba= 3-110) ppm) در فرورفتگی دشت رفسنجان در کمربند ساختاری ارومیه دختر در استان کرمان واقع شده است. نمونه های آذرین مورد مطالعه، غنیشدگی زیادی از مقادیر عناصر کمیاب مانند Ta ،U ،Yb ،Yو Scرا نشان می دهند. بر اساس مطالعات پتروگرافی و داده های ژئوشیمیایی، گرانیت های منطقه از نوع Iشدیدا تفریق یافته، پرآلومینوس، لوکوگرانیت، فقیر از (P- poor (P2O5= 0.01 0.03% و غنی از Na2O- rich (3.1-4%).
    میباشند. به علاوه به دلیل تبلور تفریقی گسترده و شدید و تهی شدگی مقدار ،Pگرانیت های منطقه ویژگی های مشابه گرانیت های نوع Aرا نشان می دهند و در موقعیت تکتونیکی در محدوده گرانیت های درون صفحه ای (WPG) در یک محیط کششی قرار می گیرند. شواهد صحرایی، مشاهدات پتروگرافی و ویژگی های ژئوشیمیایی بیانگر این مطلب است که گرانیت های کوه گبری از ذوب پوسته قارهای مشتق شده اند.
    کلیدواژگان: رفسنجان، پرآلومینوس، گرانیت نوع Iو، Aذوب پوسته ای
  • معصومه مولایی، معصومه سهرابی ملایوسفی، سارا کهربای منفرد صفحات 49-56
    عسلویه یکی از بخش های شهرستان کنگان است که در جنوب شرقی استان بوشهر واقع شده است. شناسایی و معرفی روزن داران به عنوان بخش مهمی از میکروفونا می باشد که در رسوبات ساحلی منطقه عسلویه مطالعه شده است. مورفولوژ ،ی ساختار پوسته و ویژگی های ظاهری روزن داران بررسی شده است. با مطالعات انجام شده 12جنس و 14گونه شناسایی شده است که بیشترین فراوانی مربوط به پوسته آهک هیالین و جنس Ammonia beccariiاست. جهت تکمیل مطالعات بوم شناختی، کانی های تشکیل دهنده رسوبات نیز به روش X.R.Dتعیین گردید. این مطالعات نشان داد که میزان کانی های قاره ای- تخریبی در ایستگاه های مطالعاتی فراوان می باشند. با اندازه گیری خواص فیزیکوشیمیایی آب نیز مشخص گردید به علت بالا بودن درجه حرارت و درجه شوری آب های خلیج فارس فقط صدف های هیالین و پور سلانوز افزایش یافته و ضمنا بر قطر و حجم آنها نیز افزوده می گردد و جمعیت صدف های آگلوتینه به شدت کاهش می یابد. افزایش جمعیت میکرو فونا با افزایش قطر ذرات رسوبات بستر رابطه معکوس دارند. با افزایش درجه حرارت و شوری آب از میزان اکسیژن محلول در آب کاسته شده و میزان اسیدیته آب نیز کاهش می یابد. مهمترین عامل فیزیکو شیمیایی موثر بر توسعه روزن داران، میزان اکسیژن محلول در آب است که فراوانی و تنوع آنها را کنترل میکند. ته نشست هیدرو کربورها ی نفتی و سایر آلاینده ها ناشی از فعالیت پتروشیمی در منطقه، سبب گ تخریب شرایط زیستی، کاهش اکسیژن محلول، آزاد شدن فلزات سنگین و مواد سمی از حالت جامد به مایع می ردد که تاثیرات منفی فراوانی بر اکوسیستم دریایی و زیستی میگذارد.
    کلیدواژگان: میکرو فونستیک، روزن داران بنتیک، آلایندگی، هولوسن، رسوبات سطحی
  • اسما طالبی، محمد علی گنجویان، علی مفاخریان، ضیاءالدین هاشمی، مهدی رمضانی صفحات 57-70
    شهرستان قیر و کارزین در جنوب شرقی استان فارس واقع شده است. در این پژوهش با به دست آوردن مقدار شاخص های رخ دار شدن پیشانی کوهستان (Facet%) پیچ و خم پیشانی کوهستان (Smf) و شاخص طول - گرادیان جریان (SL) بر روی سه تاقدیس چنگال، پلنگ و افزر واقع در شهرستان قیر و کارزین، میزان فعالیت زمین ساختی این تاقدیس ها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این شاخص ها برای تحلیل هرچه بهتر، به صورت مدل رقومی و نمودار نیز نمایش داده شده است، سپس به منظور بررسی درستی نتایج حاصل از این شاخص ها، نقشه کانون زمین لرزه ها نیز تهیه شده است، با تلفیق داده های حاصل از مدل رقومی شاخص ها، نمودار آبراهه ها و نقشه کانون زمین لرزه ها نتیجه می شود که تاقدیس های منطقه از نظر زمین ساختی فعال می دناشب یعنی سرعت بالا آمدگی در منطقه بیش از فرسایش است، در نهایت پس از بررسی نتایج حاصله دلیل بالا بودن نرخ فعالیت زمین ساختی در بخش شرقی تاقدیس چنگال را تمایل این تاقدیس به سمت جنوب غرب و در نتیجه فراوانی میزان درزه و شکستگی ها بر اثر تنش های کششی در یال شمالی و ایجاد تنش های فشارشی در یال جنوبی تشخیص داده شد، در بخش غربی این تاقدیس نیز فعالیت زمین ساختی نسبتا بالا را می توان به وجود گسل دره سیاه نسبت داد، فعالیت بالای زمین ساختی تاقدیس افزر نیز به دلیل وجود گسل فعال قیر در شمال شرق این تاقدیس است.
    کلیدواژگان: شاخص های ریخت زمین ساختی، تاقدیس چنگال، پلنگ، افزر، گسل قیر
  • ابراهیم فتایی، سمیه ندایی گیلارلو، نسیم سیدصادقیان، سید تقی سیدصفویان، رامین صادقی صفحات 71-82
    منابع آب زیرزمینی دشت اردبیل از جمله منابع آب مورد استفاده جهت شرب، صنعت و کشاورزی در منطقه می باشند. جهت بررسی کیفیت آب چاه های دشت اردبیل برای مصارف کشاورزی، کیفیت آب 81حلقه چاه عمیق که در حال بهره برداری برای آبیاری اراضی کشاورزی هستند، مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه میزان هدایت الکتریکی، غلظت سدیم، کلسیم، منیزیم، پتاسیم سولفات کلر، بیکربنات و سختی کل آب چاه ها اندازه گیری و بر اساس درصد سدیم، ECو نسبت جذب سدیم این چاه ها طبقه بندی شدند. براساس نمودار پایپر بیشتر نمونه های آب دشت اردبیل دارای تیپ کربناته می باشند که سدیم و پتاسیم در آنها غالب میباشد. رسم نمودار ویلکوکس نشان داد که 45درصد از نمونه ها (35نمونه) در طبقه C2S نیمه شور، / 43 5درصد از نمونه ها ) 34نمونه ( در طبقه های C3S2-C3S1شور ، / 11 5درصد از نمونه ها )9نمونه( در طبقه C4S2-C4S3خیلی شور میباشد که در کل خطر شوری متوسط تا بالا و خطر قلیائیت پایین بوده و این آبها برای مصارف کشاورزی نسبتا مناسب می باشند.
    کلیدواژگان: آب زیرزمینی، مصرف کشاورزی، طبقه بندی کیفی، ویلکوکس و پایپر
  • سمیه خمیس آبادی، محمد منشوری، مجتبی صیادی، محمود سالاری صفحات 83-102
    این تحقیق با هدف تعیین پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری آب آشامیدنی منطقه روستای گوی بلاغ واقع در شمال غربی منطقه شهریار استان تهران در سال آبی 1390به صورت توصیفی - مقطعی و با استفاده از اندیس رایزنر و اندیس اشباع و همچنین دیاگرام شولر انجام پذیرفته است. در این پژوهش، پارامترهای قلیائیت، سختی کلسیم، هدایت الکتریکی، دما و PHمورد آنالیز واقع شدند. نتایج حاصل از آزمایش ها و محاسبات بیانگر این مطلب بودند که میانگین اندیس اشباع برابر 0/5 و میانگین اندیس رایزنر برابر 13/7 می باشد. بر اساس جدول استاندارد وزارت بهداشت این ارقام نشانگر رسوبگذاری و کمی خورنده بودن آب شرب چاه های روستای گوی بلاغ است. با توجه به نتایج و یافته های به دست آمده آب شرب منطقه مورد مطالعه رسوبگذار و کمی خورنده است که این عامل تحت تاثیر شرایط زمین شناسی و ویژگی های رسوب شناسی و اقلیم منطقه می باشد. بنابراین باید در این منطقه کنترل کیفیت آب بر اساس پارامترهای ،PHقلیائیت، سختی و... صورت پذیرد. در این راستا استفاده از مصالح و لوله های مقاوم در برابر خورندگی و استفاده از دستگاه های رسوب زا مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خوردگی، رسوبگذاری، اندیس رایزنر، آب شرب، روستای گوی بلاغ
  • سعید شفایی، سمیرا شفایی، کیانا کیارستمی صفحات 103-114
    آب از لحاظ کمی و کیفی مهمترین بخش یک اکوسیستم به شمار می رود تقلیل کمیت و کاهش کیفیت آب هردو اثرات منفی زیادی بر اکوسیستم برجای گذاشته و تنوع زیستی را تهدید می کنند و بر منابع غذایی طبیعی و موجودات زنده اثرات و خسارات جبران ناپذیری وارد میکند، میزان آگاهی و اطلاعات در خصوص مفهوم حقابه و کاربرد آن در بخش مدیریتهای کلان کشورهاو تنظیم قوانین مشخص برای حفظ محیط زیست لازم و ضروری به نظر میرسد . لذا بر این اساس مطالعه حاضربر روی دریاچه ارومیه که جزء بزرگترین حوضه های آبریز کشور می باشد، انجام شده است و از لحاظ موقیعت جغرافیایی در شمال باختری ایران مابین آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی با مختصات جغرافیائی 44درجه و 14دقیقه تا 47درجه و 5دقیقه طول شرقی و 35درجه و 40دقیقه تا 38درجه و 30دقیقه عرض شمالی واقع شده است. برای انجام مطالعات بر روی اهم دلایل خشکی تدریجی دریاچه ارومیه، میزان تغییرات دمایی و میزان بارش منطقه از سال 83 -79مورد مطالعه قرار گرفت و نتیجتا میزان تغییرات دمائی به حدی نبوده است که بتوان میزان افت شدید آب وخشکی دریاچه را سبب شود و حتی میزان بارش از سال 83-79رشد صعودی داشته است ولی طی همین مدت میزان سطح آب دریاچه ارومیه دچار افت قابل ملاحظه ای گردیده است. برسی نوسانات سطح آب دریاچه نشانگر آنست که در سال 1346این سطح به پائین ترین حد خود یعنی ارتفاع 1273/8 متراز سطح آب های آزاد رسیده است ، به صورتیکه در طول سیزده سال گذشته تراز آب به 1272/00متریعنی حدود /6 2 متر کاهش می یابد. لذا بر اساس مطالعه حاضر برآن باوریم که احداث تدریجی 72سد درحوضه آبریز دارای دبی متوسط 5/4میلیارد متر مکعب در سال ، تغییرات عظیمی در دریاچه بوجود می آورد. از دیگر عوامل، احداث میان گذر شهید کلانتری است که مانند سدی دو سویه در مقابل چرخه حرکت طبیعی آب قرار گرفت وافزون بر به هم زدن نظم طبیعی چرخه آب وته نشینی مواد معلق در آن، تغییرات بسیاری در اکوسیستم آبی پدید آورده است.همچنین حفر بی رویه تعداد چاه های کشور که طی هفده سال گذشته) (74-91از 336هزار حلقه به حدود 650هزار حلقه افزایش یافته است ازجمله عواملی است که باعث می شودبر آن باور بود که چنانچه طی سال های آینده تصمیماتی مسئولانه در ارتباط با عوامل موثر در خشکی دریاچه ارومیه صورت نپذیرد، بی گمان مجزا شدن کامل دریاچه و تبدیل آن به دودریاچه شمالی و جنوبی وحتی خشکی کامل دریاچه را درپی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع آب، زیستگاه طبیعی، حقابه زیست محیطی، جایگاه قانونی، دریاچه ارومیه
|
  • M.A. Salahi, Mohammad Vahihinia Pages 7-18
    Kopet-Dagh basin is located in north and northeast of Iran. Khangiran Formation is one of the most important formations of Paleogene deposits. For study of Khangiran Formation, Chehelkaman Syncline section was selected. This section located in southwest of Sarakhs city, east of Kopet-Dagh basin. Thickness of this section is 136 meters and lithology of this section composed alternation of olive green Marl and limy yellow Marl. In this research foraminifera fauna of Khangiran Formation was studied. The age of this section is Early-Middle Eocene, and planktonic foraminifera fauna of this section shows anomaly. Based on this anomaly, lack of Morozovellids, that are index fossils of Eocene, was observed. Eutrophic condition of this Formation as for the planktonic and benthonic foraminifera study is the reason of this subject that it's the result of changes in the paleoceanographic conditions such as situation of stratification of water column and nutrient changes. As far the Morozovellids cant accordance with eutrophic condition, lack of the species mans of this genus observed for Khangiran Formation. Khangiran Formation condition is comparable with Caucasus basin and this subject can be indicating of same condition of this two basin at least during the Eocene time.
    Keywords: Kopet-Dagh basin, Khangiran Formation, Eocene, Morozovella
  • Effect of Hydrodynamic flow on oil-water contact tilting in calcareous Sarvak reservoir, Civand field, Persian Gulf
    M. Forood, M.R. Kamali, A. Selgi, A. Senobar, P. Nazarian-Samani Pages 19-32
    The position of the oil-water contact (OWC) and improving the understanding of tilted OWC in fields, helping to explain risk analysis and development drilling. Oil-water contact has been defined in all wells of Civand (Sirri C) field utilizing petrophysical logs and confirmed using RFT data. Tilted oil-water contact has been established and presented in the field after provided isovalue map of OWC and using well correlation map in different direction. The oil-water contact has been tilted close to 0.5 degrees westward. Hydrodynamic flow and its direction was defined Based on calculated potentiometric surface in the studied wells and potentiometric and isosalinity maps. The results show that oil-water contact tilting has been associated to hydrodynamic flow in Sarvak (Mishrif) aquifer in east-west direction.
    Keywords: Civand oil field, Tilted fluid contact, Sarvak reservoir, well log, Hydrodynamic flow
  • Z. Abedpour, S.M.H. Emami, J. Seedtarah, E. Shahhoseini Pages 33-48
    The Kuh Gabbri granitoide stocks stands out as the most extensively fractioned granite (Rb= 424-749, Sr= 8-37, Ba= 3-110 ppm) located in the Rafsanjan depression and Urumieh- Dokhtar belt. These granites show a strong enrichment in some rare metal contents such as Y, Yb, U, Ta, and Sc. The petrography and geochemistry reveal that these are classified as I- type per aluminous leucogranite, P- poor (P2O5= 0.01 0.03%) and Na2O- rich (3.1-4%).The Gabbri granites show chemical features convergent to A- type granite; these are explained by extensive fractional crystallization of a P-poor, I- type granite magma. These are located in the area of within plate granite and extensional area. The petrography and geochemistry show Gabbri granite are produced of melting continental crust.
    Keywords: Rafsanjan, peraluminous, A, I granite, Crustal melting
  • M. Molaei, M. Sohrabi-Molahoseini, S. Kahrobaei-Monfared Pages 49-56
    Considering the economic importance of this region, for the first time some studies on superficial sediments (deposits) foraminifera were carried out in this region. Purpose of these studies was to investigate effect of environmental changes on foraminifera and to use them as bio-indices in diagnosis of contaminations. In the studies regarding foraminifera, 12 genus and14 species were identified and foraminifera with hyaline lime shell had the greatest frequency. The main identified collection is: Ammonia beccarii Linne.And the species accompanying this collection are: Amphistegina lessonii, Elphidiom crispum, Elphidiom craticulatum, Triloculina tricarinata, Quniqueloculina seminulum, Ammonia parkinsoniana, Eponides repandus, Dendritina ambigua After foraminifera with hyaline lime shell, foraminifera with selenosis progeny shell were ranked next in terms of frequency. However, foraminifera with agglutinated shell were not observed in this region. In general, the obtained results from mineralogy studies on deposits of the ebb and flow area is the evidence that major part of the sediments are related to continental environment of the detrital deposit type. In section ecological studies, water's physicochemical factors are measured. Based on these studies,increase of water's temperature and salinity results in decrease of solution oxygen in water and water's acidity degree. However, in general, water's acidity fluctuation is slight and insignificant. The most importantphysicochemical factor affecting development of foraminifera is amount of solution oxygen in water which controls their frequency and diversity. Precipitation of oil carbohydrates and other contaminators produced by petrochemical activities in the region ruins the bio-environment, reduces solution oxygen, and gives rise to release of heavy and toxic metals (mercury and lead) from solid state to liquid which leaves numerous negative effects on marine and environmental ecosystem.
    Keywords: microfounistic, bentic foraminifera, Holocene, surface sediments, Asalouyeh
  • A. Talebi, M.A. Ganjavian, A. Mafakherian, Z. Hashemi, M. Ramezani Pages 57-70
    Ghir-Karzin city is in the southeastern Fars province. In this research by using satellite images, length ongestion map, cross section, and number of lineation and map of the earthquakes focus in the region were prepared and then by obtaining indices of mountain’s Facet outcrop amount (in percentage), mountain’s facet meander (Smf), and length-stream index (SL) on the three anticlines Changal, Palang and Afzar, of tectonic activities rates of these anticlines have been investigated. The results obtained from these indices, in addition to being presented in the tables, for much better representation and analysis, have been shown as a numerical model and a profile aswell. . Combination of the obtained data from the map of fractures, indices’ numerical model, map of epicenters, and drainage profiles indicates that the region’s anticlines are active, i.e. uplifting rate in the region is higher than erosion rate. Finally, after study of the obtained results, the reason for high rate of tectonic activity in the easternsection of Changal anticline was found to be this anticline’s vergency towards south-west and increase of the fissure and fractures as a result of extensity in the northern top chord and pressure production in the southern topchord. In the western section of this anticline too, the high tectonic activity can be attributed to presence of the Darre siah Fault. High tectonic activity of Afzar anticline is due to presence of the active fault Ghir in north-east of this anticline and the anomaly map of the fractures and epicenters confirm these results as well.
    Keywords: Morphotectonical Index, Changal, Palang, Afzar anticlines, Ghir fault
  • E. Fatei, S. Nedaei-Gilarlo, N. Seedsadegian, S.T. Seedsafavian, R. Sadeghi Pages 71-82
    Underground water resources of Ardabil plain is used for drinking, industry and agriculture activities in the study area. In order to water quality assessment of Ardabil plain wells to use in agricultural purposes water quality of 81 deep wells that are utilized for agricultural irrigation was evaluated. In this study electrical conductivity, sodium, calcium, magnesium, potassium, sulfate, chloride, bicarbonate and total hardness were measured. Studied wells were classified based on the percentage of sodium, EC and sodium adsorption ratio. By means of Piper Diagram most of Ardabil Plain water is as carbonate type; in these wells are predominant sodium and potassium. Wilcox diagram showed that 45 % of samples(35 sample) are in middle-saline class, 43.5 % of samples(34 sample) in saline class, 11.5 % of samples(9 sample) in very saline class Overall, the risk of salinity is moderate to high and alkalinity risk is lower. These waters are relatively suitable for agricultural uses.
    Keywords: Groundwater, Physicochemical, Agriculture use, Qualitative classification, Ardabil Plain
  • S. Khamisabadi, Mohammad Manshori, M. Sayadi, M. Salari Pages 83-102
    The objective of this article is introducing the sedimentation and precipitate potential of fresh water in guy bolagh region placed on the north west of Shahriar – Tehran. (Rainfall year 1390). This research is done by the descriptive method, part time period and use of RAYZNER and saturation parameter and SHULER diagram. In this study these parameters: (alkalinity, calcium hardness, electrical connectivity, temperature and PH) were analyzed. The results of experiments and calculations suggest it hand and average saturation index versus 0/54, and the average index rayzner against 13/7 is. Based on a standard table ministry of health figures indicate deposition and slightly corrosive drinking water wells in the village Guy Bolagh is based onresults and accomplishment ,the fresh water of this region is sedimental and a little corrosion that this factor is influenced by regions geology and continent features. So in the area of water quality parameters based on PH, alkalinity, hardness and … should be Occur. In this regard, use of corrosion resistant materials and pipes and consider using incendiary devices deposition.
    Keywords: Corrosion, sedimentation, Rayzanar's index, Drinking water, Goybolagh village
  • S. Shafaei, Sa Shafaei, K. Kiarostami Pages 103-114
    In terms of water quantity and quality is the most important part of an ecosystem. Reduced both the quantity and quality of water in a large negative impact on ecosystems and biodiversity threaten leaving Natural food sources and effects on organisms and causes irreparable damage, Knowledge and information about water rights and the application of specific rules to regulate the management macro environment seems essential. Therefore, based on this study on the lake among the largest watershed of the country is carried out in terms of location geographically in northwestern Iran between East Azerbaijan and West Azerbaijan longitude 44 degrees 14 minutes to 47 degrees 53 minutes east and 35 degrees 40 minutes north latitude to 38 degrees and 30 minutes is locatedThe main reasons for studies on slow dry lake-level changes in temperature and precipitation in the region of 79-83 were studiedAnd consequently the rate of temperature change is not so drastic drop in water level can cause dry lakes and rainfall of 79-83 years of upward growthDuring the same period, but the water level of the lake has suffered a significant drop. Check water level fluctuations indicates that in 1346 the lowest level to the height of 1273/86 (m) free water level is reached, If the water level over the past thirteen years to1272/00 (m) about 6/20 mm reduced. In the present study, we believe that the gradual construction of 72 dams catchment basins with the average rate 4/5 billion cubic meters, the lake provides a huge change. Other factors, such as dam construction, the double-pass martyr station in front of the natural cycle of water under stirring the natural order of living plant material suspended in the water cycle, the water creates many changes in the ecosystem. The indiscriminate digging of the wells during the past seventeen years (91 74) of approximately 650 thousand to 336 thousand Ring has increased among the factors that makes it believe that responsible decisions in the coming years factors inland lake with a rejectUndoubtedly, completely separate the lake into northern and southern even completely dry lake will follow.
    Keywords: water resources management, Right of water environment, legal status, LU