فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • محدثه عادلی، سمیه علیرضایی* صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    اختلالات اضطرابی از جمله شایع ترین اختلالات روانی پس از زایمان است. روش های حمایتی مختلفی به منظور کاهش اختلال اضطرابی مادران در دوره پس از زایمان مورد استفاده قرار گرفته، اما اطلاعات اندکی در مورد تاثیر تماس هم آغوشی (کانگورویی) بر کاهش اضطراب مادر در دسترس است. این مطالعه با هدف مقایسه ی تماس پوستی کوتاه مدت شکمی و هم آغوشی (کانگورویی) بر شدت اضطراب آشکار و پنهان پس از زایمان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور در سال 1394 بر روی 68 زن باردار واجد شرایط در تربت حیدریه انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه مداخله (تماس پوستی هم آغوشی یا کانگورویی) و گروه شاهد (تماس پوستی شکمی) قرار گرفتند. پرسش نامه مشخصات دموگرافیک و باروری و طبی ، اطلاعات مربوط به مراحل اول، دوم و سوم زایمان ، اطلاعات مادر و نوزاد و پرسشنامه های سنجش اضطراب وضعیتی آشکار (state) و پرسشنامه اضطراب پنهان (Trait) اسپیل برگر برای هر دو گروه دو ماه پس از زایمان تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون های آماری انجام شد.
    نتایج
    دو ماه پس از زایمان تفاوت آماری معنی داری از نظر کاهش سطح اضطراب آشکار (0/58=p) و پنهان (0/63=p) بین دو گروه تماس کوتاه مدت هم آغوشی (کانگورویی) و شکمی وجود نداشت، اما شدت اضطراب در گروه تماس هم آغوشی کمتر از گروه تماس شکمی بود (0/04=P) بود
    نتیجه گیری
    تماس پوستی کوتاه مدت هم آغوشی (کانگورویی) بر اضطراب مادر تاثیری مشابه تماس پوستی شکمی دارد. انجام مطالعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: تماس پوستی، تماس هم آغوشی، تماس کانگورویی، اضطراب پس از زایمان
  • بهرام پورفاضلی، اکبر اعظمیان جزی *، محمد فرامرزی، سید محمد جواد مرتضوی صفحات 11-19
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از تجهیزات الکترونیکی و ارتباطی به میزان قابل توجهی در زندگی روزمره افزایش یافته و این موضوع باعث افزایش نگرانی های جدی در مورد اثرات جانبی ناشی از تابش اشعه این گونه دستگاه ها بر سلامت انسان شده است. با توجه به این مهم مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تمرین هوازی منظم بر شاخص های آسیب اکسیداتیو لیپیدها و پروتئین ها ناشی از مواجهه با اشعه ساطع شده از روتر Wi-Fi انجام شد.
    روش ها
    12 سر رت نژاد ویستار به طور تصادفی به دو گروه اشعه و اشعه به همراه تمرین تخصیص داده شدند. مداخلات شامل مواجهه با اشعه ساطع شده از مودم Wi-Fiو دویدن با 40 تا60 درصد حداکثر سرعت به مدت 8 هفته بود. 48 ساعت پس از مداخلات نمونه خونی از رت ها گرفته شد. سطوح پلاسمایی مالون دی آلدئید (شاخص آسیب اکسیداتیو لیپیدی) و پروتئین کربونیل (شاخص آسیب اکسیداتیو پروتئینی) اندازه گیری و تجزیه و تحلیل داده ها در سطح اطمینان 95 درصد با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 انجام شد.
    نتایج
    سطح پلاسمایی شاخص های مالون دی آلدئید (MDA) و پروتئین کربونیل (PC) در دو گروه اشعه و اشعه به همراه تمرین تفاوت آماری معناداری داشتند (0/001P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات منظم هوازی می تواند باعث کاهش آسیب اکسیداتیو ناشی از اشعهWi-Fi در لیپیدها و پروتئین ها در رت ها شود.
    کلیدواژگان: آسیب اکسیداتیو، کربونیل پروتئین، مالون دی آلدئید، Wi، Fi، اشعه الکترومغناطیس
  • آزیتا رحیمی توتکابنی، آناهیتا خدابخشی کولایی *، محمدرضا فلسفی نژاد صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    با وجود آمار رو به رشد مبتلایان به HIV مثبت در کشور، کیفیت پایین زندگی و وضعیت نامناسب روان شناختی این بیماران، از جمله موضوعاتی است که کمتر به آن پرداخته شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی امید درمانی گروهی در افزایش امیدواری و بهبود نگرش های ناکارآمد بیماران HIV مثبت انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به روش نیمه تجربی از نوع پیش‏آزمون - پس‏آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل مبتلایان به بیماری HIV مراجعه کننده به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری رباط کریم بود. 28 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه 14 نفره تخصیص داده شدند. گروه مداخله در هشت جلسه امید درمانی گروهی شرکت داده شدند و در این مدت گروه کنترل مداخله ای را دریافت نکرد. داده ها توسط پرسشنامه های استاندارد گردآوری گردید و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل گردید.
    نتایج
    امید درمانی گروهی در افزایش امیدواری بیماران HIV مثبت موثر بود (0/001>P). نتایج آزمون مانکووا نشان داد که امید درمانی گروهی در بهبود نگرش موفقیت-کمال طلبی و نگرش نیاز به راضی کردن دیگران موثر می باشد (0/01>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد امید درمانی گروهی به عنوان درمان انتخابی در بهبود سطح امیدواری و کاهش نگرش های ناکارآمد بیماران HIV مثبت از اثر بخشی مطلوبی برخوردار باشد. لذا استفاده از مداخلات روان شناختی در محیط های درمانی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: امید درمانی گروهی، امید، نگرش های ناکارآمد، بیماران HIV مثبت
  • پروین نادی *، منیر دودی، محبوبه سترکی صفحات 29-39
    مقدمه
    مصرف بی رویه آنتی بیوتیک های رایج باعث افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در بین پاتوژن های ادراری شده است. پژوهش مورد نظر با توجه به این معضل بزرگ جامعه یعنی درمان مقاومت بالای آنتی بیوتیکی با استفاده از نانو ذرات طلا و مس انتخاب شده است.
    روش
    مطالعه بر روی 140نمونه از سویه های باکتریایی مقاوم به چند آنتی بیوتیک شامل اشرشیا کلای، کلبسیلا پنومونیه، انتروباکتر آئروژنز، پروتئوس ولگاریس، سیترو باکتر فروندی، آسینتوباکتربومانی و سودوموناس آئروژینوزا (هرجنس 20 ایزوله) ، مسبب عفونت ادراری وسویه های استاندارد آن ها انجام گرفت . از انواع تست های بیوشیمیایی جهت شناسایی باکتری ها و روش های آزمایشگاهی (انتشارچاهک و دیسک در آگار و ماکرودایلوشن ) جهت سنجش حساسیت آنها نسبت به نانوذرات مس و طلا استفاده شد.
    نتایج
    نانو ذرات طلای مورد استفاده در این تحقیق فاقد اثر ضد باکتری بود.مطاابق با روش های چاهک و انتشار دیسک در آگار نانوذرات مس ،در رقت ppm 1000، بیشترین و کمترین میانگین قطر هاله عدم رشد را به ترتیب در آسینتو باکتر بومانیوانترو باکتر آئروژنز برابر 23 و 15 میلیمترنشان داد. MICبرای تمامی باکتری ها 250 میکرو گرم بر میلی لیتر و برای آسینتو باکتر بومانیو اشرشیا کلی 125 میکرو گرم بر میلی لیترمشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نانوذرات طلای مورد استفاده در این مطالعه فاقد اثر ضد باکتری بود،ولی نانوذرات مس دارای اثر ضد باکتریایی نسبتا قوی علیه باکتری های مولد عفونت ادراری مقاوم به چند آنتی بیوتیک بود.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، باسیل گرم منفی، مقاوم به چند آنتی بیوتیک، نانوذرات مس و طلا
  • جواد احمدی، امیر پورامامعلی، علی پوریوسف، آزاده غلامپور، رحیم سلیمانی جلودار* صفحات 40-48
    زمینه و هدف
    سطوح آنزیم های کبدی جهت تعیین وضعیت پیشرفت عفونت مزمن در ناقلین مبتلا به ویروس هپاتیت ب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین شاخص های سرولوژیکی و سطوح آنزیم های کبدی در مبتلایان به هپاتیت مزمن ب شهر اهواز در سال 1393 انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی 71بیمار مبتلا به ویروس هپاتیت ب(HBV) مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز شرکت داشتند. شاخص های سرولوژیکی HBV با استفاده از روش الایزا و سطوح آنزیم های کبدی طی روش بیوشیمی اندازه گیری شد. تحلیل داده ها در استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام شد.
    نتایج
    میانگین سن بیماران 13/5± 38/9 سال بود. 27 نفر (38%) زن و 44 نفر (62%) مرد بودند. میانگین و انحراف معیار شاخص های آلانین ترانس آمیناز، بیلی روبین تام و بیلی روبین مستقیم بیماران به ترتیب U/L116/3 ±77/9، mg/ml4 ±11/1 و mg/ml 2/1 ±0/6 بود. تفاوت معنی داری بین میانگین آلانین ترانس آمیناز (ALT) بیماران برحسب جنسیت آنها مشاهده شد (0/048 P=). میانگین بیلی روبین مستقیم بیماران HBeAg منفی و مثبت متفاوت بود (0/006 P=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سطوح آنزیم های کبدی در دو گروه بیماران هپاتیت مزمن HBeAg مثبت و منفی یکسان بود. پیشنهاد می شود در مطالعات بعدی شاخص های دیگری از جمله میزان HBV-DNA و تغییرات بافت شناسی کبد در سرم مبتلایان هپاتیت ب مزمن اندازه گیری شود.
    کلیدواژگان: هپاتیت مزمن B، HBeAg، آنزیم های کبدی
  • مهدی عصاران، مریم تاتاری، ایمان سیدمحرمی* صفحات 49-55
    زمینه و هدف
    خودکارآمدی و ناامیدی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی افراد است. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین خودکارآمدی و ناامیدی در دانش آموزان ابتدایی انجام گردید.
    روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری دانش آموزان دختر و پسر دبستان محتشمی شهرستان تربت حیدریه بود و 89 دانش آموز دختر و پسر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار سنجش پرسشنامه خودکارآمدی شرر، مقیاس ناامیدی کازدین و اطلاعات جمعیت شناختی بود. تحلیل نتایج با نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار خودکارآمدی و ناامیدی شرکت کنندگان در پژوهش به ترتیب 33/9±30/67، 01/2±69/4 بود. بین خودکارآمدی و ناامیدی در پسران همبستگی معناداری وجود نداشت (546/0p= ،13/0- r=). از طرفی بین خودکارآمدی و ناامیدی در دختران همبستگی معکوس و معناداری بدست آمد (006/0 P=، 48/0- r=).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج احتمالا با بهبود شرایط خودکارآمدی میزان ناامیدی در دانش آموزان کاهش می یابد. اعمال روش های مناسب خودکارآمدی و غنی سازی محیط آموزشی و پرورشی دانش آموزان دراین زمینه مفید است. انجام مطالعات بیشتر در این حوزه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، ناامیدی، کودکان
  • حسین رنجبر، محمد مجلی، حسین نامدار ارشتناب* صفحات 56-61
    زمینه و هدف
    فرسودگی شغلی در حرفه های مددرسان شایع بوده و سطوح بالایی از این مشکل در حرفه های بهداشتی و درمانی مخصوصا در پرستاران بخش های ویژه ثبت شده است. این پژوهش با هدف تعیین فرسودگی شغلی در بین پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه وابسته به مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی است. جامعه مورد مطالعه را پرستاران شاغل در بیمارستان ها ی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر مشهد (80 نفر) در سال 90 تشکیل می دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ (MBI) بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 انجام شد.
    نتایج
    میانگین شدت خرده مقیاس مسخ شخصیت، تحلیل عاطفی و فقدان موفقیت فردی به ترتیب 5/85±9/20 ، 12/57±25/32 و 8/27±35 بود. بعلاوه سن (0/49- =r) و سابقه کار (0/48- =r) رابطه خطی معکوس با شدت فقدان موفقیت فردی داشت (0/001=P).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده آن است که سطح بالای فرسودگی شغلی به خصوص در خرده مقیاس عدم موفقیت فردی در بین پرستاران بخش های ویژه وجود دارد. لذا با توجه به اهمیت بالای این بخش ها نیاز به توجه بیشتر مسئولین به این قشر زحمتکش و مشارکت دادن پرستاران در تصمیم گیری های سازمانی می تواند تا حدی زیادی از فرسودگی شغلی و عوارض آن پیشگیری نماید.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، پرستاران، بخش های مراقبت ویژه
  • مقاله مروری
  • حسین کریمی مونقی، حسن شریفی صفحات 62-71
    زمینه و هدف
    از دلایل اصلی شکاف آموزش-بالین در پرستاری، فقدان آموزش کافی پرسنل بالینی در جستجوی اطلاعات و مهارت های ارزیابی انتقادی شواهد پژوهشی می باشد. در این رابطه، مدل پرستار پژوهشگر بالینی برای استفاده در آموزش و نظارت پرستاران در استفاده از بهترین شواهد موجود به منظور بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری معرفی شده است. هدف از این مطالعه، مرور منابع درباره مدل پرستار پژوهشگر بالینی و معرفی ابعاد و مراحل این مدل به منظور زمینه سازی اجرای آموزش مبتنی بر شواهد در بستر پرستاری بالینی کشور می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه مروری، برای دستیابی به منابع، از پایگاه داده های مختلف داخلی و خارجی شامل PubMed، Scopus، Google Scholar و SID استفاده گردید. مقالات منتشر شده از سال 2005 تاکنون به دو زبان فارسی و انگلیسی جستجو شدند.
    نتایج
    در جستجوی اولیه با کلمات کلیدی («clinical scholar» OR «clinical scholar model» OR «clinical nurse scholar model») و معادل فارسی آنها در مجموع 2545 مطالعه یافت شد که در بررسی نهایی عنوان و چکیده های آنها، 9 مقاله مرتبط با موضوع اصلی این مطالعه بودند و برای مرور انتخاب شدند. یافته ها به صورت سرفصل هایی از جمله پیش زمینه طراحی مدل، اجزای و مراحل مدل، اهداف کاربردی مدل، خصوصیات پرستار در مدل، نحوه اجرای مدل و در نهایت کاربرد مدل در بالین و آموزش بحث شدند.
    نتیجه گیری
    مدل پرستار پژوهشگر بالینی یکی از مفید ترین مدل های موجود برای ارتقاء مراقبت مبتنی بر شواهد در پرستاری و کاهش شکاف بین آموزش و بالین است. دانش آموختگان دکتری پرستاری چنانچه به عنوان عامل آموزش دهنده مراقبت مبتنی بر شواهد با به کارگیری این مدل به پرستاران بالینی در جستجو و ارزیابی انتقادی بهترین شواهد، استفاده از آن شواهد در مراقبت از بیمار و در نتیجه بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری کمک کنند می توانند با اجرای مراقبت مبتنی بر شواهد شکاف بین آموزش دانشگاهی پرستاری و فعالیت های بالینی را به حداقل برسانند.
    کلیدواژگان: مدل مراقبت مبتنی بر شواهد، مدل پرستار پژوهشگر بالینی، شکاف آموزش، بالین
|
  • Mohadese Adeli, Somaye Alirezaei* Pages 1-10
    Background and Aim
    Anxiety disorders are the most common mental disorders in the postpartum period. Few studies have been done about the impact of kangaroo skin contact on maternal anxiety. The aim of this study was to compare the effect of short abdominal skin-to-skin and Kangaroo skin contact between mother and newborn on mother's anxiety.
    Methods
    This single-blind clinical trial was accomplished on 68 qualified pregnant women, in Torbat Heydariyeh in 1394. The women were randomly divided into two groups Experimental (Kangaroo skin contact) and control (abdominal skin contact). A questionnaire about demographics, fertility, medical, information about stage 1, 2 and 3 of labor, Mother and infant's Information and STAI: Speilberger State-Trait Anxiety inventory were completed for the two groups after delivery. After encoding, the data were analyzed with SPSS software version 20, Mann-Whitney tests, t, chi-square and 0/05>p was considered significant.
    Results
    There was no significant difference in maternal State (p= 0.58) and Trait (p=0.63) anxiety between short kangaroo contact skin group and abdominal skin contact group, 2 months after birth. However, it was found that anxiety in the short kangaroo care group was much lower than that in the skin-to-skin group (P=0.04).
    Conclusion
    The effect of short Kangaroo skin contact on maternal anxiety was similar to abdominal skin contact.
    Keywords: Abdominal skin contact, Kangaroo skin contact, maternal anxiety
  • Bahram Pourfazeli, Akbar Azamian Jazi*, Mohammad Faramarzi, Sayed Mohammad Javad Mortazavi Pages 11-19
    Background and Aim
    Electronic and communication devices have largely become a part of our daily lives. And this has caused a growing concern with regards to the possible side-effects of exposure to the radiation of these devices on human health. To investigate the same, a research was undergone to study the "Effect of regular aerobic exercise on oxidative damage markers of lipids and proteins caused by exposure to radiation emitted from Wi-Fi routers"
    Methods
    12 Wistar rats were randomly divided into two groups of radiation and radiation笗ꭲ⬞. Interventions included exposure to radiation emitted from the Wi-Fi modem and running at 40 to 60 percent of their maximum speed for 8 weeks. Blood samples were taken 48 hours after intervention. Plasma levels of malondialdehyde (oxidative lipid injury index) and carbonyl protein (oxidative-protein damage index) were measured and data were analyzed at P≤0.05.
    Results
    According to Independent-Sample T test, there was a significant difference between radiation and radiation笗ꭲ⬞ groups. Eight weeks of exposure to radiation caused an increase in plasma levels of PCA and MDA. On the other hand, eight weeks of aerobic exercise decreased the PC and MDA levels.
    Conclusion
    It seems that regular aerobic exercise can reduce the oxidative damage caused by Wi-Fi radiation in lipids and proteins.
    Keywords: oxidative damage, carbonyl protein, malondialdehyde, Wi-Fi, electromagnetic radiation
  • Azita Rahimi, Anahita Khodabakhshi-Koolaee*, Mohammad Reza Falsafinejad Pages 20-28
    Background and Aim
    Despite the growing statistics of people with HIV-positive in Iran, little attention has been paid to the poor quality of their life and the adverse psychological status of these patients. This study aimed to investigate the effectiveness of group Hope Therapy on the improvement of Dysfunctional Attitudes and the increase of hope in HIV positive patients.
    Methods
    the research method of the present study was semi-experimental with pretest-posttest and control group. The study population included HIV-positive patients from Robat Karim city referring to behavioral health counseling centers. 28 patients were selected by simple randomized sampling and were assigned to the two groups. The experimental group received eight sessions of group hope-therapy. This research was a semi experimental study that included pretest-posttest and control group. The information was collected through the Snyder Hope Questionnaire and Dysfunctional Attitudes Scale. The obtained data were analyzed using ANCOVA and MANCOVA and via SPSS version 21.
    Results
    Analysis of the data showed that the group hope therapy was effective in increasing hope of HIV-positive patients (Psuccess/perfectionism attitudes and need to keep others satisfied attitudes (0/01>P).
    Conclusion
    The findings revealed that more attention must be paid to the psychological health and quality of life of the HIV-positive patients. Group therapy and especially hope therapy could increase hope and inversely decrease dysfunctional attitudes among such patients.
    Keywords: group therapy, hope, Dysfunctional attitudes, HIV-positive patients
  • Parvin Nadi*, Monir Doudi, Mahbubeh Setorki Pages 29-39
    Background and Aim
    Irregular consumption of common antibiotics increases antibiotic resistance in the urine pathogens. The topic of this study was selected based on this great community problem and considering the fact that a large number of diseases are being treated using gold and copper nanoparticles yet not much is known of their effects on gram negative bacillus bacteria that cause urine infection.
    Methods
    The study included 140 cases of Multiple drug resistance (MDR) bacteria strains: E.coli, Klebsiellapneumoniae, Enterobacteraerogenes, Proteus vulgaris, Citrobacterfreundii, Acinetobacterbumanii and Pseudomonas aeruginosa (each genus of bacteria, 20 samples), all of which were MDR causing urinary tract infections. A variety of biochemical tests for identification of bacteria were used and laboratory methods (Agar well diffusion, Agar disk diffusion and Macrodilution method) were utilized to assess their sensitivity to copper and gold nanoparticles.
    Results
    Gold nanoparticles did not show any effect on these bacteria. According to agar disk diffusion and the Macrodilution method, copper nanoparticles (in 1000ppm dilution) showed the highest and lowest mean inhibition zone diameter in Acinetobacterbumanii and Entrobacteraerogenes 23 and 15mm, respectively. The MIC for all of the bacteria stood at 250µg/ml while Acinetobacterbumanii was 125µg/ml.
    Discussion
    Gold nanoparticles were not effective on these bacteria. Copper nanoparticles had a relatively strong effect on all of the bacteria causing urine infection and MDR.
    Keywords: Urine infection, Negative bacillus bacteria, Multiple drug resistance, Copper, gold
  • Javad Ahmadi, Amir Pour-Emamali, Ali Pouryousef, Azadeh Gholampour, Rahim Soleimani Jelodar* Pages 40-48
    Background And Aims
    Nearly 400 million Hepatitis B virus (HBV) patients around the world are chronic carriers. A study of the different serologic patterns of HBeAg positive and negative along with levels of liver enzymes is necessary in order to identify chronic progressive infection in HBV carriers. Therefore, this study aimed to determine the relationship between HBV serological markers and liver enzymes in chronic HBV patients.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 71 chronic HBV patients who referred to Imam-Khomeini Hospital of Ahvaz were enrolled. HBV serological markers were tested by the ELISA method and liver enzymes were measured via biochemical. Data were analyzed using the SPSS version 21.
    Results
    The mean age of the patients was 38.9±13.5 years. 27 (38%) were females and 44 (62%) were males. Mean and standard of errors of ALT, Total bilirubin and direct bilirubin were 77.9±116.3 U/L, 1.11±4 mg/dl and 0.6±2.1 respectively. Mean of ALT in males was significantly higher compared to that of the females (88.24±132.8 U/L vs. 61.8±84.5; P= 0.048). The average of ALT and total bilirubin were not significantly different in HBeAg positive and negative patients. But the average of direct bilirubin in 53 HBeAg-negative patients was significantly higher than in the 18 HBeAg-positive patients (0.73±2.46 mg/dl vs 0.23±0.13 mg/dl; P=0.006).
    Conclusion
    The level of liver enzymes was similar in the two groups – of positive and negative HBeAg. It is suggested that more research be carried to assess other virological markers, levels of HBV-DNA and histological changes in the liver of chronic (positive and negative HBeAg) HBV patients.
    Keywords: Chronic Hepatitis B, HBeAg, Liver Enzymes
  • Mehdi Assaran, Maryam Tatari, Iman Seyed Moharrami* Pages 49-55
    Background and Aim
    Self-efficacy and despair are factors that can directly affect the quality of life of individuals. This study aimed to determine the relationship between self-efficacy and despair in young individuals and was carried out on elementary students.
    Methods
    This research is a descriptive and correlational study. The study sample consisted of both girl and boy students of Mohtashami Elementary School in the city of Torbat Heydariyeh. From the population, a total of 89 girls and boys were selected using the stratified random sampling method. In this study, the measuring tools were Scherer's self-efficacy questionnaire, the scale of despair of Kazdyn and demographic information. The accumulated data was processed using spss software, version 20.
    Results
    The results showed there was no significant correlation between the efficacy and despair in boys (r=-0.13, sig=0.546). However, there was a significant inversed correlation between efficacy and despair in the girls; and the correlation coefficient (r=-0.48) and a significant amount (sig=0.006) was obtained.
    Conclusions
    It can be concluded that an increase in self-efficacy of students could reduce despair. Suitable self-efficacy methods should be introduced and strengthened in classroom environments. More research needs to be done on this subject in the future.
    Keywords: self-efficacy, despair, children
  • Hossein Ranjbar, Mohammad Mojalli, Hossein Namdar Areshtanab* Pages 56-61
    Background and Aim
    Job burnout is common in caring professionals; and high levels of the same are registered in healthcare professionals, especially, nurses in intensive care units. The purpose of this study was to determine the burnout among nurses working in intensive care units affiliated to educational and therapeutic centers of Mashhad University of Medical Sciences.
    Method
    This is a cross-sectional descriptive study, which was undergone through a census sampling method in hospitals related to Mashhad University of Medical Sciences (n = 80) in the year 2011. Data were collected by Maslach Job Wear Inventory (MBI). The data were analyzed using SPSS 11.5 software.
    Results
    The mean of severity of depersonalization, emotional analysis and lack of individual success were 9.20 ± 5.25, 25.32 ± 12.57, 35 ± 8.27 respectively. In addition, age (r=-0.49) and work experience(r=-0.48) have a reverse linear relationship with the severity of the lack of individual success (p = 0.001).
    Conclusion
    The results of this study indicate that there is a high level of occupational burnout, especially in the aspect of individual inefficiency among nurses in special departments. Due to the high importance of these departments, more attention must be paid by the authorities to this workforce. Moreover, nurses should also be allowed to participate in organizational decision-making, which can prevent burnout and its complications to a high degree.
    Keywords: Job burnout, nurses, intensive care units
  • Hossein Karimi Moonaghi, Hassan Sharifi* Pages 62-71
    Background and Aim
    Among the main reasons for the theory-practice gap is a lack of adequate clinical staff training in information seeking as well as in critical appraisal skills for research findings. In this regard, the clinical nurse scholar model has been introduced for training and supervising nurses in the application of the best available evidence to improve the quality of nursing care. The aim of this study was to review resources about the clinical nurse scholar model and to introduce its dimensions and steps in ground evidence-based nursing education within the context of clinical nursing in Iran.
    Methods
    In this review, PubMed, SCOPUS, Google Scholar and SID databases were used. Articles published since 2005 in both Persian and English were searched.
    Results
    The initial search by keyword ("clinical scholar" OR "clinical scholar model" OR "clinical nurse scholar model") and their Persian equivalents retrieved 2545 studies, which reduced to 9 related articles after screening for titles and abstracts. Topics, such as, the model, its components and process, model purposes, nurse characteristics in the model, implementation steps and the model application in clinical practice and education were discussed.
    Conclusion
    The clinical nurse scholar model is one of the most useful models available for the promotion of evidence-based nursing care and for the reduction of the theory-practice gap. Nursing graduates and clinical nurses can use this model for finding and critically assessing evidence, using evidence in day-to-day patient care and improving the quality of nursing care. They can integrate evidence-based practice and nursing education and consequently, reduce the theory-practice gap.
    Keywords: Evidence-Based Care Model, Clinical Nursing Scholar Model, Theory-Practice Gap