فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:21 Issue: 4, 2017

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:21 Issue: 4, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/08/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • معصومه فتاح مقدم، کیوان تدین *، رایناک قادری، محمد سخاوتی، مجتبی نوفلی، پژواک خاکی، فرناز برومند آزاد، سمانه ساعدی، غلامرضا شکری صفحات 4-12
    زمینه
    از دهه سی میلادی که نخستین نمونه های واکسن حاوی جرم کشته سیاه سرفه برای استفاده عمومی تولید گردید تا حال حاضر فقط تعداد انگشت شماری سویه بوردتلا پرتوزیس توسط واکسن سازان ملی و بین المللی مورد استفاده قرار گرفته است. وجود تغییرات اثبات شده ژنتیکی اجتناب ناپذیر در جمعیت جهانی بوردتلا پرتوزیس نگرانی هایی را در مورد مناسب بودن سویه های سنتی واکسن در ایجاد ایمنی کافی بر علیه سویه های بیماری زای جدید در حال چرخش ایجاد نموده است.
    هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی در میان پر استفاده ترین سویه های واکسن سیاه سرفه در جهان انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در سال 1396 روش ژنوتایپینگ multi locus variable number of tandem repeats analysis، MLVA) ) به صورت آنالیز بیواینفورماتیک بر روی 11 سویه و تحت سویه بوردتلا شامل؛ B137، B203 (10536)، C393، Cs، E476، Tohama I، J445(134)، B202، J446(509) و به صورت آزمایشگاهی بر روی دو تحت سویه 134 و 509 که در موسسه رازی از آن ها برای تهیه واکسن استفاده می شود اجرا گردید. در این روش از 6 لوکوس ژنتیکی VNTR1، VNTR3a، VNTR3b، VNTR4 VNTR5، VNTR6 استفاده شد.
    یافته ها
    با بررسی مقایسه ای میان نتایج به دست آمده و اطلاعات موجود در بانک اطلاعات ژنتیکی موجود در هلند در مجموع 6 دسته ژنتیکی در میان سویه های تحت مطالعه شناسایی گردید که هیچ یک پیش از این گزارش نگردیده بودند.
    نتیجه گیری
    این مشاهده ها بر ضرورت جستجو به دنبال فراوان ترین سویه های غالب بومی هر کشور برای شمول آن ها در تولید واکسن تاکید می کند.
    کلیدواژگان: سیاه سرفه، سویه، واکسن، دسته بندی ژنتیکی
  • نفیسه انصاری نژاد، بهاره عباسی، فرشید فرداد، پیمان نامدار، طیب رمیم * صفحات 13-19
    زمینه
    تجویز بی رویه یا بدون اندیکاسیون فرآورده های خونی علاوه بر افزایش هزینه ها، انتقال عفونت ها، عوارض مربوط به تزریق و دفع نامناسب و توزیع نامناسب فرآورده های خونی می تواند سبب کاهش ذخایر بانک خون گردد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص های ترانسفیوژن کنسانتره پلاکتی در بخش اورژانس انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی بر روی 28 بیمار بستری در بخش اورژانس بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران در مدت یک سال (از مهر ماه 1393 تا مهر ماه 1394) انجام شد. شاخص های انفیوژن شامل؛ نسبت آزمایش کراس مچ به خون تزریق شده، نسبت ترانسفیوژن و شاخص ترانسفیوژن برای هر بیمار به تفکیک مشخص گردید. همچنین واحدهای درخواستی تزریق نشده یا ناقص نیز برآورد گردید. از آزمون های آماری تی استیودنت و آنوا برای متغیرهای کمی و از کای اسکوئر برای متغیرهای کیفی استفاده گردید.
    یافته ها
    در 17 مورد (%60/7) بیماران مرد و در 11 مورد (%39/3) زن با میانگین سنی 21/30±47/36 سال بودند. بیش ترین علت درخواست (16 مورد) مربوط به آمادگی قبل از عمل بود. در 15 مورد، 10 واحد و در مجموع، 249 واحد کنسانتره پلاکتی برای 28 بیمار درخواست شد که 141 واحد (%56/62) مصرف شد. نسبت ترانسفیوژن %71/42 ، نسبت آزمایش کراس مچ به خون تزریق شده 1/76 و شاخص ترانسفیوژن در بیماران 5/03 بود.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های به دست آمده شاخص های ترانسفیوژن کنسانتره پلاکتی در بخش اورژانس در حد قابل قبولی بود و می تواند به عنوان یک رویکرد مناسب در مدیریت فرآورده های خونی در بخش اورژانس در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: فرآورده های خونی، کنسانتره پلاکتی، نسبت ترانسفیوژن، شاخص های ترانسفیوژن
  • رویا حامدی، اصغر عبادی فر، سارا یوسفی نیا * صفحات 20-27
    زمینه
    شکاف های دهانی- صورتی از جمله بدشکلی های شایع در صورت هستند. شکاف های غیرسندرمیک چندعاملی می باشند
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطرساز مرتبط با شکاف لب و کام در گروهی از نوزادان شهر تهران از سال 1391 تا 94 انجام شد
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد شاهدی 105 مورد از نوزادان مبتلا به شکاف های دهانی و 218 نوزاد غیرمبتلا و مادرانشان جهت بررسی عوامل مرتبط با بیماری، در بیمارستان مفید شهر تهران مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با آزمون کای دو آنالیز شد
    یافته ها
    از 105 بیمار، 40 نفر مونث (%38) و 65 نفر مذکر (%62) بودند. فراوانی شکاف لب و کام %58، شکاف کام به تنهایی 29 نفر (%27/6) و شکاف منفرد لب 15 نفر (%14/2) بود. بین ازدواج فامیلی و شکاف دهانی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (0/001=P). %4/51 از نوزادان دارای شکاف، مادران با سن 25 تا 35 سال داشتند. 43 نفر (%41) از مادران گروه مورد تاریخچه مصرف سیگار را دارا بودند که تفاوت معنی داری بین دو گروه دارای شکاف و فاقد شکاف وجود داشت (P =0/001)
    نتیجه گیری
    در این مطالعه ازدواج فامیلی، سن بالاتر از 35 سال مادر و سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری افزایش خطر ایجاد شکاف را به ترتیب حدود 18، 17 و 14 برابر نشان می دهد و این موضوع اهمیت مشاوره قبل از ازدواج، قبل از بارداری و تغییر شیوه زندگی قابل اصلاح را نشان می دهد تا به این طریق خطر تولد نوزادان مبتلا به شکاف های صورتی کاهش یابد
    کلیدواژگان: شکاف لب و کام، عوامل خطرزا، نوزاد
  • جمال رحمانی، احمدرضا درستی مطلق * صفحات 28-37
    زمینه
    اضافه وزن و چاقی یک معضل نگران کننده در عصر حاضر و عامل بسیاری از بیماری های غیر واگیر مزمن می باشد. عوامل متعدد تغذیه ای و غیرتغذیه ای در بروز این بحران دخیل هستند. یکی از عوامل مهم غذایی نوع رژیم غذایی افراد و میزان تنوع آن است.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی ارتباط امتیاز تنوع غذایی (DDS) با چاقی و چاقی شکمی در پسران دانشجو تهرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در اردیبهشت ماه سال 1395 در تهران انجام شد. 246 مرد جوان با توجه به معیارهای ورود انتخاب شدند. اطلاعات جمعیتی به وسیله پرسش نامه عمومی گردآوری و اندازه گیری های تن سنجی مطابق استانداردها انجام گرفت. برای هر یک از افراد شرکت کننده به صورت رو در رو یادآمد 24 ساعته غذا ثبت و تنوع غذایی سنجیده شد. در نهایت 9 گروه غذایی برای هر فرد مورد سنجش قرار گرفت. در آنالیز نتایج با روش رگرسیون عوامل مخدوش گر تعدیل گردید.
    یافته ها
    میانگین شاخص توده بدنی و دور کمر برابر 3/8±23/9 و 10/6±88/7 برآورد شد. نسبت شانس ابتلا به چاقی برای چارک های امتیاز تنوع غذایی 1، 0/53، 0/08 و 0/19 (0/01=P) برآورد شد.
    نتیجه گیری
    بین امتیاز تنوع غذایی با نسبت شانس بروز چاقی و چاقی شکمی در پسران دانشجو ارتباط معکوسی مشاهده شد؛ به گونه ای که با افزایش تنوع غذایی، شانس ابتلا به چاقی کم تر بود. مطالعات آینده نگر بیش تری برای اثبات این رابطه نیاز است.
    کلیدواژگان: امتیاز تنوع غذایی، چاقی، دور کمر، نمایه توده بدنی
  • مریم جوادی، ملیحه اعظم حاج هاشم خانی *، اصغر دالوندی، مریم طاهرپور صفحات 38-44
    زمینه
    سبک زندگی خانواده، عاملی ارزشمند برای بهبود کیفیت زندگی و تاثیرگذار بر عادات فرزندان آن ها می باشد.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین سبک زندگی خانواده با عادات خواب و نمایه توده بدن در کودکان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1393 در مدارس شهر قزوین انجام شد. افراد شرکت کننده دانش آموزان 6 تا 11 ساله و مادرانشان بودند که به روش تصادفی وارد مطالعه شدند. ابزار مطالعه پرسش نامه های استاندارد سبک زندگی و وضعیت خواب کودکان بود.
    یافته ها
    در خانوارهای مورد مطالعه، سبک زندگی، فعالیت فیزیکی و تغذیه به ترتیب متوسط، کم ترین و بیش ترین بود. بیش ترین مشکل خواب کودکان مربوط به رفتار خواب بود. میانگین نمایه توده بدنی کودکان متوسط بود. بین مسئولیت پذیری خانواده در قبال سلامت، تغذیه، رشد معنوی و نمره کل سبک زندگی با بیداری صبح کودک ارتباط معنی دار بود (0/05>P) اما بین شاخص توده بدنی با سبک زندگی و مشکلات خواب ارتباط معنی داری مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    با توجه به نمایه توده بدنی طبیعی کودکان در این مطالعه و وجود ارتباط معنی دار بین متغیرهای سبک زندگی و عادات خواب می توان نتیجه گرفت بهبود سبک زندگی و وضعیت خواب به عنوان یک راهبرد جهت پیشگیری از نمایه توده بدنی غیرطبیعی در کودکان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی خانواده، عادات خواب، نمایه توده بدن
  • حسین درگاهی *، فریبرز مهرانی، زینب پرتوی شایان صفحات 46-55
    زمینه
    نگاه به سازمان های ارایه دهنده خدمات بهداشتی- درمانی از جمله آزمایشگاه های بالینی در چهارچوب نظریه رهبری کوانتومی باعث به کارگیری روش های کارآمد و موثر در این سازمان ها می شود.
    هدف
    تعیین وضعیت ابعاد رهبری کوانتومی در میان مدیران کلیه سطوح سازمانی آزمایشگاه های بالینی بیمارستان های آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1394 در میان 180 نفر از مدیران 35 آزمایشگاه بالینی بیمارستانی دانشگاه های علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته شامل رهبری کوانتومی به همراه اطلاعات جمعیتی آن ها بود که روایی صوری و محتوایی و پایایی آن به تایید رسید. برای تحلیل داده ها از آزمون های تی و آنوا استفاده شد.
    یافته ها
    بیش ترین مدیران آزمایشگاه های بالینی مورد مطالعه مذکر، متاهل، دارای سابقه خدمت 15 تا 20 سال و سابقه مدیریتی 1 تا 5 سال بودند و حداقل یک دوره آموزشی کوتاه مدت را در زمینه مدیریت آزمایشگاه گذرانده بودند. مدیران مزبور از نظر مهارت و رهبری کوانتومی و ابعاد آن به ترتیب در وضعیت مطلوب و نسبتا مطلوبی قرار داشتند. همچنین بین مهارت های کوانتومی با سن (0/02=P) و گذراندن حداقل یک دوره آموزشی در زمینه مدیریت ارتباط معنی داری وجود داشت (0/02=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به مطلوبیت ابعاد رهبری کوانتومی نزد مدیران آزمایشگاه های بالینی، انتظار می رود این مدل جدید بتواند در آینده نزدیک مدیریت آزمایشگاه ها را دچار تغییر و تحول نماید.
    کلیدواژگان: رهبری کوانتومی، مهارت کوانتومی، آزمایشگاه بیمارستانی
  • لیلا دهقانکار، سارا رحیمی، فاطمه سمیعی سیبنی، آرزو محمد خانی غیاثوند، نسترن نوروزی پرشکوه، حسن جهانی هاشمی * صفحات 56-64
    زمینه
    تنش شغلی یک عامل اصلی در ایجاد فرسودگی شغلی، کاهش رضایت بیمارانو ترک حرفه در پرستاران محسوب می شود و می تواند اثر زیادی بر کیفیت مراقبت بالینی داشته باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تنش شغلی و عوامل تعیین کننده در پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 123 پرستار با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای صورت گرفت. ابزار پژوهش اطلاعات جمعیتی و پرسش نامه تنش شغلی پرستاران بود که هفت حیطه (رنج و مرگ بیمار، تعارض با پزشکان، عدم آمادگی کافی، کمبود منابع حمایتی، تعارض با دیگر پرستاران، فشار کاری، عدم اطمینان از درمان) داشت. تجزیه و تحلیل با روش های آماری توصیفی و تحلیلی پیرسون، رگرسیون خطی، تی، مجذور کای، آنوا، آزمون تعقیبی توکی و کروسکال والیس انجام گرفت.
    یافته ها
    84 نفر (%68/3) تنش در حد متوسط، 26 نفر (%21/1) کم و 13 نفر (%10/6) تنش زیاد داشتند. پرستاران با تحصیلات کارشناسی و بالاتر (0/045=P)، استخدام پیمانی (0/042P=) میزان تنش بالایی داشتند و افراد دارای حداقل یک فرزند از تنش پایین تری برخوردار بودند که از لحاظ آماری معنی دار بود (0/02P=). با اهمیت ترین عامل تنش شغلی «فشار کاری» و کم اهمیت ترین عامل «تعارض با پزشکان» بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان تنش و مهم ترین عامل تنش زای شغلی که «فشار کاری» بود با بررسی نیازسنجی آموزشی پرستاران، برگزاری کارگاه های آموزشی در رابطه با مدیریت و کنترل تنش می توان از تنش ناشی از شغل کاست.
    کلیدواژگان: تنش شغلی، بار کاری، پرستار
  • اعظم رجب پور، لادن تیموری، فرزاد رجایی * صفحات 65-77
    سرطان لوزالمعده یکی از بدخیم ترین انواع سرطان ها در انسان است. سالانه درصد فراوانی از مبتلایان به این بیماری به دلیل عدم تشخیص به موقع و نیز عدم وجود روش ها و داروهای درمانی موثر از بین می روند. به طوری که هنوز هم میزان بقای پنج ساله فقط در 5 درصد از بیماران دیده می شود. از نکات قابل تامل در این بیماری مهلک، مقاومت ذاتی و اکتسابی آن نسبت به داروهای رایج شیمی درمانی از جمله جمسیتابین است. تاکنون ساز و کارهای مولکولی مختلفی را مسئول این مقاومت دانسته اند. از جمله عوامل دخیل در مقاومت به این دارو در سرطان لوزالمعده، فرایندهای متنوع ژنتیکی، بیان نابجای مولکول ها در مسیرهای پیام رسان سلولی، حضور سلول های بنیادی سرطان، نقص ژن های شرکت کننده در مسیر مرگ سلولی برنامه ریزی شده، تغییرات اپی ژنتیکی و نقش ریز RNAها در کنترل روند ترجمه شناسایی شده است. هدف فعلی در درمان سرطان لوزالمعده و حتی سرطان های دیگر افزایش کارایی داروها و کاهش مقاومت در برابر آن ها می باشد. شناخت اساس سلولی و مولکولی مقاومت در این بیماری می تواند به توسعه رویکردهای نوین درمانی و افزایش اثربخشی درمان های رایج منجر شود. در این مقاله مروری، ساز و کار مولکولی دخیل در مقاومت نسبت به داروی جمسیتابین در سرطان لوزالمعده مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سرطان لوزالمعده، مقاومت دارویی، جمسیتابین، ریز RNA
  • صدیقه حسینی، لیلا نظری، مینو یغمایی * صفحات 78-82
    حاملگی هتروتوپیک فرم نادری از بارداری است که می تواند با عوارض و مرگ و میر مادری همراه باشد. این شکل از بارداری اغلب در پی استفاده از روش های کمک باروری و یا در افراد با دیگر عوامل خطر مانند؛ سابقه حاملگی خارج از رحم و بیماری التهابی لگن اتفاق می افتد. در این مطالعه یک مورد حاملگی هتروتوپیک در خانمی 39 ساله با بارداری خواسته و خودبخود و بدون هیج عامل خطر شناخته شده معرفی شده است. در این فرد تشخیص حاملگی هتروتوپیک قبل از پارگی حاملگی خارج از رحم و جراحی داده شد.
    کلیدواژگان: حاملگی هتروتوپیک، حاملگی خارج از رحم، عوارض حاملگی
  • پیام حیدری، سکینه ورمزیار *، چیا حکیمی صفحات 83-88
    زمینه
    اختلالات اسکلتی- عضلانی علت اکثر ناتوانی و غیبت های ناشی از کار می باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل شغلی موثر بر غیبت از کار و مراجعه به پزشک ناشی از اختلالات اسکلتی- عضلانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی- مقطعی در بین 114 نفر از کارکنان گروه های امدادی شهر قزوین در سال 1394 انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه نوردیک و ویژگی های دموگرافیک با استفاده از آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک آنالیز شد.
    یافته ها
    براساس نتایج، 18(15/7%) و 42 (37%) نفر از کارکنان در طول یک سال گذشته به علت ناراحتی در یکی از نواحی بدن به ترتیب غیبت از کار و مراجعه به پزشک داشتند. گروه شغلی هلال احمر نسبت به آتش نشان در آنالیز تک متغیره 5/2 برابر و در آنالیز چندمتغیره 13/09 برابر به دلیل ناراحتی های اسکلتی- عضلانی غیبت از کار و مراجعه به پزشک داشته اند.
    نتیجه گیری
    عوامل خطرزا نظیر سابقه کار و نوع شغل می توانند بر پیامدهای اختلالات اسکلتی – عضلانی تاثیرگذار باشند.
    کلیدواژگان: غیبت، اختلالات اسکلتی، عضلانی، کار گروه امدادی
|
  • M. Fatah Moghadam, K. Tadayon *, R. Ghaderi, M. Sekhavati, M. Noofeli, P. Khaki, F. Boroumand Azad, S. Saedi, Gh. Shokri Pages 4-12
    Background
    In 1930's first whole cell pertussis vaccines became available to the public heralding a dramatic success in overcoming the global burden of the disease. To date only a handful of B. pertussis strains have been used by international/local pertussis vaccine manufacturers. Inevitable well-documented genetic changes in the world population of this pathogen have prompted serious questions on suitability of traditional vaccine strains protect human against currently circulating wild isolates of Bordetella pertussis.
    Objective
    Analyzing the genetic diversity within the most frequently-used vaccine strains of B. pertussis in the world
    Methods
    A recently developed multi locus variable number of tandem repeats analysis (MLVA) genotyping system along with a bioinforamtic piece of analysis was conducted on 11 strain/sub-strains of B137, B203 (10536), C393, Cs, E476, Tohama I, J445 (134), B202 and J446 (509) plus 2 sub-strains of 134 and 509 that are used at Razi institute for preparation of pertussis vaccine. In this study have used 6 individual loci of VNTR1, VNTR3a, VNTR3b, VNTR4, VNTR5 and VNTR6.
    Findings: Six distinct genotypes were recognized among the examined strains by comparing our data with the Dutch MLVA databank. These were all new and not reported before in the database.
    Conclusion
    This observation reiterates on necessity for detection of predominant native strains to include in vaccine preparations suitable for different countries.
    Keywords: Pertussis, Strain, Vaccine, Genotyping
  • N. Ansarinejad, B. Abbasi, F. Fardad, P. Namdar, T. Ramim * Pages 13-19
    Background
    Indiscriminate or no indication prescribed blood products can increase health care costs, transmission of infection, infusion-related complications and improper disposal of blood products and inappropriate distribution of blood products can reduce blood bank reserves.
    Objective
    This study was performed to determine the index of platelet concentrate transfusion in an emergency department.
    Methods
    A cross-sectional study was done on 28 patients admitted in the emergency department, Rasool Akram hospital, Tehran for one year (October, 2014-2015). Infusion index include crossmatch / transfusion ratio (C/T Ratio), transfusion ratio (T%) and transfusion index (TI), separately were identified. Also, the non-infusion or incomplete injection units were recorded. For data analysis student T-Test and analysis of variance and chi-square were used.
    Findings: 17 (60.7%) cases were men and 11 (39.3%) were female with mean age 47.36±21.30 years. The most requests for platelet concentrate were pre-operation preparation (16 cases). In 15 cases, 10 units of platelet concentrate was request for the each patient. A total of 249 units of platelet concentrate were requested for 28 patients, which 141 units were used (56.62%). Transfusion ratio, C/T ratio and TI were 71.42%, 1.76 and 5.03, respectively.
    Conclusion
    Based on the findings, the platelet concentrate transfusion indexes in the emergency department were acceptable and can be used as a suitable approach in the management of blood products in emergency departments of the hospital.
    Keywords: Blood products, Platelet concentrate, Transfusion Ratio, Transfusion indexes
  • R. Hamedi, A. Ebadifar, S. Youssefinia * Pages 20-27
    Background
    Cleft lip and palate is one of the most common congenital anomalies. The etiology of non syndromic orofacial clefts is multifactorial.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the related risk factors of cleft lip and palate in a group of infants born in Tehran during the years between 2012-2015.
    Methods
    In this case-control study the files of 105 newborns with oral clefts, and 218 normal newborns as control group with their mothers were evaluated in Mofid Hospital in Tehran. Data were analyzed by Chi-square test.
    Findings: Among 105 cases, 40 cases (38%) were females and 65 cases (62%) were males. The frequency of cleft lip and palate, cleft palate and cleft lip were 58%, 27.6% and 14.2% respectively. A significant relationship was found between parents with familial marriage (P=0.001). The highest number of clefts belonged to 25-35 year-old mothers (51.4%), 41% of mothers reported smoking during pregnancy thus maternal smoking would be an effective predisposing factor to have a child with oral clefts (P=0.001).
    Conclusion
    The results of this study indicate that history of familial matrimony, mother’s age above 35 years and maternal smoking during pregnancy can enhance the risk of orofacial clefts 18, 17 and 14 times respectively. These findings emphasize the importance of preconception counseling of mothers-to-be on amendable lifestyle factors in order to reduce the birth prevalence of cleft lip/ palate in future generations.
    Keywords: Lip, palate clefts, Risk factors, Infant
  • J. Rahmani, Ar. Dorosty Motlagh * Pages 28-37
    Background
    Overweight and obesity is a worrying issue in the present age and the cause of many chronic non-communicable diseases. Nutritional and non-nutritional factors involved in the development of this health crisis. One of the most important nutritional factors is dietary diversity.
    Objective
    The present study was conducted to report the relationship among dietary diversity score (DDS), obesity and abdominal adiposity among Tehranian young students.
    Methods
    This study was cross-sectional in which, 246 young men, according to the inclusion criteria, were selected. The study was conducted in April 2016. Demographic data were collected by questionnaire and anthropometric measurements were conducted according to international standards. For each participant recorded 24-hour recall food and calculated the DDS. Finally, nine food groups were measured for each person. The analysis was adjusted for confounding factors.
    Findings: The means of BMI and waist circumference were 23.9±3.8 and 88.7±10.6. The probability of obesity decreased with quartiles of DDS (1.00, 0.53, 0.08 and 0.19; P=0.01).
    Conclusion
    The inverse relationship between the DDS and odds ratio of obesity and abdominal obesity was observed in young men. So that by increasing dietary diversity score, the odds ratio of obesity was lower. Further prospective investigations are needed to confirm this finding.
    Keywords: Dietary diversity score, Obesity, waist circumference, BMI
  • M. Javadi, M. Haj Hasemkhani *, A. Dalvandi, M. Taherpour Pages 38-44
    Background
    The family's lifestyle is a valuable factor for improving the quality of life and it has an impact on children's habits.
    Objective
    The aim of this study is to evaluate the relationship between family's lifestyle and sleep habits and body mass index in children.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted in 2014 in primary school children of Qazvin (6-11 years old children) and those children were randomly selected. The data was collected by using standard questionnaires and children's sleep status.
    Findings: The total score for the studied lifestyles in families, physical and nutrition was moderate, the lowest and the highest respectively. Maximum average of sleep problems in children were related to the sleep behavior. The body mass index of children was moderate. There was a statistically significant relation between family's responsibility, diet, spiritual improvement and total score of the studied lifestyles with children waking up time (P
    Conclusion
    According to a normal BMI and the presence of children in this study correlated variables lifestyle and sleep habits, improving sleep habits and lifestyle can be concluded as a strategy to prevent abnormal body mass index in children considered.
    Keywords: Family's lifestyle, Sleep habits, BMI
  • H. Dargahi *, F. Mehrani, Z. Partovi Shayan Pages 46-55
    Background
    Quantum leadership approach causes efficient and effective procedures among health care organizations, specially clinical laboratories.
    Objective
    This research was aimed to determine the status of quantum leadership dimensions among all management levels of clinical laboratories of teaching hospitals of medical sciences universities in Tehran.
    Methods
    This descriptive, analytical and cross-sectional study was induced among 180 managers of 35 clinical laboratories of Iran, Shahid Beheshti and Tehran Universities of Medical Sciences 2016. The research tool was researcher - constructed questionnaire of quantum skills, demographic details that its content and face validity and reliability were confirmed. For analysis of data, T-test and ANOVA techniques were used.
    Findings: Most of the studied clinical laboratories managers were male, married, with 15-20 years work experiences, 1-5 years managerial services, and minimally one training courses in clinical laboratory management. The managers had relatively desired and desired score of quantum skills and leadership respectively. Also, there was significant correlation between quantum leadership with age (P=0.01), and with management training courses (P=0.02).
    Conclusion
    It is expected this paradigm may change the clinical laboratory management in the near future with regards to desirability of quantum leadership dimensions among clinical laboratories.
    Keywords: Quantum leadership model, Quantum skill, Clinical laboratory
  • L. Dehghankar, S. Rahimi, F. Samiei Siboni, A. Mohamadkhani Ghiasvand, N. Norouzi Parashkouh, H. Jahani Hashemi * Pages 56-64
    Background
    Job stress is a major factor in the creation burn out, reduction patient satisfaction, leave the nursing profession. Nurses job stress can have a major effect on the quality of patient care.
    Objective
    This study was performed with the aim of investigation the job stress and determining factors among nurses.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted stratified random sampling method on 123 nurses. The instruments includes demographic information and nurse job stress questionnaire that had seven domains (patient's suffering and death, conflict with physicians, lack of adequate preparation, lack of supportive resources, conflicts with other nurses, working pressure and uncertainty of treatment). Analysis methods of descriptive and inferential statistics (Pearson, t-test, chi-square, Tukey, Kruskal Wallis test, Anova, linear regression) was performed.
    Findings: The majority had moderate stress 84 persons (68.3%) and 26 persons (21.1%) low stress, 13 persons (10.6%) a lot of stress. Nurses with Bachelor and higher education (P=0.045), the employment contract (P=0.042) had higher levels of stress and who with at least one child had lower levels of stress that was statistically significant (P=0.02). Work pressure and conflict with physicians were the most and least important factors respectively.
    Conclusion
    Workshop in the relation to the management and control of stress depending on the amount of stress, work pressure, can reduce job stress by the nurse's educational needs assessment.
    Keywords: Job stress, Workload, Nurses
  • A. Rajabpour, L. Teimoori, F. Rjaei * Pages 65-77
    Pancreatic cancer is one the most malignant cancers in human. A great percentage of patients die annually due to lack of early detection as well as efficient treatment strategies. Only five-year survival rate is still only seen in 5% of patients. Major problem of this deadly disease is the intrinsic and acquired resistance to current chemotherapeutic agents such as gemcitabine. So far, different molecular mechanisms are attributed to gemcitabine resistance. For instance, genetic mechanisms, aberrant gene expression in cellular signaling pathways, cancer stem cells, impaired apoptosis related genes, epigenetic changes and potential role of microRNAs have been identified in gemcitabine resistance of pancreatic cancer. Improving the drug efficacy and overcoming to drug resistance is the current goal in treatment of pancreatic cancer. Understanding the cellular and molecular mechanisms of resistance can help us to develop novel therapeutic approaches leading to increased effectiveness of current treatments. In this review, we summarized the molecular mechanisms involved in gemcitabine resistance in pancreatic cancer.
    Keywords: Pancreatic Cancer, Drug Resistance, Gemcitabine, MicroRNAs
  • S. Hosseini, L. Nazari, M. Yaghmaei * Pages 78-82
    Heterotopic pregnancy is a rare form of pregnancy and could accompany with maternal mortality and morbidity. Most of the cases have a history of assisted reproductive technology or other risk factors like history of ectopic pregnancy and pelvic inflammatory disease. In this article we report a case of heterotopic pregnancy in a 39 year old woman with spontaneous pregnancy and without any risk factor whose heterotopic pregnancy diagnosed before rupture of ectopic pregnancy and surgery.
    Keywords: Heterotopic pregnancy, Ectopic pregnancy, Pregnancy complications
  • P. Heydari, S. Varmazyar *, Ch. Hakimi Pages 83-88
    Background
    Work-related musculoskeletal disorders, is the cause of most disability and absences created to work.
    Objective
    This study was done in order to survey of effective occupation risk factors on absence from work and going to the doctor caused by musculoskeletal disorders.
    Methods
    This cross-sectional study was done among 114 subjects from rescue groups employees in the city of Qazvin in 2016. Data were collected by Nordic questionnaire and demographic characteristic. Data analyzed by using descript statistic and logistic regression test.
    Findings: As the results, eighteen (15.7%), and forty-two (37%) rescue work employees were absent from work and gone to the doctor respectively due to pain in the one of body regions during the past year. Occupation group of Red Crescent was absent from work and going to doctor than firefighter due to musculoskeletal disorders in univariate, and multivariate analysis (5.2, 13.09 times) respectively.
    Conclusion
    Risk factors including work history and kind of job can influence on the consequence of musculoskeletal disorders.
    Keywords: Absence, Musculoskeletal disorders, Rescue work employees