فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هشتم شماره 10 (دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا کرمی *، مجید حسن پورعزتی صفحات 589-600
    پیش زمینه و هدف
    مدارک متعددی دال بر اثر کاهش دهنده التهاب عصبی توسط نانوذرات اکسید روی (نانواکسید روی) در دست است که با مکانیسم های برانگیخته شده توسط پاکلی تاکسل در تضاد می باشند. در این مطالعه اثر تجویز موضعی و تجویز داخل صفاقی نانواکسید روی بر درد حرارتی حاد و مزمن نوروپاتیک ناشی از پاکلی تاکسل در موش سوری مورد ارزیابی واقع شده است.
    مواد و روش کار
    موش های سوری نر بالغ (40-35 گرم) ابتدا به گروه های مطالعاتی حاد و مزمن تقسیم شدند. گروه های حاد، پاکلی تاکسل (20 میلی گرم بر کیلوگرم تک دوز، i.p.) و نانواکسید روی (100 و 500 میکروگرم، کف پا) و گروه های مزمن، پاکلی تاکسل (5/4 میلی گرم بر کیلوگرم، i.p.) به مدت 4 روز و نانواکسید روی (0.1، 1، 10 میلی گرم بر کیلوگرم، i.p.) را توام دریافت کردند. گروه کنترل، پاکلی تاکسل (5/4 میلی گرم بر کیلوگرم،.i.p) را به مدت 4 روز در هفته دریافت کردند. زمان تاخیر تا پاسخ پس کشیدن پا از آب گرم (46 درجه سانتی گراد) و سرد (3-2 درجه سانتی گراد) پس از هر یک از درمان ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    پاکلی تاکسل در گروه درمان مزمن سبب پردردی حرارتی گرمایی و سرمایی شد، ولی در شرایط تجویز حاد فقط سبب القای پردردی گرمایی شد. درمان با نانو اکسید روی در شرایط مزمن سبب سرکوب وابسته به دوز و معنی دار پردردی گرمایی و سرمایی و همچنین سبب تخفیف پردردی گرمایی القاشده در شرایط درمان حاد با پاکلی تاکسل در موش ها شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که نانو اکسید روی می تواند هایپرآلجزیای نوروپاتیک حرارتی گرمایی القاء شده توسط مدل های حاد و مزمن القاشده توسط پاکلی تاکسل را کاهش دهد. اثربخشی درمان با نانوذره اکسید روی بر پردردی حرارتی القاشده توسط پاکلی تاکسل در هر دو مدل حاد و مزمن در موش ها می تواند مدرک مفیدی برای انجام تحقیقات بالینی متعاقب بر روی این نانوذره باشد.
    کلیدواژگان: نانوذرات، اکسید روی، پاکلی تاکسل، پردردی، موش
  • ایمان شیرین بک، سمیرا بصیرشبستری *، رضا اقدم ضمیری، حامد صالح دوست صفحات 601-609
    پیش زمینه و هدف

    علیرغم پیشرفت های درمانی اخیر، سرطان دهان به علت تاخیر در تشخیص هنوز یکی از ده علت مرگ و میر می باشد و طبق مطالعات اخیر بروز بدخیمی های دهان، فک و صورت رو به افزایش است. بعلاوه با توجه به نقش شرایط اقلیمی، نحوه زندگی و تغذیه در بروز سرطان ها لذا مطالعات اپیدمیولوژیک اهمیت میابد. هدف این مطالعه بررسی موارد بدخیمی های دهان، فک و صورت در مراجعین به بیمارستان ولی عصر (عج) زنجان طی 6 سال بود.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی پرونده پزشکی 214 بیمار بدخیمی دهان، فک و صورت که ازلحاظ هیستوپاتولوژیک تائید شده بودند انجام گرفت. داده های دموگرافیک، بالینی و هیستوپاتولوژیک موردنظر استخراج و ثبت و آنالیز آماری گردید.

    یافته ها

    حداقل و حداکثر سن بیماران 20 و 89 سال با میانگین 94/13±59/62 سال بود. نسبت مرد به زن 16/2 به 1 برآورد گردید. شایع ترین تظاهر بالینی بدخیمی های دهان و فک و صورت به صورت ضایعات زخمی و برجسته بود. شایع ترین محل ابتلا، لب پایین و زبان بود.

    بحث و نتیجه گیری

    هرچند که شایع ترین الگوی اپیدمیولوژیک بدخیمی های دهان فک و صورت در مطالعه حاضر مشابه سایر مطالعات داخل کشور بود ولی ازلحاظ مقادیر نسبت مرد به زن و میانگین سنی کمی نسبت به سایر مطالعات تفاوت داشت. بررسی نقش سیگار و گرید ضایعات در بروز بدخیمی ازجمله نقاط قوت این طرح بود.

    کلیدواژگان: سرطان دهان، بدخیمی، فک، شیوع
  • خانم سپیده رحمانی، آقا مهدی صادقیان، آقا علیرضا میلاجردی، فروغ شاکری، عمار حسن زاده کشتلی، سید محمد موسوی، ساناز کهنسال، محمد سعادت نیا، احمد اسماعیل زاده * صفحات 610-619
    پیش زمینه و هدف
    اطلاعات محدودی در ارتباط با ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی و خطر سکته مغزی وجود دارد. این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی و خطر سکته مغزی در میان بالغین ایرانی انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 195 بیمار مبتلا به سکته مغزی و 195 فرد شاهد بستری در بیمارستان الزهرای اصفهان انجام گردید. رژیم غذایی شرکت کنندگان به وسیله پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی گردید. ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی به وسیله داده های بین المللی مربوط به قدرت کاهنده فریک آنتی اکسیدان برآورد گردید. سکته مغزی به وسیله یک متخصص اعصاب با استفاده از روش های تصویربرداری تایید گردید. اطلاعات جمعیت شناختی با استفاده از پرسشنامه به دست آمد. ارزیابی های آنتروپومتری با استفاده ترازو، قد سنج و متر مناسب اندازه گیری شد. همچنین فعالیت فیزیکی توسط پرسشنامه ارزیابی گردید و به صورت دقیقه در روز – معادل متابولیک بیان گردید.
    یافته ها
    میانگین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی میان گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری نداشت (6±2/10 در مقابل 8/4±4/10، 61/0=P). بعد از تعدیل برای مخدوشگرها شامل دریافت های غذایی فیبر و اسیدهای چرب امگا 3، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی ارتباط معکوس حاشیه ای با خطر سکته مغزی داشت. بدین ترتیب که هر واحد افزایش در ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با کاهش خطر سکته مغزی به میزان 29درصد در ارتباط بود (71/0=OR؛ 01/1-5/0=95%CI، 06/0=P). زمانی که ارتباط را در میان سهک های ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی بررسی کردیم، بعد از کنترل مخدوشگرها افرادی که در بالاترین سهک ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی بودند در مقایسه با بیمارانی که در پایین ترین سهک قرار داشتند به طور حاشیه ای 51درصد احتمال کم تری برای داشتن سکته مغزی داشتند (49/0=OR؛ 1-49/0=95%CI، 12/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    ما تقریبا یک ارتباط معکوس معنی داری بین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی و خطر سکته مغزی به دست آوردیم. برای تایید این یافته ها مطالعات آینده نگر بیشتری موردنیاز می باشد.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، بیماری مزمن، ظرفیت اکسیدانی، سکته مغزی
  • حسنعلی ویسکرمی *، فاطمه باوزین صفحات 620-628
    پیش زمینه و هدف
    استرس سبب اختلال در باروری می شود، لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین اثربخشی آرام سازی بنسون بر کاهش استرس ناشی از ناباروری در زنان نابارور و به عنوان مکمل دارودرمانی برافزایش تخمک گذاری آنان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال 1395 بر روی زنان مراجعه کننده به یکی از کلینیک های شهر خرم آباد انجام شد. واحدهای موردپژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. شرایط ورود به مطالعه عبارت بود از: نازایی بالای یک سال، سن 34 18 سال، عدم سابقه مصرف داروهای آرام بخش، عدم سابقه قبلی آرام سازی، نداشتن هرگونه عامل نازایی به جز عدم تخمک گذاری. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل: پرسشنامه استرس ناشی از ناباروری نیوتن و همکاران (1999)، و نتایج سونوگرافی تخمدان ها بود. توسط پزشک برای هر دو گروه لتروزول 5/2 تجویز شد. ابتدا از دو گروه پیش آزمون به عمل آمد و بعد از پایان مداخله روانی و دارودرمانی از آن ها پس آزمون به عمل آمد و سپس نتایج سونوگرافی را جویا شدیم. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 21 با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره انجام شد و سطح معنی داری ( ) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تشکیل فولیکول غالب در گروه آزمایش بیش از گروه کنترل بود. همچنین، مقایسه نمرات استرس دو گروه پس از مداخله حاکی از اختلاف معنی دار آماری دو گروه بود (p<0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه آرام سازی بنسون سبب کاهش معنی دار استرس و افزایش تخمک گذاری شد. پیشنهاد می شود متخصصان علوم باروری روش آرام سازی بنسون را به عنوان مکمل دارودرمانی برای نتیجه مطلوب درمانی به کار گیرند.
    کلیدواژگان: آرام سازی بنسون، استرس ناباروری، عدم تخمک گذاری
  • الهه حشمتی، محمد علیزاده * صفحات 629-636
    پیش زمینه و هدف
    مصرف مزمن الکل سبب ایجاد ناهنجاری های قلبی مانند کاردیومیوپاتی، بیماری های عروق کرونر، فشارخون و سکته قلبی می شود. باوجوداینکه اثرات مزمن الکل بر سیستم قلبی عروقی به خوبی اثبات شده است اما مکانیسم های مولکولی که در ایجاد این ناهنجاری ها نقش دارند به خوبی موردمطالعه قرار نگرفته اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر مصرف اتانول بر میزان آنزیم CaMKII بافت قلب و سطح پلاسمایی سرلوپلاسمین بود.
    روش کار
    16 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به دو گروه کنترل و اتانول (Eth) تقسیم شدند. گروه کنترل غذای معمولی و گروه اتانول روزانه 5/4 گرم اتانول به ازا هر کیلوگرم وزن بدن به صورت محلول در آب 20درصد وزن به حجم از طریق گاواژ و غذای معمولی دریافت می کردند. پس از 6 هفته، سطح بافتی آنزیم CaMKII و سطح پلاسمایی سرلوپلاسمین اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد به رغم افزایش سطح بافتی آنزیم CaMKII در گروه اتانول در مقایسه با گروه کنترل، این افزایش به لحاظ آماری معنی دار نبود (75/0P=). افزون بر این، اختلاف معنی داری میان سطح پلاسمایی سرلوپلاسمین میان گروه های کنترل و اتانول وجود نداشت (993/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر این است که این دو ماده باوجوداینکه در ناهنجاری های قلبی نقش مهمی دارند در آسیب قلبی ناشی از مصرف اتانول نقش ندارند.
    کلیدواژگان: اتانول، قلب، کلسیم کالمودولین پروتئین کینازII، سرلوپلاسمین
  • سلمان سلیمی، مهدی محمودیان، رضا زهدی اقدم * صفحات 637-646
    پیش زمینه و هدف
    دز جذبی در ماموگرافی ناچیز است. به لحاظ بیولوژیکی، پدیده ی تشدید حساسیت نسبت به دزهای کم در افراد سالم رخ می دهد. هدف از این تحقیق ارزیابی اثر حفاظت پرتویی حاصل از هم افزایی نانولوله های کربن تک جداره (SWCNTs) و نانوذرات اکسید سریم، در بستر پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS)، در ماموگرافی می باشد.
    مواد و روش کار
    با نانو ذرات اکسید سریم و SWCNT در بستر پلیمر PDMS تعداد 15 لایه نانوکامپوزیت ساخته شد. پراکندگی نانوذرات در پلیمر با میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FE-SEM) بررسی شد. در واحد ماموگرافی بیمارستان مطهری (ره) نمونه ها در پتانسیل kV 28 پرتودهی شدند. خصوصیات فیزیکی پرتو توسط دزیمتر piranha ثبت گردید. نتایج تضعیف با محاسبه به دست آمد. آنالیز آماری با آزمون کورسکال-والیس با سطح معنی داری کم تر از 05/0 برآورد گردید.
    یافته ها
    نتایج FE-SEM حاکی از پراکندگی عالی نانوذرات و نمایانگر صحت محدوده (nm 30-10) قطر ذرات بود. مشخصه کیفیت پرتو (mm Al 33890/0) به درستی در محدوده ی تعریف شده قرار داشت. با افزودن SWCNT به نمونه ها تا 3درصد افزایش جذب پرتو توسط دزیمتر ثبت گردید. با آنالیز آماری، مقدارP برابر 027/0 به دست آمد، که از اختلاف معنی دار در میزان تضعیف نانوکامپوزیت ها حکایت داشت. مهم ترین دستاورد، کاهش 12درصد وزن بر سطح بود. این نتایج چشمگیر در نانوکامپوزیت هیبریدی (نانوذرات اکسید سریم+ SWCNT) نسبت به نانوکامپوزیتی که فقط 25درصد اکسیدسریم داشت، مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که نانوذرات اکسید سریم بر پایه PDMS توانایی تضعیف اشعه X را دارند. علاوه بر این SWCNT می تواند در بهبود کارآیی پوشش های محافظ، ازلحاظ افزایش تضعیف و کاهش وزن، در ماموگرافی موثر باشد.
    کلیدواژگان: ماموگرافی، حفاظت پرتویی، نانوکامپوزیت، نانولوله کربن تک جدار، پلی دی متیل سیلوکسان
  • سحر خوش سرور * صفحات 647-658
    پیش زمینه و هدف
    سندرم روده تحریک پذیر، یک اختلال عملکردی دستگاه گوارش است که عوامل روان شناختی ازجمله اضطراب، در تحریک و تشدید آن نقش بسزایی دارند. پژوهش حاضر باهدف تعیین اثربخشی نوروفیدبک به عنوان درمانی روان شناختی، در کاهش اضطراب و شدت علائم بیماران با سندرم روده تحریک پذیر، انجام شد.
    مواد و روش کار
    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی (پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل) بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر شامل تمامی زنانی می باشد که به دلیل مشکلات گوارشی به مراکز درمانی شهر تهران رجوع کرده و توسط پزشک فوق تخصص گوارش و بر اساس معیارهای Rome III، تشخیص سندرم روده تحریک پذیر را دریافت نمودند. بدین منظور، 30 زن مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر مراجعه کننده به یک کلینیک فوق تخصصی گوارش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 20 جلسه ی 45 دقیقه ای، 2 روز در هفته، تحت درمان نوروفیدبک قرار گرفت و گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماند. هر دو گروه در شرایط پیش آزمون و پس آزمون با پرسشنامه اضطراب صفت-حالت اسپیلبرگر (STAI-Y) و شاخص شدت علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBSSI) ارزیابی شدند و خط پایه امواج مغزی آن ها ثبت گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره (MANCOVA)، انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که نوروفیدبک منجر به کاهش شدت علائم سندرم روده تحریک پذیر شده است (01/0p<). همچنین، نوروفیدبک در کاهش اضطراب حالت (01/0p<) و صفت (05/0p<) و افزایش دامنه امواج مغزی آلفا (01/0p<)، موثر واقع شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که نوروفیدبک بر بهبود اضطراب و شدت علائم سندرم روده تحریک پذیر موثر بوده و روشی مناسب با عوارض جانبی بسیار محدود و تاثیر درمانی بلندمدت برای این بیماران است.
    کلیدواژگان: نوروفيدبک، سندرم روده تحريک پذير (IBS)، اضطراب حالت، صفت، امواج مغزي آلفا
  • مهدی حکیمی، معرفت سیاه کوهیان *، لطفعلی بلبلی، داریوش شیخ الاسلامی وطنی صفحات 659-672
    پیش زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه اثرات 8 هفته تمرینات استقامتی و مقاومتی به همراه مکمل یاری ویتامین D3 بر شاخص های التهابی مردان میان سال چاق مبتلا به پرفشارخونی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 63 مرد داوطلب میان سال چاق (با میانگین سنی 8/2±85/39 سال و 7/1±6/31 BMI=) مبتلا به پرفشارخونی به صورت تصادفی به 6 گروه تمرین مقاومتی همراه ویتامین- D (11 نفر، R+D)، تمرین مقاومتی همراه دارونما (12 نفر، R+P)، تمرین استقامتی همراه ویتامین- D (9 نفر، E+D)، تمرین استقامتی همراه دارونما (11 نفر، E+P)، ویتامین- D (10 نفر، D) و کنترل (10 نفر، C، بدون مداخله) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی شامل اجرای تمرینات استقامتی با شدت و مدت فزاینده و تمرینات مقاومتی با شدت 80درصد از یک تکرار بیشینه بود که سه جلسه در هفته و به مدت 8 هفته اجرا گردید. گروه های مکمل روزانه 3000 واحد ویتامین D و گروه های دارونما به همان مقدار مالتودکسترین مصرف می کردند. فشارخون و نمونه های خونی قبل از شروع تمرین و 36 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    در تمامی گروه های مداخله ای به طور معنی داری میزان سرم اینترلوکین-8 و اینترلوکین-4 به ترتیب کاهش و افزایش یافتند. همچنین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک به طور معنی داری در گروه های تمرینی کاهش یافت. علاوه بر این، مقایسه نتایج بین گروهی نشان داد که در پس آزمون فقط در فشارخون سیستولی اختلاف معنی داری به نفع گروه E+D وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    اجرای 8 هفته تمرینات استقامتی و مقاومتی به همراه مکمل یاری ویتامین D3 باعث کاهش التهاب و فشارخون مردان چاق پرفشارخون شد، اما میزان اثرگذاری تمرینات استقامتی به همراه مکمل یاری ویتامین D3 بر فشارخون سیستولی به طور محسوسی بهتر بود.
    کلیدواژگان: التهاب، فشارخون، تمرینات مقاومتی، تمرینات استقامتی، ویتامین D
|
  • Zahra Karami *, Majid Hassanpour-Ezatti Pages 589-600
    Background and Aims
    Multiple evidences available about zinc oxide nanoparticles (nano-ZnO) ameliorative effects on neuroinflammation that worked in contrast to mechanisms activate with paclitaxel. In this study, effect of local and intraperitoneal application of nano-ZnO on paclitaxel-induced acute and chronic thermal hyperalgesia in mice was evaluated.
    Materials and Methods
    Adult male mice (35-40 g) were divided into acute and chronic studies categories. Acute groups received paclitaxel (20 mg/kg, single dose, i.p.) and nano-ZnO (100 and 500 µg, intraplantar) with paclitaxel and Chronic groups received nano-ZnO (0.1, 1, 10, mg/kg, i.p.) and (4.5 mg/kg, i.p.) for 4 days. The control group received paclitaxel (4.5 mg/kg, i.p.) for 4 days. Paw withdrawal latency from hot (46ºC) and cold (2-3ºC) water was evaluated after each treatment.
    Results
    Paclitaxel caused hot and cold thermal hyperalgesia in chronic regimen but only induced hot thermal hyperalgesia in acute treatment regimen. In mice, treatment with nano-ZnO significantly and dose-dependently suppressed cold and hot hyperalgesia induced by chronic paclitaxel treatment and also reduced hot thermal hyperalgesia in acute paclitaxel treated.
    Conclusion
    The results indicate that nano-ZnO can reduce hot thermal neuropathic hyperalgesia induced by acute and chronic models of paclitaxel hyperalgesia. The efficacy of nano-ZnO treatment on acute and chronic models of paclitaxel-induced painful thermal hyperalgesia can provide useful evidence for further exploring in clinical researches on it.
    Keywords: Nanoparticles, Zinc oxide, Paclitaxel, hyperalgesia, Mice
  • Iman Shirinbak, Samira Basir Shabestari *, Reza Aghdam Zamiri, Hamed Saleh Dust Pages 601-609
    Background and Aims

    Despite recent progresses in cancer treatment, the oral cancer is still one of ten most common causes of death because of late diagnosis. Considering the role of cultural and geographical factors in oral cancer prevalence, epidemiological studies are of great importance. Many investigations have reported evidence of an increasing incidence in oral cancers during recent years. The aim of this research was to assess oral and maxillofacial malignancies in patients referring to Vali- Asr Hospital of Zanjan, during six years.

    Materials and Methods

    A descriptive and retrospective study was done using 214 medical files of patients whose oral and maxillofacial malignancy was histopothologically confirmed. Necessary demographic clinical and histopathological data were extracted. SPSS software was used to analyze data and drawing table and charts.

    Results

    Minimum and maximum age of patients were 20 and 89 years respectively. Male to female ratio was 2.16 to 1. The most common clinical feature of oral and maxillofacial malignancies was ulcer and exophytic lesion. The most common site of oral and maxillofacial malignancies lesions were lower lip and tongue.

    Conclusion

    Although most of epidemiological patterns of oral and maxillofacial malignancies were similar to other researches, but male to female’s ratio and mean age were difference to other studies.

    Keywords: Oral cancer, Jaw, Malignancy, Prevalence
  • Sepideh Rahmani, Mehdi Sadeghian Mr., Alireza Milajerdi, Forough Shakeri, Ammar Hassanzadeh Keshtali, Seyed Mohammad Mousavi, Sanaz Kohansal, Mohammad Saadatnia, Ahmad Esmaillzadeh * Pages 610-619
    Background and Aims
    Limited data are available linking dietary total antioxidant capacity (TAC) to the risk of stroke. This study was conducted to investigate the association between dietary TAC and odds of stroke among Iranian adults.
    Materials and Methods
    This case-control study was done on 195 hospitalized stroke cases and 195 hospital-based controls in Al-Zahra hospital, Isfahan, Iran. Dietary intake of participants was assessed using a validated detailed food frequency questionnaire. Dietary TAC was estimated using the ferric-reducing antioxidant power (FRAP) international databases. Stroke was confirmed by a trained neurologist using standard imaging methods. Demographic information were obtained by related questionnaire. Anthropometric data were measured by appropriate scale and meter. Physical activity was also assessed by specific questionnaire and reported as MET-min/day.
    Results
    Mean dietary TAC was not significantly different comparing cases and controls (10.2±6.0 vs 10.4±4.8, P= 0.61). However, after adjustment for potential confounders including dietary intakes of fiber and omega-3 fatty acids, we found almost significant inverse association between dietary TAC and odds of stroke; such that each unit increase in dietary TAC was associated with 29% reduced odds of stroke (OR: 0.71; 95% CI: 0.50-1.01, P= 0.06). When we examined the association across tertiles of dietary TAC, we found that after controlling for potential confounders, those in the top tertile of dietary TAC were 51% less likely to have stroke than those in the bottom tertile (marginally significant) (OR=0.49; 0.49-1.00, p=0.12).
    Conclusion
    We found an almost significant inverse association between dietary TAC and odds of stroke. Further studies of prospective design are required to confirm these findings.
    Keywords: Case, control study, Oxidative stress, Chronic disease, antioxidant capacity, Stroke
  • Hasanali Vieskarami *, Fatemeh Bavazin Pages 620-628
    Background and Aims
    Stress impacts reproductive efficacy; therefore, the present study was aimed to determine the effectiveness of Benson relaxation technique on reducing the stress of infertility in women along with drug therapy to increase ovulation.
    Materials and Methods
    This study was conducted on women referring to clinics of Khorramabad city in 2017. The subjects were selected randomly and were divided into two groups of control and test. Entry requirements were: infertility over one year, aged 18-34 years, no history of sedation, no infertility cause except anovulation. The data collection tools were Fertility problem inventory-FPI (Newton et al, 1999) and ultrasonography of ovaries. Both groups received Letrozole 2.5 mg; and pre-test and posttest were taken either. Data analysis was performed by SPSS 21 software using one-variable covariance analysis (P
    Result
    The dominant follicle formation in the test group was more than the control group. Also, comparison of stress scores between two groups after intervention showed a significant difference between two groups (p
    Conclusion
    According to the results of this study, Benson relaxation method decreased stress and increased ovulation. Therefore, fertility scientists are recommended to apply Benson relaxation method as an adjunctive therapy beside drug therapy to get desired outcomes.
    Keywords: relaxation Benson, infertility stress, anovulation
  • Elaheh Heshmati, Mohammad Alizadeh * Pages 629-636
    Background and Aims
    Chronic alcohol consumption has been associated with cardiovascular abnormalities, including cardiomyopathy, hypertension, coronary artery disease, and stroke. Although the association between chronic alcohol intake and cardiac abnormality is well-known, the exact underlying molecular mediators involved in alcohol-induced heart abnormalities remain elusive. The aim of this study was to investigate the effect of chronic alcohol intake on plasma ceruloplasmin level and calcium /calmodulin-depedent protein kinase II in male Wistar rat's heart.
    Materials and Method
    Sixteen male Wistar rats were divided into two groups, control and ethanol groups. Rats in the ethanol group received ethanol with a dose of 4.5 g/kg body weight saluted in tap water (20% w/v) and administrated intragastrically by gavage once a day. After six weeks of treatment, plasma ceruloplasmin level and CaMKII of heart tissue were measured.
    Results
    Although the results revealed an increase in CaMKII amount in the ethanol group, compared to that in the control group, it did not reach statistical significance (P-value: 0.75). In addition, there was no significant difference between plasma ceruloplasmin level in the ethanol group and control group (P-value=0.993).
    Conclusions
    According to results of the current study, although both CaMKII and ceruloplasmin have well known impact on cardiovascular abnormalities, they cannot be considered as molecular mediators involved in alcohol-induced heart disorders.
    Keywords: Ethanol, Heart, calcium, calmodulin, depedent protein kinaseII, ceruloplasmin
  • Salman Salimi, Mehdi Mahmoudian, Reza Zohdiaghdam * Pages 637-646
    Background and Aim
    In mammography absorbed dose is insignificant. Biologically, in normal people, the phenomenon of hypersensitivity to low doses occurs. The purpose of this study was to investigate the synergistic of Single-Walled Carbon Nanotube (SWCNT) in the polymer substrate of Poly Dimethyl Siloxane (PDMS) in common energy in mammography.
    Materials and Methods
    Cerium oxide nanoparticles and SWCNT were added into the PDMS polymer in order to fabricate 15 layers of nanocomposites. The dispersion of nanoparticles in the polymer was investigated by Field Emission Scanning Electron Microscopy (FE-SEM). At mammography unit of Motahari Hospital, the nanocomposites were irradiated with 28 kV tube potential. The radiation characteristics were then recorded by the piranha dosimeter. The results of radiation attenuation were calculated. Statistical analysis with Kruskal-Wallis test was performed with a significance level of less than 0.05.
    Results
    The results of the FE-SEM showed the excellent dispersion of nanoparticles. It indicated the accuracy of the range (10-30 nm) of particle diameter. The characteristic of the beam quality (0.338 mm Al) was correctly within the defined range. The statistical analysis resulted in a P-value of 0.027, which it indicated a significant difference in the amount attenuation of nanocomposites. By adding SWCNT into samples, the absorption was increased by up to 3%. The most important achievement was a 12% reduction in weight, for hybrid nanocomposites (25% cerium oxide nanoparticles SWCNT) than those that contained only 25% of the cerium oxide.
    Conclusion
    The results showed that cerium oxide, based on PDMS, is able to attenuate X-rays. In addition, single-wall carbon nanotubes can be effective in improving the effectiveness of protective clothing in terms of increasing attenuation and decreasing weight in mammography.
    Keywords: Mammography, Radiation Protection, Nanocomposite, Single, Walled Carbon Nano Tube, Polydimethylsiloxane
  • Sahar Khoshsorour * Pages 647-658
    Background and Aims
    Irritable bowel syndrome (IBS) is a functional gastrointestinal disorder that can be stimulated and intensified by psychological factors such as anxiety. The present research aimed at determining the effect of neurofeedback as a psychological treatment technique in decreasing anxiety and symptom severity of patients with IBS.
    Materials and Methods
    This research was a quasi-experimental study (pretest-posttest, with control group). Statistical population of the present research included all women who attended health centers in Tehran due to gastrointestinal disorders and were diagnosed by gastroenterologist as having IBS based on Rome III criteria. Thirty women with IBS attending a gastroenterology clinic were selected by way of convenience sampling method and were put randomly into two experimental and control groups (each 15). The experimental group underwent neurofeedback treatment in 20 sessions of 45 minutes, 2 days each week, and the control group remained in the waiting list. Both groups were examined by Speilberger State–Trait Anxiety Inventory (STAI) and IBS Severity Index (IBSSI), and their brain wave baselines were registered. The data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    Findings showed that neurofeedback treatment has significantly resulted in a decrease in symptom severity of patients with IBS (p
    Conclusion
    Results showed that neurofeedback is influential in improving anxiety and symptom severity of IBS and it is a proper treatment method for IBS patients with very limited side effect and long-term treatment effect.
    Keywords: Neurofeedback, Irritable Bowel Syndrome (IBS), State, trait anxiety, Alpha brain waves
  • Mehdi Hakimi, Marefat Siahkouhian *, Lotfali Bolboli, Dariush Sheikholeslami Vatani Pages 659-672
    Background and Aim
    The purpose of this study was to investigate and compare the effects of eight weeks resistance and endurance training with vitamin D3 supplementation on inflammatory cytokines in obese hypertensive middle-aged men.
    Materials and Methods
    Sixty three obese hypertensive middle-aged men (age= 39.85±2.8 years and BMI= 31.6±1.4 kg/m2) volunteered to participate in this study and were randomly divided into six groups of resistance training with vitamin D (R, N=11), resistance training with placebo (R, N=12), endurance training with vitamin D (E, N=9), endurance training with placebo (E, N=11), vitamin D (D, N=10) and control (C, N=10, no intervention). The training protocol consisted of endurance training with gradually increasing of duration and intensity and resistance training with 80% of the 1RM, 3 times a week for 8 weeks. The supplement groups consumed daily 3000 IU of vitamin D and the placebo groups ingested the same amount of maltodextrin. Blood pressure and blood samples were measured before starting training protocol and 36 hours after last training sessions.
    Results
    In intervention groups, serum levels of interleukin-8 and interleukin-4 were significantly decreased and increased, respectively. Also, in training groups, systolic and diastolic blood pressure were significantly decreased. Moreover, only in the systolic blood pressure there were significant differences between groups in favor of the E group at the post-test.
    Conclusion
    Implementation of endurance and resistance training with vitamin D3 for 8 weeks caused to decreases of blood pressure and inflammation in obese hypertensive men, but the effect of endurance training with vitamin D3 on systolic blood pressure was significantly better.
    Keywords: Inflammation, Blood pressure, Resistance training, Endurance training, Vitamin D