فهرست مطالب

مواد نوین - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، پای ی ز 1396)

مجله مواد نوین
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، پای ی ز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابوالفضل خضری، محمود حاجی صفری * صفحات 1-12
    آلیاژهای آلومینیم به دلیل داشتن نسبت استحکام به وزن بالا و مقاومت به خوردگی مناسب نسبت به فلزات دیگر، کاربردهای فراوانی را در صنایع دریایی دارند. اکثر اجزا و سازه های دریایی تحت بار گذاری سیکلی بوده و پدیده خستگی در آن ها رخ می دهد. علاوه بر این، چون اجزا در یک محیط خورنده ای مثل آب دریا قرار داشته؛ لذا پدیده خوردگی هم بر این اجزا اثر گذاشته و منجر به از دست دادن کارایی مفید خود می شوند. لذا بررسی اثر همزمان خستگی و خوردگی یک آلیاژ در محیط خورنده یک عامل مهم در انتخاب آلیاژ آلومینیم می باشد. در این پژوهش رفتار خوردگی خستگی آلیاژ 7075-T6 مورد بررسی قرار گرفت و با نتایج آزمون خستگی این آلیاژ در هوا مقایسه گردید. نتایج به دست آمده از این تحقیق اثرات مضر وجود محیط خورنده در تماس با نمونه ای که تحت بارگذاری سیکلی می باشد را نشان داد. وجود محیط خورنده سبب ایجاد حفره هایی در سطح نمونه ها شده و ترک خستگی می تواند از این حفرات شروع و اشاعه یابد که منجر به افت عمر خوردگی خستگی این آلیاژ در محیط خورنده آب دریا می شود. استحکام خستگی این آلیاژ به میزان 33 درصد در مقایسه با حالتی که نمونه تنها تحت خستگی در هوا تحت آزمایش قرار گرفته کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: آلیاژ آلومینیم 7075، T6، خستگی، خوردگی خستگی، خوردگی حفره ای
  • مریم ایران پور *، محمد علی زارع، عبدالحمید فدوی، معصومه عمادی صفحات 13-28
    هدف این تحقیق، حذف مولکول های رنگ بروموکروزل سبز[1] (BCG) از محلول های آبی می باشد. جاذب پلی اکریل آمید اصلاح شده با پنتا آزا تترا اتیلن (PATE-N5) برای حذف رنگ بروموکروزول سبز به عنوان یک رنگ صنعتی از محلول های آبی استفاده شده است. آزمون ها به روش غیر جاری[2] با استفاده از پارامترهای مختلفی مانند pH، زمان تماس، مقدار جاذب و غلظت اولیه رنگ استفاده شده است و خصوصیات جاذب (PATE-N5) با استفاده از دستگاه FTIR مورد آنالیز قرار گرفته است. داده های تجربی به دست آمده با مدل های سینتیکی مختلف شامل مرتبه درجه اول، مرتبه درجه دوم، نفوذ درون ذره ای و الوویچ مورد بررسی قرار گرفت، نتایج نشان داد که داده های تجربی به دست آمده با مدل سینتیکی مرتبه دوم تطابق مطلوبی دارند. مطالعه ایزوترم تعادلی به وسیله مدل های لانگمیر، فرندلیچ و تمکین آنالیز شد. آنالیز نتایج نشان داد که جذب رنگ توسط جاذب (PATE-N5) اصلاح شده تطابق مطلوبی با معادله تمکین در دمای 25 درجه سانتی گراد دارد. بیشینه ظرفیت جذب برای غلظت اولیه 76 میلی گرم بر لیتر، 87/101 میلی گرم بر گرم به دست آمد.
    کلیدواژگان: بروموکروزول سبز، جاذب، سینتیک، ایزوترم تعادلی
  • سید حسین بدیعی *، باران جمشیدی، صاحبعلی منافی صفحات 29-42
    در این تحقیق، تاثیر افزودن نانوذرات آلومینا بر خواص دیرگدازهای ریختنی آلومینا بالای کم سیمان خودجاری بررسی شد. بدین منظور نانوذرات آلومینا جایگزین آلومینای راکتیو در ترکیب دیرگداز ریختنی گردید و خواص جریان یابی همانند میزان خودجاری بودن و زمان کارپذیری همچنین خواص فیزیکی و مکانیکی، ترکیب فازی و ریزساختار بدنه های دیرگداز ریختنی پس از خشک شدن در °C 110 و پخت در دماهای 1250 و °C 1450 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن نانوذرات آلومینا تاثیر بسیار زیادی بر خواص جریان یابی و استحکام مکانیکی این نوع دیرگدازهای ریختنی دارد. به دلیل سطح ویژه بالای نانوذرات آلومینا افزودن آن باعث کاهش میزان خودجاری بودن و زمان کارپذیری ترکیب دیرگداز می شود. افزودن 1 درصد وزنی نانوذرات آلومینا ضمن حفظ خاصیت خودجاری بودن ترکیب دیرگداز ریختنی کم سیمان طبق استاندارد می تواند زمان کارپذیری مناسب را نیز برای این دیرگداز ریختنی فراهم کند. با افزودن نانوذرات آلومینا استحکام مکانیکی دیرگداز پس از خشک شدن به دلیل کاهش تخلخل ها افزایش می یابد. نتایج آنالیز فازی و بررسی های ریزساختاری نشان داد که فاز CA6می تواند در اثر افزودن نانوذرات آلومینا در دماهای پایین (°C 1250) نیز تشکیل شود. به دلیل شکل ورقه ای فاز اتصالی هیبونیت تشکیل آن در بدنه دیرگداز ریختنی علی رغم افزایش تخلخل می تواند باعث افزایش استحکام مکانیکی این نوع دیرگدازها پس از پخت شود.
    کلیدواژگان: استحکام مکانیکی، خودجاری، دیرگداز ریختنی، کم سیمان، نانو آلومینا، هیبونیت
  • رحیم اقرء *، محمد محسن لغوی صفحات 43-56
    در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر ابعاد ذرات اکسید نقره دو ظرفیتی بر روی کارایی الکتروشیمیایی الکترود کاتد در باتری روی - اکسید نقره اولیه پرداخته شده است. برای تولید پودر از روش رسوب گذاری شیمیایی استفاده گردید و پارامترهای موثر در این روش مورد بررسی قرار گرفتند. از جمله این پارامترها می توان به غلظت، نوع و ترتیب افزودن واکنش کننده ها در فرایند تولید پودر، استفاده از عامل فعال سطحی، بررسی اثر زمان واکنش و نیز آسیاب کاری پودرها توسط آسیاب سیاره ای گلوله ای اشاره نمود. از طیف سنج پراش پرتو ایکس جهت تایید سنتز اکسید نقره دو ظرفیتی استفاده گردید. جهت بررسی مورفولوژی و اندازه ذرات تولیدی از میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شده است. برای ساخت الکترودها از روش خمیری استفاده شد. به منظور بررسی کارایی الکتروشیمیایی پودرهای تولید شده، تک سل تشکیل شده از یک الکترود اکسید نقره و دو الکترود روی به روش جریان ثابت دشارژ شدند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان می دهد که مورفولوژی پودرهای تولیدی از نوع ورقه ای می باشد. همچنین استفاده از عامل فعال سطحی و کنترل پارامترهای واکنش، سبب کاهش اندازه ذرات پودر به ابعاد زیر 100 نانومتر گردید. نتایج بدست آمده از آزمون های دشارژ با سرعت بالا، حاکی از افزایش ظرفیت الکترودهای بهینه شده با پودر نانو به میزان %42 و افزایش سطح ولتاژ به میزانV 11/0 نسبت به الکترودهای ساخته شده از پودر معمولی می باشد.
    کلیدواژگان: باتری، دشارژ با سرعت بالا، سنتز، نانو اکسید نقره
  • آزاده کریمی *، حمیدرضا بهاروندی، حسین عبدی زاده صفحات 57-68
    در این پژوهش کاربید سه گانه Ti2AlC با استفاده از مخلوط پودرهای Ti، Al و C به روش سنتز خود احتراقی دما بالا تولید گردید. به منظور بررسی تاثیر متغیرهای درصد مولی و نوع منبع کربن در میزان سنتز نانوساختار Ti2AlC از دو ترکیب C5/0:Al2:Ti2 و C1:Al2:Ti2 و از سه منبع کربن گرافیت، کربن فعال و کربن سیاه استفاده شد. پس از آن که پودرها با نسبت های مورد نظر مخلوط شدند، تحت فرایند SHS قرار گرفتند. در ادامه به منظور بررسی ترکیب فازی و مشاهده ریزساختار آنالیز پراش اشعه X و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد استفاده قرار گرفت. در نهایت مشخص شد که بیش ترین مقدار Ti2AlC سنتز شده معادل 74% وزنی محصولات، مربوط به نمونه ای با ترکیب C5/0:Al2:Ti2 است که در آن از کربن فعال برای تامین کربن استفاده شده است. همچنین مشاهده شد که با افزایش کربن از 5/0 به 1 درصد مولی در مواد اولیه، درصد وزنی مکس فاز Ti2AlC در محصولات واکنش به شدت کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: مکس فاز، Ti2AlC، سنتز خود احتراقی دما بالا، منبع کربن
  • سعید جعفری راد *، لاله خدایی، جلال محمدی، رزاق محمودی، آیدا پارسا آذر صفحات 69-80
    به دلیل کاربردهای بیولوژیکی و دارویی مختلف شناسایی شده برای نانوذرات نقره، سنتز نانوذرات نقره در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. روش فیتوسنتز، روشی با صرفه، دقیق و بی خطر برای محیط زیست است. در روش های شیمیایی همواره این احتمال وجود دارد که مقادیر جزیی از مواد حلال بر روی نانوذرات نقره باقی بماند. در این کار پژوهشی همه واکنش گرهای شیمیایی از گرید تجزیه ای هستند و بدون خالص سازی اضافی به کار گرفته شده اند. یک مسیر فیتوسنتزی با روش حرارتی کلاسیک با استفاده از گیاه نسترن وحشی برای تولید نانوذرات نقره استفاده شد. جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره مورد استفاده از آزمون 2،2-دی فنیل- پیکریل هیدرازین (DPPH) استفاده گردید. برای بررسی اندازه، ریخت شناسی و ترکیبات شیمیایی پایدارکننده ی نانوذرات نقره، رسوب به دست آمده توسط فن های طیف سنجی زیر قرمز تبدیل فوریه(FTIR)، طیف سنجی پراش اشعه ایکس(XRD)، طیف سنج انرژی انتشاری اشعه ایکس (EDX)، پراکندگی دینامیک نور(DLS ) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد آنالیز قرار گرفت. نانوذرات نقره برای بررسی خلوص فازها، میزان بلورینگی و میانگین اندازه بلور ذرات به وسیله XRD شناسایی شدند. آنالیز عنصری نمونه های سنتز شده برای به دست آوردن اطلاعات ساختاری به وسیله روش SEM-EDX آنالیز شدند. با استفاده از طیف FT-IR می توان گفت گروه OH مسئول احیای و پوشاندن یون نقره می باشد که در نتیجه این کاهش، گروه کربونیل تقویت شده است. نتایج آنالیز SEM اندازه ذرات را بین 40-30 نانومتر نشان می دهد. خاصیت آنتی باکتریایی ذرات سنتز شده در برابر چهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژن، اشرشیا کولی و سالمونلا تیفیموریوم بررسی شد. نهایتا کرمی از عصاره نسترن وحشی و نانوذرات نقره سنتزشده از آن به روش سبز تهیه گردید. نتایج گویای آن است که تولید نانوذرات نقره به روش بیوسنتز گیاهی می تواند به عنوان روش دوست دار محیط زیست و ارزان برای تولید محصولات آرایشی-بهداشتی طبیعی مانند کرم به کار رود.
    کلیدواژگان: میوه نسترن وحشی، نانوذرات نقره، نانوکرم
  • علی مشرقی * صفحات 81-90
    نانوذرات، یکی از عناصر اصلی در فناوری نانو محسوب می شوند. به دلیل نسبت بالای سطح به حجم نانوذرات، خواص و پارامترهای نانوذرات تفاوت قابل ملاحظه ای با نمونه حجیم از خود نشان می دهند. یکی از این پارامترها، حجم نانوذرات است. در این پژوهش، تاثیر لایه آمورف سطحی بر پارامتر حجم در واحد اتم (Ω) نانوذرات TiO2 به روش دینامیک مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش روی دو نوع حالت بلوری اکسید تیتانیوم، روتایل و آناتاز صورت گرفت. یک روش جدید برای تعیین تغییرات Ω در راستای شعاعی نانوذره پیشنهاد گردید. مشاهده شد که در ناحیه درونی نانو ذره که بلوری است مقدار Ω مستقل از فاصله شعاعی بوده و برابر با مقدار Ω برای اکسید تیتانیوم حجیم می باشد. با این حال، در لایه آمورف سطحی تغییرات شعاعی Ω مشاهده گردید و میانگین پارامتر Ω در لایه سطحی بزرگ تر از ناحیه درونی بود. علاوه بر این، مشاهده گردید که میانگین حجم به ازای اتم نانوذرات TiO2 (aveΩ (بزرگ تر از مقدار فاز با ابعاد حجیم می باشد. به منظور بررسی دقیق تر، تغییرات شعاعی عدد همسایگی یون های تیتانیوم محاسبه شد. نتیجه گیری گردید که عدد همسایگی کم تر یون های تیتانیوم در لایه آمورف سطحی عامل اصلی مقدار بیش تر میانگین حجم به ازای اتم نانوذرات TiO2می باشد.
    کلیدواژگان: حجم به ازای اتم، شبیه سازی دینامیک مولکولی، نانوذرات اکسید تیتانیوم
  • مژگان کشاورز، سید مجتبی زبرجد *، حبیب دانش منش صفحات 91-108
    نمونه های فوم پلی یورتان (PU) منعطف و پانل ساندویچی یکپارچه پلی یورتان (PU) تقویت شده با درصدهای وزنی مختلف نانوذرات دی اکسیدتیتانیوم (25/0، 5/0، 75/0، 1، 5/1 و 2) با موفقیت ساخته شدند. در این پژوهش تاثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر خواص فیزیکی و حرارتی نمونه های ذکر شده مورد بررسی قرار گرفت. میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) به منظور مشاهده مورفولوژی ساختار نمونه های پلی یورتان مورد استفاده قرار گرفت. نتایج پژوهش ها نشان داد که با افزایش نانوذارت دی اکسید تیتانیوم تا 2 درصد وزنی، چگالی فوم و پانل ساندویچی به ترتیب برابر با 2/32% و 6/62% در مقایسه با نمونه خالص افزایش و نیز میزان جذب آب به ترتیب برابر 45% و 8/58% کاهش یافت. نتایج حاصل از آنالیز UV نشان داد که حداکثر مقدار جذب اشعه UV در فوم پلی یورتان تقویت شده با 2 درصد وزنی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم برابر با 21/3 در طول موج 450 نانومتر می باشد. نتایج بررسی های آنالیز TGA نشان داد که حضور نانوذرات دی اکسیدتیتانیوم، سبب بهبود پایداری حرارتی نانوکامپوزیت های پلی یورتان می شود. با افزایش نانوذرات دی اکسید تیتانیوم به 1 و 2 درصد وزنی، دمای تخریب کاهش وزن معادل 10 درصد وزنی پلی یورتان در مقایسه با نمونه خالص 5/14 درجه سانتی گراد افزایش یافت. همچنین، دمای تخریب 50 درصد کاهش وزنی نمونه های تقویت شده با 1 و 2 درصد وزنی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، به ترتیب 1 و 3 درجه سانتی گراد افزایش یافت.
    کلیدواژگان: پلی یورتان، فوم و پانل ساندویچی، نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، خواص فیزیکی، خواص حرارتی
  • حجت الله ارفاقی، منصور فرزام *، داود زارعی، ایمان دانایی، عبدالله ابول پور صفحات 109-120
    در این پژوهش درصدهای مختلف از رنگدانه های اکسید آهن میکایی به ساختار پرایمر لاستیک مصنوعی (سینتتیک رابر) افزوده شد. پوشش ها بر روی نمونه پلیت های فولادی (St 37) و همچنین لوله های فولادی با قطر 8 اینچ اعمال گردید. با استفاده از روش امپدانس الکتروشیمیایی، میزان مقاومت به خوردگی پرایمرها مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی اثر رنگدانه های اکسید آهن میکایی بر چسبندگی پرایمر مذکور به سطح فلز فولاد (لایه زیرین)، آزمون چسبندگی فیلم خشک به روش کراس کات بر روی نمونه پلیت های فولادی و جهت بررسی چسبندگی پرایمر به نوار لاستیک مصنوعی (لایه فوقانی)، آزمون چسبندگی به روش وزنه های آویزان بر روی لوله های با قطر 8 اینچ انجام شد. نحوه توزیع رنگدانه ها درون ساختار پوشش با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج آزمون های الکتروشیمیایی حاکی از بهبود خواص مقاومت به خوردگی پرایمرهای حاوی درصدهای پایین از رنگدانه های اکسید آهن میکایی نسبت به پرایمر بدون رنگدانه دارد. بیش ترین مقاومت پوشش در نمونه ای با 10 درصد وزنی رنگدانه حاصل شد. همچنین نتایج تست چسبندگی به روش وزنه های آویزان نشان داد که چسبندگی نمونه حاوی 10 درصد وزنی از رنگدانه های اکسید آهن میکایی به نوار لاستیک مصنوعی، بهتر از نمونه بدون رنگدانه بود.
    کلیدواژگان: پوشش خطوط لوله، پرایمر لاستیک مصنوعی، اکسید آهن میکایی، امپدانس الکتروشیمیایی، چسبندگی
  • فرزانه ابراهیم زاده * صفحات 121-128
    در این مقاله، روشی جدید، ساده، کارا و منطبق بر اصول زیستی برای تهیه نانو ذرات بسیار پایدار مس از لحاظ شیمیایی در محیط آبی ارائه شده است. تهیه نانو ذرات هم اندازه مس از طریق واکنش های کنترل شده احیاء شیمیایی با کاربرد عامل احاطه کننده و سورفکتانت مناسب و جدید صورت می پذیرد. این سنتز با راندمان بالا در محلول آبی و با استفاده از هیدرازین به عنوان یک عامل کاهنده، مالئیک اسید به عنوان سورفاکتانت و پلی وینیل پیرولیدین (PVP) به عنوان یک عامل احاطه کننده انجام می گیرد. برخی از پارامترهای واکنش، مانند مقدار و نوع واکنش دهنده و سورفاکتانت، pH، زمان واکنش و یا میزان حرارت دهی در تولید نانو ذرات پایدار مس و کنترل اندازه و شکل نانو ذرات موثر هستند. در این مقاله از روش های پراش اشعه ایکس (XRD) ، اشعه ایکس طیف سنجی فوتوالکترونی (XPS)، طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX) و طیف سنجی جذبی فرابنفش و مرئی (UV–VIS) برای شناسایی نانو ذرات مس، استفاده شد. براساس تجزیه و تحلیل داده های فوق، مشخص شد که نانو ذرات مس شبکه کریستالی مکعب (FCC) را دارا می باشند. نانوساختار مس به دست آمده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM) ، میکروسکوپ الکترونی روبشی (FESEM) نیز تایید شدند.
    کلیدواژگان: نانو ذرات مس، مالئیک اسید، هیدرازین، احیاء شیمیایی، محیط آبی
  • مسعود مشرفی فر * صفحات 129-146
    در این تحقیق، کامپوزیت آلومینیوم با ذرات فاز دوم از جنس BN(h) و در سه حالت پودر خام، پودر پوشش داده شده با الکترولس نیکل- فسفر و پودر پوشش داده شده توسط نیکل- فسفر بر روی پودر آلومینیوم، توسط همزن های متفاوت و با سرعت های همزدن مختلف ساخته و بهینه سازی شد. مطالعات انجام شده با میکروسکوپ الکترونی مجهز به EDS وX-Ray map نشان داد که انجام عملیات آماده سازی روی ذرات BN نقش بسیار مهمی روی نشاندن لایه نیکل روی آنها دارد. چرخه آماده سازی شامل اکسایش در دمایC ̊200 به مدت یک ساعت، حساس سازی در محلول های شامل g/Lit SnCl210 و ml/Lit HCl30 (غلظت 38%) به مدت 15 دقیقه و فعال سازی در یک محلول آبی شامل g/Lit PdCl225/0 و ml/Lit HCl30 بهترین شرایط را ایجاد می نماید. همچنین بررسی های انجام شده نشان داد، پوشش دهی پودر نیترید بور بر روی ذرات درشت تر از جنس زمینه از پوشش دهی الکترولس تنها روی پودر موثرتر است و درصد بهینه پودر نیترید بور جهت افزودن به مذاب آلومینیوم 6 درصد وزنی انتخاب شد. همچنین همزن چهارپره با جریان شعاعی، برای ساخت کامپوزیت آلومینیوم/ نیترید بور انتخاب مناسبی است. بر خلاف آلیاژ های تک فازی، در کامپوزیت ها، استحکام کششی با سختی متناسب نیست و در حالی که استحکام کششی کاهش می یابد، سختی ممکن است افزایش یابد.
    کلیدواژگان: کامپوزیت، نیترید بور، آلیاژ آلومینیم A356، الکترولس نیکل، فسفر، خواص مکانیکی، ریخته گری گردابی
  • مسعود سبزی *، زهره بلک صفحات 147-160
    در این پژوهش، تاثیر دمای بین پاسی فرآیند جوشکاری بر رفتار خوردگی فلز جوش در اتصالات جوشکاری فولاد پرکربن هادفیلد مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، ابتدا 6 عدد ورق آستنیته شده به ضخامت mm2 از فولاد هادفیلد تهیه شد. سپس برای جوشکاری آن ها از فرآیند جوشکاری با الکترود دستی و دمای بین پاسی 700، 850 و °C1000 استفاده گردید. سپس برای بررسی رفتار خوردگی فلز جوش هر سه اتصال جوشکاری شده از روش های پلاریزاسیون پتانسیودینامیک و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی در محلول 5/3 درصد وزنی کلرید سدیم استفاده شد. همچنین برای بررسی ریزساختار فلز جوش در اتصالات جوشکاری شده از میکروسکوپ نوری، برای آنالیز فازهای تشکیل شده در ریزساختار فلز جوش از پراش پرتو ایکس و برای تعیین مکانیسم خوردگی از میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده گردید. مشاهدات میکروسکوپ نوری و الگوهای حاصل از پراش پرتو ایکس نشان داد که افزایش دمای بین پاسی منجر به افزایش میزان رسوبات کاربیدی و کاهش اندازه دانه های آستنیت در ریزساختار فلز جوش اتصالات فولاد هادفیلد می شود. نتایج آزمایش های خوردگی نشان می دهد که با افزایش دمای بین پاسی در فرآیند جوشکاری، فلز جوش اتصالات فولاد هادفیلد مقاومت خوردگی کمتری از خود نشان می دهد. همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی از مورفولوژی خوردگی فلز جوش اتصالات نشان داد که افزایش دمای بین پاسی در فرآیند جوشکاری فولاد هادفیلد منجر به فرآهم شدن شرایط برای وقوع خوردگی موضعی میکروگالوانیکی شده است.
    کلیدواژگان: فولاد هادفیلد، فلز جوش، رفتار خوردگی، دمای بین پاسی، فرآیند جوشکاری
|
  • A. Khezri, M. Hajisafari * Pages 1-12
    Aluminum alloys due to high strength to weight ratio and good corrosion resistance as compared with other metals, have many applications in sea industries. Most of sea structures are under cycle loadings and these leads to fatigue process. Also, because the structures are in a corrosive environment, sea water, so corrosion process effects on them too and leads to destroy efficiency of the this structures. So investigation of effect of fatigue and corrosion together are an important factor in selecting of an aluminum alloys. In this paper corrosion fatigue behavior of 7075-T6 aluminum alloy was investigated and with obtained results from fatigue test in air was compared. results of the paper shows that a corrosive environment had detrimental effects on the specimen was under cyclic loadings and led to decrease corrosion fatigue life of this alloy in a corrosive environment such as sea water. Corrosive environment lead to form pits on specimens surface and fatigue crack can initiate from the pits and propagate. Fatigue strength of the alloy 33% decreased as compared with specimen in air.
    Keywords: 7075, T6 aluminum alloy, fatigue, corrosion fatigue, pitting corrosion
  • M. Iranpour *, M.A. Zare, A. Fadavi, M. Emadi Pages 13-28
    Modified cross-linked polyacrylamide (PAA) with penta aza tetra ethylene group was used for the removal of Bromocroso green (BCG), industrial dye from aqueous solutions. Batch mode experiments were conducted using various parameters such as pH, contact time, amount of adsorbent and BCG concentration and characterized with FTIR analyses. Fitting the experimental data to different kinetic models including pseudo-first-order, pseudo-second-order, Elovich and intra-particle diffusion kinetic models show the suitability of the pseudo-second-order kinetic model to interpret in the experimental data. The experimental isotherm data were analyzed using Langmuir, Freundlich and Temkin isotherm models. The results showed that the adsorption behavior of BCG on modified adsorbent were well-fitted with the Temkin model at 25˚C. The maximum adsorption capacity was 101.87 mg/g for initial concentration 76 mgL-1.
    Keywords: Bromocroso green, Adsorbent, kinetic, isotherm models
  • H. Badiee *, B. Jamshidi, S. Manafi Pages 29-42
    In this study, the effect of nano-alumina addition on the properties of high-alumina low-cement self-flowing refractory castables was studied. For this reason, the reactive alumina in the refractory castable composition was substituted by nano-alumina powder. Then, the self-flow characteristics such as; self-flow value and working time of high-alumina low-cement refractory castables were studied. Besides, the physical and mechanical properties, phase composition and microstructure of these refractory castables were studied after drying at 110 °C and firing at 1250 and 1450 °C. The results showed that the nano-alumina addition has a great effect on the self-flow characteristics and mechanical strength of these refractory castables. With addition of nano-alumina particles, the self-flow value and working time tends to decrease due to high surface area of nano-alumina particles. By use of 1 wt.% nano-alumina content in the castable composition, the alumina self-flowing castable with adequate working time can be obtained according to standard values of self-flowing castables. The decrease in porosity and, increase in mechanical strengths after drying is obtained by adding nano-alumina. The phase analysis and microstructure evaluations showed that CA6 phase can be form at lower temperatures (1250 °C) with the addition of nano-alumina. CA6 platy formation leads to increase of porosity in the microstructure. But, the because of bonding behavior of platy CA6, the mechanical strengths are considerably increased after firing.
    Keywords: Castable refractory, Hibonite, Low, cement, Nano, alumina, Self, flow
  • R. Eqra *, M. M. Loghavi Pages 43-56
    In the present study, the effect of particle size of divalent silver oxide has been studied on the electrochemical performance of cathode electrode in the primary zinc-silver oxide battery. Chemical deposition methods were used to produce the powder and the effective parameters in these methods were studied. These include parameters such as concentration, type and order of addition of reactants in the powder production process, addition of surfactant, reaction time and the effect of powder milling by planetary ball mill. X-ray diffraction spectrometer was used to confirm the divalent silver oxide synthesis.The morphology and size of the particles were analysed by scanning electron microscope. The electrodes were prepared by pasting method. Single cells were discharged using constant current of 20 A to evaluate the electrochemical efficiency of produced powders. Single cells contained two zinc electrodes and one silver oxide electrode. Scanning electron microscopy images showed that the morphology of the produced powders was flake type. Particle size reduction below 100 nanometer was performed using surfactant and control of reaction parameters. Results from high-rate discharge tests showed that the capacity and voltage of the optimized electrodes with nano powder were 42% and 0.11 V, respectively, higher than the capacity and voltage electrodes made with the conventional powder.
    Keywords: Battery, highrate discharge, synthesis, nano silver oxide
  • A. Karimi, H. Baharvandi, H. Abdi Zadeh Pages 57-68
    In this study, Ti2AlC ternary carbide by mixing of Ti, Al and C powders and by self-propagating high temperature combustion synthesis method has been synthesized. 2Ti:2Al:1C and 2Ti:2Al:0.5C compounds and carbon sources such as graphite, activated carbon and carbon black were used in order to evaluate the variables of composition and carbon source in the synthesis of Ti2AlC Max phase. First, the primary powders were weighed. Then, the supposed mixed powders were dry grinded for 3 hours. Then, they have been formed in pills under 80 MPa pressure. After applying the self-propagating high temperature combustion synthesis process on the samples, X-ray diffraction analysis and field emission transmission electron microscopy were used to study the phase composition and to observe the microstructure, respectively. Ultimately, determined the maximum amount of synthesized Ti2AlC Max phase was 74 Wt. % and it is related to the sample with 2Ti:2Al:0.5C compound in which the activated carbon is used to provide carbon. Also it was observed that with an increase of 0.5 to 1 mole percent of carbon in the raw materials, weight percent of Ti2AlC MAX phase in the reaction products sharply reduced.
    Keywords: MAX phase, Ti2AlC, Self, propagation high, Temperature synthesis (SHS), carbon source
  • S. Jafarirad *, L. Khodaei, J. Mohammadi, R. Mahmoudi, A. Parsazar Pages 69-80
    The use of plant extract in the phytosynthesis of nanoparticles can be an eco-friendly approach and have been suggested as possible alternative to conventional method namely physical and chemical procedure. In the present research, all the chemical reagents were of analytical grade and used without further purification in these experiments. A conventional heating phytosynthesis route by using Fumaria Officinalis was used to produce the Ag nanoparticles. The radical scavenging activity test was used to check their anti-oxidant activities using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH). The morphological properties and particle size of synthesized Ag nanoparticles have been confirmed by Scanning Electron Microscope (SEM-EDX), Fourier transform Infrared (FT-IR) and Dynamic Light Scattering (DLS). The synthesized nanoparticles were characterized by XRD for the crystallinity, phase purity and average particle crystallites size. Based on FT IR results the OH groups are responsible for reducing and capping of Ag cations. The increase in the intensity of carbonyl group confirms this issue. Moreover, the synthesized nanoparticles possess a range of diameter between 30-40 nm according to the results of SEM. Antibacterial activity against L.monocylogenes, L.monocytogens and E.coil were investigated. Eventually, a cream containing as-synthesized Ag nanoparticles was produced using Rosa cannina extract through a green method. The data from the present research show that stable and spherical Ag nanoparticles were produced using different concentration of Rosa cannina extract which used as precursor. The findings proved that biosynthesis could produce natural cosmetic products like cream as a bio-friendly and cheap method.
    Keywords: Rosa cannina, Ag nanoparticles, Cosmetics
  • A. Mashreghi * Pages 81-90
    Nanoparticles are considered as one of the most important building blocks of nanotechnology. Due to the high surface to bulk ratio of nanoparticles, most of their properties and parameters differ significantly from their bulk counter parts. One of these parameters is volume of nanoparticle. In the present work, molecular dynamics (MD) simulation was used to explore the effect of amorphous surface layer on volume-per-atom (Ω) of TiO2 nanoparticles. Two most common phases of TiO2, rutile and anatase, were investigated. A novel method was proposed for studying the radial variation of Ω from the center to the surface of nanopaticles. It was found that for atoms located in the crystalline core of TiO2 nanoparticles, the value of Ω is radial independent and is the same as that of bulk TiO2. However, in the amorphous surface layer, Ω showed radial variation, with its average value larger than that of crystalline core. Moreover, it was observed that the average volume-per-atom (Ωave) of TiO2 nanoparticles is larger that that of bulk TiO2. For a more detailed examination, the radial variation of coordination number (CN) of titanium ion, from the center to the surface of nanoparticle, was calculated. It was concluded that the lower CN of titanium ions located in the amorphous surface layer, than that of conventional value, i.e. 6, is responsible for larger Ωave of TiO2 nanoparticles.
    Keywords: TiO2 nanoparticle, Molecular dynamics simulation, Volume, per, atom
  • M. Keshavarz, S.M. Zebarjad *, H. Daneshmanesh Pages 91-108
    flexible polyurethane foam (PU) and monolithic polyurethane sandwich panel samples reinforced with different weight percent of TiO2 nanoparticles (0.25, 0.5, 0.75, 1, 1.5 and 2) have been successfully prepared. The effects of TiO2 nanoparticles on the physical and thermal properties of mentioned samples were examined. In order to observe morphological structure of polyurethane (PU) samples, scanning electron microscopy (SEM) were used. Research results showed that by increasing TiO2 nanoparticles to 2 wt.%, the density of foam and sandwich panel increased to 32.2% and 62.6%, respectively in comparison with pure sample and amount of water absorption decreased to 45% and 58.8%, respectively. The results of UV analysis showed that the maximum amount of UV rays absorption in PU foam reinforced with 2 wt.% of TiO2 nanoparticles equals to 3.21 at wavelength of 450 nm. Investigation results of TGA analysis showed that the presence of TiO2 nanoparticles caused improvement thermal stability of PU nanocomposites. By increasing TiO2 nanoparticles to 1 and 2 wt.%, the degradation temperature at weight loss equals to 10 wt.% of PU increased 14.5 ºC in comparison with pure sample. Also the degradation temperature of weight loss equals to 50 wt.% of samples reinforced with 1 and 2 wt.% of TiO2 nanoparticles increased 1 and 3 ºC, respectively.
    Keywords: PU, foam, sandwich panel, TiO2 nanoparticles, physical properties, thermal properties
  • H. Erfaghi, M. Farzam *, D. Zaarei, I. Danaee, A. Abolpour Pages 109-120
    In this research, Micaceous Iron Oxide pigments in different ratios were added to a synthetic rubber primer. Coatings were applied on carbon steel (St 37) plates and 8 inch pipe samples. Corrosion behavior of the primers was investigated by use of Electrochemical Impedance Spectroscopy. In addition, in order to investigate the effects of Micaceous Iron Oxide pigments on the adhesion of the primer to steel substrate, cross-cut test has been corried out on carbon steel substrate. Also the adhesion of synthetic rubber tape to the primer has been investigated by peel adhesion through hanging mass method test on pipeline. Scanning electron microscopy was used to investigate dispersion condition of Micaceous Iron Oxide particles in the binder. The Electrochemical Impedance Spectroscopy results indicated that the BRP 5, (containing 5% wt. of Micaceous Iron Oxide particles) BRP 10 and BRP 15 sample has better performance than neat primer. BRP 10 sample has the best barrier effect on corrosion performance. Results of Peel adhesion test indicate that adhesion to cold applied tape for BRP 10 sample has better than neat primer.
    Keywords: Pipeline coating, Synthetic rubber primer, Micaceous iron oxide, EIS, Adhesion
  • F. Ebrahimzadeh * Pages 121-128
    The present investigation reports, novel synthesis of copper nanoparticles with controlled size and shape in an aqueous medium via chemical reduction. These syntheses accomplished using hydrazin hydrate as a reducing agent, cis-butenedioic acid or Maleic acid as the surfactant and polyvinylpyrrolidone (PVP) as a capping agent. The input of extra inert gases was not necessary and this method is very simple and green. Some reaction parameters, such as amount of reactants or surfactant, pH, reaction time or rate and amount of reduction reagent, were effective character for control in the size and shape of the nanoparticles. By the analysis of UV–Vis absorption spectrum, X-ray diffraction (XRD), X-ray photoelectron spectroscopy (XPS) and energy-dispersive X-ray spectroscopy (EDX), the resultant particles were confirmed to be pure Cu with a face-centered cubic (FCC) structure. Particle morphology was characterized using Fuel emission electron microscopy (FESEM) and transmission electron microscopy (TEM). The synthesis method reported in this work might be helpful for the large-scale production of Cu nanoparticles.
    Keywords: copper nanoparticles, hydrazine hydrate, cis, butenedioic acid, polyvinylpyrrolidone (PVP), chemical reduction, aqueous media
  • M. Moshrefifar * Pages 129-146
    In the present investigation, a A356 aluminum alloy based composite has been produced by the addition of boron nitride powder with three different conditions including raw powders, coated powder using Ni-P electroless bath and coated aluminum particles with Ni-P/ BN(h) surface composite. Moreover, parameters such as impeller shape and rotation speed have been examined in order to obtain optimized conditions. The results based on scanning electron microscope (SEM) and energy dispersive spectroscopy (EDS) showed that the pre-treatment has a main role in deposition of Ni-P on the surface of BN(h) powders. Also, it was obtained that optimum pretreatment consisting of oxidation in 200 ºC for 1 hr, sensitization in 10g/l SnCl2�ꗾ HCl solution for 15 minutes and then activation in 0.25 g/l PdCl2 �ꗾ HCl solution. Moreover, results showed that the optimum value of added powders was 6% after coating on aluminum particles using the Ni-P electroless bath. Furthermore, the agitator of four-blade type with a radial flow was a good choice for the manufacture of aluminum/boron nitride composite. Also, it was shown that tensile strength of composite materials is not proportional with hardness, so that the tensile strength can decrease while hardness increases.
    Keywords: Composite, Boron Nitride, A356 Al alloy, Ni, P electroless, mechanical properties, stir casting
  • M. Sabzi *, Z. Balak Pages 147-160
    In this study, the effects of welding process interpass temperatures on the weld metal corrosion behavior of Hadfield high carbon steel welding joints was investigated. For this purpose, initially 6 austenitized sheets with 2mm thickness prepared from Hadfield steel. Then shielded metal arc welding process with interpass temperature of 700, 850 and 1000°C was used for welding. Then potentiodynamic polarization and electrochemical impedance spectroscopy methods were used to evaluate corrosion behavior of welded joints’ weld metal in the 3.5wt. %NaCl solution. Also, the evaluation of the microstructures of weld metal in welded joints were conducted by optical microscopy. X-ray diffraction was used for the analysis of phases formed in the weld metal microstructure and the weld metal corrosion mechanism was determined by scanning electron microscopy examination. Optical microscopy observations and patterns obtained from X-ray diffraction showed that increasing in interpass temperature resulted in increase in carbide precipitates and decrease in austenite grain size in the weld metal microstructures of Hadfield steel welding joints. Corrosion test results showed that by increasing the interpass temperature in the welding process, weld metal of Hadfield steel welding joints showed decreese in corrosion resistance. Also, scanning electron microscopy images from corrosion morphology of weld metals indicated that increasing in interpass temperature in the welding process of Hadfield steel, led to occurrence of micro-galvanic localized corrosion.
    Keywords: Hadfield steel, weld metal, corrosion behavior, interpass temperature, welding process