فهرست مطالب

باغ نظر - سال چهاردهم شماره 56 (بهمن 1396)

نشریه باغ نظر
سال چهاردهم شماره 56 (بهمن 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فریال احمدی، محمدرضا بمانیان*، مجتبی انصاری صفحات 5-16
    بیان مسئله :مداخلات ناآگاهانه در مناظر طبیعی موجبات تنزل کیفی و اختلال در فرآیندهای اکولوژیکی این بسترها را فراهم آورده است. از این رو بازیابی و ایجاد شرایط مناسب در مناظری طبیعی که دچار آشفتگی (اعم از طبیعی و غیر طبیعی) شده اند.
    در جهت بازیابی ارزش های والای بستر و مرمت جامع امری ضروری است. رویکرد اکولوژی منظر از متاخرترین دیدگاه ها در زمینه چگونگی و فرآیند مداخلات انسان در مناظر طبیعی است و به دنبال ارایه راهکارهای حفظ و احیای تمامی ارزش ها و سرمایه های طبیعی این مناظر در قالب مرمت جامع منظر است.
    هدف
    هدف اصلی در پژوهش حاضر، ارایه روش مرمت منظر در مقیاس منظر بر مبنای رویکرد اکولوژی منظر در مناظر طبیعی است.
    روش پژوهش :در راستای دست یابی به هدف، پژوهش حاضر در سه مرحله تبیین، تدقیق و ارزیابی با استفاده از روش تحقیق توصیفی-تحلیلی در بستری پیمایشی شکل گرفته است. در مرحله تبیین، به تعاریف پایه و رویکرد های نظری و تحلیل و بررسی اطلاعات به دست آمده از مرور متون، اسناد کتابخانه ای و منابع اینترنتی پرداخته شده است. سپس در مرحله تدقیق و ارزیابی با بررسی روش های ارایه شده در حوزه مرمت و اکولوژی منظر در بستر پیمایشی با استفاده از پرسش نامه به عنوان ابزار گردآوری داده ها، به ارایه روش جامع مرمت منظر بر مبانی رویکرد اکولوژی منظر پرداخته شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش حاکی از آن است که روش مرمت منظر بر پایه مراحل پنج گانه : 1. پیمایش و مشاهده دقیق، 2. ارزیابی در مقیاس منظر، 3. شناخت و ادراک اکولوژیکی، 4. طراحی و اقدام و در نهایت 5. مدیریت و کنترل صورت می پذیرد. این روش که با عنوان روش SARDM نام گذاری شده، بر حضور طراح به عنوان فرد مقیم در مناظر مطالعاتی جهت ادراک صحیح از روابط و سیرکولاسیون فضایی عناصر ساختاری منظر تاکید دارد و امکان تحلیل و ارزیابی منظر در بعد فضایی و توالی زمانی، تطبیق ارزیابی ها با نتایج حاصل از پیمایش و در نهایت ادراک اکولوژیکی طراح از پویایی و پیچیدگی های موجود در مناظر را فراهم می آورد. این روش مرمتی که در قالب مرمت مقیاسی منظر تجلی می یابد، بر ارزیابی ویژگی های فیزیکی و اکولوژیکی بستر تاکید دارد.
    کلیدواژگان: مرمت منظر، اکولوژی منظر، طراحی اکولوژیک، منظر طبیعی
  • نسیم حسنی میانرودی، حمید ماجدی *، زهرا سادات سعیده زرآبادی، یوسفعلی زیاری صفحات 17-32
    بیان مسئله : فضاهای شهری را می توان عنصری مهم در ساختار شهرها در نظر گرفت که توانایی افزایش تعاملات اجتماعی، هویت و معنا مندی ، شکل گیری تصویرهای ذهنی و حس خاطره جمعی را در اختیار دارند. از آنجایی که، شکل گیری حس خاطره جمعی همواره از اساسی ترین اصول و مفاهیم کیفی در فضاهای شهری بوده است، پیدا کردن رویکردی جدید که به واسطه آن بتوان لایه های شکل دهنده فضاهای شهری را با دقت کندوکاو کرد را باید مورد توجه قرار داد تا بتوانند در یافتن راه حل های مفید برای خاطره انگیزی فضاها و ارتقا کیفی مفید باشند. رولان بارت معتقد است : بیش از هر حرفی درباره شهر باید از تکنیک نمادها استفاده کرد. به نظر می رسد با این دید جدید نه تنها می توان فضاهای شهری را بررسی کرد، بلکه می توان در راستای معنامندی فضا و افزایش حس خاطره جمعی نیز به راهکارهای جدیدی دست پیدا کرد.
    هدف
    در این راستا پژوهش حاضر در پی کشف مولفه های تاثیرگذار بر شکل گیری حس خاطره جمعی شهری از یکسو و ارایه الگوی مفهومی نشانه شناختی مستتر در فضاهای شهری در راستای بازیابی خاطره انگیزی فضاهای شهری است. الگوهای نشانه شناختی مذکور حاوی اطلاعات مربوط به شاخص های عملیاتی رمزگان هایی است که به منظور بازیابی حس خاطره جمعی تشخیص داده شده اند. در نهایت بازشناسی نظام های نشانه ای، سامانه ای از نشانه ها ارایه می شود که بر مبنای آنها بتوان میزان خاطره انگیزی میدان حسن آباد را مورد بررسی قرار داد.
    روش تحقیق : پژوهش از نوع اکتشافی-تبیینی بوده و در فرآیند تصمیم سازی آن، از مقایسه تحلیلی استفاده شده است. تحلیل محتوا و استدلال قیاسی روش اصلی در ایجاد پایه های فکری تحقیق است، به منظور تحلیل های آماری از روش تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار لیزرل بهره گرفته شده است.
    نتایج
    نتایج تحقیق بیانگر آن است که میزان خاطره انگیزی فضای شهری میدان حسن آباد براساس الگوی مفهومی ارایه شده ، در سال های اخیر و به واسطه تصمیمات اخیر مدیریت شهری کمرنگ شده است. اگرچه در حال حاضر رمزگان های ادراکی و اجتماعی (مولفه های ادراکی-ذهنی و اجتماعی) حس خاطره جمعی، در فضای شهری میدان حسن آباد قابل قبول و پذیرفته شده اند جهت بازیابی خاطره انگیزی شاخص های عملیاتی الگوهای نشانه شناختی پیشنهاد شده، در قالب رمزگان های معنایی و منطقی می تواند سبب احیای خاطره انگیزی میدان شود.
    کلیدواژگان: خاطره جمعی، نشانه شناسی، رمزگان های ادراکی و رمزگان های اجتماعی، تحلیل عاملی تاییدی
  • امین ماهان، سید امیر منصوری * صفحات 33-42
    در ادبیات معماری منظر مفهوم منظر همواره با دو وجه عینیت و ذهنیت پیوند خورده و پیوندی ناگسستنی میان انسان و محیط را به نمایش گذاشته است. رابطه ای تنگاتنگ و درهم تنیده از مسایل کیفی و کمی که امر شناخت و به تبع آن ارزیابی آن را مشکل می سازد. در طول تاریخ منظر و به خصوص در سالیان اخیر تلاش های زیادی برای ارزیابی منظر و وجوه مختلف آن شده است که در اکثر آنها سعی شده است با جداسازی وجه عینی از وجه ذهنی و ارزیابی عددی هر یک به تفکیک به ارزیابی منظر بپردازند. گاه کالبد محیط مورد ارزیابی قرار گرفته است و گاه ادراکات انسانی از محیط، گاه ارزیابی منظر را به سمت و سویی زیست محیطی سوق داده که با نگاهی اکولوژیک به آن توجه شده، گاه آن را عینیتی فارغ از انسان و ذهن او در نظر گرفته و گاه منظر را ذهنیتی مجرد تلقی کرده است.
    لیکن به نظر می رسد برای ارزیابی مفهوم منظر نیاز به هم زمانی فرآیند ارزیابی عینی و ذهنی و کشف روابط فی مابین این دو است. از این رو این پژوهش سعی دارد با گردآوری و دسته بندی اسناد کتابخانه ای شامل روش های مختلف ارزیابی منظر در حوزه های مختلف عینی و ذهنی و به تحلیل آنها به شیوه استنتاجی و استنباطی بپردازد و به بررسی روش های موجود ارزیابی منظر و شناخت و تحلیل آن دست یافته و مدلی برای ارزیابی منظر پیشنهاد دهد.
    کلیدواژگان: منظر، ارزیابی منظر، ارزیابی عینی، ارزیابی ذهنی، سامانه های ارزیابی
  • بیتا مصباح * صفحات 43-56
    هنر ایران از دیر باز متضمن نقش های ترکیبی فراوان از موجودات تخیلی بوده که در عین زیبایی به پشتوانه باورهای عمیقی شکل گرفته و بیان کننده اعتقادات آیینی، داستان ها و اساطیر ایرانی بوده اند. درطی قرن ها نه تنها خود نقش مایه بلکه بخش عمده ای از باورهای موثر در شکل گیری آن نقش مایه به این ترتیب دچار تغییرات متعددی شده است. شاهنامه فردوسی به عنوان مخزن بخش عمده ای از اساطیر ایران از اهمیت به سزایی برخوردار است. این نکته که داستان های شاهنامه بر اساس متون کهن شکل گرفته اند تقریبا مورد قبول اغلب محققان است. یکی از داستان های بسیار تاثیرگذار شاهنامه داستان ضحاک یا انسان ماردوش است. بر اساس مدارک موجود انسان ماردوش موجودی است که از گذشته های دور در باورهای مردم ایران شکل گرفته و نمونه های آن را می توان بر روی سه مهر به دست آمده از شوش، تپه یحیی و تپه شهداد مشاهده کرد. این نقش مایه که توسط باستان شناسان در حدود 2200-2400 قبل از میلاد تاریخ گذاری شده است در دو منطقه ایران و بین النهرین دارای نقاط اشتراک فراوانی بوده است. تحقیق حاضر با استفاده از روش مطالعه اسنادی انجام شده است و با بررسی نقش کهن انسان ماردوش روی این سه مهر به بررسی ارتباط آنها با داستان ضحاک در شاهنامه می پردازد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که گونه هایی از داستان انسان ماردوش در دوران کهن رایج بوده و در طول زمان با اساطیر دیگر تلفیق شده به داستان ضحاک ماردوش در شاهنامه تبدیل شده است. می توان نشانه هایی از خدایان جهان مردگان در بین النهرین و همچنین اینشوشیناک، خدای عیلامی را در شخصیت انسان ماردوش پیدا کرد. ضحاک نیز با روایت دگرگون شده ای برخی این نشانه های کهن را با خود دارد : همچون خشم و خرابی، بدعهدی و فرمانروای مردگان بودن را.
    کلیدواژگان: انسان ماردوش، ضحاک، مهر، شاهنامه، بین النهرین، اتانا
  • مهرنوش حسن زاده، حسین سلطان زاده * صفحات 57-70
    بافت های تاریخی به واسطه ویژگی های باارزش خود از سایر بافت های شهری متمایز هستند؛ اما اغلب به دلیل عدم انطباق با سرعت تغییر نیازهای ساکنین وارد فرایند «فرسودگی» می شوند. همین امر لزوم برنامه ریزی و حفاظت را در بافت های تاریخی تائید می کند. سوال مطرح در این پژوهش آن است که چگونه می توان رویکردی مناسب برای مداخله هدفمند و تحقق پایداری در بافت های تاریخی اتخاذ نمود؟ پاسخ به این پرسش دو مرحله دارد: نخست آنچه بافت تاریخی باید باشد تا آن را «پایدار» دانست و دوم، فرایندی که برای رسیدن به پایداری باید اتخاذ شود. فرضیه این پژوهش عبارت است از استفاده از رویکرد راهبردی در برنامه ریزی بازآفرینی می تواند پایداری بافت های تاریخی را تحقق بخشد. بر همین اساس چارچوب مفهومی از نحوه مداخله در شرایط مختلف تدوین گردیده است. این پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد بررسی قرارگرفته است.
    مطالعات مستخرج از نظریات مرتبط نشان می دهد محتوای پایداری بافت های تاریخی در ابعاد کالبدی، عملکردی، اقتصادی و اجتماعی بر معیارهای کلی منظرسازی، حفاظت، کیفیت محیطی، ثبات و سرزندگی اقتصادی، کیفیت زندگی و انسجام اجتماعی استوار است. همچنین فرایند مداخله در بافت برای نیل به محتوای پایدار بر اساس رویکرد راهبردی به ارایه مدل پیشنهادی انجامیده است که بررسی ها نتایج نشان می دهد پنج حالت برای مداخله در بافت تاریخی وجود دارد: وجود شرایط کالبدی ناپایدار، پایداری نسبی کالبدی و اقتصادی، پایداری نسبی کالبدی و اجتماعی، پایداری کالبدی و ناپایداری در ابعاد اقتصادی-اجتماعی، و وضعیت کاملا ناپایدار در تمام مختلف. هر یک از وضعیت های فوق بر اساس فرایند برنامه ریزی بازآفرینی به راهبردهای مختلفی نیازمند هستند که به آن ها پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: بافت تاریخی، فرسودگی، برنامه ریزی بازآفرینی، مدل مفهومی
  • محمدحامد موسوی، خسرو افضلیان*، زهرا فنایی صفحات 71-86
    با نگاهی به معماری مدرن در کشورهای ترکیه و ایران، گفتمان «خانه مدرن» بخش عمده ای از فرهنگ معماری این دو کشور است. آرمانگرایان معماری مدرن در غرب، معماری مسکونی را جوهره معماری مدرن معرفی می کردند و آن را موضوعی مهم و قابل توجه می پنداشتند و طبیعتا این دیدگاه در فرهنگ معماری ترکیه و ایران در اوایل قرن بیستم تاثیرگذار بوده است. لذا بررسی تاثیرات معماری مدرن بر معماری مسکونی این کشورها و علت بروز شباهت ها و تفاوت های آنها ضروری است لذا این نوشتار بر آن است این تاثیرات و علت آنها را مورد مطالعه قرار دهد. این پژوهش با هدف، تاثیر معماری کیوبیک بر معماری مسکونی مدرن در ایران و ترکیه و مقایسه تطبیقی تحولات معماری مسکونی دو کشور در اوایل قرن بیستم است. در این تحقیق تفاوت ها و شباهت های موجود در عوامل زمینه ساز و نیز تحولات معماری مسکونی در دو کشور مورد پرسش قرارگرفته است. همچنین سعی شده از این طریق، زمینه مقایسه تطبیقی تحولات معماری مسکونی در دهه 1930، دو کشور فراهم شود. در این پژوهش از روش تحقیق، تطبیقی-تحلیلی استفاده شده است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای است. جهت بررسی تطبیقی، سه بنا از ایران و سه بنا از ترکیه انتخاب شدند. سپس شاخص های مورد نظر، جهت مقایسه تعیین و بررسی ها انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان می دهد، مقایسه تطبیقی معماری مسکونی از جنبه های مختلف در دوره جمهوری و پهلوی اول، تشابه کلی در پیروی از جریان باوهاس و اکسپرسیونیسم در ظهور فرم های اساسا بدیع و تازه در معماری مسکونی این دوره وجود دارد. خانه های کیوبیک ویژگی های ساختاری و شکلی(فرمال) متفاوتی دارند. ساختار سازماندهی پلان های کیوبیک را می توان به چهار دسته تقسیم بندی کرد: پلان های دارای صفه مرکزی، صفحه درونی، صفه بیرونی و بدون صفه که رابطه دوسویه ای با سنت معماری گذشته این کشورها دارد.
    کلیدواژگان: معماری کیوبیک، معماری مسکونی، پهلوی اول، ترکیه، باوهاس، اکسپرسیونیسم
|
  • Ferial Ahmadi, Mohammadreza Bemanian*, Mojtaba Ansari Pages 5-16
    Problem Definition: Quality of natural landscapes is reduced by unconscious intervention which disrupts ecological process of natural beds. Therefore, to revive the values of natural beds, rectification of disturbed natural landscapes is an important issue. Furthermore, it should be noted that this rectification results in comprehensive restoring the natural landscapes. The landscape ecology is one of the earliest approaches used in conservation of natural capitals and values.
    Goal: The main goal of the current research is to present a landscape restoration method based on the landscape ecology approach.
    Research procedure: This research has three steps including expression of the research problem, analysis of theoretical bases of the landscape restoration along with the landscape ecology methods, and selection of the proper methods for intervention of landscape designers in natural landscapes using comments of the related experts. These steps are carried out using the descriptive-analytic and survey methods.
    Conclusion
    Based on findings obtained herein, a landscape restoration method comprising five steps is proposed. These steps include 1) survey and deep observation, 2) assessment in the landscape scale, 3) recognition and ecological perception, 4) design and act, and 5) management and control. The authors briefly name the proposed method as SARDM. The proposed method emphasize on presence of designer at the field. This presence leads to better perception of spatial relation between landscape elements. Moreover, it can be mentioned that the proposed procedure enables landscape assessment in both temporal and spatial dimensions. In addition, it matches the conducted assessment with results obtained in step 1.
    Keywords: Landscape restoration, Landscape ecology, Ecological design, Natural landscape
  • Nasim Hasani Mianroudi, Hamid Majedi *, Zahra Sadat Saeide Zarabadi, Yousefali Ziari Pages 17-32
    Urban areas are significant elements in the structure of cities which can increase social interactions, identity and meaningfulness, formation of mental pictures and formation of the sense of collective memory. Urban areas show integrated structure of spatial organization of a city in which not only the connection of form and practice are to be considered, but also the meaning will find its place in whole complicated system of a city. Since forming the sense of collective memory has always been among the most basic qualitative principles and concepts in urban areas, finding a new approach to which can carefully explore the formative layers of urban areas is a priority. These layers are helpful in finding useful solutions for memorability of spaces and qualitative promotion of them.
    Rollan Burt believes before any comment about the city, the technique of symbols should be utilized. With this new approach it seems it is possible to explore urban spaces and also to reach new solutions in the direction of the meaningfulness of a space and increasing the sense of collective memory. In this regard the objective of this research is to explore the concept of collective memory and its retrieval in urban areas with semiotic approach. Therefore the present research wants to discover the effective components on formation of the sense of collective memory on one hand and represent the conceptual template of semiotic on the other hand which is concealed in urban areas regarding the retrieval of memorability of urban spaces.Research is exploratory-explanatory and in the process of its decision making, an analytic comparison is used. Analysis of content and deductive reasoning is the main method to create the mental grounds of the research. Results express that the amount of memorability of Hasan-Abad square as an urban space based on the conceptual template presented in recent years and because of recent decisions of urban management has faded out. To retrieve the memorability, operational indexes of suggested semiotic templates in the frame of perceptual and social codes can revive the memorability of this square.
    Keywords: Collective Memory, Semiotic, perceptual codes, social cod
  • Amin Mahan, Seyed Amir Mansouri * Pages 33-42
    In landscape architecture, the concept of landscape has always been linked to two facets namely objectivity and subjectivity, and it has shown an inseparable bond between humanand the environment. The tight-knit and intertwined relationship of the qualitative and quantitative issues makes it difficult to understand and, consequently, to evaluate the landscape conceptt. During the history of landscape, and especially in recent years, many efforts have been made to assess the landscape and its various aspects. Most research has attempted to separate objective aspects from the subjective ones and numerically evaluate each one separately in a landscape assessment. Previous studies have evaluated the physique of environment , and human perceptions of the environment, some strands of studies have assessed the landscape assessed from the environmental aspect and investigated it ecologically , Some researchers have considered it objectively regardless of humans and their minds while , some have s viewed it as merely subjective issue .
    ITo assess the concept of landscape, it is necessary to simultaneously evaluate the objective and subjective process and discover the relations between them. Therefore, this research is an attempt to collect and organize library documents, including different methods of landscape evaluation in various objective and subjective fields, and to analyze them deductively and, and to study the existing methods, and suggest a model for landscape assessment.
    Keywords: Landscape, Landscape assessment, Assessment systems, Objective assessment, Subjective assessment, Introduction
  • Bita Mesbah * Pages 43-56
    What is different about Iranian art is the use of hybrid motifs which is a characteristic of the Iranian art. The hybrid forms show the impact of the mythological beliefs. These beliefs also have changed a lot so it is hard to recognize the exact meaning of these motifs. Shahnama is the source of great myths in Iran and is the main source for tracing myths between the Islamic periods and the mythological beliefs before Islam. This research is based on studying the snake-man which is known as Zahak in Shahnama. The research focuses on three cylinder seals (the impressions found) which show the snake-man. These cylinder seals were found in Susa, Tepe Yahya and Tepe Shahdad. All three date back to the third millennium B.C. The snake-man which has two snake or dragons on the shoulders was well-known in Iran and Mesopotamia. The god of the dead is basically showed by this motif in Mesopotamia. Especially, Ningišzida is a Mesopotamian deity of the underworld. His name in Sumerian is translated as "the lord of the good tree". The city of Lagash had a temple dedicated to Ningišzida, and Gudea, patesi of Lagash in the 21st century BC, was one of his devotees. Moreover, what is so different about the Susa seal is the scene which shows a man flying to the sky. This reminds the myth of Etana in Mesopotamia. The results of this study show that a of myth was known in Iran during the 3rd millennium which may reflect some influences of Etana myth and the myths related to the snake-man known as Zahak in Shahnama. Although there is not much known about the Elamites’ gods, Inshûshinak ,the great Elamite god, may be more connected to this motif than other deities in Iran because he is also best known for his reliance to the dead bodies and underworld. What is so interesting is that the most outstanding characteristic of Zahak is connected to his power of death through killing the young men in his myth. So the study believes that the man with snakes on his shoulders has been the god of underworld and death in the history.
    Keywords: Snake-man, Zahak, Shahnama, Mesopotamia, Etana
  • Mehrnoosh Hassanzadeh, Hossein Soltanzadeh * Pages 57-70
    The historical urban tissues are the rich sources of social culture history; so need to be revitalized because of "obsolescence" process during the ages and it is quiet natural. Rather than the characteristics of the historical tissue must be updated to meet the contemporary human needs by "integrated revitalization". This method known as a staged process which followed planned mechanism. Beside of all of this integrated revitalization based on maintaining natural capital for present and future generation which is known as "Sustainability". The main aim of this paper is to propose a model for integrating the two concept of sustainability and revitalization of historic urban quarters and to indicate an appropriate strategy for their revitalization. Based on this aim, this study use analytical-descriptive method according to documents and theoretical framework. So this study is based on several stages: first presents the theoretical review on the concept of "revitalization", and its relationship with sustainability; next, it introduces the characteristics, role, selection process and scaling method of sustainability in compare with revitalization. The paper then, as the main contribution of this paper, proposes the model for measuring the level of sustainability in historic urban quarters and determines some proposals to achieve revitalized and sustainable historic urban quarters. Therefore, when the level of sustainability is high in any one of these three structures, it means that the level of obsolescence is low in the same structures of an historic urban quarter. The result of this paper leads us to say that, the level of sustainability is a new (additional) input in the strategic planning process of revitalization and sustainable urban revitalization of historic urban quarters. Finally, the paper concludes with a brief summary on the general arguments of the paper. As aforementioned, there are three strategic approaches in the revitalization process. Accordingly, there will be three proposals according to the level and types of obsolescence, sustainability and development dynamics in order to achieve more sustainable historic urban quarters. The first strategic approach is determined by whether the area has a high resource value with physical obsolescence, high development dynamics and a high sustainability level. The possibility of high development dynamics, which are accepted as an historic urban quarter is still an attractive proposition for its current use and/or for alternative uses. In respect of these results, an historic urban quarter, where physical obsolescence and high development dynamics is present, it is necessary to implement physical revitalization as a short-term strategy and functional regeneration as a long-term strategy. In the second proposal, the strategic approach is applied when an historic urban quarter has only a partially sustainable position due to the presence of physical and functional obsolescence in the physical structures and problems in the socio-economic structure. If an historic urban quarter has physical and functional obsolescence, the development dynamics are in a static state. According to these results, the proposal should be to implement physical revitalization as a short-term strategy and functional diversification as a long-term economic revitalization strategy to increase the attractiveness and sustainability level of historic urban quarters. The third proposal is applied when an historic urban quarter is in an unsustainable condition and demonstrates a high degree of physical, functional and locational obsolescence. If an historic urban quarter has these three types of obsolescence, the development dynamics are in a declining and/or deteriorating state.
    Keywords: Historical Quarter, Obsolescence, Integrated Revitalization, Conceptual model
  • Mohammadhamed Moussavi, Khosrow Afzalian *, Zahra Fanaie Pages 71-86
    By investigating the modern architecture in Turkey and Iran, it is observed that the "modern house" discourse is a major part of the architecture in these two countries. The modern architectural idealists in the West introduced residential architecture as the essence of modern architecture and considered it an important and significant subject. Naturally, this view was influenced by the culture of Turkish-Iranian architecture in the early twentieth century. Therefore, it is necessary to study the effects of modern architecture on the residential architecture of these countries and understand the reasons for their similarities and differences. Hence, this paper seeks to study the impacts and their causes. The purpose of this study is to investigate the effect of cubic architecture on modern residential buildings in Iran and Turkey, and presents comparative study on the developments in residential architecture of the two countries in the early twentieth century. In this study, the differences and similarities between the underlying factors and the developments of residential architecture were have beeninvestigated in two countries. Alao we have tried to present the comparative study of developments in Residential Architecture in the 1930s, for both countries.
    In this study, a comparative- analytical research method has been used. Library method has been used to gather the information. three buildings from Iran and three buildings from Turkey have been selected to do th comparative study. Then the characteristics were evaluated for the purpose of comparison. The results of this study show that, a comparative study on residential architecture from different aspects in the two periods of the republic and Pahlavi I, thre is general similarity in follow-up of Bauhaus and expressionism current in the emergence of fundamentally new forms of residential architecture of this period. Cubic houses have different structural and formal qualities. The structure of the organization of the cubic Plans can be divided into four categories: Plans with a central plateSoffeh, an inner plateSoffeh, an external plateSoffeh and without plateSoffeh that have a mutual relationship with the traditional architecture of these cou
    Keywords: Cubic Architecture, Residential Architecture, Pahlavi I, Turkey, Bauhaus, Expressionism