فهرست مطالب

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سرمقاله
  • آرزو کرمپوریان، داود خراسانی زواره، زهره قمیان صفحات 181-184
    در بین برخی جوامع عقیده بر این است که هرگاه اراده خداوند بر عذاب و نابودی قومی قرار می گیرد، بلایای طبیعی و بیماری ها نازل می شود. درحالی که باید اذعان داشت که وقوع کلیه مخاطرات طبیعی و بیماری ها یک رخداد محسوب می شوند که با برنامه ریزی و آمادگی می توان از عواقب آن پیشگیری کرد. احتمال وقوع پدیده های طبیعی و بروز بیماری ها در هر مکانی حتی در اماکن مقدس نیز وجود دارد که مرگ ومیر پیش آمده در منا و همین طور سقوط جرثقیل در مکه مکرمه را می توان ذکر کرد که هر دو در صورت رعایت آمادگی و برنامه ریزی و یا توجه به ایمنی غیر سازه ای قابل پیشگیری بودند. به نظر می رسد داشتن باور تقدیرگرایانه نسبت به حوادث و بیماری ها در زائرین اربعین نیز در صورت کاهش درک از خطر، آسیب پذیری در برابر حوادث را افزایش می دهد. این در صورتی است که با اتکا به دستورات دینی مبنی بر ضرورت ارتقای سلامت و ایمنی و آموزش اقدامات پیشگیرانه و آمادگی در بعد فردی و اجتماعی، در تجمعات انبوه مذهبی به ویژه اربعین، می توان با افزایش سطح آگاهی افراد، موجب افزایش شناخت خطر و کاهش بار بیماری ها و حوادث گردید.
  • کیفی
  • ترانه یوسفی نژادی، حمید سوری صفحات 185-192
    سابقه و هدف
    امروزه ایجاد محیط مناسب و ایمن برای تردد عابران موردتوجه خاص برنامه ریزان حمل ونقل شهری قرار دارد. پیاده روی ساده ترین و طبیعی ترین شکل جابجایی است و برای سلامتی، کاهش آلودگی هوا و کاهش ترافیک توصیه می شود، اما چالش های بسیاری در این حوزه وجود دارد. مطالعه باهدف بررسی موانع ایمنی عابران پیاده و محدودیت های پیاده روی در تهران اجرا شد.
    روش بررسی
    مطالعه با روش کیفی و از طریق انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 30 نفر از شهروندان شهر تهران در مناطق مختلف تهران انجام گرفت. ملاحظات اخلاقی مطالعه شامل معرفی پژوهشگر، ذکر انگیزه انجام مطالعه، محرمانه ماندن نام مصاحبه شونده و اخذ رضایت مصاحبه شونده جهت ضبط مکالمات بود. مصاحبه ها، پس از پیاده سازی به روش تحلیل محتوا مورد تحلیل قرار گرفتند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود و افراد در گروه های سنی مختلف از عابران پیاده و هم رانندگان انتخاب شدند. جهت اعتبار داده ها از معیارهای مقبولیت، انتقال پذیری، همسانی یا قابلیت تصدیق و تایید پذیری یا قابلیت اعتماد استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 10 تحلیل شدند.
    یافته ها
    هفت موضوع اصلی شامل عوامل کالبدی- فضایی، ایمنی، امنیت، فرهنگی، قوانین پشتیبان حقوق عابران، فیزیولوژیک و رفتاری و اقلیمی از مطالعه استخراج شد.
    نتیجه گیری
    بر پایه یافته های مطالعه، تفکیک دقیق و صحیح مسیر عابر پیاده از سواره، ایمن سازی مسیر حرکت پیاده، کف سازی مناسب و برداشتن موانع در پیاده روها، ایجاد مبلمان شهری، افزایش جاذبه های شهری، بهسازی محیط زیست و ایجاد فضای تمیز و مطلوب، ایجاد پل های استاندارد روگذر و زیرگذر عابران پیاده می تواند برافزایش پیاده روی و ایمنی عابران پیاده تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: موانع، پیاده روی، ایران، مطالعه کیفی
  • پژوهشی
  • پریسا بازدار اردبیلی، پیمان پژمان زاد صفحات 193-200
    سابقه و هدف
    سوانح جاده ای و تلفات ناشی از آن یکی از چالش های جوامع بشری است که هزینه های اقتصادی زیادی را بر اقتصاد برخی کشورها تحمیل نموده است. هدف این مقاله بررسی رابطه بلندمدت بین توسعه اقتصادی و سوانح جاده ای کشور طی سال های 94-1369 می باشد.
    روش بررسی
    برای مدل سازی تعیین رابطه بلندمدت بین توسعه اقتصادی و سوانح جاده ای کشور از الگوی خود رگرسیون برداری و نرم افزارهای میکروفیت و ای ویوز استفاده شده است. جهت بررسی پایایی و هم انباشتگی متغیرها، مرتبه جمعی بودن متغیرهای الگو تعیین گردیده و سپس تعداد وقفه های بهینه مدل، مشخص می شوند. در گام بعدی تعداد بردارهای هم انباشتگی الگو، تعیین شده و سپس الگوی مطلوب مشخص می گردد. جهت بررسی میزان توضیح دهندگی تغییرات متغیر تعداد سوانح جاده ای بر توسعه اقتصادی کشور، روش تجزیه واریانس خطای پیش بینی استفاده شده است.
    یافته ها
    مثبت بودن ضریب لگاریتم تولید ناخالص داخلی سرانه (10/29) در برآورد مدل حاکی از این است که رشد اقتصادی (افزایش درآمد سرانه) با میزان تصادفات بیشتری در بخش جاده همراه بوده است و نیز با توجه به ضریب منفی متغیر مجذور لگاریتم تولید ناخالص داخلی سرانه، حکایت از آن دارد که در مراحل بعدی رشد اقتصادی میزان تصادفات جاده ای کاهش می یابد. همچنین نتایج نشان می دهد که بین متغیر ضریب جینی که نشان دهنده نابرابری توزیع درآمد در کشور می باشد و تصادفات جاده ای یک رابطه ی مثبت (66/0) و معنا دارا وجود دارد. با توجه به ضریب مثبت طول جاده های کشور (53/0)، می توان دریافت که این متغیر با میزان تلفات جاده ای رابطه ی مثبت دارد. همچنین از نتایج برآورد مدل چنین استنباط می شود که بین جمعیت (POP) و میزان تصادفات جاده ای رابطه ی مستقیم (21/4) برقرار است و بیانگر این است که همراه با رشد جمعیت شمار تصادفات جاده ای افزایش پیداکرده است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از یافته های پژوهش حاکی از آن است که فرضیه کوزنتس برای ایران تایید می گردد. این بدان معناست که در مراحل اولیه رشد اقتصادی، نرخ سوانح جاده ای افزایش پیدا می کند و درنهایت به سبب پیشرفت های تکنیکی، افزایش میزان سرمایه گذاری در بخش های مرتبط و آموزش های مناسب، این نرخ در سطوح بالای درآمد سرانه کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: سوانح جاده ای، توسعه اقتصادی، الگوی خود رگرسیون برداری، فرضیه کوزنتس
  • تحلیل پویا حوادث صنایع فرآیندی: مقایسه مدل پاپیونی و شبکه بیزین
    اسماعیل زارعی، ایرج محمدفام، محمد علی آزاده، مصطفی میرزایی صفحات 201-212
    سابقه و هدف
    حوادث صنایع فرایندی سالیانه خسارات جبران ناپذیری از ابعاد انسانی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و حتی سیاسی بر کشور تحمیل می کند. برای پیشگیری از بروز این گونه حادثه شناسایی، ارزیابی و تحلیل علل به وجود آورنده آن ها با رویکردهای نوین جهت طراحی استراتژی های پیشگیرانه یک ضرورت محسوب می شود. این مطالعه باهدف تحلیل پویا حوادث فرآیندی با مقایسه مدل سنتی پاپیونی و روش نوین شبکه بیزین طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    سناریو حوادث موردنظر ابتدا با مدل پایپونی به طور کیفی و کمی مورد مدل سازی قرار گرفت و سپس با استفاده از الگوریتم ارائه شده، مدل علت – پیامد سناریو حادثه در شبکه بیزین مدل سازی شد. از توانایی های شبکه بیزین: استدلال قیاسی، استدلال استقرایی و به روزرسانی احتمال جهت تحلیل پویا سناریو حادثه استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج استدلال استقرایی جهت تخمین احتمال وقوع سناریو و پیامدهای نهایی آن در شبکه بیزین نسبت به مدل پاپیونی دقیق تر است. شبکه بیزین قادر به انجام استدلال قیاسی جهت به روز رسانی احتمال وقوع رویدادهای ریشه ای از طریق بهره گیری از داده-های پیش درآمد حوادث، در نظر گرفتن وابستگی شرطی بین رویدادهای ریشه ای، بین موانع ایمنی و مدل سازی نقص های شرطی با علل مشترک بود، درحالی که مدل پایپونی قادر به انجام آن ها نبود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه برای اولین بار روشی جهت ساخت مدلی پویا و کمی معرفی شد که این امکان را فراهم می سازد که خطرات ایمنی این گونه صنایع به طور مداوم و پویا شناسایی، ارزیابی و پایش گردد. پیاده سازی این مدل در صنایع فرایندی می تواند ریسک بروز حوادث صنعتی را به طور قابل ملاحظه ای بکاهد و سطح ایمنی را ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: تحلیل پویا حوادث، مدل سازی حوادث فرآیندی، شبکه بیزین، مدل پایپونی، صنایع فرآیندی
  • کوروش قنبری، مینا نظری کمال، نفیسه غایبی، راحله سموعی صفحات 213-218
    سابقه و هدف
    مدیریت بحران و بلایا نیازمند ویژگی ها و توانایی هایی برای کنترل و اداره شرایط استرس زا و بحرانی است. تاب آوری و مدیریت هیجان ها ازجمله توانایی هاست که می تواند برای مدیران بحران در کنترل چنین شرایطی نقش تعیین کننده داشته باشد. این مطالعه باهدف پیش بینی تاب آوری مدیران بحران وزارت راه و شهرسازی بر اساس تنظیم شناختی هیجانی انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی همبستگی است که بر روی 136 نفر از مدیران بحران وزارت راه و شهرسازی به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. به منظور رعایت ملاحظات اخلاقی، پس از اخذ رضایت کتبی از شرکت کنندگان، مقیاس سنجش تاب آوری کونور و دیویدسون و تنظیم شناختی هیجانی گارنفسکی اجرا گردید. اطلاعات توسط ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و رگرسیون خطی چندگانه به شیوه گام به گام تحلیل گردید.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که مولفه های تنظیم شناختی هیجانی پیش بینی کننده تاب آوری در مدیران بحران بود. مدیران بحرانی که مولفه های تنظیم شناختی هیجانی سازگار داشتند، از تاب آوری بیشتری و مدیران بحرانی که مولفه های تنظیم شناختی هیجانی ناسازگار داشتند، از تاب آوری کمتری برخوردار بودند (R2=0/342).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه در تفهیم لزوم توانمند بودن مدیران بحران برای رویارویی با شرایط و موقعیت های غیرمترقبه و بحرانی مفید خواهد بود. سازمان های مرتبط با مدیریت بحران در ارزیابی مدیران می توانند از این نتایج بهره بگیرند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، تنظیم شناختی هیجانی، بحران، بلایا، مدیران بحران
  • داوود محمودی، سعید نظری، میکائیل درخشانی، علی دلیلی، صادق حضرتی، جلیل نظری صفحات 219-226
    سابقه و هدف
    مواد شیمیایی خطراتی از قبیل خورندگی، انفجار و اشتعال زایی دارند. استفاده از علائم ایمنی بر کاهش اعمال ناایمن موثر بوده و ضروری است که دانشجویان آگاهی صحیحی از علائم ایمنی معتبر و رایج در برخورد با مواد شیمیایی داشته باشند. مطالعه حاضر باهدف بررسی میزان آگاهی دانشجویان بهداشت حرفه ای نسبت به علائم ایمنی مواد شیمیایی سیستم هماهنگ جهانی طراحی و انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود که در سال 1395 با نمونه گیری تصادفی در بین 160 نفر دانشجوی بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی تبریز و اردبیل طراحی و انجام گرفت. گردآوری اطلاعات از طریق دو نوع پرسشنامه با و بدون راهنما، طبق سیستم هماهنگ جهانی انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 17 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد میانگین و انحراف معیار میزان آگاهی دانشجویان بهداشت حرفه ای دانشگاه های تبریز و اردبیل از علائم ایمنی مواد شیمیایی با پرسشنامه بدون راهنما به ترتیب 7/31±3/58 و 9/32±4/46 درصد بودند، درحالی که این مقادیر برای پرسشنامه باراهنما، به ترتیب 3/12±8/82 و 6/11±8/77 درصد به دست آمدند. همچنین طبق نتایج مطالعه در هر دو دانشگاه بین درصد آگاهی دانشجویان در دو نوع پرسشنامه رابطه معنی داری (05/0>P) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ارائه آموزش در مورد علائم ایمنی باعث افزایش درصد آگاهی دانشجویان در هر دو دانشگاه شده است. همچنین نتایج مطالعه گویای پایین بودن میزان آگاهی دانشجویان از برخی علائم می باشد؛ بنابراین با توجه به نیاز مبرم به آگاهی هر چه بیشتر دانشجویان بهداشت حرفه ای از علائم ایمنی ، بدون نیاز به آموزش های تخصصی، لزوم تجدیدنظر در طراحی برخی از علائم ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: آگاهی، علائم ایمنی، مواد شیمیایی، سیستم هماهنگ جهانی
  • جواد ملکوتی، وحید غریبی، محمدحسین ابراهیمی، فریده خسروی صفحات 227-236
    سابقه و هدف
    کار در دکل های مخابراتی ازجمله شغل های پرمخاطره است که حوادث جبران ناپذیری مانند سقوط از ارتفاع را به همراه دارد. سنجش نگرش ایمنی افراد دکل بند در شناسایی وضعیت ایمنی موجود و اجرای راهکارهای کنترلی موثر است. اثرات سوء استرس شغلی گسترده است. این مطالعه باهدف بررسی ارتباط نگرش ایمنی و استرس شغلی در کارگران دکل بند مخابراتی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی مقطعی بود که در سال 1395 و در بین دکل بندان یک شرکت پیمانکاری فعال در حوزه نصب و استقرار دکل های مخابراتی در سطح کشور انجام شد. از مجموع 93 نفر کارگر، تعداد 60 نفر از آن ها به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. ابزار مورداستفاده به منظور جمع آوری اطلاعات شامل 3 بخش سوالات جمعیت شناختی، نگرش ایمنی و نیز پرسشنامه خود گزارشی استرس شغلی بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون های آماری کای اسکوتر، آزمونتی، تحلیل واریانس و رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.
    یافته ها
    7/53 درصد دکل بندان دارای نگرش ایمنی منفی و 3/46 درصد دیگر نیز دارای نگرش ایمنی مثبت بودند. بین متغیرهای عنوان شغلی، سن، تحصیلات، سابقه کار افراد و فعالیت منظم ورزشی با میانگین نمره نگرش ایمنی ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0>P). بین سطوح کیفی استرس شغلی و سطوح کیفی نگرش ایمنی ارتباط معنی داری یافت شد (03/0=P). بعد «نقش» تاثیر مثبت برافزایش نمره نگرش ایمنی داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    در فعالیت پرخطر دکل بندی، افرادی که به دلایل فردی و سازمانی دچار استرس شغلی می شوند در کاهش نگرش ایمنی آنان اثر سوء می گذارد. ابهام نقش و تضاد نقش مهم ترین علل کاهش نگرش ایمنی است.
    کلیدواژگان: نگرش ایمنی، استرس شغلی، سلامت شغلی
  • مورد-شاهدی
  • منیژه ایران فر * صفحات 237-242
    سابقه و هدف
    سقوط دومین علت مرگ ومیر ناشی از مصدومیت های غیرعمدی در سراسر جهان و یکی از شایع ترین و جدی ترین عامل مصدومیت منجر به ناتوانی، بستری شدن و مرگ ومیردربین سالمندان است. همه خانه ها حداقل یک عامل خطر سقوط را دارند. مطالعه حاضر باهدف شناسایی خطرات فضای فیزیکی خانه و سقوط سالمندان اجرا شد.
    روش بررسی
    به منظور رعایت ملاحظات اخلاقی، رضایت آگاهانه از نمونه ها اخذ و اطمینان بر محرمانه ماندن اطلاعات انجام شد. مطالعه از نوع تحلیلی، شاهد - موردی، بر روی 120 سالمند مراجعه کننده به بخش های اورژانس مراکز آموزشی – درمانی با علت سقوط منجر به مصدومیت اجرا شد. اطلاعات با استفاده از چک لیست فضای فیزیکی داخلی و حیاط خانه محل زندگی سالمند گردآوری شد . داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و محاسبه نسبت شانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت .
    یافته ها
    میانگین سن سالمندان موردمطالعه 9.69 ±88/78 سال بود. بیشترین تعداد سقوط (26مورد) در بین گروه مورد در رده سنی 89– 80 سال بود. نداشتن نرده در دو سمت پله ها (14/2=OR) و پله های بدون نرده داخل خانه و حیاط (93/1=OR)، عدم استفاده از صندلی در توالت(72/1=OR)، عدم نصب دستگیره و میله در حمام و توالت (48/1=OR) و عدم استفاده از کف پوش غیر لغزنده در حمام و توالت (41/1=OR) به عنوان عوامل خطر فضای فیزیکی خانه برای سقوط سالمندان شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    با شناسایی عوامل خطر فضای فیزیکی خانه می توان در طراحی و اعمال مداخلات لازم در آینده متناسب با عامل یا عوامل خطر به منظور پیشگیری و کاهش میزان سقوط در جامعه سالمندان، به مثابه سرمایه های اجتماعی، برنامه ریزی کرد.
    کلیدواژگان: خطرات فضای فیزیکی، خانه، سقوط، سالمند
|
  • Arezou Karampourian, Davoud Khorasani-Zavareh, Zohreh Ghomiyan Pages 181-184
    Among societies, it is believed that if God wants to punish people, He would send them natural disasters and illnesses. However, in the current situation, the occurrence of all natural hazards and diseases is only events and these incidents are not an agony. It is important to note that since these are natural events, there is a possibility of occurrence of natural phenomena and the occurrence of diseases in any place, then even in Holy Places. It seems that fatalism belief about the risk of accidents and illnesses in the pilgrims of Arbaeen can reduce vulnerability to accidents. Relying on religious beliefs about the necessity of promoting health and safety and the training of preventive measures and preparation personal and social, in religious gatherings, especially Arbaeen, it is possible to increase awareness and reduce the burden of diseases and accidents.
  • Taraneh Yousefinezhadi, Hamied Soori Pages 185-192
    Backgrounds and
    Objectives
    Today, providing a safe and secure environment for the passage of pedestrian is a special consideration in urban transport planning. Walking is the most simple and natural form of commuting and is recommended for health and reducing air pollution and traffic. However, there are many challenges in this area. The aim of this study was to investigate obstacles and problems of pedestrians in providing strategies for the promotion walking in different parts of the Tehran.
    Materials And Methods
    This study was carried out through a qualitative method using semi-structured interviews with 30 residents in different regions of Tehran. The interviews were analyzed by content analysis method after implementation. The sampling method was purposive and individuals were selected from pedestrians and drivers in different age groups. To validate data, credibility, transferability, conformability and dependability parameters were considered.Data were analyzed using the MAXQDA-10 software.
    Results
    In this study, the average age of participants was 38 years. Half of the participants were female. Seven main themes were extracted. The main themes extracted in this study were space-related issues, safety issues, security issues, cultural issues, management weaknesses and pedestrian's rights supportive laws, physiological and behavioural issues, and weather factors.
    Conclusion
    The accurate segregation of pedestrian pathway from the vehicles, making it more safe with appropriate pavements, removal of obstacles in the sidewalks, creating urban furniture, increasing the urban attractions, environmental improvements and creating a clean and desirable space, creating standard bridges passageways and underpasses for pedestrians can have a positive impact on safe commuting on foot.
    Keywords: Obstacles, Walking, Iran, Qualitative Study
  • Parisa Bazdar Ardebili, Peyman Pejmanzad Pages 193-200
    Background And Objectives
    Road incidents and its fatalities are one of the challenges of human societies that which have imposed a high burden on the economies of some countries. The objective of this study was to investigate the impact of the long-term relationship between economic development and road incidences of Iran during the years 1394-1369.
    Materials And Methods
    The impact of the long-term relationship between economic development and road incidences of the transport sector is modelled using a vector autoregressive (VAR) model through the Microfit and Eviews softwares. To examine the reliability and accumulation of variables, the optimal lags, is determined. In the next step, the number of co-integration vectors of the model is determined; consequently, the optimal model is deduced. Variance decomposition of the forecast error method is used to study the explanatory power of the variations of the number of road incidences on the economic development of transportation.
    Results
    The positive logarithm of the ratio of GDP per capita was 29.10 in the estimation of the model which suggests that economic growth (increase per capita income) has been accompanied by higher accidents in the road segment and also according to the negative coefficient of variation of the logarithm of the gross domestic product per capita, indicates that in the next stages of economic growth, the rate of road accidents decreases. the results also show that there is a significant and positive relationship (0.66) between the Gini coefficient variable which indicates income distribution inequality in the country and road traffic accidents. considering the positive coefficient of the length of roads in the country (0.53), it can be seen that this variable has a positive relationship with road fatalities toll. also, from the results of model estimation, it is concluded that there is a direct correlation between population variable (POP) and road accident rate (4.21), indicating that along with population growth, the number of road accidents has increased.
    Conclusion
    The results of the research indicate that Kuznets's hypothesis could be confirmed in case of Iran. This means that in the early stages of economic growth, the rate of road accidents increases and finally Due to technical advances, increased investment in related sectors and appropriate training, this rate reduces at the high level of per capita income.
    Keywords: Road Crashes, Economic Development, Vector Auto Regression Method, Kuznets hypothesis
  • Dynamic Process Accident Analysis: Comparison of Bow tie and Bayesian Network Models
    Esmaeel Zarei, Iraj Mohammadfam, Mohamadali Azadeh, Mostafa Mirzaei-Aliabadi Pages 201-212
    Background And Objectives
    Accidents of the industrial processes have caused irreparable economic, social, environmental and even political loses in the country. To prevent such accidents, identifying, evaluating and analyzing the causes of these incidents with new approaches are required for designing preventive strategies is a necessity. Therefore, the objective of the present study was directed toward the identifying and dynamic analyzing of the root causes of the process accidents. The Bowtie (BT) model and Bayesian Network (BN) were implemented for analyzing the accidents.
    Materials And Methods
    First, the accident's scenarios were modelled quantitatively and quantitatively using the BT model, and then, the cause-consequence model of the accident scenarios was modelled in the BN using the proposed algorithm. Capabilities of the BN including, deductive, abductive reasoning and updated probability was used for dynamic analysis of the accident scenarios.
    Results
    The results showed that deductive reasoning for estimating the occurrence probabilities of a scenario and its consequences is more accurate by BN than BT. BN model is capable of doing probability updating of root events using the precursor accident data through abductive reasoning, taking into account conditional dependency among root events, safety barriers and modelling of common cause’s failures. However, BT model does not have such capabilities.
    Conclusion
    In the present study, a novel, dynamic and quantitative model was introduced that allows the continuous identification and monitoring of the safety risks in the process industries. Implementing the proposed model in the process industries can significantly reduce the risk of the industrial accidents and improve the level of safety.
    Keywords: Dynamic, Accident, Analysis, Process Industry, Modeling, Bayesian network, Bow tie, Process
  • Kourosh Ghanbari, Mina Nazari Kamal, Nafiseh Ghaebi, Rahele Samouei Pages 213-218
    Background And Objectives
    Crisis management requires abilities for controlling and managing stressful crisis situations. Resilience and emotional management are among abilities required for managers in disaster situations. Therefore, the objective of this was to investigate the effect of cognitive-emotional regulation on the resilience of crisis managers in the ministry of roads and city planning.
    Materials And Methods
    This is a descriptive, correlation study carried out on 136 crisis managers in the ministry of roads and city planning using convenient sampling in the year 1395 (2016). After acquiring consent for participation in the study, Connor – Davison Resilience Indication Scale (CD-RIS) and Garnfesky’s Cognitive Emotional Regulation Questionnaire (CERQ, 2001) were applied to the participants. Step by step data analysis was carried out using Pearson and Spearman correlation coefficients and multiple linear regression.
    Results
    Data analysis showed that cognitive emotional regulation parameters are predictors of resilience in crisis management. Crisis managers with regulated cognitive emotional parameters had higher resilience compared to those with unregulated cognitive emotional parameters (R2=0342).
    Conclusion
    This study can be useful in understanding the necessity of emotional regulation for crisis management and disastrous and unpredictable situations. Organizations related to crisis management can use these results in their organizational management.
    Keywords: Resilience, Cognitive emotional regulation, Crisis, Disaster, Crisis management
  • Davoud Mahmoudi, Saeed Nazari, Mikaeil Derakhshani, Ali Dalili, Sadegh Hazrati, Jalil Nazari Pages 219-226
    Background And Objectives
    The chemical hazards, such as corrosive, explosion, etc. Use of safety signs are essential in reducing unsafe acts. It is very important for the students to have a proper awareness of the common and valid safety signs in dealing with chemicals. Therefore, the present study aimed to investigate the student's awareness majoring occupational health, towards globally harmonized system designed chemical safety signs.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive-analytic of cross-sectional types in the year 1395. The occupational health students were selected through random sampling from the Tabriz and Ardabil University of Medical Sciences (n = 160). Data collection conducted through the two different questionnaires of relevant to Globally Harmonized System. Then the obtained data were analyzed using the SPSS17 software.
    Results
    The results of the study showed the Mean and SD of occupational health student’s awareness of the Tabriz and Ardabil University for chemical safety signs obtained by questionnaire, without directive were respectively 58.3±31.7 and 46.4±32.9 percent, while these values for the questionnaire with the directive, were respectively 82.8.3±12.3 and 77.8±11.6 percent. Also according to the results of this study, the difference of student's awareness in the two universities acquired from either questionnaire was statistically significant different (p
    Conclusion
    The results of the study showed that training could increase the percentage of student’s awareness of safety signs at both universities. The results also indicated that there is the dilemma in distinguishing some of the signs. A better understanding of signs and even possible safety design changes of some are recommended.
    Keywords: Awareness, Safety signs, Chemicals, Globally harmonized system
  • Javad Malakuoti, Vahid Gharibi, Mohammad Hossein Ebrahimi, Farideh Khosravi Pages 227-236
    Background And Objectives
    Working at telecommunication towers is considered as one of the dangerous occupations which involve terrible accidents such as falling. The attitudes of climber's safety and occupational stress level could have extensive effects on company safety performance. This study has been conducted to study the correlation between safety attitude and occupational stress.
    Materials And Methods
    This cross-sectional analytical-descriptive study was conducted among tower climbers as a branch of the telecom company in 2016. 60 out 93 climbers participated voluntarily in this study. The demographics and safety attitude was collected through HSE Indicator and work-related stress questioners. Statistical tests such as χ^2, one way ANOVA, t-test, independent analysis of variation, linear regression were applied. SPSS 21.0 were used for the analysis of the data.
    Results
    53.7 % of tower climbers had a negative safety attitude. There was a statistically significant correlation between occupation, age, education, work experience and regular exercise workout with the mean score of safety attitude (p>0.05). There was also a statistically significant correlation between qualitative levels of job stress and qualitative levels of safety attitude (p=0.03, =3.407, df=2). The worker's job performance (as a variable of occupational stress) was statistically significantly correlated to their safety attitude (p
    Conclusion
    The tower climbers in telecommunication installation are involved with hazardous operations and they suffer from stress due to their occupation and organizational dissatisfaction, which have a negative effect on their work attitude.The ambiguities in their job descriptions and existing company problems are the most prominent reasons for the climber's low attitude toward the safety matters.
    Keywords: Safety, Attitude, Stress, Tower Climbers
  • Manijeh Iranfar * Pages 237-242
    Background And Objectives
    The fall is the second cause of death due to unintentional injuries worldwide and one of the most common and serious causes of injury is the disability, hospitalization, mortality and morbidity of the elderly. All homes had at least one fall risk factor. The objective of this study was to identify the environmental hazards of the elderly residents along with their respective odds ratio of fall incidents.
    Materials And Methods
    In order to observe ethical considerations, informed consent was obtained from participants and the confidentiality of the data was observed. Analytical, case-control study was conducted on 120 elderly injured patients referred to emergency departments of the educational centers. Data was collected using a physical checklist of the inside home and the yard of the elderly's residences. Data were analyzed using SPSS software version 17 and odds ratios.
    Results
    The mean age of the elderly was 78.88 ± 9.69 years. The maximum number of fall incidents in the age group with of range of 80-89 years was 26 cases. Generally the fall incidences due to insufficiencies of elderly’s residents were: lack of railing in both of stairs (OR = 2.14), stairs without railing inside home and yard (OR = 1.93), lack of toilet seat use (OR = 1.72), no installation of handles and bars in the bathroom and toilets (1.48 OR =) and non-slippery flooring in bath and toilet (OR = 1.41).
    Conclusion
    In overall, by identifying the risk factors such as lack of railing and handles in various parts of their residences, it is possible to plan and implement appropriate interventions in order to prevent and reduce the fall cases in the of elderly population which are considered as a social capital.
    Keywords: Physical, Hazards, Elderly, Residence, Fall, Incidents