فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رحیم مومیوند، مریم قربانی، اکبر مومنی راد، فاطمه رحمتی نجارکلایی *، بهنام رسولی صفحات 1-7
    مقدمه
    ارتقای بهداشت روانی محیط مدارس به عنوان یکی از مهمترین ابعاد توسعه و بهسازی منابع انسانی بوده و در چند دهه اخیر نیز توجه سازمان های آموزشی را جلب کرده است. مطالعه حاضر با هدف اثربخشی ابزار چندرسانه ای محقق ساخته بر فرسودگی تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان ناتوان ذهنی آموزش پذیر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل در سال 1394 اجرا شد. جامعه مورد مطالعه از دانش آموزان پسر ناتوان ذهنی مقطع دبیرستان استان البرز شامل 40 دانش آموز که از طریق نمونه گیری تمام شمار انتخاب و در دو گروه مداخله و کنترل (20 نفری) به صورت تصادفی گنجانده شدند. گروه مداخله در طول یک ترم با ابزار چندرسانه ای پایا مورد آموزش قرار گرفتند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه فرسودگی تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس یک طرفه (Ancova) استفاده شد.
    یافته ها
    داده ها نشان دادند که اثر گروه برای خرده مقیاس های هیجانی، بدبینی، ناکارآمدی درسی و خودکارآمدی تحصیلی معنادار بوده است (0/01=P ). بدین معنا که مداخله مورد استفاده در پژوهش حاضر بر روی متغیرهای مذکور از لحاظ آماری تاثیرگذار بود.
    نتیجه گیری
    آموزش چندرسانه ای بر فرسودگی تحصیلی و خودکارآمدی تاثیر دارد. به این صورت که خودکارآمدی تحصیلی را افزایش و منجر به کاهش فرسودگی تحصیلی می گردد. بنابراین، این شیوه آموزش می تواند در کنار سایر مداخلات آموزشی در بهبود عملکرد دانش آموزان دارای ناتوانی ذهنی آموزش پذیر مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: چندرسانه ای، فرسودگی تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، ناتوان ذهنی آموزش پذیر
  • علی ابراهیمی *، محرم محمدیان، مهرداد دریابر، حمیدرضا رسولی صفحات 9-15
    مقدمه
    در طی عمل جراحی اولین و مهم ترین سد دفاعی بدن یعنی پوست گسیخته می شود. میکروارگانیسمها می توانند به راحتی بر روی بافتها و احشاء داخلی جایگزین شده، تکثیر یابند. با توجه به وجود مطالعات محدود در زمینه مقایسه نتایج و عوارض ضد عفونی پوست محل جراحی با یا بدون اسپری کلرهگزیدین-الکل در اعمال جراحی شکمی غیر اورژانس، این تحقیق انجام گردید.
    مواد و روش ها
    بیماران مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله (عج) که تحت عمل جراحی الکتیو شکمی و گوارشی (کله سیستکتومی، انواع گاسترکتومی، رزکسیون روده کوچک وکولکتومی ها) گرفتند پس از اخذ رضایت آگاهانه وارد این طرح شدند. قبل از جراحی، کلرهگزدین الکل به صورت اسپری در محل برش استفاده شد. پس از اتمام عمل جراحی در داخل شکم و قبل از بستن پوست محل انسیزیون، یک نمونه از لبه محل برش جراحی با سواپ جهت کشت برداشته شد. نمونه ها به آزمایشگاه انتقال داده شده و شمارش توده باکتری (کلنی کانت) انجام گردید. برای متغیرهای کمی میانگین، انحراف معیار محاسبه شد و برای متغیرهای کیفی تعداد و درصد گزارش شد. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار spss 20 تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در کل تعداد 97 نفر مورد ضدعفونی و ارزیابی قرار گرفتند. از کل افراد تعداد 5 نفر (5.1%) عفونت محل عمل داشته و ازین تعداد 5 نفر (1/5%) جرم رشد کرده استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به کم بودن تعداد عفونت ها و راحتی استفاده و انجام سریع ضد عفونی محل عمل در کلرهگزدین الکل استفاده از این روش در جراحی های شکمی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کلرهگزیدین- الکل، زخم تمیز، عفونت زخم، عفونت داخل شکم
  • یزدان فروتن *، عبدالحسین پرنو، سعید دانشیار صفحات 17-27
    مقدمه
    شیوع بیماری های متابولیک ناشی از کم تحرکی به شدت در حال افزایش است. هدف از این تحقیق مقایسه اثر 8 هفته تمرینات همزمان بر ترکیب بدن و برخی شاخص های مرتبط با بیماری های متابولیک در دانشجویان غیرورزشکار دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    30 مرد جوان با دامنه سنی 19تا 25 سال و شاخص توده بدن 25 تا 28کیلوگرم بر متر مربع، به صورت تصادفی در سه گروه تمرین همزمان هوازی تناوبی-سونا، هوازی تداومی-سونا و تمرین قدرتی-سونا (هرگروه10 نفر) قرارگرفتند. آزمودنی ها 3جلسه در هفته تمرین هوازی تناوبی، تداومی و قدرتی را در روزهای فرد و سپس2 جلسه در هفته برنامه مکمل سونا را در روزهای زوج به مدت20 الی30 دقیقه در داخل سونای خشک با حرارت 80 درجه سانتی گراد اجرا کردند. نمونه خون از آزمودنی ها درحالت ناشتا و در دو نوبت، قبل و بعد از 8 هفته مداخله گرفته شد. تغییرات نیمرخ لیپیدی سرم (تری گلیسرید، کلسترول تام، کلسترول-لیپوپروتئین با چگالی بالا و کلسترول-لیپوپروتئین با چگالی کم،لیپوپروتئین آ) و شاخص مقاومت به انسولین با روش آنزیماتیک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس استخراج شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پس از تمرینات هوازی تناوبی، هوازی تداومی و تمرین قدرتی همزمان با سونا ، شاخص های کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول-لیپوپروتئین با چگالی کم، لیپوپروتئین آو درصد چربی بدن و غلظت گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین کاهش معنی دار یافت؛ و توان هوازی و کلسترول-لیپوپروتئین با چگالی بالا، به طور معنی داری افزایش می دهد (0/05≥P) و تفاوت بین گروه ها بجز توان هوازی معنی دار نبود (0/05≤P).
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات همزمان هوازی تناوبی-سونا، هوازی تداومی-سونا و تمرین قدرتی-سونا، تاثیر مطلوبی بر فاکتورهای بیوشیمیایی و بهبود نیمرخ لیپیدی و نیز مقاومت به انسولین دارد و در مقایسه با بیشتر تحقیقات مربوط به تمرینات صرف هوازی و قدرتی، شیوه تمرین همزمان راهبرد موثرتری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین قدرتی، سونا، نیمرخ لیپیدی
  • زهرا معصومعلی نژاد، محمدرضا زینتی زاده * صفحات 29-35
    مقدمه
    آلوده شدن با انواع پر خطر پاپیلوماویروس فاکتور مهمی در بروز سرطان دهانه رحم می باشد. از آن جا که با استفاده از روش‏های سرولوژیک و کشت سلولی، امکان تشخیص این ویروس و انواع آن وجود ندارد، روش های مولکولی از جمله PCRچندگانه در تشخیص دقیق، قطعی و زودهنگام این ویروس از اهمیت ویژه‏ای برخوردار هستند. لذا هدف از این پژوهش، استفاده از یک سنجش PCRچندگانه اختصاصی بر روی پاپیلوماویروس 16 و 18 انسانی، جهت تشخیص مولکولی پاپیلوماویروس و بررسی فراوانی آن در نمونه های بیماران می‏باشد.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی، پس از جمع آوری نمونه از ضایعات بدخیم دهانه رحم بیماران مختلف، DNA ویروسی 60 نمونه بالینی استخراج شد و PCRچندگانه با پرایمرهای اختصاصی ویروس پاپیلومای انسانی، بر روی نمونه های فوق انجام گرفت. پس از بررسی محصولات PCR چندگانه تولید شده بر روی ژل آگاروز 1 درصد، اختصاصی بودن این تست نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها: از میان 60 نمونه بیمار، 19 مورد از نظر آلودگی به ویروس پاپیلوماویروس مثبت و 41 مورد منفی بودند که حاکی از فراوانی وجود این ویروس در این جمعیت از بیماران دچار کانسر دهانه رحم (حدود 30 درصد) گزارش گردید.
    نتیجه‏ گیری: این مطالعه نشان داد که روش PCR چندگانه با پرایمرهای اختصاصی پاپیلوماویروس 16 و 18 روشی مناسب و دقیق برای تشخیص ویروس پاپیلومای انسانی است و این یافته ها موید گزارش های پیشین مبنی بر ارتباط میان پاپیلوماویروس انسانی و سرطان دهانه رحم در نمونه های بیماران ایرانی می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان دهانه رحم، ویروس پاپیلومای انسانی، روش PCR چندگانه
  • سیدعبدالله سادات مدنی *، سیدعباس تولایی زواره، وحید تولایی صفحات 37-43
    مقدمه
    میزان اضطراب نقش تاثیرگذاری در تعیین کیفیت زندگی افراد بازی می کند و با کاهش آن می توان اقدام موثری در جهت بهبود کیفیت زندگی انجام داد. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی روش درمانی حساسیت زدایی منظم باحرکت چشم وپردازش مجدد درکاهش علائم ودرمان اضطراب است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن از نوع نیمه آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مراجعین دارای اضطراب مراجعه کننده به بیمارستان ها و مراکز روانشناسی و مشاوره استان تهران بوده که به روش نمونه گیری غیر تصادفی دردسترس 30 نفر انتخاب شده و به دو گروه 15 نفره تقسیم شدند. ابزار گردآوری پرسشنامه مقیاس 21 سوالی افسردگی و اضطراب و استرس لاویبوند بود که پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بررسی و مقدار آن (87/0) محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی از آزمون آماری کوواریانس و نرم افزار SPSS استفاده شده است.
    یافته ها
    در مجموع 100 نفر وارد مطالعه شدند که 80 نفر زن و 20 نفر مرد بودند. نتایج نشان داد که درمان افراد به روش حساسیت زدایی با حرکت چشم و بازپردازش باعث بهبود معنادار در نمرات افراد درمان شده نسبت به گروه شاهد شد ( P=0.000).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که روش درمانی حساسیت زدایی با حرکت چشم و بازپردازش در درمان اضطراب و کاهش آن و کاهش بروز علایم آن موثر بوده است.
    کلیدواژگان: حساسیت زدایی منظم با حرکت چشم و پردازش مجدد، اضطراب، لاویبوند
  • فاطمه بهزادفر، نرگس عرب خزائلی، حسن خانی *، نرگس زمانی، سعید زمانی صفحات 45-52
    مقدمه
    رضایت از زندگی با چند عامل از جمله عزت نفس و حمایت اجتماعی ادراک شده رابطه قوی و معناداری در گروه های مختلف داشته است. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و عزت نفس با رضایت از زندگی در دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع تحقیق همبستگی در جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه مازندران بابلسر در سال 94-1393 به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. با استفاده از فرمول کوکران 256 نمونه (166 دختر و 90 پسر) انتخاب شدند و سپس به سه پرسشنامه مقیاس عزت نفس (RSES)، مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده (MPSSS) و مقیاس رضایتمندی از زندگی (SWLS) پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونT برای نمونه های مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه در نرم افزار 18 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه بر روی مقیاس رضایت از زندگی و 4 متغیر پیش بین با استفاده از روش گام به گام در دختران دانشجو نشان داده شد که مقیاس رضایت از زندگی توسط دو متغیر عزت نفس با ضریب (42/0 Beta=) و حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده با ضریب (24/0 Beta=) پیش بینی می شود. همچنین در پسران مقیاس رضایتمندی از زندگی توسط دو متغیر عزت نفس با ضریب (28/0Beta=) و حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی دوستان با ضریب (25/0Beta=) پیش بینی می شود.
    نتیجه گیری
    افزایش درک حمایت اجتماعی و عزت نفس منجر به بهبود بعد سلامتی و عملکرد کیفیت زندگی می شود. سلامتی و عملکرد یکی از ابعاد مهم کیفیت زندگی است که تحت تاثیر عوامل روانشناختی قرار می گیرد. افزایش این دو متغیر روانشناختی سبب افزایش سطح عملکرد فرد، انجام بهتر فعالیت روزانه و احساس بهتر از زندگی می شود.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، عزت نفس، رضایت از زندگی
  • عبدالحسین آزادی یاسوج *، رخساره معمار، صفیه کارگر، فروزان معین زاده، امیر عبداالله آزادی یاسوج صفحات 53-62
    مقدمه
    از آنجا که استفاده از مکمل ها در میان ورزشکاران افزایش یافته است باید تحقیقات در مورد اثرات مصرف آن ها نیز جدی گرفته شود. این مطالعه به بررسی اثرات متقابل برخی از مکمل های متداول بر روی پارامترهای آزمایشگاهی بر اساس مدل معادلات ساختاری می پردازد.
    مواد و روش ها
    40 نفر ورزشکار مرد رشته بدنسازی و چهل فرد به عنوان گروه کنترل در گروه سنی 20-40 ساله به روش تصادفی انتخاب شدند. مکمل های مورد استفاده در گروه ورزشکاران شامل مکمل های هورمونی و غیرهورمونی بودکه حداقل به مدت 6 ماه مصرف شدند. سپس پارامترهای خونی و بیوشیمیایی اندازه گیری شد. در نهایت مدل معادلات ساختاری برای تشخیص محتمل ترین توضیح برای نقش واسطه مکمل ها بر روی ویژگی های دموگرافیک و پارامترهای هماتولوژی و بیوشیمیایی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن ورزشکاران 2/4±25 سال بود. 15 % از ورزشکاران بین1 تا 2 نخ سیگار در طول روز مصرف می کردند. گلبول های سفید خون، پلاکت ها، نیتروژن اوره خون، آلانین آمینو ترانسفراز و کراتینین (0/001=P) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (0/005=P) و گستره توزیع گلبول های قرمز (0/065 =P) در ورزشکاران نسبت به گروه کنترل بالاتر بود. بر اساس مدل معادلات ساختاری، رابطه بین رژیم غذایی مکمل ها و پارامترهای آزمایشگاهی معنی دار بوده (0/01=P) و برخی پارامترها از جمله کراتینین (0/05=P)، آسپارتات آمینو ترانسفراز خون (0/001=P)، آلانین آمینو ترانسفراز (0/001=P) و گستره توزیع گلبول های قرمز (0/046=P) تغییر معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه بر اثرات بالقوه مکمل های بدون نیاز به تجویز پزشک، که ممکن است برخی از پارامترهای آزمایشگاهی را تحت تاثیر قرار دهد، تاکید کرده و قویا مطرح کننده وجود برخی از نگرانی ها در مورد عوارض جانبی مکمل ها می باشد.
    کلیدواژگان: ورزشکاران، مکمل های رژیمی، پارامترهای آزمایشگاهی، پارامترهای بیوشیمیایی
  • ابوالقاسم گل خندان * صفحات 63-71
    مقدمه
    از دیدگاه مالی، تمرکززدایی، انتقال مدیریت منابع و انجام مخارج از دولت مرکزی به دولت های محلی است. بسیاری از مطالعات تجربی پیشین، اجرای تمرکززدایی مالی صحیح را یکی از عوامل بهبود برون داده های سلامت در کشورهای درحال توسعه بیان می کنند. بر این اساس، هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر شاخص های تمرکززدایی مالی بر شاخص های سلامت، در کشور ایران است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با استفاده از داده های سری زمانی 1393-1371 به بررسی رابطه بلندمدت بین شاخص های سلامت، شاخص های تمرکززدایی مالی، درآمد سرانه و سرانه پزشک پرداخته است. به این منظور از آزمون هم جمعی (هم انباشتگی) پارک و روش رگرسیون هم جمعی کانونی (CCR) استفاده شده است. هم چنین، تحلیل داده ها و نتایج به کمک نرم افزار Eviews انجام شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده از برآورد مدل به روش CCR، تمرکززدایی مالی درآمد، تمرکززدایی مالی مخارج، تمرکززدایی مالی قدرت خودگردانی، درآمد سرانه و سرانه پزشک، شاخص های سلامت را در بلندمدت بهبود می بخشند. یک درصد افزایش در شاخص های تمرکززدایی مالی، به طور متوسط امید به زندگی را در بلند مدت 14/0 درصد افزایش و نرخ مرگ ومیر نوزادان را در بلند مدت 21/0 درصد کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    فراهم کردن بسترهای لازم جهت گسترش تمرکززدایی مالی، می تواند به ارتقای سطح سلامت در کشور کمک کند.
    کلیدواژگان: سلامت، تمرکززدايي مالي، رگرسيون هم جمعي کانوني (CCR)
|
  • Rahim Rahim Moumivand, Meryam Ghorbani, Akbar Momeni Rad, Fatemeh Rahmati Najarkolaei *, Behnam Rasouli Pages 1-7
    Introduction
    Promoting psycologic health of the schools is one of the most important aspects of human resources improvement, and so in past decades, the health organizations were paid more attraction to it. The aim of the current study was to investigating the effectiveness of self-made multimedia on self efficacy and academic burnout in educable students with mental disabilities.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study conducted with pre-post test plan with the control group. The population of the study was consisted of the whole mentally retarded male students in high schools in Alborz state during 2014-2015 academic year. Overally; 40 subject have been selected by total number sampling and were assigned into the control and experimental groups (n=20). Experimental subjects were under education by vali multimedia tool during one academic course. Academic burnout and academic self-efficacy questionnaire used to gathering data and finally these data were analyzed using one way analysis of covariance.
    Results
    Our data were showed that the effect of the group on emotional subscales, pessimism, ineffectiveness and academic self-efficacy were significant (P=0.01). This means that the intervention used in the present study was statistically influential on these variables.
    Conclusions
    Multimedia education positively affects on academic burnout and self-efficacy. It increases academic self-esteem and reduces academic burnout. Therefore, this method of education can be used; along with other educational interventions; to improve the performance of students with mentally impaired students.
    Keywords: Multimedia, Academic Burnout, Academic Self Efficacy, Educable Mental Disable
  • Ali Ebrahimi *, Moharram Mohammadian, Mehrdad Drayabor, Hamidreza Rasooli Pages 9-15
    Introduction
    During surgery, the first and most important part of the body defense, skin barrier broked. Microorganisms can be located easily into the tissues and internal organs. Due to the limited studies in comparing the results and complications of surgical disinfection with or without chlorhexidine-alcohol spray in non-emergency abdominal surgery, this study was conducted.
    Materials And Methods
    The patients that undergoing elective abdominal surgery in baqiyatallah hospital (including cholecystectomy, gastrectomy, resection of the small intestine and colectomy) after obtaining informed consent, were recruited into the project. Prior to surgery, chlorhexidine was used as a spray in a cutting site. After the surgery was completed in the abdomen and before the skin was closed, an incision was taken from the edge of the surgical cutting edge with a swab for culture. Samples were transferred to the laboratory and bacterial mass count (Kant's colony) was performed. For the mean quantitative variables, standard deviation was calculated and for qualitative variables, number and percentage were reported. The data were analyzed using SPSS 20 software.
    Results
    A total of 97 people were disinfected and evaluated. Of the total number, 5 (5.1%) of the cases were developed infection and 5 (5.1%) had a mass of staphylococcus epidermidis.
    Conclusion
    Due to the low number of infections and the ease of use and rapid disinfection of the site of operation by chlorhexidine, the using of this method in abdominal surgery is recommended.
    Keywords: Chlorhexidine–Alcohol, Clean Wound, Wound Infection, Intera Abdominal Infection
  • Yazdan Frotan *, Abdolhosein Parno, Saeed Daneshyar Pages 17-27
    Introduction
    The incidence pf metabolic dosorders due to inactivity is growing. The aim of current study was to investigate the effect of 8 weeks of concurrent training on body composition and bochemical markers of metabolic disorders in overweight non-athlete men.
    Materials And Methods
    30 young men aged 19 to25 years and a BMI of 25 to 28 Kg/M2, randomly divided into three groups as aerobic-intermittent sauna, aerobic continuous-sauna and exercise strength-sauna (n=10) groups. Subjects performed 3 sessions per week of periodic, continuous and strength aerobic exercise on individual days, and then 2 sessions of sauna program per week in even days for 20 to 30 minutes in a dry sauna with a temperature of 80°C. Blood samples were taken from subjects in fasting and two times before and after 8 weeks of intervention. Changes in serum lipid profiles (triglyceride, total cholesterol, high density lipoprotein cholesterol and low density lipoprotein cholesterol, lipoprotein A) and insulin resistance index were assessed by enzymatic method. The results were evaluated using variance analysis.
    Results
    The results showed that after intensive aerobic training, continues training and strength training simultaneously with the sauna, total cholesterol, triglyceride (TG), low density lipoprotein (LDL), lipoprotein A, body fat percentage, glucose concentration, insulin concentration and Insulin resistance index significantly decreased, while the aerobic power and high density lipoprotein (HDL) significantly increased (P≤0.05). Also, there was no significant difference between groups except aerobic power (P≥ 0.05)
    Conclusion
    The results of this study indicate that periodic aerobic exercise, continuous aerobic exercise and strength training simultaneously with the sauna have a favorable effect on lipid profile and insulin resistance. Compared to most aerobic and strength exercises, the practice of coinciding strategy is seen to be more effective.
    Keywords: Aerobic Exercise, Strength Training, Sauna, Lipid Profiles
  • Zahra Masoumalinejad, Mohammad Reza Zinatizadeh * Pages 29-35
    Introduction
    Contamination with high-risk human papillomavirus (HPV) is one of the most important risk factors for developing cervix cancer. Since there is no possibility of detecting the virus and its subtypes by using current biochemical and serological methods and cell culture, the molecular methods such as multiplex PCR have particular importance in accurate, early and definite diagnosis of this virus. So, in this research, our goal is to use a proprietary multiplex PCR assay based on HPV-16 and HPV-18 of human papillomavirus for molecular recognition of HPV and to evaluate its prevalence in cervix cancer patients.
    Materials And Methods
    In this experimental study, after collecting samples from malignant cervical lesions of the 60 patients, the viral DNA was extracted and multiplex PCR was done by specific primers of human papillomavirus in all samples. After the analysis of multiplex PCR products by 1% agarose gel electrophoresis, specificity of the test was also evaluated.
    Results
    Among 60 samples, 19 cases were confirmed to be positive for HPV contamination and 41 cases were negative. So the prevalence of HPV contamination was reported 30% in this population.
    Conclusion
    This study showed that Multiplex PCR by specific primers for HPV-16 and HPV-18 of human papilloma virus is a proper and accurate method for detection of this virus and the results also confirm the previous reports of correlation between HPV and cervical carcinoma in iranian population.
    Keywords: Cancer of Cervix, Human Papilloma Virus, Multiplex PCR Method
  • Sayedabdollah Sadatmadani *, Abbas Tavallaii Zavareh, Vahid Tavallaii Pages 37-43
    Introduction
    The level of anxiety plays an important role in determining the quality of life of individuals, and by reducing it, effective action can be taken to improve the quality of life. The purpose of this study was to evaluate the efficacy of regular eye-doping treatment with eye movement and re-treatment in decreasing symptoms and treating anxiety.
    Materials And Methods
    This practical research was semi-experimental by pre-posttest and control group. The population of the study consisted of all patients with anxiety who referred to hospitals and psychiatric and counseling centers of Tehran province (Iran). The non-random sampling method was used to select 30 subjects and then divided into two groups of 15 people. The data gathering tool was a questionnaire of 21 questions about depression and anxiety and stress of Leviibond. The reliability of the questionnaire was analyzed by Cronbach's alpha and its value was calculated as 0.87. The data analyzed in two level of descriptive and inferential by covariance method using SPSS software.
    Results
    A total of 100 people were enrolled in the study, which included 80 women and 20 men. The results showed that the treatment of individuals with eye movement and rehabilitation method significantly improved the scores of treated individuals compared to the control group (P = 0.000).
    Conclusion
    The results of this study indicate that the Regular Eye Movement Desensitization and Reprocessing has been effective in reducing anxiety and its symptoms.
    Keywords: Regular Eye Movement Desensitization, Reprocessing (EMDR), Anxiety, DASS, Lovibond
  • Fatemeh Behzadfar, Narges Arabkhazaeli, Hassan Khani *, Narges Zamani, Saeed Zamani Pages 45-52
    Introduction
    Life satisfaction with several factors such as self-esteem and perceived social support has a strong and significant relationship in different groups. The purpose of this study was to investigate the relationship between perceived social support and self-esteem with life satisfaction in Iranian students.
    Materials And Methods
    This correlation study was performed in the population of all undergraduate students at Mazandaran University in Babolsar in 2013-2014 which enrolled using available sampling method. Using Cochran formula, 256 samples (166 girls and 90 boys) were selected and then responded to three questionnaires as self-esteem scale (RSES), multi-dimensional perceived social support scale (MPSSS), and life satisfaction scale (SWLS). To analyze the data, T-test for independent samples, Pearson correlation and multiple linear regression was used in SPSS 18 software.
    Results
    Using multiple regression analysis on life satisfaction scale and four predictor variables using step-by-step method in female students, life satisfaction scale was determined by two variables: self-esteem with coefficient (Beta=0.42) and perceived social support by the family with a coefficient (Beta=0.24). Also, in boys, life satisfaction scale is predicted by two variables of self-esteem with a coefficient (Beta = 0.28) and social support perceived by friends with a coefficient (Beta = 0.25).
    Conclusion
    Increasing of social support understanding and self-esteem leads to improve in health and quality of life. Health and Function is one of the important dimensions of quality of life that is influenced by psychological factors. Increasing these two psychological variables increases the level of person's performance, daily activities and quality of life.
    Keywords: Perceived Social Support, Self, Esteem, Life Satisfaction
  • Abdolhosein Azadiyasouj *, Rokhsareh Meamar, Safieh Kargar, Forozan Moeinzadeh, Amirabdollah Azadiyasouj Pages 53-62
    Introduction
    Since the use of supplements has increased among athletes, seriously warnings about the effects of their usage must also be taken. Therefore, this study examines the interaction of some commonly used supplements and biochemical laboratory parameters based on structural equation modeling.
    Materials And Methods
    40 male of bodybuilder subjects and forty male as controls between 20-40 years were chosen randomly. Athletes were consumed supplements including hormonal and non-hormonal for at least 6 months. Then biochemical and hematological parameters were measured and compared between two groups. Based on structural equation model, the role of dietary supplement on demographic, hematological and biochemical parameters were evaluated.
    Results
    The mean (±SD) age of the athletes was 25±4.2 years. Only 15% of athletes were consuming between 1 to 2 cigarettes per day. White blood cells, platelets, blood urea nitrogen (BUN), creatinine (P = 0.001), aspartate aminotransferase (AST) (P = 0.005), and alanine aminotransferase (ALT) (P = 0.001) and partially the distribution of red blood cell (RDW) (0.063) were higher in athletes than to the controls. Based on structural equation model, the relationship between diatry supplements and laboratory parameters were significant (P = 0.01) and several parameters, including creatinine (P = 0.05), AST (P = 0.001), ALT (P = 0.001), and the RDW (P = 0.046) had more significant impact than others.
    Conclusion
    This study highlights the deleterious effects of supplements without a prescription and strongly suggests that there is some concern about the possible undesirable side effect induced by supplement.
    Keywords: Athletes, Dietary supplements, Laboratory Parameters, Biochemical Parameters
  • Abolghasem Golkhandan * Pages 63-71
    Introduction
    From financial perspective, decentralization is recognized as transfer of resources and expenses from the central government to local systems. Many previous experimental studies suggested that the correct implementation of fiscal decentralization is an important factors of improve health outcomes in developing countries. Accordingly, the major purpose of this study was to evaluate the impact of fiscal decentralization indicators on health indicators in Iran.
    Materials And Methods
    This study was evaluated to study long-term relationship between health indicators, fiscal decentralization indicators, per capita income and per capita physician, by using time series data from 1992-2014. For this purpose; the Park co-integration test and Canonical Co-integration Regression (CCR) methods were applied. Also, the statistical analyzes were performed by using the Eviews software.
    Results
    Based on the results of the model estimation by CCR method, fiscal decentralization of revenue, fiscal decentralization of expenditures, fiscal decentralization of autonomy power, income per capita and per capita physician; all improve health indicators during long-term period. One percent increase in the index of fiscal decentralization indicators, on average, increases the life expectancy in the long-term by 0.14 percent and decreases the infant mortality rate in the long-term by 0.21 percent.
    Conclusion
    Providing the essential conditions for the expansion of fiscal decentralization, can promote the health in country.
    Keywords: Health, Fiscal Decentralization, Canonical Co, integration Regression (CCR)