فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و پنجم شماره 12 (پیاپی 137، اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جمشید آیت اللهی، مهسا الهی *، محمد شریف یزدی، سید حسین شاهچراغی صفحات 931-939
    مقدمه
    امروزه علی رغم پیشرفت های حاصل شده در تمام علوم و بخصوص علم پزشکی و بهداشت هنوز هم بیماری های انگلی به عنوان یک معضل بزرگ بهداشتی- اقتصادی اغلب کشورها هستند. در این مطالعه فراوانی انواع انگل های روده ای در نمونه های ارسال شده درآزمایشگاه مرکزی و آزمایشگاه بیمارستان شهید صدوقی یزد درسال های 1395-1394برحسب سن، جنس و فصول سال بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی و روش نمونه گیری به صورت تمام شماری ازکلیه مراجعین به آزمایشگاه مرکزی وآزمایشگاه بیمارستان شهید صدوقی یزد در سالهای 1395-1394بود. اکثر نمونه های مدفوع به صورت سه نوبتی و یک نوبتی با روش مستقیم (سرم فیزیولوژی ولوگل) تهیه شدند و توسط میکروسکوپ نوری بررسی گردیدند. اکثر نمونه ها در آزمایشگاه گرفته شده و برخی بیماران پس از تهیه نمونه در منزل، نمونه را به آزمایشگاه آورده بودند. در نهایت و پس از جمع آوری داده ها، آنالیز آن ها با نرم افزار SPSS(version17) و روش chi-square انجام شد.
    نتایج
    40351 مورد بررسی شد. بیشترین تعداد مراجعین و موارد مثبت مربوط به فصل تابستان و کمترین موارد مثبت مربوط به فصل زمستان بوده است.گروه های سنی 10-0و40-30 سال بترتیب بیشترین میزان آلودگی را داشتند. بین سن و شیوع آلودگی ارتباط معنی داری وجود داشته است ( p-value=0/001).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که فراوانی انگل های روده ای در استان یزد به علت آب و هوای گرم و خشک و سطح بهداشت مناسب پایین بوده است و کاهش چشمگیری نسبت به سال های گذشته داشته است ولی همانند سایر نقاط کشور بیشترین شیوع آلودگی مربوط به سنین پایین و تک یاخته ژیاردیا و بلاستوسیستیس هومینیس می باشد.
    کلیدواژگان: انگل های روده ای، تک یاخته، کرم، یزد
  • زیبا تقی زاده، آزاده زنوزی *، معصومه اصغری صفحات 940-950
    مقدمه
    اختلالات عملکرد جنسی در زنان شایع و دارای اتیولوژی متعددی است که بر سلامت جسمی و روانی، اعتماد به نفس و کیفیت زندگی تاثیر می گذارد. نارسائی های جنسی ارتباط تنگاتنگی با مشکلات اجتماعی از قبیل جرائم، بیماری های روانی و طلاق دارند. پایین بودن کیفیت زندگی، اضطراب، عزت نفس پایین، خویشتن گرایی، عصبی بودن، بروز دردهای زیر دل و کمر دردها، ناتوانی در تمرکز فکری و حتی ناتوانی در انجام کارهای معمولی نیز از دیگر عواقب عدم موفقیت در ارضای غریزه جنسی است. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی اختلال عملکرد جنسی در زنان در طی دوره پس از زایمان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مروری از مقالات انگلیسی و فارسی مناسب و مرتبط استفاده شد. جهت جستجوی مقالات به زبان فارسی از پایگاه های ایرانی SID، IranMedex و Magiran و جهت جستجوی مقالات انگلیسی از پایگاه های Proquest، Sciruse، Google Scholar، Cochrane Library، EBSCO، Sciencedirect، PubMed، Ovid و MD consult استفاده شد.
    نتیجه گیری
    عملکرد جنسی مانند یک چرخه است و عوامل گوناگونی بر روی آن اثر می گذارند. از جمله عوامل مختلفی که بر تمایلات، عملکرد و رفتار جنسی انسان تاثیر می گذارند می توان به عوامل فیزیولوژیک، آناتومیک، سایکولوژیک، اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی- سیاسی و غیره اشاره کرد. مسلما شناسایی تجارب جنسی زنان در طی دوره پس از زایمان نقش مهمی در حفظ سلامت خانواده و برقراری روابط طبیعی و غریزی خواهد داشت. بنابراین، بایستی توجه به سلامت جنسی از اجزای اصلی مراقبت ها قرار گیرد تا بدین طریق گامی در جهت حل معضلات زنان برداشته شود.
    کلیدواژگان: اختلال عملکرد جنسی، دوره پس از زایمان، عملکرد جنسی
  • فاطمه عزالدینی، فرنوش دهقان *، خلیل ساریخانی خرمی صفحات 951-960
    مقدمه
    شناسایی افراد دارای آترومای کلسیفیه کاروتید یک تدبیر مهم برای کاهش وقوع سکته مغزی و ارجاع آنها است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی آترومای کلسیفیه کاروتید در رادیوگرافی پانورامیک زنان یائسه می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 151 رادیوگرافی پانورامیک از زنان 45 سال به بالا که در سالهای 96-1395 به بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی یزد مراجعه کردند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. کلیه تصاویر با دستگاه رادیولوژی دیجیتال پانورامیک Plan meca 2002 EC Proline و توسط یک تکنسین تهیه شده بودند. در رادیوگرافی ها وجود یا عدم وجود آترومای کلسیفیه کاروتید بررسی و مواردی با تشخیص افتراقی آتروما کنار گذاشته شدند. اطلاعات توموگرافی بیماران در یک پرسشنامه ثبت و داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS20 و آزمون کای دو تجزیه و تحلیل گردیدند.
    نتایج
    در این مطالعه از 151 رادیوگرافی پانورامیک مورد بررسی، 69 نمونه (7/45 درصد) دارای نمای آترومای شریان کاروتید در رادیوگرافی بودند. بیشترین نما، 40 نمونه (5/26درصد) به صورت دو طرفه بود.
    نتیجه گیری
    هرچه زمان بیشتری از یائسگی گذشته بود، تعداد افراد دارای کلسیفیکاسیون شریان کاروتید بیشتر شده بود. یعنی آترومای کاروتید با تعداد سالهای گذشته از یائسگی رابطه معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: کلسیفیکاسیون شریان کاروتید، سکته مغزی، رادیوگرافی پانورامیک، یائسگی
  • عباس فتاحی بافقی *، علی اکبرزاده صفحات 961-969
    مقدمه
    هدف تحقیق حاضر، مطالعه اثر تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف مکمل کورکومین بر سطح گلوکز پلاسما و مقاومت به انسولین در رت های نر دیابتی می باشد.
    روش بررسی
    در یک کار آزمایی بالینی 32 رت نر بصورت تصادفی در چهار گروه تمرین، تمرین -کورکومین،کورکومین و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت هشت هفته روی تردمیل، تمرین تناوبی با شدت بالا را انجام دادند. دیابت از طریق تزریق 50 میلی گرم استرپتوزوسین به ازای هر کیلوگرم وزن اعمال شد.کورکومین با دوز 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن ، پنج روز در هفته، به صورت گاواژ به حیوانات خورانده شد. 24 ساعت بعد از آخرین مداخله ها حیوانات بیهوش و خون مورد نیاز از قلب رت ها جهت اندازه گیری متغیر ها گرفته شد. تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو طرفه و با استفاده از نرم افزار SPSS22 و در سطح معناداری کمتر از پنج صدم انجام شد.
    نتایج
    میزان گلوکز پلاسما و مقاومت به انسولین پس از هشت هفته در هر سه گروه تمرین، کورکومین و تمرین- کورکومین کاهش معنی دار داشت(p≤0.05).اما استفاده همزمان تمرین و کورکومین بر سطح گلوکز پلاسما و مقاومت به انسولین نسبت به سایر گروه ها تاثیر معنی دار بیشتری نداشت(p>0.05).
    نتیجه گیری
    نتیجه مطالعه حاضر نشان داد تمرین تناوبی شدید و مکمل کورکومین، می توانند بر غلظت گلوکز پلاسما و مقاومت به انسولین به تنهایی تاثیر داشته باشند ولی این دو مداخله اثر یک دیگر را تقویت نمی نمایند.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، مکمل کورکومین، گلوکز پلاسما، مقاومت به انسولین
  • محمود باغبانیان، حسن سلمان روغنی، محدثه مفیدی نایینی، محمد کاظم امیربیگی، سعیده رضوانی نژاد، محسن آخوندی، حسنعلی واحدیان اردکانی * صفحات 970-978
    مقدمه
    معمولا علل خونریزی گوارشی تحتانی در افراد جوان بیماری های خوش خیم ناحیه آنال می باشد ولی بیماری های جدی کولورکتال مثل کانسر کولورکتال و بیماری التهابی روده در افراد جوان نیز دیده می شود. هدف این مطالعه بررسی علل خونریزی گوارشی تحتانی در بیماران کمتر از 40 سال بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی گذشته نگر روی تمامی 333 بیمار زیر40 سال مبتلا به خونریزی گوارشی تحتانی ارجاع شده به بیمارستان شهید صدوقی یزد بین سالهای 1391-1392 که کولونوسکوپی شده اند انجام شد. اطلاعات با نرم افزار 19 SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    بیشتر بیماران مرد بودند (57%)، سن بیشتر آنها 30 تا 40 سال و شایع ترین شکایت بالینی هماتوشزی (49%) بود. گزارش کولونوسکوپی در 33% بیماران نرمال بود. شایع ترین علت خونریزی هموروئید (%17) و سایر علل خونریزی: بیماری التهابی روده (15%)، پولیپ (9%)، کولیت عفونی (8%)، فیشر آنال (6%)، سرطان کولون (4%)، زخم منفرد رکتوم (4%)، بیماری های عروقی (2%)، ضایعات آفتی (1/1%)، دیورتیکولوز (6/0%) و پروکتیت سلی (3/0%) بود. وجود تعداد قابل توجهی از موارد بیماری التهابی روده و سرطان و وجود همزمان ضایعه ساده پری آنال با بیماری جدی کولون در 7 بیمار از یافته های مهم این تحقیق بود.
    نتیجه گیری
    شایعترین علت خونریزی گوارشی تحتانی در بیماران جوان زیر 40 سال بیماری های ساده پری آنال مثل هموروئید می باشند، با این حال موارد قابل توجهی از بیماران ممکن است به بیماری های جدی کولورکتال مثل بیماری های التهابی روده و یا بدخیمی مبتلا باشند. به دلیل همزمانی بیماری های جدی کولون با ضایعات ساده پری آنال در برخی بیماران، برخورد دقیق و موشکافانه برای انجام به موقع کولونوسکوپی بسیار اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: خونریزی گوارشی تحتانی، هموروئید، بیماری التهابی روده، پولیپ، سرطان کولون
  • حمید پهلوان حسینی *، مجید حاجی مقصودی صفحات 979-983
    مقدمه
    جسم خارجی بیولوژیکی به ندرت گزارش شده است. موارد گزارش شده عمدتا به دلیل انفجار است، اما تعداد محدودی از گزارشات نیز در حوادث ترافیکی وجود دارد.
    شرح حال: گزارش ما مربوط به تصادف 2 موتور سیکلت سوار با هم است. مصدوم 18 ساله با شکستگی باز شفت فمور و قطعه استخوانی دیافیزیال به صورت جسم خارجی در ناحیه زانو بود. قطعه استخوانی به عنوان جسم خارجی بیولوژیکی بود که از فرد موتورسوار دوم که در صحنه تصادف فوت کرده و مبتلا به شکستگی باز تنه فمور بود، جدا شده و در زانوی مصدوم قرار گرفته بود .
    نتیجه گیری
    جسم خارجی بیولوژیکی علاوه بر آسیب های فیزیکی، خطر انتقال بیماری های منتقله از خون را دارد که باید به طور دقیق بررسی و درمان گردد. در چنین مواردی توجه کامل به دستورالعمل های درمانی برای پرهیز از صدمات فیزیکی و بیولوژیکی ضروری است.
    کلیدواژگان: جسم خارجی بیولوژیکی، شکستگی باز
  • حسین فلاح زاده، عبدالله جوان رشید *، حبیب الله اسماعیلی، امید کیانی، مسعود میرزایی صفحات 984-993
    مقدمه
    مقادیر مرجع شاخص های تن سنجی بدست آمده در یک جمعیت مشخص نمی تواند در استفاده برای جمعیتی دیگر مناسب باشد. مطالعه حاضر به منظور ارائه مقادیر مرجع برای شاخص توده بدنی و تعیین وضعیت چاقی بر اساس آن، در جمعیت 20 تا 69 ساله ساکن شهر یزد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از اطلاعات 9422 نفر ساکنان بزرگسال شهر یزد استفاده گردید. مجموعه داده ها شامل جنسیت، سن، قد، وزن و شاخص توده بدنی بود. مدل جمعی تعمیم یافته برای مکان، مقیاس و شکل، GAMLSS، به داده ها برازش شد. جهت بررسی مناسبت مدل از معیار اطلاع آکائیک استفاده شد. از نرم افزار R3.3.2 برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج اصلی این مطالعه شامل تعیین مقادیر شاخص توده بدنی برای صدک های 5 ام، 85 ام، 90 ام و 95 ام بر اساس جنسیت و سن بود. سطوح اضافه وزن برای مردان و زنان سالم به ترتیب 2/25 الی 3/28 و 6/25 الی 8/27 کیلوگرم بر مترمربع متغیر بود. سطوح چاقی در مردان 7/27 الی 3/30 و در زنان 2/28 الی 3/32 کیلوگرم بر مترمربع متغیر بود. شیوع چاقی طبق این مطالعه 9/27 درصد و شیوع اضافه وزن 1/17 درصد و در مجموع شیوع چاقی و اضافه وزن 45 درصد بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد معیار تشخیص چاقی، اضافه وزن، نرمال و لاغر بودن افراد بزرگسال به سن و جنسیت بستگی دارد و پزشکان و متخصصان علوم تغذیه در درمان بیماران و توصیه های تغذیه ای به آنان باید به سن و جنس بیماران توجه کنند.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، مقادیر مرجع، الگوی جمعی تعمیم یافته برای مکان، مقیاس و شکل، بزرگسالان، یزد
  • فاطمه سنجرانی، منصور اسمعیلی دهج، فاطمه زارع مهرجردی، طیبه اقبالی، محمد ابراهیم رضوانی * صفحات 994-1002
    مقدمه
    سالویجنین نوعی فاوونووید گیاهی است اثر آن بر حافظه و یادگیری مطالعه نشده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر سالویجنین بر یادگیری و حافظه و میزان بیان ژن mRNA فاکتور رشد عصبی مشتق از مغز (Brain derived neurotrophic factor، BDNF ) در هیپوکمپ موش صحرایی نر آلزایمری شده می باشد.
    روش بررسی
    برای ایجاد مدل آلزایمری از تزریق داخل صفاقی دی گالاکتوز با دوز mg/kg 120 به مدت 45 روز به موشهای صحرایی نر استفاده شد. 4 گروه هفت تایی از موش ها شامل گروه کنترل بدون تیمار، گروه آلزایمر که بوسیله تزریق داخل صفاقی دی گالاکتوز با دوز mg/kg 120 به مدت 45 روز دچار آلزایمر شدند. گروه های دریافت کننده سالویجنین در دوز 10 و20 میلی گرم بر کیلوگرم بودند. حافظه موشها 2 و 7 روز پس از یادگیری ارزیابی و میزان بیان ژن BDNF ارزیابی گردید.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که تجویز روزانه دوزهای مختلف سالویجنین می تواند موجب افزایش معنی دار در مدت زمان تاخیر در ورود به محفظه تاریک شود (0.05p<) که در موش های آلزایمر نسبت به گروه کنترل افزایش یافته بود (0.05p<). میزان بیان mRNA ژن فاکتور BDNF در گروه آلزایمر بطور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (0.05p<). سالویجنین توانست میزان بیان این ژن را نسبت به گروه کنترل بطور معنی داری افزایش دهد (0.01p<).
    نتیجه گیری
    بطور کلی میتوان نتیجه گرفت که سالویجنین می تواند باعث بهبود حافظه ناشی از آلزایمر در موش های صحرایی شود. همین طور میزان بیان ژن mRNA فاکتور BDNF را در موش های آلزایمری افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: عصاره سالویجنین، یادگیری، حافظه، موش صحرایی
|
  • Jamshid Ayatollahi, Mahsa Elahi *, Mohammad Sharifyazdi, Seyed Hossein Shahcheraghi Pages 931-939
    Introduction
    Today, in spite of the progress made in all sciences especially in medicine and health, parasitic diseases are still a major health and economic problem in many countries, especially developing countries. These countries are losing a lot of manpower, consuming high costs and time in order to eradicate and control the parasites; therefore, it has caused many problems. In this study, the prevalence of intestinal parasites in the specimens sent to the Central Laboratory and also Shahid Sadoughi Hospital laboratory in Yazd during 2015-2016 was investigated based on age, sex and season.
    Methods
    The sampling method was as easy and with the census from total of referrals to the Central Laboratory and also Shahid Sadoughi Hospital laboratory of Yazd during 2015-2016. Most of the stool specimens were prepared in three steps and one step by direct method (Physiology serum and Lugol's solution) and then were examined by the light microscope.
    Results
    40351 cases were investigated. The highest number of referrals and positive cases were related to the summer season and the least positive cases were related to the winter season. The age groups of 0-10 and 30-40 years old had the highest levels of infection, respectively. There was a significant relationship between age and infection prevalence (P=0.001).
    Conclusion
    The findings of this study indicate that the frequency of intestinal parasites in Yazd province was low due to warm and dry weather and the fit health level was low and significantly decreased compared to previous years, but similar to other parts of the country, the highest prevalence was related to low ages and Giardia and Blastocystis hominis.
    Keywords: Intestinal Parasites, Protozoa, Worm, Yazd
  • Ziba Taghizadeh, Azadeh Zenouzi *, Masoumeh Asghari Pages 940-950
    Introduction
    Sexual dysfunctions are more common than previously thought. These types of disorders have many negative consequences. Sexual dysfunctions are closely linked to the social problems, such as crimes, mental illness and divorce. Lack of quality of life, anxiety, low self-esteem, selfishness, nervousness, tenderness of pain and discomfort, inability to concentrate on thinking and even inability to performing the ordinary tasks are also other consequences of failure to satisfying the sexual instinct. The purpose of this review was evaluation of the sexual dysfunction of women during the postpartum period.
    Methods
    In this study, a comprehensive overview of the articles was conducted in English and Persian. In order to search for articles in Persian, we used Iranian databases SID, IranMedex and Magiran and to search for English articles, we use Proquest, PubMed, Ovid, Science Direct, EBSCO, MD consult Cochrane Library, Sciruse, and Google Scholar.
    Conclusion
    Sexual function is like a cycle and various factors affect on it. Among the various factors that affect the person's tendencies, sexual function and behavior, it can point out to the other factors such ass physiological, anatomical, psychological, socio-cultural, economic-political factors, etc. Understanding the sexual experiences of women during the postpartum period will have an important role in the maintaining of the family health and also establishing the natural and instinctive relationships. Therefore, attention to the sexual health should be one of the main components of cares in order to taking a step to resolve women's problems.
    Keywords: Sexual dysfunction, Postpartum period, Sexual function
  • Fatemeh Ezoddini-Ardakani, Farnoosh Dehghan *, Khalil Sarikhani Khorrami Pages 951-960
    Introduction
    The identification of people with carotid calcified atheroma is an important measure to reduce the incidence of brain stroke. The aim of this study was to evaluate the frequency of carotid artery atheroma in post-menopausal women in panoramic radiographs.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 151 panoramic radiographs from women aged 45 years and above that referred to the Radiology Department of Yazd Dental School during 2016-17, were selected by convenience sampling method. Radiographs were examined by PlanMeca 2002 EC proline panoramic digital machine. In radiographs, the presence or absence of carotid calcified atheroma was investigated and cases with differential diagnosis of atheroma were excluded. Patient's tomography data were recorded in a questionnaire and the collected data were analyzed by SPSS20 software and Chi-square test.
    Resultus: In this study, 151 panoramic radiographs evaluated, 69 samples (45.7%) had carotid artery atheroma in radiography, and the largest view 40 samples (26.5%) were bilaterally.
    Conclusion
    The more time passes from the menopause of patients,the more they become involved with carotid artery calcification. That means carotid atheroma has a significant relationship with the number of years pass from menopause.
    Keywords: carotid calcified atheroma, brain stroke, panoramic radiography, menopause
  • Abbas Fattahi Bafghi *, Ali Akbarzadeh Pages 961-969
    Introduction
    Diabetes mellitus is a common condition that is recommended for the treatment and control of various therapies, such as the use of natural drugs and inactivity reduction.It has been reported exercise and herbs can possess synergistic effects to control diabetes side-effects. The purpose of the present study was investigation of the effects of high-intensity interval training and taking curcumin supplement on Concentration of glucose and insulin resistance, in diabetic rats.
    Methods
    In a clinical trial Thirty-two male Wistar rats were randomly divided to four groups of curcumin, training, training- curcumin, and control. The subjects had being trained to perform high-intensity interval training on treadmill and in the fashion of increasing manner. Diabetes was induced via injection of 50 (ml/Kg rat weight) STZ. Fifty (ml/kg rat weight) curcumin had being nourished to the animals of the curcumin groups, by using the gavage technique, during a period of eight weeks (five days a week). The rats were anesthetized via intraperitoneal injection of ketamine, 24 hrs after the intervention. Then, The blood was taken from the heart of the rats to examine changes glucose and insulin resistance.
    Resultus: Concentration level of glucose and insulin resistance of the three groups of curcumin, training-placebo, and training-curcumin decreseded significantly than correspondent levels of the control group(P≤0.05). Though, no significant difference was observed, between those three groups (P≤0.05).
    Conclusion
    The results of the present study have indicated that Despite the significant effect of training and curcumin Concentration of glucose and insulin resistance, but those two interventions would not strengthen the influences of each other.
    Keywords: high intensity interval training, curcumin supplement, Plasma glucose, insulin resistance
  • Mahmud Baghbanian, Hasan Salmanroghani, Mohadese Mofidi Naiini, Mohammadkazem Amirbeigy, Saaideh Rezvaninejad, Mohsen Akhondi, Hassanali Vahedian Ardakani * Pages 970-978
    Introduction
    Most common causes of lower gastrointestinal bleeding (LGIB) in young patients are benign perianal lesions, but serious colorectal disease may be underlying etiology in this group. The aim of this study was identification of LGIB etiologies in the patients under 40 years old.
    Materials: In this retrospective descriptive study, which has been done during 2012-2013, 333 young patients (less than 40 years old) with lower GIB referred to Endoscopy Ward of Yazd Shahid Sadoughi Hospital assessed by colonoscopy with or without histopathology.
    Resultus: In this study, 57% of patients were males. Majority of them were between 30-40 years old. The most common presentation was hematochezia (49%) and the most common cause was internal hemorrhoid (17%). Other causes included: inflammatory bowel disease (15%), polyp (9%), infectious colitis (8%), anal fissure (6%), colon cancer (4%), solitary rectal ulcer (4%), vascular lesion (2%), aphtus lesion (1.1%), diverticulosis (0.6%) ,anal tuberculosis (0.3%) and normal colon (33%).
    Considerable number of our cases had inflammatory bowel disease and malignancy. Seven patients had serious disease and simple anal disease simultaneously.
    Conclusion
    Significant portion of LGIB in the patients less than 40 years old are due to serious colorectal disease. So, careful approach and appropriate timing for colonoscopy is recommended.
    Keywords: Lower Gastrointestinal Bleeding, Hemorrhoid, Inflammatory Bowel Disease, Polyp, Colon Cancer
  • Hamid Pahlavanhosseini *, Majid Hajimaghsoudi Pages 979-983
    Introduction
    Biologic foreign body had been rarely reported. Reported cases are mainly due to the explosion but there are few cases in the traffic road accidents.
    Methods
    Our report is due to a case of motorcycle to motorcycle road accident. The victim was 18 years old man with femoral shaft open fracture and Pease of diaphyseal bone in the knee region. The bone segment was biologic foreign body that was transmitted from the counterpart of the accident that had open femoral shaft fracture and was died at the scene.
    Conclusion
    Biological foreign bodies beside the physical damages to the body had the risk of transmitting blood borne diseases that should be managed perfectly.
    Keywords: Biologic foreign body, Open fracture
  • Hosein Fallahzadeh, Abdollah Javanrashid *, Habibollah Esmaily, Omid Kiani, Masoud Mirzaei Pages 984-993
    Introduction
    The reference values for anthropometrics obtained from a specific population may not be appropriate for use in other populations. This study aimed to provide the reference values for body mass index (BMI) in a large Iranian population aged 20-69 years old living in Yazd City, Iran.
    Methods
    In this study, anthropometrics and related variables of 9422 residents of Yazd were analyzed. Body mass index (BMI) for the 5th, 85th, 90th, and 95th percentiles according to gender and age were calculated. The generalised additive models for location, scale and shape (GAMLSS) was fitted to the data. Akaike's Information Criteria (AIC) was used to study the occasion of the model. The R software was used to analyze the data.
    Results
    Overweight levels for healthy men and women varied from 25.2 to 28.4 and 25.6 to 27.9, respectively. The levels of obesity varied from 27.8 to 30.3 in men and from 28.2 to 32.3 in women. According to the suggested cut offs, the prevalence of obesity was 27.9% , the prevalence of overweight was 17.1% and the overall prevalence of obesity and overweight was 45% in the reference population.
    Conclusion
    The findings of this study showed that the need for more attention to obesity and overweight and lifestyle improvements in weight loss, especially in females, are completely felt and the causes of this phenomenon and its harmful effects on the health of the community should be more prominent in the policy makers of the health sector.
    Keywords: BMI, Reference Values, GAMLSS, Adults, Yazd
  • Fatemeh Sanjarani, Mansour Esmaeilidehaj, Fatemeh Zareh-Mehrjardi, Tayebe Eghbali, Mohammad Ebrahim Rezvani * Pages 994-1002
    Introduction
    Effects of many flavonoids have been studied on memory, learning and improvement of Alzheimer. Many flavonoids are effective in the improvement of Alzheimer. Since no study has been conducted on the effect of salvigenin on memory and learning, our aim was to examine the effect of this flavonoid.
    Methods
    Intraperitoneal injection of D-galactose at a dose of 120 mg / kg was used for 45 for creation of Alzheimer disease model. In this experimental study, 28 male wistar rats weighing approximately 200-250 grams were divided into 4 groups with 7 members, including: normal group: rats that received no drugs, control group: alzheimer disease model rat, which had been stricken to Alzheimer by intraperitoneal injection of D-galactose at a dose of 120 mg/kg and 1, 2 salvigenin groups: in which each group was the same as the control group. Furthermore, they received daily 10 or 20 mg/kg of salvigenin by gavage. In order to evaluate memory, shuttle box and passive avoidance learning was used 2 and 7 days after learning. To assess the mRNA expression rate of BDNF, the entire RNA of hippocampus was isolated and after synthesis of Complementary DNA (cDNA), real time and PCR were done and relative expression of mRNA was evaluated.
    Results
    The results showed that daily administration of different doses of salvigenin can slow down Alzheimer's induction. The delay duration in entering the dark compartment in trained rats in the treated group was significantly more than the control group. mRNA expression rate of BDNF in salvigenin receiving groups was more than control group.
    Conclusion
    Generally it can be concluded that salvigenin can improve the memory caused by Alzheimer and also increase mRNA expression rate of BDNF in Alzheimer's rats.
    Keywords: Salvigenin extract, Alzheimer, Learning, Memory, Rat