فهرست مطالب

ارگونومی - سال پنجم شماره 3 (پاییز 1396)

مجله ارگونومی
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژواک قاسم زاده، شهناز طباطبایی*، امیر کاوسی، مهناز صارمی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    به دلیل رقابت روزافزون سازمان ها، توجه به ایستگاه های کار و کیفیت زندگی کاری در کارکنان اهمیت روزافزونی یافته است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین وضعیت ارگونومیکی ایستگاه های کار و اختلالات اسکلتی عضلانی با کیفیت زندگی کاری و متغیرهای دموگرافیکی در کارکنان اداری یکی از مناطق شهرداری تهران انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است و جامعه آماری آن شامل 600 تن از کارکنان اداری یکی از مناطق شهرداری تهران بودند. 255 نفر از آن ها، به عنوان گروه نمونه در دسترس در نظر گرفته شدند. ابزار، شامل پرسش نامه های اطلاعات فردی شغلی، نوردیک، کیفیت زندگی شغلی والتون و چک لیست شاخص های ارگونومیکی محیط کار اداری بود. برای تحلیل داده ها از آزمون t و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    بیشتر نمونه ها (56/9%) را زن ها با میانگین سنی 33 سال تشکیل می دهند. بین تمام شاخص های ارگونومیکی، با نمره کیفیت زندگی، ارتباط معنی دار و مثبت وجود دارد. بین متغیرهای سن، تحصیلات، میزان خواب شبانه، شرایط روانی، اختلالات اسکلتی عضلانی در گردن، شانه و پا، با کیفیت زندگی شغلی ارتباط معنی داری وجود دارد. می توان کیفیت زندگی شغلی را از طریق اختلالات اسکلتی عضلانی و متغیرهای دموگرافیکی پیش بینی کرد؛ ولی این پیش بینی را نمی توان از طریق شاخص های ارگونومیکی انجام داد.
    نتیجه گیری
    بین وضعیت ارگونومیکی ایستگاه های کاری و اختلالات اسکلتی عضلانی کارکنان با کیفیت زندگی شغلی و متغیرهای دموگرافیک ارتباط وجود دارد. بدین ترتیب با بهبود وضعیت ارگونومیکی ایستگاه های کار، وضعیت جسمانی و کیفیت زندگی شغلی کارمندان به طور مطلوبی تحت تاثیر قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: ایستگاه های کاری، اختلالات اسکلتی، عضلانی، کیفیت زندگی کاری، کارکنان اداری، شهرداری
  • مهرداد عنبریان*، فاطمه رجبیان، محمدحسین قاسمی، رشید حیدری مقدم صفحات 12-21
    زمینه و هدف
    هدف از انجام پژوهش پیش رو، بررسی تاثیر گوه پاشنه بر میزان فعالیت الکترومایوگرافی عضلات منتخب سمت راست و چپ ناحیه کمر، هنگام بلند کردن بار بود.
    روش کار
    هفده مرد جوان در این مطالعه نیمه تجربی داوطلبانه شرکت کردند. آزمودنی ها، جعبه ای معادل 10 درصد وزن بدن خود را از ارتفاع بالای مفصل ران بلند می کردند و با خم کردن زانو تا جایی پایین می آمدند که ران به موازات زمین قرار می گرفت و دوباره به وضعیت شروع برمی گشتند. این وظیفه 9 بار در دو شرایط همراه و بدون گوه پاشنه انجام شد. متغیرهای میزان فعالیت نرمالیز شد و فرکانس میانه عضلات ارکتوراسپاین و مولتی فیدوس با سیستم الکترومایوگرافی ME6000 ثبت شد. همچنین، آزمودنی ها جعبه مذکور را در حالت ایستاده و با دست باز به مدت 30 ثانیه در حالت استاتیک نگه می داشتند. از تست t همبسته برای تحلیل داده ها استفاده شد (0/05>P).
    یافته ها
    قرار دادن گوه پشت پاشنه پا هنگام نگه داشتن استاتیک بار، تغییر معناداری در میزان فرکانس میانه عضله ارکتوراسپاین سمت راست ایجاد کرد(0/05>P). همچنین گوه پاشنه، باعث کاهش معنادار میزان فعالیت عضلات ارکتوراسپاین هر دو طرف و همچنین عضله مولتی فیدوس سمت چپ، هنگام برداشتن دینامیکی بار شد (0/05>P). برای دیگر متغیرها تفاوت معناداری بین دو وضعیت دیده نشد (0/05>P).
    نتیجه گیری
    کاهش سطح فعالیت عضلات ناحیه کمر در این تحقیق در وضعیت همراه گوه پاشنه احتمالا می تواند سبب تاخیر در بروز خستگی هنگام انجام این گونه وظایف شغلی شود. این نتایج ممکن است در طراحی کفش برای محیط های شغلی مفید باشد، هرچند ارائه نظر قطعی مستلزم انجام مطالعات دقیق بیشتری است.
    کلیدواژگان: گوه پاشنه، فعالیت الکترومایوگرافی، برداشتن بار، عضلات ارکتوراسپاین
  • محمد امین موعودی*، محسن حسینی صفحات 22-28
    زمینه و هدف
    نشستن طولانی مدت، یکی از عوامل بیماری زای محیط کار است و بی توجهی به اصول ارگونومی در این رابطه، سبب ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی مثل کمردرد، درد لگن، درد کتف، آرنج، شانه، بازو، مچ دست و پا و دردهای عضلانی در نقاط دیگر بدن خواهد شد. این پژوهش با توجه به اصول و طراحی ارگونومی، برای طراحی صندلی ارگونومی متناسب با کاربران رایانه در اتاق مونیتورینگ یکی از صنایع استان مازندران انجام شد.
    روش کار
    شرکت کنندگان در این مطالعه 32 کارمند مرد اتاق مانیتورینگ یکی از صنایع استان مازندران بودند. 24 پارامتر از بدن هر فرد، درحالی که در وضعیتی عمودی و روی یک صندلی با قابلیت تنظیم ارتفاع نشسته بودند، با کالیپر آنتروپومتری و متر، اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از برنامه های آماری Excel و Minitab آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مطالعه شده، 5/34 ±42/59 سال بود. صدک های 25، 5، 50، 90، 75 و 95 ابعاد آنتروپومتری آنان و ضریب همبستگی پیرسون برای طراحی ارتفاع، عمق، ارتفاع دسته، فاصله بین دسته ها و پهنای صندلی ارگونومی به دست آمد. همه قطعات صندلی دو درجه آزادی دارند. حمایت کننده های ناحیه گردن و کمر به صورت کاملا ویژه و با قابلیت تنظیم، برای این نوع صندلی طراحی شد. همچنین میزان تراکم پذیری سطح نشستنگاه با استفاده از استاندارد MIT (Massachusetts Institute of Technology)، براساس صدک 95 وزن، برابر با 4/26 سانتی متر شد.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن این واقعیت که کشورهای دیگر نیز با توجه به ویژگی آنتروپومتری افراد، صندلی هایی مناسب طراحی و تولید می کنند، توصیه می شود مشابه این پژوهش در نقاط مختلف کشور انجام شده و صندلی هایی متناسب با ابعاد جسمی افراد و نیازهای آنان طراحی و تولید شود.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، صندلی ارگونومی، طراحی، ایستگاه کار
  • یدالله حمیدی، فرشید شمسایی، مهدی بگلری *، زهرا طوسی، مریم فرهادیان صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    توجه به تعارض سازمانی و افسردگی اعضای هیئت علمی که خود آموزش دهندگان اصلی یک نظام آموزشی هستند، بسیار ضروری است زیرا افزایش تعارض سازمانی منفی می تواند بر کاهش سلامت عمومی افراد تاثیرگذار باشد. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی رابطه افسردگی شغلی با تعارض سازمانی در اعضای هیئت علمی انجام شد.
    روش کار
    این تحقیق از نوع همبستگی است و جامعه پژوهش شده، اعضای هیئت علمی علوم پایه 7 دانشکده تابعه دانشگاه علوم پزشکی در شهر همدان، به تعداد 244 نفر و به صورت سرشماری در سال 1396ش بوده اند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه گلدبرگ و هیلر، به قصد سنجش افسردگی و پرسش نامه تعارض سازمانی استفاده شد. تحلیل داده ها به کمک روش های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و روش تحلیل رگرسیون برای مدل سازی با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره افسردگی، تعارض سازمانی، تعارض با مدیر، هم ردیفان و مرئوس، به ترتیب 0/8، 22 و 6/7، 7/9 و 7/4 بوده است. نتایج حاکی از وجود همبستگی و ارتباط مثبت و معنی دار بین افسردگی و تعارض سازمانی (0/415=r،0/001=P) بود. این ارتباط در دو بعد تعارض با هم ردیفان (0/615=r، 0/001=P) و تعارض با مرئوس (0/628=r، 0/001=P) نیز مشاهده شد، ولی در بعد تعارض با مدیر، ارتباط معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود همبستگی بین تعارض سازمانی و افسردگی و ارتباط مثبت و مستقیم بین آن ها، باید بر عوامل مختلف ایجاد تعارض در جامعه پژوهش شده تمرکز کرد و برای رفع و بهبود آن ها به اقداماتی دست زد.
    کلیدواژگان: افسردگی، تعارض سازمانی، اعضای هیئت علمی
  • رشید حیدری مقدم، محمد بابامیری، مجید معتمدزاده، نسرین نوری* صفحات 36-40
    زمینه و هدف
    طراحی ابزار ممکن است نقش مهمی در توسعه مشکلات مرتبط با کار در دست و ساعد داشته باشد. با بهبود ویژگی های ارگونومیک ابزاردستی، سلامت کاربران و رضایت آن ها ممکن است تحت تاثیر مثبت قرار گیرد. هدف از اجرای این پژوهش ارزیابی ناراحتی موضعی ناشی از استفاده از مدادهای رایج مورد استفاده توسط دانش آموزان مقطع ابتدایی و مقایسه آن با مداد ارگونومیک طراحی شده است.
    روش کار
    در این مطالعه، 50 دانش آموز دختر که همگی راست دست بودند جهت انجام بررسی احساس ناراحتی موضعی هنگام استفاده از مدادهای رایج مورد استفاده خود و مداد ارگونومیک طراحی شده شرکت کردند. با هر نوع نوشت افزار مورد بررسی در مطالعه یک پاراگراف شامل پنج خط از کتاب فارسی نوشتند. در انتها نظرات آنها با استفاده از پرسشنامه LPD (ناراحتی وضعیتی موضعی) جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری من-ویتنی و t مستقل و توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از مقیاس LPD نشان داد که این مقیاس به منظور ارزیابی ناراحتی وضعیتی موضعی در بین دانش آموزان مدارس می تواند بسیار مفید باشد. همچنین نتایج مقایسه میانگین داده های حاصل از پرسشنامه LPD نشان داد که بین مدادهای رایج و مداد طراحی شده تفاوت معنی داری از نظر ایجاد ناراحتی وضعیتی موضعی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص شد که استفاده از مدادهای رایج باعث ایجاد درد، فشار، ناراحتی موضعی در دست، ساعد و شانه می شود. و استفاده از مداد ارگونومیک طراحی شده فشار و درد وارده بر دست و شانه را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: نوشت افزار، مداد ارگونومیک، طراحی، دانش آموزان، ناراحتی موضعی
  • سعید ایل بیگی*، ابوذر کبوتری، محمد اسماعیل افضل پور، حسین فرزانه صفحات 41-49
    زمینه و هدف
    وضعیت نامطلوب نشستن و انحراف از وضعیت مطلوب قامتی یکی از عوامل موثر در میزان سلامت دانش آموزان در کلاس است. لذا هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین وضعیت نشستن در کلاس درس و دردهای اسکلتی – عضلانی دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی بود.
    روش کار
    در این پژوهش همبستگی، تعداد 60 نفر از دانش آموزان پسر ابتدایی شهرستان بیرجند به صورت تصادفی- خوشه ایبه عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند و با استفاده از دو دوربین فیلم برداری وضعیت نشستن هر دانش آموز فیلم برداری شد. سپس وضعیت های مورد نظر استخراج و با استفاده از نرم افزار تحلیل حرکت کینوا، تجزیه وتحلیل شدند. همچنین، جهت اندازه گیری میزان شیوع درد از پرسشنامه استاندارد نوردیک استفاده شد. کلیه محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 در سطح معنی داری (0/05≤p). انجام شد.
    یافته ها
    آزمون ضریب همبستگی اتا نشان داد که بین زاویه خمش کمر و گردن، زاویه چرخش کمر و گردن و درد اسکلتی عضلانی کمر و گردن ارتباط معنی داری وجود دارد (0/05≤p). همچنین، شیوع درد کمر و گردن در بین دانش آموزان به ترتیب 40 و 38/33 درصد بود که در حد نسبتا بالایی است.
    نتیجه گیری
    وضعیت نشستن اکثر دانش آموزان در کلاس های درس نامطلوب و آسیب زا است. بنابراین، انجام مداخلات اصلاحی و آموزش وضعیت صحیح نشستن در بین دانش آموزان مقاطع ابتدایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: وضعیت نشستن، کلاس درس، دردهای اسکلتی، عضلانی، دانش آموزان ابتدایی
  • محمد بابامیری، رشید حیدری مقدم، بهنام محمدی *، یونس محمدی صفحات 50-57
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین شخصیت پویا با ایجاد شبکه ارتباطی با میانجی گری خشنودی شغلی انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه طرح پژوهش از نوع همبستگی، از طریق الگویابی معادلات ساختاری (Structural Equation Modeling) است. جامعه مد نظر پژوهش حاضر تمام پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر همدان بودند که براساس روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 300 نفر به عنوان نمونه پژوهش حاضر انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این تحقیق مقیاس شخصیت پویای Bateman و Crant، پرسش نامه خشنودی شغلی کلی Brayfield و Roth و زیربعد ایجاد شبکه ارتباطی پرسش نامه رفتارهای پویایAshford و Black بودند. ارزیابی الگوی پیشنهادی با استفاده از روش همبستگی و تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزارهایSPSS و AMOS نسخه18 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین شخصیت پویا با خشنودی شغلی و ایجاد شبکه ارتباطی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل مسیر از برازندگی الگو با داده ها حمایت کرد. یافته ها نشان داد که خشنودی شغلی، رابطه بین شخصیت پویا با ایجاد شبکه ارتباطی را میانجی گری می کند.
    نتیجه گیری
    خشنودی شغلی موجب تقویت تلاش افراد با شخصیت پویا برای ایجاد شبکه ارتباطی می شود و شبکه ارتباطی شغلی را گسترده تر می کند.
    کلیدواژگان: شخصیت پویا، ایجاد شبکه ارتباطی، خشنودی شغلی
  • مستوره صداقت، محمد امیر عباسیان فرد * صفحات 58-65
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ویژگی های شخصیتی، رضایتمندی شغلی و سلامت روان پرسنل حادثه دیده و بدون حادثه در شرکت خودروسازی زامیاد انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه ای است، جامعه آماری شامل کلیه پرسنل شرکت خودروسازی تجاری سبک شهر تهران (2500 نفر) بوده که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 120 نفر از پرسنل انتخاب شدند. بدین ترتیب که 60 نفر از پرسنل حادثه دیده و 60 نفر از پرسنل بدون حادثه به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات لازم از پرسش نامه های سلامت روان GHQ، رضایت شغلی بری فیلد و روث و پرسش نامه 5 عاملی شخصیت (NEO-FFI) استفاده شد. برای تحلیل داده ها، از روش های آماری شاخص‏ه ای مرکزی و از آزمون های t مستقل (دو گروه) و تحلیل واریانس یک طرفه برای مقایسه هر کدام از متغیرها بین پرسنل حادثه دیده و بدون حادثه استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سه مولفه ویژگی های شخصیتی (مولفه توافق 23/158 F: وگشودگی به تجربه ها 6/902 F: و عصبیت 5/475 F:) پرسنل حادثه دیده و بدون حادثه از لحاظ آماری تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین رضایت شغلی درسطح معناداری 0/00، بین دو گروه حادثه دیده و بدون حادثه تفاوت دارد و رضایت شغلی پرسنل بدون حادثه بالاتر از پرسنل حادثه دیده بوده است. بین سلامت روان و مولفه های (علائم جسمانی 4/804 F:، اختلالات اضطرابی 8/652 F: ، علائم افسردگی 7/559 F: ) دوگروه حادثه دیده و بدون حادثه تفاوت معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    برنامه ریزی در راستای کنترل و بهبود فاکتورها و عوامل روانی و روانی اجتماعی همچون رضایت شغلی، ویژگی های شخصیتی و سلامت روان در محیط های کاری امری ضروری به نظر می رسد که می تواند دستیابی به سطوح بالاتر سلامت و ایمنی کارکنان را تسهیل کند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، رضایتمندی شغلی، سلامت روان، حادثه
|
  • Pezhvak Ghasemzade, Shahnaz Tabatabaei *, Amir Kavousi, Mahnaz Sareme Pages 1-11
    Background
    Attention to the workstations of the employees and their quality of work life has become increasingly important due to the increased competition in the organizations. The present study aimed to investigate the relationship between the ergonomic situation of the workstations and musculoskeletal disorders with the quality of work life and demographic variables in the administrative staff of the Tehran Municipality.
    Methods
    The present study was a descriptive and analytical one. The statistical population included a total of 600 persons, working in one of the regions in the Tehran Municipality. Of the 600 staff, a total of 255 were selected as the available sample group. The instruments consisted of the questionnaires, including the individual and occupational information, the Nordic questionnaire, the Walton Quality of work life, and the checklist of the ergonomic indices of the working environment for the administrative staff. In order to analyze the data, Student’s t-test and multiple regression analysis were used.
    Results
    In this study, the majority of the samples were females (56.9%) with a mean age of 33 years. A significant positive relationship was observed between all the ergonomic indices and the quality of work life. Significant correlations among the parameters such as age, education, sleeping at night, psychological conditions, musculoskeletal disorders of the neck, shoulder, and foot were observed simultaneously with the quality of work life. The quality of work life of an employee could be predicted through the musculoskeletal disorders and demographic variables but could not be predicted by the ergonomic indicators.
    Conclusion
    In this study, a relationship existed between the ergonomic condition of the workstations and musculoskeletal disorders with the quality of work life and demographic variables. Therefore, the physical condition and the quality of the work life of the employees would be positively affected by the improvement of the ergonomic condition of the workstations.
    Keywords: Workstations, Musculoskeletal Disorders, Quality of Work Life, Administrative Staff, Municipality
  • Mehrdad Anbarian Dr *, Fatemeh Rajabian, Mohammad Hossein Ghasemi, Rashid Heidari Moghaddam Dr Pages 12-21
    Background
    The aim of this study was to investigate the effect of the heel wedges on the electromyography activities of the selected left and right lower back muscles during load lifting.
    Methods
    A total of 17 male subjects voluntarily participated in this quasi-experimental study. The selected subjects lifted a box, weighing 10% of their body weight, above the height of their hip joint, descending as far as the thigh, parallel to the ground, and then ascending to the starting position. The above task was performed nine times in two conditions, including with and without the heel wedges. Using the ME6000 electromyography system, the activity level variables were normalized and the median frequencies of the erector spinae (ES) and the multifidus (MU) muscles were recorded. The subjects also held the box for 30 s in the standing position with stretched hands. The paired t-test was used for the data analysis.
    Results
    The results showed that during static load lifting using the heel wedge, the median frequency of the right ES muscle changed significantly (P0.05).
    Conclusion
    During such occupational tasks, a decrease in the activities of the selected lower back muscles with the heel wedge might result in a delay in the onset of muscle fatigue. The above findings might be used in the design of shoes, suitable for the work environments. However, further investigations are needed in this area in order to provide more accurate results.
    Keywords: Heel Wedge, Electromyography Activity, Load Lifting, Erector Spinae Muscles
  • Mohammad Amin Mououdi *, Mohsen Hosseini Pages 22-28
    Background
    Sitting for long periods of time is a part of the illness, which can happen in the workplace and the lack of attention to the ergonomic principles causes musculoskeletal disorders such as backache, pelvic ache, shoulder ache, elbow ache, arm ache, wrist and ankle ache, and muscle aches in the other parts of the body. The present research was carried out according to the ergonomic principles and designs, in order to design an ergonomic chair, suitable for the computer users in the monitoring room of one of the industries in the Mazandaran province.
    Methods
    The participants in this study included a total of 32 male staff from the monitoring room of one of the industries in the Mazandaran province. A total of 24 anthropometric parameters were measured from the body of each of the subjects, sitting in a vertical position on an adjustable chair, using anthropometric calipers and meters and the data were analyzed with the Excel and the Minitab statistical programs.
    Results
    The mean age of the subjects was 42.59 ±5.34 years and the 5th, 25th, 50th, 75th, 90th, and 95th percentiles of their anthropometric dimensions and Pearson's correlation coefficients were obtained to design the height, the depth, the height, and the width of the ergonomic chair. All parts of the chair had two degrees of freedom. The neck and back supports, adjustable for this type of chair were designed specifically. Also, using MIT standards, the level of seat compressibility was measured to be 4.26 cm, based on the 95th percentile weight.
    Conclusion
    Considering that other countries design and produce suitable chairs, focusing on the anthropometric characteristics of the individuals, studies, similar to this research could be recommended in the different parts of the country, in order to design and produce appropriate chairs for the physical dimensions of the people and their needs.
    Keywords: Anthropometry, Ergonomic chair, Design, Workplace
  • Yadollah Hamidi, Farshid Shamsaei, Mahdi Beglari *, Zahra Toosi, Maryam Farhadian Pages 29-35
    Background
    Focusing on the organizational conflict and the depression in the main trainers of an educational system, the faculty members are very necessary because the increased negative organizational conflicts lead to a lower public health. Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between the job depression and the organizational conflict in the faculty members.
    Methods
    The present study was a correlation type research and the statistical population included seven faculty members of the department/school/institute of medical sciences in the city of Hamedan with 244 faculty members as per the census of 2017. For the collection of the data, the Goldberg and Hiller questionnaire was used for measuring the depression and the organizational conflict inventory. Using descriptive statistics such as Pearson's correlation coefficient and regression analysis, the data were analyzed for modeling by the SPSS Statistics 24 software.
    Results
    The mean scores of the depression, the organizational conflict, the conflict with the manager, the similar degrees, and the control were 0.8, 22, 6.7, 7.4, and 7.9 respectively. The results showed a significant and positive correlation between the depression and the organizational conflict (P=0.001, r=0.42). Such correlations were also observed in the two dimensions of conflict with the others (P=0.001, r=0.62) and conflict with the control (P=0.001, r=0.43). However, no significant correlation was observed in the dimension of conflict with the manager.
    Conclusion
    The different factors of conflict studied in the society must be focused on, addressed, and improved in light of the positive and direct correlations observed between the organizational conflict and the job depression.
    Keywords: Depression, Organizational Conflict, Faculty
  • Rashid Haidari Moghadam Dr, Mohammad Babamiri Dr, Majid Motamedzade Dr, Nasrin Nouri * Pages 36-40
    Background
    The design of tools may play an important role in development of the problems related to hands and arms. The health and satisfaction of those who use these tools can be affected by the improvement of ergonomic tools. This research aims to assess the local discomfort caused by the usage of common pencils comparing to the ergonomic ones.
    Methods
    50 right-handed students (girls only) participated in this study. They wrote one paragraph using all the writing tools that were being studied in this research. At the end the comments were collected using the LPD questionnaire and were analyzed by t-test and Mann-Whitney test and SPSS version 23.
    Results
    The results of the CHQ questionnaire showed that this questionnaire could be a useful tool for assessing the comfort of using writing tools among students in the school environment. Also, the results from the LPD scale showed that this scale could be very helpful for assessing local perceived discomfort among school students. In the second part, the results of the comparison of the mean of data from the CHQ questionnaire and the LPD scale showed that there is a significant difference between the common pencils and the designed pencil for comfort and local perceived discomfort.
    Conclusion
    It was found that common pencils cause pain, pressure, inflammation and numbness in the hands and forearm and shoulder. And the use of designed ergonomic pencil will reduce the pressure and pain on the hands and shoulders.
    Keywords: Ergonomics, Writing Tools, Pencil Design, Students
  • Saeed Ilbeigi *, Aboozar Kabootari, Mohamadesmaiel Afzalpour, Hossein Farzaneh Pages 41-49
    Background
    Undesirable sit-up and deviation from desirable status is one of the factors affecting the health of students in the classroom. The purpose of this study was to evaluate the relationship between posture and musculoskeletal pain in boys 9 to 13 years old.
    Methods
    In this correlation study, the population consisted of all boy students in the primary city of Birjand. 60 students were selected as a sample group based on random-cluster method. Two video cameras were recorded 30 minutes of sitting position for every student. The anthropometric characteristics of subjects including height, weight, etc., were measured with a standard tool. The back and neck pain were collected using a modified Nordic questionnaire. Moreover, the kinovea software was used to analyze the flexion and rotation angle during sitting. The statistical calculations were applied by Kolmogorov-Smirnov normality test. The ETA correlation coefficient also was used to identify the relationship between variables. All statistical calculations performed using SPSS version 21.
    Results
    The result indicated significant relationship between bending and rotation angles with both neck and back pain (P≤0.05). Therefore it would be noticed that improper sitting can be accounted as a cause of muscle-skeletal pain in boy students based on bad postures during sitting.
    Conclusion
    According to the results, the posture of students while sitting in class is inadequate and harmful. Thus performing some intervention and education for students is recommended.
    Keywords: Elementary school students. Musculoskeletal pain, sitting posture
  • Mohammad Babamiri, Rashid Heidari Moghadam, Behnam Mohammadi *, Younes Mohammadi Pages 50-57
    Background
    The purpose of this study was to investigate the relationship between proactive personality with networking by mediating role of job satisfaction.
    Methods
    The research design in this study was a correlation model, through structural equation modeling. The target population in this study was all nurses working in public hospitals in Hamadan that 300 people of them were selected as the sample by simple random sampling. The data collection tools were Proactive Personality Scale (Bateman and Crant), Proactive Behavior Questionnaire (Networking, Ashford and Black) and Job Satisfaction Questionnaire (Brayfield & Rothe). The proposed model was evaluated using correlation and path analysis method using SPSS18 and AMOS18 software.
    Results
    Pearson correlation showed that there is a positive and significant relationship between proactive personality with job satisfaction and networking. The path analysis results support the pattern's fit with the data. The findings showed that job satisfaction mediates the relationship between proactive personality and networking.
    Conclusion
    Job satisfaction strengthens the efforts of proactive person in networking and broadens the career communication network.
    Keywords: Proactive Personality, Networking, Job Satisfaction
  • Mastooreh Sedaghat, Mohammadamir Abbasian Fard * Pages 58-65
    Background
    The aim of this study was to compare personality characteristics, job satisfaction and mental health of the personnel who experienced and didn’t experience a disaster in Zamyad Company.
    Methods
    This is a casual-comparative study. The population consisted of all company personnel in Tehran (2500). Using random sampling, 120 people were selected, of whom 60 people had already experienced an accident and 60 had never experienced one. To collect the required information the mental health questionnaires GHQ, job satisfaction and Ruth Barry field and 5-factor personality inventory (NEO-FFI) were used. For data analysis, statistical methods, measures of central tendency (ANOVA) and independent t-test and chi-square test were used to compare each variable between personnel were who injured and those who weren’t.
    Results
    Results showed that there is a significant difference among three characteristic components (agreement F: 23.158, being open to experience F: 6.902, nervousness F: 5.476) of the people who were or were not injured. There is also difference between the two groups in job satisfaction (0.000); those who had never experienced an accident were more satisfied with their jobs. The health components (physical symptoms F: 4.804, stress disorders F: 8.652, depression symptoms F: 7.559) also were significantly different between the two groups.
    Conclusion
    Planning for control and improvement of mental and psychosocial factors and factors such as job satisfaction, personality traits and mental health in the workplace seems necessary. This can achieve higher levels of health and safety for the staff.
    Keywords: Personality Characteristics, Job Satisfaction, Mental Health, Disaster