فهرست مطالب

فصلنامه علوم روانشناختی
پیاپی 65 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن امیری *، رضا پورحسین، سعید طاهریان، ثریا قیدری، مینا معصومی صفحه 7
    مشکلات حسی در دوران کودکی و شدت تاثیر این مشکلات بر والدین، تحت تاثیر عوامل بسیار زیادی قرار دارد، در این میان استفاده از وسایل و فن آوری های جدید می تواند در تعاملات خانوادگی و مشکلات روانشناختی والدین تاثیرات مهمی را بر جای گذارد. بدین سبب پژوهش حاضر به منظور بررسی و مقایسه عملکرد خانوادگی، تنیدگی های روزانه و رواندرستی والدین کودکان با کاشت حلزون و والدین کودکان ناشنوا بدون کاشت حلزون صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه والدین کودکان3 تا 10 ناشنوا و کاشت حلزون شده شهر تهران تشکیل می دادند که از آن بین تعداد 80 نفر به شیوه در دسترس به عنوان نمونه پژوهشی انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تنیدگی های روزانه سارافینو (1997)، عملکرد خانواده اپسین و همکاران (1983) و رواندرستی ریف (1980)، بود. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده های تحقیق در سطح توصیفی از میانگین، انحراف استاندارد، فراوانی و درصد فراوانی و در سطح استنباطی از آزمون تی نمونه های مستقل استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از رواندرستی و عملکرد خانوادگی بالاتر والدین کودکان ناشنوا با کاشت حلزون در مقایسه با والدین کودکان ناشنوا بدون کاشت حلزون بود (05/0P<). از دیگرسو بین این دو گروه به لحاظ متغیر مربوط به تنیدگی های روزانه تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0P>). بنابراین به نظر می رسد والدین کودکان ناشنوا با کاشت حلزون در مقایسه با والدین کودکان ناشنوا بدون کاشت حلزون مشکلات روانشناختی کمتری را تجربه می کنند اما همانند والدین کودکان ناشنوا بدون کاشت حلزون در برخورد با الزامات ناشی از کودک ناشنوا دارای تنیدگی های روزانه یکسانی می باشند.
    کلیدواژگان: ناشنوایی، کاشت حلزون، عملکرد خانوادگی، بهزیستی روانشناختی، تنیدگی
  • محمدعلی بشارت، مهسا حایری *، علی مقدم زاده صفحه 21
    اختلال سوء مصرف مواد یکی از شایع ترین و مزمن ترین اختلالاتی است که بار زیادی را بر فرد و جامعه تحمیل می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پیش بینی کنندگی ناگویی طبعی و حمایت اجتماعی ادراک شده در نتایج درمان دارویی، درمان انگیزشی و درمان ترکیبی دارویی- انگیزشی سوء مصرف مواد طراحی و اجرا گردید. روش این پژوهش توصیفی و از نمونه طرح های همبستگی است. بدین منظور 180 نفر سوء مصرف کننده مواد به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه درمان دارویی، مشاوره انگیزشی و درمان ترکیبی دارویی- انگیزشی قرار گرفتند. افراد آزمودنی پیش از درمان پرسشنامه های مربوط به مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراک شده(MSPSS-12) و مقیاس ناگویی طبعی تورنتو (TAS-20) را تکمیل کردند. پس از پایان دوره درمانی تعداد افراد باقی مانده هر گروه درمانی به ترتیب 45، 39 و 43 نفر بود. داده های پژوهش با استفاده از شاخص ها و روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل میانگین، انحراف استاندارد، همبستگی و تحلیل رگرسیون مورد بررسی قرار گرفتند. در بررسی پیش بینی پذیری نتایج درمان براساس ناگویی طبعی، نتایج حاکی از امکان پیش بینی پذیری نتایج درمان بر اساس مداخله دارویی بود و ناگویی طبعی نتایج درمان های انگیزشی و ترکیبی را پس از سه و شش ماه نتوانست پیش بینی کند ( 05/0>p). همچنین نتایج حاکی از سهیم بودن حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی نتایج هر سه درمان انگیزشی، دارویی و ترکیبی پس از سه و شش ماه بود (05/0>p). نتایج پژوهش حاضر نشان داد ناگویی طبعی و حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی نتایج درمانی سوء مصرف مواد تاثیر گذارند. توجه به این متغیرها می تواند در پیشگیری، تشخیص و درمان سوء مصرف مواد موثر باشد.
    کلیدواژگان: ناگویی طبعی، حمایت اجتماعی ادراک شده، مصاحبه انگیزشی، سوءمصرف مواد
  • محسن شکوهی یکتا، سعید اکبری زردخانه، مریم محمودی، مجتبی مهدوی صفحه 46
    محیط خانواده و برخورد والدین با نوجوان تاثیر قابل ملاحظه ای در تحول شخصیت فرد می گذارد. از جمله مشکلاتی که والدین با آن مواجه هستند، کمبود اطلاعات در مورد تغییرات تحولی طبیعی در دوره نوجوانی و کمبود اطلاعات در مورد شیوه های والدگری است؛ بنابراین وجود برنامه ای که هردوی این مولفه ها را پوشش دهد، ضروری به نظر می رسد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی برنامه مداخله ای بهبود روابط والدین و نوجوانان بر شیوه های والدگری و رابطه والد- نوجوان طراحی و اجرا گردید. مطالعه حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون تک گروهی است. گروه نمونه شامل 65 نفر از والدین دانش آموزان پیش دبستانی و دبستانی شهر تهران بود. مقیاس شیوه والدگری بامریند و سیاهه رابطه والد- فرزند پیش از مداخله و پس ازآن توسط شرکت کنندگان تکمیل شد. یافته ها حاکی از آن است که برنامه آموزش والدین تنها بر رضایت از والدگری تاثیر معناداری داشته (05/0> p) و بر سایر متغیرها اثرگذار نبوده است. خرده مقیاس رضایت از والدگری، سازه ای را در برمی گیرد که از پویایی بیشتری برخوردار است، اما پنج خرده مقیاس دیگر، احتمالا باورهای پایدارتر و عمیق تر را می سنجند که در طول زمان شکل گرفته اند و برای اینکه تغییر کنند، نیاز به زمان بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: شیوه های والدگری، تحول نوجوانی، ارتباط والد، نوجوان
  • آسیه نکونام، ثریا اعتمادی *، سعید پورنقاش تهرانی صفحه 61
    در بین بیماران قلبی مسائل روانشناختی در ارتباطات زناشویی و روابط جنسی به وفور به چشم می خورد که منجربه کاهش رضایت جنسی می شود. یکی از راه های بهبودی استفاده از درمان های روانشناختی است؛ در بین درمان های روانشناختی، خانواده درمانی هیجان مدار یکی از مداخله هایی است که برروی روابط زوجین و هیجانات تمرکز می کند. هدف از پژوهش حاضر اثربخشی رویکرد زوج درمانی هیجان مدار بر بهبود تنیدگی زناشویی و رضایت جنسی بیماران قلبی بای پس عروق کرونر بود. پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با حجم نمونه 300 نفر به صورت هدفمند از بین بیماران CABG شده که برای شرکت در برنامه بازتوانی به بیمارستان قلب تهران مراجعه کرده بودند، انتخاب و در دو گروه گواه و آزمایش جایگزین شدند. گروه آزمایش در هشت جلسه گروهی مورد آموزش قرار گرفتند. داده ها با پرسشنامه رضایت جنسی هادسون و تنیدگی زناشویی استکهلم تهران در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون جمع آوری و با نرم افزار SPSS-24 و آزمون های تی مستقل، تی زوجی، آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های گروه آزمایش و گواه تفاوت معناداری در سطح (05/0P<) رانشان داد. این بدان معناست که مداخله خانواده درمانگری متمرکز بر هیجان درگروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل منجر به افزایش رضایت جنسی وکاهش تنیدگی گردید.
    کلیدواژگان: هیجان محور، رضایت جنسی، تنیدگی زناشویی، بیماران قلبی عروقی
  • صغری مدحی، محمود نجفی * صفحه 78
    سالمندی یکی از دوره های زندگی بشر است که امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و خدمات بهداشتی افراد بیشتری می توانند این دوره را تجربه کنند، بنابراین توجه به رواندرستی وکیفیت زندگی این افراد از حقایق انکار ناپذیر جوامع امروزی است. مساله پژوهش حاضر این است که آیا بین رواندرستی معنوی و امید با کیفیت زندگی و شادکامی در سالمندان رابطه وجود دارد؟ لذا هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین رواندرستی معنوی و امید با کیفیت زندگی و شادکامی در سالمندان شهر تهران بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه این پژوهش شامل 263 نفر از افراد سالمند (113 مرد و 130 زن) بود که بر اساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه های رواندرستی معنوی (پالوتزیان و الیسون، 1982)، امید (اشنایدر و همکاران، 1991)، کیفیت زندگی (سازمان جهانی بهداشت، 2001) و شادزیستی آکسفورد (آرگیل و لو، 1989) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین رواندرستی معنوی و امید با کیفیت زندگی و شادزیستی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (01/0P<). تحلیل رگرسیون نشان داد که رواندرستی معنوی و امید می توانند کیفیت زندگی و شادزیستی را در سالمندان پیش بینی کنند (01/0P<). به این معنا که افرادی که از رواندرستی معنوی و امید بالاتری برخوردار بودند کیفیت زندگی و شادزیستی بهتری را تجربه می کردند.
    کلیدواژگان: رواندرستی معنوی، امید، کیفیت زندگی، شادکامی، سالمند
  • سارا هاشمی *، اکبر نیک پژوه صفحه 95
    تحقیقات نشان می دهد بیماری عروق کرونر قلب، از علت های اصلی مرگ و ناتوانی در دنیاست که کارآمدی مفید افراد را کاهش می دهد. با توجه به پیشینه، عوامل روانشناختی می تواند بسیاری از وجوه زندگی و ارتباطات بیماران را دگرگون سازد. بنابراین آیا بکارگیری مداخلات روانشناختی در جهت تعدیل و بهبود اثرات بیماری در زندگی بیماران موثر است؟ هدف از این تحقیق، اثربخشی درمانگری فراشناختی بر الگوهای ارتباطی زوجین در بیماران مبتلا به انسداد عروق کرونر می باشد.
    پژوهش در قالب طرح نیمه آزمایشی (پیش آزمون و پس آزمون و با گروه گواه) انجام گردیده، نمونه مورد نظر متشکل از 30 بیمار مبتلا به انسداد عروق کرونر به صورت در دسترس از میان بیماران مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی انتخاب و پس از تقسیم به دو گروه آزمایش و گواه به صورت تصادفی در پژوهش حاضر شدند. پس از پاسخگویی به سوالات پرسشنامه الگوهای ارتباطی زوجین کریستنسن و سالاوی (1990)، گروه آزمایش در 8 جلسه هفتگی و 2 ساعته مداخله فراشناختی شرکت کردند. افراد گروه گواه در این مداخله شرکت نکردند. نتایج حاکی از تاثیر معنادار به کارگیری رویکرد فراشناختی در بهبود الگوهای ارتباطی زوجین (میزان معناداری 001/0) بود. به این معنی که آموزش رویکرد فراشناختی منجربه بهبود الگوهای ارتباطی زوجین در گروه آزمایش گردید.
    کلیدواژگان: درمانگری فراشناختی، الگوهای ارتباطی زوجین، انسداد عروق کرونر
  • نسترن شایگان فر *، رویا کوچک انتظار، مهدیه صالحی صفحه 112
    مشخص شده است که میزان سطح تحصیلات والدین برسلامت یا عدم سلامت روانی افراد موثر است و نشان می دهد که بین سطح تحصیلات والدین، سطح تحصیلی فرزندان و بروز علائم روانی ارتباط وجود دارد. مساله اصلی پژوهش حاضر بررسی جامع سلامت روانی کودکان با توجه به سطوح تحصیلی مختلف بود. هدف پژوهش حاضر مقایسه سلامت روانی کودکان بر اساس سطح تحصیلات والدین بود. روش پژوهش توصیفی و علی- مقایسه ای و جامعه آماری دانش آموزان دختر پایه دوم ابتدایی منطقه 9 بودند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتک مرحله ای تعداد 250 نفر انتخاب شدند. این کودکان با آزمون های بهداشت روانی (MHC: کومار، 1992) بررسی شدند. سطح تحصیلات والدین از زیر دیپلم تا دکتری بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس کروسکال والیس تحلیل گردید. نتایج حاصل در مورد تاثیر تحصیلات والدین بر روی بهداشت روانی کودکان معنادار بود (001/0(P=. یافته ها نشان دهنده رابطه قوی بین سطح تحصیلات والدین و بهداشت روانی کودکان بود.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، سطح تحصیلات
  • محمدرضا شعیری *، نفیسه هادئی صفحه 124
    با وجود اینکه آزمون رورشاخ یکی از مشهورترین آزمون های فرافکن جهان است و پژوهش های متعددی را در گستره مقایسه ها و هنجارها در گروه های سنی بالینی و غیربالینی در کشورهای مختلف به خود اختصاص داده است و با توجه به نقش جنسیت، فرهنگ و وجود هنجارهای لازم برای همه سنین در یک جامعه، پژوهش حاضر پیرو تحقیقات محدود این آزمون در ایران و بر روی کودکان 12 ساله انجام شده است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین چگونگی نتایج نمونه های غیربالینی 12 ساله ایرانی در لوح های مختلف رورشاخ و مقایسه نتایج مذکور با یافته های نمونه های غیربالینی و غیرایرانی (اکسنر، 2003 ) در مورد آزمون رورشاخ در سنین مشابه بوده است. برای دست یابی به هدف یاد شده، 99 کودک 12 ساله که در پایه ششم مقطع ابتدایی مشغول به تحصیل بودند از 5 منطقه آموزش و پرورش شهر تهران (شمال، جنوب، شرق، غرب، مرکز) انتخاب شده و توسط آزمون رورشاخ مورد آزمایش قرارگرفته اند. بعد از اجرای آزمون رورشاخ، نتایج حاصل از آن با استفاده از آزمون t دو گروه مستقل مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین نمونه ایرانی و نمونه اکسنر (2003) تفاوت قابل ملاحظه ای در برخی متغیرهای گستره، محتوا، تعیین کننده، کیفیت تحولی و کیفیت شکل و پاسخ های رایج وجود دارد ( 05/0>p و 01/0>p).
    کلیدواژگان: فرافکنی، آزمون رورشاخ، نظام جامع، دانش آموز، 12 ساله
  • محمود محبی، حسن غرایاق زندی، نوری نظری طبا *، سحر زارعی صفحه 139
    نستوهی از مهم ترین ویژگی های روانشناختی موثر بر موفقیت ورزشکاران است. یکی از مسائل بسیار مهم درک عوامل موثر برآن است، به نظر می رسد از راهکارهای توسعه این ویژگی توجه به معیارهای تعیین شده است. از این رو مسئله پژوهش حاضر بررسی رابطه بین نهایی خواهی رقابتی و نستوهی در رزمی کاران نخبه بود، طرح این پژوهش همبستگی و جامعه آماری آن کلیه رزمی کاران ایرانی حاضر در اردوهای تیم ملی بود، نمونه پژوهش 132 ورزشکار بودند که به روش تصادفی انتخاب شدند و مقیاس های نهایی خواهی استوبر و همکاران (2007) و نستوهی شیرد و همکاران (2009) را تکمیل نمودند. داده ها از طریق آزمون های آماری همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آنوا تحلیل شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که نهایی خواهی با نستوهی رابطه معناداری دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد ابعاد نهایی خواهی مثبت و منفی به ترتیب به صورت مثبت و منفی در مجموع 34 درصد از تغییرات نستوهی را پیش بینی می کند. نتایج آنوا نشان داد که مردان نسبت به زنان به طور معناداری از نهایی خواهی مثبت تری و نستوهی بالاتری برخوردارند (01/0≥P). در کل، ابعاد نهایی خواهی می توانند هدف مفیدی به منظور پی ریزی برنامه های آموزشی نستوهی رزمی کاران و هم چنین برای استعدادیابی در آن ها مورد توجه قرار گیرد. همچنین نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین نهایی خواهی مثبت و منفی با نستوهی به ترتیب ارتباط مثبت و منفی معناداری (01/0p<) وجود دارد. این بدان معناست که ورزشکارانی که دارای ویژگی نهایی خواهی منفی می باشند، نستوهی کمتری دارند.
    کلیدواژگان: اهمیت به اشتباه، رزمی کاران نخبه، نهایی خواهی، معیارهای شخصی، نستوهی
|
  • M. Amiri *, R. Pourhosein, S. Taherian, S. Gheydari, M. Massomi Page 7
    Sensory problems during childhood and the severity of the effects of these sensory problems on parents are affected by many factors, among which the children use of new techniques and technologies can have an important impact on parent's interactions and psychological problems to the so This study aimed comparison family functioning, psychological well-being and daily stresses to parents with cochlear implant children and parent with deaf children. The research method was causal-comparative study. To do so, 80 parents of children with cochlear implant and parents with deaf children were selected using at-hand sampling. Both groups filled out family assessment device (FAD) (1983), sarafino daily stresses scale (1997) and psychological well-being ryff (1980). Independent sampling t test was used for analyzing data. The results showed psychological well-being and family functioning higher in parents children’s with cochlear implant in comparison with mothers of deaf children (P
    Keywords: deafness, cochlear implant, family functioning, psychological well, being, stress
  • M.A. Besharat, M. Hayeri, A. Moghadamzade Page 21
    Substance use disorder is one of the most common and chronic disorders that causes a great burden for the patient and the society. The aim of present study was to examine the predicting role of alexithymia and perceived social support in medicinal, motivational and combined (medicinal-motivational) treatment of substance use disorder. One hundred and eighty substance abuser was selected conveniencely and was assigned to three groups of medicinal, motivational and combined (medicinal-motivational) treatment randomly. Participants were asked to complete The Multidimensional Scale of Perceived Social Support (PSSS-12) and Toronto alexithymia scale (TAS-20) before treatment. After treatment forty five, thirty nine and forty five participants was remain in each groups, respectively.Method of the both descriptive and inferential statistics including means, standard deviations, correlation and regression analysis. Result show that alexithymia can predict medicinal treatment whereas cannot predict motivational and combined treatment after three and six months. Also perceived social support can predict medicinal, motivational and combined (medicinal-motivational) treatment after three and six months. Considering these variable can be effective in preventing, diagnosis and treatment of addiction.
    Keywords: alexithymia, perceived social support, motivational interview, substance abuse
  • M. Shokoohi-Yekta, S. Akbari Zardkhaneh, M. Mahmoodi, M. Mahdavi Page 46
    Family environment and parenting style has a great effect on personality development. Lack of information about adolescents’ development and parenting styles are challenges that parents encounter in their life, so a program including these two components is necessary. This study aims to examine the effect of an intervention program for improving the parent-adolescent relationship in improving the parent-youth relationship and parenting styles. The present study is a quasi-experimental design with the pre-post design. The sample includes 65 parents of preschool and primary school students in Tehran. The effectiveness of these workshops was evaluated by using Baumrind’s Parenting Style Scale and the Parent-Child Relationship Inventory. Results showed that in general intervention program for improving parent-adolescent relationship had a significant effect on parenting satisfaction, but not on other subscales (p
    Keywords: Parenting styles, adolescence development, parent, child relationship
  • A. Nekonam, S. Etemadi *, S. Pornaghash Tehrani Page 61
    In cardiac patients, psychological issues in marital and sexual relationships are abundantly leading to reduced sexual satisfaction. One of the ways to heal isto use psychological treatments; among psychological therapies, family therapy is an excitement ofone ofthe interventions that focuses on couple's relationships and emotions.
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of theEmotion-centered Family Therapy improving marital satisfaction andsexual satisfaction ofcoronary artery bypass graft. Asemi-experimental study with a sample size of 300 people was selected from among CABG patients who were referred to the Tehran Heart Hospital for rehabilitation program and were replaced intwo groups of control and test.
    Theexperimental group was trained in eight group session. Data were collected byHudson Sexual Satisfaction Questionnaire and Marital Stress Questionnaire inStockholm, Tehran, intwo stages of pre-test and post-test. Data were analyzed using SPSS-24 software, independent t-test, paired t-test, descriptive statistics and covariance analysis. The findings ofthe experimental and control groups showed a significant difference inthe level (P
    Keywords: family therapy, sexual satisfaction, marital tension, cardiovascular patients
  • S. Madhi, M. Najafi * Page 78
    Elderly is one of the periods of human life that today many people can experience this period due to the advancement of technology and health services, Therefore, attention to the well-being and quality of life of these people is one of the undeniable truths of today's societies. The present research problem is whether, is there a relationship between spiritual well-being and hope with quality of life and happiness in elderly people? Therefore, the purpose of this study was to investigate the relationship between spiritual well-being and hope with quality of life and happiness in the elderly in Tehran. The research method was correlation which is categorized as descriptive research methods. The sample included 263 elderly people (113 males and 130 females) that selected by convenience sampling. in this research spiritual well-being (Paloutzian and Ellison 1982), Hope (Snyder and et al, 1991), quality of life (World health organization, 2001) and Oxford Happiness (Argyle and Lu, 1989) questionnaires administered among selected samples. Data were analyzed using Pearson correlation and regression. The results showed there was a significant and positive relationship between Spiritual well-being and hope with quality of life and happiness (P
    Keywords: Spiritual well, being, Hope, Quality of life, Happiness, Elder
  • S. Hashemi *, A. Nikpajooh Page 95
    Research shows that coronary heart disease is one of the main couses of death and disability in the world which reduces the useful efficacy of people. According to the background mental factors can affect on many aspects of life. Therefore if applying psychological interventions to adjust and improve the restrictions imposed into the lives of patients is essential? This study evaluates the efficacy of meta cognitive therapy on patients with coronary heart disease (CHD) in a semi- experimental design with control and experimental group and consists of pre and post testing. 30 members of Rajayi hospital were selected through convenience sampling and were divided into control and experimental groups by accident. After responding to couple communication patterns questionnaire, experimental group received intervention for 8 sessions about 2 hours every week. Control group did not receive any psychological therapy. The results show that this intervention has improved couple communication patterns significantly (0.001) among CHD patients. This means that training meta cognitive approach led to improvement of couple communication patterns in experimental group.
    Keywords: meta cognitive therapy, couple communication patterns, coronary heart disease
  • N. Shayegan Far *, R. Koochak Entezar, M. Salehi Page 112
    It has been determined that the level of parental education affects the health of people or the lack of mental health of individuals, and suggests that there is a correlation between the level of education of parents, the educational level of children and the occurrence of psychological symptoms. The main problem of the present study is a comprehensive investigation of the children mental health based on the level of parent's education. The current study aimed to compare mental health based on the level of parent's education. The research method is descriptive and causal-comparative with the statistical population comprising 2nd-grade elementary school girls studying at district 9 out of whom 250 students were selected using the one-step cluster random sampling method. These children were compared with their parents by means of (M.H.C: Kumar, 1992). Parent's education varied from less-than-secondary to doctoral levels. The data were analyzed using Kruskal-Wallis variance analysis. The results suggest that the impact of parent's education on children's mental health is significant (P=0/001). The findings indicated a strong correlation between the level of parent’s education and the mental health of children.
    Keywords: mental health, level of education
  • M.R. Shairi *, N. Hadei Page 124
    Despite the fact that the Rorschach test is one of the most popular projection test in the world, and it has devoted a number of studies to the range of comparisons and norms in the clinical and non-clinical age groups in different countries, and given the role of gender, culture and the existence of the necessary norms For all ages in a population, this research has been conducted following limited researches in Iran and on 12 year-old children.The purpose of this study was to determine the results of 12-year-old Iranian non-clinical samples in different tablets of Rorschach and compare the results with the findings of non-clinical and non-Iranian samples (Exner, 2003) about the Rorschach test in similar ages. To achieve the mentioned goal 99 children of 12 years old who were studying at the sixth grade of elementary school were selected from the 5 educational and training districts of Tehran (North, South, East, West, and Center) and examined by Rorschach test. The results of this research were analyzed by independent t-test after performing Rorschach test. The results show that there is a significant difference between the Iranian sample and the sample of Exner (2003) in some of the variables of location, determinant, content, popular responses, DQ, FQ. For example, in the variables of the location, w's responses, which show good combination and abstraction, were lower in Iranian children and Dd's responses that show minority in Iranian children were higher than the Exner sample (2003). That, cultural differences can be considered as one of the factors affecting it.
    Keywords: projection, rorschach test, exner's comprehensive system, student, 12 years, old
  • M. Mohebi, H. Gharayagh Zandi, N. Nazaritab *, S. Zarei Page 139
    Mental toughness is one of the most important psychological characteristics that have large impact on athlete’s success. One of the most important issues is to understand factors that affect it; it seems that paying attention to determined standards is one of the ways to develop this characteristic. Thus, the purpose of present study was to investigate the relationship between competive perfectionism and mental toughness in elite martial arts. Present research method was correlational. Statistic population was included all of martial arts that were in the national team camps and 132 athletes selected based on random sampling, and completed the Scals of mental toughness sheard et al (2009) and perfectionism Stoeber et al (2007). The data was analyzed by Pearson correlation, multiple regressions and anova. Pearson correlation showed a significant relationship between perfectionism and mental toughness. Regression analysis showed that positive and negative perfectionism dimensions predict 34 percent of mental toughness variance altogether. Also results of Anova test showed that men relative to femail had significantly higher mental toughness and more positive perfectionism (P≤ 0.01). Generally, results showed that perfectionism dimensions can be a useful procedure for martial arts talent identification and also to founding mental toughness educational programs for them. The results of Pearson correlation showed that there is a significant positive and negative correlation between the that positive and negative perfectionism and mental toughness (p
    Keywords: Concern over Mistake, Elite Martial Arts, Perfectionism, Personal standards, Mental Toughness