فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 104، خرداد 1397)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 104، خرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا ولیان، ماریا کلهر، دائم روشنی، محمد فتحی * صفحات 149-155
    پیش زمینه و هدف
    تامین آسایش جزء اساسی مراقبت های پرستاری و اصلی ترین خواسته بیماران در زمان بستری در بیمارستان است. لذا این پژوهش با هدف تعیین وضعیت موجود و مورد انتظار در تامین آسایش بیماران بستری در بخش های همودیالیز انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی مقایسه ای بود که در آن 290 بیمار همودیالیزی در بیمارستان های شهرستانهای مختلف استان کردستان که ساختار فیزیکی بخش ها، تجهیزات پزشکی، ویژگی بیماران و مسائل فرهنگی آنان تا حد زیادی شبیه هم بودند در سال 1395 مورد بررسی قرار گرفتند. جهت گردآوری داده ها از فرم دموگرافیک و پرسشنامه کالکابا استفاده شد که شامل دو قسمت وضعیت موجود و مورد انتظار آسایش بود. داده ها بعد از روای و پایایی پرسشنامه جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 21 انجام شد.
    یافته ها
    نمونه های شرکت کننده در پژوهش حاضر معتقد بودند که بهترین وضعیت تامین آسایش موجود، در حیطه ی روانی- معنوی (63/33) و سپس فرهنگی – اجتماعی (23/29) می باشد و ضعیف ترین حالت در حیطه ی محیطی (82/21) بوده است. بیشترین انتظار بیماران در تامین آسایش در حیطه ی روانی – معنوی (50/37) و کمترین انتظار را در حیطه ی محیطی (70/25) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که بیماران کمترین آسایش را در حیطه ی محیطی داشتند و بیشترین انتظار را در حیطه روانی - معنوی داشتند بنابر این توصیه می شود که پرستاران بخش همودیالیز در ارائه آسایش محیطی و مراقبت فیزیکی و روانی- معنوی توجه بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: آسایش، وضعیت موجود، وضعیت مورد انتظار، همودیالیز
  • سهیلا ربیعی پور، عاطفه یاس * صفحات 156-163
    پیش زمینه و هدف
    پذیرش نقش پدری در دوران پس از تولد نوزاد با تغییراتی در خلق وخوی پدران همراه است که می تواند منجر به بروز افسردگی در آنان گردد. مطالعه حاضر باهدف تعیین فراوانی و عوامل موثر بر افسردگی پس از تولد نوزاد در پدران طراحی و اجرا شد.
    موارد و
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی آینده نگر می باشد که در سال 1395 بر روی 160 نفر از پدران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه از 6 تا 8 هفته قبل از تولد نوزاد تا 6 تا 8 هفته بعد از تولد نوزاد اجرا شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه افسردگی ادینبورگ و پرسشنامه محقق ساخته ی، عوامل موثر بر افسردگی پدران استفاده شد. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار spss19 و آزمون های آمار توصیفی و تحلیلی استفاده شد و P<0. 05 معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 1/16 درصد از پدران 6 تا 8 هفته پس از تولد کودک نمره 12 و بالاتر از آن را کسب کردند. (حداکثر نمره 30 می باشد و نمره بیشتر مساوی 12 به عنوان افسرده شناخته می شود) آنالیز داده ها در زمینه عوامل موثر بر افسردگی پس از تولد نوزاد نشان داد که، حاملگی ناخواسته (002/0P=)، عدم دریافت حمایت اجتماعی (024/0(P=، افسردگی همسر (004/P=0)، وضعیت اشتغال مرد (026/0P=)، اشتغال زن باردار (015/0 P=) و وضعیت اقتصادی (000/0P=) با افسردگی پدران ارتباط معنی دار دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به آمار قابل توجه افسردگی پس از تولد نوزاد در پدران توجه به بحث سلامت روان آن ها در دوره بعد از تولد نوزاد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: افسردگی بعد از تولد نوزاد، پدران، افسردگی بعد از زایمان
  • سعید قرچه *، عبادالله احمدی صفحات 164-170
    پیش زمینه و هدف
    منابع انسانی ستون فقرات هر نظام سلامت محسوب می شوند و وجود کیفیت زندگی کاری مطلوب در سازمان های بهداشتی عامل بسیار مهمی جهت حفظ و نگهداری کارکنان با انگیزه، ماهر و با کیفیت می باشد. لذا هدف پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت زندگی کاری پرستاران از طریق عدالت سازمانی و ابعاد آن بود.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر، پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه پرستاران بیمارستان های شیراز بودند که در سال 1395 در این بیمارستان ها مشغول به خدمت بودند. نمونه پژوهش حاضر شامل 192 پرستار، که به شیوه ی تصادفی چندمرحله ای انتخاب گردیدند. پس از انتخاب نمونه پرسشنامه عدالت سازمانی و پرسشنامه ی کیفیت زندگی کاری والتون (1973) در بین پرستاران توزیع گردید. تحلیل داده ها با روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کیفیت زندگی با تمامی ابعاد عدالت سازمانی شامل عدالت توزیعی (71/0r=)، رویه ای (30/0r=) و مراوده ای (24/0r=) رابطه مثبت معنی دار دارد. همچنین از بین ابعاد عدالت سازمانی، عدالت توزیعی 50 درصد از تغییرات کیفیت زندگی پرستاران را تبیین نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر گویای تاثیر عدالت سازمانی توزیعی بر کیفیت زندگی کاری پرستاران می باشد. لذا به مسئولین بیمارستان ها توصیه می گردد، شرایط برقراری عدالت سازمان به ویژه عدالت توزیعی را در بیمارستان برقرار سازند.
    کلیدواژگان: پرستاران، عدالت سازمانی، کیفیت زندگی کاری
  • محمد جبراییلی *، مرتضی متذکر، شهلا فزونخواه، شهره افشار یاوری، زهرا زارع صفحات 171-176
    پیش زمینه و هدف
    یکی از راهبردهای آموزشی نوین که نقش مهمی در ارتقای فرایندهای آموزشی دارد، تکنیک نقشه ذهنی است که می تواند مهارت های تفکر و حل مسئله را افزایش دهد. در حقیقت نقشه ذهنی با استفاده از تصاویر، رنگ ها، ارتباطات، نمایش ساختارمند و کلی مفاهیم، ذهن را تحریک به خلاقیت و تفکر می کند. یکی از بهترین نرم افزارهای نقشه ذهنی که قابلیت استفاده بالایی دارد Freeplane بوده که بسیار کاربرپسند و قابل استفاده می باشد. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی تاثیر استفاده از نرم افزار ترسیم نقشه ذهنی Freeplane) ) در ارتقای مهارت حل مسئله دانشجویان می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به روش ترکیبی (کمی و کیفی) در دو مرحله متوالی انجام شد. در بخش مطالعه کمی جامعه پژوهش شامل 24 نفر از دانشجویان فناوری اطلاعات سلامت ترم 7 دانشگاه علوم پزشکی ارومیه می باشند که به طور کاملا تصادفی به دو گروه مورد-شاهد تقسیم شده به گروه مورد آموزش های لازم جهت کار با نرم افزار Freeplane ارائه گردید. در دوره کارآموزی از هر دو گروه خواسته شد تا راهکارهای مناسب جهت حل مشکلات بخش فناوری اطلاعات سلامت بیمارستان ها ارائه دهند. برای هریک از پروژه های دانشجویی، نمره ای اختصاص یافت. میانگین نمرات هر دو گروه با استفاده از آزمون آماری t مستقل مقایسه گردید. در بخش مطالعه کیفی با استفاده از روش مصاحبه نیم ساختاریافته، درک دانشجویانی از تاثیر نقشه ذهنی بر مهارت حل مسئله ارزیابی شده و تجزیه وتحلیل داده ها نیز از طریق تحلیل محتوا انجام یافت.
    یافته ها
    میانگین نمرات در گروه مورد 68/1±33/18 و در گروه شاهد 05/2±62/15 به دست آمد نتایج آزمون آماری t مستقل نشان داد که اختلاف معنی داری در مقایسه میانگین نمرات هر دو گروه وجود دارد (p < 0.05). همچنین دانشجویان معتقد بودند که نرم افزار نقشه ذهنی باعث درک بهتر مسئله، خلاقیت، افزایش مهارت حل مسئله و تمرکز در یادگیری می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نیاز حیاتی دانشجویان علوم پزشکی به یادگیری مهارت حل مسئله برای تصمیم گیری مناسب و حل مشکلات پیچیده، استفاده از قابلیت های موجود در تکنیک نقشه ذهنی در آموزش پزشکی می تواند مفید باشد. لذا پیشنهاد می شود جهت توسعه استفاده از تکنیک نقشه ذهنی و نرم افزارهای آن، آموزش های لازم ارائه گردد تا موجب ارتقای مهارت های حل مسئله و تفکر خلاق در دانشجویان شود.
    کلیدواژگان: نقشه ذهنی، نرم افزار Freeplane، مهارت حل مسئله، آموزش پزشکی
  • آرزو کیانی *، سحر کیانی، رضا مختاری، نسیم شیرمحمدی صفحات 177-187
    پیش زمینه و هدف
    هوش هیجانی به عنوان یک مولفه تاثیرگذار در بحث روابط بین افراد مطرح می باشد. دانشجویانی که از توانایی های هیجانی مناسبی در دانشگاه برخوردار نیستند با مسائل انضباطی بیشتری مواجه می گردند و ممکن است رفتارهای انحرافی بیشتری از آن ها سر بزند. مهارت هیجانی می تواند مولفه های مختلفی را شامل شود که از مهم ترین آن ها می توان به تنظیم هیجانی، هوش هیجانی و خلاقیت هیجانی اشاره نمود. هدف از تحقیق حاضر بررسی رفتارهای استرس زا و رابطه آن با مولفه های هوش هیجانی، خلاقیت هیجانی دشواری در تنظیم هیجانی دانشجویان است.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. در این مطالعه 396 نفر(172زن، 224مرد) از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه اینسبتی (ابتدا خوشه بندی شده و سپس متناسب با حجم هر خوشه نمونه موردنظر انتخاب شده است) انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه رفتارهای استرس زا، پرسشنامه دشواری در تنظیم هیجان، پرسشنامه هوش هیجانی شاته و پرسشنامه خلاقیت هیجانی آوریل مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد رفتارهای استرس زا با دشواری در تنظیم هیجان (بتا = 246/0) رابطه مثبت و معناداری و با هوش هیجانی و خلاقیت هیجانی رابطه معنادار و منفی دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج می توان بیان داشت مولفه های هوش هیجانی، خلاقیت هیجانی و دشواری در تنظیم هیجانی در پردازش اطلاعات هیجانی افراد موثر بوده و ادراک، تعاملات و رویارویی آن ها با فضای آموزشی را تحت تاثیر قرار می دهند. توانایی بالا در این مولفه ها سبب سازگاری و توانایی پایین در آن ها سبب افزایش رفتارهای استرس زا و ناسازگارانه می شود.
    کلیدواژگان: رفتارهای استرس زا، هوش هیجانی، خلاقیت هیجانی، دشواری در تنظیم هیجانی
  • عیسی جعفری *، رسول حشمتی، رامین فغانی، معصومه تنگستانی صفحات 188-197
    پیش زمینه و هدف
    بررسی متغیرهای روان شناختی مرتبط با فرسودگی شغلی پرستاران به علت استرس زا بودن حرفه پرستاری دارای اهمیت است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه خودکارآمدی، تاب آوری و عمل به باورهای دینی با فرسودگی شغلی در پرستاران بود.
    مواد و
    روش
    جامعه آماری پژوهش عبارت بود از کلیه پرستاران مرد و زن مشغول به خدمت در بیمارستان های طالقانی، بقیه الله (عج) و امام خمینی شهر تهران در سال 1393 که از این جامعه نمونه ای به حجم 180 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه عمل به باورهای دینی (معبد)، مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون ((CD-RIS، مقیاس خودکارآمدی شرر (GSE) و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (MBI) استفاده شد.
    یافته ها
    داده ها با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که بین خودکارآمدی با فرسودگی شغلی (45/0-=r، 001/0>p)، تاب آوری با فرسودگی شغلی (44/0-=r، 001/0>p) و عمل به باورهای دینی با فرسودگی شغلی (32/0-=r، 001/0>p) رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج آزمون تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای عمل به باورهای دینی، تاب آوری و خودکارآمدی روی هم رفته قادر به تبیین 55 درصد از واریانس فرسودگی شغلی می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود متخصصین سلامت روان و مدیران دخیل در این حوزه جهت کاهش فرسودگی شغلی پرستاران بر نقش عمل به باورهای دینی، تاب آوری و خودکارآمدی توجه کنند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، تاب آوری، عمل به باورهای دینی، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • میلاد دریکوند، نسرین ایمانی فر* صفحات 198-206
    پیش زمینه و هدف
    خطای دارویی یکی از شایع ترین خطاهای پزشکی است که می تواند منجر به خطر انداختن ایمنی بیماران شود. مطالعه حاضر به منظور تعیین ارتباط هوش معنوی و دیدگاه پرستاران درباره گزارش دهی خطاهای دارویی در بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد در سال 1396 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر بر روی 298 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر خرم آباد در سال 1396 با حداقل مدرک کارشناسی و حداقل سابقه بالینی یک سال که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند، انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه خوداظهاری هوش معنوی کینگ و پرسشنامه اصلاح شده خطای دارویی گلدستون بوده است. پس از جمع آوری اطلاعات داده ها توسط نرم افزار spss v. 21 با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 294 شرکت کننده در این پژوهش 3/64 درصد زن (189 نفر) و 7/35 درصد مرد (105 نفر) بودند. 69.04 درصد شرکت کنندگان مرتکب خطای دارویی شده بودند که از این تعداد 52.2 درصد آن را گزارش کرده بودند. میانگین نمره هوش معنوی پرستاران 16.78±71.31 بود. در بررسی ارتباط هوش معنوی با ترس از گزارش دهی مشاهده شد که میانگین نمره افراد با جواب بله و خیر با یکدیگر تفاوت معنی داری داشت (p=0.001).
    بحث و نتیجه گیری
    نمره هوش معنوی پرستارانی که خطای دارویی خود را گزارش کرده بودند بیشتر از پرستارانی بود که خطای دارویی خود را گزارش نکرده بودند. با ارتقای هوش معنوی می توان عوارض ناشی از عدم گزارش دهی خطاهای دارویی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: خطای دارویی، هوش معنوی، پرستاران بالینی، دیدگاه پرستاران، گزارش دهی
  • مرضیه نادی زاده *، نادر منیرپور، سعید راسخی دهکردی صفحات 207-217
    پیش زمینه و هدف
    عملکرد جنسی هنجار در دوران بارداری از نکات مهم در تکامل زناشویی است لذا این پژوهش جهت بررسی اثربخشی آموزش عملکرد جنسی بر میزان افزایش رضایتمندی جنسی زوجین در دوران بارداری انجام شده است.
    مواد و روش کار
    در مطالعه مداخله ای 40 زن باردار، به روش تصادفی، با رعایت ملاک های ورود و خروج، و با تایید حداقل سن بارداری 10، و حداکثر 15 هفته بارداری، با سونوگرافی وارد پژوهش شدند. سپس در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. پس از اندازه گیری عملکرد جنسی با پرسش نامه FSFI و ASEX (تجارب و رضایت مندی جنسی) برنامه آموزشی شامل: آناتومی، فیزیولوژی، نحوه فعالیت جنسی در زوجین برای گروه مداخله اجرا شد. ارزیابی یک و دو ماه بعد (سه دوره) با همان پرسش نامه ها انجام گردید. نتایج در سطح کم تر از 05/0 معنی دار تعریف شدند. جهت بررسی نتایج آماری پژوهش حاضر، از تحلیل واریانس، آزمون آماری T و اندازه گیری مکرر استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین عملکرد جنسی قبل از مداخله آموزشی در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت، در ارزیابی اولیه بعد از آموزش، نمره کل رضایت مندی جنسی در گروه آزمایش بیشتر از گروه کنترل شد، که ازنظر آماری معنی دار بود. در ارزیابی حوزه های FSFI میزان اختلال در رضایت، برانگیختگی، رطوبت و میل جنسی در گروه مداخله کم تر از گروه کنترل بود، این اختلاف معنی دار بود. اما در ASEX این تفاوت معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد، آموزش عملکرد جنسی در افزایش رضایتمندی جنسی در بارداری اثربخش است.
    کلیدواژگان: اختلالات جنسی، رضایت مندی جنسی، عملکرد جنسی، پرسش نامه FSFI، پرسش نامه ASEX
|
  • Marya Kalhor, Daem Roshani, Mohammad Fathi * Pages 149-155
    Background and Aims
    The provision of comfort is an essential part of nursing care and the main desire of patients during hospital admission. This study was conducted to determine the current and expected status of patient comfort in hemodialysis patients.
    Materials and Methods
    This study was descriptive-comparative. 290 hemodialysis patients were selected in hospitals affiliated to Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran, 2016. Data were collected using a demographic form and Kolkaba questionnaire, which included two parts of the existing and expected condition of comfort. Data were collected after the validity and reliability of the questionnaire. Data were analyzed using SPSS 21 software
    Results
    The participants believed that the best current status of affairs was in domains of mental-spiritual (33.63) and then socio-cultural (29.23), and the weakest in the domain of environment (21.82). Patients had the highest expectations in providing psychological-spiritual (37.5) and minimal excitement in the environment (25.7).
    Conclusion
    The results of this study showed that patients had the lowest level of comfort in the environmental field and were most expected to maintain comfort in the spiritual domain. Therefore, it is recommended that nurses of the hemodialysis department pay more attention to providing environmental comfort and physical and mental-spiritual care.
    Keywords: Comfort, Comfort status, Expected comfort condition, Hemodialysis
  • Soheila Rabiepoor, Atefeh Yas * Pages 156-163
    Background and Aims
    birth and acceptance of the role of fathers in the days after birth, along with are changes in the mood of fathers. These changes can lead to depression after the birth. This study was aimed to determine the prevalence and risk factors of depression after the baby.
    Materials and Methods
    the present study is a longitudinal study that was conducted in 2016 on 160 fathers referred to health centers of Urmia city from 6 to 8 weeks before the birth to 6 to 8 weeks following the birth. For collect data was used from Edinburgh depression scale and questionnaire built by a researcher (questionnaire of factors affecting depression in fathers). For data analyze were using from software spss19 and tests descriptive statistics and to determine the relationship between risk factors and father's depression after the birth, the chi-square was used and p
    Results
    16. 1percent of fathers was suffering from depression after the birth of the child. Unwanted pregnancy (p=0. 002), lack of social support (p=0. 024), depression of wife (p=0. 004), employment status male (p=0. 026) and his wife (p=0. 015) and economic situation (p
    Conclusion
    according to statistics significant depression after the birth in fathers, there is a necessity for increased attention to this issue and its consequences on the family and child development. Key words: postpartum depression, depression related to birth, fathers
    Keywords: Postpartum Depression, Depression related to Birth, Fathers
  • Saeid Gharacheh *, Ebadollah Ahmadi Pages 164-170
    Background and Aims
    Human resources are considered as the backbone of any health system, and the existence of desired quality of work life in health care organizations is a very important factor for the maintenance of skilled, motivated, and quality employees. Therefore, the present study aimed at predicting nurse's quality of work life through organizational justice and its dimensions.
    Materials and Methods
    This research was a descriptive study. All nurses of Shiraz hospitals in 2016 constituted the statistical population of this study. The research sample consisted of 192 nurses who were selected by multi-stage random sampling method. After sample selection, Organizational Justice Questionnaire and Walton's Quality of Work Life Questionnaire (1973) were distributed among nurses. Data analysis was performed using Pearson correlation and multiple regression analysis.
    Results
    The results showed that quality of life had a significant positive relationship with all dimensions of organizational justice, including distributive justice (r = 0.71), procedural justice (r = 0.31) and interactional justice (r=0.24). Moreover, from among the dimensions of organizational justice, distributive justice explained 50% of the changes in nurse's quality of life.
    Conclusion
    The findings of this study indicate the impact of organizational distributive justice on nurse's quality of work life. Therefore, hospital authorities are recommended to provide conditions for the institutionalization of organization justice, especially distributive justice in hospitals.
    Keywords: Nurses, Organizational justice, Quality of work life
  • Mohammad Jebraeily *, Morteza Motazakker, Shahla Fozonkhah, Shohreh Afshar Yavari, Zahra Zare Pages 171-176
    Background and Aims
    One of the new educational strategies that play an important role in promoting active learning and problem-solving skills is a mind-mapping technique that stimulates creativity and thinking by using images, colors, communication, and structural representations of concepts. One of the best mind- mapping software that has more usability and user-friendly is Freeplane. The purpose of this research is to identify the effect of using mind-mapping software on student problem-solving skills.
    Materials and Methods
    This is a mix-method study (quantitative and qualitative) that conducted in two consecutive phases. In the quantitative phase, population of the study consisted of 24 health information technology students of Urmia University of medical sciences that were randomly divided into two groups (case-control) to the case group, training was provided to work with the Freeplane software. During the internship, both groups were asked to provide appropriate solutions for problems related to the health information management department of hospitals. Then, the mean scores of both groups were compared by independent t-test. In the qualitative phase, using a semi-structured interview method, student's perceptions of the effect of the mind-mapping on problem solving skills were evaluated and data analysis was performed through content analysis.
    Results
    The mean scores in the case group were 18.33 ± 1.68 and in the control group were 15.26 ± 2.05. The results of independent t-test showed that there was a significant difference between the mean scores of both groups (p
    Conclusion
    Given the critical need of medical students to learn problem-solving skills for proper decision-making and solving complex problem, the using the potential capabilities of mind-mapping software in medical education could be useful. Therefore, it is suggested that in order to develop the use of mind-mapping technique and its software, training should be provided to promote problem solving skills and creative thinking in students.
    Keywords: mind, mapping, Freeplane software, problem, solving skills, medical education
  • Arezou Kiani *, Sahar Kiani, Reza Mokhtari, Nasim Shirmohammadi Pages 177-187
    Background and Aim
    Emotional intelligence is considered as an effective component in the discussion of relationships between individuals. Students who do not have proper emotional abilities in the university face more disciplinary issues and may have more diversionary behaviors. Such emotional skills can include a variety of components, the most important of which are emotional regulation, emotional intelligence, and emotional creativity. The purpose of this study was to investigate the stressful behaviors and its relationship with the components of emotional intelligence, emotional creativity, and difficulty in emotional regulation.
    Materials and Methods
    The method of this research is correlation. In this study, 396 people (172 women, 224 men) from Islamic Azad University of Urmia were selected using cluster sampling method (first clustered and then proportional to the size of each cluster of the selected sample). The samples were evaluated using Stress Behavior Questionnaire, Emotional Difficulty Questionnaire, Shout Emotional Intelligence Questionnaire, and April Creativity Questionnaire.
    Results
    The results show that stressful behaviors have a positive and significant relationship with the difficulty in emotion regulation (β = 0.246), and emotional intelligence and emotional creativity have a significant and negative relationship.
    Conclusion
    Based on the results, it can be concluded that the components of emotional intelligence, emotional creativity and difficulty in emotional regulation affect the processing of emotional information of individuals, affect perceptions, interactions and confrontation with educational environment. High ability in these components causes their adaptability and low ability to increase stressful and maladaptive behaviors.
    Keywords: stressful behaviors, emotional intelligence, emotional creativity, difficulty in emotional regulation
  • Esa Jafari *, Rasoul Heshmati, Ramin Faghani, Masumeh Tanghestani Pages 188-197
    Background and Aims
    Psychological variables associated with burnout, stress due to the nursing profession is important. This study examines the relationship between practice of religious beliefs, resiliency and self-efficacy and burnout in nurses.
    Materials and Methods
    The population of the study consisted of all male and female nurses working in Taleghani, Baqiyatallah and Imam Khomeini hospitals in Tehran in 2014, from which a sample of 180 were selected through available sampling method. Questionnaire to collect data for the study of religious orientation, Connor and Davidson Resilience Scale (CD-RIS), self-efficacy scale (GSE), Maslach Burnout Inventory responded (MBI). Data using correlation coefficient and multiple regression methods were analyzed.
    Results
    The results showed that self-efficacy and burnout (p
    Conclusion
    According to the results of the study, it is suggested that mental health professionals and managers involved in this area reduce the burnout of nurse's work on the role of practice of religious beliefs, resilience and self-efficacy.
    Keywords: Practice of religious beliefs, self, efficacy, resiliency, job burnout, nurses
  • Milad Derikvand, Nasrin Imanifar * Pages 198-206
    Background and Aims
    A medication error is any preventable event that may lead to patient harm. The Aim of this study was to determine the relationship between spiritual intelligence and nurse's viewpoints about Medication Error Reporting in Khorramabad’s Educational Hospitals in 2017.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytic study was performed on 298 nurses working in Khorramabad’s educational hospitals in 2017 with a minimum bachelor of nursing and one year of clinical experience selected by Random Stratified Sampling. Data gathering tools consisted of King’s Spiritual Intelligence Questionnaire and Gladstone modify Medication error questionnaire. After collecting data, data was analyzed by SPSS v. 21 using Descriptive and inferential statistics.
    Results
    participants in this study includes 64. 3% were female (189) and 35. 7% were male (105). Of the 294 participants in the study, 69 percent had a medication error. The mean score of spiritual intelligence of nurses was 71. 71 ± 16. 78. In the study of the relationship between spiritual intelligence and fear of reporting, there was a significant difference between the mean scores of the people with the yes and no response (p = 0. 001).
    Conclusion
    More than half of the nurses had a Medication error. The average of spiritual intelligence of nurses who reporting a medication error was more than those who did not report their medication errors. Improving spiritual intelligence can Increase Medication Error Reporting.
    Keywords: Medication Errors, Spiritual Intelligence, Nurse Clinicians, Nurse's Comment, Reporting
  • Marzieh Nadizadeh *, Nader Monir Poor, Saeid Rasekhi Dehkordi Pages 207-217
    Background and Aims
    normal sexual function during pregnancy is one of the important points in marital development. Therefore, this study was conducted to evaluate the effectiveness of sexual function education on the increase in couple’s satisfaction during pregnancy.
    Materials and Methods
    In this experimental study (quasi-experimental) 40 pregnant women by random method, observing the criteria for entry and exit, and confirming the minimum age of pregnancy of 10, and maximum 15 weeks of pregnancy, entered into the ultrasound was entered into the study. Then assigned to control and test group. After assessed sexual function questionnaire, FSFI and ASEX (experiences and sexual satisfaction) curriculum include anatomy, physiology, how sexually active couples with the experimental group was implemented. Assessment of one month and two months later (three courses) with the same questionnaire was done.to analyze the results of the present study, analysis of variance, T-test, and repeated measure were used.
    Results
    The average sexual function before treatment were not significantly different in the two groups, the initial assessment after training, sexual satisfaction scores in the experimental group than the control group,significantly statistically In evaluating FSFI domains of satisfaction problem, arousal, humidity and libido in the intervention group than the control group, the difference was significant. But ASEX this difference was not significant.
    Conclusion
    The study suggests that sexual function education is effective in increasing sexual satisfaction during pregnancy.
    Keywords: sexual dysfunction, sexual satisfaction, sexual function, FSFI questionnaire, ASEX questionnaire