فهرست مطالب

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 13 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سوسن علیزاده فرد* صفحات 9-22
    مقدمه

    این پژوهش باهدف بررسی خصوصیات روان سنجی مقیاس درک زمانی نوجوانان در شهر تهران انجام شد.

    روش

    نمونه آماری این پژوهش عبارت بود از 450 دختر و پسر نوجوان شهر تهران که با استفاده از روش خوشه‏ای چندمرحله ای از جامعه آماری انتخاب شدند. در پژوهش حاضر از پرسشنامه 30 سوالی درک زمانی نوجوانان استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ضریب پایایی پرسشنامه با استفاده از روش باز آزمایی و آلفای کرونباخ، حاکی از پایایی مطلوب برای کل مقیاس و هرکدام از عامل ها بود. همچنین نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نیز بیانگر وجود 6 عامل گذشته منفی، گذشته مثبت، حال منفی، حال مثبت، آینده منفی و آینده مثبت بود که درمجموع بیش از 37 درصد واریانس کل را تبیین می‏کرد. در تحلیل عامل تائیدی نیز نتایج حاکی از برازش قابل قبول در تعیین عامل ها با گویه‏های پرسشنامه بود.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده بیانگر آن است که پرسشنامه درک زمانی نوجوانان برای استفاده در جامعه ایرانی، از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است.

    کلیدواژگان: خصوصیات روانسنجی، پرسشنامه درک زمانی نوجوانان، نوجوانان، شهر تهران
  • کریم سواری * صفحات 23-38
    مقدمه

    در تحقیق حاضر، اثر باورهای معرفت شناختی و ادراکات یادگیری بر عملکرد تحصیلی با میانجی گری خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان موردبررسی قرار گرفت.

    روش

    کلیه دانشجویان رشته روان شناسی و علوم تربیتی شاغل به تحصیل در نیمسال اول تحصیلی 96-1395 دانشگاه پیام نور اهواز، جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل داده اند که از بین آن ها 210 نفر (166 دختر و 44 پسر) به صورت تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسش نامه باورهای معرفت شناختی شومر (1990) ، ادراکات یادگیری و خودکارآمدی تحصیلی محقق ساخته (1395) و معدل تحصیلی دانشجویان استفاده شد. طرح تحقیق حاضر همبستگی است و ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. یافته ها و

    نتیجه گیری

    پس از اصلاح مدل پیشنهادی، نتایج تحلیل داده ها نشان داد که باورهای معرفت شناختی بر عملکرد تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی و همچنین ادراکات یادگیری بر عملکرد تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی اثر مثبت و رابطه خودکارآمدی تحصیلی با عملکرد تحصیلی معنادار نبود.

    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناختی، ادراکات یادگیری، عملکرد تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی
  • اثربخشی روش آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب امتحان و سبک های حل مسئله در دانشجویان
    داود معنوی پور، علی اکبر سیف، مصطفی دارابی * صفحات 39-50
    مقدمه

    این تحقیق باهدف اثربخشی روش آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب امتحان و سبک های حل مسئله در دانشجویان انجام شد.

    روش

    روش پژوهش، نیمه آزمایشی با گروه پیش آزمون و پس آزمون بود. ابزار مورداستفاده پروتکل ذهن آگاهی، پرسشنامه ذهن آگاهی خدایی، پرسشنامه حل مسئله کسیدی و لاین و اضطراب امتحان معنوی پور بود. نمونه آماری 24 نفر از دانشجویانی بود که در سال 93 به کلینیک معنوی پور به منظور گذراندن دوره کارورزی مراجعه کرده بودند انتخاب شدند که از این تعداد در هر گروه تعداد 3 نفر پسر و 9 نفر دختر انتخاب شد. پس از گمارش تصادفی 12 نفر آزمودنی در گروه آزمایشی که در معرض آموزش فنون مبتنی بر ذهن آگاهی و 12 نفر در گروه کنترل، به روش طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. در پژوهش حاضر جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس چند متغیری استفاده شد. یافته ها و

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی اضطراب امتحان گروه آزمایش را به صورت معنی داری از گروه کنترل کاهش داد اما تفاوت معنی داری بین نمره های دو گروه در سبک های حل مسئله مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: آموزشی مبتنی بر ذهن آگاهی، اضطراب امتحان، سبک حل مسئله
  • منصور بیرامی، تورج هاشمی، میرمحمود میرنسب، لیلا کلیایی * صفحات 51-70
    مقدمه

    ازآنجاکه نقص در کفایت اجتماعی در دانش آموزان قربانی قلدری یکی از عوامل تشدید و تداوم قربانی شدن این افراد است و از طرفی مطالعات انجام شده، حاکی از تاثیر یادگیری حل مسئله بر ارتقا کفایت اجتماعی است، در این راستا هدف ازپژوهش حاضرتعیین اثربخشی آموزش برنامه حل مسئله اجتماعی طراحی شده بر مولفه های کفایت اجتماعی در دانش آموزان قربانی قلدری بود.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری موردمطالعه شامل کلیه دانش آموزان دبیرستان های دخترانه دوره اول شهر تبریز در سال تحصیلی 96 95 بود ونمونه آماری شامل 30 دانش آموز قربانی قلدری بود که به روش خوشه ایدر چند مرحله انتخاب و به شیوه تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و گواه گمارده شدند. گروه آزمایش طی 8 جلسه تحت آموزش برنامه حل مسئله اجتماعی قرار گرفت. برای جمع آوری داده ها از مقیاس قربانی قلدری کالیفرنیا و مقیاس کفایت اجتماعی فلنراستفاده شد. داده ها به وسیله SPSS-16 با روش تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد، آموزش برنامه حل مسئله اجتماعی طراحی شده بر کلیه مولفه های کفایت اجتماعی دانش آموزان قربانی قلدری، تاثیر معنی داری داشته است (001/0P

    نتیجه گیری

    ازآنجاکه نتایج، بیان گر اثربخشی برنامه طراحی شده در ارتقای کفایت اجتماعی دانش آموزان قربانی قلدری بود. پیشنهاد می شود برنامه آموزش حل مسئله اجتماعی به عنوان بخشی از دوره های آموزش ضمن خدمت متولیان درگیر بادانش آموزان، جهت ارتقای مهارت های مقابله ای دانش آموزان قربانی قلدری قرار گیرد.

  • علی اصغر کاکو جویباری، مهناز علی اکبری دهکردی، فهیمه امینی * صفحات 73-88
    مقدمه
    پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی آموزش حافظه کاری بر عملکردهای توجه دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری نارساخوانی است.

    روش
    طرح پژوهشی حاضر آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش، دانش آموزان دختر و پسر دچار اختلال یادگیری نارساخوانی کلاس های دوم تاپنجم ابتدایی که در سال 93-92 در مدارس اختلال یادگیری استان مرکزی مشغول به تحصیل بودند، با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای32 دانش آموز انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل به روش تصادفی جایگزین شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، نرم افزار آموزش حافظه کاری، نرم افزار آزمون استروپ، مقیاس هوشی وکسلر کودکان چهار، آزمون خواندن و نارساخوانی بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده شد.

    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد، بین گروه آزمایش و کنترل، پس از اجرای نرم افزار آموزش حافظه ی کاری در گروه آزمایش، زیر مقیاس های کارکردهای توجه در آزمون استروپ، به طور معنی داری بهبود یافت.

    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مداخله آموزش حافظه کاری، سبب بهبود کارکردهای توجه در دانش آموزان اختلال یادگیری نارساخوانی می شود و می توان از آن به عنوان یک روش مداخله ای موثر سود جست.
    کلیدواژگان: کارکردهای توجه، حافظه کاری، آزمون خواندن ونارساخوانی، آزمون استروپ
  • مهدی دهستانی، سیده فاطمه علوی، مهدیه رحمانیان * صفحات 89-102
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر باورهای غیرمنطقی و سوگیری توجه نسبت به محرک ها با بار هیجانی منفی، در دختران نوجوان انجام گرفته است.
    روش
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دختران پایه دوم دبیرستان شهر قم که در سال تحصیلی 95-94 مشغول به تحصیل بوده اند تشکیل داد. حجم نمونه نهایی این پژوهش 40 نفر از دختران با باورهای غیرمنطقی بالا بودند که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) گمارش شدند. ابزار پژوهش، مقیاس باورهای غیرمنطقی جونز و آزمون پروب دات بود. بسته درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد که توسط هیس، استروسال و ویلسون (1999) ساخته شده است، در قالب 6 جلسه (هفتگی) 90 دقیقه ای بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. داده‏ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره (آنکوا) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر باورهای غیرمنطقی دختران نوجوان اثربخش نیست (0/50)
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، باورهای غیرمنطقی، سوگیری توجه، نوجوانی
  • فرزانه میکائیلی، علی عیسی زادگان، زهرا صدیقی * صفحات 103-118
    مقدمه
    هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی از طریق الگوی یادگیری مشاهده ای بندورا بر ارتقاء و بهبود نظریه ذهن کودکان دختر و پسر پیش دبستانی شهر ارومیه بود.
    روش
    پژوهش حاضر که از نوع مطالعات نیمه آزمایشی است به شیوه ی پیش آزمون - پس آزمون به همراه گروه کنترل اجرا گردید. 40 کودک به شیوه در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. جهت سنجش متغیرها در این پژوهش از دو مقیاس درجه بندی مهارت های اجتماعی کودکان پیش دبستانی الیوت و گرشام (ssrs) و پرسشنامه 38 سوالی نظریه ی ذهن استیمن و موریس به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات مربوط به پیش آزمون و پس آزمون استفاده شده است. مهارت های اجتماعی به مدت 15 جلسه از طریق روش یادگیری مشاهده ای بندورا به گروه آزمایش آموزش داده شد؛ سپس داده های حاصل از آزمون ها با استفاده از تحلیل کوواریانس و آزمون t مستقل موردبررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نشان دادند که آموزش مهارت های اجتماعی از طریق الگوی یادگیری مشاهده ای بندورا موجب افزایش معنادار این مهارت ها و توانایی نظریه ذهن در کودکان گردید.
    نتیجه گیری
    مبتنی بر نتایج پژوهش حاضر می توان اذعان نمود مداخلات آموزشی قادرند از طریق ارتقاء تئوری ذهن از بروز بسیاری از ناهنجاری های شناختی و رفتاری کودکان پیشگیری کنند، لذا پیشنهاد می شود آموزش مهارت های اجتماعی در سیاست گذاری های نهاد آموزش وپرورش و مراکز بالینی گنجانده شود.
    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، یادگیری مشاهده ای، بندورا، نظریه ذهن
  • فاطمه نوروزی، سید موسی گلستانه * صفحات 119-130
    مقدمه

    هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی درمان چشم انداز زمان بر راهبردهای انگیزشی و شناختی دانشجویان دختر اهمال کار دانشگاه خلیج فارس بوشهر بود.
    روش

    پژوهش حاضر یک طرح آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. ابزارهای این پژوهش پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی سواری، پرسشنامه چشم انداز زمان زیمباردو و پرسشنامه راهبرد های انگیزشی زشو و بارانت بودند. روش پژوهش به این صورت بود که ابتدا 300 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه خلیج فارس بوشهر که در حال تحصیل در سال تحصیلی 96-1395 بودند به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه ی اهمال کاری تحصیلی را پر کردند، سپس 36 نفر از آن ها که دارای اهمال کاری بالابودند به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. درمان چشم انداز زمان (طی شش جلسه) بر اساس پروتکل آموزشی زیمباردو (2012) ، به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت.
    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که درمان چشم انداز زمان باعث افزایش معنا داری در هدف تسلط، هدف عملکردی، نیاز به شناخت، اهمال کاری تحصیلی، انتظار موفقیت، ارزش تکلیف، سازمان دهی، مرور و خود تنظیمی فراشناختی شد. اما در متغیر هدف اجتنابی 19/0 = p تغییر معناداری صورت نگرفت.
    نتیجه گیری

    بر مبنای نتایج، درمان چشم انداز زمان یک رویکرد درمانی موثر برای افزایش راهبردهای انگیزشی و شناختی در دانشجویان دختر اهمال کار است.
    کلیدواژگان: درمان چشم انداز زمان، راهبردهای انگیزشی، راهبردهای شناختی، دانشجویان اهمال کار
  • سید کمال خرازی، صهبا رضاییان* صفحات 131-142
    مقدمه
    تصمیم گیری از مهم ترین جنبه های زندگی فردی و اجتماعی ما است. علیرغم وجود مدل ها و چارچوب های مختلف تصمیم گیری، مدل جامعی از تصمیم گیری بر اساس آموزه های علوم شناختی ارایه نشده است. در عصر حاضر با رشد و گسترش علوم شناختی نیاز است مطالعات خود را در این حوزه عمیق تر سازیم. در این پژوهش هدف ما شناسایی وضعیت موجود مطالعات صورت گرفته درباره مولفه های شناختی تصمیم گیری است.
    روش
    بنابراین با استفاده از روش فراترکیب، تعداد 140 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. جمع آوری و تحلیل داده ها به روش تحلیل چارچوبی مبتنی بر کدگذاری باز، محوری و انتخابی، با استفاده از نرم افزار Nvivo-11 صورت گرفت. در پایان، 80 مورد از شاخص های تصمیم گیری در 26 مولفه و 5 بعد (عوامل زمینه ای، عوامل فردی، پردازش اطلاعات، تحریف شناختی، آمادگی شناختی) دسته بندی شد. سپس میزان اهمیت و اولویت هریک از عوامل پیشنهادی به کمک روش کمی انتروپی شانون، بر اساس رویکرد تحلیل محتوا تعیین شده است. یافته ها و
    نتیجه گیری
    این پژوهش هم در روش شناسی و هم نتایج به دست آمده دارای نوآوری است. نوآوری دیگر این چارچوب، ادغام عوامل شناختی در الگوی تصمیم گیری است.
    کلیدواژگان: رویکرد شناختی، تصمیم گیری، آنتروپی شانون، فراترکیب
  • مسیب یارمحمدی واصل، سروه محمدزاده * صفحات 143-160
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر معرفی مفهوم تله اجتماعی و برآورد مقدماتی پایایی و روایی مقیاس محقق ساخته تله اجتماعی بود.
    روش
    جامعه پژوهش را کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل در سال 95-96 دانشگاه های استان کردستان تشکیل دادند که جمعا40000 نفر بودند.
    جمع آوری نمونه، نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بود. از مجموع 400 نفر شرکت کننده در پژوهش، تعداد 320نفر مقیاس های مقیاس محقق ساخته تله اجتماعی برای هنجاریابی ومقیاس های سهل انگاری اجتماعی و دیدگاه گیری اجتماعی برای تعیین روایی همگرا و واگرا را تکمیل نمودند. داده ها به وسیله همبستگی پیرسون، آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میان نمره های تله اجتماعی و سهل انگاری اجتماعی همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد (01/0> P) و تله اجتماعی با دیدگاه گیری اجتماعی همبستگی منفی معنادار دارد (01/0> P) که به ترتیب حاکی از روایی همگرا و واگرای مقیاس است. پایایی مقیاس تله اجتماعی با استفاده از آلفای کرونباخ 84/0به دست آمد. تحلیل عامل اکتشافی برای مقیاس تله اجتماعی 4 عامل (تله) راحتی، مالی، دور زدن و بی احتیاطی را استخراج کرد.
    نتیجه گیری
    برآورد مقدماتی نشان داد که مقیاس تله اجتماعی، ابزاری پایا و معتبر برای ارزیابی میزان درگیرشدن فرد در تله اجتماعی است.

    کلیدواژگان: تله اجتماعی، سهل انگاری اجتماعی، دیدگاه گیری اجتماعی
|
  • Susan Alizadeh Fard* Pages 9-22
    Introduction

    This research was performed with the aim of study of psychometric characteristics of Adolescent Time Inventory Tehran city.

    Method

    Statistical samples of this study were 450 male and female adolescent of Tehran city that were selected through multiphase clustering method from statistical population. Research instrument was 30question form Adolescent Time Inventory.

    Results

    The results showed that reliability factor by using Cronbach`s alpha and retest, represent favorite reliability for total inventory and each of components. Also the results exploratory factor analysis indicate existence of six factors of Past Negative, Past Positive, Present Negative, Present Positive, Future Negative and Future Positive that totally explain more than 37% of total variance. Confirmatory factor analysis showed that the results indicate acceptable fitness in determining factors.

    Conclusion

    Obtained results indicate that Adolescent Time inventory is a reliable and valid instrument for Iranian adolescent population

    Keywords: psychometric characteristics, Adolescent Time Inventory, adolescent population, Tehran
  • Karim Sevari* Pages 23-38
    Introduction

    This study aimed at investigating the effect of epistemological beliefs and learning perceptions on academic performance through academic self-efficacy.

    Method

    The present research plan was correlation and the assessment of the proposed model was done by the use of Structural Equation Modeling. All the first year male and female students studying in 2016 at Payame Noor University of Ahwaz were the statistical community of this study and among them 210 people (166 girls and 44 boys) were selected randomly by multi cluster stages. In order to collect data, the Schommer Questionnaire (1990), the researcher made Questionnaire of Epistemological Beliefs, Learning Perceptions and Academic Self-efficacy (Sevari, 2016), and academic performance of the students were used. Results &

    Conclusion

    After the correction of the proposed model, the results showed that the epistemological beliefs have positive effects on academic performance and academic self-efficacy. Furthermore, learning perceptions have positive effect on the academic performance and academic self- efficacy. However, there was no significant relationship between academic self- efficacy and academic performance

    Keywords: Epistemological Beliefs, Learning Perceptions, Academic Performance, Academic Self-Efficacy
  • The Effect of Mindfulness Training on Problem Solving Styles and Test Anxiety in students
    Davood Manavipour, Aliakbar Seyf, Mostafa Darabi* Pages 39-50
    Background and objectives

    due to the high prevalence of test anxiety and its negative effect on the performance of the students so far different methods of psychological interventions have been evaluated. This research aims to influence the mind of consciousness-based education and the issue of standing was done students test anxiety.

    Method

    the method used and the field test – half of test anxiety inventory used spiritual tools and problem-solving style questionnaire long and Cassidy a Godly consciousness and mind questionnaire based on training the mind was aware of Protocol. The statistical population consists of students who in the year 93 to the clinic of Dr. Davood manavipour in order to visit the internship courses was that the number of 24 people (12 people in the experimental group and the control group 12) which of these 3 boys and 9 girls in each group were selected by daotabaneh sampling method. For the research hypothesis and results analysis, Covariance analysis of test data (ancova) were. Results &

    Conclusion

    the findings indicated that training on the awareness of mind-based reduction of test anxiety, but the impact is on problem-solving styles is useless

    Keywords: Mindfulnes. test anxiety. Problem-solving styles
  • Mansoor Beirami, Touraj Hashemi, Mirmahmood Mirnasab, Leila Kolyaei* Pages 51-70
    Introduction

    Because of The deficit in social competence in students victim of bullying One of the factors to aggravation and continuing victimization of those people, On the other hand, studies have shown the impact of learning problem solving on promoting social competence, The purpose of this research was determining of effectiveness social problem solving training program on the components of social competence inStudents victim of bullying. Methods This study was a quasi-experimental design with pretest-posttest with thecontrol group. The population studied included all the first period high school female students in Tabriz in the academic year 96-95. The research sample consisted of 30 students was a victim of bullying through multi-stage random cluster sampling of the selected and randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group in 8 sessions were trained in social problem-solving program. For data collection used the social competence scale and victim of bullying California scale. The collected data were analyzed applying SPSS-16 software via ANCOVA method.

    Results

    The finding of the present study demonstrated a significant positive impact of developed social problem solving training on all components of social competence students victim of bullying, (P

    Conclusion

    The results indicate the effectiveness of developed program to promote social competence on students victim of bullying. It is suggested that social problem solving training program as part of training courses for all Trustees involved with students to promote coping skills students victims of bullying.

    Keywords: social problem solving, social competence, victims of bullying
  • Aliasghar Kakojoibari, Mahnaz Aliakbari Dehkordi, Fahimeh Amini* Pages 73-88
    Introduction
    The purpose of present research is the investigation the effectiveness of Working memory training on attention functions of students with dyslexia learning disabilities.
    Method
    The methodology is experimental, with pre-test and post-test with control group and the statistical community involves, male and female students with learning disabilities in second to fifth elementary grade with dyslexia learning disability at schools in the Central Province between 92 to 93 were enrolled,with 32 students were selected by cluster random sampling.and randomly assigned to experimental and control groups, tools used in this research were Demographic questionnair, working memory training software, software Stroop Test, the Wechsler Intelligence Scale for children four, Reading and Dyslexia Testthe research data were analyzed with, multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    The results showed, after performing working memory training software in the test group,between experimental and control groups, given the scale of function in the Stroop test, improved significantly.
    Conclusion
    The results showed that working memory training, is used to improve attentional functions of students dyslexia learning disabilities and it can be used as an effective method
    Keywords: functions of attention, Working Memory, Reading, Dyslexia Test, Stroop Test
  • Mahdi Dehestani, Seyedeh Fatemeh Alavi Barogh, Mahdieh Rahmanian* Pages 89-102
    Introduction
    This study aimed to investigate effectiveness acceptance and commitment therapy on irrational beliefs and bias toward incentives with negative emotions in adolescent girls.
    Methods
    This study used a Semi-experimental design with pretest - posttest with the control group. The study population included all high school grade female students studying in Qom that had been formed in the school year 95-94. The final sample size of 40 girls with irrational beliefs were high that the sampling method chosen and randomly divided, were counted into two groups (n = 20) and control (n = 20). Instruments included Jones Irrational Beliefs Scale and the dot-probe test. Acceptance and Commitment Therapy by Hayes, Astrvsal and Wilson (1999) built-in 6 sessions on experimental group was 90 minutes. Data were analyzed using univariate analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    Research results show that Acceptance and commitment therapy is not effective on irrational beliefs teen girls (p > 0/05), but were significant effects on bias toward incentives with negative emotions (p ≤ 0/01).
    Conclusion
    Generally Acceptance and Commitment Therapy (ACT) because of increasing psychological flexibility and client relationship is established with time makes also lead to action by changing the values of individual references to cross be, can be treated as a psychological-of the right to reduce attentional bias to negative emotional triggers respectively
    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Irrational beliefs, bias toward incentives, adolescent
  • Farzaneh Mikaeeli, Ali Issazadegan, Zahra Sedighi* Pages 103-118
    Introduction
    This research focused on effects of training social skills using Bendura’s observational learning model on improving theory of mind of preschool children in Urmia.
    Method
    Current research which is semi-experimental, was conducted in a pretest-aftertest kind of studies with a control group.40 children were chosen considering availability and randomly seperated into test and control groups. To evaluate variables in this research, Elliott and Grsham’s social skills calibration gauge for preschool children (ssrs) and Stimman and Morris' 38-item questionnaire about theory of mind were used as tools to get information about pretest and aftertest.Children in test group were trained social skills during 15 sessions using Bendura’s observational learning model.We examined the data produced by tests using covariance analysis and independent T experiment.
    Conclusion
    Findings suggest that training social skills using Bendura’s observational learning model significantly improves these skills andtheory of mind ability in children.
    Results
    Therefore, results of current research imply that through theory of mind development, training involvements can prevent from children’s several cognitive and behavioral abnormalities; so it’s suggested that training social skills will be included in policies of Education Organization and clinical centers
    Keywords: social skills, observational learning, Bendura, theory of min
  • Fatemeh Nouroozi, Sayed Mousa Golestaneh* Pages 119-130
    Introduction
    The purpose of this research was to examine the effectiveness of time Prespective therapy on motivational strategies and cognitive in procrastinition students.
    Method
    Design of this experimental research was pretest-posttest associated with control group. Instruments of the present study includes the Zimbardo Time Perspective Questionnaire, Zusho and Barnett procrastination Motivational-cognitive Questionnaire (2011) and Tuckman and Brousse Questionnaire (1991). Statistical population consists of all the students studying at Gulf University in the academic year 2015-2016; and 300 of them were selected by multistage cluster sampling and responded to the academic procrastination scale (TPS). Then by using cutting point, 36 Procrastinition girl Students were randomly assigned to two experimental and control groups. Time perspective therapy (six sessions) was considered as an independent variable based on the Zimbardo protocol (2012). To analyze the data, Multivariate Covariance Analysis was performed using SPSS software. Findings: The results of the research showed that Time Prespective Therapy improvement of motivational and Cognitive strategies and procrastination in the experimental group compared with the control group. The results of ANCOVA analysis showed that, through controlling pretests, there is a meaningful difference between posttests of mastery goals, performance- approach goals, need for cognition, procrastination, expectation for success, task value, rehearsal, organization and metacognitive self-regulation in experimental and control groups. But, there was no significant change in the avoidance goal variable (p = 0. 19).
    Conclusion
    Based on the results Time Perspective Therapy is an effective therapeutic approach to increasing Motivational Strategies and Cognitive in Procrastinition girl Students
    Keywords: Time Prespective Therapy, Motivational Strategy, Cognitive Strategy, Procrastinition Student
  • Seyyed Kamal Kharrazi, Sahba Rezaian* Pages 131-142
    Aim: Decision making is one of the most important aspects of our individual and social lives. In spite of various models and frameworks of decision making, no comprehensive model has been proposed so far to integrate cognitive dimensions in decision making models. In the current era, with the development and advancement of cognitive sciences, it’s necessary to deepen our studies in this field. Thus, our aim was to identify the current status of the studies conducted about components of decision making.
    Method
    All themes of decision making were identified through systematic review literature using meta analysis. The data coding was done with Nvivo-11. Finally, 80 codes of decision making were categorized in 26 categories and 5 themes (contextual factors, individual factors, cognitive readiness and cognitive distortions). Then the importance and priority of each proposed dimension was determined using Shannon quantitative method based on content analysis. Results &
    Conclusion
    Thus, this study is innovative in terms of both results and methodology. The other innovation of this study is the comprehensive integration of cognitive components into decision making model
    Keywords: Cognitive Approach, Decision making, Shannon Entropy, Meta-analysis