فهرست مطالب

مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • منصور فخری *، مرتضی قنبری صفحات 1-14
    ارزیابی سازه روسازی یکی از بخش های مهم سیستم مدیریت روسازی در سطح شبکه و پروژه می‏باشد که به طور متداول با استفاده از دستگاه افت وخیزسنج ضربه‏ای (FWD) انجام می‏شود. در استفاده از دستگاه FWD معمولا مقاومت لایه ها به روش محاسبات معکوس محاسبه می‏گردد. استفاده از این روش به دلیل پیچیدگی و نیازمند بودن به اطلاعات اولیه دقیق، برای مدیریت در سطح شبکه از لحاظ مالی و زمانی مقرون به صرفه نبوده و لذا بیشتر در سطح پروژه مورد استفاده قرار می گیرد. نفوذسنج دینامیک (DCP) از دیگر تجهیزات مورد استفاده در ارزیابی سازه روسازی می باشد که به دلیل سرعت و ارزانی، استفاده از آن در سطح شبکه مناسب تر است. در این پژوهش، 50 کیلومتر از راه های شریانی استان کرمانشاه با استفاده از دستگاه های FWDو DCP مورد آزمایش قرار گرفت که از نتایج آن همبستگی قابل قبولی بین شاخص نفوذ، به عنوان خروجی دستگاه DCP، و داده های حاصل از دستگاه FWD برای لایه‏های روسازی به دستآمد. با بررسی نتایج حاصل از دستگاه های FWD وDCP ، دامنه تغییرات شاخص نفوذ برای وضعیت های مختلف سازه ای روسازی در سطح شبکه ارائه گردید. نتایج حاصل از تحلیل شبکه با استفاده از هر دو روش نشان دهنده اعتبار قابل قبول معیار شاخص نفوذ به عنوان معیاری ساده و ارزان جهت ارزیابی سازه روسازی در سطح شبکه از مدیریت روسازی می باشد.
    کلیدواژگان: سیستم مدیریت روسازی، افت و خیزسنج ضربه ای، نفوذسنج دینامیک، ارزیابی سازه ای روسازی
  • عبدالحسین حداد *، دانیال رضازاده عیدگاهی صفحات 15-28
    مخلوط های خرده لاستیک و خاک دانه ای از جمله مصالح جدید و دارای ویژگی های متفاوت نسبت به مصالح اولیه تشکیل دهنده می باشند که با توجه به روند افزایش لاستیک های فرسوده، استفاده از آن ها مرسوم شده است. این نوع مصالح، با تراکم پذیری کنترل شده و وزن نسبی سبک، می توانند در صنعت مهندسی عمران، عملیات راه سازی و سازه های ژئوتکنیک به کار روند. تاکنون مطالعات آزمایشگاهی محدودی برای ارائه نسبت اختلاط بهینه خرده لاستیک و ماسه به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر مهندسی، از جمله بیشترین ظرفیت باربری و مناسب ترین تراکم پذیری، انجام شده است. با این حال، تعیین یک نسبت اختلاط مشخص و شناخت پارامترهای مقاومت برشی خاک های مخلوط با خرده لاستیک تحت اثر مسیرهای تنش مختلف، نیاز به مطالعه بیشتری دارد. در این پژوهش، نتایج آزمایش های سه‎ محوری با در نظر گرفتن شرایط مسیرهای تنش فشار موثر همه جانبه ثابت (CRS) و فشار محوری ثابت (CAS) ، روی خاک ماسه ای و همچنین مخلوط های چیپس های لاستیکی و دانه های لاستیکی ارائه شده است. نسبت اختلاط در نظر گرفته شده برای نمونه های مخلوط 30% وزنی خرده لاستیک بوده که به عنوان نسبت اختلاط بهینه از طریق آزمون های تراکم تعیین شده است. نتایج آزمایش روی ماسه تنها نشان دهنده پوش گسیختگی خطی دارای شیب معادل با 8/36 درجه در هر دو مسیر تنش می باشد. در حالی که پوش گسیختگی به‏دست آمده از اعمال مسیر تنش های مخلف روی نمونه های مخلوط به صورت دو خطی می باشد. زاویه اصطکاک داخلی مخلوط چیپس های لاستیکی از ماسه تنها به ترتیب حدود 5/8 و 4 درجه در شرایط CASو CRSبیشتر می باشد. این پارامتر برای مخلوط خرده لاستیک های دانه ای در شرایط CASو CRS به ترتیب حدود 5/1 و 5 درجه از ماسه تنها کمتر بوده است.
    کلیدواژگان: خاک ماسه ای، مصالح خاکریزهای راه، چیپس های لاستیکی، مسیرهای تنش، آزمایش سه محوری
  • بابک امیدوار *، آسیه سلطانی صفحات 29-48
    ارزیابی برگشت پذیری در برابر سوانح به عنوان یک ابزار تصمیم گیری می تواند توسط مدیران بحران مورد توجه قرار گیرد. وارد کردن زمان احیا در روند تصمیم گیری های فاز آمادگی، باعث تفاوت رویکرد برگشت پذیری از دیگر رویکردهای تخمین خسارت و اثرهای وابسته به زمان آن ها می‏شود. فرایند احیا بعد از وقوع سوانح می تواند توسط توابع احیای ساده شده یا مدل های اجتماعی- سازمانی پیچیده تخمین زده شود. نکته بارز، استفاده از رویکرد برگشت پذیری آن است که می تواند به مدیران بحران دورنمایی از روند احیای شریان های حیاتی بعد از سوانح، با توجه به عامل تعیین کننده زمان، بدهد تا امکانات موجود را بر اساس معیار برگشت پذیری تخصیص دهند. در حال حاضر، راهکارهای مقاوم سازی شریان های حیاتی، به خصوص ایستگاه های مترو، به وسیله معیارهای اقتصادی و فنی و با توجه به شرایط پروژه تعیین می‏شوند. در این تحلیل ها، روند احیا و بازیابی عملکرد پس از سوانح در نظر گرفته نمی‏شود. در این مقاله، ابتدا مفهوم برگشت پذیری شریان های حیاتی بعد از سوانح، ابعاد و روش های تحلیل آن از یک سو و روش های مقاوم سازی ایستگاه ها و تونل های مترو از سوی دیگر، بررسی شده است. در مرحله بعد، با توجه به الگوریتم پیشنهادی برای دستیابی به مقدار کمی برگشت پذیری، ابتدا ایستگاه زیرزمینی 15 خرداد واقع در متروی شیراز مدل‏سازی شده و جابجایی سازه در اثر بار زلزله در 10 نقطه کنترل و برای 11 زلزله با PGA های مختلف تحلیل شده است. سپس، با توجه به مقادیر به دست آمده، احتمال گسسته و تجمعی شکست سازه با توجه به پارامتر جابجایی، در مقایسه با معیار آستانه خرابی، به دست آمده است. از روی مقادیر احتمال شکست به دست آمده و نیز با در نظر داشتن تابع احیا می توان عملکرد سیستم را ارزیابی کرد. در نهایت، با استفاده از روابط مربوط به ارزیابی کمی برگشت پذیری ارائه شده، برگشت پذیری راهکارهای مختلف مقاوم سازی محاسبه شده است و بر اساس آن اولویت بندی شده اند. روش پیشنهادی قابلیت تعمیم به کلیه شریان های حیاتی را دارد.
    کلیدواژگان: برگشت پذیری، مقاوم سازی، ایستگاه مترو، توابع احیا، زلزله
  • سیاوش سلامت پور، یاسر جعفریان *، البرز حاجیان نیا صفحات 49-60
    دو پی در کنار هم، اغلب دارای رفتاری متفاوت از پی تک هستند. امروزه، با توجه به کمبود زمین و افزایش جمعیت، مخصوصا در نوار ساحلی دریای خزر، احداث ساختمان ها در مجاورت هم، بدون در نظر گرفتن اثر متقابل پی‏ها، در حال افزایش است. این موضوع، زمانی دارای حساسیت بیشتری است که دو ساختمان هم جوار به صورت غیرهمزمان و با دو سربار متفاوت، بارگذاری شوند. به عبارت دیگر، ابتدا پی سبک یا قدیمی ساخته، و سپس پی سنگین در مجاورت پی سبک احداث می گردد. این موضوع، در مورد بنادر، که کانتینرها با شرایط نابرابر در کنار هم دپو می گردند، نیز صادق است. در این مطالعه، با استفاده از آزمایش مدل سازی کوچک مقیاس g1، به بررسی تاثیرات ابعاد پدستال‏های بتنی غیرمسلح بر بهسازی خاک ماسه ای سست اشباع، هنگامی که پدستال‏ها در خاک زیر پی سنگین یا جدید قرار می گیرند، بر پارامترهایی نظیر ظرفیت باربری پی سنگین، نشست و چرخش پی سبک، ناشی از هم جواری پی سنگین، پرداخته خواهد شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که در یک قطر ثابت پدستال (D=5 cm) ، با افزایش عمق (L) پدستال‏ها از 15 به 25 سانتی متر، به عنوان عامل بهسازی کننده خاک زیر پی جدید، میزان نشست و چرخش پی قدیمی ناشی از هم جواری پی سنگین در نرخ S/B=0 به ترتیب 18 و 38 درصد کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: بهسازی ماسه، پدستال بتنی، ظرفیت باربری، نشست، مدل سازی فیزیکی
  • محمدمهدی خبیری *، حسن محمدی انایی صفحات 61-76
    ساختراه هاوپروژه هایعمرانیرویخاک های ماسه ای،بهدلیلعدممقاومتکافی،معمولا با جابجایی خاک بستر و یا تغییر مسیر انجام می شود. بنابراین، تثبیتوبررسیعواملموثربرتثبیتآنباموادمختلفهموارهمورد توجهمحققینبودهاست. مطالعات نشان می دهد که استفاده از الیاف پلی پروپیلن عموما سبب افزایش شکل پذیری و مقاومت مکانیکی خاک ها، نظیر مقاومت فشاری و برشی، می گردد. از طرف دیگر، میزان رطوبت اولیه جهت تثبیت با قیر امولسیونی نقش مهمی دارد. از این رو،دراینتحقیق،تثبیتو بهسازیماسهروانبااستفادهاز درصد های مختلف رطوبت اولیه، قیرامولسیونیو الیاف در درصد سیمان بهینهمد نظرقرارگرفت. نتایج آزمایشفشاریتک محورهنشان می دهد که افزودن الیاف باعث افزایش ظرفیت باربری به طور متوسط به میزان 10% می شود. افزایش رطوبت اولیه، عملکرد مقاومت بستر ماسه ای را در ابتدا افزایش داده و سپس در رطوبت های زیاد کاهش می دهد. همچنین، افزایش درصد قیر و الیاف تاثیر قابل ملاحظه ای در افزایش شکل پذیری خاک بستر تثبیت شده دارد.
    کلیدواژگان: ماسه روان، الیاف، قیر امولسیونی، شکل پذیری، مقاومت فشاری تک محوره
  • بابک گلچین *، روح الله صفایی صفحات 77-92
    برای بررسی رفتار مخلوط‏های آسفالتی در دماهای کم، روش‏های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش‏ها، استفاده از اصول مکانیک شکست الاستیک خطی است. در این پژوهش، با استفاده از اصول مکانیک شکست الاستیک خطی به بررسی اثر مودهای مختلف بارگذاری و دما بر مقاومت شکست مخلوط آسفالت گرم حاوی الیاف کربن در دماهای زیر صفر درجه پرداخته شده است. از نمونه نیم دایره ای با ترک لبه ای، تحت بارگذاری خمش سه نقطه‏ای برای ایجاد مودهای مختلف بارگذاری شامل مود خالص I (کشش خالص) ، مود خالص II (برش خالص) و مود ترکیبی I/II (کشش- برش) در آزمایش مقاومت شکست استفاده شده است. ضرایب شدت تنش بحرانی با استفاده از بار بحرانی به دست آمده از آزمایش شکست، محاسبه و ضرایب شکل از تجزیه و تحلیل المان محدود تعیین شد. نتایج نشان می‏دهدکه مخلوط آسفالت گرم حاوی الیاف کربن د ردماهای کم ازمقاومت شکست قابل ملاحظه‏ ای نسبت به مخلوط آسفالتی بدون الیاف در تمام مودهای بارگذاری برخوردار است. همچنین، در مود کشش خالص 30 الی 43 درصد، در مود ترکیبی (Me=0. 5) ، 2/13 تا 41 درصد، در مود ترکیبی (Me=0. 2) ، 5/10 تا 40 درصد و در مود برش خالص 2 الی 5/12 درصد بهبود در مقاومت شکست مخلوط‏های آسفالتی مشاهده ‏گردید.
    کلیدواژگان: مخلوط آسفالت گرم، مقاومت شکست، الیاف کربن
  • سهیل سلطانیه، محمد مهدی معمارپور *، فواد کیلانه ئی صفحات 93-114
    ارزیابی پل های بزرگراهی، به منظور سنجش عملکرد لرزه ای برای برنامه ریزی یک سیستم حمل و نقلی، قبل و پس از وقوع زلزله اهمیت زیادی دارد. سازه های نامنظم، به دلیل رفتار لرزه ای پیچیده تر اعضا، همواره در کانون توجه پژوهشگران و طراحان بوده اند. در این مطالعه، مدل سه بعدی کوله های زینی در مجموعه ای از پل های نامنظم در ارتفاع با استفاده از نرم افزار اجزای محدود OpenSees تشکیل شده است. با توجه به اینکه نامنظمی در ارتفاع پایه ها منجر به تفاوت در سختی آن ها می شود، توزیع نیروی زلزله بر هر پایه نامتوازن خواهد بود. از سوی دیگر، میزان نیرویی که متوجه کوله ها می شود، به مقاومت و سختی پایه های میانی نیز بستگی دارد. علاوه بر نقش نامنظمی، تاثیر دو رویکرد مجزا برای مدل‏سازی شرایط تکیه گاهی پایه های میانی، اعم از تکیه گاه گیردار و انعطاف پذیر (اندرکنش خاک و سازه) در تحلیل ملاحظه شده است. همچنین، لازم است برای پل های دارای پیچیدگی های رفتاری که تحت اثر تحریکات زلزله به وسیله دو مولفه افقی متعامد هستند، تعداد کافی شتابنگاشت با زوایای مختلف به سازه اعمال شود تا بیشترین تقاضای اعضای آن به‏دست آید. بنابراین، هر یک از مدل ها به ازای یک مجموعه شتابنگاشت که هر کدام در هفت زاویه گوناگون دوران داده شده اند، تحت تحلیل دینامیک افزاینده قرار گرفته است. تحلیلدو سطح ظرفیتی مختلف مشخص کرد که نوع و میزان نامنظمی پل، اندرکنش خاک و سازه و زاویه اعمال تحریکات زلزله (سوئگی) سه عامل مهمی هستند که هر یک می توانند در به‏دست آوردن پاسخ شکنندگی اعضای تشکیل دهنده کوله نقش چشمگیری ایفا کنند. بدون استثنا، در تمامی مدل ها، فرض تکیه گاه گیردار برای پایه های میانی باعث ایجاد پاسخ محافظه کارانه در اعضای کوله در مقایسه با حالت اندرکنش خاک و سازه می شود. در حالی که تاثیر زاویه اعمال شتابنگاشت بر بحرانی شدن شکنندگی هر یک از اعضای کوله می تواند از یک مدل به مدل دیگر و به ازای حالت های ظرفیتی مختلف، متغیر باشد.
    کلیدواژگان: کوله پل، پل های نامنظم، سوئگی زلزله، اندرکنش خاک و سازه، تحلیل دینامیک افزاینده
|
  • Mansour Fakhri *, Morteza Ghanbari Pages 1-14
    Evaluation of pavement structure is an important part of the pavement management system at the network and project levels, which is usually performed by using falling weight deflectometer (FWD) device. In using the FWD device, strength of the pavement layers is determined by back-calculations method. Using this method is not financially and temporally affordable for management at network level because of complexity and need for accurate initial information, and therefore it is usually used at the project level. Dynamic cone penetrometer (DCP) is another equipment, which is fast and cheap, and is used in evaluation of pavement structure at network level. In this research, 50 km of arterial road of Kermanshah province was tested by using the FWD and DCP devices. Results showed acceptable correlation between penetration index, as DCP output, and the obtained data of FWD device for pavement layers. The PI variation range for different pavement structure situations at network level was presented by analyzing the FWD and DCP outputs. Output results of network analysis using both methods showed acceptable PI criterion validity as simple and cheap criterion for pavement structure evaluation in pavement management at network level.
    Keywords: Pavement management system, Falling weight deflectometer, Dynamic cone penetrometer, Pavement structural evaluation
  • Abdolhosein Haddad *, Danial Rezazadeh Eidgahee Pages 15-28
    Tire-derived aggregates mixed with granular soils are amongst the new materials with different characteristics, as compared to the base materials, which are being used more commonly with the increase of waste rubbers and tires. These lightweight materials, having controlled compressibility, could be used in civil engineering infrastructures, road construction, and geotechnical structures. Up to now, limited experimental studies have been performed to present optimum mixing ratio of waste rubber and sand to attain the engineering purposes including the maximum bearing capacity and the most proper compressibility. Nevertheless, determination of a specific mixing ratio and identification of shear strength parameters of sand-rubber mixtures under different stress paths needs further study. In this research, results of triaxial tests, considering constant radial stress (CRS) and constant axial stress (CAS) paths on the sand alone and also mixed with rubber chips and granulated rubber are presented. Results of relative density tests demonstrated that the optimum rubber mixing ratio of 30% in weight acquires the least void ratio when sand is mixed with rubber chips. The sand alone tests resulted in an effective strength envelope which is approximately linear with a friction angle of approximately 36.8° in both stress paths. While, the outcome of the two different loading methods on the sand-rubber mixtures is an approximately bilinear stress envelope. The internal friction angle of sand mixed with rubber chips is greater than that of sand alone by 8.5 and 4 degrees under the CAS and CRS conditions, respectively. This parameter is about 1.5 and 5 degrees less than sand alone for granulated rubber mixed with sand, under the CAS and CRS conditions, respectively.
    Keywords: Sandy soil, Road embankment materials, Rubber chips, Stress paths, Triaxial test
  • Babak Omidvar *, Asieh Soltani Pages 29-48
    Resilience assessment can be assumed as an important tool for decision making for disaster managers. Considering the recovery time in the resiliency approach causes this approach to be different from other frameworks of decision-making process in the preparation phase in estimation of losses and time-dependent consequences. The recovery process after distaster occurrence may be modeled by simple recovery functions or complex organizational and social models. The obvious point in using resiliency approach is that it could give the disaster managers a recovery trend of infrastructures after disasters, with respect to important factor of time, to allocate the available resources on the basis of resiliency criterion. Currently, the selection of retrofitting strategies of infrastructures, especially subway stations, is performed by economic and technical approaches according to the state of the art standards. In these analyses, recovery trend of the performance after disasters is usually ignored. In this study, on one hand, the concept of resiliency of infrastructures after disasters, its dimensions and analysis methods are investigated, and on the other hand, some retrofitting methods are proposed for stations and subway tunnels. In the next step, considering the proposed algorithm for attaining the quantitative resiliency, first, the 15-Khordad subway station in Shiraz was modeled and displacements due to 11 earthquakes with different PGAs were analyzed in 10 control points. Then, the discrete and cumulative damage-probabilities were calculated by comparing the calculated displacements with damage-level threshold. The resiliency of the substation under different retrofitting strategies is quantified in the next stage considering calculated damage probabilities and different recovery functions. Finally, the ranking of retrofitting strategies for infrastructures was done based on the resiliency concept. The proposed method can be generalized to other infrastructures.
    Keywords: Resiliency, Retrofitting, Subway station, Recovery functions, Earthquake
  • Siavash Salamatpoor, Yaser Jafarian *, Alborz Hajiannia Pages 49-60
    Two adjacent footings behave often differently from a single footing. Nowadays, with the scarcity of suitable land for construction purposes and population growth in the coastal zone of Caspian Sea, construction without considering the interference of the footings is increasing. This issue has been further complicated due to the unequal and non-simultaneous loading of the adjacent footings. In other words, initially, the light or old footing has been constructed, and then the heavy or new footing will be constructed adjacent to the old footing. This is also true in ports where containers are stacked side by side. In this study, the influence of unreinforced concrete pedestals on improvement of saturated loose sandy soil is investigated through modeling the small-scale 1g tests. The main focus was on the load bearing capacity, settlement and tilt of the light footing nearby the heavy footing, when the pedestals are placed beneath the heavy footing. Results of this study illustrated that with fixed diameter pedestals (D=5 cm), increasing the pedestal length (L) from 15 to 25 cm, as refining factor of the soil underneath the heavy footing, led to 18 and 38 percent decrease in settlement and tilt of the light footing nearby the heavy one, respectively, when the S/B ratio was zero.
    Keywords: Sand stabilization, Concrete pedestal, Bearing capacity, Settlement, Physical modeling
  • Mohammad Mehdi Khabiri *, Hasan Mohammadi Anaie Pages 61-76
    Construction of roads and development projects on sandy soils is usually done due to lack of adequate strength to the displacement of subgrade soil or redirecting. Therefore, stabilization and investigation of the factors affecting its strengthening with different materials have always been of interest to the researchers. Studies have shown that the use of polypropylene fibers generally increases the ductility and mechanical strength, such as compressive strength and shear strength, of soils. On the other hand, the initial moisture content plays an important role in stabilizing with emulsion bitumen. Therefore, in this study, the stabilization and improvement of dune sand, using different initial moisture contents, emulsion asphalt binder, and fiber in optimum cement percent were considered. Uniaxial compressive test results showed that addition of fiber increases the bearing capacity by an average of 10%. Increasing the initial moisture content increased the strength performance of the sand subgrade and then decreased in high moisture contents. Also, increasing the percentage of emulsion asphalt binder and fiber had a significant impact on the enhancement of stabilized subgrade ductility.
    Keywords: Dune sand, Fiber, Emulsion asphalt binder, Ductility, Uniaxial compressive strength
  • Babak Golchin *, Ruhollah Safayi Pages 77-92
    There are several methods to investigate the behavior of hot mix asphalt (HMA) at low temperatures. One of these methods is the use of principles of linear elastic fracture mechanics (LEFM). In this paper, the LEFM principles is used to investigate the effects of different loading modes and temperatures on the fracture resistance of HMA incorporating carbon fibers at subzero temperatures. Three-point fracture tests were successfully performed on the semi-circular bend (SCB) specimen containing an asymmetric vertical edge crack under different modes of loading including pure mode I (pure tensile), pure mode II (pure shear) and mixed-mode I/II (tensile-shear). Critical stress intensity factors were then computed using the critical load obtained from the fracture experiments and the geometry factors were determined from the finite element analyses. Results revealed that at all loading modes, modified HMA has higher resistance against crack growth than the unmodified HMA, particularly at low temperatures. Also, fracture resistance of tested HMA was improved by 30-43 percent in the pure tensile mode, 13.2-41 percent in the mixed mode (Me=0.5), 10.5-40 percent in the mixed mode (Me=0.2) and 2-12.5 percent in the pure shear mode.
    Keywords: Hot mix asphalt (HMA), Fracture resistance, Carbon fibers
  • soheil soltanieh, Mohammad Mahdi Memarpour *, Fouad Kilanehei Pages 93-114
    Evaluation of highway bridges is a matter of importance in terms of seismic performance analysis for pre-and post-earthquake planning of a transportation system. Irregular structures have always been in the spotlight of researchers and engineers. In this study, a three-dimensional model of seat-type abutments is generated in a set of irregular bridges with unequal height of piers using OpenSess finite element software. Since altitudinal irregularity leads to different stiffness of individual piers, the distribution of seismic forces will be dissimilar for each pier. On the other hand, the proportion of seismic forces absorbed by the abutments is dependent on strength and stiffness of central piers. In addition to irregularity effects, the influence of two distinct approaches of pier support modeling such as fixed-base and flexible-base (soil-structure-interaction) is taken into account in the analyses. In addition, in order to obtain maximum demand on bridge members with complex behavior, subjected to the ground motion by orthogonal components, nonlinear time-history analysis using multiple earthquake records should be applied in different directions. Therefore, incremental dynamic analysis is performed on each bridge model for a set of seismic records each rotated in seven various directions. By processing the outcomes obtained from analysis of two levels of damage states, it is determined that the irregularity ratio and configuration, soil-structure-interaction, and incident angle of seismic motions are three important factors in evaluation of fragility characteristics of abutment constitutive members. With no exceptions in the investigated models, the fixed-base assumption of central piers produces conservative response of the abutment components in comparison to soil-structure-interaction consideration. However, the effects of ground motion directionality on the fragility characteristics of individual members of abutment vary for different damage states from one model to another.
    Keywords: Bridge abutment, Irregular bridges, Ground motion directionality, Soil-structure-interaction, Incremental dynamic analysis