فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 27 (بهار و تابستان 1397)

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 27 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/10
  • تعداد عناوین: 19
|
  • مقاله پژوهشی
  • علی صابری *، قدرت الله باقری، عصمت طاهر خانی، سامان رجبی صفحات 15-28
    هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر بروز واکنش های رفتاری نامناسب با تاکید بر وجود طرح واره های ناسازگار اولیه در هواداران فوتبال بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل هواداران فوتبال باشگاه استقلال بودند که با توجه به مشخص نبودن جامعه آماری با انجام یک مطالعه مقدماتی بر روی جامعه آماری موردنظر و تعیین واریانس حاصل از پاسخ نمونه ها به سوالات و قرار دادن آن داخل فرمول عدد 259 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه واکنش های رفتاری نامناسب و پرسش نامه طرح واره ناسازگار اولیه یانگ (1994) استفاده شد. نتایج نشان داد که از بین متغیرهای موردمطالعه طرح واره های ناسازگار اولیه، تعداد حضور در ورزشگاه و تحصیلات پیش بینی کننده خوبی برای بروز واکنش های رفتاری نامناسب هستند که ازاین بین طرح واره های ناسازگار اولیه و تعداد حضور هواداران در ورزشگاه رابطه مستقیم و تحصیلات رابطه غیرمستقیم با بروز واکنش های رفتار داشتند. و تعداد حضور هواداران در ورزشگاه رابطه مستقیم و تحصیلات رابطه غیرمستقیم با بروز واکنش های رفتار داشتند.
    کلیدواژگان: واکنش های رفتار نامناسب، طرح واره ناسازگار اولیه، هواداران فوتبال
  • کریم زهره وندیان *، محمد احسانی، اسفندیار خسروی زاده صفحات 29-42
    مقدمه و هدف
    توریسم به طور عام و توریسم ورزشی به طور خاص با دارا بودن ویژگی صنعت پاک، یکی از منابع درآمدزایی برخی از کشورها قلمداد می گردد. بدیهی است که به منظور بهره برداری از این حوزه از صنعت ورزش، مدیران و دست اندرکاران نیازمند برنامه ریزی دقیقی در سطح استراتژیک و عملیاتی برای توسعه آن هستند که باید مولفه های زیادی را با توجه با شرایط در نظر بگیرند. هدف اصلی این تحقیق رتبه بندی عوامل تاثیرگذار در توسعه صنعت توریسم ورزشی است. روش شناسی: روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- پیمایشی و نوع تحقیق کاربردی است. با استفاده از منابع کتابخانه ای و ادبیات موجود معیارها مشخص و برای مقایسه زوجی و وزندهی معیارها از مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP) در نرم-افزارExpert choice و برای رسم نمودار از نرم افزار Excel استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که در بین مولفه های تاثیر گذار بر توریسم ورزشی حمایت های سیاسی و قانونی (با وزن 0. 396) بیشترین اهمیت را دارد و به ترتیب مولفه های مدیریت و هماهنگی، بازاریابی، زیر ساختها و اماکن، شناخت قابلیت ها و ظرفیت ها، تحقیقات و پژوهش، فرهنگ سازی و آموزش دارای رتبه های بعدی هستند. بحث: مولفه های هشت گانه در این تحقیق می تواند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری ورزشی ایفا کند. به نظر می رسد توجه سازمان های دولتی وخصوصی به این مولفه ها می تواند در توسعه گردشگری ورزشی راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: رتبه بندی، توسعه، گردشگری ورزشی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • بهروز قربان زاده * صفحات 43-54
    مقدمه و هدف
    افزایش عملکرد شناختی و حرکتی از اهداف مهم است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرین ریتمیک بر حافظه و توجه کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بود. روش شناسی: این پژوهش نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. به این منظور 20 کودک 7 تا 10 ساله از بین 600 دانش آموز مدارس ابتدایی شهر تبریز به صورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. آن ها در دو گروه تمرین ریتمیک و گروه کنترل بر اساس سن و بهره هوشی همتاسازی شدند. برنامه به صورت 18 جلسه و هر هفته دو جلسه و هر جلسه 45 دقیقه انجام گرفت. قبل از شروع جلسات و در پایان آخرین جلسه پرسشنامه عصب روانشناختی کانرز 2004 توسط والدین آنان تکمیل شد. در این تحقیق از تی وابسته و مستقل با سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه تمرین ریتمیک پس از اتمام دوره مداخله در کارکرد حافظه (p= 0. 002) و توجه (p= 0. 001) با توجه به میانگین ها نسبت به گروه کنترل بهتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به برتری گروه تمرین ریتمیک در کارکرد حافظه و توجه، پیشنهاد می گردد حرکات ریتمیک در برنامه کلاس های تربیت بدنی، فوق برنامه و منزل استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرين ريتميک، حافظه، توجه، کودک کم توان ذهني
  • رضا اندام، رحیمه مهدی زاده، مهناز اسعدی * صفحات 55-66
    مقدمه و هدف
    بررسی های متعدد نشان داده اند معلمان تربیت بدنی در معرض ابتلا به فرسودگی شغلی قرار دارند. برخی از عوامل زمینه ساز این عارضه در مدل کاراسک (1979) مطرح شده است. هدف از انجام تحقیق حاضر، شناسایی ارتباط بین خواسته های شغلی و کنترل شغلی با فرسودگی شغلی معلمان تربیت بدنی شهر مشهد بود. روش شناسی: روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود. بدین منظور 270 نفر (165زن و 105مرد) از بین 870 معلم تربیت بدنی به صورت تصادفی- طبقه ای انتخاب شده و پرسش نامه های فرسودگی شغلی مسلش (1981) ، خواسته های شغلی و کنترل شغلی (بروورز و همکاران، 2011) در بین آنها توزیع شد. روایی پرسش نامه ها با استفاده از نظرات اساتید مدیریت ورزش تایید شد و میزان پایایی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای پرسش نامه های مسلش، خواسته های شغلی و کنترل شغلی به ترتیب (63/0=α) ، (64/0=α) و (61/0=α) تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام) تجزیه تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد ارتباط معناداری بین خواسته های شغلی (24/0=r) و کنترل شغلی (22/0-=r) با فرسودگی شغلی وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد خواسته های شغلی و کنترل شغلی 10% از تغییرات فرسودگی شغلی معلمان تربیت بدنی را تبیین می کنند. بحث: براساس یافته های تحقیق می توان اظهار داشت که مدیران و مسئولان آموزشی بایستی زمینه ای برای کاهش خواسته های شغلی و افزایش کنترل شغلی معلمان تربیت بدنی فراهم نمایند تا فرسودگی شغلی آنها کاهش یافته و بتوانند وظایف تربیتی و آموزشی خود را به درستی انجام دهند.
    کلیدواژگان: فرسودگی عاطفی، مسخ شخصیت، موفقیت فردی، خواسته های شغلی، کنترل شغلی
  • افروز موسوی *، سید محمد کاظم واعظ موسوی، حمید یعقوبی صفحات 67-78
    اهداف: پژوهش حاضر با هدف تبیین سلامت روان شناختی ورزشکاران بر اساس سبک های تنظیم شناختی-هیجانی انجام شد. روش شناسی: نمونه ای با حجم 385 نفر (285 مرد و 100 نفر زن) به روش تصادفی خوشه ایاز بین جمعیت ورزشکاران نخبه انتخاب شد و مقیاس سلامت روان و پرسش نامه تنظیم شناختی-هیجانی فرم کوتاه را تکمیل نمودند. برای تحلیل آماری داده ها از شاخص ها و روش های آماری توصیفی و استنباطی مانند همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین سبک های تنظیم شناختی هیجانی با مولفه های سلامت روان شناختی همبستگی معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون حاکی از آن است که از بین سبک های تنظیم شناختی هیجانی، تمرکز مجدد مثبت و ارزیابی مجدد مثبت، به صورت مثبت بهزیستی روان شناختی را پیش بینی می کنند. همچنین فاجعه نگاری به طور مثبت و تمرکز مجدد مثبت نیز به طور منفی، درماندگی روان شناختی را پیش بینی می کند. بحث و نتیجه گیری: سبک هایی که ورزشکاران برای تنظیم هیجاناتشان به کار می برند، در تعیین سلامت روان شناختی آنان اهمیت دارند و تقویت راهبردهای سازگارانه تنظیم شناختی-هیجانی باید به عنوان هدفی برای پی ریزی مداخلات و برنامه های آموزشی سلامت روان مورد توجه واقع شود، به طوری که ورزشکاران در مواقع ارزیابیشان از موقعیت ها، بتوانند از راهبردهایی استفاده نمایند که مناسب ترین جو هیجانی را در رقابت ها ایجاد کند.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجانی، بهزیستی، درماندگی، ورزشکاران
  • محمدرضا شهابی کاسب*، آرزو مهرانیان صفحات 79-88
    ویژگی های آنتروپومتریکی و برتری چشم-دست جزء عوامل مهم اجرای مهارتهای حرکتی بشمار می روند؛ هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش ویژگی های آنتروپومتریکی و برتری چشم-دست در یادگیری مهارت پرتاب دارت بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود. لیکن از بین دانشجویان غیر رشته تربیت بدنی دانشگاه حکیم سبزواری، 30 دانشجوی پسر راست دست با دامنه سنی 25-19 سال به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی ها براساس کارت سوراخ دار و پرسشنامه چاپمن به دو گروه همسو (17آزمودنی) و دگرسو (13آزمودنی) چشم-دست تقسیم شدند. سپس ویژگی های آنتروپومتریک شامل قد ایستاده، قد نشسته، طول اندام فوقانی، طول بازو، طول ساعد و کف دست هر دو گروه اندازه گیری شد. آزمودنی ها پس از آموزش اولیه در چهار روز متوالی، 540 کوشش پرتاب دارت را انجام دادند. در انتهای جلسه چهارم آزمون اکتساب گرفته شد و پس از گذشت پنج روز در آزمون یادداری کوتاه مدت و پس از 20 روز در آزمون یادداری بلند مدت شرکت نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن، کلموگروف اسمیرنوف و آزمون t مستقل با سطح معناداری 0/05=α در نرم افزار SPSSنسخه 21 استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین قد ایستاده (0/025=p) و طول ساعد و دست (p=0/004) با دقت اجرا، همبستگی معناداری وجود دارد. لیکن ارتباطی بین قد نشسته، طول اندام فوقانی و طول بازو افراد با دقت پرتاب مشاهده نشد. همچنین میان دو گروه همسو و دگرسو در اجرا تفاوت معناداری وجود نداشت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که اولا میان قد ایستاده و طول ساعد و دست با دقت پرتاب دارت رابطه وجود دارد، ثانیا برتری چشم-دست بر دقت اجرا در پرتاب دارت تاثیرگذار نمی باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های آنتروپومتریکی، برتری چشم - دست، پرتاب دارت
  • حمید سارانی *، احمد احمدزاده، پروانه سوری صفحات 89-102
    هدف
    مدیریت دانش پیش نیاز خلق یک سازمان یادگیرنده می باشد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین مدیریت دانش و یادگیری سازمانی انجام پذیرفت. روش شناسی: این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا، جز تحقیقات توصیفی همبستگی است. نمونه ای 132 نفری به صورت تصادفی از بین کارکنان شاغل در اداره کل ورزش و جوانان استان تهران انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های استانداردی است که روایی صوری و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ برای مدیریت دانش و یادگیری سازمانی به ترتیب 97/0 و 96/0 بدست آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی (تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که که تمامی مولفه های مدیریت دانش و سطوح یادگیری در این اداره کل در وضعیت مطلوبی نمی باشد. همچنین بین مولفه های مدیریت دانش و یادگیری سازمانی ارتباط معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها پیشنهاد می شود که مدیران با ایجاد امکان تبادل دانش، تجربه و مهارت از طریق گروه های کاری و همکاری بین کارکنان، یادگیری در فرد، گروه و سازمان را تسهیل بخشند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، یادگیری فردی، یادگیری گروهی، یادگیری سازمانی
  • بهاره سلیمانی تپه سری* ، فریده اشرف گنجویی صفحات 103-114
    مقدمه و هدف
    هدف از اجرای این پژوهش، ارزیابی کارایی هیات های والیبال استان های کشور با استفاده از تکنیک ناپارامتریک تحلیل پوششی داده ها (DEA) بوده است. روش شناسی: ورودی ها و خروجی های مورد استفاده برای تعیین میزان کارآیی هیات ها، با استفاده از نظر خبرگان و طیف پنج مقیاسی فازی تعیین شدند. ورودی ها شامل کارکنان، بودجه و سرانه ورزشی والیبال هر استان بود. فعالیت هیات های والیبال استان ها در ارتباط با ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، آموزش ورزشی، پژوهش ورزشی، رویدادهای ورزشی و هیات های والیبال فعال به عنوان خروجی های پژوهش تعیین شدند. سپس چک لیست مربوط به ورودی ها و خروجی های پژوهش تهیه و برای هیات های والیبال استان ها ارسال شد. نمونه گیری به صورت تمام شمار و شامل هیات های هر 31 استان کشور بوده است؛ اما نهایتا 28 پرسشنامه به صورت تکمیل شده عودت داده شد. داده ها با استفاده از دو الگوی CCR و BCC خروجی محور، در تحلیل پوششی داده ها تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در سال 1391، هفده هیات (71/60%) و در سال 1392، نوزده هیات (86/67%) از کارایی کلی برخوردار بودند. بر اساس نتایج تحقیق، ناکارآیی مدیریتی و عملیاتی مهم ترین عامل ضعف در کارایی کلی هیات های والیبال استان ها در بازه زمانی مذکور بوده است. نتایج تحلیل حساسیت نشان داد که ورودی «بودجه» و خروجی «ورزش قهرمانی» تاثیرگذارترین ورودی و خروجی در تعیین میزان کارآیی هیات های والیبال استانها بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق، لازم است تا در تدارک و آماده سازی منابع مورد نیاز هیات ها اهتمام ویژه ای صورت گیرد. همچنین مدیران هیات های والیبال استان ها باید توجه بیشتری به توسعه منابع درآمدزایی، برگزاری رویداد های ورزشی و نیز فعال سازی هیات های شهرستانی در سطح استان نمایند.
    کلیدواژگان: کارآیی، تحلیل پوششی داده ها، هیات های ورزشی، والیبال
  • علی محمدی*، سمیه نامدار طجری، سید احمد سجادی صفحات 115-127

    هدف از اجرای تحقیق حاضر بررسی راهکارهای موثر بر حضور تماشاگران در بازی های خانگی تیم فوتبال صبای قم می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه شهروندان استان قم را در بر می گیرد و روش نمونه گیری تصادفی ساده و تعداد نمونه 385 نفر بوده است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن با نظر اساتید مورد تایید قرار گرفته بود. پایایی آن نیز در یک مطالعه راهنما به کمک ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد (98/0). به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ناپارامتری توزیع دو جمله ای و فریدمن استفاده شد. سطح معنی داری آماری در سطح (05/0P≤) تعیین گردید. در ضمن تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج نشان داد که از دیدگاه شهروندان استان قم، عوامل اقتصادی، جذابیت بازی، برنامه ریزی، امکانات و تسهیلات، عوامل انگیزشی و عوامل عاطفی در حد زیادی بر بر حضور تماشاگران در بازی های خانگی تیم فوتبال صبای قم تاثیرگذار هستند. همچنین اولویت بندی مولفه های مذکور عبارتست از: 1. جذابیت بازی، 2. عوامل عاطفی، 3. امکانات و تسهیلات، 4. عوامل انگیزشی، 5. برنامه ریزی و 6. عوامل اقتصادی.

    کلیدواژگان: باشگاه صبای قم، لیگ فوتبال، میزبانی، تماشاگران
  • سمانه عطارزاده فدکی، منصوره مکبریان ، ولی الله کاشانی * صفحات 127-140
    مقدمه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس اصلاح شده انگیزه ورزشی ویرایش دوم بود. روش ‏شناسی: بدین منظور 200 ورزشکار با سطوح مختلف مهارتی در 11 رشته ورزشی تیمی و انفرادی، نسخه فارسی مقیاس اصلاح شده انگیزه ‏ورزشی را تکمیل کردند. ابتدا با استفاده از روش ترجمه باز ترجمه، روایی صوری و صحت ترجمه نسخه فارسی پرسش‏نامه تایید شد. در ادامه برای تعیین روایی سازه مقیاس از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل‏یابی معادلات ساختاری، برای تعیین همسانی ‏درونی مقیاس از ضریب آلفای‏کرونباخ و برای تعیین ثبات زمانی )ثبات پاسخ) سوالات از ضریب همبستگی درون طبقه‏ای در روش آزمون- آزمون مجدد استفاده شد. یافته‎ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که شاخص‎های برازندگی (02/0RMSEA=،96/0TLI=،97/0CFI=) از حد قابل قبول و مطلوبی برخوردار می‏باشند و در بخش دیگر همسانی درونی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ نشان داد که خرده مقیاس انگیزه درونی (80/0) خرده مقیاس تنظیم آمیخته (78/0) ، خرده مقیاس تنظیم خودپذیر (77/0) ، تنظیم‏درون‎فکنی‏شده (75/0) ، انگیزش بیرونی (77/0) ، بی‎انگیزشی (80/0) و همسانی کل پرسشنامه (79/0) و پایایی زمانی با استفاده از ضریب همبستگی درون طبقه‎ای برای تمامی خرده مقیاس‎ها بیش از (75/0) می‏باشد که بیانگر روایی و پایایی مطلوب نسخه فارسی مقیاس اصلاح شده انگیزه ‏ورزشی می باشد. نتیجه‎گیری: بنابراین از نسخه فارسی مقیاس اصلاح شده انگیزه ‏ورزشی به عنوان ابزاری روا و پایا جهت ارزیابی میزان و سطح انگیزش ورزشی ورزشکاران زن و مرد در سطوح مختلف مهارتی در محیط‏های ورزشی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: انگیزه ورزشی، روایی‏ سازه، همسانی درونی، پایایی زمانی
  • سلمان جعفری *، علی محمدی، عباس خدایاری صفحات 141-154
    هدف
    امروزه در فضای رقابتی صنعت توریسم، شناسایی متغیرهایی که بر رضایتمندی گردشگران تاثیرگذارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین هدف از اجرای این تحقیق بررسی رضایتمندی گردشگران ورزشی استان آذربایجانشرقی و ارتباط آن با مشکلات گردشگری ورزشی بود. روش شناسی: تحقیق حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش در بخش رضایتمندی گردشگران ورزشی را کلیه تماشاگران بازی فوتبال بین دو تیم تراکتورسازی و سایپا (40000 نفر) و در بخش مشکلات گردشگری ورزشی را اساتید تربیت بدنی دانشگاه های استان،کارشناسان اداره های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، راهنمایان تورهای گردشگری، کارشناسان تربیت بدنی اداره های تربیت بدنی و آموزش و پرورش استان (137 نفر) تشکیل داده بودند. نمونه تحقیق در بخش مشکلات گردشگری ورزشی، از روش سرشماری استفاده شد، اما در بخش رضایتمندی گردشگران ورزشی 510 نفر به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. برای گرد آوری داده ها از پرسشنامه های بنسبردی (1393) و محمدی (1388) استفاده گردید. برای تحلیل داده ها نیز از ضریب همبستگی پیرسون و فریدمن استفاده شد.
    یافته ها
    بین رضایتمندی گردشگران ورزشی و مشکلات گردشگری ورزشی همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. همچنین بین اولویت بندی مشکلات گردشگران ورزشی و رضایمندی گردشگران ورزشی تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    به منظور کسب رضایتمندی گردشگران ورزشی، توجه بیشتری باید به مشکلات گردشگری ورزشی شود.
    کلیدواژگان: استادیوم، تماشاگران فوتبال، رضایتمندی گردشگران، گردشگری ورزشی، مشکلات گردشگری
  • امید رفیعی* ، ابراهیم علی دوست قهفرخی، افسر جعفری حجین صفحات 155-166
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی عوامل بازدارنده موثر بر نحوه قضاوت داوران فوتبال ایران بود. تحقیق حاضر ازنظر هدف، کاربردی و از نظر چگونگی جمع آوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی بود، که به شکل میدانی- کتابخانه ای انجام شد. روش شناسی: جامعه آماری پژوهش را 230 نفر از داوران و کمک داوران شاغل در لیگ برتر و لیگ دسته اول فوتبال کشور تشکیل می دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته شامل 25 عامل با مقیاس 5 ارزشی لیکرت بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بوسیله 10 نفر از اساتید و کارشناسان داوری و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی روی نمونه 30 نفری از داوران با استفاده از آزمون ضریب پایایی به روش دو نیمه کردن و با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد (90/0r-). از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) به منظور تعیین ویژگی های جمعیت شناختی و میزان اهمیت متغیرها استفاده شد. همچنین از آمار استنباطی (آزمون کرویت بارتلت، کیسر می یر و اوکلین، تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون فریدمن) برای اولویت بندی عوامل تحقیق استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که از دیدگاه داوران در بین عامل های بازدارنده موثر بر قضاوت داوران پنج مولفه به ترتیب "عوامل مرتبط با روز مسابقه"، "عوامل بیرونی"، "عوامل فرهنگی"، "عوامل زمان برگزاری" و "عوامل شغل و دستمزد" دارای اهمیت بیشتری بوده اند. همچنین در تحلیل عاملی، عوامل فرهنگی نسبت به سایر عوامل بازدارنده در اولویت قرار داشته و نیازمند توجه بیشتری بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد بیشتر مشکلات و موانع داوری در فوتبال ناشی از مشکلات ساختاری و فرهنگی باشد، بنابراین پیشنهاد می شود فدراسیون فوتبال با فرهنگ سازی مناسب در بین هواداران، بازیکنان و مربیان؛ الگوبرداری از ساختار کمیته داوران کشورهای پیشرفته در این زمینه، پرداخت حقوق ثابت و همچنین بیمه کردن داوران در حد امکان این عوامل بازدارنده موثر را کنترل کند.
    کلیدواژگان: امنیت شغلی، داور، عوامل بازدارنده، فوتبال
  • امیر دانا * صفحات 167-176
    مقدمه و هدف
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر خودگویی آموزشی و انگیزشی بر عملکرد حرکتی بسکتبالیست های ماهرومبتدی بود. روش شناسی: روش تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. 38 بسکتبالیست (5/0±23سن) مبتدی و ماهر به صورت تصادفی انتخاب و در 2 گروه19 نفری قرارگرفتند. در جلسه آزمون ابتدا از شرکت کنندگان پیش آزمون بعمل آمد سپس از آنها خواسته شد برای اجرای شوت بسکتبال از خودگویی های آموزشی و انگیزشی استفاده کنند و در نهایت از شرکت کنندگان پس آزمون بعمل آمد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میانگین عملکرد مهارت شوت بسکتبال در شرایط خودگویی آموزشی و پایه بازیکنان ماهر تفاوت معنی داری وجود نداشت. درحالی که بین میانگین عملکرد مهارت شوت بسکتبال در شرایط خودگویی انگیزشی و پایه بازیکنان ماهر تفاوت معنی داری وجود داشت. بین میانگین عملکرد مهارت شوت بسکتبال در شرایط خودگویی انگیزشی و آموزشی بازیکنان ماهر تفاوت معنی داری یافت شد. سایر نتایج نشان داد که بین میانگین عملکرد مهارت شوت بسکتبال در شرایط خودگویی آموزشی و پایه بازیکنان مبتدی تفاوت معنی داری وجود داشت. بین میانگین عملکرد مهارت شوت بسکتبال در شرایط خودگویی انگیزشی و پایه بازیکنان مبتدی تفاوت معنی داری وجود داشت. در حالی که بین میانگین عملکرد مهارت شوت بسکتبال در شرایط خودگویی انگیزشی و آموزشی تفاوت معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    در کل به مربیان بسکتبال پیشنهاد می شود که جهت آموزش مهارت های حرکتی و افزایش عملکرد ورزشکاران از خودگویی های آموزشی و انگیزشی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: خودگویی آموزشی، خودگویی انگیزشی، پرتاب آزاد بسکتبال، ماهر، مبتدی
  • سیدرسول مرتضوی فر *، فرزام فرزان ، میثم شیرخدایی صفحات 177-188
    مقدمه و هدف
    با توجه به این که رنگ جزو اولین مولفه ها در انتخاب محصول است و دغدغه بسیاری از بازاریابان نیز شناخت عوامل موثر بر انتخاب رنگ است، از این رو هدف تحقیق حاضر بررسی نقش جنسیت در انتخاب رنگ پوشاک ورزشی است. روش شناسی: این پژوهش به روش پیمایشی انجام گردیده، از لحاظ هدف کاربردی می باشد و شیوه جمع آوری داده ها به صورت الکترونیکی، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بوده است. این پرسشنامه در قالب یک سایت و توسط ایمیل، آدرس سایت برای نمونه آماری ارسال شد. جامعه آماری این تحقیق دانشگاهیان دانشگاه مازندران بودند که دارای پست الکترونیک بودند. بر اساس جدول مورگان 375 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق در نظر گرفته شدند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود. ابتدا چند سوال به منظور سنجش ویژگی های دموگرافیک مطرح شده و به منظور بررسی ترجیحات رنگ برای پوشاک ورزشی شامل کفش، تی شرت، سوشرت، شلوار، کاور، حوله، کوله پشتی، شورت، کلاه، جوراب، کوله پشتی سبک، برای هرکدام یک عکس با 10 رنگ سفید، سیاه، خاکستری، قهوه ای (بخش رنگ های خنثی) ، سبز، آبی، بنفش (بخش رنگ های سرد) ، قرمز، زرد و نارنجی (بخش رنگ های گرم) قرار داده شد. داده های با روش رگرسیون لجستیک چندجمله ای تحلیل شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که جنسیت در انتخاب رنگ پوشاک ورزشی در سطح 05/0 نقش معنی داری را بازی می کند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان عنوان کرد که زنان تمایل به انتخاب رنگ های گرم و مردان تمایل به انتخاب رنگ های سرد و خنثی در پوشاک ورزشی خود دارند. از این رو تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک ورزشی باید از نسبت جنسیت جامعه هدف خود برای فروش آگاهی کامل داشته و بر اساس آن به تولید پوشاک با رنگ های مختلف بپردازند.
    کلیدواژگان: رنگ، پوشاک ورزشی، جنسیت، دانشگاه مازندران
  • ابراهیم نوروزی *، بهروز عبدلی، نصور احمدی صفحات 189-200
    سابقه و هدف
    در تحقیقات قبلی برای سنجش اثر بخشی بازخورد خودکنترل، محققان بیشتر بر تعداد دریافت با زخورد تاکید می کردند و عامل تصمیم درباره زمان دریافت بازخورد کمترمورد توجه قرار گرفته است. از آنجایی که عامل انتخاب و نه تعداد انتخاب بازخورد برای فراگیر، مکانیزم اساسی در مفهوم خودکنترلی یادگیری حرکتی می باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر بازخورد خودکنترل بر یادگیری مهارت پرتاب یکدستی با استفاده از گروه جفت شده خودکنترل بود. روش شناسی: چهل و پنج پسر دانشجو از بین دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی با دامنه سنی 18- 28 سال به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی در 3 گروه بازخورد خودکنترل، جفت شده سنتی و جفت شده خودکنترل تقسیم شدند. تکلیف پرتاب یکدستی کیسه شنی با دست غیر برتر بود. آزمودنی ها بعد از انجام پیش آزمون، در مرحله اکتساب (180 کوشش به صورت 3 جلسه و هر جلسه 3 بلوک20 کوششی) و24 ساعت بعد از پایان مرحله اکتساب، در آزمون یادداری و 5 دقیقه بعد از آزمون یادداری، در آزمون انتقال شرکت کردند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری (05/0p≤) تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمام گروه ها در مرحله اکتساب پیشرفت معنی داری داشته اند. علاوه بر این، براساس نتایج آزمون های یادداری و انتقال، گروه جفت شده خودکنترل به طور معنی داری یادگیری بیشتری را نسبت به گروه های بازخورد خودکنترل (001/0 =p) و جفت شده سنتی داشتند (001/0 = p). بحث و نتیجه گیری: نتایج پیشنهاد می کندکه شرایط خودکنترل (علی الخصوص شرایط جفت شده خودکنترل) برای یادگیری مهارت های حرکتی مفیداست و اینکه درک ما از شرایط خود کنترلی با استفاده از گروه جفت شده سنتی ناکامل است. علاوه بر این، در یادگیری مهارتهای حرکتی، انتخاب زمان دریافت بازخورد توسط آزمودنی ها مهمتر از تعداد بازخورد دریافتی می باشد.
    کلیدواژگان: جفت شده خودکنترل، خود-کنترلی، مهارت پرتاب یکدستی، یادگیری حرکتی
  • اکبر قوامی *، حسن محمدزاده، حسن رهبان فرد صفحات 201-214
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر خودتنظیمی و مشاهده الگوی مبتدی در یادگیری زمانبندی نسبی و مطلق بود. 45 دانشجوی پسر راست دست به طور تصادفی در 2 گروه تجربی (خودتنظیم- مبتدی، جفت شده- مبتدی) و یک گروه کنترل قرار گرفتند. از آزمودنی ها خواسته شده بود تا یک تکلیف زمانبندی متوالی را در طی یک فرایند چهار مرحله ای اجرا کنند. در مرحله پیش آزمون 20 کوشش و در اکتساب 60 کوشش و در یادداری و انتقال 10 دقیقه و 24 ساعت،20 کوشش انجام شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده های هر دو آزمون یادداری و انتقال نشان داد که هر دو گروه تجربی هم به لحاظ زمانبندی مطلق و هم زمانبندی نسبی از گروه کنترل بهتر بودند. این نتایج حاکی از آنست که تمرین، صرف نظر از نوع آن، منجر به یادگیری مهارت مورد نظر شده است. علاوه بر این، تفاوت معناداری بین دو گروه تجربی در فاکتور زمانبندی نسبی و مطلق در آزمون یادداری و انتقال مشاهده نشد. این نتایج بیان می کند که مشاهده الگوی مبتدی عامل تاثیرگذاری در یادگیری مهارت حرکتی به حساب می آید حال آنکه عامل خود تنظیمی در این تحقیق تاثیرگذار نبوده است. در کل نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می کند خود تنظیمی صرفا در زمان ارائه الگوی مبتدی نمی تواند بر یادگیری اثر گذار باشد.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، الگودهی، الگوی مبتدی، زمانبندی نسبی، مطلق
  • فرهاد قدیری *، شهرام نظرپوری صفحات 215-228
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بهره هوشی، ویژگی های آنتروپومتریکی و رشد حرکتی با سطح عملکرد مهارتی کودکان فوتبالیست دارا و بدون تجربه مهدکودک بود. روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پسر 7 تا 9 ساله فوتبالیست شهرستان الشتر به تعداد 422 نفر بودد که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای 100 نفر از آنان، 50 نفر دارا و 50 نفر بدون تجربه مهدکودک به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه بهره هوشی ریون، آزمون رشد حرکتی درشت اولریخ 2 و آزمون های مهارتی فوتبال مورکریستین بود. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج ارتباط معناداری بین بهره هوشی، ویژگی های آنتروپومتریکی و رشد حرکتی با سطح عملکرد مهارتی را نشان داد. به علاوه بین آزمودنی های دارا و بدون تجربه مهدکودک در متغیرهای مذکور تفاوت معناداری بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    بهره هوشی، ویژگی های آنتروپومتریکی و رشد حرکتی از عوامل مهم در تعیین سطح عملکرد مهارتی کودکان بشمار می رود و اینکه داشتن یا نداشتن تجربه مهد کودک تاثیری بر متغیرهای پژوهش نداشت که می تواند به علت ضعف برنامه ها، امکانات و عدم تخصص لازم مربیان این مراکز باشد.
    کلیدواژگان: هوش، ویژگی های آنتروپومتریکی، رشد حرکتی، عملکرد مهارتی، تجربه مهد کودک
  • مرتضی طاهری * صفحات 229-242
    هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت دانشجویان دانشگاه های شهر قزوین بود. نوع مطالعه توصیفی-تحلیلی است که به روش مقطعی در بین دانشجویان دانشگاه های شهر قزوین در سال 1394 انجام شد. پرسشنامه شیوه زندگی ارتقاء دهنده سلامت بر اساس الگوی ارتقاء سلامت پندر استفاده شد. رفتارهای ارتقا سلامت شامل مجموعه های احساس سلامت در قبال سلامت فردی، فعالیت بدنی، عادات غذایی است. میانگین نمره سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت بین 78-50 به دست آمد که نشان دهنده وضعیت متوسط است. نتایج نشان داد بیماری جسمی و مصرف سیگار می تواند، احساس مسئولیت در برابر سلامت را دچار افت کند (به ترتیب 02/0= P و 001/0=P). این در حالی بود که عواملی همچون تاهل (001/0= P) ، بیماری جسمی (01/0= P) ، و بیماری روانی (001/0= P) ، بر رفتار فعالیت بدنی دانشجویان به شکل منفی اثرگذار بود. در خصوص شاخص عادات غذایی نشان داده شد که، زنان از عادات غذایی مطلوب تری در راستای حفظ سلامت برخوردارند و مصرف سیگار می تواند رفتار سلامت غذایی را دچار مشکل سازد (001/0= P) ، محل زندگی تاثیری بر احساس مسئولیت در برابر سلامت و قعالیت بدنی ندارد این در حالی است که رفتار عادات غذایی را تحت تاثیر قرار می دهد (04/0= P). این مطالعه نشان داد که وضعیت سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در دانشگاه های استان قزوین متوسط است. بنابراین نیاز به برنامه ریزی های دقیق تر جهت بهبود وضعیت سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در این دانشجویان احساس می شود.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سلامت، پندر
  • کامران شاهدوست، سعید ارشم * صفحات 243-258
    از جمله عواملی که به صورت بالقوه بر میزان لرزش پاسچری و عملکرد تکالیف هدف گیری اثر می گذارد خستگی است. تحقیق حاضر با هدف تعیین اثر خستگی موضعی اندام فوقانی بر شاخص های عملکرد تیراندازان ماهر و مبتدی به عنوان تابعی از مکانیسم های اهداف فوق پاسچری و خودکاری حرکت انجام شد. بدین منظور دو گروه تیراندازان مبتدی (6 نفر) و تیراندازان ماهر (6 نفر) در طی دو 2 کوشش 60 ثانیه ای در پیش آزمون و پس از اعمال خستگی ایزوتونیک با شدت های 40% - 60% - 70% - 80% MVIC شرکت کردند. عملکرد تیراندازان براساس شاخص های سنجش خطا در موقعیت ها دو بعدی (خطای منشعب، خطای شعاعی مرکز هدف و خطای متغیر) تجزیه و تحلیل شد. از روش تجزیه و تحلیل کمی بازپیدایی (RQA) برای مقایسه ساختار پویای غیرخطی نوسانات پاسچری شرکت کنندگان در طی مراحل آزمون و از پارامتر میانه حوزه فرکانس داده های EMG و مقیاس ادراک خستگی بورگ به عنوان شاخص خستگی استفاده گردید. برای تعیین اثر شدت های خستگی بر شاخص های عملکردی و تغییرپذیری دو گروه از تحلیل واریانس با اندازه های مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش شدت خستگی عملکرد تیراندازان مبتدی به طور معنی داری تغییر یافت در حالیکه عملکرد تیراندازان ماهر همسان و ثابت بود. تجزیه و تحلیل اجرای تکلیف تیراندازی با حضور خستگی نمایانگر کاهش معنی دار میانگین مولفه های تغییرپذیری نوسانات پاسچری تیراندازان ماهر در دو محور قدامی خلفی و میانی جانبی بود. بنابراین تکالیف فوق پاسچری با کانون توجه بیرونی دارای اثر قدرتمندی بر عملکرد هستند و می تواند اثرات محدودیت های فردی را در تیراندازان ماهر به حداقل برسانند.
    کلیدواژگان: خستگی، دقت عملکرد، تکلیف فوق پاسچری، نوسانات پاسچری، ساختار غیرخطی
|
  • Ali Saberi * Pages 15-28
    Aim of present study was investigate the factors affecting on Inappropriate Reactive Behaviors with emphasis on Early Maladaptive Schemas among Football Fans. This research was descriptive correlation. Population included Esteghlal club fans that due to unclear population, To conduct a pilot study on the population of this research and determining varians from answers of sample to questions and Putting it into the formula number 259 individuals were selected as the sample. To collect data was used from two questionnaire Inappropriate Reactive Behaviors and questionnaire early maladaptive schemas (young, 1994). Data analysis was carried out into two level descriptive statistics (mean, standard deviation) and inferential statistics (regression logistic) using SPSS software. The results showed that the from variables studied Early Maladaptive Schemas, number of Presence in stadium and education was Good predictor for Inappropriate Reactive Behaviors that from this variable, early maladaptive schemas an rate Presence direct relationship and education indirect relationship were whit Inappropriate Reactive Behaviors.
    Keywords: Inappropriate Reactive Behaviors, Early Maladaptive Schemas, fans of football
  • Behrooz Ghorbanzadeh * Pages 43-54
    Background & Purpose: Increasing cognitive and motor performance is an importantgoal. The purpose of this study was to investigate the effect of rhythmic exercise on memory and attention in children with intellectual disability.
    Methodology
    This study was quasi-experimental with pretest-posttest and control group. In this study, 20 children aged 7 to 10 years old were multistage randomly selected from the 600 primary school student’s schools in the city of Tabriz. These two groups according to age and IQ were homogeneous in rhythmic practices and control group. Programs were hold in 18 sessions and two sessions per week and each session was 45 minutes. Before the start training and the end of the last session were held pre-test and post-test. Before the start of the session and at the end of the last session of the questionnaire was completed neuropsychological Conner 2004 by parents for analyze data dependent test and in dependent with a significant level of 0.05 were used.
    Results
    The results showed that rhythmic practices groupafter the intervention period in memory (p= 0.002) and attention (p= 0.003) performed better than the control group. Rhythmic exercise group than the control group had a greater impact on the memory and attention.
    Conclusion
    According to the results obtained it is suggested these movements were held into physical education program, extracurricular and take home.
    Keywords: Rhythmic exercise, memory, attention, children with intellectual disability
  • Mahnaz As'adi * Pages 55-66
    Background & Purpose: Several studies have shown physical education teachers are at risk for burnout. Some of the underlie factors for this phenomenon has been proposed in Karasek's model (1979). The purpose of this study was to identified the relationship between job demands and job control with burnout of physical education teachers in Mashhad city.
    Methodology
    The research method was descriptive-correlation. For this purpose, 270 persons (165 females and 105 males) from 870 physical education teachers random- stratify sampling method selected and Burnout Inventory Maslach (1981), job demands and job control )Brouwers et al, 2011) were distributed among them. The validity of the questionnaires was confirmed by comments of sport management professors and level of reliability using Cronbach's alpha for the questionnaires Maslach, job demands and job control, respectively (α=0.63), (α=0.64) and (α=0.61) were determined. Data using descriptive and inferential statistical tests (Pearson correlation test and stepwise regression analysis ) were analyzed.
    Results
    The results showed that there was significant relationship between job demands (r=0.24) and job control (r=-0.22) with burnout. The results of multiple regression analysis showed that job demand and job control account 10% of the physical education teachers changes burnout.
    Discussion
    Based on the study findings can be stated that the educational administrators should provide a basis for reduce job demands and increasing job control of physical education teachers to reduced their burnout and enable them to carry out their training and teaching duties properly.
    Keywords: Emotional exhaustion, Depersonalization, Personal accomplishment, Job demands, Job control
  • Mohammad Vaez Mousavi, Hamid Yaghubi, Afrooz Moosavi * Pages 67-78
    Aims
    The present study is carried out with the purpose of determining the predictability of psychological health, by cognitive emotion regulation style, used by elite athletes.
    Methodology
    A sample of 385 (285 male and 100 female) elite athletes were chosen using cluster random sampling. Participants completed Mental Health Inventory (MHI) and Cognitive Emotion Regulation Questionnaire short version. Analysis of the data involved Pierson’s correlation and multivariate regression analyses.
    Results
    Results indicated significant relationship between cognitive emotion regulation styles and psychological health components. Results of regression analysis indicated that among styles of cognitive emotion regulation, Positive refocusing and positive reappraisal can positively predict the psychological well-being. Moreover, psychological distress can predicted positively by catastrophizing and also Positive refocusing can negatively predict psychological distress.
    Conclusion
    As results indicates, the strategies employed by athletes in order to regulate their emotions can play a significant role in the determination of their psychological health. Strengthening the adaptive cognitive emotion regulation should be regarded as therapeutic and educational goal in enhancing the mental health in that athletes could use strategies that influence their appraisal of the situation to create the most appropriate emotional climate for competition.
    Keywords: cognitive emotion regulation, Well-being, Distress, athletes
  • mohammad reza shahabi kaseb*, Arezoo Mehranian Pages 79-88
    anthropometric characteristics and superiority of eye-hand are the most important factors in the implementation of motor skills; the goal of this research was to investigate the role of anthropometric characteristics and superiority of eye-hand precision learning of throwing darts.
    The study method used is Quasi-experimental. So among the students of physical education Of Hakim Sabzevar University, 30 right-handed male students aged 25-19 years were selected. Subjects were divided based on perforated cards and Chapman questionnaire to align the two groups (17 subjects) and contralateral (13 subjects) eye-hand. The anthropometric characteristics including height, standing, sitting height, arm length, arm length, length of forearm and hand were measured in both groups. The subjects of basic education in four days, 540 trials did the throwing darts. At the end of the fourth session acquisition test was taken after five days in the retention test short-term and long-term retention test was conducted after 20 days. To analyze the data, the Spearman correlation coefficient test, Kolmogorov-Smirnov and t-test with a significance level of α=0/05 in SPSS version 21 was used.Results showed that there are significant correlations between standing height (p=0/025) and Forearm and hand (p=0/004) with performance accuracy. But there are not significant correlations between sitting height, Upper Extremity, arm length and dominant eye with dart-throwing accuracy.Thus, according to the findings of the study it can be concluded that, the height and length of the forearm and hand stand accurately throw darts; superiority of eye-hand running accuracy is not effective in darts throwing, too.
    Keywords: anthropometric parameters, dominant eye, dart-throwing
  • Hamid Sarani * Pages 89-102
    Objective
    Knowledge management is a prerequisite for creating a learning organization. This study was conducted to investigate the relationship between knowledge management and organizational learning.
    Methodology
    This study is aimed at practical implementation of the method, but is descriptive correlational study. A sample of 132 people randomly from among the employees of the General Directorate of Youth and Sport was elected in Tehran. The data, standardized questionnaires that the formal validity and reliability through Cronbach's alpha for knowledge management and organizational learning, respectively, 97/0 and 96/0 respectively. The data collected using descriptive and analytical (one-sample t, Pearson correlation, and regression) were analyzed.
    Results
    The results show that all the components of knowledge management and learning levels of the Administration is not in good condition. Knowledge management and organizational learning as well as between components, there was a significant relationship.
    Conclusion
    The findings suggest that managers with the ability to exchange knowledge, experience and skills through working groups and cooperation between staff, learning in individual, group and organization to facilitate.
    Keywords: knowledge management, individual learning, group learning, organizational learning
  • Bahare Salmani * Pages 103-114
    Introduction and Objective: The purpose of this study was to evaluate the efficiency of the country's volleyball Associations using DEA.
    Methodology
    Inputs and outputs used to determine the efficiency of the volleyball associations were identified through the experts’ view. Inputs include staff, budget and the volleyball sports capital of each province. Activities of the volleyball associations related to the public sports, champion sports, sports education, sports research, sports events and active committees were determined as the outputs. Then a checklist related to the inputs and outputs of the research was prepared and sent to the judo committees of provinces. Sampling for each associations and contains all 31 provinces of the country, but has been finally completed a questionnaire in the form of 28 were returned. Data were analyzed using CCR and BCC.
    Results
    The results showed that in year 2012, 17 committees (60.71%) and in year 2013, 19 committees (67.86%) were acquired the full efficiency. As a result, the most cause of weakness in the overall performance of the association was the management and operational inefficiencies in this timeframe. The sensitivity analysis showed that the "budget" and "athletics" were influential input and output in determining the efficiency of associations.
    Conclusion
    Consistent with the findings of this research, it is necessary to provide the resources required delegations made a special effort. The association of directors of volleyball provinces hould pay more attention to the sources of financing, organized sports events, as well as activation of the Iranian association in the province.
    Keywords: DEA, Efficiency, Sport Association, Volleyball
  • Ali Mohamadi * Pages 115-127

    Introduction & Objective: The purpose of this research was to analysis of the factors that influence spectator’s attendance in Sabaye Qom Home games.

    Methodology

    This research is descriptive and collecting the data from questionnaires made by the researcher and the face validity of it, is highly supported by university professors. The reliability of questionnaires has obtained %89 of Cronbach’s alpha. The statistical society of research included whole the Citizens of Qom Province and the statistic samples included 385 Citizen which were chosen randomly. For analyzing the information, we used binomial distribution and Friedman non parametrical test. The meaningful level of statistics determined in (P≥ 0.05). Also analyzing of data was done by SPSS software. Findings: The results showed that of the Citizens viewpoints, Economic factors, Attractive game, Planning, Facilities, Motivational and Emotional factors influence spectator’s attendance in Sabaye Qom Home games. Also, factors affecting on Spectators attendance are to priority: 1. Attractive game, 2. Emotional factors, 3. Facilities, 4. Motivational factors, 5. Planning, 6. Economic factors. Discussion & conclusion: The Sabaye Qom Sport Club can attract more loyal fans and gain benefits by focusing on framework for setting strategies in ticket-prices, Cleaning Stadium, Easy commute to the stadium, Increase the quality of matches, Accurate planning, Informing and The use of local players.

    Keywords: Sabaye Qom Sport Club, Football League, Hosting, Spectators
  • Valiolah Kashani * Pages 127-140
    Background & Purpose: The purpose of this study was determining validity and reliability of the Persian version of Sport motivation scale Questioner.
    Methodology
    For this purpose, 200 athletes with different levels of skill in 11 sport fields, individual and team completed the questionnaires. First, with use of translation-back translation methods, face validity and translate accuracy of Persian version of questionnaires were confirmed. Confirmatory factor analysis based on structural equations was used for validation of structure of questionnaire, Cronbach alpha coefficient was used for internal consistency of questionnaire, and intra-class correlation coefficient under test-retest method was used to study temporal reliability of items and percentile points were used for normalization.
    Results
    The results of research showed that confirmatory factor analysis the SMS-II had acceptable fit index (RMSEA = 0.02, CFI = 0.97, NNFI= 0.96) and internal consistency (Intrinsic= 0.80, Integrated= 0.78, Identified=0.77, Introjected=0.75, External motivation=0.77, A motivated=0.80 and the total = 0.79), and temporal reliability with ICC for all factors and total score of SMS-II, was more than 0.75. So this finding indicating good validity and reliability of the Persian version of SMS-II.
    Conclusion
    Therefore the Persian Version of the revised sport motivation scale (SMS-II) can be characterized as a valid and reliable tool to evaluate the revised sport motivation scale (SMS-II) among men and women at different level of competition in sport situations.
    Keywords: Sport motivation, Factorial Validity, Reliability, Internal consistency, Temporal reliability
  • Salman Jafari * Pages 141-154
    Objective
    Nowadays in a competitive enviroment of tourism industry, of great importance identify the variablees that influence tourists satisfaction.therefore, the purpose of this study was to the survey sports tourists satisfaction East Azerbaijan province and its relation to the problems of sports tourism.
    Methodology
    this study was a cross - correlation. The study population in districte sports tourists satisfaction consisted of all spectators football match between the teams Tractor and Saipa (40000 people) and in districte sports tourism problems physical education teachers in universities province, experts of the cultural heritage, handicrafts and tourism organization, tourism guides, experts in Physical education department of education physical and department of education province (137 people) formed. The research sample is also limited due to population problems in the tourism census method was used. But in districte sports tourists satisfaction, 510 people sample available were selected. For data collection was used questionnaires Bansbordi(1393) and Mohammadi(1388). Data for the analysis of pearson correlation test and friedman test was used.
    Results
    there is a significant negative correlation between the satisfaction of tourists and sports and sports tourism problems. Also, there is a significant difference between prioritization the satisfaction of tourists and sports and sports tourism problems.
    Conclusion
    in order to get satisfaction sports tourists will pay more attention to the problems of sports tourism.
    Keywords: stadium, football spectator, tourists satisfaction, sports tourism, tourism problems
  • Omid Rafiei * Pages 155-166
    Objective
    The Purpose of this study was Evaluate the Effective Inhibiting Factors of Decision making in Iranian soccer referees. The present study in terms of the purpose was functional and terms of the data collection was survey.
    Methodology
    The overall sample was comprised 230 soccer referees in premier league and1league. Data gathered through a questionnaire Researcher made was 25 items which it's content and face validity was confirmed by 10 experts and reliability was cofirmed in a pilot study that included 30 referees by using Cronbach's alpha and two halves of the test method (r=0.90). In order to assess demographic characteristics Descriptive statistics (mean and standard deviation) and also determine the important variables were used. Also inferential statistical methods (KMO test, Exploratory factor analysis and Friedman test) were utilized.
    Results
    The results showed that Of sight the referees Among the Inhibiting Factorsthat affect the of Decision making, five factors, “Factors associated with match day”, “External factors”, “cultural factors”, “Factors holding time” and “Factors jobs and wage” Were more important. Also cultural factors to referees Compared to other factors were The prioritiesand more attention needs to be a priority.
    Conclusion
    According to the results, it seems More obstacles judgment in Football resulting from the Structural and cultural problems. Therefore It is suggested that, the Football Association with Making culture appropriate between advocates, Players and coaches; Modeled after structured referee’s committee by using the advanced countries, a fixed salary And insurance to the extent possible inhibiting factors affecting to control that factors
    Keywords: Inhibiting Factors, Job Security, Referees, Soccer
  • Seyad Rasoul Mortazavi, far*, farzam Farzan, meysam shirkhodaie Pages 177-188
    Introduction & Purpose: According to that color is the first factor in choosing sports clothing and many marketers concern is to identify the factors that affecting the choice of colors, therefore the aim of this study was to investigate the role of gender in choosing the color of sports clothing.
    Methodology
    This research was conducted through a survey, the purpose of it is applied and method of data collection was field and electronically, using the questionnaire that it was made by researcher. The questionnaire was designed in the form of a website and web address was sent for the sample by e-mail. The population of this research includes all academics at the University of Mazandaran that had e-mail. According to Morgan's table, 375 individuals were considered as a statistical sample of this research. Sampling method was simple random. First raised a few questions to assess demographic characteristics. A picture with 10 colors of white, black, gray, brown (neutral colors part); green, blue, purple (cold colors part); red, yellow and orange (warm colors part) was placed to evaluate the preferences of color for each of sports clothing (Shoes, t-shirt, sweatshirt, pants, cover, towel, backpack, short, hat, socks, light backpack). Data were analyzed by using polynomial logistic regression method. Findings: The results showed that gender plays a significant role in the level of 0.05 in choosing the color of sports clothing.
    Keywords: Color, Sports clothing, Gender, University of Mazandaran
  • Ebrahim Noruozi * Pages 189-200
    Since the factor of selecting and not the amount of choice feedback to the learner was the mechanism underlying motor learning in self-controlled context. The purpose of this study was to investigate the effect of self-control feedback on the learning of throwing with one-hand with use of yoked self-control group.
    Forty five male students among university students of Shahid Beheshti University aged 18 to 28 years volunteered to participate in this study and were randomly divided into 3 groups: self-control group, traditional yoked group and yoked self-control group. Task was throwing sand bags with non-dominant hand. Taking the pretest , the subjects participated in acquisition phase (180 acquisition trails during 3 sessions, each took 3 blocks of 20 attempts) and 24 hours after the completion of the acquisition phase, the subjects took part in the retention tests and 5 min after the retention test, participated in the transfer. Data was analyzed by one-way ANOVA and Bonferroni post hoc test.
    Results showed that all groups had significant improvements in acquisition phase. Moreover, according to the retention and transfer tests ' results, yoked self-control group had showed significantly more learning compared to self-control (p=0.001) and traditional yoked groups (p=0.001).
    The results suggest that self-control condition have beneficial effects in motor skills learning. In addition, in learning motor skill, selecting the feedback received by the participants is more important than the number of received feedback.
    Keywords: Yoked self-control, self-control, Throw with one hand, motor learning
  • akbar ghavami *, hassan mohammadzadeh Pages 201-214
    The aim of this study was to investigate the effect of self - regulatory and observation of novice model in Learning of Relative and absolute timing. 45 right-handed male students were randomly assigned into 2 experimental groups (novice model- Self - regulatory, novice model-yoked,) and control group. The subjects were asked to run sequential timing task during a four-step process. In the pre-test, 20 trials and 60 trials at acquisition and retention test and at transfer test of 10 minutes and 24 hours, 20 trials were conducted. Analysis of data both retention and transfer tests showed that experimental groups in terms of absolute and relative timing were better than the control group. These results indicate that, Practice Leading to learning, regardless of its type. In addition, no significant difference was observed between the two groups in the relative and absolute timing factor. These results suggest that the observation of novice model counts as an effective factor in learning motor skills while self - regulatory factor in this study was not effective.Overall, the results suggest that self-regulation just in time observing novice model cannot effect on learning.
    Keywords: “Self – regulatory”_“Modelling”_“novice model”_“Relative_Absolute timing
  • Farhad ghadiri * Pages 215-228
    Background & Purpose: This study aims at investigation of the relationship between Intelligence Quotient (IQ), anthropometric characteristics and motor development with skill performance of footballer children with and without experience of kindergarten.
    Methodology
    The research population included 422 seven to nine-year-old students footballer of Aleshtar city. Using a multi-stage random sampling method 100 students, 50 with and 50 without kindergarten experience was selected as the sample groups. Data collection tools included Raven's IQ Test, Ulrich’s gross motor development test II, Moor Christian’s standard tests of football skills. The data analysis was done using Pearson’s correlation coefficient, Linear regression and t-test in significance level of P=0.05.
    Results
    The results showed that there was a significant relationship between IQ, anthropometric measurements and motor development with their level of skill performance. In addition, among subjects with and without kindergarten experience not significant difference was observed in these variables.
    Conclusion
    IQ, anthropometric characteristics and motor development are important factors in determining the performance level and Contrary to the impression Whether or not the child kindergarten experience had no effect on the research variables that can Weakness programs, facilities and lack of expertise of the center's Educators.
    Keywords: intelligence, anthropometric qualities, motor development, skill performance, kindergarten experience
  • Morteza Taheri * Pages 229-242
    The purpose of this study was to investigate the life style promotion model in Qazvin Universities students. It was an analytic-descriptive model which performed cross sectional in 1394. Clustering sampling method was recruited. Panders Health promotion Model including responsibility for health, physical activity, dietary habits subscales was used. The mean score for health promoting lifestyle was Mediocre (score 50-75). The results suggested that physical illness, smoking affects the responsibility for health (respectively, p=0.02, p=0.001). While, factors such as marital status (p=0.001), physical illness (p=0.01), mental illness (p=0.001) affects negatively the physical activity behavior. Nutrition habits was better in women and smoking would affect the nutrition behavior (p=0.001). given the total health index, it was found that sex, physical illness, smoking variables led to decreased health status (p=0.001). Living location had no effect on responsibility for health while affected the nutrition behavior (p=0.04). the study demonstrated that health promotion life style in Qazvin universities students was mediocre. Therefore, more exact planning must be required in improving health promotion life style university students.
    Keywords: Life Style, Health, pander
  • kamran shahdoust, saeid Arsham * Pages 243-258
    Background& Purpose: One of the factors that potentially influence on the postural tremor and performance of goal-directed tasks is fatigue. The present study was designed to determine the effect of upper limb locality fatigue on performance indicators skilled and novice shooters as a function of the supra-postural goals and movement automaticity mechanisms.
    Methodology
    performance and postural sway variability rate of two groups of novice shooters (23.33 ±2.40 years) and skilled shooters (24.60±3.38 years) during two trials in 60 seconds before and after isotonic fatigue intensity of 40% - 60% - 70% - 80% MVIC was compare. Shooting performance based on the measurement error in the two-dimensional situations (Radial Error, Subject- Centroid Radial Error and Bivariate Variable Error) was analyzed. recurrence quantification analysis (RQA) for comparison nonlinear dynamics of postural sway participants and the parameter median of data EMG and Borg scale of perceived fatigue as an indicator of fatigue was used. To determine the effect of fatigue on the performance indicators and variability variables, analysis of variance with repeated measures was used.
    Results
    The results showed that with increased fatigue performance of novice shooters significantly changed (p0.05). analysis of Shooting performance in condition exert of locality fatigue represents a significant reduction in the average components variability of postural sway skilled shooters in two direction of anterior-posterior and mediolateral.
    Conclusion
    supra-postural tasks on the focuses attention externally has a powerful effect on the performance and can minimize the effects of individual limitations in skilled shooters