فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و نهم شماره 9 (آذر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا قاضیلوآذر، علی زینالی *، صفر حامدنیا صفحات 621-630
    پیش زمینه و هدف

    در سال های اخیر اختلال های روان پزشکی بسیار زیاد شده و این اختلال ها گاهی باعث تجربه شرم در خانواده های مبتلایان می شود. این پژوهش با هدف پیش بینی تجربه شرم در خانواده های دارای بیماران روان پزشکی از روی خودآگاهی، انعطاف پذیری شناختی و خود شفقت ورزی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش همه خانواده های دارای بیماران روان پزشکی در بخش های روان پزشکی مرکز آموزشی و درمانی رازی شهر ارومیه در ماه های مرداد و شهریور سال 1396 بودند. درمجموع 280 نفر از خانواده های دارای بیماران روان پزشکی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل نگرش های شرم مرتبط با اختلال های روانی، خودآگاهی، انعطاف پذیری شناختی و خود شفقت ورزی بودند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS-19 و با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه هم زمان تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد متغیرهای خودآگاهی، انعطاف پذیری شناختی و خود شفقت ورزی با تجربه شرم در خانواده های دارای بیماران روان پزشکی رابطه منفی و معنی دار داشتند. همچنین متغیرهای پیش بین به طور معنی داری 24 درصد از تغییرات تجربه شرم در خانواده های دارای بیماران روان پزشکی را پیش بینی کردند (01/0>p).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاکی از اهمیت خودآگاهی، انعطاف پذیری شناختی و خود شفقت ورزی در پیش بینی تجربه شرم در خانواده های دارای بیماران روان پزشکی بود. بنابراین مشاوران و روانشناسان بالینی برای کاهش تجربه شرم در خانواده های دارای بیماران روان پزشکی می توانند خودآگاهی، انعطاف پذیری شناختی و خود شفقت ورزی آنان را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: تجربه شرم، بیماران روان پزشکی، خودآگاهی، انعطاف پذیری شناختی، خود شفقت ورزی
  • حسن قشونی ، شیما شهیاد ، علی نوروززاده ، محمدتقی محمدی صفحات 631-641
    پیش زمینه و هدف
    شکسته شدن سد خونی-مغزی و تولید گسترده نیتریک اکساید به دنبال ایسکمی-خون رسانی مجدد مغزی به طور وسیعی در نواحی زیرقشری (نواحی مرکزی) واقع می گردد. ازاین رو، ما اثرات مهار نیتریک اکساید توسط L-NAME بر نسخه برداری پروتئین های داخل غشایی کلودین-3 و 12، که نقش کلیدی در ساختار سد خونی-مغزی دارند، در نواحی زیرقشری به دنبال ایسکمی-خون رسانی مجدد مغزی در موش صحرایی را بررسی نمودیم.

    مواد و روش کار
    هجده سر موش صحرایی نر با نژاد ویستار (320-270 گرم) به طور تصادفی در سه گروه تقسیم شدند: گروه های شاهد، کنترل ایسکمیک، ایسکمیک درمان. ایسکمی مغز از طریق انسداد شریان مغزی میانی (MCAO) راست به مدت 90 دقیقه و به دنبال آن 24 ساعت خون رسانی مجدد انجام گردید. موش های صحرایی L-NAME به میزان mg/kg 1 به طور داخل صفاقی 30 دقیقه قبل از MCAO دریافت کردند. شاخص اختلالات عصبی-حرکتی (NDS) ، نفوذپذیری سد خونی-مغزی و نسخه برداری ژن های کلودین-3 و 12 در نواحی زیرقشری 24 ساعت پس از خاتمه MCAO بررسی شدند.
    یافته ها
    القاء MCAO سبب ایجاد اختلالات عصبی-حرکتی (30/0±83/2) و گسسته شدن سد خونی-مغزی در نیمکره های ایسکمیک گروه کنترل ایسکمیک گردید، درحالی که تیمار با L-NAME در موش های ایسکمیک تیمار شده به طور معنی داری اختلالات عصبی-حرکتی (22/0±50/1) و همچنین نفوذپذیری سد خونی-مغزی را کاهش داد (002/0=p). تیمار با L-NAME در گروه ایسکمیک درمان همچنین سبب افزایش سطوح نسخه برداری ژن های کلودین-3 و 12 به ترتیب 76 درصد و 71 درصد گردید که در گروه کنترل ایسکمیک کاهش داشت.

    بحث و نتیجه گیری
    یافته های ما نشان می دهد که مهار تولید نیتریک اکساید حین ایسکمی-خون رسانی مجدد مغزی گسسته شدن سد خونی-مغزی و پیامدهای سکته را از طریق ممانعت از کاهش سطوح نسخه برداری ژن های کلودین-3 و 12 کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: ایسکمی-خونرسانی مجدد، نیتریک اکساید، سد خونی-مغزی، کلودین-3، کلودین-12
  • سهیلا یدامانی ، علی نعمتی ، مسعود همایونی تبریزی ، سمیرا یدامانی صفحات 642-650
    پیش زمینه و هدف
    آنژیوژنز نقش مهمی در رشد تومور و متاستاز سرطان دارد، بنابراین ترکیباتی که باعث مهار فرآیند آنژیوژنز شوند، می توانند از رشد تومور جلوگیری کنند. اخیرا کمپلکس های شیف باز به دلیل خواص ضد سرطانی، آنتی اکسیدانتی و غیره که دارند، اهمیت پیدا کرده اند. در این پژوهش اثر ضد رگ زایی کمپلکس شیف باز مس بر روی پرده کوریوآلانتوئیک موردبررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    جهت انجام تحقیق از 40 عدد تخم مرغ نطفه دار استفاده شد. بعد از 48 ساعت انکوباسیون، پنجره بر روی تخم مرغ ها ایجاد شد و در روز هشتم با کمپلکس شیف باز تیمار شدند. روز دوازدهم از نمونه ها عکس تهیه شد. تعداد و طول عروق خونی و سپس وزن و طول جنین ها اندازه گیری شد. از فن Real Time PCR در بررسی تغییرات بیان ژن های VEGF و VEGF-R بر روی سلول های MCF7 استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی نتایج نشان داد که کمپلکس شیف باز قادر است به طور معنی داری تعداد و طول عروق خونی را کاهش دهد. همچنین با افزایش غلظت کمپلکس وزن و طول جنین ها نیز کاهش یافت. بررسی بیان ژن ها (VEGF و VEGF-R) نشان داد که کمپلکس شیف باز مس (II) قادر به مهار بیان ژن ها می باشد.

    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که این ترکیب می تواند فرآیند آنژیوژنز را کاهش و مهار کند. بنابراین می توان آن را به عنوان کاندیدایی در درمان بیماری های پاتولوژیک نظیر سرطان معرفی نمود.
    کلیدواژگان: کمپلکس شیف باز مس، آنژیوژنز، پرده کوریوآلانتوئیک، Real Time PCR
  • احسان میر ، مهرداد فتحی صفحات 651-659
    پیش زمینه و هدف
    کمرین یکی از آدیپوکاین هاست که به شکل پروکمرین از چربی احشایی، کبد، بافت چربی اطراف عروق، آئورت و دیواره ی شریان کرونری ترشح می شود و می تواند به عنوان مارکر پیش بینی کننده وجود بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افراد سالمند در نظر گرفته شود. این پژوهش به منظور تعیین اثر هشت هفته تمرینات استقامتی و مقاومتی روی سطوح سرمی کمرین، شاخص مقاومت به انسولین و ترکیب بدن مردان سالمند غیرفعال انجام شد.

    مواد و روش کار
    در این پژوهش شبه تجربی، 24 مرد سالمند غیرفعال در دو گروه 12 نفری کنترل و تمرین قرار گرفتند. برنامه تمرین ترکیبی شامل تمرینات استقامتی (با شدت 60 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره) و تمرینات مقاومتی (با شدت 70 درصد یک تکرار بیشینه) بود. تمرینات به مدت هشت هفته، هر هفته طی سه جلسه یک ساعته انجام شد. کمرین، گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین در هر دو گروه قبل و بعد از هشت هفته اندازه گیری شد.
    یافته ها
    هشت هفته تمرین ترکیبی باعث کاهش سطح سرمی کمرین، سطح سرمی انسولین و گلوکز، شاخص مقاومت به انسولین و درصد چربی بدن در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0P<).

    بحث و نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین ترکیبی سبب کاهش سطح سرمی کمرین و مقاومت به انسولین در مردان سالمند می شود.
    کلیدواژگان: کمرین، مقاومت انسولین، تمرین
  • جعفر نوروززاده ، فاطمه صادق سلطانی ، سعیده دایی ، حجت صیاذی ، افشین محمدی صفحات 660-668
    پیش زمینه و هدف
    ید به عنوان یک عنصر ضروری برای بیوسنتز هورمون های تیروئیدی و تکامل سیستم عصبی جنین ضروری می باشد، بنابراین مصرف دوز اضافی ید حاوی μg/day 250-150 در دوران بارداری یا در مراحل اولیه بعد از زایمان توسط سازمان های بین المللی توصیه می شود. این مطالعه باهدف بررسی تاثیر مکمل یاری ید (μg/day 150) به مدت 90 روز، بر روی حجم تیروئید و هورمون محرک تیروئید (TSH) در زنان سن باروری استان آذربایجان غربی انجام گردید.

    مواد روش کار
    در این مطالعه 38 دانشجوی در سن باروری (30-20 سال) شرکت کردند. دانشجویان غیرباردار با حداقل 1 سال سابقه اقامت در خوابگاه و عدم سابقه ی اختلالات تیروئیدی از معیارهای ورود به مطالعه بود. حجم تیروئید توسط سونوگرافی Philips Affiniti 50 اندازه گیری شد. اندازه گیری TSH سرم با دستگاه Liason انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین سنی و شاخص توده بدنی (BMI) جمعیت موردمطالعه به ترتیب 59/2± 1/24 سال و m2 kg/ 3/2± 35/21 بود. دامنه حجم لب راست (میلی لیتر) در مرحله قبل مکمل یاری و 90 روز بعد از مکمل یاری به ترتیب برابر با (8-5/1) و (3/5-5/1) برای حجم لب چپ (میلی لیتر) نیز به ترتیب (82/6-51/1) و (24/5- 08/1) و برای حجم تیروئید (میلی لیتر) نیز (82/14-46/3) و (92/9-58/2) بود. آزمون اندازه گیری t زوجی کاهش معنی داری در میانگین حجم های لب راست، چپ و حجم کل تیروئید بعد از مرحله مکمل یاری نشان داد (05/0P <). رابطه ای بین حجم تیروئید با BMI و سطح بدن (BSA) وجود نداشت. هیچ تفاوتی در سطح TSH قبل و بعد از درمان مشاهده نشد (mIU/ L 02/1±13/2 و mIU/ L 31/1±37/2).

    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که مداخله سه ماهه ید، با کاهش 28/14درصد در حجم کل تیروئید همراه بود. از سوی دیگر درمانید تاثیری بر روی TSH نداشت. با توجه به کاهش حجم تیروئید و تغییرات دامنه ای محسوس بین فردی در حجم لب های راست و چپ بعد از عرضه ید به نظر می رسد که ارزیابی اندازه تیروئید روش حساس و غیرتهاجمی برای بررسی مزایا و عوارض درمان با ید در مطالعه طولی است. مطالعات بیشتر با تعداد نمونه بیشتر و زمان پیگیری طولانی تر به همراه اندازه گیری ید دفعی ادراری، تیروگلوبولین سرم و بیومارکرهای خود ایمنی تیروئید برای تایید یافته های این مطالعه اولیه موردنیاز است.
    کلیدواژگان: مکمل یاری ید، بارداری، حجم تیروئید، هورمون محرک تیروئید
  • سهیلا رحیمی فردین ، معرفت سیاه کوهیان ، پوران کریمی ، لطفعلی بلبلی ، حسن فرهادی صفحات 669-678
    پیش زمینه و هدف
    افزایش چگالی مویرگی عضله و قلب در اثر هیپوکسی و تمرین ورزشی یکی از عوامل موفقیت در فعالیت های ورزشی هوازی و همچنین پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات ارتفاع شبیه سازی شده و تمرین هوازی بر آنژیوژنز و مسیرهای سازشی مرتبط با آن در بافت قلب بود.

    مواد و روش کار
    30 سر موش نر نژاد ویستار، به طور تصادفی در 3 گروه 10 تایی: کنترل (C) ، هیپوکسی (H) و تمرین ورزشی (T) تقسیم بندی شدند. شرایط هیپوکسی، متناوب و نورموباریک و پروتکل تمرین هوازی بر روی نوارگردان با سرعت 26-22 متر در دقیقه و شیب 6 درجه، به مدت 8 هفته و 5 جلسه در هفته طراحی شد. غلظت پروتئین های مرتبط با آنژیوژنز شامل گیرنده های فعال کننده ی تکثیر پراکسیزوم ها (PGC-1α) ، عامل رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) و گیرنده مرتبط با استروژن (ERRα) با روش وسترن به لات اندازه گیری شد. داده ها با روش آماری ANOVA یک راهه با آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شدند.
    یافته ها
    غلظت پروتئین PGC-1α و VEGFA در هر دو گروه تمرین و هیپوکسی نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت (001/0=P). همچنین شاخص PGC-1α بین گروه تمرین با هیپوکسی معنادار بود (017/0=P). ولی شاخص VEGFA، بین گروه تمرین با هیپوکسی معنادار نبود (461/0=P). و غلظت پروتئین ERRα، بین گروه کنترل با هیپوکسی معنادار بود (040/0=P) ولی بین گروه کنترل با تمرین (552/0=P) و تمرین با هیپوکسی (465/0=P) تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری
    تمرین هوازی و هیپوکسی محرک مناسب برای فعال کردن مسیرهای پیام رسانی آنژیوژنز می باشد و نقش هیپوکسی در فعال کردن مسیر آنژیوژنز وابسته به ERRα از طریق PGC-1α برجسته بود.
    کلیدواژگان: هیپوکسی متناوب، تمرین هوازی، عوامل آنژیوژنز
  • محمد محمدی ، الهام رستمی ، شهرام باقری صفحات 679-686
    پیش زمینه و هدف
    لوسمی نوعی بدخیمی بافت خون ساز بدن است که با تکثیر و تکامل ناقص سلول های سفید خون همراه می باشد. در لوسمی حاد لنفوئیدی (ALL) تعداد زیادی از لنفوسیت ها که هنوز به طور کامل تکامل نیافته اند، دچار اختلال شده و به طور فزاینده ای در خون محیطی و مغز استخوان یافت می شوند. MDM2 پروتوآنکوژنی با فعالیت E3 یوبی کوئیتین لیگازی، تنظیم کننده منفی P53 می باشد. پلی مورفیسم در جایگاه 309 پروموتر ژن MDM2 شناخته شده ترین پلی مورفیسم این ژن می باشد که جایگزینی نوکلئوتید T توسط G در این جایگاه منجر به افزایش بیان ژن MDM2 می شود. افزایش سطح پروتئین MDM2 باعث کاهش فعالیت پروتیئن P53 می شود که نتیجه آن می تواند ایجاد سرطان باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط فراوانی جهش تک نوکلئوتیدی جایگاه 309 در پروموتر ژن MDM2 و سرطان ALL در بیماران مبتلا به ALL در استان خوزستان می باشد.

    مواد و روش کار
    در مطالعه حاضر پلی مورفیسم جایگاه 309 ژن MDM2 با استفاده از روش های PCR-RFLP و تعیین توالی در 115 نمونه خون از بیماران مبتلا به ALL و 115 نمونه خون افراد سالم در استان خوزستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که ازنظر آماری همراهی معناداری میان پلی مورفیسم 309 ژن MDM2 و گروه بیماران ALL وجود دارد. فراوانی ژنوتیپ های TT، TG و GG در این مطالعه در گروه بیمار به ترتیب 10 درصد، 42 درصدو 48 درصدو در گروه کنترل 63 درصد، 22 درصد و 15 درصد به دست آمد. با توجه به P-value ارائه شده برای هر سه ژنوتیپ (001/0=P) ، توزیع ژنوتیپی این پلی مورفیسم با بیماری ALL همراهی معنی دار نشان می دهد.

    بحث و نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان می دهد که پلی مورفیسم پروموتور ژن MDM2 در جایگاه 309 به تنهایی همراهی قابل استنادی با ابتلا به لوسمی حاد میلوئیدی در جمعیت استان خوزستان دارد.
    کلیدواژگان: لوسمی حاد لنفوئیدی، پلی مورفیسم، MDM2، P53
  • شیوا قاسمی کاکلر ، معصومه سهرابی ، پریا امیری ، مرجان مظاهری صفحات 687-697
    مطالعات مختلفی در مورد اختلال در تحمل کربوهیدارت در طی دوران بارداری (GDM) انجام شده و در مطالعه حاضر عوامل و متغیرهای بیشتری مورد بررسی قرار گرفتند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در بازه ی زمانی 14 ماهه بر روی 301 زن باردار مراجعه کننده به درمانگاه نیکخواه انجام و تمام زنان باردار در طی هفته های 24 تا 28 حاملگی تحت آزمایش OGCT قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین گروه سنی در جمعیت مورد مطالعه 20 تا 34 ساله بودند و درصد ابتلای به GDM داشتند. از پارامتر های مطالعه شده شاخص توده بدن و سابقه فامیلی دیابت با GDM ارتباط داشته و فعالیت فیزیکی روزانه، نوع آخرین زایمان، سن منارک، تحصیلات، تعداد افراد خانواده، روند تغذیه، سقط در حاملگی های قبلی، نظم پریودهای قبل از حاملگی، سن حاملگی، ویار حاملگی و تولد نوزاد کم وزن ارتباط معنی داری نداشتند. در رابطه با سابقه ی GDM در حاملگی قبلی، یک مورد داشتیم که براساس تست آماری، تخمین ریسک نتیجه ی آماری مشخص نمی توان گرفت.
    نتیجه گیری
    شیوع دیابت بارداری در مراجعین به این درمانگاه با توجه به وضعیت اجتماعی – اقتصادی پایین، بالاتر بوده و پارامترهای جدید مطالعه شده لازم است در مطالعات بیشتر، راستی آزمایی شوند.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، عوامل خطر ساز، تست غربالگری، شیوع
|
  • Reza Ghazilou Azar, Ali Zeinali, Safar Hamednia Pages 621-630
    Background & Aims

    In recent years, psychiatric disorders have been high and these disorders sometimes cause shame experience in families with psychiatric disorders. This research aimed to investigate the prediction of shame experience in families with psychiatric patients based on self-awareness, cognitive flexibility and self-compassion.

    Materials & Methods

    This descriptive study was carried out on all families with psychiatric patients in psychiatric wards of the Razi Teaching Hospital of Urmia City during August and September, 2017. A total of 280 person from families with psychiatric patients were selected by accidental sampling method. The research tools included shame attitudes toward mental disorders, self-awareness, cognitive flexibility and self-compassion. Data was analyzed using of SPSS-19 and by Pearson correlation and multiple regression.
    It was revealed that the variables of self-awareness, cognitive flexibility and self-compassion had a negative and significant relationship with shame experience in families with psychiatric patients. Also, the predictor variables significantly predicted 24 percent of variance of shame experience in families with psychiatric patients (P<0/01).
    The results indicated the importance of self-awareness, cognitive flexibility and self-compassion in predicting the shame experience in families with psychiatric patients. Therefore, in order to reduce the shame experience, counselors and clinical psychologists can increase the self-awareness, cognitive flexibility and self-compassion in families with psychiatric patients.

    Keywords: Shame Experience, Psychiatric Patients, Self-awareness, Cognitive Flexibility, Self-compassion.
  • Hassan Ghoshooni , Shima Shahyad , Ali Noroozzadeh , Mohammad Taghi Mohammadi Pages 631-641
    Background & Aims
    Blood-brain barrier (BBB) breakdown and nitric oxide (NO) overproduction following cerebral ischemia-reperfusion extensively happens in the subcortical regions (core areas). Hence, we assessed the effects of NO inhibition by L-NAME on transcription of the transmembrane proteins claudin-3 and 12, with key role in BBB structure, at subcortical areas following cerebral ischemia-reperfusion in rat.
    Materials & Methods
    Eighteen male Wistar rats (270-320 g) were randomly divided into three groups; sham, control ischemia and treated ischemic groups. Brain ischemia was induced by 90 min right middle cerebral artery occlusion (MCAO) followed by 24 hours reperfusion. Rats received L-NAME intraperitoneally at dose of 1 mg/kg 30 min before MCAO. Neurological deficit score (NDS), BBB permeability and transcription of the claudin-3 and 12 genes at subcortical areas were assessed 24 hours after termination of MCAO.
    Results
    MCAO induced neurological dysfunction (2.83±0.30) and BBB interruption in the ischemic hemispheres of control ischemic group, whereas L-NAME administration in ischemic treated rats significantly declined neurological dysfunction (1.50±0.22) and also BBB permeability. L-NAME administration in treated ischemic group also enhanced the transcription levels of caudin-3 and 12 by 76% and 71%, respectively, which declined in control ischemic group.
    Conclusion
    Our findings indicate that NO inhibition in cerebral ischemia-reperfusion declines the BBB interruption and stroke outcomes through preventing from reduction of the transcription levels of caudin-3 and 12 in subcortical areas.
    Keywords: Ischemic-reperfusion, Nitric oxide, Blood-brain barrier, Claudin-3, Claudin-12
  • Soheyla Yadamani , Ali Neamati , Masoud Homayouni tabrizi , Samira Yadamani Pages 642-650
    Background & Aims
    Angiogenesis plays an important role in tumor growth and metastasis of cancer; therefore, compounds that inhibit the angiogenesis process can prevent tumor growth. Recently, Schiff base complexes have become important due to properties such as anticancer, anti-oxidant, and the like. In this study, the angiogenesis effect of the copper Schiff base complex on the chorioallantoic membrane was investigated.
    Materials & Methods
    to do research from 40 egg spatula were used. After 48 hours of incubation, a window was cut on eggs and were treated by Schiff base complex on the eighth day. On the twelfth day, photographs were taken from the samples. The number and length of blood vessels, and then the weight and length of the embryos were measured. Technique of Real Time PCR were used to study the change genes expression of VEGF and VEGF-R on MCF7 cells.
    Results
    The results showed that the Schiff base complex was able to significantly reduce the number and length of blood vessels. Also, by increasing the complex concentration, the weight and length of the embryos decreased. Investigating the genes expression (VEGF and VEGF-R (showed that the Schiff base complex cu (II) were able to inhibit genes expression.
    Conclusion
    The results indicate that this combination can reduce and inhibit the process of angiogenesis. Therefore, it can be introduced as a candidate in treatment to pathological diseases such as cancer.
    Keywords: Copper Schiff base complex, Angiogenesis, Chorioallantoic membrane, Real Time PCR
  • Mehrdad Fathi , Ehsan Mir Pages 651-659
    Background & Aims
    Chemerin is one of the adipocines that is secreted in the form of prochemerin from visceral fat, liver, adipose tissue, aorta and coronary artery wall, and can be considered as a predictor of cardiovascular disease particularly in elderly men. This study was carried out to evaluate the effect of eight weeks of endurance and resistance training on chemerin level, insulin resistance index in inactive elderly men.
    Materials & Methods
    In this quasi-experimental study, 24 inactive elderly men were non-randomly divided into interventional and control groups. The combined training included endurance training (with intensity of 60-70% of maximum heart rate reserve) and resistance training (with intensity of 70% one repetition maximum). The training was performed three times per week (one hour session) for 8 weeks. Chemerin, glucose, insulin and insulin resistance index were measured in two groups before and after eight weeks.
    Results
    The eight weeks of combined training decreased the chemerin level, insulin and FBS levels, insulin resistance index, and body fat percentage in interventional group compared to the controls (P<0.05).
    Conclusion
    The eight weeks of combined training decreased the chemerin level and insulin resistance in elderly men.
    Keywords: Chemerin, Insulin Resistance
  • Jaffar Nouroozzadeh , Fatemeh Sadegh soltani , Saideh Daie , Hojjat Sayyadi , Afshin Mohammadi Pages 660-668
    Background & Aims
    Iodine as an essential element is required for biosynthesis of thyroid hormones as well as for the development of the nervous system of the fetus. Therefore, the consumption of an extra dose of iodine ranging from 150-250 µg/day has been recommended for women planning a pregnancy or at early stage of maternity by world health organizations. This study was designed to evaluate the effect of iodine supplementation (150 μg/d) for 90 days on thyroid volume and thyroid stimulating hormone (TSH) in women of reproductive age in West Azarbaijan province, Iran.
    Materials & Methods
    In this study, 38 women were enrolled (Age: 20-30 years). Inclusion criteria were non-pregnant students, at least one-year residency in student dormitory and no history of thyroid disorders. Thyroid volume was measured by a Philips Affiniti 50 ultrasound. Serum TSH measurements were performed by Liason instrument. Data analysis was performed using SPSS software version 16.
    Results
    The mean age and body mass index (BMI) of the studied population were 24.1 ± 2.59 years and 21.35 ± 2.2 kg / m2. At baseline and 90 day post iodine supplementation, mean total thyroid volume, right lobe and left lobe were 7.07 ± 2.47 ml vs 6.06 ± 0.54 ml; 3.31 ± 1.39 ml vs 3.31 ± 0.86 ml and 2.49 ± 1.21, 2.74 ± 0.79 ml. Paired t test showed the reductions in thyroid size were statistically significant (P<0.05). a significant decrease in The mean volume of left, right and left lobes volume and total thyroid volume after the supplementation stage was shown to be significant (P <0.05). There was no relationship between BMI, body surface area (BSA) or thyroid volume. No difference was detected in TSH levels before and after the iodine treatment (2.13 ± 1.02 mIU/L vs 2.37 ± 1.31 mIU/L).
    Conclusion
    This study reveals that the iodine intervention three months was associated with a 14.28% reduction in to total thyroid volume. On the other hand, the treatment had no effect on the level of TSH. The marked reduction in thyroid volume combined with the a large between individual coefficient of variation in the right lobe and left lobe after the exposure to iodine treatment suggest that assessment of the thyroid size is a sensitive and non-invasive method for longitudinal study exploring the benefits and harms of iodine therapy. Further studies with larger sample size and longer follow-up time point and in combination with urinary iodine excretion, serum thyroglobulin and thyroid-autoimmunity biomarkers are needed to confirm the findings of this preliminary study.
    Keywords: Iodine supplementation, Pregnancy, Thyroid volume, Thyroid hormone
  • Soheila Rahimifardin , Marefat Siahkohian , Pouran Karimi , Lotfali Bolboli , Hassan Farhadi Pages 669-678
    Background & Aims
    Hypoxia and exercise training increase the capillary density of the muscle and the heart and is one of the important reasons for the development of aerobic exercise and the prevention and treatment of many diseases. The purpose of this study was to compare the effects of simulated heights and aerobic training on PGC-1α angiogenesis in the heart tissue.
    Materials & Methods
    Thirty male Wistar rats were randomly divided into three groups; normal control, hypoxia, and training groups. Hypoxia group was exposed to chronic intermittent and Isobaric hypoxia. And exercise group ran on a treadmill (22-26 meter per min) for 8 weeks, 5 session/ weeks. Then, relative protein density of PGC-1α, VEGFA and ERRα were measured with western blot method.
    Results
    The result showed that intermittent hypoxia and exercise training significantly increased relative protein density of PGC-1α, VEGFA compared to the control group (P= 0.001). Also, PGC-1α index was significantly different between the exercise and hypoxia groups (P= 0.017). However, VEGFA index was not significantly different between the exercise and hypoxia groups (P= 0.496). Also, the relative protein density of ERRα was significantly different between the control and hypoxia groups (P= 0.40), but there was no significant difference between the control group with exercise (P= 0.552) and exercise with hypoxia (P= 0.465).
    Conclusion
    Aerobic exercise training and hypoxia are an effective stimulants for activating the signaling pathways of angiogenesis. The role of hypoxia in activating the pathway of angiogenesis was prominent in comparison with exercise training by PGC-1α.
    Keywords: Intermittent hypoxia, aerobic training, angiogenesis factors
  • Mohammad Mohammadi , Elham Rostami , Shahram Bagheri Pages 679-686
    Background & Aims
    Leukemia is a type of malignancy of the hematopoietic tissue that accompanies the incomplete development and proliferation of white blood cells. In acute lymphoid leukemia (ALL), many lymphocytes that have not yet completely evolved, are impaired and increasingly found in peripheral blood and bone marrow. MDM2 is a proto-oncogene with E3 ubiquitin ligase activity that acts as a potent negative regulator for P53. Polymorphism in the position 309 of promoters of the MDM2 gene is the most widely known polymorphism of this gene, where the replacement of the T nucleotide by G at this site leads to increased expression of the MDM2 gene. Increasing the level of protein MDM2 reduces the activity of P53 proteins, which can result in cancer. The objective of the present study is to determine the relationship between the frequency of single nucleotide polymorphism at 309 in MDM2 promoter and ALL cancer in ALL patients in Khuzestan province.
    Materials & Methods
    In this study, polymorphism of 309 MDM2 genes was evaluated using PCR-RFLP and sequencing in 115 blood samples from all patients and 115 healthy blood samples in Khuzestan province.
    Results
    The results indicate that there was statistically significant association between 309 MDM2 polymorphisms and all patients. The frequency of TT, TG, and GG genotypes was 10%, 42% and 48% in all groups and 63%, 22% and 15% in the control group, respectively. With regard to the p-value presented for all three genotypes (p=0.001), there was a significant relationship between the genotypic distribution of this polymorphism with all disease.
    Conclusion
    The present study demonstrates that MDM2 promoter polymorphism at 309 position has a significant relationship with acute myeloid leukemia in Khuzestan province.
    Keywords: acute lymphoid leukemia, polymorphism, p53, MDM2
  • Shiva Ghasemi kakalar , Masumeh Sohrabi , Paria Amiri , Marjan Mazahri Pages 687-697
    Background & Aims
    Different studies had done about disorder in carbohydrate tolerance during pregnancy time and at present study more factors and divorces were considered.
    Materials & Methods
    This sectional study was accomplished in 14 mounths time output on 301 pregnant women in Nikkhah clinic and all the women were accomplished OGCT experiment.
    Results
    The most aged group had more percent in affection to GDM. In studied parameters, the index of body node and diabetes family recording had relationship with GDM and daily physical activity, kind of last confinement, age of mother, Schooling, the number of family persons, process of nutrition, feticide in last pregnancies, regulation of last periods, age of pregnancy, pregnancy tonging and birth of low-weight newborn had meaningful relationship. About relationship between GDM record and before pregnancies, there were one case that could not reach to distinctive outcomes about risk estimation.
    Conclusion
    prevalence scale of pregnancy diabetes in 301 referenced pregnant woman in Urmia Nikkhah clinic were high in low economic families and social conditions and new parameters should studied and experimented more in other considerations.
    Keywords: GDM, Risk factors, Screening test, Prevalence