فهرست مطالب

تغذیه آبزیان - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1397)

فصلنامه تغذیه آبزیان
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم ستوده *، فاطمه مردانی، مرضیه جعفری، حسن حبیبی، سید حسین مرادیان صفحات 1-12
    این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره های سرخارگل (Echinacea angustifolia) و مرزنجوش (Origanum majorana) بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام گرفت. هفت جیره آزمایشی حاوی صفر (برای گروه کنترل)، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد سرخارگل و 1/0، 2/0 و 4/0 درصد مرزنجوش تهیه گردید. بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 3/0± 6/2 گرم به صورت تصادفی به 7 گروه (در 3 تکرار) تقسیم و به مدت 4 هفته با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش، شاخص های رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی محاسبه گردید. درپایان آزمایش شاخص های رشد و تغذیه ای مانند نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، درصد افزایش وزن بدن، کارایی غذایی، میانگین وزن نهایی و کارایی پروتئین به طور معنی داری تحث تاثیر سطوح مختلف عصاره های این گیاهان قرار گرفتند (05/0>P). تیمارهای مورد آزمایش هیچ گونه تاثیر معنی داری بر روی طول نهایی و ضریب چاقی نداشتند (05/0<P). با این وجود ضریب چاقی در سطوح بالاتر عصاره های گیاهی افزایش یافت. در طول آزمایش هیچ گونه مرگ و میری مشاهده نشد. در ماهیان تغذیه شده با مرزنجوش رگرسیون شاخص های SGR و FCR و سطوح عصاره ارتباط معنی داری نشان داد (05/0>P). با توجه پارامترهای رشد و تغذیه ای در این آزمایش، می توان گفت که میزان 2/0 درصد عصاره سرخار گل و 1/0 درصد مرزنجوش در جیره می توانند موجب بهبود عملکرد رشد این ماهی شوند.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، مرزنجوش، سرخارگل، عملکرد رشد، گیاهان دارویی
  • سمیرا جعفریان* ، مینا رنگرز، حجت الله جعفریان، نورمحمد مختومی، عبدالرحمان داودی پور صفحات 13-25
    ناپلیوس های آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) به عنوان حامل در فرآیند غنی سازی برای انتقال مخلوط پنج گونه از باسیلوس های پروبیوتیکی با عنوان محصول تجاری پروتکسین آکواتک، شامل Bacillus circulans، B. subtilis، B. licheniformis، B. laterosporusو B. Polymyxa به دستگاه گوارش لاروهای فیل ماهی به کار رفتند. ناپلیوس ها به مدت 10 ساعت با سه غلظت 105×1، 105×2 و 105×3 باکتری به ازای هر میلی لیتر در سوسپانسیون باکتریایی غنی شده و در تیمارهای آزمایشی به لاروهای فیل ماهی خورانده شدند. لاروها به میزان 50 % وزن بدن و روزانه در 6 نوبت در قالب طرح کاملا تصادفی تغذیه، و نتایج در پایان چهاردهمین روز آزمایش با گروه شاهد (ناپلیوس های آرتمیای بدون غنی سازی) مقایسه شدند. نتایج حاکی از تاثیر مثبت پروبیوتیک باسیلی نسبت به تیمار شاهد بر روند رشد در لارو فیل ماهی بود. بالاترین وزن در تیمار آزمایشی تغذیه شده از ناپلیوس های غنی شده با غلظت 105×1 باکتری به ازای هر میلی لیتر در سوسپانسیون باکتریایی به دست آمد. ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای آزمایشی در حد معنی دار کاهش یافت. باسیلوس های پروبیوتیکی بر نرخ رشد ویژه، نرخ وزن نسبی به دست آمده، درصد بقا، میانگین رشد روزانه و ضریب رشد حرارتی در مقایسه با شاهد، تاثیرات مثبت و معنی داری داشتند (05/0P<). همچنین غذای نسبی خورده شده نیز در حد معنی دار کاهش یافت (05/0P<)، درحالی که فاکتور وضعیت اختلاف معنی داری را نشان نداد (05/0P>). نتایج مطالعه نشان داد باسیلوس های پروبیوتیکی از قابلیت بالایی در افزایش رشد لارو فیل ماهی برخوردارند و تیمار فیل ماهی تغذیه شده از ناپلیوس های غنی شده با غلظت 105×1 باکتری نتایج بهتری داشت.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک پروتکسین، فیل ماهی، غنی سازی، ناپلیوس آرتمیا، نرخ رشد ویژه، ضریب رشد حرارتی
  • احمد مفتاح جوکندان، احمد قرایی *، جواد میردار هریجانی، مصطفی یوسف الهی صفحات 27-36
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نسبت های مختلف پروتئین خام به انرژی جیره بر شاخص های رشد و ترکیبات بدن بچه ماهیان بستر می باشد. بدین منظور، 180 قطعه بچه ماهی بستر با میانگین وزن و طول به ترتیب، 37/13 ± 4/358 گرم و 30/2 ± 38/47 سانتیمتر در سه تیمار (60 قطعه در هر تیمار) با سه تکرار اختصاص داده شدند. ماهیان با تیمارهای آزمایشی 1D، 2D و 3D به ترتیب حاوی 67/31، 54/35 و 86/40 درصد پروتئین خام و 4377، 4800 و 5344 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی به مدت هشت هفته و روزانه به میزان 5/1 درصد وزن بدن تغذیه شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، ماهیان تغذیه شده با جیره های آزمایشی 2 Dو 3D نسبت به 1 D افزایش وزن، شاخص وضعیت، ضریب رشد ویژه، میانگین رشد روزانه، پروتئین تولید شده بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتر را نشان دادند (05/0>P). مقایسه ترکیب شیمیایی لاشه ماهیان مورد آزمایش نیز تفاوت معنی داری در بین تیمارها نشان داد (05/0>P). به طوری که بیشترین رطوبت، چربی و خاکستر لاشه در تیمار 2D و بیشترین پروتئین خام لاشه در تیمار 3D به دست آمد (05/0>P). با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق جیره حاوی 54/35 درصد پروتئین خام و 4800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی نسبت به سایر جیره های مورد آزمایش جهت تغذیه بچه ماهیان اقتصادی تر و ارجح تر می باشد.
    کلیدواژگان: ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، کارآیی پروتئین، مواد مغذی جیره، بستر
  • سید حامد موسوی ثابت*، عادله حیدری، المیرا سلحشوری صفحات 37-45
    این مطالعه با هدف تاثیر بتائین جیره بر فاکتورهای هماوری، درصد تفریخ تخم، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخم ریزی های متوالی در ماهی سورم Heros severus انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل: تیمار اول یا شاهد شامل غذای کنستانتره بدون افزودن بتائین، تیمار دوم شامل غذای کنستانتره به همراه 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و تیمار سوم شامل غذای کنستانتره به همراه 10 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و هر تیمار با 4 تکرار انجام شد. در این پژوهش 12 جفت ماهی مولد نر و ماده سورم در 12 مخزن شیشه ای با حجم 50 لیتر و در دمای 1 ± 28 درجه سانتی گراد حداقل یک ماه قبل از شروع تحقیق نگهداری شدند. غذادهی 2 بار در روز و با فاصله زمانی 8 ساعت صورت گرفت. بیش ترین هماوری کاری با میانگین 4/655 عدد تخم در تیمار سوم و بیشترین درصد تفریخ 79/98 و درصد بازماندگی لارو با 58/94 در تیمار دوم مشاهده شد که با تیمار اول (شاهد) اختلاف معنی داری داشت. کمترین فاصله بین تخم ریزی های متوالی با میانگین 31/7 روز نیز در تیمار دوم مشاهده شد که با تیمار شاهد و تیمار سوم اختلاف معنی داری نشان داد (05/0P≤). در نتیجه گیری کلی می توان بیان نمود که استفاده از 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا سبب افزایش کارایی تولیدمثل و کاهش مدت زمان لازم برای تخم ریزی در ماهی سورم می گردد.
    کلیدواژگان: ماهی سورم، بتائین، جیره، هماوری، درصد تفریخ تخم، بازماندگی لارو
  • جواد معتمدی تهرانی* ، عیسی ابراهیمی، سید امیر حسین گلی، فریبا شفیعی حسن آبادی، ابراهیم متقی صفحات 47-54
    هدف از این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی حاوی عصاره پوست پسته در پاسخ های فیزیولوژیک کپور معمولی تحت دستکاری استرس بود. ماهیان با پنج جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 5/1، 5/4 و 9 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، تمام ماهیان (12 عدد) در هر مخزن در معرض دستکاری و در هوادهی شدید قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که سطح گلوکز ماهیانی که با صفر، 5/0 و 5/1 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، در مقایسه با زمان اولیه (قبل از استرس) افزایش معنی داری داشت (05/0>P). همچنین سطوح مختلف عصاره پوست پسته در رژیم غذایی موفق به کاهش سطح کورتیزول سرم بعد از استرس نشد. بر اساس نتایج به دست آمده، عصاره پوسته پسته تاثیر خوبی بر روی پاسخ به استرس خصوصا بر روی میزان گلوکز داشته و اضافه کردن 5/1 گرم عصاره بر کیلوگرم غذا می تواند برای ماهی کپور مفید باشد.
    کلیدواژگان: ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدان، گیاهان دارویی، استرس، پسته، کپور معمولی
  • محمدرضا صحراییان، سهیل ایگدری* ، غلامرضا رفیعی، آرش زیبایی، خوزه مسغر صفحات 55-64
    در این تحقیق روند تکوین مری ماهی سیم معمولی (Abramis brama) در طی مراحل اولیه توسعه، توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی گذاره تا 60 روز پس از تفریخ بررسی شد. لاروهای این ماهی از زمان تفریخ تا 6 روز بعد از آن به صورت روزانه، از زمان 8 الی 20 روز بعد از تفریخ به صورت یک روز در میان و از زمان 20 الی 40 روز بعد از تفریخ با فاصله زمانی 5 روز نمونه برداری شدند و دو نمونه برداری آخر در روزهای 50 و 60 بعد از تفریخ انجام شد. سپس این لارو ها در محلول بوئن و گلوتارآلدئید 4% تثبیت شدند. نتایج نشان داد که توسعه مری از بخش جلویی لوله گوارش از زمان تفریخ آغاز می شود. در این زمان، اپیتلیوم مری از نوع بافت پوششی سنگفرشی بود. در یک روز بعد از تفریخ، مری به شکل یک لوله نازک با بافت اپیتلیوم مکعبی تمایز یافت. اولین سلول موکوسی در لایه مخاطی مری در روز دوم بعد از تفریخ، تمایز یافت و از روز سوم بعد از تفریخ، مواد ذخیره ای متنوعی در سلول های موکوسی مشاهده شد. همچنین، در این روز سلول های بافت اپی تلیوم به صورت کاملا استوانه ای درآمد. اولین غنچه چشایی در روز پنجم پس از تفریخ مشاهده شد و ایجاد حالت مضرس در راس لایه مخاطی، اتفاق دیگر این روز بود. در ادامه، چین های طولی مری در روز هشتم بعد از تفریخ متمایز شدند و پس از آن تا روز 25 پس از تفریخ، تغییر محسوسی در ساختار بافت مری به جز تغییرات در اندازه، تعداد و سلول ها مشاهده نشد. از روز 25 الی 60 روز بعد از تفریخ و با تجمع سلول های موکوسی در بخش عقبی و سلول های چشایی در بخش جلویی، بافت مری به دو بخش قابل تفکیک است.
    کلیدواژگان: تکوین مری، سیم معمولی، Abramis brama
  • احمد احمدی، نصرالله احمدی فرد*، ابراهیم حسین نجد گرامی صفحات 65-77
    تحقیقات مختلف اثبات کرده است که رشد و محتوای بیوشیمیایی روتیفرها می تواند تحت تاثیر نوع غذا تغییر کند. ریز جلبک ها به عنوان یکی از منابع غذایی مهم برای کشت روتیفرها به ویژه از لحاظ شاخص هایی نظیر رشد، بقا، میزان پروتئین، چربی و اسیدهای چرب، ضروری هستند. در تحقیق حاضر اثر جلبک خشک کلرلا (معادل وزنی جلبک های تازه) در مقایسه با جلبک های تازه ایزوکرایسیس گالبانا و نانوکلروپسیس آکولاتا با غلظت cell/mL 106×5 بر رشد و ترکیبات بدنی روتیفر آب شور بررسی شد. کشت روتیفرها در شرایط استاندارد و در ظروف پلاستیکی 500 میلی لیتری و با تراکم اولیه 30 عدد در میلی لیتر صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان رشد جمعیت روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا (cell/mL106×5) بیش از روتیفرهای تغذیه شده با نانوکلروپسیس و پودر کلرلا است (05/0>P). بیشترین و کمترین نرخ رشد ویژه به ترتیب در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا و پودر کلرلا مشاهده شد (05/0>P). بیشترین محتوای پروتئین در تیمار پودر کلرلا و حداکثر چربی در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا مشاهده شد. میزان اسید چرب غیر اشباع DHA و همچنین نسبت DHA/EPA در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا به طور معنی داری بیش از دیگر تیمارها بود، در حالی که میزان EPA در روتیفرهای تغذیه شده با نانوکلروپسیس آکولاتا به طور معنی داری بیش از دیگر تیمارها بود. بر اساس مطالعه حاضر جلبک خشک کلرلا نمی تواند جایگزین بهتری برای جلبک های تازه در ایجاد رشد مناسب روتیفر B. plicatilis باشد.
    کلیدواژگان: ایزوکرایسیس گالبانا، نانوکلروپسیس آکولاتا، پودر کلرلا، رشد، تولیدمثل، روتیفر آب شور
  • رضا حسام پور، رضا ملک زاده ویایه، پروین شورنگ، محمد جواد محمدی *، دانش مددپور داریونی صفحات 79-100
    این تحقیق با هدف معرفی منبع پروتئینی جدید به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) انجام شده است. در این مطالعه دانه نخود کابلی معمولی (Cicer arietinum) و دانه نخود پرتوتابی شده جایگزین پروتئین پودر ماهی در جیره شد و اثرات آن بر شاخص های رشد، تغذیه ای، قابلیت هضم پذیری و ترکیبات بدنی بچه ماهی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در سالن تکثیر و پرورش پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه انجام شد. تعداد 720 عدد ماهی قزل آلا (4 ± 60 گرم) به صورت تصادفی در هشت تیمار با سه تکرار به طور مساوی تقسیم و به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. جیره های آزمایشی شامل غذایی تجاری، غذایی دست ساز بدون نخود (شاهد)، جیره های غذایی 20، 30 و 40 درصد نخود معمولی و غذای حاوی 20، 30 و 40 درصد نخود پرتوتابی شده بودند. زیست سنجی در ابتدا و انتهای دوره (روز 60) انجام شد. نتایج نشان دادند که پرتوتابی تاثیر معنی داری بر ترکیبات غذایی (پروتئین، چربی و ماده خشک) نخود نداشته و شاخص های رشد در تیمارهای مختلف نداشت (05/0<P)، ولی با افزایش جایگزینی نخود در جیره تغییرات معنی داری در شاخص های تغذیه ای و قابلیت هضم پذیری مشاهده شد (05/0>P). در نتیجه می توان بیان کرد که افزایش جایگزینی نخود پرتوتابی شده تا حد 40% در جیره بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان تاثیر منفی بر شاخص های رشد ندارد. لذا پروتئین دانه نخود پرتوتابی شده مورد مناسبی برای جایگزینی با پودر ماهی در فرمول جیره ماهیان است.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، نخود، پرتوتابی، شاخص های رشد، هضم پذیری، ترکیبات بدنی
|
  • Ebrahim Sotoudeh *, Fatemeh Mardani, Marziyeh Jafari, Hasan Habibi, Seyed Hossein Moradyan Pages 1-12
    This study was conducted to evaluate the effects of different levels of Echinacea angustifolia and Origanum majorana extracts on growth performance, feed efficiency and survival of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) juveniles. Seven experimental diets with 0 (control), 0.1, 0.2 and 0.4% E. angustifolia and 0.1, 0.2 and 0.4% O. majoranawere prepared. Fish with initial weight 2.6 ± 0.3 g were randomly divided into 7 groups in triplicates and were fed with experimental diet for 4 weeks. At the end trial, the growth parameters, feed efficiency and survival were calculated. Growth and feed indices such as specific growth rate (SGR), Feed conversion ratio (FCR), weight gain, feed efficiency, average final weight, protein efficiency ratio were significantly affected by different levels of plant extracts (P<0.05). Experimental treatments were not significantly affect on condition factor and final length (P>0.05). However, condition factor was higher in fish fed higher levels of plant extracts. No mortality was observed during the experiment. Regression analyses showed relationship between SGR and FCR in fish fed O. majoranaextracts(P<0.05). According to the results of growth parameters and feed efficiency, it can be concluded that dietary 0.2% extract of E. purpurea and 0.1% of O. majorana have growth enhancement effects in this fish.
    Keywords: Oncorhynchus mykiss, Echinacea angustifolia, Origanum majorana, Medicinal plants
  • Samira Gafarian *, Mina Rangraz, Hojatollah Gafarian, Noormohammad Makhtomi, Abdorahman Davoodipour Pages 13-25
    Artemia urmiana nauplii were used as a vector in bioencapsulation processing to carry blends of five probiotic bacilli called Protexin aquatic,including Bacillus circulans, B. subtilis, B. licheniformis, B. laterosporus and B. Polymyxa to digestive system of Beluga Huso huso larvae. Nauplii were bioencapsulated with three concentrations of 1×105 (T1), 2×105 (T2) and 3×105 (T3) bacteria per mililiter in suspension and were fed to Beluga larvae for 10 hours. The larvae were fed on the base of the 50% of their body weight for 6 times a day in a completely randomized design and the results were compared with control group (unbioencapsulated Artemia nauplii) in fourteenth day of experiment. The results suggest a positive effect of probiotic bacillus on growth of Beluga larvae compared to the control group. The highest weight was obtained in fish fed by bioencapsulated Artemia with a concentration of 1×105 bacteria/mL. . Food conversion rate significantly decreased in experimental treatments. The probiotic bacilli had significant positive effects on the specific growth rate, relative gain ratio, survival rate, average daily growth and thermal growth coefficient in comparison with control (P<0.05). However, condition factor did not show any significant difference (P>0.05). The results showed that probiotic bacilli have the highest ability in increasing the growth of Beluga larvae and fish fed by bioencapsulated Artemia with a concentration of 1×105 bacteria/mL had the best results.
    Keywords: Probiotic protexin, Beluga, Bioencapsulation, Artemia nauplii, Specific growth rate, Thermal growth coefficient
  • Ahmad Meftah Jokandan, Ahmad Gharaei *, Javad Mirdar Harijani, Mostafa Yousef Elahi Pages 27-36
    The aim of this study was to investigate the effect of different dietary crude protein/energy ratios on growth indices and body composition of Bester juveniles. Triplicate groups (60 individuals per group) of fish (average weight ± SD, 358.4 ± 13.37g) were fed with three diet (D1, D2 and D3) including 31.67%, 35.54% and 40.86% of crude protein and 4377, 4800 and 5344 kcal of energy/kg, respectively, during eight weeks based on 1.5% of biomass per day. The result showed different significant of growth parameters (P<0.05). Body weight increase, condition factor, specific growth rate, average daily growth, protein productive value, and feed conversion ratio (FCR) improved in D2 and D3 treatment groups compared with D1. Comparison of the carcass composition of examined fish showed significant different between treatment groups (P<0.05). Therefore, the highest moisture, lipid and ash level of carcass gained in fish fed with diet D2 (P<0.05). Also highest carcass crude protein recorded in fish fed with diet D3 (P<0.05). These results suggested that the diet including 35.54% of crude protein and 4800 kcal of energy/kg is economic and suitable for culture of juvenile Bester.
    Keywords: Specific growth rate, Feed conversion ratio, Protein efficiency, Feed ingredients, Bester
  • Seyed Hamed Mousavi *, Adeleh Haidari, Elmira Salahshouri Pages 37-45
    This study was conducted to investigate the effects of dietary betaineon fecundity, fertilization, hatching, larvae survival rates and interval times among continuous spawning in the Golden Severum, Heros severus. For this purpose, three experimental diet treatments were applied to Severum brood stocks as follow: an ornamental commercial diet without betaine (control diet), the commercial diet with 5g betaine per kg food (treatment 2) and the commercial diet with 10g betaine per kg food (treatment 3). Four replicates were used in this trial. In this study, 12 pairs of spawning Severum fish has been kept in 12 aquariums with 50 liters volume, in 28 ± 1°C. Feeding were two times a day. The highest fecundity with average of 655.4 eggs were observed in treatment 3 and the highest hatching rate and larval survival rate respectively 98.79 and 94.58 were observed in treatment 2 which were significantly different from the control (P≤0.05). The shortest interval times between continuous spawning with average of 7.31 days was observed in treatment fed with 5g betaine per kilogram diet which was significantly different from the other treatments. In summary, it can be concluded that using betaine with 5 g per kg diet can make a positive increasing in reproductive performance in Severum fish.
    Keywords: Golden Severum, Betaine, Diet, Fecundity, Hatching rate, Larvae survival
  • Javad Motamedi Tehrani *, Eisa Ebrahimi Dorcheh, Sayed Amir Hossein Goli, Fariba Shafiei Hasanabadi, Ebrahim Motaghi Pages 47-54
    The purpose of this study was to investigate the effect of dietary pistachio hull extract (PHE) on physiological responses of common carp Cyprinus carpio following handling stress. Fish were fed five experimental diets supplemented with 0, 0.5, 1.5, 4.5, 9 g PHE/kg diet. At the end of the experiment, all fish (n=12) in each tank were subjected to acute handling and air exposure stresses. Obtained results showed that fish fed PHE at 0, 0.5, 1.5 g/kg diet had significant increase (P<0.05) in glucose in comparison with initial time (before subjected to stress). These results indicate that different levels of dietary PHE failed to reduce cortisol levels of serum after stress. According to results, it can be concluded that 1.5 g PHE/kg diet added to the diet has a good effect on response to stress in common carp.
    Keywords: Phenolic compounds, Antioxidant, Medical plant, Physiological stress
  • Mohammad Reza Sahraein, Soheil Eagderi *, Gholamreza Rafiee, Arash Zibaee, Jose Meseguer Pages 55-64
    This study aimed to investigate the histoarchitecture of the esophagus in common bream (Abramis brama) during early development using light microscopy and transmission electron microscope (TEM) from hatching up to day 60 post hatch (DPH). Larvae were sampled randomly every day from hatching time to 6 DPH, on every alternate day from 8 DPH to 20 DPH, every 5 days from 25 DPH to 40 DPH, and two last samples have down at 50 and 60 DPH. Then fish larvae were fixed by immersion in Bouin´s solution and 4% glutaraldehide (pH = 7.4). Results showed that the esophagus differentiated from the anterior part of the alimentary tract at hatching time. At 1 DPH, the esophagus lined by squamous cells and forming a tine tubular structure lined with cubical cells. First goblet cell was observed at 2 DPH in the mucosal layer of the esophagus. At 3 DPH, they showed presence of the various mucosal material. In addition, epithelium of the esophagus changed to columnar cells. The first taste bud was detected at 5 DPH and the main phenomenon was the appearance of a serrated outline of the esophagus apical cells. Longitudinal folds of the esophagus were developed at 8 DPH. No remarkable histological changes were observed till 25 DPH, but the number of the taste buds and goblet cells and their size were increased. From 25 to 60 DPH, low dense of goblet cell, increasing in posterior esophagus region, led to differed histological characteristics with anterior esophagus segment encompassed increasing number of taste buds.
    Keywords: Esophagus ontogeny, Common bream, Abramis brama
  • Ahmad Ahmadi, Nasrollah Ahmadifard*, Ebrahim Hosain Najd, Gerami Pages 65-77
    Various researches have proved that growth and biochemical content of rotifers can be affected by type and concentration of food. Microalgae as a source of food are essential for the rotifer rearing, especially for its growth, survival, protein, lipid and fatty acids contents. The present study was carried out to compare the effects of dried algae (powdered chlorella) (equivalent weight of fresh algae) on growth factor, and proximate body composition of rotifer Brachionus plicatilis in comparison with fresh algae (Isochrysis galbana and Nannochloropsis oculata) at 5×106 cells/mL. Rotifers were cultured in standard conditions in 500 mL plastic containers with initial density of 30 ind/mL. The results showed that the population growth rate of rotifers fed with I. galbana (5×106 cells/mL) was higher than the treatments fed with the chlorella powder and N. oculata (P<0.05). High specific growth rate was in treatment fed with I. galbana (P<0.05), while the lowest was in rotifers fed with powdered chlorella. The protein and lipid contents were significantly higher in rotifers fed with chlorella powder and I. galbana, respectively. The highest DHA and DHA/EPA were significantly found in treatments fed with I. galbana, while the high amount of EPA was significantly showed in treatment fed with N. oculata. The present study showed that fresh algae can be better to create growth in marine rotifer than chlorella powder.
    Keywords: Isochrysis galbana, Nannochloropsis oculata, Powder chlorella, Growth, Reproduction, Marine rotifer
  • Reza Hessam Pour, Reza Malekzadeh Viayeh, Parvin Shawrang, Mohammad Javad Mohammadi *, Dansh madad pour Pages 79-100
    This study aimed to introduce new protein sources to replace fish powder in diets for rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. In this study, fish powder protein was replaced with the typical Kabuli chickpea (Cicer arietinum) and irradiated pea seeds in the diet followed by assessing their effects on growth and nutritional indices, digestion and body composition of rainbow trout. The study was conducted in the Artemia and Aquatics Propagation Research Institute, University of Urmia, Urmia, Iran. 720 juvenile O. mykiss (60 ± 4 g) were randomly divided equally into eight treatments with three replicates, and were fed with experimental diets for 60 days. The experimental diets were commercial food, homemade food without pea (control), typical pea diets containing 20, 30 and 40% and diets containing 20, 30 and 40% irradiated pea. The results showed that radiation has not significantly affected the food ingredients of peas (protein, fat and dry matter) and growth parameters (P>0.05), but there were significant changes in nutritional indicators and digestibility of the diet along with increasing the percent of peas replacement (P<0.05). As a result, the increase in radiation as well as 40% peas in the diet of O. mykiss did not exhibit negative impact on growth performance. Therefore, the irradiated pea protein can be a good food item to replace fish powder in the fish diet.
    Keywords: Oncorhynchus mykiss, Chickpea, Radiation, Growth Performance, Digestibility, Body composition