فهرست مطالب

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال ششم شماره 20 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • ابراهیم نامنتی، زهرا فرازی، حمیدرضا گلشن، حسین کشاورز افشار* صفحات 6-17
    هدف
    در پژوهش حاضر اثربخشی مداخلات خانواده درمانی ساختی بر تغییر سبک مقابله با تعارض زوجین و افزایش سازگاری زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره شهرستان بیرجند موردبررسی قرار گرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر به صورت نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل در سال 1394 انجام شد. جامعه آماری این پژوهش زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره بیرجند بود. نمونه آماری این تحقیق را تعداد 12 زوج (24 نفر) متقاضی دریافت خدمات مشاوره خانواده تشکیل داد. نمونه انتخاب شده با استفاده از روش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار مورداستفاده در این پژوهش پرسشنامه سبک های حل تعارض رحیم (ROCI-II) و رضایت زناشویی انریج بود. طرح پژوهشی طرح نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. ابتدا برای هر گروه پیش آزمون اجرا گردیده، سپس مداخله آزمایشی خانواده درمانی ساختی در طی 10 جلسه به اجرا درآمد. پس از اتمام برنامه درمانی پس آزمون اجرا گردید.
    یافته ها
    بر اساس تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس و مقایسه پیش آزمون و پس آزمون دو گروه، آموزش خانواده درمانی ساختی تاثیر معناداری بر سبک یکپارچه (0.733 p =)، سبک اجتنابی (0.179 p =)، سبک مسلط (0.266p =)، سبک مصالحه (0.558p =)، سبک ملزم شده (0.501p=) و رضایت کلی (74/0 p=) زوجین داشت.
    نتیجه­ گیری
    خانواده درمانی ساختی در بهبود و تغییر سبک مقابله با تعارضات زوجین و افزایش سازگاری و رضایت زناشویی زوجین اثربخش است.
    کلیدواژگان: خانواده درمانی ساختی، رضایت زناشویی، سبک های مقابله با تعارض
  • محمد مسعود متولی، پرویز دباغی، بهناز دوران، ارسیا تقوا، نورعلی خسروی بابادی* صفحات 18-27
    مقدمه
    هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) به شیوه ی اینترنتی در کاهش علائم افسردگی دانشجویان بود.
    روش کار
    در یک طرح پژوهشی نیمه آزمایشی تعداد 36 نفر دانشجو که دارای علائم افسردگی بودند با استفاده از آزمون افسردگی بک و بر اساس ملاک های ورود به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (18 نفر) و گروه کنترل (18 نفر) اختصاص داده شدند. مشارکت کنندگان گروه آزمایش 8 جلسه مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (2 جلسه حضوری و 6 جلسه به شیوه ی اینترنتی با حمایت درمانگر) دریافت نمودند. مشارکت کنندگان هر دو گروه در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 2 ماهه به وسیله آزمون افسردگی بک (BDI-II) و پرسشنامه پذیرش و عمل (AAQ-II) مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-22 موردتجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها، نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به شیوه ی اینترنتی باعث کاهش معنا دار نمرات علائم افسردگی و افزایش انعطاف پذیری روان شناختی مشارکت کنندگان گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، در مراحل پس آزمون و پیگیری شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به روش خودیاری با استفاده از اینترنت در کاهش علائم افسردگی و افزایش انعطاف پذیری روان شناختی دانشجویان موثر است.
    کلیدواژگان: علائم افسردگی، انعطاف پذیری روان شناختی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به شیوه ی اینترنتی
  • سهراب امیری، ویدا فرضعلیزاده، مرضیه ستاری، کریم بابایی نادینلویی* صفحات 28-35
    مقدمه
    اضطراب سلامت مربوط به نگرانی و اضطراب درباره محافظت از بیماری های جدی بر اساس سوءتعبیرهایی از احساسات بدن یا تغییرات به عنوان یک بیماری است. اضطراب سلامت با ناتوانی و هزینه های گزافی برای جامعه پرستاری در ارتباط است. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی ابعاد اضطراب سلامت در پرستاران در مقایسه با افراد عادی بر اساس نقش ابعاد شخصیتی ناسازگارانه است.
    روش کار
    روش پژوهش پس رویدادی و جامعه آماری شامل کلیه پرستاران مراکز درمانی شهر تهران بود. 34 نفر با کسب رضایت آگاهانه و به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با 34 نفر از افراد عادی همتا سازی شد. به منظور گردآوری داده های پژوهش، آزمون سیاهه شخصیت DSM-5 بزرگسال، مقیاس اضطراب سلامت، مقیاس فرم کوتاه عاطفه مثبت و عاطفه منفی بر روی شرکت کنندگان اجرا و داده ها به روش شاخص های توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ازلحاظ اضطراب سلامت بین پرستاران و افراد عادی اختلاف معنی داری وجود دارد. همچنین تفاوت معناداری در اغلب ابعاد ناسازگار شخصیت (عاطفه منفی، خصومت و عدم بازداری) یافت شد. نیز پرستاران هیجان منفی بیشتری نسبت به افراد عادی تجربه می کردند ولی ازلحاظ تجربه عواطف مثبت تفاوت معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد پرستاران به دلیل مواجه با محیط استرس زا و داشتن برخی ویژگی های شخصیتی بیشتر در معرض اضطراب سلامت قرار دارند. لذا نیازمند است در جهت کاهش عوامل استرس زا مداخلاتی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اضطراب سلامت، ابعاد ناسازگار شخصیت، پرستاران
  • یزدان موحدی صفحات 36-42
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی بیوفیدبک EEG بر خلاقیت و امواج مغزی انجام شد.
    روش
    این پژوهش، به صورت نیمه تجربی بوده و در آن از پیش آزمون- پس آزمون با گروه آزمایش و پلاسیبو استفاده شد. روش نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شد. نمونه شامل 30 دانشجوی ورزشکار شهر تبریز بود. 15 نفر برای گروه آزمایش و 15 نفر برای گروه پلاسیبو به صورت جایگزینی تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش از نواحی Cz , O1 ,F3 , F4, Fz ثبت گرفته شد و پروتکل افزایش SMR، افزایش بتا و کاهش تتا استفاده شد. آموزش نوروفیدبک طی 20 جلسه، هر هفته سه جلسه اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که بین دو گروه در ارتقای نمره ی کل خلاقیت (58/14F=، 05/0< P)، سیالی (29/7F=، 05/0 P<)، انعطاف (83/4F=، 05/0 P<) و امواج مغزی (27/9F=، 01/0 P<)تفاوت معنی دار مشاهده شد؛ و بین دو گروه در ارتقای ابتکار (79/2F=، 05/0> P] و بسط (94/1F=، 05/0 P>) تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرات مثبت این روش بر افزایش خلاقیت و موج بتای مغز، این مطالعه نشان داد که نوروفیدبک می تواند به عنوان یک روش موثر برای دستیابی به عملکرد بهینه در تکالیف شناختی مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، خلاقیت، موج بتا، شناخت
  • الهام ضرقامی، آدیس کراسکیان، سید شمس الدین اطهاری، حسن احدی* صفحات 44-50
    مقدمه
    آسم یک اختلال تنفسی است که با انسداد مجاری تنفسی، موجب حملات عودکننده تنفس می شود. بهداشت روان ضعیف مادر به عنوان یک عامل تحریکی مطرح است. هدف از این مطالعه تعیین همبستگی سطح سلامت روان مادران و شدت آسم کودکان سن مدرسه بود.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی بود و جامعه پژوهش شامل مادران دارای کودک مبتلابه آسم در شهر تهران و کودکان آن ها بودند که نمونه ها شامل 132 مادر دارای کودک 12-6 ساله مبتلابه آسم مراجعه کننده به کلینیک ریه بیمارستان کودکان مفید در سال 1395بودند که به صورت در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها "پرسشنامه های سلامت عمومی" (GHQ) و "پرسشنامه کنترل آسم"(ACQ) بود که توسط مادران این کودکان تکمیل گردید. پس از گردآوری داده ها، برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.
    یافته ها
    علائم اختلال روانی در مادران دارای کودک مبتلابه آسم مشاهده گردید که میانگین بیشتر از نقطه برش جامعه بود و با شدت آسم کودک همبستگی داشت و با آزمون دقیق فیشر (001/0P= )، رابطه معنی دار بین شدت بیماری آسم کودک و سلامت روانی مادر وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مادران کودکان مبتلابه آسم ازنظر بهداشت روانی در سطح پایین تری قرار دارند که این مشکل با شدت آسم فرزند آن ها مرتبط بود. بنابراین مادران این کودکان باید از مشاوره و درمان های ویژه روان شناختی برخوردار گردند.
    کلیدواژگان: آسم کودکان، سلامت روانی مادر، شدت آسم
  • فاطمه قاسمی، محسن کریمی، پرویز دباغی* صفحات 51-59
    هدف
    سرطان پستان یک بیماری شایع، بدخیم و پیش رونده است زنان مبتلا درطی درمان و متعاقب آن اختلالات جسمی و عاطفی متعددی را تجربه می کنند. پژوهش حاضر باهدف ارزیابی اثربخشی مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی زنان مبتلابه سرطان پستان انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش در چارچوب طرح تجربی تک آزمودنی اجرا شد. بر اساس میزان تمایل به شرکت در مطالعه و ملاک های ورود از میان بیماران مبتلابه سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) (501) و بقیه ا... (عج) شهر تهران دو بیمار انتخاب شدند. هر دو بیمار طی 8 جلسه 5/2 ساعتی تحت درمان شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن ویژه سرطان قرار گرفتند. ابزار مورداستفاده شامل پرسشنامه کیفیت زندگی(SF=36) و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی بود که در مرحله پیش از درمان (خط پایه)، در حین درمان (جلسات دوم، چهارم، ششم و هشتم درمان) و مرحله ی پیگیری توسط بیماران تکمیل شدند. داده ها با استفاده از روش ارزیابی بازبینی دیداری و رسم نمودار مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی موجب بهبود کیفیت زندگی زنان مبتلابه سرطان پستان شد. به طوری که نمرات در طی 8 جلسه ی مداخله و مرحله پیگیری کاهش معناداری نسبت به نمرات خط پایه داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند در افزایش کیفیت زندگی زنان مبتلابه سرطان پستان موثر باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، کیفیت زندگی
  • المیرا کیانی پور، امیر محسن راهنجات، افسانه قنبری پناه، فریبا حسنی* صفحات 60-70
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی هیجانی و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر دشواری تنظیم هیجان زنان مبتلا به اختلال وحشت زدگی بود.
    روش کار
    این پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش زنان با اختلال وحشت زدگی بودند که در سال 1396 به بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی و روان پزشکی 505 ارتش در تهران جهت درمان سرپایی مراجعه نمودند و از میان آن ها تعداد 45 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل جای داده شدند. هر دو گروه آزمایش طی 11 جلسه، هفته ای دو جلسه 90 دقیقه ای، تحت درمان قرار گرفتند. پرسشنامه های دشواری تنظیم هیجان (DERS) و عقاید هراس(PBI) پیش از آغاز درمان و پایان جلسات درمان اجرا شدند. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد هر دو روش طرحواره درمانی هیجانی و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی روی دشواری در تنظیم هیجان زنان مبتلا به اختلال وحشت زدگی تاثیرگذار بود.
    نتیجه گیری
    طرحواره درمانی هیجانی اثربخشی بیشتری بر دشواری در تنظیم هیجان زنان مبتلا به اختلال وحشتزدگی نسبت به شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی داشت. بنابراین می توان از آن در جهت بهبود تنطیم هیجان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی هیجانی، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، دشواری در تنظیم هیجان، اختلال وحشتزدگی
  • یدالله خرم آبادی* صفحات 71-79
    مقدمه
    هدف این پژوهش بررسی رابطه تکانش گری، عدم توجه/ بیش فعالی و حوادث آسیب زای زندگی با اختلال احتکار در دانشجویان بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی- همبستگی بود. حجم نمونه این پژوهش 219 نفر بود که به شیوه تصادفی طبقه ای نسبتی از دانشکده های مختلف دانشگاه پیام نور مرکز همدان انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش حاضر را مقیاس های چک لیست حوداث زندگی (LEC)، مقیاس تکانش گری (BIS)، پرسشنامه بازنگری شده ذخیره کردن (SIR) و مقیاس نشانگان بیش فعالی/ نقص توجه (ADHDSS) تشکیل می دادند. داده ها با روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها نشان داد بین نشانگان بیش فعالی عدم توجه با نشانگان احتکار (001/0>p، 54/0=r)، بین تکانشگری با نشانگان احتکار (001/0>p، 31/0=r)، و بین حوادث آسیب زای زندگی و نشانگان احتکار (05/0>p، 162/0=r) رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و این متغیرها قادرند که 29/0 درصد از واریانس نشانگان اختلال احتکار را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این پژوهش می توان نتیجه گرفت بالا بودن علائم بیش فعالی/ نقص توجه، تکانشگری و حوادث آسیب زای بیشتر در زندگی با تشدید نشانگان اختلال احتکار ارتباط معناداری دارد.
    کلیدواژگان: تکانش گری، بیش فعالی، عدم توجه، حوادث آسیب زای زندگی، اختلال احتکار
  • سمیه شاهمرادی، عاطفه معافی مدنی صفحات 80-86
    مقدمه
    فرسودگی شغلی یکی از مهم ترین مباحثی است که طی سال های اخیر موردتوجه پژوهشگران قرارگرفته است. با توجه به اهمیت انکارناپذیر مشاغل نظامی در هر کشور، هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل مرتبط با فرسودگی شغلی در مشاغل نظامی در ایران بود.
    روش کار
    جامعه آماری شامل کلیه مقالات منتشرشده در ایران در بازه سال های 1381 تا 1396 پیرامون این موضوع بود که پس از پایش های مختلف، نهایتا 8 پژوهش با جمعیت کلی 983 نفر وارد عملیات فرا تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عوامل فعالیت بدنی ناکافی، استرس شغلی، استفاده از نمادهای نظامی، سبک رهبری تبادلی، سبک رهبری تحولی، اضطراب، افسردگی، افکار پارانویید و شکایات جسمانی در بروز فرسودگی شغلی نقش موثری دارند و عوامل فعالیت بدنی کافی، تعهدات فردی، وجود اعتماد سازمانی، شرایط مثبت محیط کار، جوسازمانی مطلوب، پایبندی به اخلاق، فرهنگ سازمانی مطلوب و سبک رهبری عدم مداخله گر ازجمله متغیرهایی هستند که با فرسودگی شغلی رابطه معکوس دارند و حضور هرکدام از آن ها می تواند نقش موثری در عدم ابتلای افراد به فرسودگی شغلی در محیط های نظامی شود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر متغیرهای موثر در فرسودگی شغلی نظامیان را که آمیخته ای از متغیرهای درون فردی و میان فردی است مورد تاکید قرارداد. تبیین مهم در این زمینه درهم تنیده بودن و یک سویه نبودن تاثیر عوامل مذکور در فرسودگی شغلی است، به طوری که هم متغیرهای منفی مذکور ممکن است باعث بروز فرسودگی شغلی شود و هم فرسودگی شغلی ممکن است باعث تشدید متغیرهای منفی شوند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، نظامیان، مشاغل نظامی، فرا تحلیل
|
  • Nemni E _Keshavarz Afshar H *_Farazi z (Ph.D candidate)_Golshan HR (MSc Pages 6-17
    Introduction
    In this study, the effectiveness of constructive family therapy interventions on changing the coping styles of couple’s conflict and increasing the compatibility of couples referring to the counseling center of Birjand city were examined.
    Methods
    The present study was a semi-experimental, pre-test and post-test with control group in 2015. The statistical population of this study was couples referring to Birjand counseling center. The sample consists of 12 couples (24people) who were applicant family counseling services. Samples were randomly assigned into two experimental and control groups. The instrument used in this study was Rahim's conflict-solving styles questionnaire (ROCI-II) and Erich’s marital satisfaction questionnaire. The research design was a semi-experimental design with pre-test and post-test with control group. First, a pre-test was performed for each group, then a constructive family therapy interventional experimental was performed in 10 sessions. After the completion of the program the post-test was performed.
    Results
    Based on data analysis, using covariance analysis and comparing the pre-test and post-test of the two groups, the teaching of constructive family therapy had a significant effect on integrated style (p = 0.733), avoidance style (P = 0.179), dominant style (p=0.266), compromise style (p =0.558), required style (p = 0.501) and overall satisfaction (p = 0.74) of the couples
    Conclusion
    Constructive family therapy is effective in improving and changing the couple’s conflict management styles and enhancing marital satisfaction and compatibility of couples
    Keywords: Constructive Family Therapy, Marital Satisfaction, Conflict Management Styles
  • Motavali MM _Dabaghi P _Doran B _Taghva A_Khaosravi Babadi NA * Pages 18-27
    Background
    The aim of the present study is to evaluate effectiveness of in Internet based Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in reducing depression symptoms of students.
    Methods
    This was a quasi-experimental study using a pretest, posttest, and follow-up control group. The research used an available purposeful sampling method. Of the University students who administered the Beck Depression Inventory (BDI-II), 36 students found were to have depressive symptoms. These students were randomly selected and divided to experimental (N=18, two students did not continue) and control (N=18) groups. 8 sessions of acceptance and commitment therapy (two face-to-face sessions and six the Internet based sessions with the support of therapist) were offered to the participants in the experimental group. The results of both groups were examined at pre-test, post-test and at two month follow-up using the Beck Depression Inventory (BDI-II) and Acceptance and Action Questionnaire (AAQ-II).Data were analyzed using analysis of variance with repeated measures by statistical software SPSS-22.
    Results
    The results showed that the ACT internet based intervention significantly group on depressive symptoms at posttest and follow up stages and increased score on psychological flexibility while comparing to control group.
    Conclusion
    AnInternet based Acceptance and Commitment Therapy (ACT) intervention with the support of therapist can be effective in reducing depressive symptoms and increasing psychological flexibility.
    Keywords: Depressive symptoms_psychological flexibility_Self-help_Internet – based Acceptance_Commitment Therapy (ACT).
  • Babaei Nadinluei K *_Amiry S _Farzalizade V _Sattari M Pages 28-35
    Introduction
    Health anxiety refers to excessive worries and anxiety about harboring serious illness based on misinterpretation of bodily sensations or changes as signs of serious illness. Severe HA is associated with disability and high health care costs. Accordingly, the purpose of this study was to investigate the dimensions of health anxiety in nurses compared to normal people based on the role of maladaptive personality dimensions.
    Methods
    Method was ex post facto and study population included all nurses of Tabriz health centres. 34 individuals were selected through a purposive sampling and matched with 34 normal persons by using informed consent. In order to collect research data, Health Anxiety Inventory, Personality Inventory for DSM-5 [PID-5] and positive and negative affect schedule were implemented among the participants and data were analyzed by using descriptive indicators and Multivariate and univariate analysis of variance.
    Results
    The results showed that there is a significant difference between nurses and normal people in terms of health anxiety. Also, significant differences were found in most aspects of personality [negative affect, Antagonism, and Disinhibiting]. Nurses also experienced more negative emotions than normal people, but there was no significant difference in terms of positive emotional experience.
    Conclusion
    Nurses seem to be more exposed to health anxiety due to their stressful environment and some personality traits. Therefore, it is necessary to intervene in order to reduce the stressors.
    Keywords: Health anxiety, maladaptive personality dimensions, nurses.
  • Movahedi Y* Pages 36-42
    Introduction
    the creativity of the most important goals to achieve optimal performance athletes. This study was conducted to answer the question whether neurofeedback student athlete has an effect on creativity.
    Method
    This study was quasi-experimental and control groups in the placebo group was used. Sampling was available. The sample consisted of 30 student-athletes in Tabriz. 15 for the experimental group and 15 to the placebo group were selected randomly. In this study area Cz, O1, F3, F4, Fz were recorded and protocols SMR increase, increase and decrease Theta Beta were used. Data were analyzed using analysis of covariance.
    Result
    Data analysis showed that the mean scores of pre-test and post-test experimental and placebo groups was statistically significant, so that neurofeedback training improves people's creativity. So that the total score between the two groups in promoting creativity [P<0/05 , F=14/58], fluid [P<0/05 , F=7/29], flexibility [P<0/05 , F=4/83] were significantly different. And between the two groups in the promotion of innovation [P>0/05 , F=2/79] and develop [P>0/05 , F=1/94] not significantly different.
    Conclusion
    Due to the positive impact of this approach on the creativity of students, athletes, this study showed that neurofeedback can be used as an effective method used to achieve optimum performance.
    Keywords: neurofeedback, sustained attention, cognition
  • Zarghami E _Ahadi H*)Ph.D)_Kraskian A _Athari SS (Ph.D Pages 44-50
    Introduction
    Asthma is a respiratory disorder, which causes recurrent breathing attacks through respiratory tract obstruction. Association between Mothers’ poor mental health and asthma is known as a trigger of asthma exacerbations. The aim of this study was to Evaluate Relatedness between Poor mental health in the mothers with asthma Severity in school age children.
    Method
    This study was a descriptive-correlation research. The statistical population were included all mothers with asthmatic children in Tehran. 132 child 6-12 years old with asthma who referring to the pulmonary clinic of hospital in Tehran and their mothers were selected for sampling in 1395. General Health Questionr-12) GHQ-12) and Juniper Asthma Control Questioner (ACQ) were completed by these children’s mother to assess the mental health and asthma control. After data collection, spss21 software was used for data analysis.
    Results
    Mental disorder symptoms were found in mothers of children with asthma in the cut-off point. The average was more than the community cut-off point and related to with severity of asthma. The Fisher's Exact Test showed that significant relationship (p=0/000) had between asthma severity and mother mental health.
    Conclusion
    Mothers of children with asthma are at a lower level of mental health. This problem related to their children asthma severity. Therefore, the mothers of these children should have a special counseling and psychological treatment.
    Keywords: Children asthma, Mothers mental health, Asthma severity
  • Ghasemi F (Ph.D candidate)_Karimi M _Dabaghi P * Pages 51-59
    Objective
    Breast cancer is a common, malignant and progressive disease. Women with breast cancer experience different physical and mental disorders. The present study was conducted with the aim of evaluating the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy intervention on quality of life in women with breast cancer.
    Method
    This study is a single case design. Two patients diagnosed with breast cancer and having the entry criteria among the patients who referred to Imam Reza and Baghiatollah hospitals in Tehran were selected and received mindfulness-based cognitive therapy for 8 sessions, 2. 30 hours for each session, and a 2-month follow-up. Participants completed Quality of Life Questionnaire (SF = 36) and Demographics Questionnaire in the pre-treatment (baseline) stage, after the end of the treatment (post-test) and follow-up.
    Findings
    The results of the analysis showed that women with breast cancer who received mindfulness-based cognitive therapy in four assessment stages during the treatment (in the second, the fourth, the sixth, the eighth sessions and follow-up after the treatment) reported increase in quality of life, compared to baseline.
    Conclusion
    The results of this study showed that mindfulness-based cognitive therapy can be effective in increasing the quality of life of women with breast cancer.
    Keywords: Breast cancer_Mindfulness - Based Cognitive Therapy (MBCT)_Quality of life.
  • Kianipoor E (Ph.D candidate)_Hassani F *_Rahnejat AM _Ghanbaripanah A Pages 60-70
    Introduction
    The purpose of the study is to compare effectiveness of emotional schema therapy and mindfulness-based cognitive therapy on decrease of difficulty emotional regulation in women with panic disorder.
    Methods
    This is an experimental study with pre-test, post-test and control group. The study population included all the women with panic disorder that were referred to educational, research & therapeutic 505 Hospital for outpatient therapy in Tehran city in 2017. 45 subjects were selected by random sampling method and randomly were divided into two experimental groups and one control group (n=15). Both experimental groups were under treatment within 8 sessions, weekly 2 sessions of 90 minutes while the control group received no treatment. The research tool included difficulties in emotion regulation scale (DERS) and panic belief inventory (PBI), which were conducted in pre-test, post-test.
    Results
    Data analysis showed that both emotional schema therapy and mindfulness-based cognitive therapy were effective on difficulty emotional regulation of women with panic disorder.
    Conclusions
    Results indicated a more effective emotional schema therapy on difficulty emotional regulation. Therefore, it can be used to improve emotional regulation.
    Keywords: Emotional Schema Therapy, Mindfulness-Based Cognitive Therapy, Difficulties in Emotion Regulation, Panic Disorder
  • Khorramabadi Y * Pages 71-79
    Introduction
    The aim of this study was investigating the relation between impulsivity, in attention/ hyperactivity, and Traumatic life events with hoarding symptoms disorder in university students.
    Methods
    Study method of this research is descriptive-correlational. The sample size of this study was 219 students who were selected in a stratified random sampling method from different faculties of Payam Noor University, Hamedan Branch. The instruments used in this study were Life Events Checklist (LEC), Barratt Impulsivity Scale(BIS), Saving Inventory-Revised(SIR) and attention deficit-hyperactivity disorder Symptom Scale(ADHDSS). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis.
    Results
    The results showed that there is significant relationship between hyperactivity /inattention symptoms with hoarding symptoms (r = 0.54 p <0.001), impulsivity with hoarding symptoms (r = 0.31, p <0.001), and between Traumatic life events and hoarding symptoms (r = 0.162, p <0.05, and these variables are able to explain 0.29% of the variance in the syndrome of hoarding disorder.
    Conclusion
    According to this study, it can be concluded that high ADHD, impulsivity, and Traumatic life events are associated with a significant increase in hoarding syndrome.
    Keywords: Impulsivity, inattention, hyperactivity, Traumatic life events, Hording Disorder
  • Shahmoradi S *_Moafi Madani A Pages 80-86
    Introduction
    Job burnout is one of the most important issues that has been considered by researchers in recent years. Considering the undeniable importance of military occupations in each country, the purpose of this study was to investigate the factors associated with job burnout in military in Iran.
    Method
    The statistical population consisted of all articles published in Iran between 2002 and 2018 on this issue. After various surveys, eight studies with a total population of 983 were eventually included in the meta-analysis.
    Results
    The results showed that inadequate physical activity, occupational stress, the use of military symbols, exchange leadership style, transformational leadership style, anxiety, depression, paranoid thoughts and physical complaints have a significant effect on burnout and have sufficient physical activity factors. Individual commitment, organizational trust, positive working environment, favorable organizational climate, adherence to ethics, desirable organizational culture and non-interventional leadership style are among the variables that have inverse relationship with burnout and the presence of each of them. Can play an effective role in preventing people from burnout in military environments.
    Conclusion
    The results of this study emphasize the effective variables of military burnout, which is a mixture of interpersonal and interpersonal variables. An important explanation in this regard is the interconnectedness and non-one-sided of the effect of the factors in burnout, so that the negative variables may cause job burnout and job burnout may exacerbate the negative variables.
    Keywords: Job burnout, military personnel, military jobs, meta-analysis