فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مریم مهری آدریانی، محمدعلی نادی*، ایلناز سجادیان صفحات 1-7
    اهداف
    خانواده نهاد اجتماعی است که در تربیت معنوی کودکان نقش دارد. مداخلاتی مانند فرزندپروری ذهن آگاهانه که مانع از ایجاد مشکلات در رابطه والدین- فرزند می شود، رویکردی امیدوارکننده در بهبود کیفیت رابطه والدین- فرزند و استراتژی های مدیریت رفتار و خودتنظیمی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فرزندپروری ذهن آگاهانه ایرانی- اسلامی بر رابطه والد- کودک و خودتنظیمی هیجانی مادران دانش آموزان دختر بود.
    مواد و روش ها: این پژوهش که از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون- پیگیری همراه با گروه کنترل است، در بین 28 نفر از مادران دانش آموزان دختر پایه هفتم (13-12ساله) ساکن خمینی شهر در سال تحصیلی 97-1396 انجام شد که به روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب و در دو گروه 14نفری آزمایش و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند و از طریق مقیاس های رابطه والد- کودک و خودتنظیمی هیجانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش در 10 جلسه 90دقیقه ای آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه ایرانی- اسلامی شرکت کرد، ولی گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 24 و از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه های مکرر مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: میانگین نمرات دشواری تنظیم هیجان و رابطه والد- کودک در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل و در مراحل پس آزمون و پیگیری نسبت به مرحله پیش آزمون بهبود معنی داری نشان دادند (0/05p<). اما میانگین نمرات متغیرهای پژوهش در مراحل پس آزمون و پیگیری در گروه آزمایش تفاوت معنی داری نداشت (0/05p>).
    نتیجه گیری: آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه ایرانی- اسلامی در بهبود خودتنظیمی هیجانی و روابط والد- کودک اثربخش بوده و این اثربخشی دارای تداوم است.
    کلیدواژگان: فرزندپروری ذهنآگاهانه ایرانی- اسلامی، رابطه والد- کودک، خودتنظیمی هیجانی
  • سمیرا احمدی*، محمد خبیری صفحات 9-13
    اهداف

    سبک زندگی اسلامی با تمام ابعاد زندگی افراد مرتبط است و تاثیر عمده ای بر شکل گیری شخصیت و سلامت روانی افراد دارد. این پژوهش با هدف بررسی همبستگی بین سبک زندگی با شادکامی در بین ورزشکاران استان اصفهان انجام شد.

    ابزار و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل 200 ورزشکار بود که به طور فعال در سال 1397 در باشگاه های ورزشی استان اصفهان فعالیت داشتند. از میان ورزشکارانی که هر هفته حداقل 3 روز به طور مرتب ورزش می کردند، 20 ورزشکار زن و مرد در رشته های والیبال، بسکتبال، فوتسال و شنا به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه سبک زندگی اسلامی کاویانی و پرسش نامه شادکامی آکسفورد بود. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 22 و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    بین میانگین نمرات سبک زندگی اسلامی و میزان شادکامی ورزشکاران مورد مطالعه، همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (0/63=r؛ 0/001=p). زندگی عبادی توانست در گام اول 17%، در گام دوم به همراه متغیر گنهکاری 22% و در گام سوم به همراه ویژگی های درونی 24% واریانس شادکامی را به طور معنی دار تبیین کنند (0/001=p).

    نتیجه گیری: 

    داشتن سبک زندگی اسلامی در شادکامی و سلامت روان ورزشکاران تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، شادکامی، ورزشکاران
  • شیفته شهابی، زهرا مغنی زاده، غلامرضا ثناگوی محرر * صفحات 13-19
    اهدف

    سبک زندگی اسلامی و مهارت های فراشناختی از عوامل مرتبط با عملکرد تحصیلی دانش آموزان هستند. هدف این پژوهش بررسی نقش سبک زندگی اسلامی و مهارت های فراشناختی با انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه کرمان بود.

    مواد و روش ها

    در یک طرح توصیفی - همبستگی به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 332 دانش آموز ناحیه 1 کرمان در سال تحصیلی 97- 1396 انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه انگیزش پیشرفت هرمنس، سبک زندگی اسلامی و مهارت های فراشناختی استفاده شد. داده های پژوهش از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رابطه مثبت معناداری بین سبک زندگی اسلامی و مهارت های فراشناختی با انگیزش پیشرفت تحصیلی وجود داشت. نتایج همچنین نشان داد سبک زندگی اسلامی قادر به پیش بینی انگیزش پیشرفت تحصیلی بود و از بین انواع مهارت های فراشناختی، برنامه ریزی و خود بازبینی قادر به پیش بینی انگیزش پیشرفت تحصیلی بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، سبک زندگی اسلامی و مهارت های فراشناختی از متغیرهای مهم تاثیرگذار بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان هستند و باید در برنامه ریزی های آموزش وپرورش موردتوجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: انگیزش پیشرفت تحصیلی، سبک زندگی اسلامی، مهارت های فراشناختی
  • محسن رفیع خواه*، زهرا نقی زاده، زهرا فیضی صفحات 15-20
    اهداف

    کیفیت زندگی به عنوان یک سازه پراهمیت، از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی عوامل موثر بر این سازه همواره مورد علاقه پژوهشگران بوده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی همبستگی بین باورهای مذهبی و کیفیت زندگی و از سوی دیگر بررسی نقش میانجی گر سبک زندگی اسلامی در این همبستگی بود.

    ابزار و روش ها:

     این پژوهش توصیفی- همبستگی و کاربردی در سال 1397 در بین کلیه مراجعه کنندگان به نمایشگاه بین المللی قرآن کریم (بیست وششمین نمایشگاه) انجام شد. نمونه آماری پژوهش شامل 103 نفر از بازدیدکنندگان بود که به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، پرسش نامه های باورهای مذهبی جورج، سبک زندگی اسلامی کاویانی و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بودند. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزارهای SPSS 22 و Amos 22 و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی، T مستقل و روش تحلیل مسیر صورت گرفت.

    یافته ها: 

    هر سه متغیر اصلی پژوهش از همبستگی مثبت و معنی داری با یکدیگر برخوردار بودند (0/01>p). همچنین متغیرهای باور مذهبی و کیفیت زندگی اسلامی، توانایی پیش بینی متغیر کیفیت زندگی را داشتند و توانستند به ترتیب 28% و 33% واریانس متغیر کیفیت زندگی را تبیین کنند (001/0=p). ارتباط مستقیم دو متغیر باورهای مذهبی و کیفیت زندگی معنی دار بود. همچنین مسیرهای میانجی نیز همچون مسیر اصلی معنی دار بودند. بنابراین می توان گفت سبک زندگی اسلامی در رابطه بین باورهای مذهبی و کیفیت زندگی، نقش میانجی را ایفا می کند (001/0=p).

    نتیجه گیری: 

    سبک زندگی اسلامی عامل میانجی مهمی در رابطه بین باورهای مذهبی و کیفیت زندگی است.

    کلیدواژگان: باورهای مذهبی، کیفیت زندگی، سبک زندگی اسلامی، نمایشگاه قرآن
  • عباس امان الهی*، محمد زربخش صفحات 21-28
    اهداف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بهزیستی معنوی با افسردگی با نقش تعدیل گری عمل به باورهای دینی می باشد. طرح پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است.

    روش ها

    جامعه پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز بودند که به روش نمونه گیری در دسترس، 205 نفر انتخاب شدند و به پرسشنامه های بهزیستی معنوی، معبد (عمل به باورهای دینی) و افسردگی بک (فرم کوتاه) جواب دادند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در رابطه بهزیستی معنوی با افسردگی، متغیر عمل به باورهای دینی نقش تعدیل گری معناداری دارد. همچنین تمامی مولفه های عمل به باورهای دینی (شخصی، جمعی، عملی و دینی) نیز این رابطه را به طور معناداری تعدیل می کردند. این نتایج بیانگر این است که اشخاصی که علاوه بر داشتن بهزیستی معنوی، عمل به باورهای دینی نیز دارند، به شکل بسیار قوی تری، احتمال افسردگی را در خود کاهش می دهند.

    نتیجه گیری

    از این یافته می توان جهت اثبات اهمیت عمل به باورهای دینی استفاده کرد. همچنین می توان با آگاه کردن جامعه نسبت به نتایج این پژوهش از آن جهت کاهش میزان افسردگی به وسیله افزایش بهزیستی معنوی و عمل به باورهای دینی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: بهزیستی معنوی، عمل به باورهای دینی، افسردگی
  • پریوش محمدی * صفحات 29-34

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش آموزه های دینی-روانشناختی بر کیفیت و سبک زندگی (مطالعه موردی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه) به اجرا در آمد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی همبستگی با استفاده از روش تاثیر سنجی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بودند که 304 نفر به عنوان نمونه و به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه می باشد. این پرسشنامه از تلفیق سه پرسشنامه استاندارد می باشد. روایی پرسشنامه ها توسط کارشناس و استاد مربوطه مورد تایید قرار گرفتند و پایایی آنها به روش آلفای کرونباخ تایید شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی روابط بین متغیرها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان می دهد که بررسی تاثیر آموزش آموزه های دینی-روانشناختی بر کیفیت زندگی و سبک زندگی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: آموزش آموزه های دینی-روانشناختی، سبک زندگی، کیفیت زندگی
  • حمیدرضا سهرابی*، فرزانه عسکری طیبی صفحات 35-43

    سبک زندگی بر اساس دین می‏تواند به عنوان یکی از عوامل اصلی در پیش‏بینی و ارتقای سلامت روان به شمار آید. دین با مکانیسم های گوناگون مانند وجود امید، انگیزه و مثبت نگری در زندگی، ایجاد شبکه حمایتی عاطفی و اجتماعی، دادن پاسخ روشن و قاطع به مفهوم خلقت، جهان و زندگی، تبیین و تعریف لذت بخش و معقول از رنج، درد و محرومیت می تواند موجب سلامت جسمی و روانی و ارتقای بهداشت روانی شود.همچنین باورهای آخرت‏نگرانه و التزام به آنها، به عنوان یکی از عناصر اصلی ادیان الهی از جوانب مختلف می‏تواند به سلامت و بهزیستی روانی افراد کمک کند. باورهای آخرت‏نگرانه با این پیش فرض که هدف نهایی از زندگی انسان، حیات اخروی اوست و زندگی دنیا تنها مقدمه و کشتزاری برای آن زندگی جاودان است از سویی، در دادن معنا و مفهوم به زندگی انسان و نجات او از پوچی و از سوی دیگر، با تغییر شناخت انسان از مرگ و ارضای صحیح انگیزه بقا و نیز با ارائه مفهوم پاداش و جبران سختی‏ها می‏تواند در بهزیستی روانی فرد و جامعه نقش موثری داشته باشد.این پژوهش با هدف مطالعه تاثیرات سبک زندگی اسلامی بر بهداشت روانی خانواده بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و رویکرد درون دینی در آموزه های اسلامی بویژه آیات، روایات بدنبال پاسخ به این سوال می باشد که چه رابطه ی بین سبک زندگی اسلامی و بهداشت روانی در خانواده وجود دارد؟

    کلیدواژگان: سبک زندگی، سبک زندگی اسلامی، بهداشت روانی
  • محمد مهدی بحرالعلوم، منصور پهلوان، حجت الاسلام حسن طارمی راد صفحات 45-50

    حفظ قرآن کریم که یکی از روش های انس با قرآن است، زمینه ساز سبک زندگی بر اساس آموزه های قرآن و به تبع آن تضمین کننده سلامت شخص و جامعه خواهد بود. اما باید توجه داشت که بر اساس آیات و روایات، حفظ قرآن دارای مراتبی است که تاثیر هر یک از مراتب آن در دست یابی به سبک زندگی اسلامی متفاوت است. هدف تحقیق آن است که ضمن بیان مراتب حفظ قرآن، تاثیر هر یک از آن مراتب بر سبک زندگی بر اساس آموزه های قرآن بیان شود. روش تحقیق، روش کتابخانه ای بوده و با استفاده از رویکرد تحلیل محتوایی با بررسی آیات قرآن و استفاده از تفاسیر معتبر چون تفسیر المیزان و تفسیر مجمع البیان و همچنین روایات مرتبط در کتب روایی معتبر انجام گردیده است. یافته های تحقیق آن است که حفظ قرآن که در آیات و روایات مورد توجه و تاکید است دارای مراتبی شامل حفظ الفاظ قرآن یا از برکردن آن، حفظ یا ذکر مفاهیم قرآن یا فهم آن، حفظ حدود قرآن یا عمل به دستورات آن، و حفظ قلبی قرآن یا دریافت حقایق آن است. هر مرتبه می تواند مقدمه ای برای مرتبه بالاتر باشد. از سوی دیگر سبک زندگی به علایق، نظرات، رفتارها و جهت گیری رفتاری یک فرد، گروه یا فرهنگ اطلاق می شود. تاثیر هر مرتبه از حفظ قرآن بر سبک زندگی متفاوت و منطبق با آن مرتبه خواهد بود. نتیجه تحقیق آن است که حفظ الفاظ قرآن با همه اهمیتی که دارد تامین کننده همه مزایای ذکر شده برای حفظ قرآن در آیات و روایات نیست. و تنها بعضی از مولفه های رفتاری فرد را تغییر می دهد. در مرتبه ای بالاتر حفظ مفاهیم قرآن علاوه بر آنچه ذکر شد، در حیطه دانشی فرد تاثیر گزار است و زمینه دستیابی به تغییر رفتار و انطباق آن را بر سبک زندگی بر اساس آموزه های قرآن فراهم می آورد. حفظ حدود قرآن که همان عمل به دستورات قرآن است، انطباق رفتار انسان بر آموزه های قرآنی و در واقع تبلور عینی سبک زندگی قرآنی است. حفظ قلبی قرآن به عنوان بالاترین مرتبه حفظ قرآن، باعث می شود علاوه بر تطبیق علایق، نظرات و گرایشهای انسان با مبانی قرآنی اعمال و رفتار وی نیز بر این اساس شکل گرفته و سعادت دنیا و عقبی نصیب او گردد.

    کلیدواژگان: حفظ قرآن، فهم، حدود، قلب، مراتب، سبک زندگی
  • ابوالقاسم نادری، محمد علی گودرزی، جعفر حاتمی گروسی* صفحات 59-64
    هدف

    سرمایه انسانی یا مهارت های معلمان از دو طریق تجربیات کلاسی و آموزش های رسمی بدست می آید. پژوهش حاضر  به منظور بررسی رابطه سرمایه انسانی معلمان با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در دبیرستان های شهر صحنه صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی، و جامعه آماری آن کلیه دبیران شهر صحنه، که تعداد آن ها 135 نفر بود. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 93 نفر از آن ها به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. نتایج بدست آمده با استفاده از آزمون t تک نمونه ای و t مستقل و همچنین تحلیل رگرسیون چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که: 1. وضعیت سرمایه انسانی دبیران شهر صحنه در زیر مولفه های اطلاعات، دانش و مهارت و همچنین در مولفه های فرا شناختی، عاطفی-ارتباطی در حدی مناسب، اما در زیر مولفه تخصص در حد پایینی قرار داشت. 2. وضعیت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر و دختر تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند. 3. بین سرمایه انسانی دبیران و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان(میانگین کلاس)، همبستگی ضعیفی(144/0) وجود داشت.

    نتیجه گیری

    سرمایه گذاری در سرمایه انسانی معلمان بازده قابل توجهی در کلاس درس دارد. با استقاده از اطلاعات آزمونی معلمان و داده های نظرسنجی در زمینه آموزش معلمان، می توان نتیجه گرفت که دانش و آموزش معلم تاثیر معنی داری بر عملکرد دانش آموزان و بهره وری کلاس درس دارند.

    کلیدواژگان: تحصیلات، تجربه، توانمندی های شناختی، سرمایه انسانی، صلاحیت های عاطفی-ارتباطی
  • محمدابراهیم طاهرنژاد، بابک حسین زاده*، وحید فلاح صفحات 65-75

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی ساختاری حل خلاق مسئله هدف از پژوهش حاضر، شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های آینده پژوهی دانشگاه می باشد. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی - پیمایشی است. در این پژوهش از راهبرد آمیخته و یا ترکیبی استفاده گردید و در دو بخش کمی و کیفی انجام شد. جامعه آماری در مرحله ی کیفی خبرگان اعضای هیات علمی دانشگاه بوده اند. نمونه ی آماری در مرحله کیفی به تعداد 14 نفر بودند. نحوه و روش نمونه گیری به صورت گلوله برفی و بر اساس نگارش مقالات کیفی در حوزه ی آینده پژوهی دانشگاهی بوده است. جامعه آماری در مرحله کمی، اعضای هیات علمی دانشگاه های استان مازندران بودند. این تعداد براساس مستندات دبیرخانه دانشگاه ها در سال 1397-1398، 2940 نفر بود. برآورد حجم نمونه در این مرحله براساس فرمول کوکران 334 نفر و شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای براساس تعداد اعضای هیات علمی در هر واحد دانشگاهی بود. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزارهای آماری SPSS و PLS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتیجه اینکه، از دیدگاه حاضرین عامل نهادسازی، سرمایه انسانی، زیرساختهای فناورانه، نوآوری فناورانه، بازار، رهبری و فرهنگ در تبیین آینده پژوهی موثر هستند.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، نهاد سازی، زیرساخت های فناورانه، نوآوری فناورانه
  • سمانه شیرزاد، محمد صالحی*، کیومرث خطیرپاشا صفحات 76-85

    هدف کلی پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی ابعاد مدیریت نوآوری در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران بود. این پژوهش کاربردی با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) با طرح اکتشافی انجام شد. در بخش کمی از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری آن را در بخش کیفی، اساتید دانشگاه های آزاد استان مازندران به تعداد 20 نفر و در بخش کمی، اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 1537 نفر تشکیل دادند که در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع تعداد 10 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران، تعداد 308 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته مدیریت نوآوری با 66 سوال استفاده شد. روایی صوری و محتوایی ابزار به تایید متخصصان رسید و پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ آن ها نیز بالای 7/0 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدیریت نوآوری دارای 8 است و فرهنگ سازمان با بارعاملی 913/0 دارای رتبه بیش-تر و بعد مشوق های سازمانی با بارعاملی 834/0 دارای رتبه کم تر است.

    کلیدواژگان: مدیریت نوآوری، سبک مدیریت آموزش، منابع سازمانی، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمان
  • رضوان ملکی، نرجس داوری*، عصمت زارعی صفحات 86-91
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش و جایگاه مدارس پژوهنده (پژوهش محور) کشور در پرورش نسل متفکر و خلاق در جهت تحقق ساحتهای شش گانه سند تحول بنیادین (شناسایی و ارزیابی راهکارهای آموزشی) انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش مذکور از نظر هدف بنیادی- کاربردی و بر مبنای ماهیت داده ها نیز از نوع (کمی) بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام مدیران و معاونین آموزش و پرورش به تعداد 1200 نفر بود که بر اساس فرمول کوکران و روش نمونه گیری خوشهای تعداد 291 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. جمعآوری داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته انجام شد. روایی و پایایی ابزار مورد سنجش قرار گرفت و تایید شدند. روش تحلیل داده ها، آزمون همبستگی پیرسون بود.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که مدارس پژوهنده (پژوهش محور) در کشور در پرورش نسل متفکر و خلاق در جهت تحقق ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین نقش موثری دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مولفه های مدیر پژوهش محور، معلم پژوهش محور، یادگیری پژوهش محور و فرهنگ پژوهش محور نقش تاثیرگذاری بر ارتقای خلاقیت و تفکر دانش اموزان دارد.

    کلیدواژگان: مدارس پژوهنده، پرورش نسل متفکر و خلاق، سند تحول بنیادین
  • عاطفه آدینه فر، مرضیه کاظم زاده*، حسین صفری صفحات 92-99
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رمز ماندگاری معماری میدان نقش جهان با توجه به مبانی حکمت هنر اسلامی بود.

    مواد و روش ها

    بر اساس ماهیت پرسش تحقیق و با توجه به رویکرد جامعه شناسانه و از آنجا که نمونه های مورد بررسی همگی متعلق به گذشته هستند، این پژوهش از نوع کیفی و به روش تاریخی- تفسیری صورت گرفته است. اطلاعات مورد نیاز، به روش کتابخانه ای و مشاهدات میدانی و بهره گیری از اسناد و مدارک تصویری و مکتوب گردآوری شده اند.

    یافته ها

    با توجه به یافته ها در این پژوهش با نتایج بنیادی سعی در کشف ماهیت اشیاء (بناهای معماری مکتب اصفهان)، پدیده ها، اصول، قوانین ساخت شد و پژوهشگر در نهایت به بازگشایی رموز مرزهای دانش دو رشته علمی فلسفه و معماری پرداخت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد عوامل متعددی از جمله زیبا شناسی معماری و ویژگی های معماری در عصر صفوی در ماندگاری معماری میدان نقش جهان نقش داشتند.

    کلیدواژگان: میدان نقش جهان، معماری، مکتب اصفهان، عالم خیال
  • مینا هادیان، داود معنوی پور* صفحات 100-106
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی مدل ساختاری سبک های هیجان مبتنی بر روان پویشی کوتاه مدت دوانلو بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع توصیفی-تحلیل بود. جامعه آماری دانشجویان دوره کارشناسی مشغول به تحصیل در نیمسال اول سال تحصیلی 98-1397 دانشگاه تهران بود تعداد 201نفر (134 دختر و 67 پسر) با استفاده  از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای  بعنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارتند ازپرسشنامه احساسات(شادمان فر، 1397)،اضطراب (غلامی، 1395)،مکانیسم دفاعی(آندروز و همکاران، 1993) و خود تنظیمی هیجانی (هافمن و کاشدان، 2010).
    یافته ها
    یافته ها نشان داد هر سه رابطه تاثیر احساسات بر خود تنظیمی هیجانی، تاثیر اضطراب بر خود تنظیمی هیجانی و تاثیر مکانیسم های دفاعی بر خودتنظیمی هیجانی تایید می شود (p<0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد با آموزش و افزایش آگاهی  افراد از احساس ها و اضطراب و مکانیسم های دفاعی می توان  خود تنظیمی هیجانی در آنان را تقویت کرد.
    کلیدواژگان: اضطراب، مکانیسم دفاعی، خود تنظیمی هیجانی، روان پویشی دوانلو
  • مجتبی یزدان پناه*، سید مهدی احمدی موسوی صفحات 107-113
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی اصول سیاست گذاری پیشگیرانه در سلامت بازار سرمایه ایران و کانادا بود.
    مواد و روش ها: این پژوهش با روش مطالعات کتابخانه ای و به شیوه توصیفی تحلیلی انجام شد.
    یافته ها: یافته ها نشان داد که رابطه مثبتی بین انباشت سرمایه و رشد اقتصادی واقعی وجود دارد. از آن جایی که سیاست پیشگیری از جرایم بازار سرمایه بر عهده سازمان بورس است نهادها و ارگان های دیگری نیز در راستای انجام این وظیفه می بایست عمل نمایند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد نهادها و ارگان ها با سیاست گذاری مناسب در زمینه جرایم بازار سرمایه می توانند از ارزش ها حمایت و به پیشگیری از جرایم بازار سرمایه کمک کنند هم چنین قصد و نیت مجرمین بازار سرمایه را خنثی سازند.
    کلیدواژگان: بازار بورس، جرائم بازار سرمایه، پیشگیری از جرم، سیاست گذاری کیفری
  • افشین گودرزی، محمود رضایی زاده*، ماشااله ولیخانی، علیرضا شیروانی جوزدانی صفحات 114-122
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف طراحی الگوی وصول مطالبات معوق بانکی در بانک سپه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با استفاده از روش پژوهش توصیفی پیمایشی انجام گرفته است. روش جمع آوری اطلاعات به روش تحلیل محتوا و فن دلفی می باشد. محیط پژوهش منابع دست اول پایگاه های اینترنتی و بانک های اطلاعاتی معتبر در گستره زمانی 1388 تا 1397 در حوزه وصول مطالبات معوق بانکی بوده است. مولفه های پژوهش کیفی شامل 9مولفه که به منظور جمع آوری مولفه های اولیه به روش نمونه گیری هدفمند ملاک محور 50 عنوان مقاله و کتاب داخلی و خارجی مورد مطالعه قرار گرفت که با این تعداد نمونه محقق به اشباع نظری رسید. در فاز کمی محیط پژوهش شامل کلیه بانک سپه و به تعداد 1200 نفر در سال 1397 که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 296 نفر به عنوان حجم نمونه برآورد گردید. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی در تحلیل داده های کمی شامل جداول توزیع فراوانی و نمودارها و در بخش استنباطی از روش تحلیل عاملی و رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری کواریانس محور استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به بارهای اصلی، مدل پژوهش از اعتبار مطلوبی برخوردار است. شامل ناپایداری بازار سرمایه وارز با بار عاملی (68/0) بیشترین عامل تعیین کننده در وصول مطالبات معوق بانکی است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد ابعاد ومولفه ها را می توان در 9بعد اصلی و 81 مولفه دسته بندی کرد.

    کلیدواژگان: عوامل برونزا، عوامل درونزا، نبود قوانین ثابت، ناپایداری بازار سرمایه وارز و بررسی عوامل مستقیم بانکی در ایجاد مطالبات معوق
|
  • M. Mohri Adaryani, M.A. Nadi*, I. Sajjadian Pages 1-7
    Aims
     Family is a social institution that is effective in the spiritual education of children. Interventions such as mindful parenting that prevent the problems of parent-child relationships are promising approaches to improve the quality of parent-child relationships and behavioral and self-regulatory management strategies. The aim of this study was to determine the effect of Iranian-Islamic mindful parenting education on the parent-child relationship and emotional regulation in the female students’ mothers.
    Materials &
    Methods
     This quasi-experimental research was carried out using a pre-test, post-test, and follow up design with the control group. The research population included the 28 mothers of seventh-grade female students (12-13 years old) in Khomeini Shahr in 2017-2018. The subjects were selected using purposive sampling. The subjects were randomly classified into the experimental and control groups that each group included 14 subjects. The subjects in the experimental and control groups were compared by evaluating the parent-child relationship and emotional regulation scales. The experimental group received 10 sessions-9 minutes of Iranian-Islamic mindful parenting training but the control group received no training session. Data were analyzed using SPSS 24 software through analysis of variance with repeated measures. 
    Findings
     The mean scores of the problems of the emotional adjusting and parent-child relationship showed a significant improvement in the experimental group compared to the control group and in the post-test and follow-up stages compared to the pre-test stage (p<0.05). The mean scores of the research variables in the post-test and follow-up stages were not significantly different in the experimental group. 
    Conclusion
     The training program of Iranian-Islamic mindful parenting is effective in the parent-child relationship and emotional regulation and this effectiveness is durable.
    Keywords: Iranian-Islamic Mindful Parenting, Parent-Child Relationship, Emotional Self-Regulation
  • S. Ahmadi*, M. Khabiri Pages 9-13
    Aims

    Islamic lifestyle is related to all aspects of the life of individuals and has a major impact on personality and mental health of individuals. This research was conducted with the aim of investigating the correlation between lifestyle and happiness among athletes in Isfahan.

    Instruments & Methods

    This is descriptive-correlational research. The statistical population consisted of 200 athletes, who were active in sports clubs of Isfahan province in 2018. Out of athletes who exercised at least 3 days a week, 20 male and female athletes in volleyball, basketball, futsal, and swimming fields were randomly selected. The Kaviani Islamic Lifestyle Survey and the Oxford Happiness Questionnaire were used. The data were analyzed by SPSS 22 software, using Pearson correlation coefficient and stepwise regression.

    Findings

    There was a positive and significant correlation between the mean scores of Islamic lifestyle and happiness of the athletes (r=0.63; p=0.001). Worshipful life could significantly explain 17% of the variance of happiness in the first step, 22% along with the sinfulness variable in the second step, and 24% along with the inherent characteristics in the third step (p=0.001).

    Conclusion

    Having an Islamic lifestyle has a positive effect on the happiness and mental health of athletes.

    Keywords: Islamic lifestyle, Happiness, Athletes
  • Shifteh Shahabi, Zahra Moghanizadeh, Gholamreza Sanagouymoharer * Pages 13-19
    Aims

    Islamic lifestyle and metacognitive skills are factors related to student's academic performance. The purpose of this study was to investigate the role of Islamic life style and meta-cognitive skills with the motivation of academic achievement among high school students in Kerman.

    Materials & Methods

     In a Descriptive-correlational study, 332 students in District 1 of Kerman were selected using multistage cluster sampling method and using the margin of error Cochran. The Hermann's motivation questionnaire, Islamic life style questionnaire and metacognitive skills questionnaire were used for data collection. Data analysis was performed using the Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis (stepwise).

    Findings

    The results showed that there was a significant positive relationship between Islamic life style and metacognitive skills with the motivation of academic achievement. These results also indicated that Islamic lifestyle had predictive for motivation of academic achievement. These results also indicated that from components of metacognitive skills, Planning and self-reliance were able to predict the motivation for academic achievement.

    Conclusion

    According to the results of this study, Islamic lifestyle and meta-cognitive skills are important variables affecting the students' academic motivation and should be considered in educational planning.

    Keywords: Motivation of Academic Achievement, Islamic life Style, Metacognitive skills
  • M. Rafikhah*, Z. Naghizadeh, Z. Feizi Pages 15-20
    Aims

    Quality of life, as an important, structure has been studied from different aspects. Investigating the factors affecting this structure has always been of interest to researchers. The aim of this research was to investigate the correlation between religious beliefs and quality of life in one hand and to investigate the role of mediator of Islamic lifestyle in another.

    Instruments & Method

    This descriptive-correlative and applied research was carried out among all the attendees of the International Qurchr('39')anic Exhibition (26th Exhibition) in 2018. The sample consisted of 103 visitors, who were selected by random sampling. The research instruments were George Religious Beliefs Questionnaire, Kaviani Lifestyle, and World Health Organization Quality of Life. The data were analyzed by SPSS 22 and Amos 22 softwares, using Pearson correlation, linear regression, independent t-test, and path analysis methods.

    Findings

    All 3 major research variables were positively and significantly correlated (p<0.01). Also, religious beliefs and Islamic quality of life were able to predict quality of life and they could explain 28% and 33% of variance of quality of life variables, respectively (p=0.001). The direct relationship between religious beliefs and quality of life was significant. Also, the mediator paths were significant as the main path. Hence, it can be said that Islamic lifestyle plays a mediator role in the relationship between religious beliefs and quality of life (p=0.001).

    Conclusion

    The Islamic lifestyle is an important mediator in religious beliefs and quality of life.

    Keywords: Religious beliefs, Quality of life, Islamic lifestyle, Qur’anic exhibition
  • Abbas Amanelai Dr *, Mohammad Zarbakhsh Pages 21-28
    Aims

    The purpose of this study was to investigate the relationship between spiritual well-being and depression with the moderating role of the practice of religious beliefs. The research design was correlation type of descriptive method.

    Methods

    The research population was all students of Shahid Chamran University of Ahvaz. 205 people were selected by available sampling method. They answered the spiritual well-being, temple (practice of religious beliefs) and Beck Depression (short form) questionnaires. For data analysis, Pearson correlation coefficient and hierarchical regression analysis were used.

    Resutls

    The results showed that in the relation of spiritual well-being with depression, the variable of the practice of religious beliefs has a moderating role. Also, all the components of the practice of religious beliefs (personal, collective, practical, and religious) also significantly moderated this relationship. These results indicate that individuals who, in addition to having a spiritual well-being, are also practicing religious beliefs, are more likely to reduce the likelihood of depression.

    Conclusion

    This finding can be used to prove the importance of the practice of religious beliefs. Also, by informing the community about the results of this study, it was used to reduce the amount of depression by increasing spiritual well-being and practicing religious beliefs.

    Keywords: spiritual well-being, practice of religious beliefs, depression
  • Parivash Mohammadi Dr * Pages 29-34

    This research was conducted to investigate the effect of teaching religious-psychological teachings on quality and lifestyle (case study: Islamic Azad University, Urmia Branch). This research is in terms of applied and descriptive correlation with the use of the impact assessment method. The research population consisted of all employees of Islamic Azad University, Urmia Branch, which 304 were selected as sample and stratified random sampling. The research tool is a questionnaire. This questionnaire is a combination of three standard questionnaires. Validity of the questionnaires was confirmed by the expert and the corresponding professor and their reliability was confirmed by Cronbach's alpha. Pearson correlation coefficient and structural equations were used to analyze the data and examine the relationships between variables. The results show that the effect of teaching religious-psychological teachings on quality of life and lifestyle is affected.

    Keywords: teaching religious-psychological teachings, lifestyle, quality of life
  • Hamidreza Sohrabi * Pages 35-43

    Lifestyle based on religion can be considered as one of the main factors in the prediction and promotion of mental health. Religion with various mechanisms such as the existence of hope, motivation and positive attitude in life, the creation of an emotional and social support network, giving a clear and decisive answer to the concept of creation, the world and life, the explanation and definition of the pleasurable and reasonable of suffering, pain and deprivation can be Causing physical and mental health and promoting mental health.Also, the afterlife beliefs and commitment to them, as one of the main elements of divine religions from different aspects, can help people's mental health and well-being. Hereafter beliefs with the assumption that the ultimate goal of human life is his later life, and the life of the world is only an introduction and the cultivation of that eternal life, on the other hand, in giving meaning to the life of man and saving him from absurdity, and on the other hand By changing the knowledge of man from death and satisfying the motivation of survival, and by providing the concept of reward and compensation of difficulty, it can have a significant role in the psychological well-being of the individual and society.This study aims to study the effects of Islamic lifestyle on family mental health on the basis of a descriptive and analytical method and an inter-religious approach in Islamic teachings, especially verses, narratives seek to answer this question. What is the relationship between Islamic lifestyle and mental health in Is there a family?

    Keywords: ifestyle, Islamic Life, Style, Mental Health
  • Mohamadmehdi Bahrololom, dr mansuor pahlavan, Hassan Taromi rad Pages 45-50

    The maintenance of the Holy Quran, which is one of the methods of the holy Qur'an, is the foundation of lifestyle based on the teachings of the Quran and, consequently, will ensure the health of the individual and society. But it should be noted that according to the verses and narrations, the Qur'an is preserved in a hierarchy that the impact of each of its stages in achieving an Islamic lifestyle is different. The purpose of the research is to indicate the impact of each one on lifestyle based on the teachings of the Qur'an, while expressing the extent of preserving the Quran. The research methodology is a library method. Using the content analysis approach, the Qur'anic verses and the use of valid interpretations such as the commentary of al-Mizan and the interpretation of the assembly of al-Bayan, as well as related narrations in valid narrative books, have been done. The findings of the research are that maintaining the Qur'an, which is emphasized in the verses and traditions, contains a number of criteria including maintaining the Quran's words or removing it, keeping or mentioning the concepts of the Quran or its understanding, keeping the Qur'an's norms, or acting on its commands, and maintaining the heart The Qur'an is either receiving its facts. Each time it can be an introduction to a higher order. On the other hand, lifestyle refers to the interests, behaviors, and behavioral orientations of an individual, group or culture. The effect of keeping the Qur'an on each level of life is different and consistent with that one. The result of the research is that the maintenance of the Quran's words, with all its importance, does not provide all the benefits mentioned in the Qur'an in the verses and narrations. And only modifies some of the person's behavioral characteristics. At a higher level, maintaining the concepts of the Qur'an, in addition to the above mentioned, influences one's knowledge of the subject and provides the context for achieving change in behavior and its adaptation to the lifestyle based on the teachings of the Qur'an. Maintaining the limits of the Qur'an, which is the same as the practice of the Qur'anic commandments, is the adaptation of human behavior to the Qur'anic teachings and, in fact, the actual crystallization of the Qur'anic lifestyle. Keeping the heart of the Qur'an as the highest level of Quran's preservation makes it possible, in addition to matching the interests, human views and tendencies with the Qur'anic principles of its actions and behaviors, based on this basis, and the prosperity of the world and the rear.

    Keywords: Memorizing Quran, understanding, limits, heart, degree, lifestyle
  • Abolghasem Naderi, MohammadAli Goudarzi, Jafar Hatami Garousi* Pages 59-64
    Purpose

    Human capital or teacher skills are gained through both classroom experience and formal training. The present study was conducted to investigate the relationship between teachers chr(chr('39')39chr('39'))human capital and studentschr(chr('39')39chr('39')) academic achievement in high schools in Sahneh.

    Materials and Methods

    The research method was descriptive-survey, and the statistical population was all teachers in Sahneh, whose number was 135 people. Using Cochranchr(chr('39')39chr('39'))s formula, 93 of them were selected as sample members. The results were analyzed using one-sample t-test and independent t-test as well as multivariate regression analysis.

    Findings

    Findings showed that: 1. The human capital status of teachers in Sahneh city under the components of information, knowledge and skills and also in the components of metacognitive, emotional-communication to an appropriate extent, but below the component of expertise to a low extent Was located. 2. Educational status of male and female students were not significantly different from each other. 3. There was a weak correlation (0.144) between teachers chr(chr('39')39chr('39'))human capital and studentschr(chr('39')39chr('39')) academic achievement (grade point average).

    Conclusion

    Investing in teacherschr(chr('39')39chr('39')) human capital has significant returns in the classroom. Using teacherschr(chr('39')39chr('39')) test information and survey data in the field of teacher education, it can be concluded that teacher knowledge and education have a significant impact on student performance and classroom productivity.

    Keywords: Education, experience, cognitive abilities, human capital, emotional-communication competencies
  • MohammadEbrahim Tahernezhad, Babak Hosseinzadeh*, Vahid Fallah Pages 65-75

    Organizing the scientific activities for predicting future is an indispensable necessity, since future studies is not a way for joy or spending time. It is one important issue in the realm of science and research. The main goal of this research is to identify the dimensions, components and future studies indexes in universities and to present of a suitable model. In this research, we used a mixed strategy which is done on two sections of quality and quantity. The statistical society in the quality section include the Faculty experts and sampling is done by Snowball method and in the quantity section we have the Faculty experts of Mazandaran based on Random Sampling method. Gathered data were analyzed by SPSS and PLS software. In the future studies according to the results in the quality section,we prepare a questionnaire. The amount of KMO (sufficiency of Sampling) equals 0.784 and the significance level of the Kroyet Bartlet test is 0.0009Therefore, besides the sufficiency of sampling, we will also justify the performance of the factor analysis based on the Correlation Matrix. The structural measurement model shows the Standard Coefficient and the amount of CFI, GFI are 0.858 and 0.796 respectively and the amount of RMSEA is 0.075 and Kai do ratio to the degrees of freedom is less than 3 Consequently, designed structures seem to be suitable enough for the future studies test. From the perspective of the audience, institutionalization factor, human capital, technological innovation, marketing, leadership and culture are effective in explanation of future studies.

    Keywords: Future Studies, Institutionalization, Technological Infrastructure, Technological Innovation
  • Samaneh Shirzad, Mohammad Salehi*, Kiumars Khatir Pasha Pages 76-85

    The overall purpose of this study was to identify and rank the dimensions of innovation management in Islamic Azad universities of Mazandaran province. This applied research was conducted with a mixed approach (qualitative and quantitative) with an exploratory design. In a small part, a descriptive survey method was used. The statistical population consisted of 20 professors of the free universities of Mazandaran province in the qualitative section and 1537 faculty members of the Islamic Azad universities of Mazandaran province in the quantitative section. Considering the saturation law, 10 people and in a small part, based on Cochranchr('39')s formula, 308 people were selected as a sample by stratified random sampling method. A researcher-made Innovation Management Questionnaire with 66 questions was used to collect data. The face and content validity of the instrument were confirmed by experts and their combined reliability and Cronbachchr('39')s alpha were calculated above 0.7. Exploratory and confirmatory factor analysis tests were used to analyze the data. The results showed that innovation management has 8 and the culture of the organization with a factor of 0.913 has a higher rank and then organizational incentives with a factor of 0.834 has a lower rank.

    Keywords: Innovation Management, Training Management Style, Organizational Resources, Organizational Culture, Organizational Structure
  • Rezvan Maleki, Narjes Davari*, Esmat Zarei Pages 86-91
    Purpose

    The present study was conducted to investigate the role and position of research schools in the country in cultivating a thoughtful and creative generation in order to achieve the six areas of the document of fundamental change (identification and evaluation of educational strategies).

    Methods

    The mentioned research was of quantitative purpose in terms of basic-applied purpose and based on the nature of data. The statistical population of this study included all managers and deputies of education in the number of 1200 people who were selected as the sample size based on Cochranchr('39')s formula and cluster sampling method. Data were collected using a researcher-made questionnaire. The validity and reliability of the instrument were evaluated and confirmed. Data analysis method was Pearson correlation test.

    Findings

    The results of the research showed that research (research-oriented) schools in the country have an effective role in cultivating a thoughtful and creative generation in order to realize the six areas of the document of fundamental change.

    Conclusion

    The results showed that the components of research-oriented manager, research-oriented teacher, research-based learning and research-oriented culture have an effective role in promoting student’s creativity and thinking.

    Keywords: Research Schools, Fostering a Thoughtful, Creative Generation, Fundamental Reform Document Of Education
  • Atefeh Adineh Far, Marzieh Kazemzadeh*, Hossein Safari Pages 92-99
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the permanence of the architecture of Naghsh Jahan Square according to the principles of Islamic art wisdom.

    Materials and Methods

    Based on the nature of the research question and according to the sociological approach and since the studied samples all belong to the past, this research has been conducted qualitatively and in a historical-interpretive manner. The required information has been collected through library method and field observations and using visual and written documents.

    Findings

    According to the findings in this study, with the basic results of trying to discover the nature of objects (architectural buildings of Isfahan school), phenomena, principles, laws were constructed and the researcher finally rediscovered the mysteries of knowledge boundaries between philosophy and architecture.

    Conclusion

    The results showed that several factors, including architectural aesthetics and architectural features in the Safavid era, played a role in the permanence of the architecture of Naghsh Jahan Square

    Keywords: Naghsh Jahan Square, Architecture, Isfahan School, Imaginary World
  • Mina Hadian, Davood Manavipour* Pages 100-106
    Purpose
    The aim of the present study was to investigate the structural educational model of emotion based on the short-term psychodynamics of Dawanlou.
    Materials and Methods
    This was a descriptive-analytical study. The statistical population of this research consisted of 201 (134 girls and 67 boys) undergraduate students studying in the first semester of the 2018-2019 academic year. They were selected through multi-stage cluster sampling method. Research instruments include: Emotions Questionnaire (Shadmanfar, 1397), Anxiety (Gholami, 1395), Defense Mechanism (Andrews et al., 1993) and Emotional Self-Regulation (Hoffman and Kashedan, 2010).
    Findings
    Findings showed that all three relationships of the effect of emotions on emotional self-regulation, the effect of anxiety on emotional self-regulation and the effect of defense mechanisms on emotional self-regulation are confirmed (p <0.01).
    Conclusion
    The results showed that by educating and increasing peoplechr('39')s awareness of emotions and anxiety and defense mechanisms, emotional self-regulation can be strengthened in them.
    Keywords: Anxiety, Defense mechanism, Emotional self-regulation, Dawanlou’s short-term dynamic psychotherapy
  • Mojtaba Yazdanpanah*, Seyed Mehdi Ahmadi Mousavi Pages 107-113
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the principles of preventive policy in the health of the capital markets of Iran and Canada.
    Materials and Methods
    This research was conducted by library study method and descriptive-analytical method.
    Findings
    The findings showed that there is a positive relationship between capital accumulation and real economic growth. Since the policy of preventing capital market crimes is the responsibility of the stock exchange organization, other institutions and bodies must also act in order to perform this task.
    Conclusion
    The results showed that institutions and organs with appropriate policy in the field of capital market crimes can support values ​​and help prevent capital market crimes, as well as neutralize the intentions of capital market offenders.
    Keywords: Stock Market, Capital Market Crimes, Crime Prevention, Criminal Policy
  • Afshin Goodarzi, Mahmoud Rezaeizadeh*, Mashaala Valikhani, Alireza Shirvani Jozdani Pages 114-122
    Purpose

    The present study was evaluated with the aim of designing a pattern for collecting bank arrears in Sepah Bank.

    Materials and Methods

    This research was conducted using a descriptive survey research method. The method of data collection is content analysis and Delphi technique. The research environment has been the first-hand sources of reputable Internet sites and databases in the period of 2009 to 2017 in the field of collection of overdue bank receivables. Components of qualitative research including 9 components that were studied in order to collect the initial components by purposeful sampling method based on 50 internal and external articles and books, with which the number of researcher samples reached theoretical saturation. In the quantitative phase of the research environment, including all of Sepah Bank and 1200 people in 2017, which was estimated as a sample size of 296 people using a simple random sampling method. In order to analyze the data, descriptive statistical methods were used in quantitative data analysis including frequency distribution tables and graphs, and in the inferential section, factor analysis method and covariance-based structural equation modeling approach were used.

    Findings

    Due to the main loads, the research model has a good validity. Including the instability of the capital market incl with factor factor (0.68) is the most determining factor in the collection of overdue bank receivables.

    Conclusion

    The results showed that the dimensions and components can be classified into 9 main dimensions and 81 components.

    Keywords: Exogenous Factors, Endogenous Factors, Lack Of Fixed Rules, Capital Market Instability Inc, Investigation Of Direct Banking Factors In Creating Delinquent Receivables