فهرست مطالب

تحقیقات حقوقی معاهده - سال دوم شماره 3 (پیاپی 4، پاییز 1397)

فصلنامه تحقیقات حقوقی معاهده
سال دوم شماره 3 (پیاپی 4، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • انور احمدی *، سعید قماشی صفحات 11-50
    شاکله سیاست گذاری جنایی کارآمد در گرو سلامت وعادلانه بودن دادرسی کیفری است. از طرفی مداخله ساخت سیاسی در سیاست گذاری جنایی، قابل اجتناب نیست. سیاست گذاران از این مزیت (مداخله) برای کسب مقبولیت مردمی بهره برداری نموده و دیدگاه های عموم را منطبق با خواسته هایشان جهت دهی می کنند که به «عوام گرایی کیفری» منتهی شده است. پیدایش چنین رویکردی، مستلزم وجود بسترهای ویژه و بهره مندی از کارکردشان در جهت نامطلوب است. سیاست گذاران از کارکرد بسترهای برون سیستمی همانند «سزاگرایی عمومی»، «احساس ترس و ناامنی»، «بازنمایی رسانه ای جرم» و «تضعیف دولت رفاه» بهره برداری نامطلوب نموده و از این طریق، بسترهای مهم و موجود درون نظام عدالت کیفری همانند «مدیریت گرایی»، «بی اعتنایی به الگوی اصلاح و درمان»، «واقع گرایی حقوقی» و «بی اعتمادی به نهاد عدالت کیفری» را نیز یاور سیاست های عامه پسند می سازند تا بر ناکامی های خود سرپوش بگذارند. نظام عدالت کیفری نباید در پیدایش چنین رویکردی در دادرسی کیفری سهیم باشد بلکه باید با حاکمیت عقلانیت و علم در راستای تقویت و بهره مندی کارکرد بسترهای درون سیستمی در جهت مطلوب تلاش کند و حتی باید بسترهای برون سیستمی را هم به خدمت درآورد تا کارکرد این بسترها در جهت نامطلوب، مجال ظهور پیدا نکنند. لذا شناخت این بسترها و کارکردهای آنها برای استفاده بهینه از آنها و نیز دفع رویکرد عوام گرایی و حاکمیت عقلانیت و علم در دادرسی کیفری ضروری است.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری جنایی، عوام گرایی کیفری، دادرسی کیفری، افکار عمومی
  • احسان لامع *، شهریار اسلامی تبار، جلیل مالکی صفحات 51-80
    تحویل به موقع پروژه ساخت وساز بسیار مهم است. در گذشته ابهامات ذاتی ساخت وساز چنان زیاد بود که تکمیل به موقع پروژه عنصر اصلی قرار نبود. پیمانکار پروژه را صرفا ظرف مدت معقول بعد از تاریخ مقرر در قرارداد تکمیل می کرد. عدم ایفای تعهد قراردادی در موعد مقرر کارفرما را صرفا مستحق دریافت خسارت می کرد و نه مستحق فسخ؛ اما امروزه زمان جوهره پروژه های ساخت وساز محسوب می شود. تحویل به موقع به خصوص بر اساس زمان تکمیل، یکی از مهم ترین جنبه های حقوقی و مدیریتی در پروژه ساخت وساز و از اولویت های طرفین قرارداد محسوب می شود. وقتی در حیطه ساخت سخن از «زمان تحویل» به میان می آید، معمولا به زمان تکمیل فکر می کنیم؛ اما قراردادها حاوی مفاد یا موضوعات دیگری در خصوص زمان مانند «دوره بازخورد[1]»، دوره های ابلاغیه متقابل، انجام وظایف جزئی و غیره هستند. در این مقاله علاوه بر توصیف تاخیر و علل آن، بیشتر به رویکردهای کشورهای مختلف به تاخیر در تحویل پروژه خواهیم پرداخت. همچنین نگاه مختصری به قوانین حاکم در دو نظام بزرگ حقوقی در خصوص پروژه های ساخت وساز خواهیم داشت.
    کلیدواژگان: تاخیر در تحویل، قراردادهای ساخت وساز، کامن لا، قوانین مدون
  • محمدرضا کیخا *، فرشته ابراهیم ابادی صفحات 81-108
    طلاق به عنوان مهم ترین عامل انحلال نکاح سبب ایجاد حقوقی برای زوجه می شود که تاکنون هیچ فقیهی به صورت مشخص در مورد آن حقوق دسته بندی مشخصی را ارائه نداده است، ابهام موجود در این مسئله و عدم شفاف سازی دامنه حقوق زوجه به موجب طلاق موجب شد تا با استفاده از شیوه توصیفی-تحلیلی به مطالعه آثار جناب محقق اردبیلی و شهید ثانی به عنوان دو تن از بزرگان فقه امامیه بپردازیم. پس از بررسی های موجود توانستیم سه دسته «حقوق اجتماعی»، «حقوق مالی» و «حقوق عاطفی» را برای زن لحاظ نماییم، همچنین می توان گفت هرچند در اصل حقوق زوجه به موجب طلاق جناب شهید و محقق اختلاف نظری ندارند لکن در دامنه این حقوق با یکدیگر اختلاف نظر دارند، به نظر می رسد این اختلاف ریشه در باورهای عرفی حاکم در زمان هر یک از این دو فقیه دارد. تاجاییکه جناب محقق برخی از امور را از تکالیف واجب بر مرد می داند لکن شهید این امور را از موکدات اخلاقی در نظر می گیرد.
    کلیدواژگان: انحلال نکاح، طلاق، حقوق اجتماعی، حقوق مالی، حقوق عاطفی
  • بهمن بهری خیاوی *، عبدالله عابدینی صفحات 109-142
    بیش از یک میلیارد نفر در جهان یعنی 15 درصد جمعیت جهان، با معلولیت در اشکال مختلف زندگی می کنند که با مشکلات مختلفی ازجمله مشکل اشتغال و دستمزد روبرو هستند. این امر سبب گردیده است تا بیکاری در بین این افراد بیشتر از افراد غیرمعلول باشد و تبعیض علیه معلولین در جنبه های مختلف زندگی ازجمله اشتغال آن ها، آثار منفی فردی، اجتماعی و اقتصادی گذارد. تاکنون جامعه بین الملل در جهت حل این مشکلات، گام های مهمی برداشته است تا معلولین بتوانند از فرصت برابر برخوردار گردند و پس از استفاده از خدمات آموزشی و شغلی و همچنین طی مراحل توان بخشی شغلی، بتوانند شغل مناسب را انتخاب و به استقلال اقتصادی دست پیدا کنند. بدین منظور مجمع عمومی سازمان ملل و سازمان بین المللی کار، قدم های بزرگی برداشته اند که در مواردی دارای جنبه الزام آور می باشند. ازجمله این اسناد، می تواند به کنوانسیون بین المللی حقوق معلولین که توسط مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسیده است و همچنین مقاوله نامه و توصیه نامه های سازمان بین الملل کار، اشاره کرد که تکالیف مختلفی را برای حمایت از اشتغال معلولین، بر عهده دولت ها، قرار داده است. ما در این نوشتار بر آن خواهیم بود که ضمن شناخت معلولیت و مشکلات اشتغال معلولین، به این پرسش ها پاسخ دهیم که چه اسناد بین المللی برای حمایت از اشتغال معلولین وجود دارد؟ و آیا این اسناد الزام آور می باشند؟ رویکرد قانون جامع حمایت از حقوق معلولین، مصوب مجلس شورای اسلامی، نسبت به اشتغال معلولین، چه می باشد؟
    کلیدواژگان: معلولین، توان بخشی شغلی، کنوانسیون حقوق معلولین، سازمان بین المللی کار، تبعیض
  • امین حاجی وند *، سید علیرضا میرکمالی صفحات 143-174
    رسیدگی های عادلانه و افتراقی به جرائم علیه محیط زیست در جهت تحقق بایسته های حقوق محیط زیست امری لازم و ضروری است. یکی از حوزه هایی که بایستی افتراقی سازی آیین دادرسی کیفری در قلمرو آن تجلی پیدا کند، جرائم سبز است، چرا که لزوم حمایت کیفری همه جانبه از محیط زیست که یکی از بایسته های حمایت کیفری از محیط زیست است، افتراقی سازی در این حوزه را بیش از گذشته لازم و ضروری می نماید. منظور ما از جرائم سبز، جرایمی هستند که علیه محیط زیست ارتکاب می یابند و خود به دو دسته جرائم زیست محیطی و تروریسم زیست محیطی تقسیم بندی می شوند. علت تفکیک این دو مفهوم در این است که نحوه پاسخ دهی و رسیدگی به این جرائم متفاوت است و اصولا از لحاظ قصد مجرمانه نیز تفاوت های مهمی دارند.
    از آنجایی که برای هر تصمیم حقوقی و به جا در سیستم عدالت کیفری، وجود مبانی لازم و ضروری است و همین مبانی، توجیه گر افتراقی سازی در حوزه رسیدگی و برخورد افتراقی است، از این رو در این پژوهش با روش تحلیلی-توصیفی به بررسی مبانی فقهی، حقوقی و جرم شناختی می پردازیم که بنیان های رسیدگی های افتراقی به جرائم سبز محسوب می شوند و توجیه گر افتراقی سازی در رسیدگی به این دسته از جرائم می باشند.
    کلیدواژگان: افتراقی سازی، مبانی فقهی، حقوقی و جرم شناختی، جرائم سبز، تروریسم زیست محیطی
  • هیبت الله نژندی منش *، وحید بذار صفحات 175-196
    جهانی شدن، پدیده ای طبیعی است که به طور جدی پس از جنگ جهانی دوم و به واسطه پیدایش و توسعه سازمان های بین المللی ازجمله سازمان ملل متحد، استعمارزدایی و نقش آفرینی کشورهای تازه استقلال یافته، توسعه اقتصاد جهانی و ارتباطات و ظهور کنشگران جدید بین المللی همچون شرکت های فراملی و سازمان های غیردولتی آغاز گردیده است. این پدیده که به تدریج به سرعت خود افزوده است، عرصه های متعددی ازجمله اقتصاد، فرهنگ، سیاست و حقوق را تحت تاثیر قرار داده است. جریان جهانی شدن که باهدف هر چه کم رنگ تر کردن مرزهای ملی و همسان سازی قواعد، مفاهیم و نهادهای ملی حرکت می کند، پیامدهای قابل توجهی بر دولت ها ازجمله تحدید حاکمیت دولت ها، تقویت مولفه های حکمرانی مطلوب، افزایش نقش کنشگران غیردولتی و پیدایش مفاهیم مشترک بین المللی را به دنبال داشته است. این نوشتار قصد دارد تا ضمن بررسی مفهوم، ویژگی ها و ابعاد جهانی شدن، پیامدهای آن بر دولت را مورد مداقه و بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، دولت، حاکمیت، کنشگران غیردولتی، حکمرانی مطلوب
  • سیدمحسن قائم فرد، محمد جواد حیدریان دولت آبادی * صفحات 197-218
    انتقال اطلاعات در فضای مجازی، از طریق داده پیام ها صورت می گیرد که بعضی از این داده ها حاوی اراده انشایی سازندگان آن ها است که منجر به تشکیل اعمال حقوقی در این فضا می شود. طرفین روابط الکترونیکی برای دفاع از حقوق خود ناگزیر به ادله اثبات دعوا متمسک می شوند. از مهم ترین دلایلی که بیشترین کاربرد را در این فضا دارند اسناد الکترونیکی می باشند ما در این تحقیق با توجه به قانون تجارت الکترونیکی ایران 1382 و قانون نمونه آنسیترال 1996، جایگاه داده پیام ها را به عنوان دلیل اثبات دعوا تبیین نموده، بر اساس قانون مدنی مواد، راجع به اسناد، به تشریح سند در فضای الکترونیکی می پردازیم. اصل پذیرش سند الکترونیکی در نظام ادله اثبات دعوای ایران تثبیت شده اما ساز کارهای لازم برای آن به وجود نیامده است و برخی قوانین موجود مانند قانون ثبت اسناد و املاک حوزه صدور سند رسمی را به صورت حضوری؛ مبنای پذیرش حضوری بودن طرفین نزد سردفتر احراز روانی متقاضی سند و آزادی اراده وی بوده که فقدان حضور فیزیکی منجر به افزایش تقلب، جعل و سوءاستفاده خواهد بود. مشکلی که طرفداران ثبت الکترونیکی را به چاره اندیشی و تحدید حوزه صدور سند رسمی الکترونیکی نموده است.
    کلیدواژگان: اسناد، ادله اثبات دعوا، اسناد عادی، اسناد رسمی الکترونیک، اسناد عادی الکترونیکی
  • حامد رستمی نجف آبادی *، مهدی ناصر صفحات 219-240
    توسعه نظام ثبتی یکی از ضروریات توسعه سایر نظامات در هر کشور تلقی می گردد. انجام تشریفات ثبت املاک موجب افزایش امنیت مبادلاتی و توسعه نظام اقتصادی می باشد. جهت انجام چنین تشریفاتی در وهله اول نیاز به شناسایی املاک قابل ثبت در نظام حقوقی می باشد. در حقوق ایران اموال عمومی که تحت مالکیت عموم بوده قابلیت تملک نداشته و در حقوق انگلستان علاوه بر اموال عمومی، اموال متعلق به ملکه نیز قابلیت ثبت ندارند. ثبت املاک علاوه بر ایجاد امنیت مبادلاتی موجب کاهش دعاوی مرتبط با املاک در دادگستری شده و دارای آثاری همچون معافیت مالیاتی در موارد انتقال قهری، شناسایی مالکیت رسمی فرد، لازم الاجرا بودن، عدم امکان مغایرت رای داور با مفاد سند و عدم امکان از بین بردن اعتبار سند جز با حکم دادگاه می باشد. ثبت املاک و شناسایی رسمی مالکیت یک فرد بر مایملک خود یکی از زیرساخت های برقراری قراردادهای هوشمند در نظام حقوقی نیز تلقی می گردد. قراردادهای هوشمند، پیشرفته ترین نوع قراردادهای الکترونیکی می باشند که عوض قراردادی در آن ها املاک شناسایی شده توسط دولت یا ارزهای رمزنگاری شده دیجیتالی می باشد. در حقوق غرب تخصیص امضای دیجیتال به افراد منوط به شناسایی هویت و دارایی های وی می باشد بنابراین ثبت املاک در تخصیص امضای دیجیتال به اشخاص نیز به عنوان مجوز انعقاد این قراردادها کاربرد دارند.
    کلیدواژگان: مال، ثبت ملک، قراردادهای هوشمند، بلاک چین، ارزهای رمز نگاری شده
  • شراره ابطحی *، علی نجفی توانا صفحات 241-267
    حفظ محیط زیست و حقوق ناشی از آن در ایران در صورت تغییرات اساسی در آن چه که هست محقق خواهد شد. به بیان دیگر با رویکردی متفاوت از گذشته در نظام حقوقی و براساس آسیب شناسی های میدانی، همانند بسیاری از کشورهایی که این تغییر رویکرد را در قوانین خود جای داده اند و بدون شک این تغییرات حاصل سالها آزمون و خطا، بررسی و بسترسازی های مناسب بوده است، در کشور ما نیز بهینه سازی اوضاع محیط زیست مستلزم توجه به عوامل درونی و بیرونی متعددی است، در اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سند چشم انداز 1404، کنوانسیون های بین المللی که ایران بدان ها پیوسته و همچنین حقوق بین الملل که در آن حق بر محیط زیست سالم از نسل سوم حقوق بشر(حقوق همبستگی) تلقی می شود، بر بهره مندی تمامی افراد از محیط زیست سالم به دور از فقر، تبعیض و فساد تاکید فراوان شده است، به رغم این ضوابط، وضع محیط زیست کشور ما بسیار اسفبار است، فقدان فرهنگ احترام به محیط زیست، تغییر اقلیم، ناکارآمدی مدیریت، ضعف ساختاری، عدم وجود نیروهای متخصص، سوءاستفاده از رانت در تخریب محیط زیست و عوامل متعدد دیگر سلامت محیط زیست کشور را به خطر انداخته است، در این مقاله تغییرات اساسی، رویکردهای جرم شناسی و مقولات نظری (اخلاق و عدالت زیست محیطی) و پارامترهای عملی را بررسی و با برخی شاخص های جهانی مقایسه خواهیم کرد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، حقوق محیط زیست، علل ناکارآمدی، شاخص های جهانی
  • زهرا ساعدی *، ازاده صادقی صفحات 267-298
    یکی از مفاهیم چالش برانگیز در اساس نامه دیوان کیفری بین المللی، مفهوم منافع عدالت مندرج در ماده 53(1)(2)(c) اساس نامه است. از زمان انجام مذاکرات تا تصویب اساس نامه، تاکنون تعریف دقیقی از آن ارائه نشده است و مفهوم و قلمرو آن موضوع اظهارنظرهای مختلف نویسندگان حقوقی و اظهارنظر دفتر دادستانی دیوان و نیز سایر نهادها قرار گرفته است. این در حالی است که مفاهیم حقوقی مندرج در اساس نامه که دارای ابهام باشند، می تواند منجر به بروز تفاسیر مختلف، تصمیمات متعارض و بعضا صدور آراء متهافت گردد و درنتیجه، مقبولیت و مشروعیت دیوان را با چالش جدی مواجه سازد.
    در این پژوهش سعی شده است اجمال از این مفهوم تا حدودی برداشته شود؛ مجموعه ای از خطوط راهنما که در تعریف این مفهوم می تواند راه گشا باشد، بیان گردد و نمونه های مندرج در ماده 53(1)(2)(c) اساس نامه که دادستان می بایست آن ها را در تعریف منافع عدالت لحاظ کند، توضیح داده شود.
    نتیجه این که مفاهیم مبهم و مجمل می تواند در کارکرد دیوان تاثیر منفی گذارده و دیوان را در تحقق اهدافش ناکام گذارد.
    کلیدواژگان: منافع عدالت، دیوان کیفری بین المللی، کنوانسیون وین، دفتر دادستانی، اساس نامه
|
  • saeed qomashi, Anvar Ahmadi * Pages 11-50
    Securing procedural justice as the basis of efficient criminal policymaking is indebted to that criminal procedure would be health and just. Furthermore, the interference of political structure in criminal policy is unavoidable. Politicians take the advantage of this intervention to get reputation and popularity by directing people’s ‎attitude according to their own desires that has resulted to penal populism.‎ Basically emerging the approach in criminal procedure requires specific contexts and utilizing their function in the adverse direction. Politicians‎ misuse trans systemic contexts such as “ Populist Punitiveness ”, “Sence of fear and insecurity ”, “ The media reflection of crime “ and “ Weakening of the welfare state “ and through which they render the existing and important context such as “ Managerialism “, “ Neglect of rehabilitation “,”legal realism” and “ Distrust of the criminal justice “ their assistant for their own popular policies to hide their failure and bad policies. Not only criminal justice should not to contribute in emerging the approach but also it should try in favorite direction to self – contexts by preceding Politicians‎ and ruling rationality and science in order to benefit from function of them and even it should make trans systemic context in the same way to avoid emerging the performance of the them at the unfavorable way. Therefor identifying these backgrounds and their functions is necessary, thus, to use them efficiently to repel popular approach and governing reason and science in criminal procedure.
    Keywords: Criminal Policy - making_Penal Populism_criminal procedure_Public Opinion
  • ehsan lame *, shahryar eslamitabar, jalil maleki Pages 51-80
    Timely delivery of the construction project is very important. In the past, the inherent ambiguities of construction were so great that timely completion of the project was not the main element of contract. The contractor completed the project within a reasonable time after the date specified in the contract. Failure to perform a contractor's contract in due time would merely entitled the employer to compensation and not deserve to be terminated. But today time is the essence of construction projects. Timely delivery, especially based on completion time, is one of the most important legal and managerial aspects of the construction project and is a priority of the parties to the contract. When it comes to the construction of the word "delivery time", we usually think of the completion time. However, contracts contain clauses or other issues related to time, such as the "feedback period", the periods of mutual communication, the performance of the individual duties, and so on. In this paper, in addition to describing the delay and its causes, we will more pay attention to the approaches of different countries to delay in project delivery. We will also have a brief look at the rules of governing in two major legal systems regarding construction projects.
    Keywords: delay, construction, contractor, owner, common law
  • mohammadreza kaykha *, fereshte ebrahimabadi Pages 81-108
    Divorce as the most important factor in the dissolution of marriage, creates rights for the wife that no particular jurisprudence has provided specific qualifications for those categories of rights so far. The ambiguity in this issue and the lack of clarity of the scope of the wife's rights were caused by divorce to use the descriptive-analytical method To study the works of Mohaghegh Ardabili and Shahid Sani as two of the great scholars of the Islāmic Imams.After the reviews we could consider three categories of "social rights", "financial rights" and "emotional rights" for women, It can also be said that although in principle the wife's rights there is no difference between the opinion of Shahid and Mohaghegh, But they differ in the scope of these rights,This difference seems to be based on the common rules of law at the time of each of these two jurisprudence. As far as Mohaghegh considers certain matters as obligatory duties on the man However, Shahid considers these matters with moral implications.
    Keywords: Dissolution of marriage, divorce, social rights, financial rights, emotional rights
  • bahman bahri khiyavi *, abdollah abedini Pages 109-142
    More than one billion people in the world, i.e, 15% of the world population live with the various ‎forms of disabilities and facing various problems such as the problem of employment and wages. This has led to more unemployment among these people than the non-disabled persons, and discrimination against persons with disabilities in various aspects of life including their employment takes negative personal, social and economic effects. So far, the international community has taken important steps to solve these problems so that ‎people with disabilities can enjoy equal opportunities, and after using educational and job ‎services and also pass the occupational rehabilitation process‎, they can choose the appropriate job and achieve the economic independence. For this purpose, the United Nations general assembly and the international labor organization have taken great measures, which in some cases are binding. These documents include the international convention on the Rights of people with disabilities, adopted by the United Nations general assembly, as well as the ILO conventions and Recommendations, which many different tasks have been assigned to governments to support the employment of disabled people. In this article, we decided, while identifying disability issues and the problems of the employment of persons with disabilities, to answer these questions what are the international documents to support the employment of disabled people? And are these documents binding? At the end of the article, we looked at the comprehensive law on the rights of people with disabilities approved by the Islamic consultative assembly of Iran.
    Keywords: Disabled people, Vocational rehabilitation, Convention on the Rights of Persons with Disabilities, International Labor Organization, Discrimination
  • amin hajivand *, alireza mirkamali Pages 143-174
    Fair and differential proceedings of crimes against the environment is essential in order to fulfill the requirements of environmental rights. One of the areas where the criminalization of the criminal justice system must be discriminated in its territory is crimes of a green nature, since the need for comprehensive criminal protection of the environment which is one of the requirements for the protection of the environment, is more necessary to differentiation this field than ever. What we mean of green crimes, is the crim that committed against the environment and is classified into two categories of environmental crime and environmental terrorism. The reason for the separation of these two concepts is that the way they respond to these crimes is different, and they are also essentially different in terms of criminal intent.
    Since there is a necessity of foundations for any legal decision in the criminal justice system, and the same principles justify the differentiation in the field of differential treatment and proceedings, hence, in this research by analytical-descriptive method We study the legal, legal, and criminal foundations that are the basis for differential treatment of crimes against humanity and justify differentiation in dealing with this type of crime.
    Keywords: Differentiation, Jurisprudence, Legal, Criminology Basics, Green Crimes, Environmental Crimes, Environmental Terrorism
  • H Najandimanesh *, Vahid Bazzar Pages 175-196
    Globalization is a natural phenomenon that took place seriously after the second world war and through the emergence and development of international organizations such as the United Nations, the decolonization and role of the newly independent states, the development of the global economy and communication, and the emergence of new international actors, such as transnational corporations and nongovernmental organizations. This phenomenon, which has gradually grown, has affected a number of areas, including economics, culture, politics and law. The process of globalization, which aimed to reduce national boundaries and harmonization of national rules, concepts and institutions, has significant implications for states, including the limitation of sovereignty, the strengthening of good governance, the growing role of non-state actors and the emergence of common international concepts. This paper intends to investigate the implications, characteristics and dimensions of globalization, and its implications for the state.
    Keywords: Globalization, State, Sovereignty, Non State Actors, Good Governance
  • seyyed mohsen ghaem fard, mohammadjavad heydariandolatabadi * Pages 197-218
    Information in cyberspaces is transferred through data-message, some of these data include the creative will of their producers, which leads to the formation of juridical acts in this space. The parties to the electronic relations shall inevitably resort to evidence in substantiation of claims in order to defend their own rights. Among the most important proofs most frequently used in this space are electronic documents. In this research, we focusing on 2003 Iranian Electronic Commerce Law and 1996 UNCITRAL Model Law explain the status of data-message, and as per civil code of articles concerning the documents, deal with describing the document in the cyberspace. The principle of electronic document acceptance has been established in Iranian system of proofs for claim substantiation, but the necessary mechanisms for it has not yet come into existence, where some of the existing laws such as the registration of real estate and documents consider the domain of issuance of notarized documents in the form of attendance; the acceptance principle of attendance by both parties before the Notary means the psychological ascertainment of documents by the applicant and his free will; hence, the lack of physical attendance will result in an increase of fraud, forgery and abuse. This is the problem which has made the advocates of electronic registry think of a solution by limiting the scope of the issuance of electronically notarized documents.
    Keywords: evidence in substantiation of claims, electronically notarized documents, Document
  • hamed rostami najafabadi *, mehdi naser Pages 219-240
    Development of the registration system is considered as one of the necessities of the development of other systems in each country. Estate registration formalities will increase the security of trade and the development of the economic system. In order to do such a ceremony, the first step is to identify the property to be registered in the legal system. In Iranian law, public property is not allowed to be owned and in English law, in addition to the public property, the property belonging to the Queen is also not capable of being registered. Estate registration in addition to cause the security of exchange can reduce the claims related to estates in the courtroom and has some effects Such as tax breaks in cases of natural transference, identification of the individual's legal ownership, entry into force, the inability of the arbitrator to conflict with the provisions of the document and the impossibility of eliminating the validity of the document, but with the court's ruling. The registration of property and the official identification of the ownership of a person on his property is also considered one of the infrastructure for the establishment of smart contracts in the legal system. Smart contracts are the most advanced type of electronic contracts, where the contractor replaces the state-identified property or the digital cryptocurrencies. In common law, the allocation of digital signatures to individuals is subject to the identification of his identity and assets. Therefore, property registration in the allocation of digital signatures to individuals is also used as a license to conclude these contracts.
    Keywords: Property, Land Registration, Smart Contracts, Blockchain, cryptocurrencies
  • Sharareh Abtahi *, ali najafi tavana Pages 241-267
    The effective protection of environment and the enforcement of legal system in Iran will be possible if some significant developments are implemented. On the other words, the protection of the environment may be promoted where a new approach is chosen, field pathology is made and risks and challenges facing it are recognized. Like many countries following a approach change under their laws- definitely resulted from some years in try and error attempts as well as the study of new contexts and ground- making efforts, the promotion of the environment protection in our country also requires the attention to the internal and external factors together. As the Iranian constitution, the 1404 Vision Instrument and international conventions to which Iran is a member as well as the International Law under which the right to the healthy environment is considered one of the third generation of the Human Rights (Rights of Solidarity) features assert, the enjoyment of people from the healthy environment without any poverty, discrimination and corruption has been emphasized. In spite of these regulations, the environmental situation of Iran is not desirable. The environment of Iran has been endangered due to abuse of privileges resulting in damages to the environment, climate change, lack of expert personnel, inefficient management, and structure failure and environment- ignorant culture in addition to other causes. This paper studies the significant developments in the criminological approaches, and theoretical issues including the environmental justice and ethics as well as practical parameter with a comparative look at some of world hallmarks.
    Keywords: Pathology, Environmental law, Degradation Causes, World Hallmarks
  • zahra saedi *, Azadeh sadeghi Pages 267-298
    One of the controversial concepts contained in the Statute of the ICC, is the interests of justice in Article 53 (1) (2) (c). This concept, Since the negotiations to enactment the statute so far, has not provided a definition of it, and concept and scope of the interests of justice has been the subject of different views of legal writers and assessment by office of prosecution of court and other institutes.The ambiguous legal concepts contained in statute, can lead to different interpretations, conflicting decisions, and possibly lead to issue contradictory verdicts and then acceptability of ICC will face a serious challenge.
    In this study, it is tried to remove the ambiguity of this concept, express a set of guidelines that can be helpful to define this concept and mention the examples contained in the article 53(1)(2)(c) of the statute that the prosecutor is required to consider them. it has concluded that Vague and ambiguous concepts could have a negative impact upon the functioning of the Court and These concepts can frustrate the Court in achieving its goals.
    Keywords: interests of justice, international criminal court, Vienna convention, office of prosecution, institute