فهرست مطالب

فصلنامه پوست و زیبایی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا فیروز صفحات 239-240
  • رفعت گرایلی، الناز سلطانی، نجمه مهاجری، زهرا خانی، ناهید جلالیان الهی، رزیتا داودی * صفحات 241-247
    زمینه و هدف
    در دسته ی درمان های تخریبی، لیزر موهای زائد به صورت گسترده و فراگیر به عنوان روشی ساده، کم عارضه و موثر به تدریج جایگزین روش های سنتی شده است. هدف مطالعه ی حاضر ارزیابی فاکتورهای موثر بر نتیجه در درمان موهای زائد با لیزر است.

    روش اجرا: مطالعه ی حاضر مطالعه ای گذشته نگر بر روی پرونده ی 122 فرد مراجعه کننده به کلینیک تخصصی پوست و مو برای رفع موهای زائد است. افراد مبتلا به هیرسوتیسم و سایر بیماری ها در این مطالعه وارد نشدند. ضخامت و رنگ مو، رنگ پوست، تعداد جلسات درمان، سن فرد و فواصل مراجعه سنجیده شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 21 و آزمون های تحلیلی شامل مربع کای و رگرسیون لجستیک در سطح معنی داری کمتر از 5 درصد تحلیل شدند.

    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد بررسی6/6±3/31 سال بود. میانگین جلسات درمان لیزر 1/2±4/5 جلسه و حداکثر پاسخ در موهای تیره و در افراد با تعداد جلسات درمان بیشتر از 5 جلسه مشاهده گردید (05/0>P). نتایج حاصل از آنالیز مدل چندگانه ی رگرسیون لجستیک چندسطحی نشان داد که تعداد جلسات درمان بر رفع موهای ناخواسته تاثیر بسزایی دارد (05/0P<). مقدار سطح زیرمنحنی راک (81/0-61/0) 71/0 با حساسیت 759/0 درصد به دست آمد.

    نتیجه گیری
    بررسی ما نشان می دهد که ضخامت مو، رنگ مو و تعداد جلسات درمان عوامل موثر در ازبین بردن موهای ناخواسته با لیزر است. برای کارایی بهتر لیزر، تعداد جلسات بیشتر با زمان پیگیری طولانی تر و منظم تر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: لیزر موهای زائد، تعداد جلسات درمانی، رگرسیون لجستیک
  • نگار صادقی، بلال ایزان لو *، حوا فلاحتی، محمدرضا افتخاری صفحات 248-260
     
    زمینه و هدف
    نوجوانی یکی از مراحلی است که طی آن، نوجوانان تغییرات معنادار جسمانی را تجربه می کنند. این تغییرات خصوصا در دختران منجر به تغییراتی در تصویر بدنی می شود اما تصویر بدنی، پدیده ای روان شناختی است که عمیقا تحت تاثیر عوامل فرهنگی اجتماعی قرار می گیرد؛ بنابراین لازم است تصویر بدنی در بافت فرهنگی آن مورد مطالعه قرار بگیرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش فشارهای فرهنگی اجتماعی و مکانیسم های واسطه ای آن در شکل دهی به نارضایتی بدنی بین دختران نوجوان ایرانی انجام گرفت.

    روش اجرا: یک نمونه ی 250 نفری از دانش آموزان دختر 15 تا 18 سال از شهر کرج به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و به مجموعه مقیاس های «نگرش های فرهنگی اجتماعی نسبت به ظاهر»، «مقیاس تجدیدنظرشده ی مقایسه ی ظاهر بدنی» و «مقیاس رضایت از نواحی بدن» پاسخ دادند. داده های گردآوری شده با استفاده از روش تحلیل مسیر در LISREL8.2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها
    نتایج تحلیل مسیر نشان داد مسیرهای فشار همسالان و رسانه ها بر درونی سازی استانداردهای زیبایی دارای ضرایب معنادار است اما مسیر فشار والدین بر درونی سازی معنادار نیست. همچنین دو مکانیسم مقایسه و درونی سازی ایده آل های ظاهری ارتباط بین فشارهای فرهنگی اجتماعی و نارضایتی بدنی را میانجی گری می کند.

    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد رویکرد فرهنگی اجتماعی می تواند شکل گیری نارضایتی بدنی را برمبنای فشارهای فرهنگی اجتماعی و مکانیسم های واسطه ای آن بین دختران نوجوان ایرانی پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: نوجوانی، نارضایتی بدنی، فشارهای فرهنگی اجتماعی، مقایسه و درونی سازی ایده آل های ظاهری
  • عبدالحسین امامی سیگارودی، زینب حق دوست *، محمدتقی مقدم نیا، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 261-271
    زمینه و هدف
    سوختگی خطری است که همه روزه به اشکال مختلف انسان ها را تهدید می کند و یکی از مخرب ترین صدمات با عوارض مختلف جسمی و روانی است. سوختگی کیفیت و رضایت از زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. بررسی رضایت از زندگی به دلیل ارتباط تنگاتنگ آن با سلامت جسم و روان، امری حیاتی محسوب می شود. با توجه به بالابودن شیوع سوختگی در ایران و وجود چالش در درمان و توان بخشی این بیماران، لازم دیدیم مطالعه ی حاضر را با هدف بررسی رضایت از زندگی در بیماران مراجعه کننده به مرکز سوانح سوختگی و جراحی ترمیمی شهر رشت انجام دهیم.

    روش اجرا: در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی، تعداد 379 بیمار مبتلا به سوختگی ازطریق روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. پرسش نامه ی رضایت از زندگی داینر مورد استفاده قرار گرفت. داده ها به وسیله ی آزمون های آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری هم 05/0 P<در نظر گرفته شد.

    یافته ها
    اکثر واحدهای مورد پژوهش مرد (1/64%) و با مدرک دیپلم (6/34%) بودند و (4/83%) افراد پس از سوختگی به شغل قبلی خود بازگشتند. هم چنین نتایج نشان داد که بیشتر این بیماران (5/48%) از زندگی راضی بودند و متغیرهای محل سکونت (0001/0P=) تحصیلات (0001/0P<)، وضعیت تاهل بعد از سوختگی (05/0P=)، شغل قبل از سوختگی (016/0(P= شغل بعد از سوختگی (014/0P=)، انجام گرافت پوستی (0001/0P<) و بیمه (0001/0P<) به عنوان متغیرهای پیش بینی کننده ی مرتبط با رضایت از زندگی تلقی گردیدند.

    نتیجه گیری
    انتظار می رفت سوختگی باعث نارضایتی این بیماران شود اما عوامل دیگری غیر از سوختگی (مانند نیروی ایمان و راضی بودن به تقدیر و مشیت الهی، امید به زندگی بالا و غیره) در بالارفتن میزان رضایت مندی نقش داشته اند، لذا پیشنهاد می شود موسسات حمایت کننده و خیریه جامعه (مانند بهزیستی، کمیته امداد، صداوسیما و...) از این بیماران بیشتر حمایت کنند. هم چنین برنامه ها و کلاس هایی با محتوای مشاوره ای و آموزشی برای بیماران و خانواده ی آن ها برگزار شود.
    کلیدواژگان: بیمار، سوختگی، رضایت از زندگی
  • بهناز دانشمند، سامان احمدنصراللهی * صفحات 272-280

    رزاسه یک بیماری مزمن التهابی پوستی است که با اریتم و ضایعات التهابی در منطقه ی مرکزی چهره مشخص می شود. آکنه رزاسه تاثیر زیادی بر روی کیفیت زندگی افراد دارد و می تواند اعتمادبه نفس و موقعیت اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار دهد؛ بنابراین درمان های اثربخش در بیماران می تواند در ارتقای کیفیت زندگی آن ها موثر باشد. در این مقاله، ما داروهای موثر بر این بیماری را مرور کردیم.
    کلیدواژگان: رزاسه، درمان، درمان های دارویی
  • نجم سادات عاطفی، آزاده گودرزی *، الهام به رنگی، افسانه صادق زاده بازرگان، محمدرضا قاسمی، معصومه روحانی نسب صفحات 281-287
    بیماری روزاسه ازجمله بیماری های پوستی شایع، مزمن و آزاردهنده خصوصا از بعد زیبایی است که با ایجاد اریتم پایدار، تلانژکتازی، ضایعات پاپولوپوسچولار،دوره هایی از برافروختن، درگیری چشمی و بدشکلی تظاهر می کند. اگرچه روش های درمانی نسبتا موثری مورد استفاده قرار گرفته است اما درمان مدیکال موثر مطلقی وجود ندارد. با توجه به ازمان بیماری و سخت بودن مصرف طولانی دارو، بر آن شدیم تا مروری با استفاده از پاب مد برای درمان های فیزیکی انجام داده و تمهیدات موثرتر و کم عارضه تر به خصوص در موارد مقاوم به دست آوریم.
    کلیدواژگان: رزاسه، درمان غیردارویی، درمان فیزیکال، لیزر، درمان نوری، فتودینامیک تراپی، رادیوفرکوئنسی
  • صبا مهراندیش، شهلا میرزایی * صفحات 288-301
    قارچ ها ارگانیسم هایی یوکاریوتی هستند که به صورت بالقوه توانایی ایجاد بیماری در انسان ها و حیوانات را دارند. عفونت های قارچی را مایکوزیس می نامند که براساس محلی از بدن که درگیر می کنند به چهار دسته ی سطحی، پوستی، زیرپوستی و سیستمیک تقسیم می شوند. مایکوزیس های پوستی با اینکه عفونت های تهدیدکننده ی حیات نیستند، به دلیل ایجاد بدشکلی های ظاهری می توانند بیمار را ازلحاظ اجتماعی منزوی کنند، درنتیجه درمان آن ها همواره مساله ای مهم بوده است. ازطرف دیگر شباهت قارچ ها به سلول های پستانداران، ارائه و گسترش داروهای جدید برای آن ها را با محدودیت روبرو کرده است درنتیجه در سال های اخیر تلاش های گسترده ای جهت طراحی و گسترش سیستم های جدید دارورسانی با کارایی بهتر برای دارورسانی داروهای مرسوم ضدقارچ صورت گرفته است. در این مطالعه به مرور مقایسات صورت گرفته میان دارورسانی موضعی اشکال مرسوم و سیستم های نوین دارورسانی تعدادی از داروهای ضد قارچ پرداخته شده است. تمامی مطالعات برتری نسبی سیستم های دارورسانی نوین را نسبت به فرم های مرسوم ازلحاظ نفوذ، رهایش و اثرات ضدقارچی تایید می کنند.
    کلیدواژگان: داروهای ضدقارچ، دارورسانی موضعی، سیستم های نوین دارورسانی، فرم های مرسوم دارویی
  • حمیده هریزچی قدیم، عسل صدری * صفحات 302-304
     
    مقدمه
    هرپس زوستر به دنبال فعال شدن ویروس وارسیلا نهفته در گانگلیون های عقده ای بروز می کند و اغلب موارد بیماری در بزرگسالان رخ می دهد. این بیماری در شیرخواران ناشایع و اغلب ناشی از تماس داخل رحمی جنین است. گزارش مورد: ما در این مطالعه یک پسربچه ی 7 ماهه مبتلا به زونا را معرفی می کنیم که دو ماه قبل سابقه ی ابتلا به آبله مرغان داشته است.
    نتیجه گیری
    هرچند زونا در کودکان غیرشایع است اما درصورت وجود ضایعات تاولی درماتومال باید این تشخیص را درنظر داشته باشیم.
    کلیدواژگان: آبله مرغان، واریسلا زوستر، درماتوم
|
  • Alireza Firooz Pages 239-240
  • Rozita Davoodi *, Rafat Gerayeli, Elnaz Soltani, Najmeh Mohajeri, Zahra Khani, Nahid Jalalian Elahi Pages 241-247
     
    Background and Aim
    Among destructive treatments for removal of unwanted hair, hair removal laser devices have widely replaced the old fashion methods due to their safety and effectiveness. The purpose of this study was to analyze the effective factors on treating unwanted hairs with a laser device.
    Methods
    This retrospective study, was performed on records of 122 patients who referred to a hair and skin clinic .Patients with hirsutism or other diseases were excluded. Hair thickness and color, skin color, number of laser sessions, age and sessions interval were evaluated. The collected data were analyzed by compeutering program SPSS version 21, analytic tests chi-square and logistic regression (P less than 0.05 considered meaningful).
    Results
    The average age of participants was 31.3±6.6 years. The average number of laser sessions was 5.4±2.1 and the most satisfying outcome was observed in dark hairs and more than 5 sessions (P<0.05). Multivariate logistic regression model illustrated that the number of sessions directly impacts the effectiveness of treating unwanted hair (P<0.05). Level below the rock curve and the sensitivity were 0.71(0.61-0.81) and 0.759, respectively.
    Conclusion
    This study showed that hair thickness and color, number of laser sessions are important factors on hair removal treatments by laser. For optimal outcome more sessions with longer follow up is recommended.
    Keywords: laser hair removal, number of treatment sessions, logistic regression
  • Negar Sadeghi, Balal Izanloo *, Hava Falahati, MohammadReza Eftekhari Pages 248-260
     
    Background and Aim
    The adolescence is one of the phases that adolescents experience significant physical changes during it, these change can causes the changes in body image especially in girls but body image is a psychological phenomenon that be powerfully affected by sociocultural factors. So, it is necessary to study body image in cultural context. The present study aimed to investigate the role of the sociocultural pressures and mediators mechanisms in the development of dissatisfaction among Iranian Adolescent Girls.
    Methods
    A sample of 250 adolescent girls, ages 15 to 18, were selected from Karaj city by using multi-stage cluster random sampling and responded a set of questionnaires including "The Sociocultural Attitudes Towards Appearance Scale-4 (SATAQ-4)", "Physical Appearance Comparison Scale-Revised (PACS-R)" and "Body Areas Satisfaction Scale (BASS)". The collected data analyzed using Lisrel and was used path analysis method.
    Results
    The results of the path analysis indicated that the paths of media and peer pressure on internalization had significant coefficients but the path of parent pressure was not significant. Also, the mechanisms of the appearance compare and internalization mediate the relationship of sociocultural pressures and body dissatisfaction.
    Conclusion
    The results indicate sociocultural perspective can predict the development of dissatisfaction among Iranian Adolescent Girls based on sociocultural pressures and their mediator mechanisms.
    Keywords: internalization of the appearance ideals, comparison, sociocultural pressures, body dissatisfaction, adolescence
  • Abdoulhossein Emami Sigaroodi, Zeynab Haghdoost *, Mohammad Taghi Moghadamnia, Ehsan Kazemnezhad Leyli Pages 261-271
     
    Background and Aim
    Burn is a risk, which threatens human beings every day in various forms. It is one of the most destructive injuries, associated with various physical and psychological complications. Burn affects the quality of life and life satisfaction . Evaluation of life satisfaction is very important due to its close relationship with physical and mental health. Given the high prevalence of burn in Iran and the presence of challenges in the treatment and rehabilitation of these patients, we decided to conduct this research to evaluate the life satisfaction in burned patients, admitted to Burn Injuries and Reconstructive Surgery Center in Rasht.
    Methods
    In this descriptive-analytical research, 379 burned patients were included in the study using convenient sampling method. The Diner Life Satisfaction Questionnaire was used to collect the data. Data were analyzed using descriptive and analytical statistics. The significance level was considered to be less than 0.05.
    Results
    Most of the subjects were male (64.1%) and had high level of education (34.6%). Also, most of them returned to their previous jobs (83.4%). Most of patients (48.5%) were satisfied with their life and the variables of lodging (P<0.0001), educational level (P<0.0001), marital status after burn (P=0.05), pre-burn job (P=0.016), post-burn job (P=0.014), skin graft (P<0.0001) and insurance (P<0.0001) were considered as predictive variables related to life satisfaction.
    Conclusion
    Since burn injury was expected to cause more than obtained dissatisfaction , other factors such as the power of faith and satisfaction with divine providence, high life expectancy, etc may influence their state of satisfaction. Thus, it is recommended that supporting and charity institutions (such as welfare, relief committee, IRIB, etc.) provide more support for these patients. It is also recommended that programs and classes with advisory and educational content be held for patients and their families
    Keywords: patient, burn, life satisfaction
  • Behnaz Daneshmand, Saman Ahmad Nasrollahi * Pages 272-280

    Rosacea is a chronic inflammatory disease which presents with condition with a prevalence erythema and inflammatory lesions on central face.
    Rosacea has significant impact on quality of life of patients hence lowering confidence and harmful for social positions Study of effective medications improves quality of life of patients. In this study we tried to review effective medical treatments for this disease.
    Keywords: rosacea, treatment, medical treatments
  • Najm, ol, Sadat Atefi, Azade Goodarzi *, Elham Behrangi, Masoume Rohaninasab, Afsane Sadeghzadeh Bazargan, Mohamadreza Ghassemi Pages 281-287

    Rosacea is an inflammatory, chronic and cosmetically annoying common dermatologic disorder which presents with cutaneous telangiectasia, sustained erythema with courses of flares and flushings, papulopustular lesions, ocular involvement or disfigurating phymas. Although there are many relative effective medical therapies, however there are not any promissable treatment. Due to chronic nature of disease and exhausting usage of topical or systemic therapies , we decided to review Pubmed’s literature for non-medical physical therapies, looking for more effective modalities and minimal side effects, particularly in intractable cases.
    Keywords: rosacea, non-medical therapies, physical therapy, laser, light therapy, photodynamic therapy, radiofrequency
  • Saba Mehrandish, Shahla Mirzaee * Pages 288-301
    Fungi are eukaryotic organisms that potentially have the ability to cause disease in humans and animals. Fungal infections are called mycosis, which are divided into four types of superficial, cutaneous, subcutaneous and systemic, depending on the area of ​​the body involved. Though cutaneous mycoses are rarely life-threatening infections, they can isolate the patient socially due to the disfigurement of the tissues they caused, as a result of which, treatment has always been an important issue. On the other hand the similarity of fungi to mammalian cells led to difficulties in the development of novel antifungal drugs. Consequently, in recent years, extensive efforts have been made to design and develop novel drug delivery systems with better efficacy for drug delivery of conventional anti-fungal drugs. In this study, we compared conventional forms and novel drug delivery systems of a number of antifungal drugs. All studies confirm the relative priority of novel drug delivery systems to conventional forms in terms of penetration, release, and antifungal effects.
    Keywords: antifungal drugs, topical drug delivery, novel drug delivery systems, conventional dosage forms
  • Hamideh Herizchi Qadim, Asal Sadri * Pages 302-304
    Introduction
    Herpes zoster is a common disease in adults that appear upon Reactivation of latent VZV in dorsal root gangelion cells. Case Report: A patient was a 7 month old boy with vesicular lesions in one dermatom. He has history of varisella, 2 month ago.
    Conclusion
    Also varisella zoster is rare in children but if dermatomal vesicular lesions was seen in child we should consider this diagnosed.
    Keywords: herpes, varisella zoster, dermatom