فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
Volume:10 Issue: 2, Summer and Autumn 2018

  • تاریخ انتشار: 1398/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی رسولی *، الوان الکشاوی صفحات 1-16

    علیرغم توسعه داروها و فن آوریهای جدید در مبارزه با بیماریهای عفونی، این بیماریها هنوز بعنوان یک چالش بهداشت جهانی مطرح است. کاربرد داروهای ضدمیکروبی رایج همیشه با مشکلاتی مانند مقاومت میکروبی، عوارض جانبی و دارورسانی ناکارآمد همراه است. در این راستا، خواص فیزیکوشیمیایی منحصر بفرد نانوذرات سبب افزایش تحقیقات بر روی نانوذرات و کاربرد آنها بعنوان فرآورده های ضدمیکروبی امیدبخش شده است. نانوذرات لیپیدی (LNPs) سامانه های جدیدی هستند که بعنوان جایگزین حامل های نانوذرات سنتی طراحی شده اند. نانوذرات لیپیدی جامد (SLNs)، حامل های لیپیدی نانوساختار (NLCs)، کنژوگه های لیپید-دارو (LDCs)، نانوکپسولهای با هسته لیپیدی (LNCs) و نانوذرات لیپید-پلیمر (LPNs)، حامل هایی بر پایه لیپید هستند که بخاطر استفاده از چربیهای زیست تخریب پذیر و زیست سازگار، مزایایی را برای کاربردهای مختلف نشان داده اند. نانوذرات لیپیدی بخاطر اندازه فوق العاده کوچک و سطح تماس بالا، دارای خواص منحصر بفرد بوده و سبب افزایش نفوذ داروهای ضدمیکروبی به بافت هدف، کارآیی درمان و کاهش سمیت داروها می شوند. نانوذرات لیپیدی اغلب بعنوان سامانه های آهسته رهش و همچنین برای بهبود زیست فراهمی داروها بکار می روند. معلوم شده اجزاءو ساختار نانوذرات لیپیدی، دو عامل حیاتی هستند که می توانند بر عملکرد آنها در اندامهای مختلف بدن موثر باشند. این مطالعه بر توسعه سامانه های نانوذرات لیپیدی برای دارورسانی ترکیبات ضدمیکروبی متمرکز است و به بازنگری راهکارهای درمانی جدید مبتنی بر نانوذرات لیپیدی علیه عفونتها می پردازد. مکانیسم عمل و مزایای این نانوذرات بعنوان ترکیبات ضدباکتری، ضدقارچی، ضدویروسی و ضد انگلی در این مقاله بیشتر مورد توجه بوده است.

    کلیدواژگان: نانوذرات لیپیدی، دارورسانی، سامانه های حامل، ترکیبات ضدمیکروبی، بیماری های عفونی
  • حمید بیضایی، عباس جمشیدیان، محمدرضا حاجی نژاد، سید هادی هاشمی، نسیم عامل، ملیحه عبداللهی فاطمه عرب صاحبی، بهزاد قاسمی * صفحات 17-21

    گسترش مقاومت باکتریایی در بسیاری از پاتوژن‌های مهم انسانی و دامی، سبب افزایش تمایل به شناسایی ترکیبات جدید ضد باکتریایی و اثرات دارویی و سمیت آنها به منظور مهار سویه‌های مقاوم شده‌است. مشتقات تیازول از ترکیبات جدید ضد باکتریایی هستند. مشتق جدید اکسو تیازول ترکیبی است که در شرایط آزمایشگاهی، بر بسیاری از باکتری‌های بیماری زا اثر مهارکننده داشته است، در این مطالعه اثرات سمی آن روی موش بررسی شده است. با تزریق داخل صفاقی محلول اکسو تیازول به 64 موش‌ سوری نژاد ویستار در 8 گروه 8 تایی، دوز کشنده متوسط (LD50) محاسبه گردید. سپس با تزریق مجدد دوز‌ معادل LD50 به موش‌ها، تغییرات هیستوپاتولوژی بافت کبد و کلیه آنها بررسی شد. نتایج اثر سمیت اکسو تیازول را با LD50= mg/Kg 239/88 و عوارض تغییرات چربی، رجنراسیون، هپاتیت و نکروز در بافت کبد و نفریت، نکروز، فیبروزی شدن و کست هیالن را در کلیه موش‌های سوری نشان داد. پس از تعیین میزان سمیت اکسو تیازول ، می‌توان در مورد این ترکیب با اندازه گیری دوز موثر (ED50) و شاخص درمانی (TI) قضاوت کرد.

    کلیدواژگان: اثر سمیت، مطالعات هیستوپاتولوژی، مشتق اکسوتیازول
  • صبا احمدی، ذوالفقار رجبی *، مهدی وصفی مرندی صفحات 23-27

    تحت تیپ H9N2 ویروس آنفلوانزای پرندگان موجب خسارات اقتصادی در صنعت طیور جهان می شود. امنیت زیستی و واکسیناسیون بطور کامل قادر به پیشگیری از شیوع تحت تیپ H9N2 ویروس آنفلوانزای پرندگان در طیور نشده است، و داروی مناسبی برای درمان آن وجود ندارد. پیاز یکی از گیاهانی است که از زمانهای قدیم بعنوان غذا و دارو استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد ویروسی عصاره آبی پیاز قرمز و زرد بر علیه تحت تیپ H9N2 ویروس آنفلوانزای پرندگان است. برای این منظور ابتدا خصوصیات سمی عصاره ها روی تخم مرغ های جنین دار مطالعه شد. برای ارزیابی خاصیت ضد ویروسی، سه مخلوط تهیه شد، مخلوط ویروس و عصاره آبی پیاز قرمز، مخلوط ویروس و عصاره آبی پیاز زرد و مخلوط ویروس و محلول فسفات بافر،‌ بعنوان گروه کنترل، تهیه شد. از هر مخلوط بطور جداگانه به حفره کوریوآلانتوییک تخم مرغ های جنین دار بعد از 2، 8 و 24 ساعت گرما گذاری، تلقیح شد. میزان تلفات و عیار هماگلوتیناسیون برای ارزیابی یاداشت شد. نتایج نشان داد عصاره پیاز قرمز میزان تلفات را کاهش می دهد و عصاره پیاز زرد موجب افزایش زنده مانی جنین می شود، و هر دو عصاره باعث کاهش عیار هماگلوتیناسیون می شود. در نتیجه، به نظر می رسد هر دو عصاره، بویژه عصاره آبی پیاز قرمز نه تنها ویروس تحت تیپ H9N2 آنفلوانزای پرندگان را تخریب می کند،‌ بلکه احتمالا باعث کاهش تکثیر ویروس در تخم مرغ جنین دار نیز می شود.

    کلیدواژگان: پیاز، عصاره آبی، ضد ویروس، H9N 2، آنفلوانزای پرندگان
  • سیدهادی ایمانی راستابی *، هادی نداف، علی عباس نیکوند، مهنوش کامیاب نیا صفحات 29-35

    مطالعه حاضر ارزیابی اثر اضافه نمودن ترامادول برای بلوک شبکه بازویی در گوسفند است. شش گوسفند ماده بالغ سالم با وزن 3/82 ± 41/7 کیلوگرم انتخاب شد. با استفاده از دستگاه تحریک کننده الکتریکی عصب، بلوک شبکه بازویی در گوسفندان با یکی از درمان های لیدوکایین (4 میلی گرم بر کیلوگرم) (LID)، لیدوکایین (4 میلی گرم بر کیلوگرم)- ترامادول (2 میلی گرم بر کیلوگرم) (LTL) و لیدوکایین (4 میلی گرم بر کیلوگرم)- ترامادول (4 میلی گرم بر کیلوگرم) (LTH) انجام شد. گوسفندان هر سه درمان را با فاصله یک هفته دریافت نمودند. حجم نهایی تزریقی 0/3 میلی لیتر بر کیلوگرم بود. زمان شروع و طول دوره بلوک و تغییرات ضربان قلب، تعداد تنفس و دمای مقعدی تعیین،زمان شروع بلوک حسی و حرکتی تفاوت معنی داری بین گروه ها نداشت. طول دوره بلوک حسی و حرکتی در گروه LTH (به ترتیب 9/7 ± 128/3 و 21/5 ± 151/5 دقیقه) به صورت معنی داری طولانی تر از LID (به ترتیب 6/5 ± 88/6 و 21/0 ± 110/5) و LTL (به ترتیب 11/8 ± 51/6 و 22/7 ± 89/6) بود. با این که زمان شروع بلوک حسی درهمه گروه ها طولانی تر از بلوک حرکتی بود، ولی این تفاوت تنها در گروه LTL معنی دار بود. تفاوت معنی داری در ضربان قلب، تعداد تنفس و دمای مقعدی بین و درون گروه ها مشاهده نشد. درنتیجه اضافه نمودن ترامادول (4 میلی گرم بر کیلوگرم) به لیدوکایین، بدون تغییر در زمان شروع اثر، بلوک طولانی تری را نسبت به لیدوکایین در بلوک شبکه بازویی گوسفندان ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: بلوک شبکه بازویی، لیدوکائین، دستگاه تحریک عصب، گوسفند، ترامادول
  • رضا آذرگون، رضا آویزه *، علیرضا غدیری، هادی ایمانی راستابی، مهدی پورمهدی بروجنی، محمد راضی جلالی صفحات 37-42

    این مطالعه به منظور بررسی میزان تروپونین قلبی I به عنوان نقطه پایان احیاء، همراه با اکسیژن رسانی و مصرف اکسیژن طی احیاء سگ های دچار شوک هموراژیک تجربی با استفاده از محلول رینگر لاکتات یا هیدروکسی اتیل استارچ شش درصد انجام گردید. پس از القای بیهوشی (اندازه گیری های مرحله کنترل)، شوک هموراژیک به وسیله خونگیری سریع تا رسیدن به فشار متوسط سرخرگی 40 تا 50 میلی متر جیوه در عرض 30 دقیقه ایجاد و سپس به مدت 30 دقیقه در شرایط هیپوولمی حفظ شد (مراحل دوم و سوم اندازه گیری). پس از آن، سگ ها به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که محلول رینگر لاکتات را با دوز 20 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن یا محلول هیدروکسی اتیل استارچ را با دوز 5 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در چهار دوره متوالی 15 دقیقه ای دریافت کردند (مرحله چهارم اندازه گیری). یک ساعت پس از آخرین مرحله احیاء، اندازه گیری های نهایی انجام شد. شوک هموراژیک باعث افزایش مشخص میزان تروپونین قلبی I و کاهش اکسیژن رسانی و مصرف اکسیژن شد (0/05 > p). پس از احیاء، کاهش معنی دار سطوح تروپونین قلبی I و اکسیژن مصرفی و افزایش معنی دار سطح اکسیژن رسانی (0/05 > p)، بدون تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده شد(0/05 < p). نتایج این مطالعه نشان داد که تروپونین قلبی I می تواند برای نظارت بهتر حین مایع درمانی در شوک هموراژیک، به عنوان یک نقطه پایانی جدید احیاء ارزیابی شود.

    کلیدواژگان: شوک هموراژیک، تروپونین قلبی I، سگ
  • سید امین کاظمی اصل، محمدرضا اصلانی *، عبدالناصر محبی، اعظم مختاری صفحات 43-47

    چکیده اکتیمای واگیر بیماری پوستی زیونوز نشخوارکنندگان کوچک است که توسط یک ویروس پاراپاکس اپیتلیوتروپ ایجاد می شود. این بیماری توزیع جهانی داشته و از نظر اقتصادی از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد. هدف از این مطالعه تعیین تغییرات کلینیکال پاتولوژی بزهای مبتلا به اکتیمای واگیر است. برای این منظور 32 راس بز، شامل 16 راس بز مبتلا و16 راس بز سالم مورد استفاده قرار گرفتند. برای آزمایش های خون شناسی و بیوشیمی سرم، خون وریدی از وداج دام ها اخذ شد. میزان هماتوکریت و تعداد گویچه های سفید و نوتروفیل ها در بز های مبتلا به اکتیمای واگیر به طور معنی داری بیشتر از دام های غیر مبتلا بود (05/0>P). آنالیز بیوشیمی سرم غلظت بالاتر ازت اوره خون، گلوکز، آهن و مالون دی آلدیید و نیز فعالیت بیشتر آنزیم های کراتین کیناز، آسپارتات آمینو ترانسفراز، گاماگلوتامیل ترانسفراز را در بزهای مبتلا به اکتیمای واگیر، در مقایسه با بزهای غیر مبتلا نشان داد (05/0>P). فعالبت آنزیم های کاتالاز، گلوتاتیون پروکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز سرم بزهای مبتلا به اکتیمای واگیر نیز به طور معنی داری کمتر از بزهای سالم بود. همچنین غلطت کراتینین سرم بزهای بیمار نسبت به دام های سالم به طور معنی داری کمتر بود (05/0>P). تغییرات خون شناسی و بیوشیمی مشاهده شده در دام های مبتلا به اکتیمای واگیر احتملا مربوط به کاهش وزن، سوء تغذیه، استرس اکسیداتیو و تغییرات پاتولوژی از جمله آماس و عفونت های ثانویه می باشد

    کلیدواژگان: اکتیمای واگیر، بز، پاراپاکس ویروس، کلینیکال پاتولوژی، ارف
  • سید محمد خسروی *، محمد بافنده دهقی، سعد گورانی نژاد، داریوش غریبی، مسعود قربانپور صفحات 49-54

    ورم پستان از مشکلات عمده مزارع گاوهای شیری است که منجر به خسارات زیادی می شود. تشخیص سریع و درمان اختصاصی می تواند در پیشگیری از گسترش بیماری و کاهش خسارات اقتصادی ناشی از آن موثر باشد. هدف این تحقیق، بررسی کارایی آزمون آگلوتیناسیون لاتکس در تشخیص برخی از عوامل مهم ایجاد کننده ورم پستان باکتریایی است. سرم های هیپر ایمن علیه باکتری های استرپتوکوکوس آگالاکتیه، اشریشیا کولی، استافیلوکوکوس اوریوس و تروپرلا پایوژنز در خرگوش تهیه شد. پس از بهینه سازی اتصال آنتی بادی به ذرات لانکس، حساسیت این آزمون در ردیابی این باکتری های یاد شده در نمونه نرمال سالین و شیر انجام شد. حد تشخیص آگلوتیناسیون لاتکس در جهت تشخیص استرپتوکوکوس آگالاکتیه، اشریشیا کولی، استافیلوکوکوس اوریوس و تروپرلا پایوژنز به ترتیب 103×1/3، 107×2، 104×1/58 و 104×5/4 واحد تشکیل دهنده کلونی در هر میلی لیتر بود. آزمون لاتکس جهت ردیابی باکتری در شیر در مقایسه با نرمال سالین به صورت قابل توجهی دارای حساسیت کمتری بود. این آزمون سریع می تواند برای ردیابی باکتری های مذکور در نمونه های کشت باکتری و همچنین موارد بالینی اورام پستان مورد استفاده قرار گیرد. تشخیص موارد بالینی ورم پستان باکتریایی با آزمون آگلوتیناسیون لاتکس می تواند به عنوان روشی سریع، مقرون به صرفه و کاربردی در سطح مزارع مورد ارزیابی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ورم پستان، آگلوتیناسیون، لاتکس
  • سارا صفاییان لایین، امیر سالاری، داور شاهسونی *، حسن باغشنی صفحات 55-63

    هدف از این مطالعه، ارزیابی پتانسیل آنتی اکسیدان پودر تفاله لیمو (پوست و پالپ) به عنوان منبع غذایی ارزان و مغذی در رژیم غذایی ماهی کپور معمولی می باشد. تعداد 120 ماهی کپور (5 ± 60 گرم) سالم و تقریبا هم اندازه تهیه و بعد از ضد عفونی این ماهیان به طور تصادفی به 4 گروه 30 تایی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان گروه شاهد جیره پایه را دریافت کردند. گروه های دوم، سوم و چهارم به ترتیب دوزهای 1/5، 3و 5 درصد تفاله لیمو به همراه جیره پایه را دریافت کردند. نتایج افزایش قابل ملاحظه در پارامترهای رشد شامل: وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد روزانه نسبت به گروه کنترل را نشان می دهد. استفاده از پودر تفاله لیمو باعث کاهش معنی داری در مقادیر مالون دی آلدهید و گروه های کربونیل پروتئین در بافت های عضله، کبد و کلیه شد. میزان قدرت آنتی اکسیدانی/ قدرت احیای آهن (FRAP) در بافت های مورد آزمایش افزایش معنی داری را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. مطالعه ی حاضر نشان می دهد پودر تفاله لیمو به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در بهبود وضعیت اکسیداتیو ازطریق کاهش اکسیداسیون لیپیدها و پروتئین ها در برخی از بافت های ماهی کپور تاثیرگذار بوده است و کاربرد آن به عنوان مکمل غذایی در جیره ی ماهیان پرورشی می تواند در جهت بهبود وضعیت سلامت و نیز از جهت حفظ کیفیت محصولات مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، اکسیداسیون لیپید، پروتئین کربونیل، ماهی کپور
|
  • Alwan Al, Qushawi, Ali Rassouli* Pages 1-16

    Despite the development of novel drugs and technologies in combating the infectious diseases, they remain as a global health challenge. The use of conventional antimicrobial drugs are always associated with problems such as antimicrobial resistance, adverse effects, and inefficient drug delivery. In this regard, the unique physiochemical properties of the nanoparticles have led to increase in the researches on nanoparticles and their application as promising antimicrobial products. Lipid nanoparticles (LNPs) are new carrier systems developed as an alternative to traditional nanoparticle vehicles. The solid lipid nanoparticles (SLN), nanostructured lipid carriers (NLCs), lipid-drug conjugates (LDCs), Lipid-core nanocapsules (LNCs) and lipid-polymer nanoparticles (LPNs) are carriers with a lipid matrix showing advantages for different applications due to the use of biodegradable, and biocompatible lipids. LNPs have exclusive properties owing to their ultra-small size and high surface area, thereby, they are able to increase drug targeting, treatment efficiency and reduce the toxicity of antimicrobial drugs. LNPs are often used as sustained release systems, and they also used for improving drug bioavailability. It has been found that the composition and structure of LNPs are two critical factors that may influence their pharmaceutical performance in different body organs. This review focuses on the development of LNP systems for antimicrobial drugs delivery and gives an overview on the modern LNP- based therapeutic strategies against the infections. The mechanism of action and advantages of these nanoparticles as antibacterial, antifungal, antiviral and anti-parasitic agents are highlighted in this review.

    Keywords: lipid nanoparticles, drug delivery, carrier systems, antimicrobial agents, infectious diseases
  • Hamid Beyzaei, Abbas Jamshidian, Mohammad Reza Hajinezhad, Seyed Hadi Hashemi, Nasim Amel, Maliheh Abdollahi, Fatemeh Arab, Sahebi, Behzad Ghasemi* Pages 17-21

    The spread of antibiotic-resistant bacteria in many humans and animals has driven researches to identify and design novel antibacterial agents. In vitro inhibitory activity of (2E)-2-(4,5-dihydro-4-oxothiazol-2-yl)-2-(thiazolidin-2-ylidene) acetonitrile against many bacterial pathogens has been proven in both veterinary and human medicine. In this study, its in vivo toxic effects was studied in mice. The median lethal dose (LD50) value of 239.88 mg/kg was estimated using intraperitoneal injection in 8 groups of mice after 48 h treatment. Then, intraperitoneal injections of LD50 of oxothiazole solution into 4 other mice were done to evaluate histopathological changes in their liver and kidney tissues. The histopathological studies were identified as fatty change, hepatitis, necrosis and regeneration in liver, and fibrosis, necrosis, nephritis, hyaline cast and hyperaemia in kidney. In conclusion, the synthesized oxothiazole derivative causes renal and hepatic toxicity in mice at medium concentrations. The change of thiazole substituents and complexation may reduce its toxicity.

    Keywords: Toxic effects, Histopathological study, Oxothiazole derivative
  • Mehdi Vasfi, Marandi, Saba Ahmadi, Zolfaghar Rajabi* Pages 23-27

    Avian influenza virus subtype H9N2 causes important economic losses in industrial poultry worldwide. Biosecurity and vaccination have not completely prevented the outbreak of avian influenza virus subtype H9N2 in poultry, and there are no appropriate medicines available. Onion is one of the plants used from the ancient times both as food and medicine. The purpose of this study was to evaluate the antiviral effects of aqueous extract of red and yellow onion against avian influenza virus subtype H9N2. First, a study was performed to evaluate the toxic effects of the extracts on the embryonated chicken eggs. For antiviral evaluation, three mixtures were prepared: mixture of the virus and the red onion extract, mixture of the virus and the yellow onion extract, and mixture of the virus and PBS, as a control group. The mixtures were separately inoculated to the chorioallantoic sac of the embryonated eggs after 2, 8 and 24 hours incubation at room temperature. Mortality rate and hemagglutination assay titers were recorded. The results indicated that the red onion extract decreases mortality of the embryos and the yellow onion extract increases the life of the embryos, and both of the extracts decrease HA titers. In conclusion, it seems that both extracts especially aqueous extract of the red onion not only destroys the avian influenza virus subtype H9N2, but also they probably decrease the propagation of the virus in the embryonated chicken eggs.

    Keywords: Avian Influenza, H9N2, Onion, Aqueous extract, Antivirus
  • Mahnush Kamyabnia, Ali Abbas Nikvand, Hadi Naddaf, Hadi Imani Rastabi* Pages 29-35

    The aim of the present study was to evaluate the effect of adding tramadol to lidocaine for brachial plexus block in sheep. Six healthy, adult ewes weighing 41.7 ± 3.82 kg were used. Using an electrical stimulator, brachial plexus block was performed with lidocaine (4 mg/kg) (LID), lidocaine (4 mg/kg)-tramadol (2 mg/kg) (LTL), and lidocaine (4 mg/kg)-tramadol (4 mg/kg) (LTH). All sheep received the three treatments with one-week interval. The final volume of administered solutions was adjusted to 0.3 mL/kg. Time to the onset and duration of anesthesia as well as changes in heart rate, respiratory rate, and rectal temperature were determined. Time to the onset of sensory blockade and motor blockade was not significantly different among groups. The duration of sensory blockade and motor blockade were significantly longer in LTH (128.3 ± 9.7 and 151.5 ± 21.5 min, respectively) compared with those of LID (88.6 ± 6.5 and 110.5 ± 21 min, respectively) and LTL (51.6 ± 11.8 and 89.6 ± 22.7 min, respectively). Although the onset of sensory blockade was longer than that of motor blockade in the three treatments, the difference was only significant in LTL. No significant differences were observed in heart rate, respiratory rate and rectal temperature among and within treatments. It was concluded that addition of tramadol (4 mg/kg) to lidocaine, without altering the onset, can provide more prolonged anesthesia than that of lidocaine in brachial plexus block in sheep.

    Keywords: Brachial plexus block, Lidocaine, Nerve stimulator, Sheep, Tramadol
  • Mohammad Razi Jalali, Alireza Ghadiri, Reza Azargoun, Hadi Imani Rastabi, Mahdi Pourmahdi Boroujeni, Reza Avizeh* Pages 37-42

    This study sought to assess the levels of cardiac troponin I, as a resuscitation end point, along with oxygen delivery (DO2) and oxygen consumption (VO2) during resuscitation of dogs with experimental hemorrhagic shock using lactated Ringer’s solution or 6% hydroxyethyl starch. After induction of anesthesia (control measurements), hemorrhagic shock was induced by rapid removal of blood to achieve a mean arterial pressure (MAP) of 40 to 50 mmHg within 30 minutes and then maintained in hypovolemic situation for additional 30 minutes (second and third stages of measurements). Afterward, the dogs were randomly assigned to two groups which received 20 ml/kg lactated Ringer’s solution or 5 ml/kg Hydroxyethyl starch, in four consecutive 15 minutes intervals (forth stage of measurements). One hour after the last resuscitation step, final measurements were performed. Hemorrhagic shock caused marked elevation in the levels of cTnI and reduction in DO2 and VO2 (p < 0.05). Following resuscitation, a significant reduction was observed in the levels of cTnI and VO2 but a significant elevation was seen in DO2 levels (p < 0.05), without significant differences between the groups (p > 0.05). The results of this study proved that cTnI can be evaluated for better monitoring during fluid therapy in hemorrhagic shock, as a novel resuscitation end point.

    Keywords: Cardiac troponin I, Dog, Hemorrhagic shock
  • Azam Mokhtari, Abdonaser Mohebbi, Mohammad Reza Aslani, Seyed Amin Kazemi Asl Pages 43-47

    Contagious ecthyma (CE) is a zoonotic skin disease of small ruminants, caused by an epitheliotropic parapoxvirus and has a worldwide distribution with significant economic importance. The objective of this study was to determine clinicopathlogic abnormalities in goats naturally infected with CE. Thirty two goats, 16 affected with CE and 16 normal healthy goats were used in this study. CE was confirmed by histopathology and PCR. Blood samples were collected from jugular veins for hematological and biochemical analysis. The PCV, WBC and neutrophil counts of CE affected goats were significantly higher than those in the unaffected goats (p < 0.05). Serum biochemical analysis revealed significantly higher levels of BUN, glucose, MDA and iron concentrations as well as CK, AST, GGT and catalase activities in CE affected goats than healthy animals (p < 0.05). The serum activity of catalase, SOD and GPx in goats with CE were significantly lower than those in normal goats. Creatinine concentration in serum of goats with CE was significantly lower than that in heathy ones (p < 0.05). There was no significant difference in serum total protein, albumin, total and direct bilirubin, and cholesterol concentrations between CE affected and healthy goats. The alterations observed in hematological and biochemical parameters of CE affected goats could be related to weight loss, subnutrition, oxidative stress and pathological changes including inflammation and secondary bacterial infection. These findings could be useful for the management of cases of sheep and goats with CE.

    Keywords: Contagious ecthyma, Goats, Parapoxvirus, Orf, Clinical pathogy
  • Darioush Gharibi, Masood Ghorbanpoor, Saad Gooraninezhad, Mohammad Bafandeh Dehaghi, Mohammad Khosravi* Pages 49-54

    Mastitis is the main disease in dairy farms that causes serious losses. The early diagnosis and specific treatment can prevent the spread of the disease and the economic losses. The aim of this study was to evaluate the accuracy of the latex agglutination assay for detection of the main bacterial mastitis agents. The antiserum against Staphylococcus aureus, Trueperella pyogenes, Streptococcus agalactiae and Escherichia coli were prepared from immunized rabbits. The couplings of antibodies to latex particles were optimized and after that, the limit of detection (LOD) of latex agglutination test was evaluated for detection of the mentioned bacteria. The detection limit for the Streptococcus agalactiae, E. coli, Staphylococcus aureus and T. pyogenes were respectively 1.3×103, 2×107, 1.58×104 and 5.4×104 colony-forming unit per each milliliter of the bacterial suspensions. The prepared latex test has more sensitivity in the setting of phosphate buffered saline than in contaminated milk samples. This method can be used for the fast detection of the mentioned bacteria in bacterial cultures and milk samples. The latex agglutination test could be evaluated as a fast, cost benefit, and practical method in dairy farms.

    Keywords: Mastitis, Agglutination, Latex
  • Sara Safaeian Laein, Amir Salari, Hasan Baghshani, Davar Shahsavani* Pages 55-63

    The aim of this study was to evaluate the antioxidant potential of lemon pumace powder (peel and pulp), as an inexpensive and valuable source of nutrient in diet of common carp. Fish (60 ± 5 g) were divided randomly into four groups of 30 each. Group 1 fish were fed with basic diet, serving as the control. Fish in group 2 and 3 and 4 were fed the basic diet supplemented with 1.5%, 3% and 5% lemon pumace powder, respectively. Results showed that growth performance including final weight, weight gain (WG), feed conversion ratio (FCR) and specific growth rate (SGR) significantly increased as compared to control. Malondialdehyde (MDA) values of muscle significantly increased as compared to control in all treatment groups and the decreeing effect of lemon pumace powder on malondialdehyde (MDA) values of kidney and liver was only significant in group 4, when compared with the control group (p < 0.05). Protein carbonyl contents were significantly decreased in kidney and liver in group 3 and 4 as compared to control group and protein carbonyl of muscle significantly decreased as compared to control in all treatment groups. FRAP values of liver significantly increased only in group 3 as compared to control, and FRAP values of kidney and muscle significantly increased only in group 4 as compared to control (p < 0.05). These data suggest that supplementation of 5% lemon pumace powder to be more effective than its lower levels in strengthening the antioxidant system against oxidative stress.

    Keywords: Antioxidant, Common carp, Lipid peroxidation, Protein carbonyls