فهرست مطالب

راهبردهای بازرگانی - سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 12، پاییز و زمستان 1397)

دوفصلنامه راهبردهای بازرگانی
سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 12، پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عظیم زارعی*، وحید شرفی، فاطمه ملکی صفحات 1-16
    هدف پژوهش حاضر ارائه الگوی تعاملی نقش بازاریابی رابطه ای موسسات خیریه بر واکنش های رفتاری خیرین می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات تحقیق، توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل خیرین و حامیان کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان ایلام هستند که باتوجه به نامحدود بودن جامعه آماری تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری در این تحقیق نمونه گیری در دسترس است. ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه می باشد که روایی و پایایی آن تائید شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار ویژوال پی ال اس استفاده شده است. نتایج نشان می دهند که بازاریابی رابطه ای در موسسات خیریه بر اعتماد و تعهد خیرین تاثیر مثبت و معناداری دارد، اعتماد خیرین به موسسات خیریه بر تعهد آنها دارای تاثیر مثبت و معناداری می باشد، تعهد خیرین به موسسات خیریه بر تبلیغات دهان به دهان مثبت و اهدای کمک تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین باورهای مذهبی بر رابطه بین تعهد خیرین و اهدای کمک از سوی آنها نقش تعدیلگر دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه ای، اعتماد، تعهد، واکنش های رفتاری، باورهای مذهبی، تبلیغات دهان به دهان مثبت، اهدای کمک
  • عباس عباسی*، ابوالقاسم ابراهیمی، جمال بیگی صفحات 17-30
    امروزه افراد برای تصمیم گیری های خود راجع به خرید کالاها یا استفاده از خدمات به اطلاعاتی که از ارتباطات دهان به دهان به دست می آورند، اعتماد بیشتری دارند. از طرفی با توجه به گسترش فضای مجازی در بین افراد و استفاده روز افزون آن در بین افراد جامعه، این تبلیغات بیشتر در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، انتشار می یابد. با این وجود، اما همه ی این تبلیغات نوع تبلیغات مورد پذیرش مخاطبان قرار نمی گیرد لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر پذیرش تبلیغات دهان به دهان الکترونیک در شبکه ی اجتماعی اینستاگرام می باشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع پژوهش کاربردی است. همچنین این پژوهش از نظر روش اجراء نوع اکتشافی است؛ زیرا و رابطه بین متغیرهای مختلف را کشف و تعیین می کند. در این پژوهش برای ساخت مدل از روش تحلیل محتوی کیفی جهت دار که ازجمله روش های کیفی است، استفاده شده است. در این روش از مدل الگوی پیشنهادی دارای7 بعد و 38 شاخص است. که ابعاد مدل پژوهش عبارتند از: کیفیت تبلیغات دهان به دهان الکترونیک، اعتبار تبلیغات دهان به دهان الکترونیک، ویژگی های ظاهری، عوامل موقعیتی، ویژگی های فردی دریافت کننده ی تبلیغات دهان به دهان الکترونیک، کمیت پیام تبلیغاتی و عوامل اجتماعی.
    کلیدواژگان: تبلیغات دهان به دهان الکترونیک، تحلیل محتوی کیفی، شبکه های اجتماعی
  • مجید محمدشفیعی*، محسن سیفی، مرجان محمدی صفحات 31-48
    هدف این پژوهش، شناسایی و مدل سازی مهمترین عوامل درون سازمانی و برون سازمانی در پیاده سازی موفق سیستم مدیریت ارتباط با مشتری در سازمان تامین اجتماعی و تاثیر آن بر بهبود فرآیندهای داخلی سازمان از یک سو و رضایت مشتریان و سودآوری از سوی دیگر است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارشناسان ارشد سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان می باشد که از بین آنها 285 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته با 40 گویه استفاده گردید که اعتبار آن با روایی محتوا از نوع صوری و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ 77/0 تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های پژوهش از رویکرد معادلات ساختاری و از نرم افزارهای SPSS22 و AMOS22 استفاده شد و مقادیر برازش (از جمله CMIN/df = 3.21, CFI = .92, RMSEA = .069)، حاکی از تایید مدل پژوهش بود. نتایج پژوهش ضمن شناسایی مهمترین عوامل موثر در پیاده سازی مدیریت ارتباط با مشتری، نشان داد که اجرای اثربخش مدیریت ارتباط با مشتری بر بهبود فرآیندهای داخلی سازمان، سودآوری و رضایت مشتریان آن تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، سازمان تامین اجتماعی، فرآیندهای داخلی، رضایت مشتریان، سودآوری
  • اسماعیل ملک اخلاق*، سید رضا میرعسکری، محدثه امین صفحات 49-64
    محیط کسب و کار امروز بسیار پیچیده و پویا بوده و این امر زمانی پیچیده تر خواهد شد که رکود اقتصادی نیز بر شرایط اقتصادی کشور حاکم و بخش های تولیدی و خدماتی را فرا گرفته باشد. در چنین شرایطی که شرکت ها با رکود نیز همراه هستند، اتخاذ استراتژی های بازاریابی به عنوان فرآیندی که به شرکت اجازه می دهد تا با تمرکز منابع بر روی فرصت های بهینه به اهداف افزایش فروش و مزیت رقابتی پایدار دست یابد کارساز بوده و می تواند شرکت ها را در بهبود مستمر عملکردشان یاری رسانده و با شرایط پویای بازار رقابتی همگام نماید. از جمله صنایعی که امروزه دارای چنین وضعیت پیچیده ای هستند، دو صنعت پوشاک و ساختمان کشور هستند؛ به طوری که با کاهش تقاضا مواجه اند و نیازمند اتخاذ استراتژی های بازاریابی مناسبی هستند. لذا اهداف پژوهش بررسی تاثیر استراتژی های بازاریابی بر عملکرد بازاریابی شرکت های صنایع پوشاک و ساختمانی و رتبه بندی آنها در شرایط رکود اقتصادی در نظر گرفته شد. برای دستیابی به هدف پژوهش علاوه بر مطالعات کتابخانه ای ، مطالعات میدانی صورت گرفت و پرسشنامه ای با 27 سوال تدوین و پس از تایید روایی محتوا، میان مدیران ارشد ، تولید ، بازاریابی و تحقیق وتوسعه 9 شرکت تولیدی پوشاک و 20 شرکت در صنعت ساختمان به روش نمونه گیری قضاوتی هدفمند توزیع گردید و بعد از گردآوری، پایایی پرسشنامه نیز با آلفا کرونباخ بالاتر از 7/0، به لحاظ علمی پذیرفته شد. داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد مقادیر شاخص های برازش مدل مناسب بوده و نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که دو استراتژی بازاریابی تفکیکی و تمرکزی بر عملکرد بازاریابی شرکت ها تاثیر مثبت و معناداری می گذارند؛ اما تاثیر استراتژی بازاریابی یکسان بر عملکرد بازار شرکت ها منفی بود. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد استراتژی بازاریابی تفکیکی در هر دو صنعت، در رتبه اول قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: استراتژی بازاریابی، عملکرد بازاریابی، رکود اقتصادی، صنعت ساختمان، صنعت پوشاک
  • حامد رفیعی*، سید شهاب میرباقری، حامد اکبرپور، الهام جلیلی صفحات 65-76
    یکی از استراتژی های مهم در توسعه اقتصاد کشور، توسعه صادرات غیرنفتی است. در راستای افزایش سیاست صادرات غیرنفتی،شناخت اولویت های تولیدات داخلی که شرایط لازم جهت نفوذ در بازارهای جهانی را دارا باشند، امری ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه به بررسی ساختار بازار جهانی سه محصول سیب، انگور و کیوی و قدرت بازاری ایران در کشورهای هدف نسبت به رقبا با استفاده از شاخص هرفیندال- هیرشمن و همچنین اولویت بندی کشورهای هدف ایران بر اساس برآورد شاخص های تداوم بازاری، میانگین قیمت دلاری، میانگین سهم وارداتی کشور هدف، ضریب نوسان قیمت دلاری و ضریب نوسان سهم وارداتی کشور هدف با استفاده از رهیافت تاکسونومی عددی پرداخته شده است. نتایج اولویت بندی کشورهای هدف ایران برای محصول سیب نشان می دهد که کشورهای امارات، ترکمنستان و عربستان در اولویت اول تا سوم قرار دارند. میانگین سهم وارداتی آن ها به ترتیب برابر با 62/15، 72/11و 75/6 می باشد. ساختار بازار جهانی سیب، انگور و کیوی بیانگر این مطلب است ساختار بازار این سه محصول طی دوره 2001 تا 2014 به ترتیب انحصار چند جانبه باز، بین انحصار چند جانبه باز و انحصار چند جانبه بسته و انحصار چند جانبه بسته می باشد. با توجه به نتایج اولویت بندی کشورهای هدف برای هر سه محصول مختلف پیشنهاد می شود با استفاده از تفاهم نامه های ترجیحی و دوطرفه اقدام به بازاریابی این سه محصول در کشورهای اولویت بندی شده گردد تا شرایط لازم برای تغییر الگوی صادراتی و رسیدن به الگوی پیشنهادی مهیا شود.
    کلیدواژگان: ساختار بازار، تاکسونومی عددی، شاخص هرفیندال- هیرشمن
  • مهدی نداف*، شهناز نخیلی کوتی، ادریس محمودی صفحات 77-92
    شواهد مبتنی بر ادبیات پژوهش نشان می دهد مشتریان در طی فرایند مبادله، به شیوه ای مطلوب و کارکردی رفتار می کنند، اما گاهی، مشتریان رفتارهای غیرکارکردی از خود بروز می دهند و به این ترتیب مشکلاتی را برای سازمان ها، کارکنان و حتی دیگر مشتریان به وجود می آورند. رفتار غیر کارکردی مشتریان متاثر از عوامل مختلفی است. با توجه به نقش و اهمیت مشتری در بقای سازمان، مدیران نیازمند درک اهمیت این عوامل هستند. . از آنجا که مطالعات معدودی این جنبه از رفتار مشتریان را مورد توجه قرار داده اند، در نتیجه هدف تحقیق حاضر، سنجش میزان تاثیر عوامل موثر بر بروز رفتارهای غیرکارکردی مشتریان است. نمونه آماری تحقیق، مشتریان نمایندگی های خدمات پس از فروش شرکت های خودروسازی (ایران خودرو و سایپا) در کلانشهر اهواز است. داده های گردآوری شده از 385 پرسشنامه قابل بررسی با کمک روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون های آماری نشان داد، هر سه عامل شناسایی شده شامل آشفتگی فضای ارائه خدمات، نارضایتی از خدمات و خصوصیت اشکال تراشی بر بروز رفتار غیرکارکردی مشتری به طور مستقیم تاثیر گذار هستند.
    کلیدواژگان: رفتار غیرکارکردی مشتری، نارضایتی از خدمات، خصوصیت اشکال تراشی، آشفتگی فضای ارائه خدمات، مشتریان نمایندگی های شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا، رائه خدمات
  • داود فیض*، عاطفه شعبانی صفحات 93-108
    در دنیای کنونی توسعه ی صادرات تنها به افزایش درآمد ارزی از طریق صادرت کالا و خدمات محدود نمی شود بلکه نقش مهمتری را به عنوان یک استراتژی رشد و حتی توسعه اقتصادی در جهان به عهده دارد. از اینرو اینکه چطور می توان یک صادرکننده موفق بود، روز به روز اهمیت بیشتری یافت. هدف اصلی در این پژوهش مطالعه تاثیر گرایش کارآفرینانه بر توان صادراتی از طریق بررسی نقش میانجیگری یادگیری سازمانی و عملکرد نوآوری در شرکت های صادراتی کوچک و متوسط بوده است. هدف این تحقیق از نوع کاربردی و روش انجام آن توصیفی همبستگی است. جامعه آماری از 1000 شرکت کوچک و متوسط، فعال در بخش صادرات و عضو پایگاه اطلاع رسانی صنایع کوچک و متوسط تشکیل شده است. با توجه به جامعه آماری به کمک جدول مورگان حجم نمونه 278 به دست آمد و درنهایت با نمونه گیری خوشه ای، 305 پرسشنامه به صورت الکترونیکی جمع آوری گردید. پایایی ابزار تحقیق به وسیله بررسی سازگاری درونی و روایی آن از طریق روایی همگرا و واگرا موردسنجش و تایید قرار گرفت. بررسی فرضیات تحقیق نیز در قالب مدل یابی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار لیزرل انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه استاندارد گرایش کارآفرینانه، قابلیت یادگیری سازمانی و عملکرد نوآوری استفاده گردید و توان صادراتی نیز هماهنگ با ادبیات این حوزه به عنوان سهم صادرات در کل فروش هر شرکت در نظر گرفته شد. در سطح اطمینان 05/0 نتایج آزمون فرضیه های تحقیق ضمن تایید تاثیر گرایش کارآفرینانه بر توان صادراتی نشان داد علاوه بر اینکه گرایش کارآفرینانه به صورت مستقیم موجب افزایش توان صادراتی شرکت ها می شود؛ می تواند به صورت غیرمستقیم و از طریق دو متغیر میانجی عملکرد نوآوری و قابلیت یادگیری سازمانی نیازها و خواسته های پنهان و بیان نشده ی مشتریان در بازارهای جهانی را شناسایی کرده و بر این اساس توان صادراتی شرکت ها را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: گرایش کارآفرینانه، توان صادراتی، عملکرد نوآوری، قابلیت یادگیری سازمانی، شرکت های کوچک و متوسط
  • سپیده نصیری، مسعود کیماسی*، نگار سماکنژاد، طهمورث حسنقلی پور صفحات 109-124
    تبلیغات بعنوان اصلی ترین راه برقراری ارتباط با مخاطب و مشهورترین شکل بازاریابی تنها زمانی می تواند زنده بماند و رشد کند که متمرکز بر اثربخشی باشد. همچنین چهره انسانی در تبلیغات به عنوان رایج ترین ابزار ارتباطی کارا، بخش مهمی از سرمایه های کلان تبلیغات را به خود تخصیص داده و استفاده از آن همچنان در حال توسعه است. با توجه به اهمیت سنجش اثربخشی تبلیغات و ناکارآمدی رویکردهای ارتباطی ما در این پژوهش بر آنیم تا با استفاده از رویکردهای ارتباطی و مشاهده ای بصورت مکمل و مقایسه ای، در قالب طرح آزمایشی، تاثیر استفاده از چهره انسانی را بر اثربخشی تبلیغات بسنجیم. پژوهش در بازه زمانی شش ماهه در مکان آزمایشگاه ردیاب چشمی پژوهشکده علوم شناختی دانشگاه شهید بهشتی انجام گردید. نتایج نشان می دهد استفاده یا عدم استفاده از چهره انسانی، بر توجه بصری مخاطبان به ویژگی های تصویری و متنی تبلیغ تاثیرگذار است، به نحوی که چهره انسانی منجر به جلب توجه بیشتر مخاطب به تبلیغ و خصوصا بخش تصویری تبلیغ می گردد. در نهایت تاثیر گذاری استفاده یا عدم استفاده از چهره بر اثربخشی تبلیغات در تعداد محدود آزمودنی با استفاده از ابزار مشاهده ای ردیاب چشمی قابل بررسی بوده و ابزار ارتباطی پرسشنامه تفاوت معناداری را گزارش نمی نماید. به عبارتی رویکرد مشاهده ای به عنوان مکمل اطلاعات حاصل از رویکرد ارتباطی، اطلاعات شناختی و احساسی که از پرسشنامه بدست نمی آید را ارائه می نماید.
    کلیدواژگان: اثربخشی تبلیغات، رویکرد ارتباطی، رویکرد مشاهده ای، ردیاب چشمی، چهره انسانی
  • نادر مظلومی*، مهدی حقیقی کفاش، وحید خاشعی، علی اکبر ناطقی صفحات 125-142
    مدیریت راهبردی یکی از راه هایی است که می تواند کمک شایانی به شرکت های بیمه ایرانی کند تا با تحولی جدی بتوانند در جایگاه شایسته خود در سطح جهان قرار گیرند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که بسیاری از فرایندهای راهبردی در سازمان ها به شکست منجر می شوند. راهبردهایی که با شکست مواجه می شوند، علاوه بر تحمیل هزینه های اضافی به سازمان، موجب از دست رفتن فرصت ها و منافع آتی و همچنین آسیب به سودآوری و مزیت رقابتی می شوند. به عواملی که موجب شکست راهبردها می شوند اصطلاحا ریسک های مدیریت راهبردی (یا ریسک های راهبردی) اطلاق می شود که هدف این تحقیق، شناسایی این دسته از ریسک ها برای صنعت بیمه ایران است تا مدیران بیمه ای پیش از آغاز فرایندهای راهبردی با موانع پیش روی خود آشنا شده و در نتیجه بهتر بتوانند با آنها مقابله کرده و احتمال موفقیت راهبردها را بالا ببرند. طبق بررسی های انجام شده تاکنون هیچ تحقیقی در کشور در این باره انجام نشده است. برای شناسایی ریسک های مدیریت راهبردی در صنعت بیمه ایران، از روش داده بنیاد استفاده شده و داده های مورد نیاز تحقیق از طریق مصاحبه های عمیق با تعدادی از خبرگان و پژوهشگران برجسته صنعت بیمه جمع آوری شده است. این افراد به روش قضاوتی و گلوله برفی انتخاب شده اند. مصاحبه ها به روش کدگذاری با بهره گیری از نرم افزار اطلس تی تحلیل شده اند که در نتیجه آن ابتدا 97 مفهوم شناسایی شد و پس از طبقه بندی، ریسک های مدیریت راهبردی صنعت بیمه ایران در قالب ریسک های منابع انسانی، ریسک های تجاری (محیطی)، ریسک های عملیاتی و ریسک های وقایع شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: ریسک مدیریت راهبردی، ریسک مدیریت استراتژیک، ریسک راهبردی، صنعت بیمه، داده بنیاد
  • محمدعلی عبدالوند*، امین موجودی صفحات 143-169
    درگیری برند مصرف کننده، مفهومی جدید در ادبیات بازاریابی است که روز به روز توجه بیشتری را از سوی دانشگاهیان و محققان به خود جلب می کند. علت توجه روزافزون به این پدیده، تاثیری است که مشتریان درگیر با برند بر عملکرد شرکت ها دارند. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر محرک های ذهنی (درگیری ذهنی، حسادت برند، عشق برند)، اجتماعی (هویت اجتماعی، هنجار اجتماعی) و رفتاری (تجربه استفاده از برند، مزایای کارکردی) بر درگیری برند مصرف کننده باتوجه به ماهیت کالا است. روش تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت، توصیفی بود. جامعه ی آماری تحقیق مشتریان دو برند اپل و سامسونگ در تهران بودند که تعداد 334 پرسشنامه جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون معادلات ساختاری و آزمون همبستگی زیر گروه استفاده شد. نرم افزارهای مورد استفاده برای تحقیق، ایموس و اس پی اس اس بودند. نتایج نشان داد که هر 3 دسته محرک های ذهنی، اجتماعی و رفتاری بر درگیری برند مصرف کننده اثر مثبتی دارند. همچنین نتایج نشان داد که رابطه ی بین حسادت برند و درگیری برند مصرف کننده در کالاهای لذت جویانه، قوی تر است. در انتها نتایج تحقیق نشان داد که درگیری برند مصرف کننده بر رضایت، وفاداری، تبلیغات شفاهی و اعتماد مشتری نیز اثر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: درگیری برند مصرف کننده، حسادت برند، رضایت، عشق برند، وفاداری، تبلیغات شفاهی، درگیری ذهنی
|
  • Azim Zarei*, Vahid Sharafi, Fatemeh Maleki Pages 1-16
    Relationship marketing to create, develop and maintain long-term relationships with customers. Relationship marketing theory confirms the commitment of the impact of trust and commitment, in turn, will be determined by behavior. This marketing is different with Marketing Trading. The aim of this research is presenting an interactive relationship marketing model for charities and reaction of donors. This research is implacable and descriptive survey. Statistical society includes Imam Khomeini relief Committee of Ilam, according to the unlimited society, the sample size is 384. Sampling method is available sample. Data was gathered through questionnaire and its reliability and validity was confirmed. Data was analyzed by PLS. results show relationship marketing has positive and meaningful impact on donors' trust and commitment, donors' trust has positive and meaningful impact on on their commitment and donors' commitment has positive and meaningful impact on WOM and donation. Also religious beliefs have a moderating role on relation between donors' commitment and donation.
    Keywords: relationship marketing, trust, commitment, Behavioral reactions, religious beliefs, positive WOM, donation
  • Abbas Abbasi*, Jamal Beygi Pages 17-30
    Nowadays, people rely mostly on the information gathered through word of mouth regarding the purchase of products of using services. On the other hand, due to the expansion of social networks among people and its daily usage in society, these advertisements are mostly published in social networks. However, not all these advertisements are accepted by the audiences. Therefore, the aim of this study is to identify the effective factors in accepting the electronic word of mouth advertising. In order to do this, oriented-based qualitative content was used to provide the study conceptual model. The proposed model consists of seven dimensions and 38 indexes. Dimensions of the study consist of: quality of word of mouth advertisement, validity of word of mouth advertisement, apparent features, situational factors, personal features of receiver of electronic word of mouth advertisement, quantity of advertising message and social factor
    Keywords: Electronic Word Of Mouth Advertising, Qualitative Content Analyse, Social Networks, Instagram
  • Majid Mohammad Shafiee*, Mohsen Seify, Marjan Mohammadi Pages 31-48
    The aim of this study is identifying and modeling the most important internal and external organizational factors in successful implementation of customer relationship management system in the Social Security Organization and its impact on improving internal processes, customer satisfaction and profitability. The research statistical population included senior managers and experts of Esfahan Social Security Organization which 285 individuals of them were selected randomly as samples. A researcher-made questionnaire was used to collect the data that its credibility was confirmed with content (face) validity and reliability by Cronbach's alpha coefficient of 0.77. To analyze the data and to test research hypotheses, structural equation modeling approach and SPSS22 and AMOS22 softwares were used and the fitness criteria (e.g. CMIN/df = 3.21, CFI = .92, RMSEA = .069) confirmed the research model. The research finding identified the most important factors in implementation of customer relationship management and also indicated that the effective implementation of customer relationship management has a positive impact on improving internal processes of organization, its profitability and customer satisfaction.
    Keywords: customer relationship management, social security organization, internal processes, customer satisfaction, profitability
  • Esmaeil Malekakhlagh*, Seyyed Reza Miraskari, Mohadeseh Amin Pages 49-64
    The today's business environment is so dynamic and complex and this conditions became made even more complicated when economic depression has shaded the economy and the production and service sectors are in the grip of the depression. In the situation the firms are under the depression, to adopt marketing strategies that can help them improve their performance by focusing on optimization opportunities, sales growth and acheiving to sustain competitive advantage. At present, the textile and construction industries in Iran are in such a complicated situation so that they face lowered demand and need right marketing strategies. Thus, this research was aimed to explore the significance of marketing strategies for the marketing performance of textile and construction industries and to rank them under economic depression. To this end, the library study was accompanied with field studies. A questionnaire composed of 27 questions was designed and its content validity was confirmed. Then, it was administered among production, marketing, and R&D, and higher managers of nine textile manufacturing firms and 20 construction firms sampled by purposive judgmental technique. After the questionnaires were collected, the reliability of the questionnaire was estimated at greater than 0.7 by Cronbach’s alpha. Data were analyzed by structural equations modeling. The results of confirmatory factor analysis revealed that the values of model fitting indices were appropriate. According to the results of path analysis, the segregate marketing strategy and centralized marketing strategy had significant positive impacts on the market performance of the firms. But, indifferent marketing strategy influenced market performance negatively. Also, Friedman test revealed that the segregate marketing strategy was ranked in the first in both industries.
    Keywords: marketing strategy, marketing performance, economic depression, textile industry, construction industry
  • Hamed Rafiee*, Seiied Shahab Mirbaghery, Hamed Akbarpoor, Elham Jalili Pages 65-76
    One of the important strategies in economic development, is development of non-oil exports. In order to increase non-oil export policy, cognition of domestic products priorities that have the necessary conditions of international markets penetration, it seems to be necessary. In this study, the structure of the global market was studied for three products as apples, grapes and kiwi and Iran’s market power in targeted countries compared with competitors by using Herfindahl-Hirschman index and also ranking the Iran’s targeted countries based on some indicators such as market continuation, the average price in dollar, average share of the targeted country, coefficient of price volatility and the coefficient of volatility for the imports share of targeted country and by using numerical taxonomy approach. Results of ranking the global market for apples, grapes and kiwi showed that market structure of these three products over the period 2001 to 2014 respectively are opened oligopoly, between opened and closed oligopoly and closed oligopoly. According to the results of ranking the targeted countries for these products, marketing action in main targeted countries will be suggested by using MOUs preferential and bilateral action to prepare necessary conditions for changing the export pattern and achieving the proposed model.
    Keywords: Market Structure, Numerical Taxonomy, Herfindahl-Hirschman index.
  • Mahdi Nadaf*, Shahnaz Nahkilikuti, Edris Mahmudi Pages 77-92
    Many studies suggest customer behavior is both functional and good-mannered way during the exchange process, but there is evidence that shows customers sometimes do dysfunctional behaviors and impose problems for organizations, employees and even other customers. Dysfunctional customer behavior is influenced by various factors. According to the role and importance of the customer in the survival of the organization, managers need to understand the importance of these factors. Because few studies have considered this aspect of customer behavior, the purpose of this research is studying influencing factors on dysfunctional customer behaviors. Based on the theoretical foundations of research, factors such as disaffection with service, confusion of servicescape and psychological obstructionism are effective in these behaviors. The sample of this research is customers of after sales service dealerships of car companies (Irankhodro and SAIPA) in Ahvaz. Eventually data were collected from 385 questionnaires and analyzed through structural equation modeling (SEM) and using PLS software. Statistical test results showed that confusion of servicescape affected significantly on disaffection with service and ddysfunctional customer behavior. Also psychological obstructionism affected individual assessments of servicescape and dysfunctional customer behavior. And on other hand, disaffection with service affected dysfunctional customer behavior.
    Keywords: dysfunctional customer behavior, disaffection with service, psychological obstructionism, servicescape.
  • Davood Feiz*, Atefeh Shaabani Pages 93-108
    In the current world, export development is not limited to increasing foreign exchange earnings through exports of goods and services, but also plays a more important role as a growth strategy and even economic development in the world. Therefore, how to become a successful exporter is becoming more and more important. The main objective of this study was to study the effect of entrepreneurial orientation on export power through the study of the role of organizational learning capability and innovation performance mediation in small and medium sized export companies. The purpose of this research is applied and its method is descriptive correlations. The population had formed of 1000 SMEs, active in the export sector and a member of the SM Industry Information Center. According to population, by helping Morgan table, sample size was 278 and eventually by clustering sampling, 305 questionnaires were collected electronically. Reliability of research by investigating internal consistency and its validity through expert’s opinion was assessed and approved. Check hypotheses in the form of SEM and Lisrel was done. The results showed that entrepreneurial orientation directly as well as through innovation performance and organizational learning capability indirectly increases export intensity.
    Keywords: Entrepreneurial Orientation, Export Intensity, Innovation Performance, Organizational Learning Capability, Small, Medium Companies
  • Sepideh Nasiri, Masoud Keymasi*, Negar Sammaknejad, Tahmours Hasangholi Pouryasouri Pages 109-124
    Given the importance of advertising and the massive expenditures on it, evaluating its effectiveness is one of the key questions in marketing. Also endorser as the most commonly used communication tool, allocates a large portion of advertising costs and its use is still under development. In this project, we use Communicational and Observational approaches to explore the impact of utilizing ‘human face’ on advertisements effectiveness. The research was conducted in the Eye Tracking Lab of the Institute for Cognitive and Brain Sciences (ICBS), Shahid Beheshti University, over 6 months. The results reveal, inclusion of a face in an advertisement has a significant effect on the visual attention of the audience to pictorial and textual features  ,So that, Human face attracted more attention towards the entire ads well as the pictorial part of it. The impact of faces on advertisements can be measured using merely observational devices, such as an eye tracking, and traditional communicational questioner does not report a different outcome by this amount of participants. In other words observational approaches prepare complementary cognitive and emotional information which may not presented by questioners.
    Keywords: Advertisement effectiveness, Communicational approach, Observational approach, Eye tracking, Human face.
  • Nader Mazloomi*, Mehdi Haghighi Kaffash, Vahid Khashei, Ali Akbar Nateghi Pages 125-142
    Strategic management is one of the ways that could considerably help the Iranian insurance companies with a serious change so that they can be addressed on the world field. The results of researches indicate that many processes of strategy are leading to the failure in organizations. Strategies faced with failures, in addition to imposing additional expenditures to organization, leads to loss opportunities and future benefits. The factors that lead strategies to the failure is predicted as strategic management risks (or strategic risks) that The main goal of present research is identifying these risks for Iranian insurance industry so that insurance managers before starting strategic process, being familiar with the existence barriers through the path so can better counter with them and increases the likelihood of success. According to investigations, no research has been done in Iran in this topic. grounded theory is the method used for identifying strategic management risks of Iranian insurance industry and data needed for research, has been collected by deep interviews with some of prominent experts and researchers of the insurance industry. These people have been choosen by Judgment and snowball sampling. Interviews have been analysed by coding with the help of Atlas ti software. In result of coding, 97 concepts were found that after classification, the strategic management risks of Iran’s insurance industry are identified as human resource risks, commercial (environmental) risks, operational risks and events risks.
    Keywords: strategic management risk, strategic risk, insurance industry, grounded theory
  • Mohammad Ali Abdolvand*, Amin Mojoodi Pages 143-169
    Consumer -brand engagement is a new concept in marketing literature that has attracted increasing attention of academics and researchers. The impact of consumers’ engagement with a specific brand on corporate performance is the factor that has caused this concept to receive increasing attention in recent years. The present study is an attempt to investigate the effect of subjective drivers (involvement, brand jealousy, brand love), social drivers (social identity, social norms) and behavioral drivers (brand usage experience, functional benefits) on Consumer -brand engagement according to the nature of goods. The research methodology is applied in terms of objectives, and descriptive in terms of nature. The population of the study consisted of customers of Apple and Samsung brands in Tehran. 334 questionnaires were filled by the customers. Structural equation modeling and subgroup correlation test were used to analyze the data. AMOS and SPSS software were used to analyze the data. The results showed that the subjective, social and behavioral drivers have a positive effect on consumer brand engagement. The results also showed that the relationship between brand jealousy and consumer brand engagement is stronger for Hedonic goods. Finally, the research results showed that consumer brand engagement has a positive and significant effect on satisfaction, loyalty, word of mouth and customer confidence.
    Keywords: Consumer -brand engagement, brand jealousy, satisfaction, brand love, loyalty, word of mouth, involvement