فهرست مطالب

مدیریت منابع انسانی در ورزش - سال ششم شماره 1 (پاییز و زمستان 1397)

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال ششم شماره 1 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام پیله ور موخر*، مهرزاد حمیدی، حبیب هنری، محمد خبیری صفحات 1-15
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی و تبیین مدل داوطلبی در ورزش دانش آموزی کشور می باشد.
    روش شناسی
    از آنجایی که هدف پژوهش تعیین روابط علی میان متغیرها می باشد، پس تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات میدانی و از نظر روش از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق مورد نظر را تمامی مدیران تربیت بدنی آموزش و پرورش، کارشناسان ارشد، کارشناس مسئولان تربیت بدنی، اساتید و نخبگان مدیریت ورزشی و همچنین 63 نفر در قالب تشکیل شورای راهبردی دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش تشکیل می دادند. (389=N=n ) جهت اطمینان از روایی و اعتبار آن از طریق اخذ نظر متخصصان، پایایی پرسشنامه های مدیریت داوطلبی ورزش دانش آموزی و حوزه های بکارگیری داوطلبان در ورزش دانش آموزی از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 0/88 و 0/83 برآورد شد. و در اختیار نمونه آماری به حجم 389 نفر قرار داده شد. این داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی مانند آزمون کایزر، مایر و الکین، آزمون کرویت بارتلت، آزمون تحلیل عاملی اکتشافی، تکنیک چرخش واریماکس، تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار های spss و lisrel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های تحقیق حاضر، 8 بعد در حوزه مدیریت داوطلبان شناسایی شد و 6 حوزه (عامل) به عنوان حوز ه های به کارگیری داوطلبان در ورزش دانش آموزی شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ماهیت اجرای برنامه های ورزشی در آموزش و پروش از نظر نیاز به نیروی انسانی و صرف هزینه و بودجه اندک این سازمان، استفاده از نیروهای داوطلب و مدیریت بهینه آنان، می تواند گامی موثر در ارتقای برنامه های ورزشی آموزش و پرورش ایفا نماید.  
    کلیدواژگان: ورزش دانش آموزی، داوطلب، مدیریت داوطلبان
  • رضا سپهوند، عبدالله ساعدی*، معصومه مومنی مفرد صفحات 17-34
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل مدیریت منابع انسانی سبز در سازمان های ورزشی انجام پذیرفت.
    روش شناسی
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را خبرگان و مدیران سازمان های ورزشی استان لرستان تشکیل می دهند که 24 نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است روایی و پایایی با استفاده از روایی محتوا و پایایی بازآزمون مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش قالب مدل تدوین شده مشتمل بر دو بخش است: بخش اول از طریق مطالعه اکتشافی نظر خبرگان 14 عامل اصلی موفقیت مدیریت منابع انسانی سبز شناسایی شدند. در بخش دوم با استفاده رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری، روابط و توالی میان متغیر ها در هشت سطح استخراج در نهایت براساس میزان قدرت نفوذ و وابستگی دسته بندی شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که حمایت محیط پیرامون سازمان و حمایت مدیران و سهام داران همانند سنگ زیر بنای مدل عمل می کنند. این دو عامل به ترتیب دارای بیشترین تاثیر بر دیگر متغیرها بوده، عامل ظهور یا تشدید سایر متغیرها جهت مدیریت منابع انسانی سبز در سازمان می باشند.
    نتیجه گیری
    بینشی که این مدل به مدیران ارائه می کند؛ می تواند به آنها در زمینه استفاده کارآمد و اثربخش منابع طبیعی با بکارگیری شیوه ها و استراتژی های مدیریت منابع انسانی سبز کمک کند. و باعث افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و همچنین ایجاد فضای بهتری برای مشارکت افراد در سازمان شود.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، بهبود زیست محیطی، منابع انسانی سبز، سازمان های ورزشی
  • مهدی سلیمی*، سید فرشید علوی، محبوبه سلیمانی صفحات 35-49
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر ارائه معیارهای گزینش مدیران عالی سازمان های ورزشی بود.
    روش شناسی
    روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی، و به لحاظ نوع توصیفی زمینه یابی بود. جامعه آماری پژوهش را دو گروه اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی کشور؛ و مدیران ستادی وزارت ورزش و جوانان، و مدیران فدراسیون های ورزشی تشکیل دادند که در مجموع حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 241 نفر تعیین و به صورت تصادفی گزینش گردیدند. جهت جمع آوری معیارهای مورد نظر ابتدا به مطالعه کتابخانه ای، مرور پیشینه مرتبط، و مصاحبه باز با 7 نفر از اساتید صاحب نظر در این حوزه اقدام گردید. در گام بعد با استفاده از تکنیک دلفی و بر اساس نظرات 5 استاد صاحب اثر و برجسته مدیریت ورزشی، در طی چهار مرحله علاوه بر تایید روایی صوری و محتوا، پرسشنامه تحقیق در قالب 57 شاخص طراحی و سازماندهی شد.
    یافته ها
    در مرحله نهایی و بررسی روایی سازه پرسشنامه با استفاده از آزمون تحلیل عاملی تاییدی در محیط نرم افزار SPSS، الگوی مورد نظر در قالب 2 مولفه (ذاتی و اکتسابی)، 6 زیر مولفه، و 45 شاخص (ذاتی ادراکی (9 شاخص)، ذاتی انسانی (6 شاخص)، ذاتی فنی (7 شاخص)، اکتسابی ادراکی (10 شاخص)، اکتسابی انسانی (6 شاخص)، و اکتسابی فنی (7 شاخص)) مورد تایید واقع شد.
    نتیجه گیری
    توجه به معیارهای ارائه شده در هنگام گزینش مدیران عالی ورزشی می تواند شانس موفقیت سازمان را بالاتر ببرد.
    کلیدواژگان: سازمان های ورزشی، مدیران عالی، معیارهای گزینش
  • حمیدرضا میرصفیان*، نازنین راسخ صفحات 51-67
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تدوین الگوی اثر توانمندسازی روانشناختی بر مدیریت تغییر کارکنان و نقش آن بر مدیریت بحران در سازمان ورزش و جوانان استان اصفهان بوده است.
    روش شناسی
    این پژوهش از دسته مطالعات توصیفی_ همبستگی بوده و به همین منظور تعداد 206 نفر از کارکنان سازمان ورزش و جوانان استان اصفهان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از سه پرسش نامه استاندارد به منظور جمع آوری اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصله وضعیت توانمندی های روانشناختی (63/2 =M)، مدیریت تغییر (26/2 =M) و مدیریت بحران (51/2 =M) کارکنان سازمان ورزش و جوانان استان اصفهان مطلوب ارزیابی نمی گردد (0/05≥P). نتایج حاصل از مدل مفروض پژوهش نیز حاکی تاثیر مستقیم سازه توانمندسازی روانشناختی کارکنان بر گسترش مدیریت تغییر (0/58) و توسعه مدیریت بحران (0/31) آنان در سازمان مذکور بوده است. همچنین، توانمندسازی روانشناختی بصورت غیرمستقیم و با میانجیگری سازه مدیریت تغییر بر گسترش مدیریت بحران کارکنان اثرگذار می باشد (0/35).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده تاکید بر ارتقاء توانایی های روانشناختی کارکنان می تواند علاوه بر گسترش بیشتر عملکردهای شغلی و حرفه ای آنان بر بازدهی بیشتر آنها در زمان ایجاد تغییرات شغلی و حرفه ای در سازمان و همچنین در زمان وقوع بحران های سازمانی اثرگذار بوده که نتیجه آن می تواند به بهره وری بیشتر سازمان ورزش و جوانان استان اصفهان از یک طرف و کاهش خسارات مالی، انسانی، اجتماعی و سیاسی سازمانی بیانجامد.
    کلیدواژگان: بحران های سازمانی، توانمند سازی روانشناختی، سازمان های ورزشی، مدیریت بحران، مدیریت تغییر
  • مسعود فریدونی، معصومه کلاته سیفری* صفحات 69-87
    هدف
    هدف از این پژوهش ارائه مدل اثر سخت کوشی روانی بر کارآفرینی فردی با تاکید بر نقش میانجی کارآمدی درونی در معلمان ورزش استان گلستان بود.
    روش شناسی
    این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بوده و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی معلمان ورزش استان گلستان بوده که جمعیت آنان 650 نفر برآورد شد و جهت انتخاب نمونه از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. طبق مدلسازی معادلات ساختاری تعداد 480 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه های استاندارد و تعدیل شده سخت کوشی روانی افسانه پورک و همکاران (1393)، کارآفرینی فردی کردنائیج (1386) و کارآمدی درونی اصغر نژاد و همکاران (1385) بوده است. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها توسط نه نفر از اساتید مدیریت ورزشی تایید شد. پایایی پرسش نامه ها نیز توسط آزمون آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت و تایید شد. آزمون سوالات پژوهش و برازش مدل مفروض آن توسط نرم افزار SMARTPLS انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد سخت کوشی روانی به صورت معنی داری کارآمدی درونی (0/332=β) و کارآفرینی فردی (0/284=β) معلمان ورزش را افزایش می دهد. همچنین کارآمدی درونی نیز با وزن رگرسیونی (0/573=β) کارآفرینی فردی معلمان ورزش را ارتقاء می دهد.
    نتیجه گیری
    ورزش در نظام آموزش و پرورش نیازمند منابع انسانی کارآفرینی است که علیرغم برخی محدودیت های سازمانی، مالی، مادی بتوانند با جذب منابع حامیان مالی و معنوی، استعدادهای ورزشی مدارس را شناسایی نموده و پرورش دهند.
    کلیدواژگان: سختکوشی روانی، کارآمدی درونی، کارآفرینی فردی، معلمان تربیت بدنی
  • شمس الدین رضایی*، مژگان صالحی پور صفحات 89-107
    هدف
    امروزه صنعت ورزش می تواند به عنوان ابزاری بسیار موثر و کارآمد در جهت تحقق اهداف توسعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به کار گرفته شود. این پژوهش با هدف تحلیل عوامل موثر بر صنعت ورزش ایران انجام شده است.
    روش شناسی
    این پژوهش دارای رویکردی کیفی بوده و از روش نظریه داده بنیاد به عنوان روش تحقیق استفاده شده است. روش گردآوری داد ه ها، مطالعه اسناد بالادستی و مصاحبه های عمیق و باز با 23 نفر از نخبگان آگاه از موضوع مورد بحث است. روایی این پژوهش توسط مصاحبه شوندگان و سپس اساتید متخصص مورد بررسی قرار گرفت و تایید گردید. پایایی نیز با استفاده از روش مطالعه حسابرسی فرآیند نتایج 90% به دست آمد. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه اسناد بالادستی و مصاحبه های عمیق، عوامل سیاست زدایی، مدیریت اثربخش و کارآمد، توسعه منابع انسانی، ارتقاء زیرساخت ها و توسعه فضاهای ورزشی استاندارد، طراحی نظام استعدادیابی، اصلاح ساختار، تجاری سازی، خصوصی سازی و استقرار مکانیزم توسعه صنعت ورزش به عنوان ده مولفه موثر در توسعه صنعت ورزش ایران شناسایی و استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که مهمترین موانع توسعه صنعت ورزش ایران سیاست زدگی و ورود افراد بازنشسته نظامی و دولتی به این صنعت می باشد.
    کلیدواژگان: صنعت ورزش، مدیریت اثربخش، سیاست زدایی
  • حسن قاسمعلی پور*، علی زارعی، فریده اشرف گنجویی صفحات 109-123
    هدف
    هدف این تحقیق بررسی رابطه علی بین توانمندسازی کارکنان ادارات تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ایران و خلاقیت با سبک های رهبری در آن می باشد.
    روش شناسی
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات علی بود که به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق تعداد 800 نفر بود که شامل کلیه کارکنان ادارات تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور بودند. حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران تعداد 260 نفر به دست آمد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه بود، از شاخص های آماری چون فراوانی، میانگین و انحراف معیار استفاده شد. در بخش آمار استنباطی، نخست با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به بررسی فرض نرمال بودن داده ها پرداخته شد. سپس، به منظور بررسی روابط دو متغیره و آزمون فرضیات از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، استفاده شد.
    یافته ها
    در بررسی رابطه بین توانمندی کارکنان و خلاقیت کارکنان ادارات تربیت بدنی بر اساس نتایج به دست آمده از معادلات ساختاری ضریب مسیر بین توانمندی کارکنان و خلاقیت کارکنان برابر با 0/86 بود که این موضوع نشان دهنده ارتباط معنی دار بین این دو متغیر می باشد. در رابطه بین خلاقیت و سبک های رهبری نیز رابطه مثبت و معناداری بین متغیرها برقرار بود. همچنین نتایج نشان داد که رابطه مثبت و معناداری بین متغیر توانمندی کارکنان و سبک های رهبری در ادارات تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد کشور وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با عنایت به یافته های پژوهش پیشنهاد می شود، مسئولان، مدیران و سیاست گذاران ادارات تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، توجه خاصی را به توانمندی کارکنان داشته باشند، زیرا با افزایش توانمندی عزت نفس کارکنان نیز افزایش پیدا می کند و این امر سبب شکوفایی خلاقیت در بین آنان می شود که در این بین آنان با سبک رهبری مناسب می توان این عوامل را در جهت افزایش کارایی و بهره وری سازمان سوق داد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، خلاقیت، سبک رهبری، تربیت بدنی
  • عاطفه ابطحی نیا*، سمانه راستگو صفحات 125-142
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی ارتباط هوش سازمانی بر اثربخشی سازمانی با بررسی نقش میانجی یادگیری سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان خراسان جنوبی بود.
    روش شناسی
    روش پژوهش حاضر توصیفی و طرح آن از نوع همبستگی است که به روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان خراسان جنوبی می باشد (190 نفر) که از بین آن ها 123 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند.برای گردآوری داده ها پس از تایید روایی و پایایی، از سه پرسشنامه هوش سازمانی کارل آلبرخت (2002)، اثربخشی سازمانی حمیدی (1382)ویادگیری سازمانی چیوا (2005) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSSوPLS استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هوش سازمانی بر یادگیری سازمانی تاثیرمستقیم و معناداری دارد، یادگیری سازمانی نیز بر اثربخشی سازمانی اثر مستقیم و معناداری دارد. همچنین ملاحظه گردید که هوش سازمانی بر اثربخشی سازمانی تاثیر مستقیم و معناداری دارد. در نهایت، نتایج بیانگر تاثیر غیرمستقیم ومعنادار هوش سازمانی بر اثربخشی سازمانی بواسطه یادگیری سازمانی بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر،اهمیت نقش یادگیری سازمانی به عنوان یک واسطه در ارتقای اثربخشی سازمانی است؛ بنابراین، ضمن تقویت متغیرهای هوش سازمانی و یادگیری سازمانی می توان اثربخشی و به دنبال آن توانایی ادارات ورزش وجوانان را درپاسخگویی به نیازهای ورزشی جامعه توسعه داد.بنابراین،هوش سازمانی از یک طرف به صورت مستقل باعث بهبوداثربخشی سازمانی و از طرف دیگر به واسطه یادگیری سازمانی باعث این امر می شود .
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، اثربخشی سازمانی، یادگیری سازمانی
  • شهرزاد نیری*، محمود دهقان نیری، فاطمه سمیری صفحات 143-159
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر صداقت رفتاری و ادراک سیاست های سازمانی بر اعتماد کارکنان وزارت ورزش و جوانان انجام گرفت.
    روش شناسی
    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات میدانی و از نظر ماهیت از نوع توصیفی و همبستگی، مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری آن شامل کارکنان ستادی وزارت ورزش و جوانان (950=N) بوده و تعداد 274 نمونه بر اساس جدول مورگان اجرا شده است. ابزار اندازه گیری پژوهش سه پرسشنامه ادراک سیاست سازمانی (کاکمار و کارلسون، 1997)، اعتماد کارکنان به مدیر (شرمن و بالینگر، 2006؛ مایر و همکاران، 1995) و صداقت رفتاری (مورمن و همکاران، 2012 و سایمونز و همکاران، 2007) بود که روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از نظرات صاحب نظران و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ مورد بررسی و تائید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش مدلسازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار Smartpls 3 بهره گرفته شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق حاکی از آن است که صداقت رفتاری با ضرایب مسیر 0/524 و 0/624- به ترتیب دارای اثر معنی داری بر اعتماد کارکنان و ادراک سیاست سازمانی است. همچنین ادراک سیاست سازمانی نیز با ضریب مسیر 0/379- دارای اثر معنی داری بر اعتماد کارکنان است.
    نتیجه گیری
    با شناخت مناسب از نحوه تاثیرگذاری صداقت رفتاری و ادراک سیاست های سازمانی بر اعتماد کارکنان؛ مدیران این امکان را می یابند که اقدامات مناسبی را جهت افزایش اعتماد کارکنان و در نهایت بهبود عملکرد سازمان انجام دهند.
    کلیدواژگان: ادراک سیاست سازمانی، اعتماد کارکنان، صداقت رفتاری
  • میرابراهیم حسینی*، ابراهیم علیدوست قهفرخی، ناهید داروغه عارفی، سید امین دهقان صفحات 161-178
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر اعتماد سازمانی و تعهد حرفه ای بر بهره وری نیروی انسانی در اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی بود.
    روش شناسی
    روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری مورد نظر در این تحقیق، کلیه کارمندان اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی به تعداد 210 نفر بودند و نمونه آماری برابر کل جامعه در نظر گرفته شد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه های اعتماد سازمانی شفیعی (1390)، بهره وری نیروی انسانی لایقی (1390) و تعهد حرفه ای می یر و همکاران (1993) بودند. روایی پرسشنامه ها توسط 12 تن از اساتید مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. ضریب پایایی پرسشنامه ها توسط آزمون ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها به کمک روش های آماری همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اعتماد سازمانی بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر مستقیم و معناداری داشته است. هم چنین تعهد حرفه ای نیز اثری مثبت و مستقیم بر بهره وری نیروی انسانی داشته است. در نهایت، کلیه شاخص های برازش مدل نشان دهنده برازش مطلوب بودند.
    نتیجه گیری
    اگر مدیران سازمان های ورزشی در برنامه ریزی های خود، به موضوع اعتماد توجه کنند و همچنین بهبود تعهد حرفه ای کارکنان فعلی و یا جذب کارکنان با تعهد حرفه ای بالاتر را در اولویت کارهای خود قرار دهند، می توانند بهره وری را در سازمان بالا ببرند.
    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، تعهد، مدلسازی معادلات ساختاری
|
  • Elham Pilevar Moakher*, Mehrzad Hamidi, Habib Honari, and Mohammad Khabiri Pages 1-15
    Objective
    The purpose of this research work was to design and define a volunteering model for sport students in Iran.
    Methodology
    The research method used was of descriptive-correlation type, and was based upon the structural equation modeling. This statistical research work included all the physical educational managers, MSc students and experts in the physical education department, professors and elites in sport management, strategic council of physical education and sport activities, and the ministry of physical education. The number of research samples in the random sampling method was determined to be 389 people. In order to ensure the reliability of the questionnaires through Cronbach's alpha, the reliability of the sport student volunteering management questionnaire was estimated to be 0.88. The data was analyzed using descriptive and inferential statistics, exploratory factor analysis test, and confirmatory factor analysis.
    Results
    Based on the findings of this study, eight areas were identified in the field of volunteering management in sport students, which included planning, organizing, recruiting, knowing and teaching, choosing and selecting, preservation and maintenance, and appreciating and performance evaluation.
    Conclusion
    According to the nature of sport program performance in physical education that is done in a high level in terms of human force and costs, the low budget of this organization in protracted years and use of volunteer force in studying student sport seem to be very important.
    Keywords: Sport students, Volunteers, Human resources, Modeling, Management
  • Reza Sepahvand, Abdollah Saedi*, Masoome Momenimofrad Pages 17-34
    Objective
    The current study aimed at designing a green human resource management model in sport organizations.
    Methodology
    This research work was practical in terms of purpose and was descriptive-scrolling in terms of nature and method. The statistical population in the study included the experts and managers of the sport organizations in the Lorestan Province, twenty-four members of whom were selected by purposeful judgment sampling. The data collection tool was made by questionnaires, the validity and reliability of which were tested using the content validity and retest reliability. In this research work, the template of the developed model consisted of two parts. In the first section, through an exploratory study and the expert opinions, 14 main factors of success of Green Human Resource Management were identified. In the second part, using the interpretative-structural modeling approach, the relations and sequences of the variables were extracted in eight levels, and finally classified according to the power degree of influence and dependence.
    Results
    The findings showed an environmental conservation around the organization; the support of managers and shareholders acted as a basis. Respectively, these two factors had the most impact on the other variables, i.e. the triggering or exacerbation of other variables in the direction of Green Human Resource management in the organization.
    Conclusion
    The model provides insight to managers, and can help them to use natural resources efficiently by applying techniques and strategies to help Green Human Resource management. It also enhances productivity, reduction of costs, and creation of a better atmosphere for the participation of individuals in the organization.
    Keywords: Stable Development, Environmental Improvement, Green Human Resource, Sports organizations.
  • Mahdi Salimi*, Seyed Farshid Alavi, Mahboubeh Soleimani Pages 35-49
    Objective
    The purpose of this work was to present a selection of factors for the upper managers of sport organizations.
    Methodology
    This research work was functional, and its type was survey. The subjects were all the scientific board members of the sport management department, managers of the ministry of sport and youth, and the sport federations, among which 241 were randomly selected according to the Krejcie and Morgan table. For gathering the criteria, library study, related background review, and open interview with 7 professionals were used. Then a questionnaire was designed and organized with 57 factors in addition to confirming the face and content validity in 4 stages using the Delphi technique and the comments of 5 eminent sport management masters.
    Results
    In the final stage, and for evaluating the structure validity using the exploratory factor analysis, the pattern was confirmed with 2 criteria (congenital, adventitious), 6 sub-criteria, and 45 factors (conceptual congenital (9 factors), human congenital (6 factors), technical congenital (7 factors), conceptual adventitious (10 factors), human adventitious (6 factors), and technical adventitious (7 factors)).
    Conclusion
    Using the criteria provided for selection of sport chief managers can increase the chance of organization success.
    Keywords: Selecting factor, Sport organizations, Upper managers
  • Hamidreza Mirsafian*, Nazanin Rasekh Pages 51-67
    Objective
    This study aimed to develop the effect of staffs’ psychological empowerment in a model on management crisis regarding the role of management change in Sport and Youth departments in the Isfahan Province.
    Methodology
    In this research work, 206 staff members of the Sport and Youth departments in the Isfahan Province were selected using the stratified random sampling. Three instruments were employed for measuring the psychological empowerment (Spreitzer, 1995) with a reliability of 0.81, management change (Mohammad Yari, 2001) with a reliability of 0.79, and management crisis (Pourhassan and Bakhsheshi, 2011) with a reliability of 0.80. The one-sample-t-test as well as the structural equation modeling were employed for analyzing the data.
    Results
    The results obtained indicated that the staffs psychological empowerment (M = 2.63 ± 0.98) as well as their management changed (M = 2.26 ± 1.15), and the management crisis (M = 2.51 ± 1.18) was not appropriately evaluated in the Sport and Youth departments in the Isfahan Province (P = 0.01). Furthermore, the results of the assumed model of study indicated that the staffs’ psychological empowerment directly affected improving their management change (β = 0.58) as well as their management crisis (β = 0.31) in those departments. Also the staffs’ psychological empowerment indirectly affected their management crisis (β = 0.35).
    Conclusion
    Based on the results obtained, the emphasis on improving the staffs psychological empowerments can affect the development of their efficiency at the time of occupational changes as well as occurrence of the organizational crisis in addition to improvement in their occupational performances, which, from one hand, led to an increase in the efficiency of the Sport and Youth departments in the Isfahan Province, and, on the other hand, reduce the organizational losses from the financial, human, social, and political aspects
    Keywords: Management change, Management crisis, Organizational crisis, Psychological empowerment, Sport organizations.
  • Masoud Freydoni, Masoumeh Kalateh Seifari* Pages 69-87
    Objective
    This work aimed to present a model for the effect of mental toughness on individual entrepreneurship with an emphasis on the role of mediator of self-efficacy in sport teachers in Golestan Province.
    Methodology
    This work was survey-correlated, and was based upon the structural equation modeling. The statistical population of the study consisted of all the sport teachers in the Golestan Province with a population of 650 people. The accessible sampling method was used to select the sample. Based on the structural equation modeling, 480 individuals were considered as the sample. The instruments included three standard and adjusted questionnaires for measuring the mental toughness (Afsaneh pourak & Vaez mosavi, 2014), individual entrepreneurship (Kordnaeij, 2007), and self-efficacy (Asghari et al., 2006). The content validity of the questionnaires was confirmed by 9 academic members of sport management. Also the convergent validity (mean extraction variance) was used for measuring the questionnaire construct validity. The reliability of the questionnaires was also measured by the Cronbach's alpha and the combined reliability tests. Testing the research questions and measuring the model fitting were confirmed by a structural equation modeling based on partial least squares.
    Results
    The results obtained indicate that mental toughness significantly improve self-efficacy (β = 0.332) and individual entrepreneurship (β = 0.284). Also self-efficacy improves the individual entrepreneurship (β = 0.573).
    Conclusion
    Exercise in the education system requires entrepreneurship human resources that, despite some organizational, financial, and material constraints, can attract sponsors’ financially and spiritual support sources of funding for the identification and development of school sport talent. In this research work, it was shown that entrepreneurial human resources required intrinsic psychological and selfefficacy factors in order to control the situations ahead in facing challenges, and turn them into opportunities.
    Keywords: Individual Entrepreneurship, Self-Efficacy, Mental Toughness, Sports Teachers
  • Shamseddin Rezaei*, Mojgan Salehipour Pages 89-107
    Objective
    This research work was conducted for the analysis of the effective factors in the development of Iran sport industry.
    Methodology
    In this study, we had a qualitative approach, and we used the grounded theory as the research method. For gathering the data, we studied high-level documents, and interviewed 23 elites who were aware of the subject. The validity of this research work was examined and approved by the interviewers and then the views of expert professors. Its reliability was 0/90, which was obtained using the interstitial agreement method. For data analysis, we used the continuous comparison method in three stages: open, axial, and selective coding.
    Results
    Based on the results of the study of high hand-written documents and in-depth interviews, the depoliticize factors, efficient and effective management, structural reform, commercialization, privatization, environmental factors, human resource development, infra-structure upgrading, and development of standard sport spaces, designing a talent system and establishment of a sport industry development mechanism were identified and extracted as the effective components in the development of Iran sport industry.
    Conclusion
    The results of this study showed that the main obstacles to the development of Iran sports industry was the politicization and the entry of retired military and state employees.
    Keywords: Sport Industry, Effective Management, Depoliticize
  • Hasan Ghasem Alipour*, Ali Zarei, Farideh Ashraf Ghanjooei Pages 109-123
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the causal relationship between the empowerment and the creativity of staff with leadership styles in physical education departments of Islamic Azad Universities in Iran.
    Methodology
    This research work was causal in terms of the applied purpose, and in terms of the nature of the work, it was conducted in a survey. The statistical population in this study was 800 people including all the staffs of the physical education departments in Islamic Azad Universities. The sample size was 260 by the Cochran formula. The questionnaires used in this research work were the Spritzer's Empowerment ones (1998), the Abedi Creativity Questionnaire (1984), and the Hersey-Blanchard Leadership Style Questionnaire (1986). In this work, for data analysis in the descriptive statistics section, statistical indicators such as frequency, percentage, mean, and standard deviation were used. In the inferential statistics section, structural equations were used to study the multivariate relationships and hypothesis testing.
    Results
    In the study of the relationship between the staff empowerment and the staff creativity in physical education departments, based on the results of structural equations, the path coefficient between the staff empowerment and the staff creativity was 0.86, which showed a significant relationship between these two variables. In the relationship between the creativity and leadership styles, there was a positive and significant relationship between the variables. Also the results obtained showed that there was a positive and significant relationship between the staff capability variable and the leadership styles in the physical education departments of the Azad University units.
    Conclusion
    Based on the findings of this research work, it is recommended that the officials, managers, and policy-makers of the physical education departments of the Islamic Azad Universities pay special attentions to the empowerment of staffs as increasing capability, the self-esteem of staff also increases, and this promotes the creativity among them. In the meantime, with the appropriate leadership style, these factors can be used to increase the performance and efficiency of the organization.
    Keywords: Empowerment, Creativity, Leadership style, Physical education departments
  • Atefeh Abtahinia*, Samaneh Rastgoo Pages 125-142
    Objective
    The purpose of this work was to explain the role of organizational intelligence and organizational effectiveness by examining the mediating role of organizational learning among the staff of the sport and youth departments in South Khorasan.
    Methodology
    The method used in this research work was descriptive, and its design was a correlation type that was done by the field method. The statistical population of this work included all employees of the youth and sport departments in South Khorasan (190 people). 123 of them were selected as sample by the available sampling method. For data gathering, after confirming the validity and reliability, the three questionnaires organizational intelligence Albrecht (2002), organizational effectiveness of Hamidi (2003), and Chiva organizational learning (2005) were used. To analyze the data, descriptive statistics and structural equation modeling were used.
    Results
    The results obtained showed that organizational intelligence had a direct and significant effect on the organizational learning. Organizational learning also had a direct and significant effect on the organizational effectiveness. It was also observed that organizational intelligence had a direct and significant effect on the organizational effectiveness. Finally, the results indicated the indirect and significant effect of organizational intelligence on the organizational effectiveness through organizational learning.
    Conclusion
    The findings of this research work indicated that the role of organizational learning as an intermediary in promoting organizational effectiveness was important. Therefore, while strengthening the organizational intelligence and organizational learning, it is possible to develop the effectiveness and subsequently the ability of the sports and youth departments to respond to the sporting needs of the community. Therefore, organizational intelligence, on one hand, independently improves organizational effectiveness, and, on the other hand, results from organizational learning.
    Keywords: Organizational Intelligence, Organizational Effectiveness, Organizational Learning
  • Shahrzad Nayyeri*, Mahmoud Dehghan Nayeri, and Fatemeh Samiry Pages 143-159
    Objective
    In this work, we aimed to investigate the effect of the behavioral integrity and organizational policy perception on the trust of the staff in the Ministry of Sport and Youth.
    Methodology
    This was an applied study with a descriptive and correlational nature based on structural equation modeling. The studied population included the headquarter staff of the Ministry of Sport and Youth (N = 950). 274 individuals were selected as the sample of this population. The research work instrument included questionnaires of organizational policy perception (Kacmar and Carlson, 1997), staff trust in managers (Mayer et al., 1995; Schoorman and Ballinger, 2006), and behavioral integrity (Simons et al., 2007; Moorman et al., 2012). The facial and content validity as well as the reliability of all questionnaires were scrutinized for more insight. Moreover, SEM was employed for data analysis by means of Smartpls 3.
    Results
    The results obtained depicted that the behavioral integrity of managers with the coefficients of 02524 and -02624 had significant effects on the staff trust and organizational policy perception, respectively. Furthermore, organizational policy perception with the coefficient of -02379 had a significant effect on the staff trust.
    Conclusion
    Investigating the effects of behavioral integrity and organizational policy perception on staff trust enables the managers to concentrate on suitable practices in order to reach more staff trust and better organizational performance.
    Keywords: Organizational policy perception, staff trust, behavioral integrity
  • Mir Ebrahim Hoseini*, Ebrahim Alidoust Ghahfarrokhi, Nahid Darougheh Arefi, Seyed Amin Dehghan Pages 161-178
    Objective
    The purpose of this work was to study the effect of Organizational Trust and Professional Commitment on Human Resource Productivity in Youths and sport general administration in the East Azarbaijan Province.
    Methodology
    The research method was descriptive-correlative. The statistical society in this research work was the staff of Sports and Youth Administration in the Azarbayjan-Sharghi Province, numbering 210, and the statistical sample was the whole society. The tools used in this work were Shafii’s Organizational Trust questionnaires (1390), Human ResourceProductivity Hersey and Goldsmith (1980), and Meyer et al. Professional Commitment. The fluency of the questionnaires was verified by 12 sport management professors. The reliability coefficient of the questionnaires was confirmed by the Cronbach’s alpha coefficient test. The data was analyzed by the help of the Pierson’s correlative statistical methods and modeling structural equations.
    Results
    The findings indicated that organizational trust had a direct and significant impact on the human resources efficiency. The professional commitment also had a direct and positive impact on the human resource efficiency. Finally, the model showed a good fit to the data.
    Conclusion
    If the managers of the sports organizations in their planning pay attention to the issue of trust and also improve the professional commitment of current employees or attract employees with higher professional commitment to their priority, this can increase productivity in the organization.
    Keywords: Organizational Trust, Commitment, Structural Equation Modeling