فهرست مطالب

سلول و بافت - سال نهم شماره 3 (پاییز 1397)

مجله سلول و بافت
سال نهم شماره 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هاجر پورابطحی *، علی مقدم، زهره حیدریان صفحات 196-205
    هدف
    به‫منظور بررسی اثر بتا آمینو بوتیریک اسید (‫BABA) در القا مقاومت سیستمیک در گوجه فرنگی آلوده به باکتری Pseudomonas syringae pv. syringa این مطالعه انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    گیاهان گوجه فرنگی رقم مجار در مرحله‫ی چهار برگی انتخاب شدند. برای هر گلدان 70 میلی‫لیتر محلول 250 میلی‫مولار، از BABA تهیه شد. محلول فوق روی برگ های گیاه اسپری شد. گلدان های تیمار شده درشرایط کنترل شده (‫16 ساعت روشنایی با دمای 30 درجه سانتی‫گراد و هشت ساعت تاریکی با دمای 25 درجه سانتی‫گراد) به‫مدت 2 روز قبل از القا باکتری نگه داری شدند. پس از دو روز، باکتری به گیا‫ه تلقیح شد.RNA کل از برگ ها در زمان های صفر، 24، 72، 96 ساعت پس از تلقیح باکتری استخراج شد. cDNA سنتز شد و الگوی بیان ژن به‫روشRT - PCR مورد سنجش و بررسی قرار گرفت.
    نتایج‫
     میزان بیان سه ژن مرتبط با دفاع (‫PR1، NCED و SPR2)، در نتیجه آلودگی با باکتری افزایش می یابد. با این‫حال، پیش تیمار با BABA منجر به افزایش معنی داری در بیان ژن های مقاومت در پاسخ به چالش پاتوژن نسبت به گیاه شاهد شد و علایم ظاهری بیماری (به‫صورت لکه های گرد و نامنظم تا قهوه ای و سیاه با کلروز‫) که باعث خسارت در گوجه فرنگی می شود، کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    .پیش تیمار گیاه توسط BABA باعث تقویت سیستم دفاعی گیاه می شود و اثر بخشی فوق العاده این القاگر را در ایجاد مقاومت در گیاه را نشان می دهد. در نتیجه می توان از این القاگر در جهت کنترل a P. syringae pv. Syring در گوجه فرنگی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بتا آمینو بوتیریک اسید، Pseudomonas syringae pv، Syringe، مقاومت القایی، PR1، NCED و SPR2
  • کیان آقاعباسی، حسن حسنی کومله *، ناهید عسکری، مسعود ترک زاده ماهانی، عبدالله رمضانی قرا صفحات 206-221
    هدف
    در این تحقیق اثرات ضد سرطانی و آپوپتوزیسی عصاره هیدروالکلی بذر خارسنبل Blepharis persica بر روی سلول های سرطانی سینه و پروستات و اثر هم افزایی آن با دارو دوکسوروبیسین مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    عصاره هیدروالکلی بذر با روش خیساندن و با اتانول 70درصد تهیه شد. 8 غلظت عصاره و 4 غلظت ترکیبی از دوکسوروبیسین (125و 5/62 نانوگرم بر میلی لیتر) با عصاره غلظت های (315/0و 625/0 میلی گرم بر میلی لیتر) تهیه شد. سلول‫های سرطانی سینه (MCF-7) ، پروستات (LNCaP) و سلول های فیبروبلاست (SKM)کشت داده شدند. درصد زنده مانی رده های سلولی با تست MTT اندازه گیری و میزان آپوپتوزیس در رده های سلولی از روش Annexin/PI سنجیده شد و بررسی بیان ژن BCL2 در مدت 24 و 48 ساعت با روش quantitative RT-PCR (RT-qPCR) Real-Timeصورت گرفت.
    نتایج
    عصاره به ترتیب بر رده های سلولی پروستات، پستان و فیبروبلاست بیشترین اثر بازدارندگی رشد را نشان داد. اثر ترکیبی دوکسوروبیسین با عصاره در هر سه رده سلولی با کنترل هیچ گونه تفاوت معناداری نداشت. نتایج Annexin/PI نشان داد میزان آپوپتوزیس اولیه، تاخیری و نکروز در رده های سلولی تیمار شده نسبت به کنترل افزایش داشته است. بیان ژنBCL2 در رده های سلولی با تیمار غلظت 25/1 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره گیاه در مدت 24 و 48 ساعت نسبت به ژن کنترل بتااکتین به طور معنی داری کاهش یافته بود ( 01/0 p<).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی بذر خارسنبل توانایی کاهش تکثیر سلول های سرطانی سینه و پروستات و القا آپوپتوزیس در سلول های سرطانی را دارد و هرچند که در غلظت کم موجب افزایش اثرات ضد سرطانی دوکسوروبیسین نمی شود، ولی می تواند جایگزنی برای آن با عوارض جانبی کمتر باشد.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، خارسنبل، Bcl2، LNCaP، MCF-7
  • سارا فرسرایی، محمد مقدم * صفحات 222-237
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر برهم‫کنش تنش شوری و کاربرد پلیمرهای سوپرجاذب بر خصوصیات فیزیولوژیکی ریحان می‏باشد.
    مواد و روش ها
    آزمایشی گلدانی به‫صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با چهار سطح شوری آب آبیاری (صفر، 40، 80 و 120 میلی‏مولار کلرید سدیم) و پلیمرسوپرجاذب (عدم کاربرد، آکوازروب، تراکوتم و استاکوزورب) انجام شد. صفات مورد ارزیابی شامل پروتئین محلول، فعالیت آنزیم‏های آنتی اکسیدانتی، محتوای مالون‏دی‏آلدئید و تولید اسانس بودند.
    نتایج
    فعالیت آنزیم‏های کاتالاز، گایاکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در چین اول برداشت و در شوری بالا (120میلی‏مولار) به ترتیب تحت کاربرد آکوازورب، تراکوتم، تراکوتم و آکوازورب 68/52، 10/73، 07/68 و 35/75 درصد کاهش یافت و در چین دوم برداشت نیز در بالاترین سطح شوری (80 میلی مولار) فعالیت این آنزیم‏ها به ترتیب تحت تاثیر کاربرد آکوازورب، تراکوتم، آکوازورب، تراکوتم و تراکوتم 6/37، 5/62، 38/46، 06/43 و 47/38 درصد نسبت به تیمار شاهد کاهش یافتند. با افزایش شوری میزان اسانس کاهش یافت و کاربرد سوپرجاذب تراکوتم موجب افزایش آن شد. در چین اول برداشت بین مالون‏دی‏آلدئید و گایاکول پراکسیداز همبستگی مثبت (751/0) مشاهده شد و در چین دوم آسکوربات پراکسیداز و پروتئین دارای همبستگی منفی (753/0-)، سوپراکسید دیسموتاز و گایاکول پراکسیداز (848/0)، مالون دی ‏آلدئید و گایاکول پراکسیداز (789/0) و مالون دی‏آلدئید و آسکوربات پراکسیداز (743/0) همبستگی مثبت داشتند.
    نتیجه ‏گیری
     نتایج نشان داد که کاربرد سوپرجاذب‏ها در شرایط تنش شوری توانست از شدت این تنش بکاهد و از این طریق سبب کاهش معنی‏دار فعالیت آنزیم‏های آنتی‏اکسیدانتی و میزان مالون‏دی آلدئید شود، ولی پروتئین محلول و تولید اسانس را افزایش داد.
    کلیدواژگان: آسکوربات پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گایاکول پراکسیداز، مالون‏دی‏آلدئید
  • زهرا خبره کاشانی، مهدی ابراهیمیان حسین آبادی *، الهه مسائلی، محمدحسین نصراصفهانی صفحات 238-249
    هدف
    در این پژوهش طراحی و ساخت داربست های نانوکامپوزیتی تقویت شده با گرافن به‫منظور القای تمایز عصبی در سلول های بنیادی پالپ دندان مورد توجه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    ابتدا داربست‫های کامپوزیتی پلی کاپرولاکتون/ نانوگرافن با درصدهای وزنی 1، 3 و 5 درصد گرافن توسط روش ریخته‫گری حلال ساخته شدند. در ادامه میزان آبدوستی و هدایت الکتریکی نانوکامپوزیت ها اندازه‫گیری شد. با استفاده از نتایج آزمون‫های فیزیکی ذکر شده، داربست مناسب با درصد بهینه نانوگرافن انتخاب شد و مورفولوژی، فعالیت متابولیکی و پتانسیل تمایز عصبی سلول‫های بنیادی پالپ دندان روی آن به‫ترتیب توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، آزمون MTS و رنگ آمیزی ایمونوفلورسنت مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج آزمون هدایت سنجی نشان داد که با افزودن گرافن به پلی کاپرولاکتون، هدایت الکتریکی کامپوزیت به‫میزان قابل توجهی افزایش می‫یابد. همچنین افزودن 5 درصد وزنی نانوگرافن به پلیمر منجر به کاهش زاویه تماس از 86/2±89/99 به 36/3±03/64 درجه می‫شود. در نهایت تصاویر میکروسکوپ SEM و رنگ آمیزی ایمونوفلورسنت با نشانگر MAP2 نشان دادند که سلول ها روی سطح داربست بهینه به سلول های شبه عصبی تمایز یافته اند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که داربست نانوکامپوزیتی پلی کاپرولاکتون/ 5 درصد گرافن از پتانسیل مناسبی جهت القای تمایز عصبی و کاربرد در مهندسی بافت عصب برخوردار است.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت، گرافن، سلول های بنیادی پالپ دندان، تمایزعصبی، پلی کاپرولاکتون
  • سمیرا داودمنش، محمد جعفر محمدیان * صفحات 250-260
    هدف
    در این مطالعه تاثیر Substance Pهموسیستئینه در حضور سیستئین بر میزان رشد سلول های سرطانی PC12 بررسی و نتایج با نوع طبیعی آن مقایسه شد.
    مواد و روش ها
    سلول ها در محیط کشت RPMI-Glutamax حاوی FBS، 10 درصد کشت داده شدند و فعالیت متابولیکی آن ها در حضور غلظت های مختلف پپتید و سیستئین با استفاده از تست MTT ارزیابی شد. سپس تغییرات ریخت شناسی سلول ها با استفاده از میکروسکوپ تمایز فازی مطالعه شد. به‫منظور بررسی تاثیر حفاظتی پپتید هموسیستئینه در برابر H2O2، سلول ها به‫مدت 3 ساعت در حضور H2O2 با غلظت 150 میکروگرم بر میلی‫لیتر تیمار شد و میزان تولید نیتریک اکسید آن‫ها به‫روش رنگ سنجی گریس مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که هر دو نوع Substance p، در همه غلظت های انتخابی موجب افزایش رشد سلول ها و کاهش میزان NO در برابر سمیت H2O2شده است. به‫ویژه در غلظت 6 تا 10 مولار میزان رشد در حضور پپتید هموسیستئینه و طبیعی به‫ترتیب 65/78 درصد و 55/38 درصد افزایش داشته است که نشان می‫دهد نوع هموسیستئینه 1/40 درصد بیشتر از نوع طبیعی منجر به افزایش رشد شده است و میزان NO به‫ترتیب 36 درصد و 14 درصد کاهش داشته است. بنابراین Substance P هموسیستئینه توانسته 22 درصد بیشتر از نوع طبیعی سلول های سرطانی PC12 را در برابر سمیت پراکسید هیدروژن محافظت کند.
    نتیجه‫ گیری
    SP-H در شرایط پاتولوژیک می تواند از طریق کاهش تولید نیتریک اکسید باعث افزایش رشد سلول های سرطانی شده و روند پیشرفت بیماری را تسریع بخشد.
    کلیدواژگان: سلول سرطانی، سلول های PC12، هموسیستئین، Substance P
  • فرشید یکانی *، مهناز آذرنیا صفحات 261-278
    هدف
    تعیین شرایط بهینه که در آن بلاستومرهای جنین های 2 و 4 سلولی موش با کیفیت بالایی به بلاستوسیت تکوین پیدا کنند و تولید سلول های بنیادی جنینی(ESC) از این بلاستوسیست ها بدون حضور سلول های تغذیه کننده.
    مواد و روش ها
    ابتدا جنین های 2 و 4سلولی از اویداکت موش های NMRI جمع آوری شدند. بلاستومرها جدا شده و در سه وضعیت منفرد، گروهی و هم کشتی با جنین در محیط کشت با حجم 1و5 میکرولیترکشت شدند. سپس بلاستوسیست های حاصل، بر روی ظروف کشت پوشیده شده با ژلاتین کشت شدند تا به سلول های ES تبدیل شوند. بیان نشان‫گرهای اختصاصی برای بلاستوسیست ها و سلول های ES مشتق شده به‫روش ایمونوسیتوشیمی و PCR بررسی شد.
    نتایج
    ثابت شد که حجم 1 میکرولیتر بهتر از 5 میکرولیتر عمل کرد و در حالت هم کشتی با جنین و کشت گروهی، در مقایسه با کشت منفرد نتیجه بهتری حاصل شد و درصد بلاستوسیست های حاصل به‫طور معنی‫داری بالا بود. ارزیابی بیان Oct4 که در ناحیه ICM (توده سلولی داخلی) بلاستوسیست بیان می شود و شمارش سلول، ثابت کرد که کمیت و کیفیت با هم افزایش می یابد. همچنین مشخص شد که پتانسیل بلاستومرهای 4 سلولی نسبت به 2 سلولی پایین می باشد. بلاستوسیست های مشتق از کشت منفرد بلاستومرها توانستند در محیط اختصاصی، تبدیل به سلول های ES شوند و این سلول ها توانایی تمایز به سلول های مختلف را هم نشان دادند.
    نتیجه گیری
    روش مطالعه حاضر برای بررسی پتانسیل تکوینی بلاستومرها و تولید سلول های ES می تواند برای سایر گونه ها کاربرد داشته باشد. تولید سلول های ES بدون سلول های تغذیه کننده، در مورد انسان موضوع بسیار پراهمیت و پر چالشی می باشد.
    کلیدواژگان: بلاستوسیست، بلاستومرهای منفرد، جنین های 2 و 4 سلولی، سلول های ES، کشت گروهی
  • سایه بیداران، پریچهره یغمایی *، علیرضا احمدی، آزاده ابراهیم حبیبی، محمدحسین صنعتی صفحات 279-291
    هدف
    در مطالعه حاضر به بررسی امکان مفید بودن آستاگزانتین در مدل موشی بیماری MS، آنسفالومیلیت تجربی خود ایمن (EAE) پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    بیماری EAE با استفاده از پپتید MOG35-55 و ادجوانت کامل فروند (CFU) در موش های ماده C57BL/6 القا شد. موش ها در گروه کنترل نرمال، گروه بیمار، گروه پیشگیری دریافت کننده آستاگزانتین 21 روز قبل از القا بیماری و گروه درمانی که پس از ایمونیزاسیون و با شروع علائم بیماری، آستاگزانتین را دریافت کردند، قرار گرفتند. هر گروه شامل 8 راس موش بود. مصرف آستاگزانتین تا 35 روز پس از ایمونیزاسیون ادامه یافت و هر روز به‫مقدار 4/0 درصد وزن پلت مورد مصرف (حدود 400 میلی گرم) آستاگزانتین مصرف می ‫شد. سپس میزان تکثیر سلولی به‫وسیله آزمون MTT، میزان تولید اینترلوکین 6 و اینترلوکین یک بتا سرم خونی به وسیله ELISA سنجیده شد. علاوه بر این بافت های نخاع نیز به‫منظور ارزیابی های ایمونوهیستوپاتولوژی مطالعه شدند.
    نتایج
    بر اساس نتایج به‫دست آمده مصرف آستاگزانتین منجر به بروز پیامدهای بالینی و آسیب شناختی مناسبی شده به‫طوری که منجر به کاهش تولید سایتوکاین های پیش التهابی IL1β ، IL6 شد (0001/0 (p<مطالعات ایمونوهیستوپاتولوژی نیز کاهش ارتشاح لکوسیت ها را در بافت نخاع گروه های تجربی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    در مجموع ممکن است که این ره‫یافت دارویی به‫عنوان یک استراتژی سودمند در پیشگیری و درمان بیماری مالتیپل اسکلروز مطرح شد.
    کلیدواژگان: آستاگزانتین، آنسفالومیلیت تجربی خود ایمن، سایتوکاین التهابی، مالتیپل اسکلروزیس
  • معصومه محمدیان نامقی، آزیتاپروانه تفرشی*، شاه صنم عباسی صفحات 292-309
    هدف
    در این مطالعه به سنتز نانو ذرات آلبومینی به ‏عنوان حامل7-برومو ایندیروبین 3 مونوگزیم (7-BIO ) که یک مهارکننده ی قوی آنزیم گلیکوژن سنتاز کیناز ( GSK-3β ) و دارای اثرات ضد توموری است و به‏دلیل حلالیت و جذب پایین و سمت گوارشی، امکان استفاده بالینی با محدودیت رو به‫رو خواهد بود، مبادرت شد.
    مواد و روش‫ ها
     با استفاده از غلظت‫های اولیه‫ی متفاوت آلبومین سنتز نانو ذراتی انجام و اندازه آن‫ها با میکروسکوپ الکترونی آزمون شد. پس از کونژوگاسیون ذرات با 7-BIO و تیمار سلول‫های سرطانی ، زیستایی و وجود آپوپتوزیس سلولی با استفاده از آزمون MTT و آکریدین اورنج و اتیدیوم بروماید سنجش شدند. اثر بخشی و فعالیت 7-BIO نیز با بررسی میزان فسفریلاسیون GSK-3β به‏روش وسترن بلاتینگ آنالیز شد. نتایج آزمایش توسط آنالیز آماری One-Way ANOVA مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    آزمون سنتز نانو ذرات نشان داد که برای سنتز نانو ذرات نشان داد که در غلظت اولیه 10 میلی گرم در میلی لیتر آلبومین، نانوذراتی هموژن با قطر 7±42/89 نانومتر به‏دست می آیند. آزمون MTT نشان داد که نانوذرات بارگذاری شده با 7-BIO اثر سمیت بیشتری بر سلول های رده سرطانی MCF-7 در مقایسه با 7-BIO آزاد اعمال کرده ‏اند. رنگ آمیزی آکریدین اورنج و اتیدیوم بروماید سلول های تیمار شده با 7-BIO نیز حاکی از القای آپوپتوزیس بود. همچنین 7-BIO افزایش قابل رویتی در میزان فرم فسفریله GSK-3β در سلول های سرطان سینه ایجاد می‏کند.
    نتیجه گیری
    به‏این‏ترتیب نانوذرات آلبومین کونژوگه شده با مهارکننده GSK3β زیستایی سل لاین سرطان سینه MCF-7 را به‏طور قابل ملاحظه‏ای کاهش می‏دهند که می‏توانند به‏عنوان یک راه‫کار درمانی در آینده مورد آزمون قرار گیرند.
    کلیدواژگان: نانو ذرات آلبومین، 7-BIO، GSK3β، سلول مدل سرطان سینه، آپوپتوزیس
|
  • H Pourabtahi *, A Moghadam, Z Heydarian Pages 196-205
    Aim
    In this study, the pattern of gene expression (PR1, NCED and SPR2) was considered as informative markers of systemic resistance, and positive beta-amino-butyric acid (BABA) effects was investigated on induction of resistance in Lycopersicon esclentum Mill. 
    Material and Methods
    L. esclentum (Tomato) cv. Hungarian was selected in the four-leaved stage. For each pot, 70 ml of a 250 mM BABA solution was prepared and sprayed on plant leaves. The treated pots were kept under controlled conditions (16 h light at 30 ° C and 8 h darkness at 25 ° C) for 2 days, before the bacteria were induced. After two days, the bacteria were inoculated. The total RNA from leaves was extracted at 0, 24, 72, and 96 h after inoculation. The cDNA was synthesized and the gene expression pattern was determined by RT-PCR method.
    Results
    The level of expression of three defense-related genes (PR1, NCED and SPR2) increases as a result of bacterial contamination. However, pre-treatment with BABA resulted in a significant increase of resistance gene expression in response to the challenge of pathogen relative to the control plant and the apparent symptoms of the disease (As roundish and irregular spots up to brown and black with chlorosis) causing damage to tomatoes.
    Conclusion
    Pre-treatment of the plant with BABA has enhanced the plant's defense system, and has shown the extreme effect of BABA on plant resistance. As a result, this indictor can be used to control a P. syringae pv. syring in tomatoes
    Keywords: Beta-amino-butyric acid, Pseudomonas syringae pv. Syringe, inductive resistance, PR1, NCED-SPR2
  • K Aghaabbasi, H Hassani Kumleh *, N Askari, M TorkzadehMahani, A RamzaniGhara Pages 206-221
    Aims
    This study was aimed to investigate the anti-proliferative effects of hydroalcoholic extract of Blepharis persica seed and its synergy effect with doxorubicin on human breast cancer and prostate cancer cell lines.
    Materials and Methods
    hydroalcoholic extract of  seed was prepared using maceration, and ethanol %70. Eight concentrations of extract and four concentrations of combined with doxorubicin (125, 62.5ngr/ml) and extract (0.625, 0.315 mg/ml) were prepared. MCF7, LNCaP and SKM cell lines were cultured .Cell viability was evaluated by MTT assay after 24 h. To show apoptosis inductionof breast and prostate cancer cell death by extracts, Annexin/PI test were performed. BCL2 gene expression was analyzed using Real-Time RT-qPCRfor 24,48h.
    Results
    The highest effects of growth inhibition were observed in the prostate, breast and fibroblast cell lines with extract, respectively. The combined effect of doxorubicin with extract in three cell lines in comparison with control did not show any significant difference. The results of Annexin / PI indicated that the percentage of initial apoptosis, delayed  apoptosis and necrosis in treated cells increased compared to control. BCL2 expression in cell lines decreased significantly over 24 and 48 h compares to control(p<0.01).
    Conclusion
    hydroalcoholic extract of B.persica seed has ability to inhibit the proliferation of cancer cell lines as well as the induction of apoptosis in cancer cells, compared with using it with doxorubicin, although the extract did not have any synergy effect with doxorubicin at lower concentrations, it can be a substituted for this kind of drug with fewer side effects.
    Keywords: Apoptosis, Blepharis persica, Bcl2, LNCaP, MCF7
  • S Farsari, M Moghaddam * Pages 222-237
    Aim
    The aim of this study is to evaluate the interaction effect of salinity stress and superabsorbent polymers on physiological traits of basil.
    Material and methods
    A pot experiment was conducted as factorial based on a completely randomized design with four levels of salinity (0, 40, 80 and 120 mM NaCl in irrigation water) and four levels of superabsorbent polymers included (control, Ackoasorb, Stockosorb and Terracottem). The measured traits were soluble protein, antioxidant enzyme activities, malondialdehyde content and essential oil production.
    Results
    Antioxidant enzyme activities of catalase, guaiacol peroxidase, ascorbate peroxidase and polyphenol oxidase at first harvesting and high salinity (120 mM) under Ackoasorb, Terracottem, Terracottem and Ackoasorb usage decreased 52.68, 73.1, 68.07 and 75.35%, respectively, and also at second harvest at highest salinity level (80 mM) the activity of these enzymes under Ackoasorb, Terracottem, Ackoasorb, Terracottem and Terracottem decreased 37.6, 62.5, 46.38 43.06 and 38.47%, respectively.  With increasing salinity the essential oil production decreased and Tracheotem superabsorbent increase it. At first harvesting, a significant positive correlation was observed between malondialdehyde with guaiacol peroxidase (r = 0.751) and at second harvesting ascorbate peroxidase with protein (r = - 0.753) had a significant negative correlations, moreover, significant positive correlations were found between superoxide dismutase with guaiacol peroxidase (r = 0.848), malondialdehyde with guaiacol peroxidase (r = 0.789) and malondialdehyde with ascorbate peroxidase (r = 0.743).
    Conclusion
    The results showed that application of superabsorbents under salinity stress conditions could decrease the severity of this stress and thereby cause to decrease the antioxidant enzyme activities and malondialdehyde amount significantly, but increased the soluble protein and essential oil content.
    Keywords: Ascorbate peroxidase, Catalase, Guaiacol peroxidase, malondialdehyde, superoxide dismutase
  • Z KhebrehKashani_M EbrahimianHosseinabadi *_I E Masael_MH NasrEsfahani Pages 238-249
    Aim
    In this research, design and fabrication of graphene reinforced nano-composite scaffolds for neural induction in dental pulp stem cells (DPSCs) has been considered.
    Material and methods
    Polycaprolactone / nano-graphene composite scaffolds with 1%, 3% and 5% wt. graphene were firstly fabricated by the solvent casting method. Subsequently, hydrophilicity and electrical conductivity of the nano-composites were measured. According to the results of the mentioned physical experiments, the appropriate scaffold with the optimal ratio of nano-graphene was selected and cellular morphology, metabolic activity and neural differentiation potential of cultured DPSCs on it were evaluated by scanning electron microscopy (SEM), MTS assay and Immunofluorescent staining, respectively.
    Results
    Conductivity results demonstrated that by adding graphene to pure polymer, the electrical conductivity of the composite considerably increased. The addition of 5% wt. nano-graphene to the polymer can also reduce contact angle amount from 99.89±2.86° to 64.03±3.36°. Finally, SEM and Immunofluorescence images with MAP2 marker illustrated that the cultured cells on the surface of optimum scaffold differentiated into neuron-like cells with neural morphology.
    Conclusion
    The results of this study showed that conductive polycaprolactone containing 5% graphene nano-composite scaffolds have the appropriate potential for induction of neural differentiation and application in neural tissue engineering.
    Keywords: Tissue engineering, Graphene, Dental Pulp Stem Cells, neural differentiation, Polycaprolactone
  • S Davoudmanesh, MJ Mohammadian * Pages 250-260
    Aim
    In the present study, the effects of homocysteinylated and normal forms of substance P were investigated on the proliferation of PC12 cell-line in the presence of cysteine.
    Material and methods
    Cells were cultured in an RPMI-Glutamax medium containing 10% FBS and metabolic activity was assessed in the presence of different concentrations of peptide and cysteine using the MTT assay. Afterward, the morphological changes were determined using phase-contrast microscopy. In order to evaluate the protective effect of homocysteinylated peptide against H2O2, cells were treated with 150 µg/ml H2O2 for 3 h, and their nitric oxide production was assessed using the Griess colorimetric assay.
    Results
    findings showed that two forms of substance P, at selected concentrations, caused a significant increase in proliferation of PC12 cells and a decrease in the amount of NO production in response to H2O2 toxicity. At a concentration of 6-10 M, homocysteinylated and normal forms of substance P increased the rate of PC12 proliferation up to 78.65% and 38.55 % and decreased the levels of NO up to 36% and 14%, respectively. This indicates that homocysteinylated form of substance P is more potent (  than the normal form. The percentage of protection for homocysteinylated substance P was about 22% higher than the normal form.
    Conclusion
    It seems that homocysteinylated substance P can increase the growth rate of cancer cells and promote the disease course through the reduction in NO production in pathological conditions.
    Keywords: Cancer cells, Homocysteine, PC12 cell line, Substance P
  • F Yekani *, M Azarnia Pages 261-278
    Aim
    The main goal of this study is to determine optimum conditions for mouse 2-celled and 4-celled single blastomeres for high-qualified development into a blastocyst and the production of embryonic stem cells (ESCs) from these blastocysts without the presence of feeder cells.
    Material and methods
    At first step, 2 and 4-celled embryos were collected from oviducts. Blastomeres were isolated and cultured in 1 and 5µl of medium in the conditions single, group and with intact embryos. Then, the resultant blastocysts were cultured on gelatin-coated dishes for ESCs production. The expression of specific markers for both blastocysts and ESCs were analyzed with immunocytochemistry and PCR.
    Results
    The results revealed that the volume 1µl was better than 5µl and co-culture with embryos and group culture significantly better supported blastocyst development than single culture. Based on Oct4 expression in the ICM of blastocysts, cell count was performed and also showed significant increase in blastocyst quality. We also demonstrated that 4-celled blastomeres not only have heterogeneity in the potential of development among them, but also have lower potential than 2-celled blastomeres. Finally, it was also shown that, single culture derived-blastocysts could generate embryonic stem cells in the specific medium and these cells showed the differentiation potential into different cells.
    Conclusion
    The method of the present study for the evaluation of single blastomeres developmental potential and the production of ESCs can be used for other species. The production of ESCs without feeder cells in human is an important and big challenge.
    Keywords: Blastocyst, Co-culture, 2-4-celled embryos, Group culture, single blastomeres
  • S Bidaran, P Yaghmaie *, A Ahmadi, A Ebrahim Habibi, MH Sanati Pages 279-291
    Aim
    In the present study, we examined the possibility of astaxanthin usage in the MS model of mice, experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE).
    Material and methods
    EAE disease was induced using MOG35-55 peptide and complete Freund adjuvant (CFU) in female C57BL/6 mice. Mice were divided into control, patient group (MS model, EAE), and prevention group, the group received astaxanthin for 21days before immunization, and astaxanthin treatment was initiated when mice showed the first symptoms of EAE. Each group consisted of 8 mice. The consumption of Astraxanthin was continued for 35 days, and each mouse received astaxanthin about 0.4% of the weight of used pellet (about 400 mg). Cell proliferation was measured by MTT, IL1β, but IL6 levels (proinflammatory cytokines) were measured by ELISA. In addition, the spinal cord tissues were also taken for immunohistopathological evaluations.
    Results
    Based on the results, the use of astaxanthin produced appropriate clinical and pathological outcomes, lead to decrement of IL1β, and IL6 proinflammatory cytokines (P<0.0001) production. Immunohistopathologic studies also showed a decrease in leukocyte infiltration in the spinal cord of experimental groups.
    Conclusion
    Overall, this drug approach can be considered as a useful strategy in the prevention and treatment of multiple sclerosis.
    Keywords: Astaxanthin, experimental encephalomyelitis autoimmune, proinflammatory cytokine, multiple sclerosis
  • M Mohammadian Namghi, A Parvaneh Tafreshi *, Sh Abbasi Ahmadi Pages 292-309
    Aim
    7-bromoindirubin-3'-oxime (7-BIO) is a well-known glycogen synthase kinase-3β (GSK3β) inhibitor with anticancer effects on different cancer cell lines. However, due to its low water solubility, absorption and high gastrointestinal toxicity, it has been inapplicable in clinics so far. In the present study, bovine serum albumin nanoparticles (BSA NPs) were prepared as drug carriers.  
    Material and methods
    to be conjugated with 7-BIO to increase the effectiveness and reduce the toxicity. The nanoparticles were synthesized and conjugated with 7-BIO and their sizes were analysed by using scanning electron microscopy. Also, the viability and apoptosis in the cells treated with 7-BIO conjugated nanoparticles were examined by MTT assay and acridine orange/ethidium bromide staining (AO/EB), respectively. The significance of the data variation was evaluated by using ANOVA test.
    Results
    10 mg/ml albumin led to spherical nanoparticles (NPs) of 89.42±7 nm in diameter with mono dispersity. MTT assay showed that 7Bio-loaded BSA NPs had a higher toxic effect on MCF-7 cell line compared to the free 7-BIO. Also, AO/EB staining showed that the apoptosis was induced by 7-BIO treatments. 7-BIO is known to specifically inhibit GSK3β phosphorylate GSK3β, which was also evident in our treated breast cancer cell line MCF-7 both with free and loaded BSA NPs 7Bio.  
    Conclusion
    The albumin nanoparticles conjugated with the GSK3 inhibitor effectively decreased the viability of the proliferating breast cancer cell line MCF-7, pointing at its possible clinical impact in future.
    Keywords: nanoparticles, 7-bromoindirubin-3'-oxime, Bovine serum Albumin nanooparticles, Breast cancer cell line, GSK3-?, Apoptosis