فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 53، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رضا مستمع، باقر ساروخانی *، منصور وثوقی صفحات 1-28

    در کلانشهری چون تهران به دلیل وجود گروه های شهری مختلف، منبعث از قومیت های گوناگون، پدیده تضاد فرهنگی در انواع نهادهای اجتماعی به چشم می خورد. نهاد خانواده به عنوان مهمترین رکن جامعه علاوه بر آسیب پذیری از این تضادها و تعارضات هنجاری، از درون نیز به دلیل نبود تقسیم کار سازمان یافته و عدم پذیرش نقش ها و برخی دیگر از عوامل در معرض فروپاشی و گسست شدید قرار گرفته است. با این شرایط به علت عدم تطابق در فرهنگ ها در سطح کلان و نبود وفاق هنجاری در درون خانواده برای دستیابی به اهداف مشخص، ابزارهایی متفاوت و گاها نامشروع توسط اعضا انتخاب می شوند. از این منظر مهمترین نمود چنین وضعیتی رواج محرومیت، بدبینی، بی اعتمادی و ناخشنودی، از عناصر اصلی شکل دهنده آنومی می باشد. هر نهاد و جامعه ای که دچار وضعیت آنومیک شود خواه ناخواه عناصر پیونددهنده آنها دچار سستی و ازهم پاشیدگی شده و زمینه بروز آسیب های اجتماعی فراهم می گردد. باتوجه به اینکه موضوع پیرامون بررسی آنومی در میان خانواده های شهر تهران می باشد، براین مبنا هدف بررسی نحوه شکل گیری آنومی در خانواده و نیز شناخت پیامدهای این آسیب بر خانواده و نیز جامعه می باشد. همچنین سوال اساسی اینگونه مطرح می گردد که چه عواملی باعث بوجود آمدن آنومی در نهاد خانواده گردیده و سپس آنومی حادث شده چه تاثیری روی بافت و خانواده شهری گذاشته است. در این تحقیق هم از روش مشاهده میدانی و هم از روش پیمایش بهره جسته ایم. جامعه آماری این پژوهش شامل خانوارهای ساکن در گتوهای قومیتی شهر تهران هستند که با روش نمونه گیری خوشه ای مورد پرسش قرار گرفته اند؛ همچنین از طریق مشاهده میدانی مدل کارتوگرافی آنها مشخص گردیده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد آنومی در بین خانواده ها براثر برخوردها و تضادهای فرهنگی جامعه چندقومیتی و نبود وفاق هنجاری در درون خانواده ها بوجود آمده است.

    کلیدواژگان: آنومی، خانواده، قوم، آنومی اجتماعی، گتو
  • ابراهیم نامنی، روح الله نامنی *، موسی الرضا غربی صفحات 33-62

    یکی از چالش‎هایی که نظام اجتماعی قرن 21 را تهدید می‎کند، مسئله طرد اجتماعی اقلیت و تاثیر آن بر امنیت اجتماعی افراد در سطح جامعه است. از آنجا که طرد اجتماعی اقلیت قومی غربت‎ها در شهر سبزوار موجب نزاع و خشونت بین اقلیت و اکثریت شده و این امر مانع تعامل بین آن‎ها شده است، بررسی تاثیر آن بر امنیت اجتماعی شهروندان دارای اهمیت است. لذا این تحقیق با هدف، بررسی تاثیر طرد اجتماعی اقلیت غربت‎ها‎ بر امنیت اجتماعی ساکنین شهر سبزوار انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، ساکنان شهر سبزوار بودند که 240 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و در دو سال متوالی 1394-1395 مورد پیمایش قرار گرفتند. داده‎ها‎ از طریق پرسشنامه محقق ساخته که روایی محتوایی آن توسط اساتید راهنما و کارشناسان علوم اجتماعی و پایایی متغیرهای سرمایه اجتماعی(73٪)، طرد اجتماعی(77٪)، فاصله اجتماعی(82٪) و امنیت اجتماعی با (86٪) از طریق آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد، گردآوری و با استفاده از نرم افزار آماری spss تجزیه و تحلیل شد. در تحلیل داده‎ها‎ از آزمون‎های‎ همبستگی پیرسون، رگرسیون وتحلیل مسیر استفاده گردید. نتیجه پژوهش نشان داد که بین طرد اجتماعی اقلیت غربت‎ها‎ با امنیت اجتماعی ساکنان شهر سبزوار رابطه وجود دارد و این رابطه نشان داد که هرچه افراد و یا گروه‎ها‎ی اجتماعی خاص بیشتر طرد شوند و در انزوا قرار گیرند، امنیت اجتماعی افراد جامعه را به همان اندازه به خطر انداخته و ادامه زندگی اجتماعی را برای شهروندان با مسایل و آسیب‎ها‎ی اجتماعی ناشی از آن مواجه می سازد

    کلیدواژگان: فاصله اجتماعی، طرد اجتماعی، اقلیت، غربت‎ها‎، امنیت اجتماعی، سبزوار
  • سامان یوسفوند *، مهدی سلیمانی، رضوان مختاران صفحات 63-85

    استان لرستان در سال های اخیر به دلیل مداخلات نوسازی مدارانه شاهد تغییرات اجتماعی - فرهنگی شتابانی بوده است و در پی آن مسایل و آسیب های اجتماعی در آن گسترش پیدا کرده است؛ تاحدی که مسئله امنیت اجتماعی در اولویت مسایل استان قرار گرفته است. این مقاله در پی آن است تاثیر تغییرات اجتماعی- فرهنگی ناشی از مدرنیزاسیون بر جرم و ناامنی اجتماعی را ارایه کند. در این راستا با بهره گیری از روش های کمی و کیفی، از رویکرد مدل یابی معادلات ساختاری در تبیین جرم و همچنین از رهیافت تحلیل مضمون برای ارایه الگوی جرم در لرستان استفاده شده است. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد مدل پژوهش، به صورت قابل قبولی با داده ها برازش دارد و متغیرهای شهرنشینی، بیکاری،، فقر، سواد و مهاجرت بیشترین تاثیر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در میزان افزایش جرایم و ناامنی دارند. بنا بر اطلاعات بدست آمده؛ زمینه تحریک، وسوسه و گرایش به ارتکاب جرم در جامعه مورد مطالعه بسیار بالاست و از طرفی عواملی که می تواند باعث خودکنترلی گردد و آستانه تحمل و تاب آوری افراد را در برابر جرم و خلاف بالا ببرد؛ بسیار ضعیف هستند.
    استدلال این مقاله این است که طولانی شدن و به نوعی توقف فرآیند گذار از جامعه سنتی به جامعه مدرن مهم ترین عامل آنومی اجتماعی در استان لرستان است و لازم است در جهت بازجایگیری نهاد از جاکنده، اقدامات نهادی متناسب بافت محلی اتخاذ شود.

    کلیدواژگان: مسئله اجتماعی، تغییرات اجتماعی فرهنگی، مدرنیزاسیون، جرم، مدل یابی معادلات ساختاری
  • محمدرضا مزیدی شرف آبادی، فائزه تقی پور *، سید علیرضا افشانی صفحات 87-130

    شبکه های اجتماعی مجازی، فضایی برای گرد هم آمدن چند میلیارد کاربر اینترنت است که بدون توجه به مرز، زبان، جنس، فرهنگ و... به تماس و تبادل اطلاعات می پردازند. هر کدام از آنها فهم و تجربه خاصی از شبکه های اجتماعی دارند که منحصر به خودشان است. اما این فهم و تجارب آنان زمینه مند است و در فضای بیناذهنیتی شکل می گیرد. پژوهش حاضر با استفاده از پارادایم تفسیرگرایی و روش زمینه ای به بررسی معانی، ادراکات، فهم و تجربه جوانان شهر یزد از حضور در شبکه های اجتماعی پرداخته است. جامعه هدف، جوانان فعال در رسانه های اجتماعی شهر یزد بودند که نمونه ای از آنها بر اساس نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شدند. تکنیک گردآوری داده ها از 32 مشارکت کننده این پژوهش، با استفاده از مصاحبه های عمیق ساختارنیافته و مشاهده مشارکتی و یادداشت های میدانی بوده است. یافته های پژوهش شامل یک مقوله هسته نهایی (دوآلیته بازاندیشانه در فضای مجازی)، 11 مقوله اصلی، 37 مقوله فرعی و 94 مفهوم بوده است. طرح واره نظری نیز بر همین اساس ارایه و بسط یافت. نتایج پژوهش نشان دهنده پروبلماتیک بودن امنیت، اعتماد و فرهنگ یزدی در فضای مجازی است، بدین معنا که مشارکت کنندگان پژوهش به طور مداوم در حال بازاندیشی در مورد فضای مجازی هستند و به همین دلیل با دوآلیته بازاندیشانه ای مواجه هستند که به طور همزمان، بودن یا نبودن آنها را در فضای مجازی معنی دار می کند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، تلفن همراه، نظریه زمینه ای
  • محمدرضا سلیمی سبحان*، نازنین نعیم آبادی، فرهاد جوان، سودابه هاشمی زهی صفحات 131-158

    شهرستان چابهار در یک منطقه طبیعی، بکر، ساحلی قرار دارد و دارای جاذبه های گردشگری ورزشی خاصی است، می تواند مورد توجه ورزشکاران و گردشگران واقع شده، اما آنچه که حایز اهمیت است بحث امنیت در این شهرستان است. در واقع، ملاک امنیت در گردشگری، احساس امنیت توسط گردشگران است. لذا در این مطالعه، به بررسی سنجش رضایتمندی گردشگران ورزشی از امنیت مناطق ساحلی شهرستان چابهار پرداخته شده است. جهت انجام تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده، از نرم افزارSPSS و مدل ویکور استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد، تمامی شاخص های مطرح شده، میانگین به دست آمده کمتر از حد میانه عدد 3 است، به این معنا میزان امنیت گردشگران در مکان مقصد کم است. همچنین نتایج به دست آمده با استفاده از مدل وایکور نشان داده شد، بیش ترین عدد Q به ترتیب متعلق به منطقه ساحلی ماسه ای با وزن 464/0، و صخره ای با وزن 436/0، و شنی با وزن 096/0، است.

    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری ورزشی، امنیت، مناطق ساحلی، شهرستان چابهار
  • مجید آقاپورفرکوش *، مهرداد نوابخش، سروش فتحی صفحات 159-188

    ماهیت، عملکرد و روابط ناموزون مولفه های نظام اجتماعی موجب شکل گیری نابرابری ها، خلاء ها و نقاط ضعف متعدد و ظهور پدیده ویرانگر فقر در جامعه و تسلط آن بر نهاد خانواده بوده است. این امر متعاقبا ظهور، بروز، گسترش و تداوم حیات کودکان خیابانی کمک کرده است. دسترسی آسان گروه ها و گروهک های معارض نظام به این گروه از کودکان وحمایت و هدایت آنها و همچنین خزیدن در خلاء ها ونقاط ضعف جامعه و تلاش در تاثیر گذاری بر ناموزون ترشدن ماهیت، عملکرد و روابط مولفه های نظام اجتماعی شایان توجه است. ادامه این شرایط منجر به شکل گیری فرایند دیالکتیکی گسترده ای در تولید و بازتولید این گروه از کودکان می گردد که عدم توجه به این امر پیامد ها و هزینه های کلانی را بر دوش جامعه تحمیل می کند.متغییر های مستقل و وابسته این پژوهش عوامل تاثیر گذار و تاثیر پذیر از ظهور، بروز، گسترش و تداوم حیات کودکان خیابانی است و نهاد خانواده بعنوان متغیر واسط در نظر گرفته شده است. با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی، حجم نمونه بر اساس دسترسی، تقریبی 318 کودک خیابانی میباشد و بر اساس روش پیمایشی انجام شده و جمع آوری اطلاعات از طریق مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه صورت گرفته است. نتایج نشان می دهند که عنصر و مولفه های (اقتصادی، فرهنگی، سیاسی،جمعیتی، جغرافیایی و نیز شرایط بین المللی) در شهر تهران با ظهور ، بروز ، گسترش، تدوام ، پیامدها و نیز کنترل و جلوگیری از گسترش پدیده کودکان خیابانی رابطه معنا داری دارد.

    کلیدواژگان: ارائه مدل، تبیین جامعه شناختی، کودکان خیابانی، شهر تهران
  • فاطمه اسلامیه*، امیرحسین محمدداودی صفحات 189-216
    این پژوهش به منظور بررسی نقش مشارکت اجتماعی شهروندان بر رویکرد جامعه محوری پلیس و تعدیل گری امنیت اجتماعی انجام شده است. برای این منظور دو فرضیه مطرح شده است مبنی بر اینکه 1- جامعه محوری پلیس بر مشارکت اجتماعی ذهنی شهروندان تاثیر معناداری دارد و امنیت اجتماعی این تاثیر را تعدیل می کند. 2- جامعه محوری پلیس بر مشارکت اجتماعی عینی و رفتاری شهروندان تاثیر معناداری دارد و امنیت اجتماعی این تاثیر را تعدیل می کند. هدف پژوهش، کاربردی و روش آن به لحاظ چگونگی جمع آوری و ماهیت داده ها، توصیفی (همبستگی) بوده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان در سال تحصیلی 95-94 به عنوان جزی از شهروندان جامعه و افرادی که سال های زیادی را تحت آموزش نظام رسمی قرار گرفته اند و انتظار می رود تا به عنوان الگویی برای عامه شهروندان جامعه در جهت مشارکت در امور مختلف شهری و کشوری جهت رسیدن به توسعه پایدار باشند انتخاب شده اند که حجم نمونه بر مبنای فرمول «کوکران» 254 نفر تعیین و نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای بر اساس جنسیت دانشجویان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، سه پرسشنامه محقق ساخته که بر اساس مبانی نظری و مطالعات انجام شده در مقیاس پنج درجه ای لیکرت طراحی شدند، بوده است. اعتبار و اعتماد هر یک از پرسشنامه ها از طریق روایی همگرا و واگرا، آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به تایید رسیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از معادلات ساختاری مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی به کمک نرم افزار Smart-PLS انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که جامعه محوری پلیس بر مشارکت اجتماعی شهروندان در دو بعد ذهنی و عینی و رفتاری تاثیر مثبت دارد و این تاثیر، با در نظر گرفتن نقش تعدیل گر امنیت اجتماعی بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: پلیس جامعه محور، مشارکت اجتماعی، امنیت اجتماعی، شهروندان
  • مرضیه یعقوبخانی، حسن اسدزاده *، اسماعیل سعدی پور، علی دلاور، فریبرز درتاج صفحات 217-237

    احساس امنیت اجتماعی ویژگی مهم در تجهیز فرد برای مقابله با ناهمواری ها و چالش های زندگی و ارتقاء سلامت روان و بهزیستی است. براین اساس، آماده سازی و تهیه ابزارهای معتبر برای سنجش این سازه، اهمیت می یابد. هدف پژوهش حاضر بررسی پایایی، روایی و ساختار عاملی نسخه فارسی مقیاس امنیت و لذت اجتماعی در جامعه نوجوانان ایرانی بود. مقیاس طبق روش استاندارد، از انگلیسی به فارسی و سپس از فارسی به انگلیسی ترجمه شد. پس از رفع ابهامات و مطالعه مقدماتی، نسخه فارسی این ابزار تدوین شد. دو نمونه تصادفی مستقل (391= n1و 36=n2) از دانش آموزان دوره متوسطه منطقه 2 مدارس تهران انتخاب شدند و مقیاسهای امنیت و لذت اجتماعی، بهزیستی تحصیلی و خودشفقت ورزی را درجه بندی کردند. ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده (91/0) نشان داد که مقیاس امنیت و لذت اجتماعی از همسانی درونی مطلوبی برخوردار است. ضریب بازآزمایی به فاصله 5 هفته (75/0) ثبات مقیاس را نشان داد. همبستگی مثبت بین نمره این مقیاس و بهزیستی تحصیلی، حاکی از روایی همگرا و ارتباط منفی آن با بعد غیرانطباقی خودشفقت ورزی، دال بر روایی واگرای آن بود. تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی از الگوی تک عاملی حمایت کرد که با الگوی یک عاملی نسخه اصلی این مقیاس همخوان است. بر اساس یافته های این پژوهش به نظر می رسد که مقیاس امنیت و لذت اجتماعی در جامعه نوجوانان ایرانی می تواند بهعنوان یک ابزار معتبر جهت سنجش احساس امنیت اجتماعی به کار رود.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، لذت اجتماعی، ویژگی های روان سنجی
  • سیده فرگل حسینی دیوشلی، امیررضا کریمی آذری* صفحات 239-272

    جرم محصول تعامل بین فرد و محیط است زیرا محیط همواره بر رفتار انسان تاثیر داشته است. در این راستا هدف اصلی پژوهش حاضر، تحلیل ارتباط میان عوامل کالبدی و وقوع جرایم با استفاده از روش چیدمان فضایی می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، " کاربردی" و از نظر ماهیت جز تحقیقات " توصیفی- تحلیلی" و" استنباطی" می باشد که با استفاده از نقشه ی محوری و نرم افزار دپث مپ و تکنیک "چیدمان فضا" و همچنین تکنیک مشاهده به روش (Gate)، به تحلیل ساختار محله ی ساغریسازان در شهر رشت پرداخته است تا بتواند تاثیر پیکره بندی فضایی و عوامل کالبدی را بر روی وقوع جرایم تحلیل نماید. یافته هاحاکی از آن بوده است که بر اساس فاکتور هم پیوندی با ضریب هم بستگی 34/0، عامل دسترسی و یکپارچگی بافت شهری در محدوده ی مورد مطالعه ضعیف برآورد شده است. براساس فاکتور انتخاب با ضریب هم بستگی07/0، عامل حضور پذیری فضا دارای کیفیت پایین بدست آمده وهمچنین با توجه فاکتور اتصال با ضریب 12/0، عوامل وضوح، خوانایی و جهت یابی نیز ضعیف برآورد شده اند. برخلاف فاکتور های فوق، فاکتورعمق نقشه دارای ضریب هم بستگی 92/0 محاسبه شده است که بیانگر سهولت دسترسی در منطقه می باشد. در یک نتیجه گیری کلی می توان اظهار داشت که با توجه به ضعیف بودن عوامل کالبدی فوق در محله ی ساغریسازان شهر رشت، این منطقه نسبت به جرم و جنایت آسیب پذیر می باشد.

    کلیدواژگان: عوامل کالبدی، محیط، جرم، چیدمان فضایی، محله ی مسکونی، ساغریسازان شهر رشت
|
  • Pages 1-28

    The present article was extracted from a phD thesis titled «investigating factors affecting social anomie among urban families and its consequences (case study: city of Tehran)». In metropolises such as Tehran, the presence of various urban groups originating from different ethnicities has resulted in cultural conflict in a variety of social institutions. Cultural conflicts and dissociations are more apparent in such institutions as the family. Accordingly, due to cultutal incompatibility and lack of a normative consensus, families belonging to the same economic class or members of a single family often choose different and sometimes illegitimate tools to pursue a certain goal. This situation is most significantly manifested by the prevalence of deprivation, pessimism, distrust, and discontent, all of which are major components of anomie. This study was mainly focused on investigating factors contributing to anomie among urban families and its consequences for the urban fabric and family in Tehran. The findings would be of great help in addressing different socio-cultural issues of this metropolis, which was selected as the case study. The results showed that lack of a normative consensus within families and cultural conflicts and clashes common in multi-ethnic societies are the main causes of anomie among families.

    Keywords: Anomie, family, race, social animie, ghetto
  • Ebrahim Nameni, Roohollah Nameni *, Mosareza Gharbi Pages 33-62

    One of the challenges that has threatens the social system of 21 century, is the problem of social exclusion of ethnic minorities and is impact on social security of people in community. Since the social exclusion of ethnic minority of gypsies in sabzevar leads to conflict and violence between minority and majority and it prevents interaction between them, studying the effect of this problem on the social security of citizens is important. Therefore, this study has aimed to investigate the impact of social exclusion of ethnic minorities the social security in the city of sabzevar. The statistical population of this research was the residents of Sabzevar city. 240 people were selected using Cochran›s formula by multistage cluster sampling and were surveyed for two consecutive years 1395-1394.. Data was collected by researcher-made questionare which its content validity was confirmed by social science experts and its reliability The variables of social capital (73%), social exclusion (77%), social distance (82%) and social security (86%) were calculated and confirmed by Cronbach alpha, and analyzed using spss analysis software .In analyzing the data, the pearson correlation test, regression and route analysis were used. The result has shown that there is a relation between the social exclusion of ethnic minority of gypsies with the social security of citizens of sabzevar and this relation has shown that whatever people or particular social groups be rejected and placed in isolation, the more social security of population and citizens would be endangered and continuation of social life for citizens would face with problems and social damages would be caused by this

    Keywords: social distance, social exclusion, minority, gypsies, social security, Sabzevar
  • Saman Yousefvand *, Mehdi Solimani, Rezvan Mokhtaran Pages 63-85

    In recent years, Lorestan province has witnessed rapid social-cultural changes due to newly introduced interventions, followed by social issues and social damage. To the extent that the issue of social security has been placed on the priority issues of the province. This article seeks to present the effects of socio-cultural changes brought about by modernization on crime and social insecurity. In this regard, using the combined (quantitative and qualitative) approach, the structural equation modeling approach in crime explanation as well as the method analysis approach to present a crime pattern in Lorestan have been used. The results of the data analysis using the structural equation modeling technique showed that the research model is fitted with data with acceptable accuracy And the variables of urbanization, unemployment, poverty, literacy and migration have the most direct and indirect impact on the rate of crime and insecurity. According to the information obtained, the field of provocation, temptation, and tendency to commit crimes in the community is very high, and on the other hand, factors that can lead to self-control and increase the threshold of tolerance and resilience of individuals to crime and offense are very weak. The argument of this article is that the prolongation and somehow stopping the process of transition from traditional society to modern society is the most important factor of social anomy in Lorestan province, and it is necessary to adopt instigating measures in accordance with the local context in order to re-establish the institution.

    Keywords: social problem, socio-cultural changes, Modernization, Crime, Structural Equation Modeling
  • Mohammadreza Mazidi, Fayeze Taghipuo *, Seyedalireza Afshani Pages 87-130

    Virtual social networks are the space for the gathering of billions of Internet users who call and exchange information regardless of frontiers, languages, sex, culture, etc. Each of them has a particular understanding of social networks that are unique to their own. But this understanding and their experiences are grounded in an interpersonal space. The present study used interpretivism paradigm and grounded theory to examine the meanings, perceptions, understanding and experience of Yazd youth in social networks. The target population was university professors, media experts, counseling specialists and youth in Yazd, a sample of them selected based on purposeful and theoretical sampling. The data were collected with non-structured interviews and participatory observation and field notes technique from 32 participants. The research findings included a final core category (Reflexive duality), 11 main categories, 37 sub categories and 94 concepts. The results of the research indicate that the security, trust and yazdian culture are problematic in cyberspace. Thus, research participants reflexively think about cyberspace continuously and with this reason they confront reflexive duality that simultaneously make their existence or absence meaningful.

    Keywords: Social Networks, mobile phones, ground theory
  • Mohammad Reza Salimi Sbhan *, Nazanin Naim Abadi, Farhad javan, Soudabeh Hashemi Zehi Pages 131-158

    Sports tourism is an industry beyond the socio-economic phenomenon on a global level has become. The white industry more than ever its place as a multidimensional phenomenon in human societies has opened. Iran Chabahar city, like many other cities in a natural area, pristine, beach And a special sports Tourist Attractions, According athletes and tourists can be located as a destination for leisure and relaxation motivated to be selected And in a certain time period, a large number of tourists interesting. But what is important is the security in this city. In fact, the criterion of security in tourism, a sense of security by tourists. The aim of this study was to verify the satisfaction level of security, coastal city of Chabahar has been sport tourists. Tourism to the satisfaction of regional security, the security component dimensions (physical, socio-political, economic, behavioral) is. Finally, we used a variety of security is crucial if the item Likert scale and using purposive sampling among tourists, A total of 100 subjects were selected community sample. The method of analyzing the data, SPSS software and is used VIKOR. The results showed that in all the projects presented, the average earned less than the median number is 3, meaning the safety of tourists in the destination location is low. The results obtained using the model shown Vaykvr, the highest number belong to Q-sand beach area with weights 464/0, 436/0 weight and rocky, and sandy, weighing 096/0, the Bashd.

    Keywords: Tourism, Sports tourism, Securitycoastal areas, city of Chabahar
  • Majid Aghapour Farkoush *, Mehrdad Navabakhsh, Sorosh Fathi Pages 159-188

    the nature performance and tumbled relations of social system will lead to social inequalities and the formation of voids and various weaknesses , as well as the emergence of devastating poverty in the society and naturally its dominance on the family which ultimately under especial circumstances laads to formation and expansion of the street children .The easy access opponent factions to these children and theirsupport through the gaps and weaknesses in the society will somehow influence the social system and outcoms in a dialectic process ,reproduces these children ,, street children,,. that lack of attention to such issues puts huge costs and buvden and the soulders of society. In this research using the survey method and statikies sampl size , according to snowball sampling method volume of sampls,on the basis of approximate access was 318 street children.the data were collected through survey method , observation, interview and appling questionnaire . The result show that there is a significant relationsh between the economic, cultural, political, demographic, geographic and elements and characteristics as well as international conditions in Tehran and the emergence, development, continuation, outcomes, and also the control and preventing the appearance of street children as a phenomenon

    Keywords: Sociological explanation, the elements of emergence, effecti the emergence, development existence of street children, the consequences of street children, family, control, preventing the appearance of street children
  • Fatemeh Eslamieh * Pages 189-216
    This study aimed to investigate the role of police in citizen participation and the moderator of the police with an emphasis on community-based approach to social security is done. To this end, there are two hypotheses that 1- The police sociology has a significant effect on the social participation of citizens, and social security modifies this effect. 2- Sociological sociology has a significant social impact on social participation and citizen behavior and social security modifies this impact. This research, and its applications in terms of how they collect and the nature of the data, descriptive (correlation), respectively. The study population as a senior undergraduate students of Islamic Azad University of reconciliation in the school year constitute. The sample size is based on the Cochran's formulas and determined 254 samples were selected using stratified sampling based on gender. The data collecting tool, three questionnaire based on the literature and studies on a Likert scale of five were designed, respectively. The validity and reliability of the questionnaires through convergent and divergent validity, Cronbach's alpha and composite reliability is approved. Data analysis using structural equation-based approach to software Smart-PLS partial least squares was used. The results showed that Police community based social participation of citizens in both subjective and objective and positive influence behavior and impact, taking into account the role of the moderator is social security.
    Keywords: community police, community involvement, social security, Citizens
  • Hasan Asadxade *, Esmaeil Sadipour, Ali Delavar, Fariborz Dortaj Pages 217-237

    Social safeness is an important characteristic to equip people for dealing with life challenges and improving well-being. Thus, preparing a valid measure for evaluating this construct reveals its importance. The aim of this study was to investigate the psychometric properties of Persian version of Social Safeness and Pleasure Scale (SSPS).To achieve this, translation- back translation and pilot study were done to prepare the Persian version of SSPS. Two random independent samples (n1=391, n2=36) of high school students in Tehran were examined. Participants rated SSPS, Subjective Academic Well-being, and Self-Compassion scales. Internal consistency by the first sample and test-retest reliability based on the second sample was verified. To examine the validity of the scale, criterion validity and construct validity (via exploratory and confirmatory factor analysis) were applied. Cronbach’s alpha (0.91) indicated desirable internal consistency. Test-retest reliability coefficient was 0.75. Positive correlation between SSPS and Academic well-being scale and negative correlation between SSPS and non-adaptive dimension of Self-compassion displayed concurrent criterion validity. Results of exploratory factor analysis of SSPS’s items extracted 1factor, and confirmatory factor analysis supported this structure. Findings of present study as an initial step revealed that SSPS has appropriate psychological properties in Iranian sample of adolescent students.

    Keywords: Social Safeness, Adolescents, Reliability, validity
  • Seyede Fargol Hosseini Divshali, Amirreza Karimiazari * Pages 239-272

    Crime is the product of interaction between the individual and the environment, because the environment has always affected on human behavior. In this regard, the main purpose of the present research is to analyze the relationship between physical factors and the occurrence of crime using space syntax theory. The present study is "applied" in terms of purpose, and is "descriptive-analytic" and "inferential" research in terms of the nature, That Using the axial map and depth map software and the space syntax technique, as well as (Gate) observation technique, Has analyzed the structure of the neighborhood of Sagharisazan in Rasht city to analyze the impact of spatial configuration and physical factors on the occurrence of crimes. The findings of this study indicate that the factor of accessibility and synergy in the study area is poorly estimated, based on the Integration factor with coefficient of correlation of 0.34. Based on the factor of choice with coefficient of correlation of 0.07, the factor of space availability is low quality. Also, due to the connectivity factor with coefficient of correlation of 0.12, the factors of Intelligibility , legibility and orientation are also poorly estimated. Contrary to the above factors, the total depth factor has a coefficient of correlation of 0.92 that indicates the accessibility of the region. In a general conclusion, it can be stated that this region is vulnerable to crime in view of the weakness of the above-mentioned physical factors in the neighborhood of sagharisazan in Rasht city .

    Keywords: physical factors, Environment, Crime, Space Syntax, Residential neighborhood, The sagharisazan in rasht city