فهرست مطالب

نشریه مطالعات رسانه های نوین
سال چهارم شماره 16 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی جنادله*، مریم رهنما صفحات 1-40
    افزایش مصرف رسانه های نوین توجه پژوهشگران در خصوص رابطه این فناوری ها با ابعاد مختلف زندگی روزمره را به خود جلب کرده است. در این میان دیدگاه های متضادی در خصوص دلالت های فناوری های نوین رسانه ای در ارتباط با خانواده ها مطرح شده است. در جامعه ما نیز مصرف رو به رشد رسانه های نوین، زمینه ساز مطالعات قابل توجهی در خصوص تاثیر این رسانه ها بر خانواده ها شده است. ما در این مقاله، دیدگاه های مختلف مربوط به تاثیر رسانه های نوین بر خانواده را ذیل سه رویکرد آسیب شناختی؛ تاثیرات ایجابی؛ و پیچیدگی تاثیرات صورت بندی کرده ایم و بر همین اساس مقالات منتشرشده طی دهه اخیر (1395-1385) را مورد بررسی قرار داده ایم. روش تحقیق در این مقاله فرا تحلیل می باشد و مقالات در ابعاد مختلف رویکرد نظری، روش، متغیرهای تحقیق و یافته های تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان می دهد که در بیشتر این مقالات رویکرد آسیب شناختی حاکم بوده و رسانه های نوین، به عنوان رسانه هایی آسیب زا بازنمایی شده اند. همچنین علاوه بر بی توجهی به تاثیرات مثبت این رسانه ها، پیچیدگی تاثیرات رسانه های نوین و همچنین نقش متغیرها و عوامل میانجی و نقش خانواده ها در پذیرش یا عدم پذیرش این رسانه ها و کنترل تاثیرات آن ها نادیده گرفته شده است. بر همین اساس با نگاهی مبتنی بر جبرگرایی تکنولوژیک، تصویری منفعلانه از خانواده در مواجهه با این رسانه ها ترسیم شده است. در نهایت بر اساس این یافته ها پیشنهادهایی در خصوص به کارگیری نظریات موضوعی به ویژه نظریه های حوزه مطالعات خانواده، روش های ترکیبی، انجام مطالعات طولی و توجه جدی به مکانیزم های تاثیرگذاری و متغیرهای میانجی جهت فهم و تبیین بهتر رابطه متقابل رسانه های نوین و ابعاد مختلف خانواده ارائه شده اند.
    کلیدواژگان: رسانه های نوین، خانواده، فراتحلیل، پیچیدگی تاثیرات
  • محمد سعید ذکایی*، فرزانه نزاکتی رضاپور صفحات 41-74
    این پژوهش، با هدف شناخت سبک زندگی «دیجیتال و درحرکت» دانشجویان که اصطلاحا آن را «موبیتال» نامیده ایم، انجام شده است. به این منظور، با روش نظریه مبنایی و تکنیک مصاحبه اپیزودیک با دانشجویان دو دانشگاه سطح یک کشور (علامه طباطبائی و صنعتی شریف) که سه گروه آموزشی اصلی علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پایه را پوشش می دهند، گفتگو کردیم. برخلاف پژوهش هایی که فقط رضایت حاصل از کاربری تکنولوژی های نوین ارتباطی برای کاربران را برجسته می کنند، در این پژوهش دریافتیم که تجربه زیسته دانشجویان از کاربری دستگاه های دیجیتال همراه، تجربه متناقض گونه احساس «خشنودی و ناخشنودی هم زمان» است. اگرچه این تجربه در آن ها «ناهماهنگی شناختی» و احساسی دوگانه نسبت به دستگاه های دیجیتال همراه ایجاد کرده، اما دانشجویان استراتژی هایی برای کاهش این ناهماهنگی یافته اند. آن ها سعی می کنند با «انتخاب عقلانی» و «خودکنترلی» منافع خود را از این سبک زندگی جدید، حداکثر کنند و از آسیب های آن تا حد ممکن دور بمانند. همچنین، دریافتیم که هر سه عامل دانشجویان، دستگاه ها و جامعه، در شکل دهی به آنچه «سبک زندگی موبیتال» می نامیم، نقش دارند. نظریه کنشگر- شبکه، بهتر از سایر دیدگاه ها می تواند وضعیت موجود را تبیین کند. این یافته، دیدگاه مهمی در خصوص ارزیابی نظریه های موجود و چشم انداز ارزشمندی برای صورت بندی نظریه های جدید ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: الگوی کاربری، دستگاه های دیجیتال همراه، سبک زندگی موبیتال، کنشگر- شبکه، مطالعات فرهنگی تکنولوژی
  • مهدخت بروجردی، سید حسن ایلالی* صفحات 75-110
    شبکه های اجتماعی عامل مهمی برای تغییرات اجتماعی و ابزار مناسبی برای فرهنگ سازی هستند. ارتباطات مجازی با ایجاد استقلال ارتباطی از رسانه های جریان اصلی، روابط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کاربران را تسهیل می کند و به تبع آن، افزایش انعطاف و انطباق فرهنگی ارتباط گران را سبب می شود. این شبکه ها به علت تعدد و تنوع، شرایط لازم را برای ارتقاء سواد رسانه ای کاربر به عنوان شهروند هوشمند محقق می سازند. این پژوهش کیفی باهدف بررسی پیامدهای زیست مجازی ایرانیان با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شد. یافته های تحقیق با بهره گیری از مطالعات اسنادی و انجام 25 مصاحبه با خبرگان و کاربران فعال بدست آمد. برای انتخاب مصاحبه شوندگان، در ابتدا از روش نمونه گیری هدفمند و سپس از نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد. برای تحلیل مصاحبه ها و ترسیم مدل شبکه مضامین از نرم افزار MAXQDA نسخه 10 بهره گرفته شد. پیامدهای مثبت زیست مجازی ایرانیان توانمندی ارتباطی، خودکاوی جمعی و اصلاح برخط اجتماعی و سیاسی، شکل گیری و تقویت حوزه عمومی، نوآوری، کارآفرینی و توانمندی اقتصادی است. پیامدهای منفی زیست مجازی ایرانیان آسیب های روانی و اجتماعی، بی سازمانی اجتماعی، تولید و توزیع محتوای سطحی و عامه پسند، سبک زندگی سیال و ناپایدار و تعارض هویتی است. زیست مجازی ایرانیان دوره گذار خود را طی می کند و در شرایط گذار، دستیابی به پیامدهای مثبت دور از انتظار است. بنابراین ارتقاء سواد رسانه ای کاربران و رفع محدودیت های عمومی و خصوصی راهبرد اصلاح و ارتقاء زیست مجازی ایرانیان است.
    کلیدواژگان: زیست مجازی، کاربران ایرانی، پیامدها، فضای مجازی، تحلیل مضمون
  • سعید قنبری*، سوده جوادی، داوود عبداللهی صفحات 112-142

    امروزه محتوای دینی فراوانی در فضای اینترنت منتشرشده و مخاطب نیز بنا بر سبک مصرف رسانه ای خود آن ها را مصرف می کند لذا این تحقیق باهدف مطالعه مولفه های گوناگون برگرفته از مفاهیم رویکرد مخاطب فعال و نظریه استفاده و خشنودی بر مصرف محتوای دینی انجام شده است. این پژوهش به لحاظ روش، پیمایشی و ابزار جمع آوری اطلاعات آن پرسشنامه بوده که میانگین ضریب پایایی شاخص های آن نیز طبق آلفای کرونباخ 76/0 برآورد گردید. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 384 برآورد و اطلاعات مورد نیاز از 385 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایجمع آوری شد. یافته های این تحقیق نشان داد که مولفه های پاسخ دهی به سوالات، رفع شبهات، کیفیت تربیت خانوادگی، دسترسی آسان به رسانه ها و ارتقای آگاهی با میزان مصرف محتوای دینی رابطه مستقیم و معناداری دارند که دراین بین بر اساس تحلیل رگرسیونی مولفه های دسترسی آسان و ارتقای آگاهی به ترتیب بیشترین قدرت پیش بینی متغیر وابسته را داشته اند. مصرف فردی محتوای دینی در رسانه های برخط اینترنتی نیازمند تولید هدفمند و به دوراز سطحی نگری چنین محتوایی به همراه افزایش سطح دسترسی به رسانه های برخط اینترنتی است.

    کلیدواژگان: محتوای دینی، رسانه های برخط، مصرف رسانه ای، اینترنت، مخاطب فعال، استفاده و خشنودی
  • نصرتاللهنعمتی فر*، حسن خجسته باقر زاده، هاجر کاظمی صفحات 143-175
    هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل سواد رسانه ای کاربران رسانه های اجتماعی بامطالعه موردی تلگرام است. داده های پژوهش در میان کاربران در رسانه اجتماعی تلگرام با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با بیست چهار گویه در زمینه سواد رسانه ای گرداوری شدند. تجزیه وتحلیل اطلاعات در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی، صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد، میانگین شاخص های بررسی شده سطح سواد رسانه ای کاربران از نمره 20 به ترتیب برابر است با تحلیل پیام (355/12)، حقیقت جویی پیام (299/12)، خودنظم دهی (676/11)، تفسیر پیام (535/11)، کنجکاوی (146/10)، توضیح (131/10) که درمجموع سواد رسانه ای کاربران رسانه اجتماعی برابر (357/11) است. همچنین سطح سواد رسانه ای در جنسیت کاربران یکسان نبود. علاوه بر این تفاوت معناداری بین تحصیلات و حوزه رشته تحصیلی و نوع دانشگاه کاربران با سطح سواد رسانه ای آن ها وجود داشت. نتایج دیگر پژوهش رابطه مستقیمی (مثبت) بین سن کاربران با سطح سواد رسانه ای آن ها و رابطه معکوسی (منفی) بین میزان استفاده از رسانه ای اجتماعی و سواد رسانه ای کاربران وجود داشت. همچنین با توجه به آزمون رگرسیون هم زمان دو متغیر تحصیلات به میزان (217/0) و میزان استفاده از تلگرام (586/0-) تبیین کننده سواد رسانه ای بودند. درنهایت سطح سواد رسانه ای در رسانه های اجتماعی (رسانه اجتماعی تلگرام) در بین کاربران در حد متوسط، حدود 567/0 درصد است.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، رسانه های اجتماعی، رسانه اجتماعی تلگرام
  • سجاد فرهادی، محمدتقی تقوی فرد* صفحات 177-216
    تحقیق حاضر در جستجوی پاسخ به این سوال است که چگونه می توان با استفاده از فناوری اطلاعات متکی بر سلامت همراه، کیفیت زندگی بیماران دیالیز را مورد پایش قرار داد. این مطالعه از نوع کاربردی- توسعه ای بوده که در ابتدا شاخص های معرفی شده در پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران دیالیزی[1]، از سه دیدگاه پزشکان، بیماران و همراه آن ها رتبه بندی شده و معیار وزنی هر شاخص مشخص گردید. در ادامه سامانه پویای پایش کیفیت زندگی بیماران دیالیزی بر اساس وزن شاخص های به دست آمده مدل سازی و طراحی گردید. معماری ارائه شده برای سامانه مبتنی بر معماری سه لایه[2] است. در طراحی سامانه، سرویس های گزارش گیری و سطوح دسترسی نیز به کار گرفته شد. نتایج رتبه بندی شاخص های اصلی کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیوی نشان می دهد نظر گروه پزشکان و همراهان بیمار هرچند که در وزن دهی معیارها متفاوت است ولی از دید هردو گروه رتبه بندی شاخص ها شبیه است. در پیاده سازی سامانه نیز تحلیل دقیق و جمع آوری اطلاعات به دست آمده از رتبه بندی شاخص های کیفیت برای تشکیل مدل داده ای استفاده شد و بعد از تحلیل و اصلاح، مدلی مناسب با نیاز سامانه طراحی و مورداستفاده قرار گرفت. طراحی سامانه پویای پایش کیفیت زندگی بیماران دیالیزی بر پایه فناوری اطلاعات قدمی موثر در مدیریت درمان و افزایش کیفیت زندگی بیماران دیالیزی است. به کارگیری معماری مناسب و پیش الگوهای بهینه و استاندارد منجر به افزایش قابلیت های عملکردی، کاربردی، ذخیره و بازیابی مناسب سامانه می شود. [1] Kidney Disease Quality of Life Short Form (KDQOL-sf) [2] Model-View-Controller (MVC)
    کلیدواژگان: سلامت همراه، کیفیت زندگی، پایش کیفیت، طراحی، بیماران دیالیزی
  • زهرا زارع*، ناهید کردی، سمیه سلطانی صفحات 217-233
    با توجه به اهمیت و نقش روزافزون شبکه های اجتماعی مجازی در زندگی روزمره و مسائل سیاسی این تحقیق به بررسی عوامل موثر بر عضویت فعال جوانان در صفحه "فیس بوک" وزیر امور خارجه ایران بین سال های 92 تا 93 پرداخته است. این مطالعه با روش پیمایش و با استفاده پرسشنامه الکترونیک انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه جوانان 18 تا 29 ساله عضو صفحه وزیر امور خارجه ایران در فیس بوک بین سال های 92 تا 93 است که در زمان اجرای طرح در این صفحه عضویت داشته اند، حجم نمونه با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران برابر 156 نفر بوده و روش نمونه گیری به صورت در دسترس از جوانان عضو صفحه وزیر بوده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که مردان، مجردان و افراد با تحصیلات و پایگاه اجتماعی و اقتصادی بالاتر عضویت فعال تری در صفحه فیس بوک وزیر امور خارجه داشته اند. ویژگی های سیاستمدار و محرک های سیاسی از عوامل مهم در عضویت فعال جوانان در صفحه فیس بوک وزیر امور خارجه ایران بین سال های 92 تا 93 بوده است.
    کلیدواژگان: فیس بوک، عضویت، جوانان، ویژگی های سیاستمدار، محرک های سیاسی
  • مصطفی محمدی*، سید محمد میرتقیان رودسری صفحات 235-262
    توجه به عملکرد و نقش رسانه های اجتماعی در اقدامات توسط عرضه کنندگان خدمات گردشگری، می تواند بسترساز توسعه گردشگری در مقصد باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی دیدگاه عرضه کنندگان خدمات گردشگری به نقش رسانه های اجتماعی در مقصد گردشگری و اقدامات عرضه کنندگان صورت پذیرفته است. تحقیق حاضر کاربردی، توصیفی-همبستگی مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل عرضه کنندگان خدمات گردشگری مقصد رامسر می باشد که از طریق نمونه گیری نظری و بررسی میدانی تعداد 327 نفر به دست آمد. داده های پژوهش حاضر از طریق پرسشنامه به دست آمدند. بخشی از تجزیه وتحلیل داده ها از طریق بسته نرم افزاری SPSS24 صورت پذیرفت و همچنین برای آزمون فرضیه های تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Lisrel8.54 اقدام گردید. یافته ها مشخص ساخت که بر اساس دیدگاه عرضه کنندگان خدمات گردشگری مقصد رامسر، رسانه های اجتماعی به ترتیب بیشتر به کمتر در مدیریت در مقصد، تبلیغات و ترفیعات در مقصد، تحقیقات و بازاریابی در مقصد، تعامل و ارتباطات در مقصد و نیز توزیع و فروش در مقصد نقش داشته و تاثیرگذارند. با توجه به تحلیل یافته ها، نتایج و پیشنهاد های لازم ارائه گردید.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، صنعت گردشگری، مقصد گردشگری، عرضه کنندگان خدمات گردشگری مقصد، رامسر
  • زهرا اجاق*، امین رمضان علی صفحات 263-299
    به نظر می رسد که رسانه ها و فضای مجازی به مثابه یکی از عوامل مداخله گر در تغییر رفتار می توانند در ترغیب افراد به ترک سیگار ایفای نقش کنند. مسئله این مقاله، شناخت معیارهای نگارش محتوای سلامت محور ترغیب کننده به ترک سیگار و تحلیل وضعیت پایگاه های اطلاعاتی سلامت محور اینترنتی از این منظر است. پژوهش حاضر با ترکیب نظریه رفتار برنامه ریزی شده آجزن و فیشبن، و نظریه اقناع بینگر می کوشد تا مقوله های ترغیب کننده به تغییر رفتار را به لحاظ نظری شناسایی کند. با مفروض دانستن احتمال کارآمد بودن این مقوله ها و با استفاده از رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوای جهت دار، محتوای مرتبط با سیگار تولید و منتشرشده در هشت سایت پربازدید حوزه بهداشت و سلامت را ارزیابی می کند. بازه زمانی موردمطالعه، شش ماه ابتدای سال 1396 و جامعه نمونه موردمطالعه، تمام 67 مطلب مرتبط با سیگار هستند که در این سایت ها منتشرشده اند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار 10 MAXQDA کدگذاری شده اند. نتایج این پژوهش نشان می دهند که اطلاعات سلامت محور سایت های تحلیل شده، ظرفیت چندانی برای ایجاد قصد/ تغییر رفتار در مخاطب سیگاری را ندارند. این محتواها بیش از هر چیز با استفاده از مقوله های ترس، نقل قول و ارائه نتیجه گیری روشن تولیدشده اند که حاکی از ظرفیت نه چندان زیاد سایت ها در تغییر نگرش مخاطب سیگاری است. برای نگارش محتوای اقناع کننده، لازم است که مطلب اقناع کننده به ترک سیگار با توجه به 13 مقوله دیگر که تحت سه اصل کلی نگرش، هنجارها و کنترل رفتاری درک شده، و متناسب ساختن آن ها با موضوع قرار دارند، تولید شود.
    کلیدواژگان: ارتباطات سلامت، اطلاعات سلامت محور، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، نظریه اقناع، سایت های حوزه بهداشت و سلامت، ترک سیگار
  • حسین مطهری نژاد*، محدثه قاسمی نژاد صفحات 301-333
    استفاده از اینترنت در همه حوزه ها، در حال افزایش است. دانش آموزان از کاربران اصلی اینترنت هستند. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر سبک های فرزند پروری اینترنت بر کاربرد واقعی اینترنت توسط دانش آموزان در خانه بود. برای این منظور، 300 نفراز والدین دانش آموزان پایه نهم که با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند به پرسشنامه ای متشکل از ویژگی های والدین و فرزند، کاربرد اینترنت و سبک های فرزند پروری اینترنت با دو بعد؛ کنترل والدین و صمیمیت والدین پاسخ دادند. نتایج نشان داد که اکثریت خانواده ها به اینترنت در خانه دسترسی دارند (82%) و سبک غالب فرزند پروری اینترنت در میان والدین، سبک فرزند پروری مقتدرانه است (7/43%). دسترسی والدین به اینترنت در خانه به سن و تحصیلاتشان مربوط است و همچنین سبک های فرزند پروری متاثر از جنسیت، سن، تحصیلات، تجربه و نگرش والدین است. سبک های فرزند پروری اینترنت نیز بر کاربرد اینترنت دانش آموزان تاثیر می گذارند. بیشترین میزان استفاده دانش آموزان از اینترنت زمانی است که والدین سبک فرزند پروری سهل گیرانه را اتخاذ می کنند و کمترین میزان استفاده دانش آموزان از اینترنت زمانی است که والدین سبک فرزند پروری مستبدانه را انتخاب می کنند. تحصیلات، کنترل، تجربه و جنسیت والدین استفاده دانش آموزان از اینترنت در خانه را پیش بینی می کنند (21/0 = R2). سرانجام، نتیجه گیری شد که سبک های فرزند پروری اینترنت یک عامل جدید برای تبیین و پیش بینی پذیرش و کاربرد اینترنت توسط دانش آموزان است.
    کلیدواژگان: سبک های فرزندپروری، اینترنت، کاربرد اینترنت، دانش آموزان
|
  • Ali Janadleh *, Maryam Rahnama Pages 1-40
    The increasing in the use of new media has attracted scholars’ attention to the relationship between those technologies and variant aspects of everyday life and a great number of contradictory perspectives have been postulated regarding implications of new media technologies in relation to families. In our society, the growing use of modern media has also led to significant studies of the impact of these media on families. In this study, we formulate diverse views on the effects of new media on families grounded in three approaches, namely pathological, positive effects and the complexity of effects approach, and consequently, published articles during last decade (2006-2016) were investigated. By utilizing meta-analysis as research method, the articles were scrutinized from various aspects such as theoretical approaches, methodology, research variables and findings. The findings indicated that those articles were mostly focused on pathological approach, and new media was represented as a harmful media. What is more, the complexity of new media effects, the role of variables and mediator factors as well as the role of families in acceptance or rejection of media, and controlling their effects have been overlooked. In this way, a passive image of family’s exposure to such media has been revealed. Ultimately, some suggestions on how to apply substantive theories, specifically in the field of family, mixed methods and longitudinal studies were offered. Moreover, paying serious attention to the influence mechanisms and mediator variables was accentuated in order to grasp the mutual relationship between new media and divergent facets of family.
    Keywords: New Media, Family, Meta-Analysis, Complexity of Effects
  • Mohammad Saeeid Zokaei *, Farzaneh Nezakati Rezapour Pages 41-74
    This study was conducted with the aim understanding “mobile digital” lifestyle of students, which we have called “mobital”. Using grounded theory methodology and relying on episodic interviews with students from two top universities (Allameh Tabataba’i and Sharif) in three main educational groups (Humanities, Engineering and Basic Sciences), the data were coded with “Nvivo 10”. Contrary to those researches who only highlight the sense of gratification from the use of new ICT’s, the findings reveal that the lived experience of students exposed to mobital devices, is a “paradoxical mixture of satisfaction and dissatisfaction”. Although this experience tends to create “cognitive dissonance” and contradictory feelings towards mobital devices, students have found strategies to handle it. They try to maximize their interests and stay away from its damages with “choosing rationally” exercising more “self-control”. In brief, the findings suggest that the three elements of students, devices and society are jointly construct “mobital lifestyle”. This provides an important case for assessing validity of existing theories and gives us valuable information for future research on new media and students’ lifestyles.
    Keywords: mobile digital devices, mobital lifestyle, actor-network-theory (ANT), cultural studies of technology
  • Mahdokht Borojerdi, Seyed Hassan Ilali * Pages 75-110
    Abstract Social networks are an important factor for social changes and appropriate tool for culture making. Virtual communication facilitates the political, social, and cultural relations of users by establishing communication autonomy from mainstream media and consequently, it causes more flexibility and cultural adaptation of communication. These networks, due to the diversity and variety, provide requirements for improving the user's media literacy as a smart citizen. This qualitative research was carried out with the aim of investigating the impacts and consequences of the Iranian virtual life with the thematic analysis method. The research findings were obtained with documentary studies and by interviewing 25 people from experts and active users. At first the purposive or judgment sampling was used and then snowball sampling method was used. The MAXQDA software was used to draw thematic network model. Impacts of Iranians virtual life are communication capability, collective self-sufficiency, and online social and political reform, formation and strengthening of the public sphere, innovation, entrepreneurship and economic capacity. The negative consequences of Iranians virtual life are Psychological and social damage, social despotism, the production and distribution of superficial and popular content, fluid and unstable life style and identity conflict. The Iranians virtual life goes through their transition. Achieve positive effects unexpected in the transitional conditions. Therefore, promoting media literacy and removing public and private constraints is a strategy for reform and improving Iranians virtual life.
    Keywords: virtual life, Iranian users, impacts, consequences, cyberspace, Thematic analysis
  • Saeid Ghanbary *, Soodeh Javadi, Davood Abdollahi Pages 112-142

    Target: Since today, religious content has been widely disseminated on the Internet, and the audience is using it according to the style of their media consumption, this study aimed at studying has been various components on the consumption of religious content based on the concepts of active audience approach and the theory of Uses and Gratification.

    Method

    This research was a questionnaire in terms of method, survey and data gathering tool. The mean reliability coefficient of its indices was estimated as 0.76 according to Cronbach's alpha. The sample size was estimated based on Cochran formula 384 and the required information was collected from 385 people by cluster sampling.

    Findings

    The findings of this research showed that there are a direct and significant relationship between the components of answering questions, eliminating doubts, quality of family education, easy access to the media and raising awareness with the amount of religious content consuming. In this regard, based on regression analysis, the components of easy access and awareness raising Arrangements have the most predictive power of the dependent variable.

    Keywords: Religious content, Online Media, Media consumption, Internet, active audience, Uses, Gratification
  • Nosrat Allah Nemati Far *, Hassan Khojasteh, Hajar Kazemi Pages 143-175
    The purpose of this research is to identify and analyze the social media users' literacy by telegraphic case study. Research data was gathered among users in social media using a researcher-made questionnaire with twenty four classes in the field of media literacy. Data analysis is done on two levels of descriptive and inferential statistics. The results of the study showed that the average media literacy of media literacy indexes from the 20th rank was equal to the analysis of the message (355.12), the truth of the message (12.29), self-regulation (11.667), the interpretation of the message (535/11), curiosity (146/10), explanation (131/10), which in total media literacy of social media users equals (11357/11). Media literacy was not the same in the users' gender. In addition, there was a significant difference between education and field of study and the type of university users with their media literacy rate. Other results showed a direct (positive) relation between the age of their media literate users and the negative (negative) relation between the use of telegram and media literacy among users. Also, according to the regression test, two variables of education were (0.217) and telegram usage (586.0) was the explanatory factor for media literacy. Finally, the level of media literacy in social media (social media telegram) among users is moderate to high of about 567%
    Keywords: Media Literacy, Social Networking, Telegram Social Networking
  • Sajad Farhadi, Mohamadtaghi Taghavifard * Pages 177-216
    The present study is intended to answer the question that how the quality of life in dialysis patients can be monitored by mobile-health-based information technology. This was an applied-developmental study, in which the indices introduced in the Kidney Disease Quality of Life Short Form (KDQOL-SF) were initially ranked from the viewpoints of three groups of physicians, patients and their hospital attendants, and the weighting criteria of each indicator were specified. In the following, the dynamic system for monitoring quality of life in dialysis patients was modeled and designed based on the weight of the obtained indices. The architecture provided for the system is based on three-layer MVC architectural pattern. The reporting services and access levels were also used in the design of the system. The results of ranking of the main indices of the quality of life in chronic kidney patients suggest that although the opinions of the groups of physicians and hospital attendants are different in weighting the criteria, they are similar in ranking of indices. Moreover, accurate analysis and collecting the data obtained from the ranking of quality indices were used in the implementation of the system to form the data model; and after the analysis and modification, a suitable model for system requirements was designed and used.
    Keywords: Mobile Health, Quality of life, monitoring quality, Design, dialysis patient
  • Zahra Zare *, Nahid Kordi, Somayeh Soltani Pages 217-233
    Considering the importance and growing role of social networks in everyday life and politics, this study examines the factors affecting active member of Youth in the political pages on social networks ( case study: on the page "Facebook" Iranian Foreign Minister between years 2014 -2015). This study used survey was conducted using electronic questionnaires. Population of the research included all 18 to 29-year-old members of Iran's Minister of Foreign Affairs in page on Facebook between 2014 -2015. The sample size was 156 according to Cochran sampling formula and sampling was the available sample of young people has been a member of the Page Minister. The results show that men, singles and people with higher education and higher socioeconomic status were more active on Facebook Foreign Minister. Characteristics of politician and political motives were important factors in young active member of the Facebook page Iranian Foreign Minister. Keywords: Facebook, Membership, Youth, Characteristics of the Politician, Political Motives
    Keywords: Facebook, Membership, Youth, Characteristics of the Politician, Political Motives
  • Mostafa Mohammadi *, Seyyed Mohammad Mirtaghian Rudsari Pages 235-262
    Attention to the function and role of social media in actions Tourism Destination Service Supplier, can be a ground for the development of tourism in the destination. The purpose of this study is to Tourism Destination Service Suppliers Approach toward the role of social media in the tourism destination and the activities of suppliers. This study was applied research, descriptive-correlation research based on structural equation modeling. The statistical population of the study consisted of Tourism Service Suppliers in Ramsar Destination, Which was obtained 327 people through Judgment sampling and field survey. Data were collected through a questionnaire. A part of the data analysis was performed through SPSS24, and also to test the research hypotheses was used structural equation modeling by using Lisrel8.54 software. The findings determined that based on Tourism Destination Service Suppliers Approach of Ramsar Destination, Social media have a role and influence in destination management, advertising and promotion at destination, research and marketing at destination, interaction and communication at destination, and distribution and sales in destinations. According to the analysis of findings and results, recommendation were presented
    Keywords: Social Media, Tourism Industry, Tourism destination, Destination Suppliers, Ramsar
  • Zahra Ojagh *, Amin Ramezanali Pages 263-299
    It seems that media and virtual spaces may persuade public to make change the smoking behavior as an interfering factor. This paper wants to recognize writing criteria in persuasive health related content, and to assess Iranian health websites which produce and distribute smoking related texts by regarding recognized criteria. For this, it synthesizes planed behavior theory (PBT) and persuasion theory to make distinguish persuasive criteria for changing behavior. Then, by considering these 16 categories as effective and by using qualitative approach and directed qualitative content analysis, the smoking related content in eight websites between April 2017 and December 2017 are analyzed. The overall number of smoking-related texts is 67 cases. Data are analyzed by MAXQDA 10. Findings show that health-related texts have low ability to make change in smoking behavior among smoker audiences. Fear, quotation, and brief-clear concluding have more frequency than other 13 criteria. So, their potential to make change in audience attitude is low. To increase their changing ability, it is needed that content providers consider other 13 criteria, too.
    Keywords: Health Communication_Health - related information_Planned Behavior Theory_Persuasion Theory_Health Websites_Quit Smoking
  • Hossein Motahhari Nejad *, Mohadeseh Ghasemi Nejad Pages 301-333
    The use of internet in all areas, is increasing. Students are among the main users of the Internet. The aim of this study was to evaluate the impact of internet parenting styles on the actual use of the Internet by students at home. For this purpose, 300 parents of ninth grade students were selected using cluster sampling. They responded to a questionnaire consisting of parents and children characteristics, use of the internet, and internet parenting styles with two dimensions: parental control and parental warmth. The results showed that the majority of families have access to the Internet at home (78%) and the authoritative parenting style was dominant (43.7%). Parents’ access to the internet at home is related to their age and education. As well as parenting styles influenced by gender, age, education, experience and attitude of the parents. Internet parenting styles also affect students’ internet usage. The highest child usage level is perceived when parents adopt a permissive parenting style and the lowest level is observed when parents adopt an authoritarian parenting style. Education, control, experience and gender of parents predict internet usage of students at home (R2= .21). Finally, it was concluded that internet parenting styles is a new factor to explain and predict the acceptance and use of the Internet by students.
    Keywords: parenting styles, Internet, Internet use, students