فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 56، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اقدس اعرابیان*، خدیجه ابوالمعالی الحسینی صفحات 1-24

    هدف این پژوهش تبیین فرسودگی تحصیلی براساس توانایی حل مسئله با میانجی گری تاب آوری در دختران دانش آموز پایه اول متوسطه دوره دوم شهر تهران بود. روش این پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دختران دانش آموز پایه اول متوسطه دوره دوم شهر تهران بود. 461 دانش آموز به عنوان نمونه با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار مورد استفاده عبارتند از: پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران(2007)، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون(2003) و پرسشنامه توانایی حل مساله هپنر و پترسون(1982). نتایج بیانگر تاثیر مستقیم توانایی حل مساله و تاثیر غیر مستقیم آن با میانجی گری تاب آوری بر کاهش فرسودگی تحصیلی است. هم چنین تاب آوری با فرسودگی تحصیلی رابطه منفی معناداری را نشان داد. لذا پیشنهاد می گردد با توجه به تاثیر مثبت توانایی حل مساله و تاب آوری بر کاهش فرسودگی تحصیلی، با تشکیل کلاس های آموزشی برای والدین و فرزندان و معلمین توسط روانشناسان و مشاوران تحصیلی از افت تحصیلی دانش آموزان که نتیجه آن فرسودگی تحصیلی و ترک تحصیل است، جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: فرسودگی، تاب آوری، حل مساله
  • هما ایمانی*، قدسی احقر، مریم سیف نراقی صفحات 25-36

    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش فلسفه برای کودکان (فبک) بر افرایش واژگان زبان انگلیسی دانش اموزان پایه اول دبیرستان دخترانه منطقه 5 شهر تهران بود. حجم نمونه طبق فرمول کوکران 60 نفر با روش نمونه گیری چند مرحله ای تعیین شد. جهت جمع آوری داده ها از آزمون واژگان پت وآموزش فلسفه برای کودک طی 10 جلسه هر جلسه 90 دقیقه انجام پذیرفت. این پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و دارای مرحله پی گیری است. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس بین گروهی و تی وابسته استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که واژگان انگلیسی دانش آموزانی که آموزش فلسفه برای کودک را دریافت کرده اند بطور معنی داری بالاتر از دانش آموزانی است که این آموزش را دریافت نکرده اند، بنابراین اجرای رویکرد آموزش فلسفه برای کودک، مهارت واژگان انگلیسی دانش آموزان را افزایش داده و در طول زمان از پایداری مناسبی نیز برخوردار است.

    کلیدواژگان: آموزش فلسفه برای کودک(p4c)، واژگان، خواندن، زبان انگلیسی
  • سمیرا پاس بار، مریم سامری* صفحات 37-60

    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه نیازهای اساسی روان شناختی و خود شناسی با سبک ترجیحی تدریس با میانجیگری مهارت تفکر انتقادی در معلمان دوره ابتدایی شهر ارومیه بود. تحقیق از نوع همبستگی بود. جامعه آماری معلمان دوره ابتدایی ناحیه 1 آموزش و پرورش شهر ارومیه در سال تحصیلی 96-1395 بودند (1570 نفر). نمونه به روش تصادفی طبقه ای، با جدول کرجسی و مورگان 310 نفر تعیین شد. داده ها با پرسشنامه های، نیازهای اساسی روان شناختی (گاردیا، دسی و رایان، 2000)، خود شناسی (قربانی، واتسن و هارگیس، 2008)، سبک ترجیحی تدریس (موسی پور، 1377) و فرم کوتاه مهارت تفکر انتقادی (واتسون و گلیزر، 1980) به دست آمده و با نرم افزار SPSS؛ و با آزمون همبستگی پیرسون و سوبل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد نیازهای اساسی روان شناختی با سبک ترجیحی تدریس، رابطه منفی؛ خود شناسی با سبک ترجیحی تدریس، رابطه مثبت داشته؛ ولی نیازهای اساسی روان شناختی، خود شناسی و سبک ترجیح تدریس با مهارت تفکر انتقادی، رابطه نداشتند. بین نیازهای اساسی روان شناختی و خودشناسی با سبک ترجیحی تدریس با میانجیگری مهارت تفکر انتقادی رابطه وجود نداشت.

    کلیدواژگان: نیازهای اساسی روانشناختی، خود شناسی، سبک ترجیحی تدریس، مهارت تفکر انتقادی
  • علی تقوی مقدم*، ابوالقاسم مسیح آبادی، محمدرضا شورورزی، علیرضا مهر آذین صفحات 61-78

    یکی از پایه های اساسی موفقیت شرکت ها داشتن مدیران شایسته و کارآمد می باشد، شایستگی مدیران بیش از آنکه تابع معلومات و مهارت هایشان باشد، به نوع رفتار، ویژگی های شخصیتی و نگرش آنان وابسته است. پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه بین پنج عامل بزرگ شخصیت مدیرعامل و متغیرهای مالی شرکت ها انجام شده است. پژوهش حاضر در حوزه پژوهش های کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1394 است، برای تعیین نمونه آماری، از روش حذف سیستماتیک استفاده شده و برای شرکت های انتخاب شده پرسشنامه ارسال گردید و درنهایت 52 شرکت که پاسخ دادند در نمونه آماری این پژوهش قرار گرفتند. فرضیه های پژوهش از طریق الگوی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی آزمون (PLS) شده است. به منظور ارزیابی ویژگی های شخصیتی مدیران از آزمون پنج عاملی نئو و از میان متغیرهای مالی متغیر اهرم مالی و سودآوری انتخاب شد. نتایج پژوهش نشان می دهد بین ویژگی های شخصیتی مدیران با اهرم مالی و سودآوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از بین ویژگی های شخصیتی، برون گرایی مدیرعامل با اهرم مالی و سودآوری رابطه مثبت و وظیفه شناسی مدیرعامل با اهرم مالی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین تطابق پذیری مدیرعامل با سودآوری رابطه مثبت، گشودگی نسبت به پذیرش تجربه با سودآوری رابطه منفی و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی مدیرعامل، اهرم مالی، سودآوری، رشد فروش
  • هادی تقی زاده*، امان الله سلطانی، حمد الله منظری توکلی، زهرا زین الدینی میمند صفحات 79-100
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه کارکردهای اجرایی(، بازداری پاسخ، توجه پایدار و حافظه فعال)در دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری نارسانویسی با همتایان عادی انجام شده است.

    روش

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع علی-مقایسه ای است. جامعه مورد مطالعه آن شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطه ابتدایی با و بدون ناتوانی یادگیری در شهر مشهد است. بر این اساس 30 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی مرکز ناتوانی های یادگیری منطقه تبادکان شهر مشهد به صورت نمونه هدفمند انتخاب و با 30 نفر از دانش آموزان عادی مقایسه شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از آزمون عملکرد پیوسته و خرده مقیاس حافظه ارقام وکسلر استفاده گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری(مانوا) تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که کودکان دارای اختلال ناتوانی نارسانویسی نسبت به کودکان عادی عملکرد ضعیف تری در کارکردهای اجرایی(زمان واکنش، بازداری پاسخ ، توجه پایدار و حافظه فعال) دارند. و تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد این ضعف منجر به مشکلاتی در تصمیم گیری و عدم قضاوت مناسب، مشکلات با نوآوری ها و تغییر، حواس پرتی و مشکلات در جنبه های مختلف حافظه می شود

    کلیدواژگان: کارکرد اجرایی، حافظه فعال، ناتوانی یادگیری نارسانویسی
  • عباس علی حسین خان زاده، هما فلاح سراوانی، فهیمه ایمن خواه، محبوبه طاهر* صفحات 101-124

    رفتار پرخاشگرانه در کودکان، مشکل متداولی است که در همه جای دنیا نیاز به توجه فزاینده ای دارد و پژوهش درباره راه حل های موثر، ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر آموزش مهارت های اجتماعی مربوط به محیط مدرسه و کلاس درس با روش قصه-گویی بر بهبود رفتارهای اجتماعی و کاهش احساس تنهایی دانش آموزان پرخاشگر بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس-آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان دختر پایه سوم و چهارم دارای رفتار پرخاشگرانه دبستان های شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 بودند که از بین آنها نمونه ای به حجم 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایدهی شدند. اطلاعات موردنیاز در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه های سنجش رفتار اجتماعی فرم معلم آشر و کاسدی، احساس تنهایی آشر و ویلر، و پرخاشگری اهواز زاهدی و نجاریان جمع آوری شد. به افراد گروه آزمایش طی 8 جلسه مهارت های اجتماعی به شیوه قصه گویی آموزش داده شد، درحالی که شرکت کنندگان گروه گواه آموزشی دریافت نکردند. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس یک متغیره و چندمتغیره نشان داد استفاده از آموزش مهارت های اجتماعی مربوط به مدرسه و کلاس درس با روش قصه گویی باعث بهبود نمره کل رفتارهای اجتماعی و کاهش احساس تنهایی دانش آموزان پرخاشگر شده است. بر اساس این نتایج می توان گفت که از آموزش مهارت های اجتماعی به روش قصه گویی می توان به عنوان برنامه مداخله ای جهت ارتقاء روابط با همسالان و کاهش احساس تنهایی دانش آموزان پرخاشگر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آموزش مهارت های اجتماعی، قصه گویی، رفتارهای اجتماعی، احساس تنهایی، دانش آموزان پرخاشگر
  • حمیدرضا عشقی پور*، ابراهیم فیاض، عبدالله بیچرانلو صفحات 125-152

    گردشگری از دیرباز به عناوین مختلف مورد توجه ادیان و آموزه های دینی بوده است و در عمده ادیان جهان در خصوص سفر، گردش، سیر و سیاحت سخنانی آموزنده در قالب وحی یا اسطوره سخن به میان آمده است. در همین راستا این پژوهش به منظور نقش آموزه های تربیتی ادیان توحیدی بر توسعه گردشگری پایدار شهر اصفهان به روش آمیخته انجام شده است که با اتکا بر تحلیل محتوا و کدگذاری آموزه های تریبتی ادیان توحیدی مدل نظری و الگوی پارادیمی پژوهش استخراج شد. بر همین مبنا در ارتباط با نگرش پیروان ادیان توحیدی پرسشنامه ای مشتمل بر 114 پرسش 5 گزینه ای انجام شده و سپس این پرسشنامه بر طبق فرمول کوکران 384 نمونه مشخص شد که با توجه به حجم میلیونی تعداد مسلمانان در اصفهان در مقابل جمعیت چند صد تا چند هزار نفری مسیحیان، یهودیان و زرتشتی ها، فرمول کوکران تعداد آنها را در نمونه آماری لحاظ نمی نمود، لذا به کمک روش لگاریتمی حجم نمونه تعداد 951 مشخص شد. نتایج نشان داد که میان «نگرش پیروان ادیان توحیدی برساخته از آموزه های کتب مقدس» و «نوع دین ایشان» در مورد توسعه گردشگری پایدار شهر اصفهان تفاوت معناداری وجود دارد. در کل نتایج حاصل از مدلسازی معادله ساختاری نشان می دهد، مناسب ترین مدل برای پیش بینی توسعه گردشگری پایدار برای پاسخگویان «متدین به ادیان چهارگانه توحیدی» در شهر اصفهان متغیرهای: مناسکی، اعتقادی و پیامدی است که معادله آن نشان می دهد که درصد بالایی از تغییرات متغیر وابسته توسط متغیرهای مستقل تبیین می شود.

    کلیدواژگان: آموزه های ادیان توحیدی، گردشگری، توسعه پایدار گردشگری، اصفهان
  • فرامرز ملکیان، سید محمدرضا مصطفایی*، فتانه خاکره، زینب فرجی صفحات 153-180

    هدف پژوهش حاضر تحلیل شاخص های روان سنجی و سطوح حیطه شناختی سوال های امتحان علوم تجربی پایه نهم استان کرمانشاه در خرداد 1395 بر اساس طبقه بندی اندرسون و کراتول بود. این پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی، در گروه تحقیقات توصیفی و از نوع ارزشیابی بود. جامعه آماری شامل برگه های امتحانی درس علوم تجربی پایه نهم مدارس پسرانه ناحیه 1 کرمانشاه بوده که تعداد آن ها 2007 برگه بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایی نسبی تعداد 323 برگه از آن ها به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری عبارت بود از فرمول های ضریب دشواری، ضریب تمیز، ضریب روایی محتوایی لاشه، ضریب پایایی کودر-ریچاردسون، ضریب آلفای کرانباخ و چک لیست اهداف شناختی طبقه بندی اندرسون و کراتول. یافته های پژوهش نشان داد سوالات از ضریب دشواری مناسب و ضریب تمیز بالایی برخوردار بوده اند. ضریب روایی سوالات و ضریب پایایی سوالات عینی، پایین، اما ضریب پایایی سوالات غیر عینی بالا بود. در مطابقت سوالات با ابعاد فرایند شناختی و دانش طبقه بندی شناختی اندرسون و کراتول، بیشتر سوالات در سطح به یادآوردن و در بعد دانش امور واقعی بوده و هیچ سوالی در حیطه فرایندهای شناختی ارزشیابی کردن و آفریدن و بعد دانش فراشناختی طرح نشده بود.

    کلیدواژگان: تحلیل سوال، شاخص های روان سنجی، طبقه بندی شناختی اندرسون و کراتول، علوم تجربی
|
  • Aghdas Arabian *, Khadijeh Abolmaali Pages 1-24

    The purpose of the present research was explaining structural relationships between academic burnout, resiliency and problem solving ability . Research method was descriptive – correlation . The statistical population was girls student that they was studying in one grade second course high school in Tehran city. The statistical sample of this research was included 461 girls student high school in Tehran city that they were selected by multi- stage cluster sampling method and they wer completed Breso burnout questionnaire(2007), problem solving ability inventory Heppner and Peterson(1982) and Conner and Davidson resilience scale(2003). There were direct negative effects problem solving ability on academic burnout and indirect effects with intermediating resiliency. Resiliency had negative meaningful relationship with academic burnout. It is proposed by considering positive effects problem solving ability and resilience on decreased academic burnout by forming educational classes for parents and children and teachers by psychologists and educational counselors prevent drop of education that it result academic burnout and academic dropout

    Keywords: Burnout, resiliency, problem solving
  • Homa Imani *, Ghodsi Ahqhar, Maryam Seif Naraqi Pages 25-36

    Abstract The purpose of this study was to determine the Effectiveness of the Philosophy Teaching Approach for Child (p4c) in English word Students Skills of first grade high school students in district 5 of Tehran. Sample size was determined according to Cochran's formula of 60 with multi-stage sampling. To collect the data, a pet understanding and teaching philosophy for the child was performed for 10 sessions each 90 minutes. This quasi-experimental study was a pretest-posttest with a control group with a follow-up phase. To analyze the data, intergroup analysis of variance and dependent t-test were used. The results of the study showed that the English word of students who received philosophy education for the child was significantly higher than the students who did not receive this training, so the implementation of the philosophy teaching approach for the child, the English language word skills of the students It also increases the stability and stability over time.

    Keywords: teaching philosophy for the child (p4c), word, Reading, English
  • Samira Pasbar, Maryam Sameri * Pages 37-60

    Target of research was to Study Relationship between basic psychological needs and self-Knowledge with preferred teaching style by mediation role of critical thinking skills in primary school teachers in Urmia. The research was correlational. The population was primary school teachers In area 1 of Urmia education in the academic year of 2016-2017 (1570 persons). A sample of randomly stratified by gender, with 310 Morgan table was set. Data were collected using questionnaires, Basic psychological needs (Guardia, Deci and Ryan, 2000), Self-consistency (Ghorbani, Watson and Hargys, 2008), Preferred teaching style (Mousapour, 1998) and Short form of critical thinking skills (Watson and Glaser, 1980) obtained and with software SPSS, and with Pearson correlation test and Sobel test were analyzed. Results showed Basic psychological needs with preferred teaching style negative relationship; Self-Knowledge with preferred teaching style positive relationship have but Basic psychological needs, Self-Knowledge and the preferred teaching style with Critical thinking skills, there was no relationship. Among Basic psychological needs and Self-Knowledge with preferred teaching style by mediation Critical thinking skills there was no relationship.

    Keywords: Basic Psychological Needs, Self-Knowledge, Preferred teaching style, Critical thinking skills
  • Ali Taghavi Moghaddam *, Abolghasem Masehabadi, Mohamadreza Shorvarzi, Alireza Mehrazin Pages 61-78

    One foundation of corporate success is to have qualified and efficient managers.. Managers’ qualification depends on their behaviors, personality traits, and views rather than on their knowledge and skills. The present research is in the field of applied research and correlation type. The statistical population of this study is all companies accepted in Tehran Stock Exchange in 2015. A systematic elimination method was used to determine the statistical sample and for the selected companies the questionnaire was sent and 52 companies that responded in the statistical sample of this research were placed. Research hypotheses have been obtained by means of structural equation model with partial least squares test (PLS) method. In order to assess personality traits of CEOs, five - element of NEO was used and financial leverage and profitability variable were selected to conduct the study. The results of this study revealed that there was a positive and significant correlation between personality traits of CEOs and financial leverage, and profitability. Among the personality traits, there is a positive and meaningful relationship between the CEO's extraversion with financial leverage and profitableness and there is a negative and significant relationship between the CEO's Conscientiousness and financial leverage. Also, there is a negative and significant relationship between agreeableness and profitability of positive relationship Openness with profitability.

    Keywords: CEO ?s personality, financial leverage, profitability variable, sale growth
  • Hadi Taghizadeh *, Amanollah Soltani, Hamdollah Manzari, Zahra Zeynoddini Pages 79-100

     

    Objective

    This study aimed to compare the executive functions (, response inhibition, sustained attention and working memory) in students with learning disabilities are dysgraphia normal counterparts.

    Methods

    This descriptive study is causal-comparative. The study population included all male students in primary Mqth with and without learning disabilities in the city of Mashhad. To measure the variables of CPT and subscale of Wechsler Digit was used. Data using multivariate analysis of variance (MANOVA) were analyzed.

    Results

    The results showed that children with disabilities disorder, dysgraphia than normal children have lower performance in executive function (response time, response inhibition, sustained attention and working memory) are. There was a significant difference between the two groups.

    Conclusion

    It seems that this weakness will lead to problems in decision-making and lack of proper judgment, problems with innovation and change, distraction and problems in various aspects of memory. nse inhibition, sustained attention and working memory) are. There was a significant difference between the two groups.

    Conclusion

    It seems that this weakness will lead to problems in decision-making and lack of proper judgment, problems with innovation and change, distraction and problems in various aspects of memory.

    Keywords: Executive function, working memory, learning disability dysgraphia
  • Abbas Ali Hossein Khanzadeh, Homa Fallah Saravani, Fahimeh Imankhah, Mahboobe Taher * Pages 101-124

    Aggressive behavior in children, is a common problem all over the world so, the need for increasing attention and research on effective solutions, it seems necessary, the aim of this study was to determine the effect of social skills training related to school and classroom using storytelling technique on improve social behavior and decreasing loneliness of students with aggressive behavior. This is an experimental study in which pretest-posttest control group design was used. To take the purpose 30 students by Aggressive behavior diagnosis were selected by multistage random sampling from the Tehran primary schools (in Aprill educational year, 2015). Selected persons assigned in two experimental and control groups. Requirement information in this research were gathered by use of questionnaires that include of Social behavior teachers form measurement of Usher and Cassidy, loneliness of Asher and Wheeler, and Ahvaz Aggression of Zahedi and Najarian, For experimental group, Social Skills training with Storytelling were implemented at 8 weekly sessions in 60 minutes whereas control group has any training. Gathered data were analyzed by use of univariate and multivariate covariance analysis methods. the results of data analysis showed that using of social skills training related to school and classroom using storytelling technique are effective in improve total score of social behavior and deceasing loneliness in aggressive students. Based on these results, it can be said that social skills training with Storytelling can be used as a method of training programs to improve peer relations and reduce feelings of in aggressive students.

    Keywords: Social skills training, Storytelling, social behavior, loneliness, aggressive students
  • Hamidreza Eshghipour * Pages 125-152

    Tourism has long been the subject of religious and religious teachings in various titles and has been spoken in most religions around the world in terms of travel, journeys, journeys and tours of informative lectures in the form of revelation or myth. In this regard, this research was conducted to study the role of the taught teaching of monotheistic religions on the development of sustainable tourism in Isfahan city by combining method based on content analysis and coding of tribal doctrines of the monotheistic religions of the theoretical model and the paradigm of research. Based on this, in relation to the attitudes of followers of monotheistic religions, a questionnaire containing 114 questions of 5 options was taken and then the questionnaire according to the Cochran formula was 384 samples that according to the size of the millions of Muslims in Isfahan "attitudes of followers of monotheistic religions based on the teachings of holy books" and "their religion" on the development of sustainable tourism in Isfahan. In general, the results of structural equation modeling show that the most suitable model for predicting the development of sustainable tourism for the respondents of "the religions of the four monotheistic religions" in Isfahan is the variables: ritual, belief, and consequence, which shows that a high percentage of The dependent variable variables are explained by independent variables.

    Keywords: Monotheistic religions, tourism, sustainable tourism development, Isfahan
  • Faramarz Malekyan, Sayyed Mohammad Reza Mostafaei *, Fataneh Khakrah, Zainab Faraji Pages 153-180

    The purpose of this study was the analysis of psychometric properties and the levels of cognitive domain of final exam questions of experimental sciences lesson of the ninth grade of Kermanshah Province in June 2016 based on Anderson and Krathwohl’s educational objectives. The research was applied in terms of objective, as descriptive research and was evaluation. The statistic population included all of the examination papers of experimental sciences lesson of the ninth grade in boy’s junior high school of district one in Kermanshah which were 2007 papers, among whom 323 papers were selected as the sample through relative cluster random sampling. Measuring tools included difficulty coefficient, discrimination coefficient, Lawshe content validity ratio, Kuder-Richardson reliability coefficients, Cronbach’s alpha coefficient and the check list of Anderson and Krathwohl’s cognetive objectives. The results showed that the questions had been contained appropriate difficulty coefficient and high discrimination coefficient. The validity coefficients of all questions and reliability coefficients of objective questions were low, but reliability was high for non- objective questions. In accordance questions with dimensions of cognitive domain and Anderson and Krathwohl’s taxonomy of educational objectives, more questions were in knowledge level and knowledge of real-life (facts) level and any questions was designed on the basis of cognitive domain of evaluation and creative and metacognitive knowledge.

    Keywords: Question analysis, Psychometric properties, Anderson, Krathwohl’s cognetive taxonoy, Experimental Sciences