فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 88، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شیوا ملایم رفتار*، محمد مهدی پسندیده، پیمان کاظمی صفحات 5-13
    مقدمه

    هدف اصلی این پژوهش، مقایسه زوجین متقاضی طلاق و عادی از نظر طرحواره های ناسازگار اولیه، دانش و نگرش جنسی بوده است.

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی با حجم نمونه 182 نفری (91 زوج متقاضی طلاق و91 زوج عادی) برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس های طرحواره های ناسازگار اولیه و دانش و نگرش جنسی استفاده شده است .تحلیل آماری با استفاده از تحلیل واریانس تک متغیره و چندمتغیره انجام شد.

    یافته ها

    بین زوجین متقاضی طلاق و عادی از نظر طرحواره های ناسازگار اولیه، دانش و نگرش جنسی، تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    زوجین متقاضی طلاق نسبت به زوجین عادی از طرحواره های ناسازگار اولیه ی بالاتر و دانش و نگرش جنسی کمتری برخوردارند.

    کلیدواژگان: دانش، زوجین، طرحواره های ناسازگار اولیه، طلاق، نگرش جنسی
  • زهرا خیر، حمیدرضا عریضی*، کریم عسگری، اسورکر سیکستروم صفحات 14-31
    مقدمه

    مفهوم صلح مداری به عنوان یک صفت شخصیتی، متضمن این امر است که فرد، الگوی باثباتی از رفتار، حالات و نگرش های صلح مدار در طول زمان و حیطه های گوناگون (فردی، بین فردی، بین المللی) از خود نشان دهد. هدف این پژوهش تعیین متغیرهای پیش بینی کننده شخصیت صلح مدار با بررسی تفاوت های جنسیتی و وضعیت تاهل بود.

    روش کار

    این پژوهش در چهار مرحله اجرا گردید. در مرحله نخست، متغیرهای اثرگذار در حوزه صلح که از مرور ادبیات مربوطه استخراج گردیده بود، توسط گروه 30 نفره از دانشجویان گروه بندی و در مرحله دوم، با کمک همبستگی و نرم افزار R.3.3.3 ارتباط بین 22 متغیر مذکور و نمره صلح کل مشخص گردید. در مرحله سوم، میزان پیش بینی کنندگی هر یک از این متغیرها برای نمره کل صلح (مجموع دو آزمون صلح درون و بیرون) با تحلیل رگرسیون چندمتغیره با کمک نرم افزار SPSS نسخه 23 مشخص و در مرحله آخر، با تحلیل مانوا تفاوت های جنسیتی و وضعیت تاهل 206 آزمودنی در پاسخ به مقیاس های صلح، بررسی شد.

    یافته ها

    یافته های مرحله نخست متغیرهای حوزه صلح را در سه گروه شناختی، هیجانی و ارتباطی با ضریب کاپاهای عالی تا خوب طبقه بندی نمود. نتایج مرحله دوم، ماتریس همبستگی بین متغیرها را نشان داد و دستاوردهای مرحله سوم در تحلیل رگرسیون متغیرهای گروه ارتباطی، حل تعارض، ارتباط با طبیعت، شفقت بر خود و شوخ طبعی در پیش بینی کنندگی صلح مداری معنادار بودند (89/0=R2). برای متغیرهای گروه هیجانی، امید، ذهن خوانی، پرخاشگری و هارمونی معنادار بودند (89/0=R2). برای متغیرهای گروه شناختی، بازداری و نیاز به شناخت معنادار بودند (93/0=R2). نتایج مانوای مرحله چهارم نشان داد  اثر اصلی وضعیت تاهل برای دو مقیاس صلح درونی و بین فردی، اثر اصلی جنسیت برای این دو مقیاس و تعامل جنسیت*وضعیت تاهل برای مقیاس صلح بین فردی معنادار بود.

    نتیجه گیری

    مجموعه گسترده ای از متغیرهای روان شناختی بر ویژگی شخصیتی صلح مداری اثر دارند که شناسایی آن ها رهنمون های تازه ای برای طراحی دوره های آموزشی ارتقادهنده سلامت صلح محور دارند. توجه به تفاوت های جنسیتی و وضعیت تاهل در طراحی دقیق تر چنین مداخلاتی مهم است.

    کلیدواژگان: تاهل، جنسیت، شخصیت، روان شناسی تعارض، صلح
  • اکبر عطادخت، مهری مولایی*، سجاد بشرپور، مظفر غفاری صفحات 32-40
    مقدمه

    بررسی ابعاد مختلف هوش و ساخت ابزارهای مربوط به ارزیابی آن،  یکی از موضوعات مطرح در روان شناسی است. هدف پژوهش حاضر تحلیل عاملی تاییدی فرم کوتاه پرسش نامه ی هوش شخصی در نمونه ی دانشجویان ایرانی است.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی شامل کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1395 بود که از بین آن ها 370 نفر 18تا 33 سال با سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد به شیوه ی تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسش نامه های هوش شخصی، هوش اجتماعی، هوش هیجانی و تنظیم شناختی هیجان را تکمیل نمودند. از ضریب آلفای کرونباخ برای بررسی همسانی درونی  و ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی اعتبار همزمان پرسش نامه استفاده شد.   برای تعیین اعتبار محتوای پرسش نامه که اصلی ترین نوع اعتبار است از نظرات 3 نفر متخصص روان شناسی استفاده گردید. برای تعیین اعتبار سازه پرسش نامه از تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار AMOS18 استفاده شد.

    یافته ها

    بنا بر ضرایب همبستگی پیرسون، از بین دو عامل، عامل دوم، راهنمای انتخاب با استفاده از اطلاعات مرتبط با شخصیت، قوی ترین (73/0r=) همبستگی را با کل مقیاس داشته و فرم کوتاه پرسش نامه ی هوش شخصی و دو عامل آن از اعتبار خوبی (آلفای کرونباخ=86/0) در جمعیت دانشجویی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، پرسش نامه ی هوش شخصی ابزاری معتبر و روا برای ارزیابی این بعد از هوش است.

    کلیدواژگان: اعتبار، روایی، هوش شخصی
  • محمدقاسم زارع، نجمه حمید*، سیدبهمن دشتی نژاد، فرحناز دهقانی صفحات 41-50
    مقدمه

    گری یک الگوی زیستی از شخصیت و نظام شخصیتی مبتنی بر چند سیستم مغزی-رفتاری ارایه کرده است که اساس تفاوت های فردی را تشکیل می دهد و فعالیت هر یک از آن ها به فراخوانی واکنش های هیجانی متفاوتی نظیر اضطراب و سایر حالات هیجانی می انجامد. بر همین اساس، پژوهش حاضر بر بررسی رابطه بین تیپ شخصیتی D با حساسیت به تقویت و اضطراب پنهان در دانشجویان با تیپ شخصیتیD تمرکز دارد.

    روش کار

    ابتدا تعداد600 (240 پسر و 360 دختر) نفر از دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه خلیج فارس که در سال تحصیلی 94-1393 در این دانشگاه مشغول به تحصیل بودند با نمونه گیری خوشه ایمرحله ای به صورت تصادفی انتخاب شدند و مقیاس تیپ شخصیتی D، مقیاس حساسیت به تقویت و پرسش نامه اضطراب پنهان را تکمیل نمودند. با غربالگری 111 نفر به عنوان تیپ شخصیتی D شناخته شدند و داده ها با تحلیل رگرسیون مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج رگرسیون نشان داد تیپ شخصیتی D با متغیرهای سیستم بازداری رفتاری و متغیر سیستم های جنگ، بهت و گریز ارتباط مثبت و معنی دار و با متغیر سیستم فعال سازی رفتاری ارتباط منفی و معنی داری دارد. هم چنین تیپ شخصیتی D با اضطراب پنهان در دانشجویان ارتباط مثبت و معنی داری دارد.

    نتیجه گیری

    بر طبق یافته ها، تعیین دقیق موقعیت تیپ D در نظام های شخصیتی که عمدتا براساس بنیاد زیستی-رفتاری طراحی شده اند، می تواند درک و فهم ما را از ساز و کارهای زیربنایی ویژگی های تیپ D، عواطف و واکنش های هیجانی افزایش دهد.

    کلیدواژگان: اضطراب، تیپ شخصیتی D، حساسیت، غربالگری
  • فرزانه پیرمرادی، حمزه احمدیان*، جهانگیر کرمی، یحیی یاراحمدی صفحات 51-62
    مقدمه

    انسان ها همواره برای کسب آرامش درونی به دنبال ارضای نیازهای اساسی روانی و یافتن معنایی تازه برای رنج های خود بوده اند و در این راه حفظ ارزش های انسانی با کمک گرفتن از سرمایه های روان شناختی، اولویت داشته است. لذا هدف این پژوهش تدوین و آزمون مدل ارتباطی نیازهای اساسی روانی بر معنای زندگی با میانجیگری سرمایه روان شناختی و ارزش های انسانی بود.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی شامل پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر کرمانشاه در سال 1396 بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای 500 نفر از پرستاران انتخاب شدند. پرسش نامه های نیازهای اساسی دسی و رایان (2000)، سرمایه روان شناختی لوتانز (2007)، ارزش های انسانی شوارتز (1994) و معنای زندگی استگر و همکاران (2006) به عنوان ابزار سنجش مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده ها با روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام  شد.

    یافته ها

    به طور کلی مدل فرضی با داده ها برازش دارد و اثر مستقیم نیازهای اساسی روانی، سرمایه روان شناختی و ارزش های انسانی بر معنای زندگی، معنی دار است. هم چنین سرمایه روان شناختی بر ارزش های انسانی، اثر مستقیم و معنی داری دارد. به علاوه، اثر غیرمستقیم و معنی دار نیازهای اساسی روانی بر ارزش های انسانی و سرمایه روان شناختی بر معنای زندگی، تایید شد (01/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که نیازهای اساسی روانی، ارزش های انسانی و سرمایه روان شناختی می تواند پیش بین مناسبی برای معنای زندگی پرستاران باشد. بنابراین، با افزایش این سه متغیر می توان معنای زندگی در پرستاران را افزایش داد.

    کلیدواژگان: ارزش، سرمایه روان شناختی، معنای زندگی، نیاز
  • محمد صادقی بیمرغ، مهری یاوری*، علی عمادزاده، فاطمه شریفان، مهدیه برهانی مغانی صفحات 63-72
    مقدمه

    مفهوم نیاز، یکی از وسیع ترین و پرکاربردترین واژه هایی است که در حوزه های مختلف علوم اجتماعی، متداول است. یکی از این نیازها در حیطه مباحث علمی وآموزش، نیازهای آموزشی است. این پژوهش با هدف بررسی نیازهای آموزشی درمانگران اعتیاد (پزشکان و روان شناسان) شهر مشهد، انجام شده است.

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی 100 نفر از درمانگران اعتیاد (پزشک و روان شناس) شاغل در بیمارستان ها و مراکز ترک اعتیاد شهر مشهد در سال 1396 به طور تصادفی انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته  27 سئوالی بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های توصیفی و استنباطی مثل آزمون فریدمن و آزمون تی استفاده گردید.

    نتایج

     بنا بر نتایج، 6/54 درصد شرکت کنندگان پزشک و 4/45 درصد روان شناس بودند. بیشترین نیاز آموزشی شرکت کنندگان "دانش ارزیابی خطر و شناسایی اورژانس های اعتیاد و روان پزشکی" با 2/4 درصد و کمترین نیاز آموزشی " دانش طب سنتی، شناخت و کاربرد داروهای گیاهی در درمان  سوءمصرف مواد"  با 22/3 درصد تعیین گردید. اولین نیاز آموزشی پزشکان "دانش کافی در خصوص فارماکولوژی داروهای درمان نگهدارنده و بازگیری طبی (ترک)" با 65/18 درصد و اولین نیاز آموزشی روان شناسان "مهارت انجام مصاحبه و مشاوره های روان شناسی برای خانواده بیماران با سوءمصرف مواد" با 33/18 درصد تعیین گردید.
    نتیجه گیری: مقایسه میانگین نمره های نیازهای آموزشی نشان داد که در سطح توصیفی، نمره نیازهای آموزشی پزشکان با نمره نیازهای آموزشی روان شناسان تفاوت چندانی نداشته اند اما اولویت بندی نیازهای آموزشی پزشکان و روان شناسان، متفاوت است.

    کلیدواژگان: اعتیاد، درمانگر، نیازهای آموزشی
  • عاطفه سلطانی فر، زنیره سلیمی*، آزاده سلطانی فر، غزاله نوربخش، مهری ازغندی صفحات 73-80
    مقدمه

    صرع، بیماری مزمنی است که بر عملکرد و رفتار کودک تاثیر می گذارد. کودکان مبتلا به صرع در مقایسه با کودکان سالم، بیشتر در خطر ابتلا به اختلالات رفتاری و شناختی هستند. در این تحقیق، افسردگی و اضطراب در کودکان مبتلا به صرع را در مقایسه با گروه شاهد بررسی کردیم.

    روش کار

    در این مطالعه مورد شاهدی در کلینیک روان پزشکی کودکان و نوجوانان بیمارستان های شیخ و ابن سینا مشهد در سال های 1395-1394، 30 کودک مبتلا به صرع 8 تا 12 ساله و 30 کودک سالم با سن و جنسیت مشابه انتخاب شدند. علایم افسردگی-اضطراب توسط جدول افسردگی کودکان (CDI) و تست های لیست مشکلات رفتاری کودکان (CBCL) و داده های جمعیت شناختی اندازه گیری شدند. عوامل استرس زای اصلی و اطلاعات مربوط به مشخصات صرع توسط پرسش نامه به دست آمدند. داده ها با آزمونهای آماری توصیفی و مجذور خی، دقیق فیشر، تی مستقل و آزمون یو مان-ویتنی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شدند.

    یافته ها

    طبق نتایج، میزان علایم افسردگی و اضطراب در کودکان مبتلا به صرع بیشتر از کودکان سالم بود (01/0=P). رابطه معنی داری بین سن مادر، تعداد داروهای مصرفی و مدت زمان مصرف دارو و افسردگی و اضطراب در کودکان مبتلا به صرع وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    در کودکان مبتلا به صرع نسبت به کودکان سالم، رخداد افسردگی و اضطراب بیشتر بود. اگر چه این رخداد در کودکان مبتلا به صرع، مستقل از تعداد داروهای مصرفی، طول مصرف داروها و سن مادر بود.

    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، صرع، کودک
  • راضیه شیرزادگان، ناهید محمودی، افسانه بیرانوند* صفحات 81-85
    مقدمه

    دانشجویان گروه بزرگی از کاربران تلفن همراه هستند که در معرض آسیب های روان شناختی ناشی از استفاده ی مفرط از این وسیله قرار دارند. کاهش روابط اجتماعی و انزوا، افزایش احساس تنهایی، تکانشگری و افسردگی برخی از محتمل ترین تبعات استفاده ی متعدد از آن خواهد بود. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین اعتیاد به گوشی های هوشمند و سلامت روان دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آبادان در سال 96-1395 انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی با روش نمونه گیری طبقه بندی روی 200 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آبادان انجام گرفت. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک، سلامت عمومی و استفاده مفرط از تلفن همراه بود. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون تی مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد با استفاده مفرط از گوشی هوشمند، سلامت عمومی، کاهش می یابد و بین ابعاد سلامت عمومی و اعتیاد به گوشی هوشمند، ارتباط معنی داری وجود دارد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر منفی اعتیاد به گوشی هوشمند بر سلامت عمومی، این ارتباط می تواند بر سایر ابعاد زندگی دانشجویان از جمله کیفیت زندگی و پیشرفت تحصیلی نیز تاثیر مخرب داشته باشد.

    کلیدواژگان: اعتیاد، سلامت روان، دانشجویان پرستاری، گوشی هوشمند
|
  • Shiva Molayem Raftar *, Mohammad Mehdi Pasandideh, Peyman Kazemi Pages 5-13
    Introduction

     The main purpose of this study has been to compare the early maladaptive schemas, sexual knowledge and attitude among applicant for divorce and ordinary couples.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, a sample of 182 cases (91 divorce applicant and 91 ordinary couples) fulfilled sexual knowledge and attitude scale and early maladaptive schemas scale. Data analyzed through one-variable and multivariate of variance analysis.

    Results

    The results showed that there is a significant difference between applicant for divorce and ordinary couples in terms of early maladaptive schemas, sexual knowledge and attitude (P<0.05).

    Conclusion

    Divorce applicant couples have higher primary maladaptive schemas, and lower scores in sexual knowledge and attitude compared to ordinary couples.

    Keywords: Couples, Divorce, Knowledge, Primary maladaptive schemas, Sexual attitude
  • Zahra Khayyer, Hamidreza Oreyzi *, Karim Asgari, Sverker Sikström Pages 14-31
    Introduction

     The concept of peace as a personality trait needs permanent patterns of behaviors, states and attitudes during different times and contexts (individual, interpersonal and international). The aim of this study was determining predictive variables in personal peacefulness with regards to gender and marital status.

    Materials and Methods

    The study consisted of four stages. In first stage, using a sample of 30 volunteer students, peace related variables were categorized. In second stage of the study, applying R-3.3.3 the correlation among 22 aforementioned variables was identified. In third stage, three multivariate regression analyses were calculated to predict personal peacefulness based on other peace-related variables using SPSS-23. In last stage, gender and marital status differences in answer to peace scales were analyzed using MANOVA on a sample of 206 students. 

    Results

    The findings of the first stage of the study categorized peace-related variables in three groups (cognitive, emotional and relational). The findings of the second stage of the study showed the correlation matrix among variables. The results of the third stage demonstrated that conflict resolution, connectedness to nature, self-compassion and sense of humor were significant predictors of personal peacefulness in group of relational variables (R2 = 0.89). In group of emotional variables; hope, mind reading, aggression and harmony were significant predictors of personal peacefulness (R2 = 0.89). In group of cognitive variables; inhibition and need for cognition were significant predictors of personal peacefulness (R2 = 0.93). The findings of last stage of the study showed a significant main effect of marital status and gender for intra and inter-personal peacefulness. Further, the interaction between gender and marital status was significant only for interpersonal peacefulness. 

    Conclusion

    In general terms, there are many psychological variables which may affect personal peacefulness. Discovering those variables leads us to new promoting peace-health educations. It is important to consider gender and marital status differences in designing more precise interventions.

    Keywords: Conflict psychology, Gender, Marital status, Peace, Personality
  • Akbar Atadokht, Mehri Mowlaie *, Sajjad Basharpour, Mozaffar Ghaffari Pages 32-40
    Introduction

     Examining the divers dimensions of intelligence and constructing instruments related to assess it, is one of the most considerable issues in psychology. The aim of the present research was to examine the psychometric properties of Persian version of the test of personal intelligence in a sample of Iranian university students.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study included total students of Mohaghegh Ardabili University in 2017-2018 academic years. Among them, three-hundred and seventy in a range from eighteen to thirty-three years with B.sc and M.sc degrees were selected as a sample group by simple random sampling method. They completed personal intelligence, social intelligence, emotional intelligence and cognitive emotion regulation questionnaires. Cronbach’s alpha was used for examining internal consistency of the test and Pearson correlation coefficient for examining concurrent validity. Three psychologists’ ideas were used for identifying content validity. Finally, confirmatory analysis was used by AMOS18 for examining construct validity.

    Results

    Pearson correlation coefficients showed that among two factors, guiding choices with information of personality factor had the greatest correlation (r=0.70) with total scale. Also, the results of the present study showed that Persian version of the test of personal intelligence and its two factors have a proper validity (Cronbach’s alpha = 0.86) in a student’s population.

    Conclusion

    It is concluded form the results that Persian version of the test of personal intelligence is valid and reliable test to examine this dimension of intelligence.

    Keywords: Personal intelligence, Reliability, Validity
  • Mohammad Qasem Zare, Najmeh Hamid *, Bahman Dashtinejad, Farahnaz Dehqani Pages 41-50
    Introduction

     Gray has provided a bio-ecological model of the character and personality based on brain-behavioral system, which constitutes basis for individual variants, and activities of each of them leads to different emotional responses, such as anxiety and other emotional states. The present study aimed to investigate the relationship between type D personality and sensitivity to reinforcement and latent anxiety in students with type D personality.

    Materials and Methods

    For this purpose, 600 students (240 boys and 360 girls) from various faculties of Persian Gulf University who were studying in 2013-2014 academic year, were selected randomly using cluster sampling stage, completed type D personality scale, Jackson sensitivity to reinforcement (2009) and Spielberger Anxiety Inventories (1970). After screening, 111 patients were identified as type D personality, and finally, statistical data were analyzed through regression analysis.

    Results

    The results obtained from regression analysis showed that type D personality has positive and significant relationship with variables of behavioral inhibition system and fight-flight and freeze system, and had negative significant correlation with behavioral activation system. Also, regression analysis results showed that type D personality had a positive and significant associated with latent anxiety in students.

    Conclusion

    According to the findings, determining the exact position of type D personality in personality systems which are based on bio-behavioral model, increase our understanding of mechanisms underlying properties of type D personality, emotions and emotional response.

    Keywords: Anxiety_Screening Sensitivity_Type D personality
  • Farzaneh Pirmoradi, Hamzeh Ahmadian *, Jahangir Karami, Yahya Yarahmadi Pages 51-62
    Introduction

     People have always been seeking inner peace to satisfy basic psychological needs and find new meaning for their suffering. In this way, protection of the human values ​​has been prioritized with the help of psychological capitals. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of the basic psychological needs on the meaning in life through the mediating roles of the psychological capital and human values.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study consisted of all nurses working in hospitals in Kermanshah (2017) that 500 individuals were selected as the sample using multi-stage cluster sampling method. Deci and Ryan Scale of Psychological Needs (2000), Luthan’s  Psychological Capital Questionnaire (2007), Schwarz’s Scale of Human Values (1994) and Steger et al. Meaning in life Questionnaire (2006) were used as the measuring tools. To analyze the data, structural equation modeling was used

    Results

    The findings indicated that in general, the hypothesized model was fitted with the data, and the direct effects of basic psychological needs, psychological capital, and human values ​​on the meaning in life were significant. Also, psychological capital had a direct and significant effect on human values. In addition, the indirect and significant effects of basic psychological needs on human values ​​and psychological capital on the meaning in life were confirmed (P<0.01).

    Conclusion

    Based on the results, the basic psychological needs, human values and psychological capitals can largely predict the meaning of life in the nurses. Further, by improving these three variables, we can increase the meaning of life in these cases.

    Keywords: Meaning of life, Needs Psychological capital, Value
  • Mohammad Sadeghi Bimargh, Mehri Yavari *, Ali Emadzadeh, Fatemeh Sharifan, Mahdieh Borhani Moghani Pages 63-72
    Introduction

    The concept of need is one of the most widely used terms in various social sciences. One of these needs in terms of science and education is educational need. This research conducted to investigate the educational needs of addiction practitioners (physicians and psychologists) in Mashhad city.

    Methods

    In this descriptive study, 100 addiction practitioners (physicians and psychologists) working in hospitals and addiction treatment centers in Mashhad in 2017 were selected randomly. The research tool was a 27-items researcher-made questionnaire. Data were analyzed by SPSS software version 16 and descriptive and inferential tests such as Friedman test and T test.

    Results

    According to the results, 54.6% of the participants were physicians and 45.4% were psychologists. The most common educational needs of participants were "Risk Assessment Knowledge and Identification of Psychiatric and Addiction Emergencies" with 4.2%, and the minimum training need was "Knowledge of Traditional Medicine, Recognition and Use of Herbal Drugs for Substance Abuse Treatment" with 3.22%. The first educational need of physicians was "Knowledge about the Pharmacology of Maintenance and Withdrawal Medicines" with 18.65% and the first need for psychologists "The Skills of Conducting Interviews and Psychological counseling for the Family of Patients with Substance Abuse" with 18.33%.

    Conclusion

    The comparison of the mean of educational needs scores showed that at the descriptive level, the educational needs of physicians did not differ significantly with the educational needs of psychologists, but prioritizing the educational needs of physicians and psychologists is different.

    Keywords: Addiction, Educational needs, Practitioner
  • Atefeh Soltanifar, Zanireh Salimi *, Azadeh Soltanifar, Ghazaleh Norbakhsh, Mehri Azghandi Pages 73-80
    Introduction

     Epilepsy is a chronic disease which affects child's behavior and function. Children with epilepsy in comparison to healthy children are more at risk for behavorial and cognitive disorders. In this study we examined the depression and anxiety in children with epilepsy compared to healthy control group.

    Materials and Methods

    This case-control study was conducted on patients who referred to child and adolescent psychiatric clinics of Dr. Sheykh and Ibn-e-Sina Hospitals in Mashhad (Iran) during 2015-2016. In this study 30 epileptic children aged 8-12 years and 30 healthy children with the same age and gender were selected. Depression–anxiety symptoms were measured by Children Depression Inventory (CDI), Children's Behavioral Issues List (CBCL) tests and demographic data. The major stressors and information about characteristics of epilepsy were achieved by questionnaire. Data were analyzed through descriptive statistics, chi-square, Fisher's exact tests, independent t-test and U Mann-Whitney tests by using SPSS version 16.0.

    Results

    According to the findings, level of depression and anxiety symptoms in epileptic children were higher than healthy children (P=0.01). There was no significant relation between mother's age, number of used medications and duration of taking medication and depression and anxiety in epileptic children.

    Conclusion

    Based on the results, epileptic children have the higher Frequency of depression and anxiety than the healthy children. However the frequency of depression and anxiety in epileptic children was independent to number of medications, duration of taking medications and mother's age.

    Keywords: Anxiety, Children, Depression, Epilepsy
  • Razieh Shirzadegan, Nahid Mahmoodi, Afsaneh Beiranvand * Pages 81-85
    Introduction

     Students are a large group of cell phone users who are exposed to psychological damages due to excessive use of this device. Reducing social and isolation, increasing loneliness, impulsivity and depression are the most likely consequences among excessive uses. The purpose of this study was to investigate the relationship between addiction to smart phones and mental health in nursing students of Abadan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was conducted on 200 nursing students of Abadan University of Medical Sciences in 2016. The research instrument consisted of demographic information questionnaire, general health questionnaire and cell phone use questionnaire. Data were analyzed by SPSS software version 17 and Spearman correlation coefficient and independent t-test.

    Results

    The results indicated that with increasing excessive use of smart phone, general health was reduced. There was significant correlation between mental health dimensions and smart phone addiction (P<0.05).

    Conclusion

    Given the negative impact of smart phone addiction on general health, this relationship can have a damaging effect on other aspects of student's life, including quality of life and academic achievement.

    Keywords: Addiction, Mental health, Nursing students, Smart phone