فهرست مطالب

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 27 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کریم حاجی زاده، مهتاب اسلامی نسب *، مهتاب دادخواه، مریم شاداب فر صفحات 9-25
    مباحث مربوط به باستان شناسی و میراث فرهنگی سهم بسیار ناچیزی در نظام آموزشی مدارس کشور دارند. همین سهم اندک نیز به صورت سنتی و شفاهی ارائه گردیده که منجر به کم رنگ شدن این مضامین و عدم علاقه در بین دانش آموزان گردیده است. هوشمندسازی مدارس و استفاده از تکنولوژی های فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) که زمینه را برای بصری شدن نظام آموزشی مهیا می کند، می تواند تاثیر شگرفی در جایگاه باستان شناسی در نظام آموزشی پیش از مقاطع دانشگاهی بگذارد. این پژوهش با هدف مقایسه عوامل موثر بر نگرش دانش آموزان در ورود باستان شناسی به محتوای درسی مدارس هوشمند و عادی، به بررسی برخی عوامل و میزان تاثیرگذاری آن ها در ورود مباحث باستان شناسی به مدارس عادی و هوشمند از دیدگاه دانش آموزان شهر خرم آباد لرستان می پردازد. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته برای دانش آموزان مدارس هوشمند و عادی استفاده شده است. با توجه به جامعه آماری کل دانش آموزان مقطع دبیرستان در شهر خرم آباد که بالغ بر 20587 نفر در سه شاخه نظری، فنی و حرفه ای و کار و دانش می باشند، نمونه آماری شامل 380 دانش آموز در مقطع دبیرستان (هوشمند و عادی) در نظر گرفته شد که در مجموع 430 پرسش نامه توزیع گردید که از داده های 400 پرسش نامه برای تجزیه و تحلیل استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که منابع مالی، میزان انگیزه و آموزش از عوامل موثر بر ایجاد نگرش مثبت در ورود باستان شناسی به محتوای درسی مدارس عادی می باشد و فرهنگ جامعه، منابع مالی، تجهیزات و زیرساخت ها و آموزش، عوامل موثر بر ایجاد نگرش مثبت به ورود باستان شناسی به محتوای درسی مدارس هوشمند می باشد.
    کلیدواژگان: باستان شناسی، فناوری اطلاعات، مدارس عادی، مدارس هوشمند، نگرش
  • بهاره نصیری*، زینب محمدزاده صفحات 27-36
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی رابطه بین شیوه های فرزند پروری والدین با پرخاشگری و اضطراب کودکان آنها در مقطع پیش دبستانی استان البرز، شهر فردیس است. جامعه مورد بررسی تعداد 60 نفر از کودکان مشغول به تحصیل در مقطع پیش دبستانی به همراه مادران آنها می باشند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه شیوه فرزند پروری بامریند، پرسشنامه پرخاشگری واحدی و همکاران و همچنین پرسشنامه اضطراب اسپنس و دیگران میباشد که هر دو برای کودکان می باشد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با کمک نرم افزار آماری SPSS21 و LISREL8. 8 استفاده شد. آمار توصیفی که شامل جداول فراوانی، نمودارهای شاخص پراکندگی و نمودارهای شاخص گرایش مرکزی و آمار استنباطی جهت تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای بررسی متغیرهای مستقل بر روی متغیر وابسته از رگرسیون گام به گام استفاده شد. سطح معنی داری01/0= a و 05/0=a به منظور آزمون فرضیه ها در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد شیوه سهل گیر با ضریب مسیر 0.19- پرخاشگری را پیش بینی می کند و شیوه مستبد با ضریب مسیر 0.53 پرخاشگری را پیش بینی می کند. شیوه مستبد با ضریب مسیر 0.25 اضطراب را پیش بینی می نماید. این ارتباطات نشان می دهند فرضیه کلی پژوهش تایید شده است و بین شیوه های فرزند پروری با اضطراب و پرخاشگری کودکان پیش دبستانی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: شیوه های فرزندپروری، پرخاشگری، اضطراب، کودکان پیش دبستانی
  • روح الله احمدزاده کرمانی*، امیرمسعود سیدآقایی صفحات 37-54
    در عصر حاضر در دنیای ارتباطات و اطلاعات، اتصال به شبکه جهانی اینترنت به اصلی حیاتی تبدیل ‏شده‏ است. استفاده از اینترنت باعث ایجاد پیوند میان سطوح مختلف ملی، منطقه ای و جهانی شده ‏است.  نقش و تاثیر رسانه های ارتباط جمعی و اینترنت و به خصوص شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و تویتر در تحولات اخیر خاورمیانه و شمال آفریقا و گسترش سریع این تحولات انکارناپذیر است، باید گفت که تفاوت عمده میان شبکه های اینترنتی با رسانه های سنتی تر مثل رادیو و تلوزیون و مطبوعات در دو طرفه یا چند طرفه بودن ارتباطات است. با توجه به هدف پژوهش و بر حسب روش اجرا، روش تحقیق توصیفی -  تحلیلی است. نتایج این پژوهش نشان  داد که به طور کلی با اینکه  شبکه های اجتماعی در حرکت مردم مصر نقش داشتند، ولی در عین حال نباید بر نقش اینترنت در ارزیابی انقلاب مبالغه کنیم ؛ زیرا آنها صرفا یک ابزار برای هدفمند کردن ارتباط و سرعت بخشیدن به آن هستند.
    کلیدواژگان: ارتباطات، تکنولوژی، جنبش، فضای مجازی، فیس بوک
  • سمیه تاجیک اسماعیلی* صفحات 55-62
    «اعتماد اجتماعی» و تبیین ابعاد و میزان آن و تفاوت در سطوح مختلف «اعتماد» در میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی موضوع اصلی پزوهش حاضر است. اهمیت انجام این پژوهش از این نقطه نظر ناشی می شود که شرایط امروزین دانشگاهای ایران و بیش از چهار میلیون دانشجو موسسات عالی آموزشی و با توجه به وجود آمدن شاخصه هایی چون توسعه مراکز دانشگاهی، گسترش شهرنشینی، ایجاد عرصه های جدید اشتغال، حضور دانشجویان روستایی در دانشگاهای شهری، تغییرات جمعیتی شدید، دگرگونی ساختار طبقاتی و نیز تغییرات اقتصادی- اجتماعی وسیع و در نتیجه افزایش فزاینده تعامل با افرادی خارج از محورهای خویشاوندی و نظایر آن، نیاز به سنجش اعتماد اجتماعی در سطوح و ابعاد گوناگون را دارای اهمیت دو چندان می نماید.
    جامعه آماری پژوهش عبارت است از کلیه دانشجویان زن و مرد دانشگاه آزاد تهران که در نهایت 385 دانشجوی زن و مرد دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان جامعه نمونه انتخاب گردید. در این پژوهش جهت خلاصه کردن، توصیف و نمایش اطلاعات از جداول توزیع فراوانی، شاخص های توصیفی (مانند میانگین، انحراف استاندارد، کمترین و بیشترین نمره) و... استفاده شد. علاوه بر آن، جهت آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون t مستقل استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که میزان اعتماد اجتماعی در میان کل دانشجویان تقریبا بالا و در حد مطلوب بوده است. هم چنین عدم تفاوت معنی دار میان دختران و پسران دانشجو - درمقایسه با تحقیقات پیشین که همگی میان این دو گروه آزمودنی، تفاوت نشان داده و میزان اعتماد اجتماعی را در تقریبا در سطح پایینی نشان می دهند - این نکته را مورد تاکید قرار می هد که جامعه جوان ایرانی در حال حاضر نسبت به گذشته معتمدانه تر به روابط اجتماعی و میان فردی و گروهی نگریسته و اعتماد بیشتری به ساختارهای گوناگون در حوزه های روحی- روانی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی جامعه ایران ابراز می دارد.
    کلیدواژگان: اعتماد، اعتماد اجتماعی، دانشجویان، دانشجویان دانشگاه آزاداسلامی، جامعه ایران
  • علی اکبر فرهنگی، مجید حیدری * صفحات 63-75
    در بسیاری از کشورهای توسعه یافته بانکداری خرد به استفاده از شبکه های اجتماعی هم چون فیسبوک، یوتیوب و غیره مبادرت ورزیده تا از این طریق با بخش عمده ای از مشتریان خود که عمدتا از نسل دیجیتال هستند، در فضائی ملموس با این نسل، که همانا گستره ای مجازی است، ارتباط برقرار نمایند. اهمیت محیط های مجازی هم چون زندگی ثانویه (second life) آن چنان قابل ملاحظه بوده که شاهد پیدایش و ابداع واحدهای پولی جدید مانند لیندن دلار، بیت کوین و غیره هستیم که رسما واحدهای پولی رایج در دنیا را به چالش کشیده اند. در این مقاله 3 تاثیر ناظر بر فرصت ورود به دنیای شبکه های اجتماعی به بحث گذارده می شود که شاید برای بانک هائی که تمایل به ایجاد تغییر و ورود به عرصه های مجازی مطلوب نسل دیجیتال را دارند مفید واقع گردد. نظریه استفاده و رضایت مندی در این مقاله مدنظر بوده و تلاش می شود طی انطباق با نظریه فوق فرصت های بهره جوئی از شبکه های اجتماعی در ارائه خدمات بانکی لحاظ گردد. هدف پژوهش دسترسی به مشتریان نسل دیجیتال با توجه به فضای مانوس رسانه های اجتماعی و اینترنت برای ایشان است. آیا به کارگیری رسانه های اجتماعی موجب دسترسی بیشتر به مشتریان نسل دیجیتال می شود؟ آیا این دسترسی موجب کاهش هزینه های بانک در جذب مشتری می گردد؟ آیا ایجاد فضای شبکه های اجتماعی و ارائه خدمات بانکی درون این قبیل رسانه ها موجبات اعتماد این نسل را فراهم می سازد؟روش پژوهش اکتشافی و شامل مطالعه کتابخانه ای در خصوص زمینه کاربرد رسانه های اجتماعی و ارائه خدمات به نسل دیجیتال با رویکرد نظریه استفاده و رضایت مندی است. نتیجه پژوهش حاکی از آن است که ارائه خدمات بانکی در فضای رسانه های اجتماعی می تواند به دسترسی به مشتریان نسل دیجیتال، کاهش هزینه ها و اعتمادسازی مجدد مشتریان این نسل منتهی گردد.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، نظام بانکی، نسل دیجیتال، وب 2، نظریه استفاده و رضایت مندی
  • سید عبدالله سجادی جاغرق*، فیروز دیندار فرکوش، چکاوک ابراهیمی صفحات 77-88
    این پژوهش با هدف بررسی میزان تاثیر استرس و فشارهای روانی بر عملکرد خبرنگاران شهر تهران انجام شد. جامعه آماری را تمامی خبرنگاران 5 خبرگزاری دانا پرس، موج، خبرآنلاین، مهر و آنا تشکیل دادند. حجم نمونه 250 نفر بود که از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش ضریب رگرسیون، تحلیل واریانس و هم چنین آزمون t برای دو گروه مستقل انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استرس شغلی می تواند عملکرد شغلی خبرنگاران در محیط کاری را پیش بینی نماید و با توجه به مقادیر t مشاهده شد که تاثیر استرس شغلی در معادله رگرسیون معنادار است. (05/0 > P) این در حالی است که استرس شغلی نتوانست عملکرد شغلی خبرنگاران در ارتباط با دیگران را پیش بینی نماید و بر همین اساس، تاثیر استرس شغلی در معادله رگرسیون معنادار نبود. (05/0 < P) نتایج همچنین نشان داد که استرس شغلی می تواند عملکرد شغلی خبرنگاران را پیش بینی نماید و با توجه به مقادیر t مشاهده شد که تاثیر استرس شغلی در معادله رگرسیون معنادار است. (01/0 > P) نتیجه دیگر پژوهش حاضر این بود که عوامل سازمانی استرس شغلی می تواند عملکرد شغلی خبرنگاران را پیش بینی نماید و با توجه به مقادیر t مشاهده شد که تاثیر عوامل سازمانی استرس شغلی در معادله رگرسیون معنادار است. (01/0 > P)
    کلیدواژگان: استرس، فشارهای روانی، عملکرد، خبرنگار، خبرگزاری
  • حمیده گوهری*، بهاره بخشی، سید حمید رضوی صفحات 89-105
    ظهور شبکه های اجتماعی در دنیای جدید فرصت های بی نظیری را برای گروه هایی که تا اکنون شانس رسانه ای شدن را نداشتن، فراهم نموده است. تولد هزاران وبلاگ، شبکه های اجتماعی و رسانه های کاربرمحور، انسان ایرانی را پیش از در برقراری ارتباط و بیان دغدغه های قومی -  فرهنگی خویش توانمند نموده است. ایران به لحاظ تنوع قومی، فرهنگی و نژادی کشور بی نظیری است که از پتانسیل های بیشماری جهت حضور در فضای مجازی برخوردار است. طی چند سال گذشته قومیت های ایرانی با ظهور شبکه های اجتماعی فرصت بی نظیری برای آنچه تا اکنون توانایی نمایش ان را نداشتند، فراهم نموده است. پژوهشی که پیش رو دارید تلاشی است برای بررسی شیوه های بازنمایی قومیت های ایرانی در فیس بوک. محقق با استفاده از روش تحلیل محتوا به بررسی مطالب قومیتی در این رسانه پرداخته است. نتایج این تحقیق نشان از تجلی مفاهیم فرهنگی قومیت های ایرانی در این رسانه دارد.
    کلیدواژگان: جامعه اطلاعاتی، جامعه شبکه ای، فیس بوک
  • نرگس نیکخواه قمصری*، فاطمه منصوریان راوندی صفحات 107-120
    در تمام جوامع انسانی همواره ساخت فرهنگی جنسیت، تکوین مجموعه ای از پندارها و انگاره های فردی و اجتماعی درباره رفتارهای مناسب زنانه و مردانه را سبب می شود که در شرایط زمانی و مکانی متفاوت، متغیر هستند؛ بنابراین هم برخاسته و متاثر از شرایط اجتماعی و هم متاثر از نگاه فرد به خویشتن براساس ایده ال سازی ها و ابزارهایی است که جامعه یا خود فرد از من خویش بنا می کند. در پی گسترش فناوری های نوین ارتباطی - اطلاعاتی و توسعه فضای مجازی، توجه به سهم آن در تغییر قواعد حاکم بر تعامل انسان ها و نگرش آنان به جنسیت خود از اهمیت بسزایی برخوردار شده است. پژوهش حاضر در پی پاسخ به آن بود که الگوهای متفاوت استفاده از فضای مجازی چه رابطه ای با هویت جنسیتی کاربران داشته است؟ در این راستا با استفاده ازروش پیمایش مقطعی و ابزار پرسشنامه 260 کاربر اینترنت 25-15 ساله شهر کاشان با روش نمونه گیری سهمیه ای مورد بررسی قرارگرفته اند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که سابقه و مدت زمان استفاده هفتگی از اینترنت در تقویت و تضعیف هویت جنسیتی موثر بوده است. بدین نحو که هرچه میزان و سابقه استفاده از اینترنت از سوی کاربران افزایش پیدا می کند، هویت جنسیتی قوی تر می شود. مثبت و معنادار بین میزان و سابقه استفاده کاربران از اینترنت و هویت جنسیتی کاربران، وجود داشته است. اما این رابطه با توجه به نوع کاربری (سرگرم کننده و اجتماعی)، در بین کاربران زن و مرد متفاوت بوده؛ به نحوی که هویت جنسیتی زنانی که به دنبال اطلاعات و جستجوهای علمی بوده اند، قوی تر از مردان بوده است. میانگین بالاتری در هویت جنسیتی داشته اند. این درحالی است که حضور در محیط چت، بازی و سرگرمی، تعلق به جنسیت را در آنان کاهش داده است. این امر می تواند ناشی از ویژگی های تعامل در فضای مجازی (سرعت عمل، ناشناس ماندن و...) باشد که فضایی یکسان و مشابهی را فارغ از الزامات ساختی جنسیتی در اختیار کاربران قرار می دهد.
    کلیدواژگان: هویت جنسیتی، هویت جنسیتی شخصی، هویت جنسیتی اجتماعی، فضای مجازی
  • آرش طاهری، افسانه مظفری * صفحات 121-136
    تبلیغات محیطی، متون رسانه ای فراگیر و مهمی هستند که مخاطبان آنها تمام اقشار جامعه را در بر می گیرد. به همین خاطر، گفتمان فرهنگی حاکمیت می کوشد تا از ظرفیت این رسانه پرنفوذ، بوسیله طراحی پیام هایی عمومی در قالب توصیه های اخلاقی، برای ایدئولوژیک ساختن محیط های خنثای ترددهای شهری شهروندان، استفاده نماید. استفاده بجا، از فضای خالی و مناسب شهری، می تواند تاثیر بسزایی در تثبیت گفتمان فرهنگی غالب در اذهان شهروندان داشته باشد.
    هدف از تحقیق حاضر، تحلیل نحوه به کارگیری "اسطوره های فرهنگی" در متن تبلیغات محیطی اخلاقی به نمایش درآمده در شهر تهران بوده است. در این پژوهش با استفاده از روش نشانه شناسی و از طریق تحلیل محورهای همنشینی/ جانشینی و هم زمانی/ درزمانی در طراحی عناصر نشانه ای تشکیل دهنده متن انتخابی، چگونگی های خلق اسطوره های فرهنگی را از خلال تحلیل کارکرد مجموعه تبلیغات محیطی- اخلاقی "جنگ، کار تا پیروزی..."، به عنوان یک نمونه موردی، مطالعه و ارزیابی می کنیم.
    یافته های این پژوهش نشان داد که ترکیب عناصر نشانه ای مختلف در قالب فنون متنوع طراحی تبلیغات محیطی اخلاقی به مثابه متن رسانه ای، در نمونه های انتخابی این پژوهش به خدمت خلق اسطوره های فرهنگی مرتبط با گفتمان غالب حاکمیت در زمینه آرمان های مذهبی-سیاسی انقلاب اسلامی، مقاومت و پایداری اجتماعی بر سر این اصول و آرمان ها و تبلور اندیشه و روحیه معنویت گرایی قرار گرفته است. در نتیجه گیری این تحقیق آمده است که تبلیغات محیطی اخلاقی با استفاده از عناصر ساختاری تشکیل دهنده متن، گفتمانی مبتنی بر ارزش های بومی و ملی درجهت تثبیت اسطوره های فرهنگی خلق می کنند.
    کلیدواژگان: اسطوره های فرهنگی، تبلیغات محیطی اخلاقی، تحلیل بلاغت، نشانه شناسی
  • اکبر نصراللهی، فرزانه شریفی *، محمدرضا حقیقی صفحات 137-150
    پدیده گردشگری به عنوان یک پدیده اجتماعی یکی از اشتغال زاترین صنایع دنیا محسوب می شود. صنعت گردشگری بزرگ ترین و متنوع ترین صنعت در دنیا به حساب می آید. بسیاری از کشورها این صنعت پویا را منبع اصلی درآمد، اشتغال زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه زیرساخت ها می دانند. صنعت گردشگری امروزه به قدری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی نیز می نامند. گذر از عصر صنعتی به دوران طلایی عصر اطلاعات فضایی جوامع اطلاعاتی را با تغییر روبه رو کرده است. با توجه به پتانسیل های فراوان گردشگری و امکانات بیشمار تکنیکی، فنی و نیروی انسانی فراوان در ایران باید از این موج و فرصت های حاصله از تحول اطلاعاتی در تغییرات فناوری گردشگری استفاده کنیم. در این مقاله نقش کلیه رسانه های داخلی که به صورت کاملا تخصصی بر حوزه حمل و نقل متمرکز می باشند در توسعه صنعت گردشگری مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به جامعه آماری نسبتا محدودی که رسانه های مزبور داشته اند، نتایج به دست آمده از عدم برخورداری این رسانه ها از جذابیت بصری و شاخصه های رسانه فعال حاکی است که در نتیجه نشان می دهد شمار مخاطبان این رسانه ها و میزان اثرگذاری آن ها در تشویق مخاطبان به گردشگری پایین و اندک می باشد.
    کلیدواژگان: رسانه های تخصصی، حمل و نقل، توسعه گردشگری
|
  • Karim Hajizadeh, Mahtab Eslaminasab *, Mahtab Dadkhah, Maryam Shadabfar Pages 9-25
    Topics related to archeology and cultural heritage have contributed little to the country's school system. This small contribution is also presented as an oral tradition that led to fade these themes and the lack of interest among students has been developed. Intelligent use of technology in schools and information and communication technology (ICT) training system that provides a visual context for the educational system can make a big impact on archaeological place in the educational system of pre-academic grades. This study aimed to compare the factors affecting the attitude of students entering the archaeology to smart and normal school curriculum and deals with examine some factors and their impact on archaeological topics Login to view schools and students Khorramabad in Lorestan province. Research method is descriptive survey. Questionnaire is used to collect data for smart and normal school students. With regard to the target population of high school students in the city of Khorramabad that over 20,587 people in the three branches of theoretical, technical and professional work and knowledge are, Sample included 380 students in high school (smart and normal) were considered, In total, 430 questionnaires were distributed to the data, 400 questionnaires were used for analysis. The results showed that the funds rate, affect motivation and positive attitude are in training entry archaeology to normal school curriculum and cultural and financial resources, equipment and infrastructure and education are factors affecting positive attitude toward the entrance to the archaeological content in smart schools.
    Keywords: Archeology, Information Technology, Normal schools, Smart schools, Attitude
  • Bahareh Nasiri *, Zeynab Mohammadzadeh Pages 27-36
    The aim of the current study was to identify the relation between parental styles and aggression and anxiety of pre-school children in Alborz province, Fardis city. The sample comprised 60 children,studying in pre-school grade,with their mothers and teachers. Applied tools included Bamurind's Parenting Style, Vahedi's children Aggression , and Spence's Children Anxiety Questionnaires. The data were analyzed using SPPS 21 and LISREL8. 8software. To examine the effects of predicting variables on independent variable, step-by-step regression was used. Significance levels for investigating the hypothesis were considered a=0.01and a=0.05. Results showed that indulgent style, with direction coefficient of -0.19, predicated aggression, while, authoritative style, with direction coefficient of 0.25, could predict anxiety. These findings confirmed the study hypothesizes. In other words, a relationship was revealed between parenting styles and aggression and anxiety of pre-school children.
    Keywords: parenting styles, aggression, anxiety, pre-school children
  • Ruhollah Ahmadzadeh Kermani *, Amir Masoud Seyed Aghaei Pages 37-54
    In the present age, the world of communication and information, connecting to Internet Universal Network has become a vital principle. Using the Internet creates links between different levels of national, regional and global. Technological and communication revolution is among the factors that increasingly weaker the authority of governments. Over the past few years, Islamic countries, like other developing countries to the world of computers and the Internet and then cyberspace was entered and the phenomenon of social networking and blogging have become familiar. Role and effect of mass media and the Internet, especially social networks like Facebook and Twitter in the recent developments in the Middle East and North Africa and rapid spread of these developments is undeniable. it must be said that the major difference between computer networks with more traditional media such as radio, television and the press is  in the two-way or multi-way of communication. According to the purpose of research and in terms of methods, is descriptive research - analysis. The results showed that generally the social networks played a role in the movement of the Egyptian people, but we should not exaggerate the role of the Internet in the assessment because they on targeted only a tool for communication and speed up its.
    Keywords: communication, technology, movement, Cyberspace, Facebook
  • Somayeh Tajik Esmaeili * Pages 55-62
    The subject matter of this study is “social trust” and explanation of its aspects and its measure and differences in various levels of “trust” in students of Islamic Azad University. The importance of this study resulted from current condition of Iran university and over of 4million students in educational high institutions and formation of indexes such as development of universal centers, extension of urbanization, development of new area of preoccupation, attendance of rural students in urban university, intense population changes, alteration in categorical structure and also wide economical-social changes and therefore increase of  engagement with people out of family and etc. thus need to assessment of social trust in various levels and aspects is important.
    Statistical society include all male and female students in Tehran Azad University. 385 male and female students from Islamic Azad University selected as sample group. In order to summarizing, description and presentation of information, tables of frequency distribution and descriptive indexes (such as mean, standard deviation, maximum and minimum) was used. Moreover in order to examine the hypothesis, independent t test was used.
    The results show high level of social trust in all of students. Also there was no significant differences between male and female students- opposite of previous studies that indicate differences and low level of social trust in this two groups- that emphasize  that  current young Iranian society, rather than past, trustworthy look at social, interpersonal and gregarious relationship and display more trust to various structures in psychic- mental, social, political, cultural area of Iran society.
    Keywords: Trust, social trust, Students, Islamic Azad University, Iran society
  • Ali Akbar Farhangi *, Majid Heidari Pages 63-75
    In many developed countries the retail banking has been engaged with the use of social networks such as face book, you tube, etc so that the banks will be able to communicate with the bulk of their customers who are mainly from the digital generation in a tangible space to this generation which is the virtual world.
    The importance of virtual environments such as second life has been so remarkable that we confront the creation and introduction the new currencies like linden dollar, bit coin, etc which have challenged the common currencies in the world. In this article three impacts regarding the opportunity of entering to the world of social media are being discussed that might be fruitful for the banks willing to change and involving the virtual areas desired by the digital generation. The use and gratification theory is being considered in this article and the author tries to adapt the theory to the opportunity of utilizing the social media in banking services. The goal of the research is reaching the customers of digital generation. Does the use of social media cause the reaching to digital generation customers? Does this use reduce the cost of finding new customers? Does it regain the confidence of digital generation customers? The research method is explorative dealing with library studies on social media and providing bank services considering the use and gratification theory. The findings show that using social media in providing bank services to the digital generation customers will lead to reaching these customers, reducing costs, and regaining the confidence.
    Keywords: social media, Banking system, digital generation, Web 2.0, the use, gratification theory
  • Seyyed Abdollah Sajjady Jaghargh *, Firouz Dindar Farkoush, Chakavak Ebrahimi Pages 77-88
    This study aimed to examine the effects of stress and psychological pressure on reporters in Tehran. Population in all 5 news reporter Dana Press, wave, Khabar Online, stamped and formed the Anna. The sample size of 250 subjects who were selected through stratified random sampling. Data analysis using regression, analysis of variance and t test for independent groups was performed. The occupational stress could predict job performance reporters in relation to others, and thus the effects of job stress was not significant in the regression equation (05/0 <P).
    Keywords: stress, Performance, reporter, News
  • Hamideh Gohari *, Bahareh Bakhshi, Seyed Hamid Razavi Pages 89-105
    The emergence of social networks in the modern world a unique opportunity for the groups that has no chance of being media is provided. Birth thousands of blogs, social networks and user centered media, Iranians before communicating and expressing their cultural and ethnic concerns is strong. Due to the diversity of ethnic, racial, cultural and unique country that has a lot of potential to have a presence in cyberspace. Over the past few years with the advent of social networking Iranian ethnic group has the ability to display a unique opportunity for what it did not provide Ahead of you is an effort to explore ways of representing the Iranian ethnic group in Facebook. Researcher uses content analysis to examine the contents of ethnic media in this regard. The results showed that the expression of cultural notions of Iranian ethnic group in the media
    Keywords: Information society, Social Networking, Facebook
  • Narges Nikkhah Ghamsari *, Fatemeh Mansourian Ravandi Pages 107-120
    The cultural construction of gender identity would lead to the development of personal and social thoughts and ideas regarding the appropriate behaviors for men and women in different conditions. Hence, the gender identity is a function of social conditions and the individual self-image according to the ideals and resources that the society or the individual construct for the self. The introduction and development of new communication-information technologies and the cyber space have encouraged the researchers to examine the role of these technologies in changing the unwritten rules and regulations dominating human interactions and how they view their gender. Therefore, the present study aims to investigate the potential relationship between different patterns of using cyber-space and the gender identities of the users. To this purpose, the present study which is conducted through cross-sectional survey as the method and questionnaires as the instrument. This study investigates 260 users from 15 to 25 years old, selected through quota sampling from Kashan, Iran. The results of this study indicated that there is a positive and significant relationship between the history of the users and the time that they spend using the Internet weekly and their gender identity. However, this relationship was different for men and women with regard to the patterns of using Internet (such as entertaining or social purposes). The results revealed that the gender identity of the women who mainly searched the Internet for scientific information was stronger than the men. In addition, using the cyber space for entertaining purposes such as chatting, playing games, and pastime reduces the sense of belonging to one's gender. This might be resulted from the specific characteristics of interaction in cyber space (pace, anonymity, …..) that create a the same environment for all users which is devoid of the necessities caused by gender identity construction.
    Keywords: gender Identity, personal, social, Cyberspace
  • Arash Taheri, Afsaneh Mozaffari * Pages 121-136
    Outdoor publicities are widespread media texts which target all group and class of people in a society. Because of this, through designing public massages in frame of moral recommendations, dominant cultural discourse of political power try to use capability of these media texts in order to establishing official values and beliefs in the mind of majority of people. In fact, influence of political power's interests in public institution like municipalities tend to make neutral space of urban trafficking more Ideological.
    Main objective of this research is to analyze manners of serving "cultural myths" in a specific case of outdoor publicities in Tehran. To achieve this goal, after choosing outdoor publicity Collection named “War, Work, till Victory…” as a case study, we analyze and evaluate practicing rhetoric of moral outdoor publicities in order to produce and reproduce of cultural myths trough semiotics methodology.
    Results shown in case study of this research, combination of various signal elements in forms of deferent designing techniques of outdoor publicities applied to reproducing such cultural myths which connected to religious-political values of Islamic revolution, resistance and social continuity on this values and transcends of spiritual approach in social life. Finally, goal-oriented designing of structural elements synthetics of the text in moral outdoor publicities, can be served for producing a discourse based on native and national values in order to establishing cultural myths.
    Keywords: Cultural myths, Outdoor publicities, Rhetoric Analysis, Semiotics
  • Akbar Nasrollahi, Farzaneh Sharifi *, Mohammad Reza Haghighi Pages 137-150
    Tourism phenomenon as a social phenomenon is one of the world industries that improve the situations for finding jobs. The tourism industry is considered the biggest and most renowned in the world. Many countries have this dynamic industry as the main source of income, employment, private sector development and infrastructure development. The tourism industry today is so important in economic and social development that economists also call that the invisible export. From the industrial age to the information age that is the golden age of the information societies we are faced with change. Given the huge potential of tourism and numerous technical facilities, technical and human resources are abundant in Iran and opportunities resulting from this wave of change in information technology changes our tourism. In this article the role of all domestic media that are highly specialized in the field of transport are focused on the development of the tourism industry is examined and given the relatively small population that had the media, the results of lack of visual appeal and characteristics of active media outlets suggest that the result shows the audience of the media and the impact on the audience that cause less tourism in Iran.
    Keywords: Specialized media, Transportation, Tourism Development