فهرست مطالب

توسعه علوم انسانی - پیاپی 1 (پاییز و زمستان 1397)

مجله توسعه علوم انسانی
پیاپی 1 (پاییز و زمستان 1397)

  • 192 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1396/10/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مهدی الوانی صفحات 1-3
  • سید حسین صفایی صفحات 5-19
    مدت حمایت از حقوق اقتصادی مولف یکی از موضوعات مهمی است که امروزه در حقوق مالکیت ادبی و هنری مطرح و محل بحث است. در گذشته برخی از صاحب نظران این حقوق را دائمی دانسته و آن را از مقوله مالکیت به شمار آورده اند؛ ولی امروزه این نظر متروک است و در همه کشورها و پیمان ها و اسناد بین المللی حقوق اقتصادی پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری موقت تلقی شده، هر چند که در مدت حمایت اختلاف است. امروزه اغلب کشورها مدت حمایت را اصولا تا 50 سال از تاریخ فوت پدیدآورنده تعیین کرده اند. کنوانسیون برن که مهم ترین پیمان بین المللی راجع به مالکیت ادبی و هنری است همین مدت را به عنوان حداقل لازم الرعایه برای کشورهای عضو پذیرفته و موافقت نامه تریپس که از پیمان های لازم الاجرای سازمان تجارت جهانی است از آن تبعیت کرده است؛ لیکن در کشورهای عضو اتحادیه ی اروپا مدت حمایت 70 سال ودر شماری از کشورها این مدت کم تر یا بیشتر است. البته مدت مزبور قاعده عمومی حمایت است ولی در مواردی، نظر به پاره ای دلایل و ملاحظات، ممکن است مدت بیشتر یا کمتری مقرر شده باشد، چنانکه در آثار سینمایی مبدا محاسبه مدت تاریخ عرضه عمومی یا انتشار یا خلق اثر است و بدین سان مدت حمایت کمتر خواهد بود.
    در حقوق ایران، تا سال 1389، مدت حمایت اصولا تا سی سال از تاریخ مرگ مولف بود که با حقوق تطبیقی و پیمان های بین المللی سازگاری نداشت؛ لیکن در این سال ماده 12 قانون حمایت حقوق مولف و مصنفان و هنرمندان مصوب 1348 و تبصره آن اصلاح گردید و به موجب قانون اصلاحی مدت حمایت به 50 سال از تاریخ مرگ پدیدآورنده افزایش یافت و در مورد آثار مشترک مقرر گردید که مدت حمایت تا 50 سال از تاریخ مرگ آخرین نفر از پدیدآورندگان است.
    اما موارد دیگری که در آنها مدت حمایت مطرح شده ولی مبدا محاسبه مدت تفاوت دارد مانند آثار سینمایی و عکاسی، اثار متعلق به شخص حقوقی و نرم افزارهای رایانه ای مدت سی سال باقی ماند که قابل ایراد است. به نظر می رسد که این ناهماهنگی در مدت حمایت ناشی از فقدان جامع نگری و عدم احاطه قانون گذار ایران به قوانین ایران بوده است.
    در لایحه حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط که به مجلس شورای اسلامی تقدیم  شده و امید است در اینده نزدیک به تصویب مجلس برسد اغلب اشکالات و نقایص قوانین موضوعه کنونی رفع شده و به ویژه در زمینه مدت حمایت از حقوق اقتصادی همه جا 50 سال تعیین گردیده است جز در مورد آثار عکاسی که مدت حمایت به 25 سال کاهش یافته که قابل انتقاد می نماید.
    کلیدواژگان: مولف، مالکیت ادبی و هنری، مدت حمایت، حقوق اقتصادی، قانون اصلاحی، آثار دیداری- شنیداری
  • محسن شیراوند، سجاد سمیع پور * صفحات 21-35
    اخلاق در فناوری از اصیل ترین زیر مجموعه های اخلاق کاربردی محسوب می گردد. این پژوهش قصد دارد بحث پر دامنه اعزام انسان به مریخ را که نزد اندیشمندان حوزه های گوناگون اخلاقی، جامعه شناسی و روانشناسی دنیا – که متاسفانه در ایران اصلا به شکل آکادمیکی بدان توجه نشده است – مورد بحث های پر حرارتی قرار گرفته مورد بررسی قرار دهد. در واقع چند سالی است که بشر کنجکاو و البته حریص معاصر طرحی تحت عنوان "اعزام بی بازگشت انسان به مریخ" را کلید زده است. این ماموریت که توسط سازمان مارس وان در حال انجام است، قصد دارد تعدادی انسان را با هدف تشکیل یک کلونی انسانی به مریخ اعزام نماید. ضرورت این پژوهش صرف نظر از به نمایش گذاشتن چهره انسان پست مدرن در به سخره گرفتن اصلی ترین سرمایه الهی انسان یعنی نعمت حیات و همچنین عبور از همه مرزهای اخلاقی و انسانی بررسی و نقد این سوال است که آیا اصولا انسان می تواند با تمسک به " اصل رضایت " جان خویش را این چنین از کف بدهد؟ این پژوهش که با ترجمه منابع معتبر روسی و نقد آن توسط منابع اسلامی تنظیم شده با هدف بررسی همه جانبه این طرح و بررسی چالش های اصلی آن می پردازد. این پژوهش با روش اسنادی – تحلیلی و با استفاده از بررسی و تبیین منابع کتابخانه ای و همچنین استفاده از مجلات و سایتهای معتبر علمی تنظیم شده است. از نتایج این پژوهش بررسی و نقد چالش های این طرح در زمینه تکنیکی، روان شناختی، حقوقی و اخلاقی و همچنین رهیافتی اخلاقی بر " اصل رضایت" که مهم ترین استناد متولیان این پروژه است.
    کلیدواژگان: اخلاق تکنولوژی، اصل رضایت، حیات انسان، حریم خصوصی، انسان شناسی
  • عباس شاکری *، فاطمه رجبی صفحات 37-66
    هیچ وقت نمی توان یک قاعده کلی و همه شمول برای اندازه نسبی بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات در اقتصاد ارائه کرد. ازآنجاکه اقتصادیک مجموعه سازمانی پیچیده و پویا است بسته به موقعیت آن در سیر تکاملی توسعه و پیشرفت، و بسته به درجه توسعه یافتگی آن، دارای شرایط و اقتضائات متفاوت است. اگر اقتصادیک کشور در مسیر توسعه که در آن دستاوردهای علمی و فن آوری در زندگی روزمره و کسب وکار مردم ظهور و بروز دارد، قرار داشته باشد ابتدا سهم صنعت و کشاورزی بالاست و سهم خدمات محدودتر است اما بعد از جهش صنعتی و رخداد انقلاب بهره وری و مستقر شدن روش تولید انبوه، بخش خدمات رو به گسترش گذاشته و سهم بسیار بیشتری از تامین اشتغال، مشارکت در رشد و تامین بسترهای مناسب برای صنعت و کشاورزی و ایجاد رفاه را عهده دار می شود. در طول مسیر توسعه اقتصادها، این اندازه بخش ها نیست که بااهمیت و اثرگذار است بلکه تعامل منطقی و هم تقویت کننده و مکمل آن هاست که سازوکار عمل و پویایی های کل مجموعه اقتصاد را در راستای حرکت سریع تر به سمت رشد و توسعه تقویت می کند.
    وضعیت اقتصاد ما هم از این قاعده مستثنا نیست. لذا قبل از انقلاب بهره وری و توسعه صنعتی باید الویت تخصیص منابع بخش های کشاورزی و صنعت و سرمایه گذاری در این بخش ها باشد. بعد از تحقق توسعه صنعتی و شتاب بهره وری، هم از طرف عرضه و هم از طرف تقاضا زمینه برای گسترش خدمات باکیفیت و مکمل تولید و رفاه آور فراهم خواهد شد و در آن وضعیت است که گسترش بخش خدمات باکیفیت نقش موثری در اشتغال، تولید، صادرات و رفاه خواهد داشت.
    ما در این مقاله ضمن ارائه تحلیلی پویا از وضعیت نسبی بخش های اقتصادی و ارائه واقعیت های آماری در مورد میزان توجه به سرمایه گذاری در بخش های مختلف و نحوه اعطای تسهیلات به آن ها، نسبت سرمایه گذاری در خدمات و مستغلات به سرمایه گذاری کل را به عنوان یک پراکسی محدودکننده رشد در اقتصاد ایران فرض کرده ایم و تابع تولید را طوری توصیف کرده ایم که این پراکسی را شامل شود. سپس با روش اقتصادسنجی VECM تابع مذکور را برآورد کرده ایم. نتایج تخمین بیانگر این است که نسبت مذکور اثر منفی بر درآمد و تولید کل در اقتصاد ایران داشته است و بنابراین به واقع می تواند به عنوان پراکسی فعالیت های نامولد لحاظ شود.
  • شمس سادات زاهدی صفحات 67-82
    مفهوم توسعه پایدار برای اولین بار در سطح جهانی در گزارش برانتلند با عنوان "آینده مشترک ما"  در سال 1987 طرح شد. دراین گزارش، توسعه پایدار توسعه ای تعریف شده که نیازهای زمان حال را برآورده می سازد بدون آنکه از توانائی های نسل های آینده برای ارضای نیازهایشان مایه بگذارد. از آن پس این موضوع مکررا در مقالات، کتاب ها و گردهمائی های گوناگون مطرح گردید. پس از طرح موضوع، عده ای از صاحبنظران آن را تائید کردند و گروهی از متخصصان نیز آن را مورد انتقاد قرار دادند. نگارنده ضمن ارج گذاری به نظرات منتقدان، بر این باور است که نظریه توسعه پایدار نظریه ای ارزشمند است که برای بقای انسان ها و کل سیاره اهمیت ویژه ای دارد.  از اینرو به بسط مفهومی نظریه مذکور پرداخته و آن را در سه قلمرو موضوعی، مکانی و زمانی مورد بررسی قرار داده است. از نظر موضوعی توسعه زمانی پایدار است که جامعه را از ابعاد ششگانه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فنی و تکنیکی، محیطی، روحی و معنوی به طور یکپارچه و متوازن به پیش ببرد. از نظر مکانی لازم است که بر ابعاد محلی، ملی، منطقه ای و جهانی تاکید شود و در قلمرو زمانی نیز ضرورت دارد که ضمن توصیف و تنقید عملکرد گذشته، به شناسائی دقیق وضع موجود و پیش بینی روند های آینده اقدام گردد.  مقاله با طرح پیشنهادهائی برای تسهیل پیاده سازی توسعه پایدار یکپارچه و متوازن خاتمه می یابد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، قلمرو موضوعی، قلمرو مکانی، قلمرو زمانی، فلسفه پایندگی، شورای پایش
  • یاسمن جعفرپور، زهرا شاکری صفحات 83-100
    تحدید حق مولف با هدف ایجاد موازنه میان حقوق مولفان و جامعه بخش مهم و قابل توجهی از نظام حقوق مالکیت فکری را تشکیل می دهد؛ از همین روی لزوم تحدید مذکور به نفع موزه ها و کتابخانه های عمومی که محلی برای تجلی هویت و موجودیت یک ملت هستند بسیار اساسی و مهم است؛ اما این تحدید اصولا با مالکیت و حقوق خصوصی افراد پیوند خورده است و همین امر مدیریت ارتباط مولفان با موزه ها و کتابخانه های عمومی را پیچیده می نماید. اکنون جامعه به ایجاد محدودیت هایی فراتر ازآنچه به عنوان استثنائات در حقوق مختلف و به خصوص استثنائات عام مالکیت فکری شناسایی می شود نیاز دارد. این نیاز حتی ممکن است در مواردی تا مرحله سلب مالکیت حق مولف (چه به صورت کلی و چه به صورت جزئی) پیش رود. از سوی دیگر صاحبان خصوصی میراث فرهنگی که دارای حق مالکیت فکری می باشند خواستار مالکیت و تسلط کامل بر اموالشان هستند و محدودیت های ناشی از اراده قانون گذار و به نفع منافع عمومی را به سختی پذیرا می باشند. پژوهش اخیر در تلاش است بدین پرسش پاسخ دهد که شرایط استثنائات بر حق مولف به نفع این نهادها چیست و دامنه این استثنائات تا کجا خواهد بود؟ آیا با توجه به ضرورت منافع عمومی، می توان طیف جدیدی از محدودیت ها و استثنائات را برای میراث فرهنگی وضع نمود یا خیر؟ و سرانجام نتیجه گیری می کند که تحدید حقوق مولف باید در مواقع ضروری و با رعایت حقوق معنوی مولف و در فقدان هرگونه اهداف تجاری به نفع موزه ها و کتابخانه های عمومی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: حق مولف، استثنائات، مالکیت فکری، تحدید حق، موزه و کتابخانه عمومی
  • حسن دانایی فرد، محمدرضا عطاردی، سلمان زالی صفحات 101-124
    ابزارهای خط مشی، شیوه‏ های اجرایی هستند که از طریق آن ها اهداف خط مشی محقق می‏ شوند. از این‏رو، نوع و نحوه انتخاب ابزار اجرای خط مشی در موفقیت نظام های خط مشی گذاری عمومی، اهمیت زیادی دارد و به همین جهت، باید بر پایه بررسی های دقیق، ابزارهای مناسبی انتخاب شود تا بتوان اجرای موفق خط مشی ها را تضمین کرد. در نوشتار پیش‏رو، با استفاده از روش فرانظریه، رویکردها (نظری و عملی)، نظریات (فرایند خط مشی و ابزارهای خط مشی، نظریه نخبگان و ابزارهای خط مشی و نظریه تدوین خط مشی و تغییر) و مدل‏ های انتخاب ابزارهای خط‏ مشی عمومی (مدل اقتصادی، مدل سیاسی و مدل زیرنظام‏ های خط‏ مشی)، بررسی و تحلیل شده است. یافته‏ های پژوهش، در قالب فرایند اجرای فرانظریه به صورت شناسایی پارادایم ‏ها، پیش ‏فرض ‏های نظری، روند تاریخی و سیر تکامل نظری، تجزیه و تحلیل محتوا و ارزیابی کیفیت نظری در ارتباط با منطق انتخاب ابزارهای خط‏ مشی عمومی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: خط‏ مشی عمومی، ابزار خط مشی عمومی، انتخاب ابزار خط‏ مشی، فرامطالعه
  • محمد زارعی محمودآبادی *، حبیب خراسانی صفحات 125-146
    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر تسهیم دانش و فرهنگ سازمانی بر رضایت شغلی کارکنان بود. بنابراین پس از مرور گسترده ادبیات پژوهش و همچنین در نظر گرفتن متغیرهای تسهیم دانش، فرهنگ سازمانی؛ و رضایت شغلی به عنوان متغیر وابسته و ابعاد آن ها، مدل مفهومی پژوهش شکل گرفت. روش پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری بود و به شیوه پیمایشی اجرا گردید. ابزار اصلی اندازه گیری آزمودنی ها پرسشنامه های تسهیم دانش، فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی بودند. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان خوزستان و مراکز تابعه شامل 853 کارمند بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 265 نفر به عنوان نمونه پژوهش بررسی شدند. روایی محتوایی پرسشنامه با نظرخواهی از خبرگان، روایی سازه بر اساس مقادیر بارهای عاملی و میزان پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و با مقادیر به ترتیب 767/0، 813/0 و 879/0 برای پرسشنامه های فرهنگ سازمانی، تسهیم دانش و رضایت شغلی تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد و فرضیه های پژوهش با کاربرد نرم افزارهای Amos و SPSS مورد آزمون قرار گرفت. در نهایت، یافته های پژوهش نشان داد که بین تسهیم دانش و فرهنگ سازمانی تاثیر متقابل معنی دار وجود دارد؛ فرهنگ سازمانی بر رضایت شغلی منابع انسانی و همچنین تسهیم دانش بر رضایت شغلی منابع انسانی تاثیر مثبت و معنی دار دارد.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، فرهنگ سازمانی، رضایت شغلی، مدل سازی معادلات ساختاری (SEM)
  • سیدمهدی الوانی، ریحانه سیدوکیلی، زهرا کوثر، فرزانه اصلی بیگی صفحات 147-178
    این مقاله برگرفته از پژوهشی است که با هدف طراحی الگوی نظام مدیریت یکپارچه توسعه پایدار کشور انجام پذیرفته است. بدین منظور 15 وزارتخانه و 2 سازمان دولتی که بیشترین ارتباط را با برنامه های توسعه پایدار کشور دارند، انتخاب شدند. با بررسی ماموریت ها و وظایف این سازمان ها، به روش کیفی و از طریق مصاحبه های عمیق با متخصصان، کارشناسان و بازیگران و فرایند تحلیل تم، ارکان اصلی این نظام طراحی و ارائه شده است.
    محققان با این پیش فرض کار را آغاز کرده اند که دستگاه های دولتی در راهبردهای اصلی توسعه به عنوان قانون گذاران و برنامه ریزان توسعه در کشور نقش آفرینی می کنند؛ البته این بدان معنا نیست که نقش دو بخش دیگر که در قلمرو این تحقیق قرار نداشتند، فراموش شود.
    توسعه پایدار مستلزم رشد متوازن و پایدار در بخش های فرهنگی- اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی است. بنابراین اگر بخواهیم نظام مدیریت یکپارچه توسعه پایدار را در بخش دولتی ایجاد کنیم، می بایست ضمن آن که خلاء های قانونی و اجرایی هر سازمان در تحقق اهداف توسعه پایدار را شناسایی و رفع کنیم، زمینه هماهنگی اثربخش بین سازمان های دولتی متولی این مهم را  نیز محقق سازیم. روابط بین نهادها باید به نحوی شفاف بوده و از سازوکاری مطلوب برخوردار باشد که مشکلات موجود را در روابط میان نهادها رفع نموده و بتواند به عنوان الگویی مطلوب مطرح شود.
    براساس یافته های این تحقیق زمانی می توان انتظار تحقق اهداف توسعه پایدار را داشت که در درجه اول بین تمامی دستگاه های دولتی هماهنگی و همراستائی و انسجام عملی وجود داشته باشد و جو حاکم بر مدیریت ها نیز تفاهم و مشارکت و وفاق باشد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، همراستایی، هماهنگی
  • صفحات 179-182
|
  • S. Hosein Safai * Pages 5-19
    The duration of protection of the economic rights of the author of literary and artistic works is an important subject in this field. Some jurists and theorists have believed it to be perpetual, like the traditional law of property. This doctrine has, however, fallen into disuse. Today these rights are temporary in all countries, as well as in international conventions. In most countries, the term of protection, according to the Bern Convention, is during the life of the author and 50 years after his death. The duration of protection is 70 years in the countries of the European community and in many countries a longer or shorter duration is adopted. It should be noted that this duration is a common rule term; but there are exceptional cases where the duration becomes, for some reason, less than ordinary, counting the beginning of the duration of the date of creation or the publication or presentation of the work to the public, for example, in audio-visual works.
    In Iranian law, prior to the 2010 Act, the term was 30 years. But in accordance with this Act amending article 12 of the 1969 Act, the common rule period is increased to 50 years; but the duration of exceptional cases remains unchanged, which is open to criticism.
    The draft law on the protection of literary and artistic property and neighboring right has remedied, fortunately, to a large extent, this gap providing a period of 50 years for all cases, except for photographic works whose duration is 25 years old, which seems inconvenient.
    Keywords: Author, Literary-Artistic Property, Duration of Protection, Economic Rights, Collaborative Works, Audio, Visual Works
  • Mohsen Shiravand, Sadjad Samiapour * Pages 21-35
    Ethics of technology is one of the most original subsets of applied ethics. The study intends to examine the important issue of deploying humans to Mars which has been debated with scholars from various areas of ethics, sociology and psychology of the world, but unfortunately, has not been given academic attention in Iran. In fact, for some years now, the curious and greedy humanity has begun a project entitled “ Mars One mission: a one-way trip”. The mission, which is being carried out by the Mars One Company, aims to send a number of humans to Mars to form a human colony. The necessity of this research, regardless of the appearance of the post-modern human face, is to ridicule the main divine capital of man, the blessing of life plus, passing through all moral and human boundaries. Review and critique of this question is whether, basically, humans can lose their lives by using the “principle of consent”. This research is devoted to the translation of authentic Russian sources and criticizes it by Islamic sources with a view to comprehensively examine this issue and its main challenges. This research is based on the documentary-analytical method and library resources and the use of authoritative journals and sites. The results of this research examine and criticize the technical, psychological, legal and ethical challenges of the plan, as well as the ethical approach to the “principle of satisfaction”, which is the main citation of the owners of this project.
    Keywords: Ethics of Technology, Principle of Satisfaction, Human Life, Privacy, Anthropology
  • Abbas Shakeri *, Fatemeh Rajabi Pages 37-66
    We can’t provide a general rule for the relative size of economic sectors that holds at anytime and anywhere. Since the economy is a complicated and dynamic organism, depending on where of the evolutionary development path the economy is, the relative sizes of agriculture, industry and services sectors could be different. If the economy of one country moves along the development path where technologies and scientific achievements have penetrated in business and the life of people, at first step, the relative size of agriculture and industry is high and the services sector is small. But after industrialization and productivity revolution and prevailing mass production method, the latter starts to expand and undertake more contribution to the growth, the employment, facilitating the promotion of agriculture and industry sectors and providing more welfare. So, along the development path of the economies, what does matter is logic and complementary interactions of sectors which improve the mechanism and dynamism of the whole economy to move faster towards growth and development targets, not the relative sizes of them. The Iranian economy is no exception to this rule, so before productivity revolution and industrial development, investment in agriculture and allocating the funds and resources to them must be the first allocation priority. But whenever the productivity acceleration and industrial development is occurred, such an environment is created that stimulates the services to expand from the both demand and supply sides, services that facilitate the growth of total product and welfare. In this paper we first analyze the relative situation of economic sectors and provide some statistical facts about them, their share of bank credits and sectoral investments. Then we take the ratio of investment in services and real estate to total investment as a proxy that limits the GDP growth and is a drag on it. So we specify the total production function in such a way that includes this proxy and finally we estimate it by VECM econometric method. Our results show that this proxy has significant negative effect on the total product. So it can be considered as a proxy of unproductive activities.
  • Shamsalsadat Zahedi * Pages 67-82
    The first significant effort to present “sustainable development” in a global level was Brundtland Commission in 1987. Since that time, this subject has been the most cited definition in articles, books, and international gatherings. According to the UN Report called “Our Common Future”, sustainable development is development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs. After presenting this theory, while some scholars have agreed with it, some others rejected the whole idea. The author, while accepting some of the critiques, believes that sustainable development theory is valuable and has important messages for the survival of human being and the whole planet. So, instead of disapproving the theory, the author tries to overcome the limitations of its conceptualization. The article suggests that sustainable development in order to be successful, needs a shift in its conceptual framework in an integrated and balanced manner. In the proposed model, there are three interconnected pillars: subject, space, and time. Subject includes six aspects: political, economic, social and cultural, technological, ecological, and spiritual development. Space refers to local, national, regional, and global arenas. Time describes the situation in the past, present and the scenarios for the future. The article ends with few suggestions in order to facilitate to best put the integrated and balanced approach into action.
  • Yasaman Jafarpour, Zahra Shakeri Pages 83-100
    The restriction of the author right with the aim of balancing the rights of authors and society forms an important and significant part of the system of intellectual property rights. Therefore, the necessity of limiting it to the benefit of public museums and libraries, which is a place for the manifestation of the identity and existence of a nation, is very essential and important. But this is basically linked to the ownership and private law, and it also complicates the management of the relationship between authors, museums and public libraries. Now the society needs to create limits beyond what is recognized as exceptions in various law, and in particular intellectual property exceptions. This need may even be in place, until the phase of copyright deprivation (whether in total or in a minor way). On the other hand, private owners of intellectual property rights claiming ownership and full control over their property, and the restrictions imposed by the will of the legislator and in favor of the public interest are difficult to accept. The current research is trying to answer this question: What are the exceptions to the right of the author in favor of these institutions and where will the scope of these exceptions be? Is there a new range of restrictions and exceptions for cultural heritage, given the necessity of public interest? And finally concludes the rights of the author must be limited in the necessary circumstances and in compliance with the moral rights of the author and in the absence of any commercial purposes in favor of museums and public libraries.
    Keywords: Copyright, Exceptions, Intellectual Property, Right Limitation, Museum-Public Library
  • Hasan Danaeefard, Mohammadreza Atarodi, Salman Zali Pages 101-124
    Policy instruments are executive methods through which policy goals were attained. Hence, the type and method of choosing a policy instrument for the success of public policy systems is of great importance and, therefore, it must be selected on the basis of accurate reviews to ensure that successful implementation of the policies is ensured. In the present paper, using the method of meta-theory, approaches (theoretical and practical), theories (policy process and policy instruments, elite theory and policy tools, policy making and change theory), and public policy instruments selection models (economic model, political model, and model of policy subsystems) have been analyzed. The findings of the research are presented in the form of the process of the implementation of the meta-theory in identifying paradigms, theoretical assumptions, the historical process and the theoretical evolution, content analysis and the evaluation of theoretical quality in relation to the logic of choice of public policy instruments.
    Keywords: Meta-Study, Policy Instrument Choice, Public Policy, Public Policy Instrument
  • Mohammad Zarei *, Habib Khorasani Pages 125-146
    The main purpose of this research was to investigate the impact of knowledge sharing and organizational culture on job satisfaction. So, the conceptual model of research is formed based on the extensive review of the literature and taking into account the knowledge sharing, organizational culture and job satisfaction as dependent variables and their dimensions. The method of this research in terms of purpose was practical and based on the structural equation modeling and carried out by survey method. The questionnaires of knowledge sharing, organizational culture and job satisfaction were the main tools of variables measuring. Statistical society of research were all employees of the administration’s technical and vocational training in Khuzestan province and subsidiary centers, which included 853 employees, and using simple random sampling method, 265 employees were selected as the research sample. The content validity of the questionnaire was confirmed by a survey of experts, the structural validity was confirmed by factor load values and reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach’s alpha coefficient (the Cronbach’s alpha coefficient for questionnaires of organizational culture, knowledge sharing, and job satisfaction was 0.813 ,0.767, and 0.879, respectively). Data analysis done by using the structural equation modeling and research hypotheses were tested using Amos and SPSS softwares. Finally, findings of the research showed that there is a significant interactive effect between knowledge sharing and organizational culture; also, organizational culture has a positive and significant effect on job satisfaction, and knowledge sharing has a positive and significant effect on job satisfaction of human resources.
    Keywords: Knowledge Sharing, Organizational Culture, Job Satisfaction, Structural Equation Modeling (SEM)
  • Seyed Mehdi Alvani, Reyhane Seyed Vakili, Zahra Kowsar, Farzane Asli Beygi Pages 147-178
    This article is adopted from a research whose aim was planning the paradigm of integrated management system of the country sustainable development. For this purpose, fifteen ministries and two public agencies more relevant to the country sustainable development, were selected. The main pillars of this system are planned and presented through analyzing missions and duties of these organizations by qualitative approach; indepth interviews with specialists, experts and executives; and theme analysis process. Researchers started their work with the assumption that the public agencies are playing roles as policymakers and planners of the improvement of the country in the development main strategies. It doesn’t mean that the role of the two other sections situated in the area of this research, have been ignored. Sustainable development requires balanced and sustainable growth in environmental, economic and socio-cultural sectors. So if we want to create the integrated management system of the sustainable development in the public sector, we should identify and fill legal and administrative gaps of every organization in the fulfillment of sustainable development goals as well as proving the area of effective harmony between public agencies which are in charge of this important task. Relations among organizations should be clear and equipped with efficient mechanisms so that the existing difficulties among the institutions can be resolved. On the basis of the results of this research, one can expect the fulfillment of sustainable development goals when there is coordination, and practical coherence among all public agencies and the dominant atmosphere of management is that of mutual understanding, partnership and consensus.
    Keywords: Sustainable Development, Coordination