فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری سالمندان
سال چهارم شماره 3 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا عبدالرحیمی* صفحه 9
    مقدمه

    نشانه های عدم سلامت روانی از مهم ترین علایم سالمندان می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر امید درمانی بر افزایش سلامت روانی در سالمندان شهر تبریز بود.

    روش

    روش این پژوهش، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه شامل 30 نفر از سالمندان شهر تبریز در سال 1397 بود. ابتدا از 80 نفر از افراد سالمند به صورت در دسترس آزمون سلامت روانی به عمل آمد؛ سپس 30 نفر  از جامعه فوق که طبق معیار نقطه برش بالینی در سطح غیرنرمالی قرار داشتند (یک انحراف استاندارد پایین تر از میانگین)، انتخاب شدند. از این تعداد، 15 نفر برای گروه آزمایش و 15 نفر برای گروه گواه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. امید درمانی طی 12 جلسه نود دقیقه ای، هر هفته یک جلسه اجرا شد. پس از اتمام جلسات پس آزمون روی دو گروه آزمایش و کنترل اجرا گردید.

    یافته ها

    براساس نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس، بین میانگین نمره های پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت. P<./.1

    نتیجه گیری

    امید درمانی باعث افزایش سلامت روانی می شود. بنابراین شایسته است به منظور ارتقای کیفیت زندگی سالمندان، ارایه خدمات آموزشی و برنامه های ارتقاء دهنده امید با روش های مناسبی مانند یادگیری بر اساس حل مساله با مشارکت فعال افراد در فرآیند بحث با برنامه ریزی مدون انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: امیددرمانی، سلامت روانی، سالمندان
  • علیرضا سنگانی*، پریا جنگی، علیرضا همایونی صفحه 21
    مقدمه

    در سراسر عمر محیط زندگی افراد می تواند نقشی اساسی در روند مباحث شناختی، رفتاری و حتی جسمانی را سبب گردد.

    هدف

    هدف پژوهشی حاضر شناسایی تفاوت کانون توجه، احساس تنهایی، پذیرش و نگرش فرهنگی در سالمندان مستقر در مراکز نگهداری و سالمندان مستقل است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش علی مقایسه ای بوده است و جامعه ی آماری پژوهش تمامی سالمندان زن 65 تا 75 ساله بدون مشکل شناختی بوده اند، نمونه آماری این پژوهش شامل 35 سالمند مستقر در مراکز نگهداری و 35 نفر سالمندان مستقل که هر دو گروه دارای عملکرد شناختی طبیعی و سالم به روش نمونه گیری غیرتصادفی دردسترس در شهرستان گرگان در تابستان 1397 بودند. شناسایی سلامت شناختی بر اساس تشخیص روان پزشک و شاخص سنجش وضعیت شناختی (SPMSQ) انجام گرفت و از آنها خواسته شد تا به پرسشنامه های از مقیاس پذیرش مارلو و کراون، مقیاس احساس تنهایی اجتماعی و عاطفی بزرگسالان  (SELSA-S، پرسشنامه کانون توجه (FAQ) و پرسشنامه ارزیابی نگرش های فرهنگی اجتماعی هافستد پاسخ دهند. داده ها با استفاده از روش آزمون ضریب تحلیل واریانس چند متغیره(MANOVA) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این آزمون حاکی از آن است که در مجموع بین شناسایی تفاوت کانون توجه، احساس تنهایی، پذیرش و نگرش فرهنگی در افراد سالمند مستقر در مراکز نگهداری و سالمندان مستقل با توجه به تحلیل واریانس چند متغیره تفاوت معناداری در سطح (01/0) وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق به طور کلی می توان بیان نمود که فراهم کردن مراقبت خانواده محور و اجرای مداخلات بهداشتی- رفاهی توسط ارگان های ذیربط در مراکز نگهداری از سالمندان می تواند در ارتقاء سلامتی عمومی سالمندان موثر باشد.

    کلیدواژگان: سالمند، احساس تنهایی، توجه متمرکز
  • فاطمه زارعی، اکرم قنبری مقدم، خدیجه ابوزاده، مجتبی محمدی* صفحه 33
    زمینه و هدف

    سبک زندگی سالمندان بر میزان سلامت روحی و جسمی آنها تاثیر داشته و سبب تغییر الگوی ارتباطی یا حضور آنان در فعالیتهای اجتماعی می شود ، لذا این مطالعه با هدف شناخت  وضعیت سبک زندگی سالمندان شهر سبزوار  انجام گرفت .

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 200 نفر سالمند بالای 60 سال فاقد هر گونه مشکلات شناختی شهر سبزوار انجام شد که بصوزت خوشه ایسیستماتیک انتخاب  و وارد مطالعه شدند.  اطلاعات توسط پرسشنامه مشتمل بر دو بخش دموگرافیک و سبک زندگی سالم (در حیطه های ورزش , تغذیه , روابط بین فردی و اجتماعی , پیشگیری و مدیریت استرس) جمع آوری گردید و با استفاده از SPSS نسخه 21 و با روش های آماری توصیفی ، آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    5 حیطه  بود  ، که از طریق مصاحبه تکمیل

    یافته ها

    یافته نتایج نشان داد  که 95  درصد  سالمندان شهر سبزوار ، دارای وضعیت متوسط سبک زندگی بودند ،  4 درصد  وضعیت مطلوب و  1 درصد وضعیت  نامطلوب داشتند  . آزمون های دو متغیره نشان داد که سبک زندگی با     سطح تحصیلات  ، نوع همزیستی و ابتلا به بیماری مزمن رابطه معناداری(01/0>P) دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر ، به منظور ارتقای سبک زندگی سالمندان شهر سبزوار از وضعیت موجود به حد مطلوب توصیه می شود  مسئولین  بهداشت و درمان در برنامه های خود  به عوامل مرتبط همچون سطح تحصیلات ، همراهان زندگی  و بیماری های مزمن سالمندان ،  توجه بیشتری نشان دهند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، سالمند، سبزوار
  • ملیحه نعیمی کیا*، زهرا ایزانلو، امین غلامی، سعید آهار صفحه 43
    مقدمه و هدف

    حفظ تعادل به عنوان یکی از مهم ترین چالش های دوره سالمندی شناخته می شود. هدف تحقیق حاضر تعیین اثر تمرین راه رفتن تحت شرایط بار شناختی مختلف بر وی‍ژگی های تعادل گام برداری سالمندان مرد بود.  

    مواد و روش ها

    20 آزمودنی سالمند در دسترس و واجد شرایط، انتخاب و به روش تصادفی ساده به 2 گروه 10 نفره تقسیم شدند که شامل یک گروه تمرین راه رفتن در شرایط تکلیف دوگانه و یک گروه تمرین منفرد می شد. گروه تکلیف دوگانه حین راه رفتن یک تکلیف شناختی دشوار ویژه هر فرد را انجام می دادند و گروه دیگر به تمرین راه رفتن معمولی می پرداختند. در مرحله پیش آزمون و پس آزمون، پارامترهای کینماتیکی گام برداری منتخب با استفاده از دستگاه تحلیل گر گام برداری زبریس اندازه گیری شدند که شامل: عرض گام، طول گام، درصد زمان اتکای دوگانه، آهنگ، سرعت و درصد تغییرپذیری سرعت گام برداری بود. گروه‎ها تمرینات را به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه 60 دقیقه ای انجام دادند.

    یافته ها

    نتایج آزمون آماری تحلیل واریانس مرکب (2×2) با عامل درون گروهی زمان (قبل و بعد تمرین) و عامل بین گروهی نوع تمرین نشان دهنده معنی داری اثر اصلی درون گروهی بود. تحلیل های بیشتر بیانگر اثر درون گروهی برای گروه تکلیف با بار شناختی بیشتر برای پارامترهای طول گام، درصد زمان اتکای دوگانه، آهنگ، سرعت و درصد تغییرپذیری سرعت گام برداری (05/0P≤) بود. این اثر در مورد عرض گام دیده نشد (05/0P>).همچنین تفاوت معنی داری بین دو گروه در فاکتور های مذکور دیده شد(05/0P>).

    نتیجه گیری

    تمرینات راه رفتن در شرایط تکلیف دوگانه شناختی می تواند موجب بهبود برخی پارامترهای گام برداری مرتبط با تعادل سالمندان مرد گردد.

    کلیدواژگان: بار افزایی شناختی، تعادل، گام برداری، سالمندان
  • مهشید فروغان*، مهدی مصباح زاده، احمد دلبری، عنایتاللهبخشی صفحه 54
    هدف

    افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی در سالمندان است. این مطا لعه به منظور بررسی شیوع افسردگی و عوامل مرتبط با آن در بازنشستگان شرکت ملی نفت اهواز انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است که برروی 366 سالمند بازنشسته شرکت ملی نفت اهواز 1393که به روش نمونه گیری در دسترس که تعداد 12 پرسشنامه مخدوش و 354  سالمند وارد مطالعه شده بودند، انجام شد.از پرسشنامه محقق ساخته برای جمع آوری اطلاعات جمعیت شناختی و از آزمون 11 سوالی مقیاس افسردگی سالمندان برای شناسایی موارد افسرده استفاده شد.داده ها پس از   جمع آوری با استفاده از آزمون های تی،کای دو، و رگرسیون لجستیک توسط نزم افزار SPSS نسخه17تحلیل شدند.

    یافته ها

    شیوع افسردگی در بازنشستگان شرکت ملی نفت اهواز 2/17٪ بود. نتایج نشان داد که  سطح تحصیلات (015/0P=)،نحوه زندگی (017/0P=)، نوع مالکیت مسکن (038/0P=) و نحوه گذران اوقات فراغت (017/0P=) ارتباط معنی داری با افسردگی داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایح به دست آمده درباره فراوانی افسردگی و عوامل مرتبط با آن در این مطالعه لازم است  به افرادی که از سطح تحصیلی پایین تر برخوردار بوده، تنها زندگی میکنند یا فاقد مسکن هستند توجه بیشتر مبذول شده و بصورت دوره ای غربالگری شوند. توجه به نحوه گذران اوقات فراغت بازنشستگان می تواند در پبشگیری از ابتلای آنان به افسردگی ناثیر گذار باشد.

    کلیدواژگان: افسردگی، سالمندان، باز نشسته، شرکت ملی نفت اهواز
  • شهرام ارسنگ، توحید جعفری، علیرضا افشاری، محمد ارسنگ جنگ* صفحه 65
    هدف

    ناتوانی از پیامدهای سالمندی بوده و منجر به اختلال در فعالیت های روزانه زندگی و بدنبال آن وابستگی فرد سالمند و رخداد سایر اختلالات جسمی- روانی، اقتصادی و اجتماعی در فرد می گردد.  با توجه به روند صعودی جمعیت سالمندی در کشور شناسایی وضعیت ناتوانی برای سیاست گذاری های سلامتی امری ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت ناتوانی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر قم، به عنوان یکی از کلانشهرهای کشور، انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در مطالعه مقطعی - تحلیلی حاضر، تعداد 166 نفر از سالمندان بالای 60 سال به روش نمونه گیری چند مرحله  ای تصادفی جهت حضور در مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات مربوط به ناتوانی سالمندان از طریق پرسشنامه ی استاندارد 36 سوالی DASWHO 2 توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر ناتوانی و زیر مقیاس های مختلف آن از مدل رگرسیون خطی چندگانه به روش گام به گام پسرو استفاده شد.

    یافته ها

    شیوع ناتوانی برابر 9/66 درصد برآورد گردید، ناتوانی شدید و متوسط بترتیب برابر  2/4 % و 9/16 % برآورد گردید. 2/4 درصد از افراد (7 نفر) بدون تجویز پزشک دارو مصرف نموده بودند. سابقه افتادن در طی یکماه گذشته برابر 23 درصد برآورد گردید. متغیرهای جنسیت (001/0=P ،288/0=B)، سن (001/0=P ،206/0=B)، سابقه درد (001/0=P ،376/0=B)، سابقه افتادن (001/0=P ،201/0=B)، سابقه بستری شدن (026/0=P ،135/0-=B)، سطح تحصیلات (035/0=P ،129/0-=B) و شغل (001/0=P ،366/0-=B) ارتباط معنی داری با ناتوانی کل داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمند ایران و شیوع بالای ناتوانی در این دوره، اقدامات کنترلی جهت پیشگیری یا کاهش ناتوانی بخصوص در زنان ضروری می باشد. افزایش امنیت مالی، تسکین درد، افتادن، کاهش نابرابری های اجتماعی - اقتصادی بین مردان و زنان از ضروریات این دوره برای کاهش آسیبهای ناشی از سالمندی خواهد بود.

    کلیدواژگان: ناتوانی، سالمند، افتادن، درد، قم
  • عبدالرضا کاظمی*، اسما سقازاده صفحه 80
    مقدمه و هدف

    سالمندی دور ای است که طی آن سالمندان به دلیل کم تحرکی و تغذیه نامناسب در معرض تهدیدات بالقوه نظیر افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و متابولیکی همچون دیابت قرار دارند. هدف پژوهش حاضر مقایسه 3 شیوه تمرین ترکیبی بر برخی شاخص های آزمایشگاهی و تن سنجی زنان سالمند بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود که در آن 40 زن سالمند به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی به 4 گروه، تمرین استقامتی- مقاومتی (گروه1)، تمرین مقاومتی- استقامتی (گروه2)، تمرین تناوبی (گروه 3) و کنترل (گروه 4) تقسیم شدند. از آزمون t و واریانس یک طرفه جهت مقایسه میانگین متغیرها استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در گروه های تجربی پس از 8 هفته تمرین مقادیر امنتین، انسولین، گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، درصد چربی و WHR تغییر معناداری پیدا نکرد. اما کاهش معناداری وزن (017/0=p) (تقریبا در 3 گروه تمرین به یک میزان) و BMI (023/0=p)، گلوکز (001/0=p) و محیط دور کمر (006/0=p) به میزان بیشتر در گروه استقامتی-مقاومتی و تناوبی، مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی 8 هفته تمرین ترکیبی با کاهش غیر معنادار امنتین پلاسما و کاهش معنادار درصد چربی، وزن، BMI و گلوکز  همراه بود. افراد سالمند می توانند از انواع مختلف تمرینات ترکیبی به ویژه تمرین ترکیبی استقامتی- مقاومتی و تناوبی جهت کنترل وزن، کاهش محیط دور کمر، درصد چربی و همچنین کاهش گلوکز خون استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تمرین موازی، امنتین، مقاومت به انسولین، زنان سالمند
  • بهار نورزاد*، اصغر مینایی، نورعلی فرخی صفحه 91
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی ویژگی‎های روان سنجی پرسشنامه افسردگی سالمندان (GDS) در سالمندان شهر تهران بود.

    مواد و روش‎ها

    این پژوهش از نوع کاربردی توسعه‎ای، توصیفی و کمی است. جامعه موردپژوهش کلیه سالمندان شهر تهران بودند که از بین این افراد نمونه‎ای 400 نفری به شیوه داوطلبانه و در دسترس به پرسشنامه افسردگی سالمندان پاسخ دادند. داده‎های گردآوری شده در دو بخش ویژگی های جمعیت شناختی نمونه و یافته‎های مربوط به سوال های پژوهش با استفاده از نرم‎افزارهای R3.3.3 و 18 SPSS تحلیل شدند.

    یافته‎ها

    نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی چهار عامل را برای این پرسشنامه نشان داد. پس از تعیین تک بعدی بودن هر یک از ابعاد و بررسی برازش سوالات با مدل راش و حذف سوالات نامناسب، ویژگی‎های روان سنجی سوالات باقی مانده با استفاده از مدل چندبعدی راش برآورد شد. اعتبار این پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرنباخ و ضریب اعتبار مدل چندبعدی راش برآورد شد که در هر دو حالت نشان دهنده اعتبار مطلوب این پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه افسردگی سالمندان در دو بخش با استفاده از روایی همگرا (با پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه اضطراب بک) و روایی سازه بررسی شد. که در هردو بررسی روایی مطلوب و قابل قبولی مشاهده شد. نتایج حاصل از بررسی کنش افتراقی سوالات در گروه زنان و مردان به حذف دو سوال و در سطوح تحصیلات نیز به حذف دو سوال دیگر منجر شد. نتایج حاصل از برازش مجدد سوالات با مدل راش نشان‎دهنده برازش عالی سوالات باقی‎مانده با مدل راش بود. در نهایت 21 سوال از 30 سوال پرسشنامه اولی باقی ماند.

    بحث و نتیجه‎گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد پرسشنامه افسردگی سالمندان، پس از حذف سوالات نامناسب، دارای اعتبار و روایی مناسب بوده و به عنوان یک آزمون قابل‎تایید در شهر تهران قابل اجرا است.

    کلیدواژگان: ویژگی‎های روان سنجی، پرسشنامه افسردگی سالمندان (GDS)، مدل چندبعدی راش، سالمندان
|
  • Liela Abdolrahemi* Page 9
    Introduction

    Signs of mental health of the elderly is the most important signs of hope present study investigated the effect of therapy on mental health of the elderly in Tabriz.

    Methods

    This semi-experimental research with pretest-posttest control group. The sample consisted of 30 elderly people in Tabriz. Of these, 15 patients for the experimental group and 15 for the control group were selected randomly. Hoping treated during the 12-minute sessions, each week a meeting was arranged. After the sessions after the test was conducted on two experimental and control groups.

    Results

    The results of covariance analysis between mean scores of post-test experimental and control groups there was a significant difference.

    Conclusion

    The treatment increases the mental health and hope. Thus, it is to improve the quality of life for the elderly, educational services and programs such as promoting good hope through problem-based learning with active participation of people in the process of discussion with systematic planning.

    Keywords: hope therapy, mental health, elderly
  • Alireza Sangani*, Paria Jangi, Alireza Homayouni Page 21
    Introduction and purpose

    Throughout the life of people, environment can play a crucial role in the process of cognitive, behavioral, and even physical thinking, so the purpose of this study is to Identification of the focus of attention, loneliness, acceptance and cultural attitude in elderly people located in care centers and independent elderly.

    Materials and Methods

    The research method was a causal comparison and the statistical population of the study was all elderly women aged 65-75 without cognitive problems. The sample consisted of 35 elderly people in care centers and 35 independent elderly people who both had normal and healthy cognitive function through non-random available sampling. Cognitive health recognition was performed on the basis of psychologist's diagnosis and cognitive status index (SPMSQ). They were asked to complete a questionnaire on Marlow and Crown Recognition Scale, Feeling lonely SELSA-S, Focus of Attention Questionnaire (FAQ) and the Hofstede Social Housing Assessment Questionnaire. Data were analyzed using Mann-Whitney Variables Analysis (MANOVA).

    Findings

    The findingsof this test indicate that there is a significant difference in the level of (0/01) existence between the recognition of the difference between focus of attention, loneliness, acceptance and cultural attitude in elderly people located in care centers and independent elderly.

    Conclusion

    According to the results of the research, it can generally be concluded that provision of family-based care and the implementation of health-welfare interventions by the relevant organs in the care centers of the elderly can be effective in promoting the general health of the elderly.

    Keywords: elderly, loneliness, attention
  • Fateme Zarei, Akram Ghanbari Moghaddam, Khadije Aboozade, Mojtaba Mohammadi* Page 33
    Background and Aim

    Elderly lifestyle has an impact on their physical and mental health, and they change the pattern of communication or their presence in social activities. Therefore, this study was conducted to determine the lifestyle of elderly people in Sabzevar city.

    Methods

    This descriptive-analytic study was performed on 200 elderly over 60 years of age without any cognitive problems in Sabzevar city. The systematic cluster insights were selected and included in the study. Data were collected by a questionnaire containing two sections: demographic and healthy lifestyle (in the fields of exercise, nutrition, interpersonal and social relationships, prevention and management of stress). Using SPSS 21, descriptive statistics, analysis of variance One-way and independent t-test were analyzed.

    Results

    The results showed that 95% of elderly in Sabzevar had a moderate lifestyle status, 4% had favorable condition and 1% had unfavorable status. Two-variable tests showed that lifestyle with educational level, type of coexistence and chronic disease had a significant relationship (P <0.01).

    Conclusion

    According to the results of this study, in order to improve lifestyle in the elderly of Sabzevar, it is recommended that the situation be optimal. Health authorities in their programs are related factors such as education level, life partners and chronic diseases of the elderly, Pay more attention.

    Keywords: Lifestyle, Elderly, Sabzevar
  • MALIHE Naeimikia*, Zahra Izanloo, Amin Gholami, Saeid Ahar Page 43
    Introduction and purpose

    Balancing is recognized as one of the most important challenges in the aging period. The purpose of the present study was to determine the effect of dual and single task training on the balance traits of male elderly people.

    Materials and methods

    Twenty elderly subjects who were available and qualified were selected and randomly divided into two groups of 10, including a walking practice group in dual homework conditions and a single practice group. The dual task team performed a specific cognitive task for each individual while walking, and the other group was practicing routine walking. In the pre-test and post-test phases, the selected kinematic parameters of the selected step were measured using the ZBIS analyzer, which included: step width, step length, dual retention percentage, track, velocity, and velocity changeability. The groups performed exercises for 8 weeks, 3 sessions each 60 minutes a week.

    Findings

    The results of statistical analysis of repeated measuers ANOVA (2 × 2) with intra-group time (before and after training) and the inter-group type of exercise showed a significant intra-group effect. Also a significant different was found between groups in mentioned parameters More analysis revealed the intra-group effect for dual task group for step length parameters, dual stance time, tracks, speed, and velocity variability (P≤0.05). This effect was not seen on the step width (P> 0.05). Also a significant different was found between groups in mentioned parameters

    Conclusion

    Walking exercises in dual cognitive situations can improve some of the parameters of the step-up in relation to the balance of male elderly.

    Keywords: cognitive lode, balance, step, elderly
  • Mahshid Foroughan*, Mehdi Mesbahzad, Ahmad Delbari, Enayatollah Bakhshi Page 54
    Introduction and purpose

    Balancing is recognized as one of the most important challenges in the aging period. The purpose of the present study was to determine the effect of dual and single task training on the balance traits of male elderly people.

    Materials and methods

    Twenty elderly subjects who were available and qualified were selected and randomly divided into two groups of 10, including a walking practice group in dual homework conditions and a single practice group. The dual task team performed a specific cognitive task for each individual while walking, and the other group was practicing routine walking. In the pre-test and post-test phases, the selected kinematic parameters of the selected step were measured using the ZBIS analyzer, which included: step width, step length, dual retention percentage, track, velocity, and velocity changeability. The groups performed exercises for 8 weeks, 3 sessions each 60 minutes a week.

    Findings

    The results of statistical analysis of repeated measuers ANOVA (2 × 2) with intra-group time (before and after training) and the inter-group type of exercise showed a significant intra-group effect. Also a significant different was found between groups in mentioned parameters More analysis revealed the intra-group effect for dual task group for step length parameters, dual stance time, tracks, speed, and velocity variability (P≤0.05). This effect was not seen on the step width (P> 0.05). Also a significant different was found between groups in mentioned parameters

    Conclusion

    Walking exercises in dual cognitive situations can improve some of the parameters of the step-up in relation to the balance of male elderly.

    Keywords: Depression, elderly, retired, Ahwaz NIOC
  • Shahram Arsang, Jang, Tohid Jafari, Koshki, Alireza Afshari, Mohammad Arsang, Jang* Page 65
    Abstract Objectives

    Considering the upward trend of elderly populations, the prevalence of disabilities will be a major public health problem that affects different aspects of their lives including the individual, social and economic consequences and even the community. The aim of the study was to evaluate the disability and related factors in the elderly aged 60 years and older in Qom.

    Material & Methods

    This cross-sectional study included 166 elderly at the age above 60 years old randomly selected from Qom, Iran through a three-stage sampling. An in-depth interview and the DAS-WHO 2 questionnaire was used to assess disability in the elderly. Multiple linear regression model was used in order to examine associations between disability and independent factors.

    Results

    It is estimated that 66.9% of the elderly with the disability. The prevalence of severe disability and moderate disability was 4.2% and 16.9%, respectively. The prevalence of falling was estimated 23% during the last month. There were association among disability score with gender (P=0.001, effect size=0.288), age (P=0.001, effect size=0.206), history of pain (P=0.001, effect size=0.376), history of falling (P=0.001, effect size=0.201), education (P=0.035, effect size=-0.129) and job (P=0.001, effect size=-0.366).     

    Conclusion

    Aging is avoidable, so regarding the upward trend as well as high disability prevalence related to aging, management, and controlling activities are necessary to prevent or reduce it. Increasing financial security, paying attention to women, especially those with low education, will be essential to reducing the age-old injuries.

    Keywords: Aging, Disability, pain, Qom, falling
  • Abdolreza Kazemi* Page 80
    Background

    Aging is a period in which the people as a result inactivity and poor nutrition potentially at risk, such as increased risk of cardiovascular and metabolic diseases such as diabetes and heart disease. The aim of this study was compare different ways concurrent training on some biochemical and anthropometrics in older women.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study in which 40 healthy female were randomly divided into 4 groups, endurance- resistance training (1), resistance- endurance training (2), interval training (3),  and control (4). The data analysis with one-way ANOVA showed that intra-session sequence order did not influence the adaptive response.

    Results

    result suggested the experimental group after 8 weeks growth omentin levels, insulin, insulin resistance, WHR and BF no significant changes. However, observed a significant reduction in weight (p=0/017) (similarly in 3 experimental groups) and BMI (p=0/023), fasting glucose (p=0/023), Waist circumference (p=0/006) greater changes in the endurance-resistance and interval groups than the resistance-endurance group.

    Conclusion

    Generally after 8 eight weeks of training do not showed significant reduction in plasma omentin, and significant decrease in weight, BMI, waist circumference and glucose. It seems that elderly people can use different types of combined training, especially endurance-resistance and interval training to control weight, reduce waist circumference, and reduce blood glucose levels.

    Keywords: Concurrent training, omentin, insulin resistance, older women
  • Bahar Noorzad*, Asghar Minaei, Noorali Farokhi Page 91
    Introduction and purpose

    The purpose of this study was to examine the psychometric properties of the Geriatric Depression Scale (GDS) when applied to the elderly of Tehran. This research is applied-developmental, descriptive and quantitative.

    Materials and Methods

    The research population was Tehrani elderlies, among which 400 people responded to the Geriatric Depression Scale voluntarily and conveniently. The gathered data on sample’s demographic characteristics and the findings regarding the research items were analyzed by SPSS 18 and R-3.3.3 software.

    Findings

    The results of exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis yielded four factors in the questionnaire. Having determined the unidimensionality of each dimension and examined the item fit—applying Rasch model—and removed misfit items, the psychometric properties of the remained items were estimated by application of the multidimensional Rasch model. The reliability of the questionnaire was estimated by Cronbach's alpha and the reliability coefficient of the multidimensional Rasch model, both of which showed the questionnaire is of adequate reliability. The validity of the Geriatric Depression Scale was examined twice investigating the convergent validity (using the Beck Anxiety Inventory and Beck Depression Inventory) and the construct validity, both of which showed adequate and acceptable validity.The results of examining differential item functioning in men and women groups led to the removal of two items, and in groups of different education levels led to the removal of another two items. The results of reexamining the item fit using the Rasch model showed excellent item fit when the 4-dimensional model was applied. Finally, 21 items out of 30 items of the questionnaire were kept.

    Conclusion

    The results of this study showed that the Geriatric Depression Scale, after eliminating inappropriate questions, is a valid and reliable tool which can be used as a acceptable test in Tehran.

    Keywords: : psychometric properties, Geriatric Depression Scale (GDS), multidimensional Rasch model, elderly