فهرست مطالب

سیاستگذاری عمومی - سال پنجم شماره 1 (بهار 1398)

فصلنامه سیاستگذاری عمومی
سال پنجم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اکبر فرهنگی، سید مهدی شریفی*، وجه الله قربانی زاده، قاسم صفایی نژاد صفحات 9-32
    هدف اصلی این پژوهش، طراحی مدل خط مشی گذاری توسعه صنعت کتاب الکترونیک است. در این پژوهش، از روش کیفی مبتنی بر نظریه زمینه ای استفاده شده است. جامعه آماری صاحب نظران حوزه کتاب الکترونیک شامل سیاستگذاران فرهنگی، متخصصان و مدیران صنعت کتاب الکترونیک و حوزه های مرتبط با آن می باشد که با نمونه گیری به روش نظری از آنان مصاحبه به عمل آمده است. از مصاحبه دوازدهم، تکرار در داده ها تشخیص داده شد ولی به منظور اطمینان بیشتر با شانزده نفر مصاحبه انجام شد. از طریق کدگذاری باز، بیش از 508 مفهوم شناسایی گشت که در نهایت 69 مفهوم اشباع شده ساخته شد و در کدگذاری محوری در 19 مقوله فرعی طبقه بندی گشتند. در مرحله کدگذاری گزینشی، «نظام مدیریت محتوا» به عنوان مقوله محوری انتخاب شد. «آگاه سازی و ترویج کتابخوانی الکترونیک»، «اصلاح، شفاف سازی، اجرا و نظارت بر قوانین»، «مشارکت مردمی» و «استفاده از فناوری برای توسعه» نیز به عنوان راهبردها تعیین و در نهایت مدل خط مشی گذاری توسعه کتاب الکترونیک در ایران طراحی گشت.
    کلیدواژگان: خط مشی گذاری، کتاب الکترونیک، نشر، صنعت کتاب الکترونیک، نشر الکترونیک
  • سعید علی حسینی، عین الله کشاورز ترک*، غلامرضا گودرزی، صفر فضلی، روح الله بیات صفحات 33-58
    هدف این مقاله تعیین سناریوهای اساسی بدیل نظام بانکی در مواجهه با مشکلات و چالش های بانک ها، پیشنهاد سیاست ها  و رفع چالش ها است. بدین منظور با بهره گیری از مدل شوارتز در سناریونویسی و رویکرد ترکیبی در روش شناسی تحقیق (تلفیق روش های مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه خبرگان، پنل و دلفی) آینده نظام بانکی به طور نظام مند بررسی شد. در نتیجه، دو عدم قطعیت؛ 1. هزینه مبادلات و تامین مالی و 2. مشکلات ساختاری شناسایی و چهار سناریو مشخص شد؛ رفع بحران و توسعه یافتگی، توسعه در کنار موانع، بحران و تعویق بحران. بررسی چهار سناریو نشان می دهد، نظام بانکی دارای مشکلات ساختاری از جمله عدم رعایت استانداردهای مالی و ضعف های قانونی است و صرف نظر از تحریم ها، در معرض بحران قرار دارد. برای حل مشکلات اساسی نظام بانکی ایران، توجه به الزامات سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلی برنامه ششم که بر مولفه های ساختاری نظام بانکی تاکید می کند، ضروری است، بنابراین مدل مفهومی برای اصلاح وضعیت نظام بانکی در آینده بر اساس این سیاست های کلی طراحی شد.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، روند، پیشران، سناریوپردازی، نظام بانکی
  • راحله کاردوانی* صفحات 59-73
    «سیاست اجتماعی» از ابزار مدیریت مخاطرات اجتماعی و مواجهه با نیازهای اقشار خاص به شمار می رود. حمایت از گروه هایی همچون «مادران شاغل» که به دلیل ایفاء نقش های همزمان شغلی و مادری، نیازهای خاص و مهمی را تجربه می کنند و در ارتباط با خانواده و کلیت نظام،مهم و موثر می باشند با این ابزار قابلیت تحقق می یابد. ارزیابی عملکرد نظام اسلامی ایران در حمایت از این گروه، امری ضروری و مهم است که در این پژوهش دنبال می شود. در این راستا ابتدا سیاست های مصوب ایران در تسهیل مادری/ اشتغال به اختصار توصیف و سپس با بهره گیری از تکنیک تحلیل تماتیک و تمرکز بر 170 گزارش منتشر شده در پنج خبرگزاری معتبر و مهم، موانع اجرای این سیاست ها استخراج شد. نتیجه آنکه مهم ترین موانع اجرای سیاست های هدف عبارت از «ضعف محتوایی سیاست ها به جهت نقایص روند قانونگذاری، ساختار ناصحیح و ناکارآمد نظارت بر اجرای سیاست ها، مختصات روابط کار در ایران و موانع محیطی مشتمل بر اقسام ساختاری، اقتصادی و فرهنگی» می باشند که پیامدهای عدم تحقق اهداف اولیه و تاثیر معکوس بر وضعیت گروهی از مادران شاغل را به دنبال داشته است. بهبود فرایند اجرای سیاست ها از طریق راهبردهایی همچون رعایت سه جانبه گرایی در روند قانونگذاری، اصلاحات زمینه ای، اصلاح و ارتقاء روند نظارت، افزایش حمایت و تخصیص مشوق ها می باشد.
    کلیدواژگان: سیاست اجتماعی، آسیب شناسی اجرا، مادری، اشتغال، تحلیل مضمونی
  • علیرضا علی احمدی*، سیده زهره میرعابدینی صفحات 75-98
    از مهم ترین تبعات سیاستگذاری شهری کیفیت زندگی است. جایگاه پایین شهر تهران در رتبه بندی های مربوط، منجر به طرح این سوال می شود که در حال حاضر سیاستگذاری عمومی در مدیریت شهری تهران دارای چه فرایند و مراحلی است؟ چه محدودیت هایی دارد و علت محدودیت یا کژکارکردی آن چیست؟ با هدف پاسخ گویی به سوالات، تجربه ی تدوین، تصویب، اجرا و ارزیابی برنامه ی پنج ساله ی دوم شهرداری تهران به مثابه عمل سیاستگذاری (طی سال های 1397-1391) با روش نمونه ویژه انتخاب و مستندسازی، تجربه ی سیاستی بازخوانی شد. به کمک تحلیل محتوای اسناد، فرایند سیاستگذاری در مدیریت شهری تهران احصاء و برای تدقیق در اختیار 22 نفر از اعضای شورا، مدیران، کارشناسان و خبرگانی قرار گرفت که در این فرایند مشارکت داشتند. نتیجه نشان داد که در حال حاضر سیاستگذاری در مدیریت شهری تهران شامل مراحل انتخاب مسئله، سیاست، اجرای سیاست و ارزیابی است؛ اما در اجرای این مراحل محدودیت هایی وجود دارد که بر مبنای نظریه ی وابستگی به مسیر، تحلیل و توصیه های سیاستی مطرح می شود.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری عمومی شهری، مستندسازی تجربه ی سیاستی، برنامه ی پنج ساله دوم شهرداری تهران (1397-1393)، نظریه ی وابستگی به مسیر
  • بهاره ملکی، حمید ضرغام بروجنی*، جهانیار بامداد صوفی، غلامرضا کاظمیان صفحات 99-116
    گردشگری رویداد از اشکال مهم گردشگری است که در توسعه پایدار نقش بسیار مهمی ایفا می کند. یکی از رویدادهای قابل توجه در گردشگری رویداد، جشنواره غذا است. غذای ایرانی ملهم از سابقه دیرینه فرهنگی کشور، از جاذبه های غیرقابل انکار گردشگری است. در حال حاضر شکاف بین سیاستگذاری های رویدادها برای پرورش فرهنگ محلی و کسب منافع اقتصادی، از مشکلات رویدادها و جشنواره ها در کشور است. هدف از انجام پژوهش حاضر، تبیین و طبقه بندی تجربیات بازدید کنندگان جشنواره های غذای ایرانی است. در این راستا با تمرکز بر چرایی و علت بازدید افراد از جشنواره های غذا، پس از مطالعه نظریات مربوط و تحقیقات پیشین، با بهره‏گیری از تحلیل کیفی گروه های کانونی، طبقه بندی نوینی برای تبیین تجربیات این افراد طراحی گردید. بنابر یافته های این پژوهش تجربیات بازدیدکنندگان از جشنواره های غذا را می‏توان به سه دسته متمایز تقسیم نمود: یادگیری و نوآوری، تجربه فرهنگی و سرگرمی.
    کلیدواژگان: رویداد غذا، جشنواره، تجربه گردشگر، تجربه گردشگری غذا، گروه کانونی
  • رضا اسدی فرد*، سیدحامد مزارعی صفحات 117-145
    با وجود مطالعات فراوان انجام شده در مورد شبکه های همکاری علم و فناوری، وضعیت روابط در بین اعضای این شبکه ها کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. در این پژوهش، روابط بین اعضا در شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو در طی سال های 95-1383 تحلیل شده است. جامعه آماری پژوهش تمامی اعضای شبکه فوق بوده و برای شناسایی انواع روابط با تعدادی از مطلعین کلیدی شبکه، مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام گرفته است. با استفاده از روش تحلیل محتوا، 21 نوع رابطه، شناسایی و با توجه به شباهت میان آن ها به هفت دسته تقسیم بندی شدند. در ادامه با استفاده از پرسش نامه، روابط مراکز عضو در قالب دسته بندی فوق بررسی و با استفاده از روش تحلیل شبکه های اجتماعی تحلیل شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که از نظر شدت ارتباطات، مراکز خصوصی دارای بیشترین روابط بوده و بعد از آن مراکز پژوهشگاهی و دانشگاهی قرار دارند. همچنین وجود انگیزه های سازمانی، فضای تعاملی و افراد با انگیزه نقش مهمی در توسعه روابط همکاری بین اعضای شبکه داشته اند.
    کلیدواژگان: روابط بین اعضای شبکه، تحلیل شبکه اجتماعی، شبکه های همکاری، شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو
  • عباس مصلی نژاد* صفحات 147-165
    سیاستگذاری ارتباطات مبتنی بر چگونگی پیوند تکنولوژی، قدرت و شبکه های اجتماعی است. شبکه های اجتماعی جدید از قابلیت منحصربه فردی برای سازمان دهی جنبش های اجتماعی برخوردارند. سیاستگذاری ارتباطات مبتنی بر چگونگی درک، تحلیل و مدیریت موثر پدیده های اجتماعی، منطقه ای و بین المللی خواهد بود. در این فرایند، مردم سوژه اصلی نظام های سیاسی، ساختار اطلاعاتی و ضرورت های امنیت سازی محسوب می شوند. هر یک از نهادهای یادشده تلاش دارد تا کنترل ادراک را در فضای سوژه یابی اجتماعی انجام دهد. در این مقاله تلاش می شود تا رابطه بین سیاستگذاری ارتباطات، شبکه ها و جنبش های اجتماعی تبیین گردد. به طبع چنین فرایندی، بخشی از سازوکارهای مربوط به «سیاست فرهنگی» خواهد بود. در این فرایند، رسانه ها نقش تعیین کننده ای در سازماندهی افکار عمومی خواهند داشت. شبکه ای شدن ساختار اجتماعی زمینه های لازم برای کنش جمعی، کنش مشارکتی و ایجاد رابطه ای ارگانیک بین ارکان مختلف نظام سیاسی، اجتماعی و بین المللی را اجتناب ناپذیر می سازد. این فرایند نشان می دهد که در عصر شبکه و جنبش های اجتماعی، الگوی کنش حکومت، ماهیت دگرگون شونده، تغییریابنده، هویتی و رقابتی پیدا کرده است. پرسش اصلی مقاله آن است که سیاستگذاری ارتباطات در جامعه شبکه ای دارای چه ویژگی، کارکرد و پیوندهایی با جنبش های اجتماعی است؟ فرضیه مقاله آن است که سیاستگذاری ارتباطات در عصر شبکه ای تابعی از سیاست فرهنگی، چگونگی کنش شبکه ای و جنبش های اجتماعی خواهد بود. برای تبیین این مقاله از رهیافت ارتباطات و شبکه استفاده می شود. چنین رویکردی، اولین بار توسط «مانوئل کاستلز» مطرح شد. کاستلز در صدد بود تا نشان دهد که جنبش های اجتماعی حاصل فضای شبکه ای بوده و دولت ها برای کنترل سیاست و معادله قدرت، از الگو و سازوکارهای مربوط به سیاستگذاری ارتباطات استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری ارتباطات، شبکه، جنبش های اجتماعی، رسانه، افکار عمومی
  • سید امیر نیاکویی*، سعید پیرمحمدی صفحات 167-194
    به دنبال وقوع شورش ها و اعتراضات در خاورمیانه پس از 2011 نشانه هایی از تحول و دگرگونی در سیاستگذاری امنیتی بازیگران منطقه خاورمیانه پدیدار شده است. سیاست امنیتی ایران که برایندی از نقش عوامل داخلی و خارجی است، به سرعت تحت تاثیر تحولات مزبور قرار گرفت. در این ارتباط، پژوهش حاضر تلاش می کند به واکاوی سیاستگذاری امنیتی ایران در دوران بعد از تحولات انقلابی خاورمیانه بپردازد و در این خصوص به بررسی موردی تحولات بحرین، عراق، یمن و سوریه مبادرت نماید. در عین حال، می کوشد تا نسخه ای تجویزی برای بهبود سیاستگذاری امنیتی ایران ارائه دهد. بر این مبنا، پرسش اصلی مقاله حاضر این است که سیاستگذاری امنیتی ایران در قبال تحولات اخیر خاورمیانه از چه ماهیت و مختصاتی برخوردار بوده و چنین رویکردی از منظر آسیب شناختی چه پیامدهایی را به دنبال خواهد داشت؟ به منظور پاسخ به این پرسش و دستیابی به اهداف پژوهش با بهره گیری از مفهوم امنیت جامع و لحاظ نمودن مقدورات ملی و گفتمان امنیتی غالب در منطقه خاورمیانه تلاش می شود تا تبیینی تئوریک از پیامدهای سیاست منطقه ای ایران ارائه گردد. یافته های مقاله نشان می دهد که سیاستگذاری امنیتی ایران پس از تحولات اخیر خاورمیانه مبتنی بر حفظ و گسترش نفوذ منطقه ای بوده و برای این منظور طیف متنوعی از سازوکارهای دیپلماتیک، نظامی- مستشاری، سیاسی و اقتصادی مورد استفاده قرار گرفته است. پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی بوده و اطلاعات موردنیاز نیز به روش    اسنادی-کتابخانه ای گردآوری خواهد شد.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری امنیتی، ایران، خاورمیانه، بیداری عربی، امنیت جامع
  • حمیدرضا ملک محمدی* صفحات 195-200
    کار انتقال دانش، از جمله اموری است که از نظر اهمیت، کمتر از تولید آن نیست. دانش تولید شده، چنانچه فاقد راه های مناسب برای انتقال باشد، راه زوال را خواهد پیمود. در اینجاست که نقش زبان در معنای عام کلمه، به عنوان واسطه ای قدرتمند، ظاهر می گردد و این ظهور در حوزه ی دانش های مرتبط با علوم انسانی، نقش پررنگ تری دارد. نوشته حاضر تلاش دارد تا با پرداختن به روش دانشنامه نویسی به عنوان یکی از روش های انتقال دانش، آن را از جمله شیوه های مهم استحکام بخشی بنیان های نوشتاری دانش بشمارد و از این رهگذر، دانشنامه فلسفه و سیاستگذاری عمومی را به عنوان شاهد مدعا مورد کندوکاو قرار می دهد.
    کلیدواژگان: دانش، انتقال دانش، دانشنامه، فلسفه، سیاستگذاری عمومی
  • بهزاد عطارزاده*، مهرنوش ابوذری صفحات 201-225
    آثار کلاسیک، در هر زمینه علمی، بر پایه دانشی انباشته استوار هستند و به واسطه یافته های تازه و نوآوری هایشان در شمار آثار مهم رشته ای خاص قرار می گیرند و سبب جریان سازی می شوند. کتاب دستورکارها، جایگزین ها و سیاست های عمومی اثر جان کینگدان که نخستین بار در سال 1984 انتشار یافت، یکی از آثار کلاسیک در علوم سیاسی و سیاستگذاری عمومی است. این اثر می کوشد منطق فرایند سیاستگذاری را تا پیش از مرحله نهایی تصمیم گیری و قانون گذاری، یعنی تا جایی که ایده ها و طرح ها ظهور می کنند و دستورکارها و گزینه های جایگزین برای اقدام شکل می گیرند، توضیح دهد. در اینجا می کوشیم شرحی موشکافانه از مبانی روش شناختی، امکانات نظری و یافته های این اثر داشته باشیم و برآنیم که چنین شرحی می تواند بینشی مفید برای پژوهش در زمینه سیاستگذاری عمومی در ایران فراهم سازد.
    کلیدواژگان: دستورکار، جایگزین، سیاست عمومی، علم سیاست، جان کینگدان
|
  • Ali Akbar Farhangi, Seyed Mahdi Sharifi *, Vajhollah Ghorbanizadeh, Ghasem Safaeinejad Pages 9-32
    The main purpose of this paper is designing a model for policy making in developing      e-book industry. In this research, a qualitative approach based on grounded theory is applied. The statistical population of the pundits in this field includes the cultural policy makers, the experts and managers in electronic book industry and the connected fields who were interviewed via Theoretical sampling. From the twelfth interview on, a repetition in data was noticed, i.e. no new concept was identified, however, in order to achieve the necessary accuracy and certainty, sixteen people were interviewed. On the basis of findings, 508 concepts were identified, modified into 69 saturated concepts, and finally categorized into 19 subcategories in axial coding. The most important factor in a policy making model and specifically this field in Iran, is the content management system.
    Keywords: Policy Making, Electronic Book, Publishing, Digital Publishing, E-publishing Industry
  • Saeed Alihosseini, Einollah Keshavarz Turk *, Gholamreza Goudarzi, Safar Fazli, Roohallah Bayat Pages 33-58
    The purpose of this paper is to determine the basic alternative scenarios of the banking system in dealing with the problems and challenges of banks and proposing policies for challenges. The future of the banking system was systematically examined using the Schwartz model in scenario-writing in a hybrid approach (combining library studies, experts’ interviews, panels and Delphi). As a result, two uncertainties were identified: 1. transaction costs and 2. Structural issues; so four scenarios identified: no-crisis and development, development alongside barriers, crisis, and postponement of the crisis. Reviewing four scenarios shows the banking system has structural problems, including non-compliance with financial standards and legal weaknesses, and subject to crisis regardless of sanctions. To solve the basic problems of Iran’s banking system, a conceptual model for reforming the banking system based on the general policies of the resistance economy and the general policies of the sixth national development program was designed.
    Keywords: Futures Studies, Trend, Driver, Scenario Writing, Banking System
  • Rahele Kardavani * Pages 59-73
    "Social policy" is a means of managing social risks and confronting the needs of particular classes. The support of groups such as "occuping mothers" who are experiencing specific and important needs due to their simultaneous roles in work and motherhood, are important and effective in relation to the family and the whole system, can be realized with this tool. An evaluation of the performance of the Islamic Republic of Iran in support of this group is essential and important in this research. In this regard, firstly, the social policies of Iran in the coordination of maternal and occupational roles are briefly described and then, using the method of analytical analysis and focusing on 170 reports published in five valid news agencies on how these policies are implemented, the purpose of the pathological analysis their implementation process has been followed. The three main lines of "obstacles to good implementation of targeted policies", "Consequences of non-implementation" and "strategies for improving the implementation process" were derived from the encoding of reports, and the final result is that, between the existing Iranian rules on maternity/employment and their implementation, there is the deep divide of existence. So that they are so diminished in the process of implementation that they are acting against their primary goals and that they increase discrimination, undermine social justice and worsen the status of weaker groups than employed mothers.
  • Alireza Ali Ahmadi *, Zohre Mirabedini Pages 75-98
    Quality of life is one of the consequences of urban policy making. However، Tehran's rank in relevant global ranking reports is low. This pose a series of question for urban managers: What are the current stages and processes of policy-making in Tehran urban management? What are the challenges and limitation of these processes that cause malfunctions? For answering these questions، processes of designing، approving، implementation and evaluation of the second five-year plan of Tehran municipality examined as a policy practice. These processes which took place between 2012 to 2018، selected by critical sampling. First of all the processes of policy-making in Tehran's urban management identified and documented. Then، the findings were verified by sharing them with 22 members of the City Council، urban managers، and experts involved in these processes. The results of this study showed that the policy-making in urban management constitutes of problem identification، policy formulation، policy implementation، and evaluation. However، these processes have some constraints and deficiencies which analyzed with the theory of path dependence in public policy and then relevant policy recommendations have been developed.
    Keywords: Urban Policy Making, Documentation of Policy Experience, Second Five-Year Plan of the Tehran Municipality, Theory of Route Dependence
  • Bahare Maleki, Hamid Zargham Boroujeni *, Jahanyar Bamdadsoufi, Gholamreza Kazemian Pages 99-116
    One of the challenges that currently exists in the field of events management in the country is events policy making. The gap is gaining local culture development and economic benefits simultaneously. The purpose of this study is to explain and classify the experiences of visitors of Iranian food festivals. Taking these experiences into event planners and managers makes it more convenient to attract enthusiasts. The purpose of this study is to explain and classify the experiences of visitors in Iranian food festivals. In this regard, by focusing on the reasons of people participation in food festivals, main roots of desired experiences are discovered. After books and articles reviews, using a qualitative analysis of focus groups, a new classification was developed to explain the experiences of these participants. The qualitative exploratory study was conducted in this research.
    Keywords: Food Event, Festival, Tourist Experience, Food Tourism Experience, Focus Group
  • Reza Asadifard *, Seyyed Hamed Mazarei Pages 117-145
    Despite many studies done on S&T collaboration networks، the relationships among the members of such networks has been less investigated. Present study has addressed the intra-network relationships of the members of INLN during the years 2004-16. The statistical population of this research includes all the members of INLN network and semi-structured interviews have been conducted with a number of key informants in order to identify the types of relationships. Using content analysis method، 21 types of relationships were identified and classified into 7 categories. Subsequently، using a questionnaire، the dyadic relationships between the member Laboratories were investigated and analyzed by SNA approach. The researched results revealed that in terms of intensity of communications، private centers have the most relationships followed by research institutes and universities respectively. Also، organizational motivations، interaction spaces and motivated people have played an important role in developing the collaboration relationships between network members.
    Keywords: Intra-Networked Relationships, Social Network Analysis, Collaboration network, Iran Nanotechnology Laboratory Network
  • Abbas Mossallanejad * Pages 147-165
    Communication policy is based on how technology, power and social networks connect with cultural policy. New social networks have a unique ability to organize and control social movements. Communication policy-making is based on how effective, social, regional, and international phenomena are understood, analyzed and managed. In this process, people are the main subjects of political systems, information structure and security necessities. Each of these institutions attempts to "control perceptions" in the context of social subjectivity. In this paper, to explain the relationship between communication policy, networks and social movements, such as a process will be part of the "cultural policy" mechanism. In cultural policy, the media will play a decisive role in organizing public opinion. The networking of the social structure provides the necessary grounds for collective action, participatory action, and the creation of an organic link between the various pillars of the political, social and international system. This process shows that in the age of the network and social movements, the pattern of government action would formed its transformative, changing, identity and competitive character. The main question of the paper is related to cultural policy and networking policy making. The question is "Communication policy in a networked society has what kind features, functions, and links with social movements?" The hypothesis is that "Communication policy in the network era is related to functional posture, cultural policy and social movements." The main approach for explain this article is communication and network policy making. Such an approach was first introduced by Manuel Castells. Castells sought to demonstrate that social movements were the result of network space and that governments use communication patterns and mechanisms to control policy and power equivalence.
    Keywords: Communication Policy Making, Network, Social Movements, media, Public Opinion
  • SEYED AMIR Niakooee *, Saeed Pirmohammadi Pages 167-194
    The symptoms of evolution in the security policy of Middle East's actors have been shaped following the Arab uprisings in 2011. Iran's security policy formed by both internal and external factors was quickly affected by the mentioned developments. The present paper explores Iran's security policy making since the Arab awakening and especially towards the developments in Syria, Yemen, Bahrain and Iraq. Moreover, the authors attempt to submit a prescriptive instructions in order to improving the security policy making in Iran. The main question of the paper is as follows: what is the essence and elements of Iran's security policy towards the Arab awakening and what implications it has had? The findings illustrate that Iran's security policies since the eruption of uprisings in the region has been based on maintenance and expansion of regional influence through various instruments such as diplomatic, economic and military methods.
    Keywords: Security Policy Making, Iran, Middle East, Arab Spring, Comprehensive Security
  • Hamid Reza Malek Mohammadi * Pages 195-200
    Science transmission has by no means less importance than its production. With no means to transfer the science, It will disappear soon. It is here that  the role of language in its general meaning reveals. In the present article, It is tried to show the importance of handbooks writting in fortifying the science foundations with a focus on the handbook of philosophy and public policy.
    Keywords: Science Transmission, Language, Public Policy, Handbooks Writting, Handbook of Philosophy, Public Policy
  • Behzad Attarzadeh *, Mehrnoosh Abouzari Pages 201-225
    Classic studies, in any academic field are based on accumulated knowledge, and due to their innovations and new findings are among important works of the field, which may also cause new streams in further academic studies. Kingdon’s Agendas, Alternatives and Public Policies, first published in 1984, is one of the classic works in the field of political science and public policy. In this study, it’s been trying to explain the logic of policy process until the final stage of decision-making and law-making. In other word, it explains the appearance of policy ideas and policy proposals and the formation of agendas and alternative choices. In this paper, we demonstrate a detailed description of the Kingdon’s methodological, theoretical and findings. We believe that such an essay could make a useful insight for policy studies in Iran.
    Keywords: Political Science, Public Policy, Agenda, Kingdon, Classics