فهرست مطالب

توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی - پیاپی 51 (بهار 1398)

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 51 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ملیحه سیاوشی*، محمدرضا عصمتی مقدم صفحات 1-22
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عدم امنیت شغلی کمی و کیفی بر ابعاد مختلف رفتار شهروندی سازمانی انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی است که داده های آن به صورت پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده اند. جامعه ی آماری پژوهش، پرسنل نیروی هوایی پایگاه نهم شکاری شهید عبدالکریمی بندرعباس است که یک نمونه 278 نفری از پرسنل، به صورت غیرتصادفی به روش سهمیه ای انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS انجام شده است. یافته ها حاکی از آن است که تاثیرگذاری عدم امنیت شغلی کمی (آداب اجتماعی و نوع دوستی) بر ابعاد رفتار شهروند سازمانی در سطح اطمینان 95% تایید شد و همچنین تاثیر گذاری عدم امنیت شغلی کیفی بر (آداب اجتماعی، جوانمردی، نوع دوستی، و وجدان کاری) رفتار شهروندی سازمانی در سطح اطمینان 95% تایید شد. از این رو، پژوهش حاضر نشان داد که ماهیت و میزان تاثیرگذاری عدم امنیت شغلی کمی و کیفی بر ابعاد مختلف رفتار شهروندی سازمانی با یکدیگر تفاوت دارند. بنابراین مدیران منابع انسانی در سازمان های نظامی که پرسنل آنها ممکن است هر دو نوع عدم امنیت شغلی را تجربه کنند، باید به این تفاوت ها توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عدم امنیت شغلی کمی، عدم امنیت شغلی کیفی، سازمان های نظامی
  • حاجیه رجبی فرجاد*، علی شهامی خرمی صفحات 23-45
    هدف پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تحول سازمان بر بهره وری کارکنان باتوجه  به متغیر میانجی رضایت شغلی در شرکت برق منطقه ای تهران انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان شرکت برق منطقه ای تهران بود که با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 331 نفر به عنوان نمونه آماری و به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد بهره وری نیروی انسانی (هرسی و گلداسمیت، 1980)، پرسشنامه استاندارد تحول سازمانی (گاتر و دراکر، 2005) و استاندارد سنجش رضایت شغلی ویسوکی و کروم (2000) استفاده و روایی محتوایی پرسشنامه توسط اساتید تایید شد. ضریب آلفای کرونباخ برای بهره وری نیروی انسانی 708/0، تحول سازمانی 890/0 و  رضایت شغلی 920/0 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل 54/8 استفاده شد. نتایج نشان داد تحول سازمان بر بهره وری کارکنان باتوجه به متغیر میانجی رضایت شغلی در شرکت برق منطقه ای تهران، تاثیر مثبت و معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: ساختار تحول سازمان، بهره وری کارکنان، رضایت شغلی، شرکت برق منطقه ای تهران
  • مهدی نصراللهی، محمدرضا فتحی*، امیر میراشه صفحات 47-60
    در این پژوهش تاثیر ابزار مدیریت منابع انسانی بر عملکرد با نقش میانجی مدیریت زنجیره تامین پایدار در صنعت خودرو ارائه می گردد. برای آزمون این فرضیات، جامعه آماری مدیران و کارشناسان شرکت ایران خودرو بوده و برای نمونه گیری از روش سرشماری استفاده گردید. روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوا مورد تایید قرار گرفت، همچنین ضرایب آلفای کرونباخ بیش از 7/0 می باشد که حاکی از پایایی پرسشنامه است و درنهایت 138 پرسشنامه برای تجزیه وتحلیل مورد تایید و تحلیل داده ها با کمک از روش معادلات ساختاری با نرم افزار اس پی اس اس و ایموس انجام گرفت. یافته ها نشان می دهند، فناوری اطلاعات بر انعطاف پذیری مدیریت زنجیره تامین سبز تاثیر دارد. مدیریت دانش بر انعطاف پذیری مدیریت زنجیره تامین سبز تاثیر دارد. انعطاف پذیری مدیریت زنجیره تامین سبز بر چابکی زنجیره تامین سبز تاثیر دارد. انعطاف پذیری مدیریت زنجیره تامین بر مزیت رقابتی تاثیر دارد و درنهایت چابکی مدیریت زنجیره تامین بر مزیت رقابتی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد اقتصادی، عملکرد اجتماعی، عملکرد عملیاتی، عملکرد محیطی، پاداش سبز، آموزش سبز، مدیریت زنجیره تامین پایدار
  • اصغر آقایی*، مسلم درویشی صفحات 61-83
    پژوهش ارزیابی اثربخشی در راستای سنجش میزان دستیابی به هدف همواره مورد تاکید مدیران بودهاست. از این رو، هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی عملکرد مرکز تعمیرات ناجا از نظر کارشناسان ومدیران نت سازمان می باشد. برای سنجش اثربخشی مرکز تعمیرات از 1 متغیر فرایند برنامه ریزی، فرایندپذیرش، فرایند بازرسی، فرایند تامین قطعات و فرایند تعمیرات استفاده گردید. روش انجام پژوهش حاضربر مبنای هدف تحقیق از نوع کاربردی، بر اساس زمان گردآوری داده ها، پیمایشی مقعطی و از نظر نحوه -گردآوری داده ها جزء پژوهش های توصیفی است. جامعه آماری پژوهش حاضر عبارت است از مدیران وکارشناسان نگهداری و تعمیرات مرکز تعمیرات ناجا. بر اساس فرمول کوکران، میزان نمونه آماری 08 نفربه دست آمد و پرسشنامه ها در بین این تعداد پخش شدند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی سادهمی باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته و برای بررسی روایی از نظر اساتید و خبرگان9 به دست آمد که نشان از / مربوطه استفاده شده است. همچنین آلفای کرونباخ برای پرسشنامه 019پایایی بالای ابزار اندازه گیری دارد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون میانگین یکجامعه استفاده گردید. در تجزیه و تحلیل داده ها، فرایند برنامه ریزی، فرایند پذیرش، فرایند بازرسی، فرایندتامین قطعات و فرایند تعمیرات از نظر کارشناسان و مدیران اثربخش ارزیابی شدند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، نگهداری و تعمیرات، ناجا، مرکز تعمیرات
  • علی حسین خانی انجیرکی، امیرحسین یاوری بافقی، احمدرضا اسماعیلی* صفحات 85-112
    با تغییرات بسیار گسترده و سریع در محیط ماموریتی سازمان های مختلف، چابکی سازمانی به یکی ازویژگی های اساسی در موفقیت سازمان ها تبدیل شده است، بنابراین در پژوهش پیش رو به بررسی تاثیرمدیریت کیفیت فراگیر بر چابکی در اداره مهندسی مدیریت توزیع برق اراک در شرکت توزیع نیروی برقاستان مرکزی پرداخته شده است. هدف اجرای پژوهش حاضر، کاربردی و روش اجرای آن، توصیفی از نوعپیمایشی می باشد. به منظور گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای)ابزار فیش برداری(و میدانی)ابزارپرسشنامه(استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان اداره مهندسی مدیریت توزیع برقاراک تشکیل می دهند که شامل 242 نفر است. نمونه تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی سادهو حجم آن با استفاده از جدول مورگان 242 نفر محاسبه شد. پس از جمع آوری اطلاعات از طریقپرسشنامه، اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون رگرسیون مورد تحلیل قرارگرفت. در نهایت، نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که مدیریت کیفیت فراگیر بر چابکیسازمان تاثیر دارد؛ و از بین مولفه های مدیریت کیفیت فراگیر، مولفه سرعت، بیشترین تاثیر را در چابکی2 از تغییرات در چابکی سازمانی را / سازمان دارد. به بیان دقیق تر، مدیریت کیفیت فراگیر، به میزان 626تبیین می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت فراگیر، چابکی سازمانی، سازمان های خدماتی
  • یوسف محمدی مقدم*، بهنوس جوری، فهمیه نوری زاده صفحات 113-139
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین سلامت سازمانی با نشاط سازمانی با تبیین نقش میانجی گریمعنویت سازمانی در بین کارکنان شهرداری منطقه یک شهر تهران است. جامعه آماری شامل کلیهکارکنان منطقه یک شهرداری شهر تهران است و با استفاده از جدول کریسی و مورگان نمونه ای شامل132 نفر از کارکنان با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. روش پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفادهشده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری کلوموگروف، آلفای کرونباخ و ضریبهمبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS استفاده شد. در یافته های حاصل از اجرای این آزمون ها روی نمونهدر سطح اطمینان 33 % معناداری رابطه بین معنویت، نشاط و سلامت سازمانی و همچنین رابطه بینسلامت و نشاط سازمانی تایید شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که سلامت سازمانی رابطه مثبت ومعناداری بر نشاط سازمانی دارد، این در حالی است که معنویت سازمانی در رابطه فوق نقش میانجی دارد.بنابراین سلامت سازمانی به واسطه قدرت معنویت یکی از مسائل مهم و تاثیرگذار در نشاط و پویاییزندگی سازمانی است؛ و شاید بتوان گفت اصلی ترین راهکار موثر در افزایش نشاط در محیط کار توجه بهتوانمندسازی کارکنان در ابعاد سلامت و همچنین معنویت سازمانی است و شایسته است این مهم درسطح فردی و سازمانی مورد توجه مدیران و کارشناسان شهرداری منطقه یک شهر تهران قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: نشاط سازمانی، سلامت سازمانی، معنویت سازمانی، شهرداری منطقه یک تهران
  • اکرم علی مردانی* صفحات 141-158
    نقش اعضای هیئت علمی در نظام آموزش عالی کشور به عنوان نیروی انسانی متخصص و کارآمد نقشیکلیدی و حساس است و توجه به عوامل تاثیرگذار برانگیزش خدمتی آن ها بسیار حائز اهمیت است. اینموضوع در دانشگاه علوم انتظامی از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا وظیفه خطیر تربیت حافظانامنیت کشور را برعهده دارند. ازاین رو، این پژوهش ضمن اندازه گیری نیازهای اجتماعی اعضای هیئت علمیتاثیر آن را بر انگیزه پیشرفت آن ها مورد سنجش قرار می دهد. نوع پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و- ازنظر ماهیت و روش، توصیفی همبستگی می باشد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه ای محقق ساخته با 03گویه و با مقیاس 1 درجه ای لیکرت است. جامعه آماری شامل اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاهمی باشد که پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از روش های آماری مورد تجزیه و تحلیلقرارگرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد: نیازهای اجتماعی موثر بر اعضای هیئت علمی شامل، نیاز به13 درصد می باشد که تاثیرگذاری / 11 درصد و نیاز به موفقیت با 1 / 13 درصد، نیاز به رابطه با 0 / قدرت با 1این نیازها بر انگیزه پیشرفت اعضای هیئت علمی به لحاظ شدت و ترتیب عبارت اند از: نیاز به موفقیت، نیازبه قدرت و نیاز به ارتباط. یعنی بین این دو متغیر رابطه مثبت و مستقیم برقرار است و با افزایش نیاز بهموفقیت، نیاز به ارتباط و نیاز به قدرت، میزان انگیزه پیشرفت اساتید بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: نیاز به قدرت، نیاز به ارتباط، نیاز به موفقیت، انگیزه پیشرفت، اعضای هیئت علمی دانشگاه
|
  • Maliheh Siavoushi *, Mohammad Reza Esmati Moghadam Pages 1-22
    The purpose of this study was to investigate the effect of quantitative and qualitative job security on different dimensions of organizational citizenship behavior. The present research is applied in terms of purpose, and in terms of method, is a descriptive survey that has been carried out using survey questionnaires. The statistical population of the study was the Air Force personnel of Shahid Abdolkarimi, Bandar Abbas; a sample of 278 personnel was randomly selected in a proportional way. Data analysis was performed by structural equation modeling using PLS software. Findings indicate that the impact of quantitative job insecurity (social and altruistic rituals) on the dimensions of organizational citizenship behavior was confirmed at 95% confidence level, as well as the effect of qualitative job insecurity (social customs, chivalry, altruism, and work conscience) on organizational citizenship behavior was confirmed at 95% confidence level. Therefore, the present study shows that the nature and extent of the impact of the lack of job security on both quantitative and qualitative differences on different aspects of organizational citizenship behavior are different. Therefore, HR managers in military organizations whose personnel may experience both types of job insecurity must pay attention to these differences.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, quantitative job security, qualitative job security, military organizations
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Ali Shahami Khorami Pages 23-45
    The purpose of this study was to investigate the effect of organizational transformation on employee productivity considering the mediating variable of job satisfaction in Tehran Regional Power Company. The present research is applied in terms of purpose, and in terms of method, is a descriptive survey of a correlation type. The research population was all employees of Tehran Regional Power Company. Using Cochran formula, 331 people were selected as a statistical sample and simple random sampling method was used. To collect data, the standard questionnaire of human resource productivity (Hersey and Goldsmith, 1980), the organizational transformation standard questionnaire (Gutter and Drucker, 2005) and the Weiskey and Chrom (2000) job satisfaction standard were used. Content validity of the questionnaire was confirmed by the professors. Cronbach's alpha coefficient for human resource productivity was 0.708, organizational change was 0.890 and job satisfaction was 0.920. For data analysis, Structural Equation Modeling Test and Lisserel Software 8.54 were used. The results showed that the organization's transformation has a positive and significant effect on the productivity of employees due to the mediating variable of job satisfaction in Tehran Regional Power Company.d its dimensions can predict the employee's organizational indifference.
    Keywords: Organizational transformation structure, employee productivity, Job satisfaction, Tehran Regional Power Company
  • Mahdi Nasrollahi, Mohammad Reza Fathi *, Amir Mirasheh Pages 47-60
    The In this research, the impact of human resources management tools on performance with the role of mediation of sustainable supply chain management in the automotive industry is investigated. To test the hypotheses, the statistical population of the managers and experts of Irankhodro Company was used and the census method was used for sampling. The validity of the questionnaire was confirmed through content validity, also the Cronbach's alpha coefficients were more than 0.7, indicating the reliability of the questionnaire. Finally, 138 questionnaires were approved for analysis and data analysis with the help of structural equation method with SPSS and IMUS software. The findings show that information technology affects the flexibility of green supply chain management. Knowledge management has an impact on the flexibility of green chain management. The flexibility of green supply chain management has an impact on the agility of the green supply chain. The flexibility of supply chain management has an impact on competitive advantage, and ultimately, the agility of supply chain management has an impact on competitive advantage.
    Keywords: Economic performance, social performance, operational performance, environmental performance, green reward, green education, Sustainable Supply Chain Management
  • Asghar Aghaei *, Moslem Darvishi Pages 61-83
    The effectiveness of the research to measure the achievement of the goal has always been emphasized by managers. Hence, the purpose of this research is to investigate the effectiveness of the Iran Police maintenance center from the viewpoints of experts and managers of the organization. To measure the effectiveness of the maintenance center, 5 variables, namely the planning process, acceptance process, inspection process, parts supply process and maintenance process were explored. The method of this study is based on the purpose of the applied research, based on the time of data collection, sampling and in terms of data collection, it was a descriptive research. The statistical population of the present study is managers and maintenance experts of Iran Police maintenance center. According to Cochran's formula, the sample size was 92 and the questionnaires were distributed among them. The sampling method is simple random. A researcher-made questionnaire was used to collect data and was used by the faculty members and relevant experts to evaluate their validity. Also, Cronbach's alpha for the 963 questionnaires was obtained which indicates a high reliability of the instrumentation. Data were analyzed using SPSS software. In analyzing the data, the planning process, the acceptance process, the inspection process, the process of supplying parts, and the maintenance process were evaluated by experts and effective managers.
    Keywords: effectiveness, Maintenance, Repair, Iran Police, Maintenance Center
  • Ali Hoseinkhani Anjiraki, Amir Hosein Yavari Bafghi, Ahmad Reza Esmaieli * Pages 85-112
    Organizational agility has become an essential feature of the success of organizations with very rapid and rapid changes in the mission environment of different organizations. Therefore, this study investigates the effect of universal quality management on agility in Arak Electricity Management Engineering at Power Distribution Company of Markazi province. This research is applied and is of a descriptive survey type. In order to collect data, the library method and field (questionnaire) have been used. The statistical population of this research is the staff of the Arak Electrical Engineering Management Department, which consists of 240 people. The research sample was calculated using simple random sampling method and its volume was calculated using Morgan table of 140 people. After collecting data through a questionnaire, information was analyzed using SPSS software and regression test. Finally, the results of this study indicate that overall quality management affects the agility of the organization; and among components of overall quality management, speed has the greatest impact on agility of the organization. More precisely, comprehensive quality management explains 0.616 of the changes in organizational agility.
    Keywords: Total Quality Management, Organizational Agility, Service Organizations
  • Yousef Mohammadi Moghaddam *, Behnoush Jouri, Fahimeh Nouri Zadeh Pages 113-139
    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational health and organizational vitality by explaining the mediatory role of organizational spirituality among the employees of the municipality of the city of Tehran. The statistical population consisted of all employees of the district 1 of the municipality of Tehran, and a sample of 296 employees was selected using a simple random sampling method using the Chris and Morgan table. The research method is applied descriptive-survey. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The data were analyzed using SPSS software, Cronbach's alpha and Pearson correlation coefficient. In the results of these tests on the sample, a significant 99% confidence level of the relationship between spirituality, vitality and organizational health, as well as the relationship between organizational health and excitement was confirmed. The results of the research show that organizational health has a positive and significant relationship with organizational vitality, while organizational spirituality plays a mediating role. Therefore, organizational health, due to the power of spirituality, is one of the important issues affecting the vitality and dynamics of organizational life; and perhaps the main effective way of increasing the vitality in the workplace is to pay attention to the empowerment of employees in the dimensions of health as well as organizational spirituality and it deserves, at the individual and organizational level, the attention of managers and experts of the municipality of the district 1 of Tehran.
    Keywords: Organizational Enjoyment, Organizational Health, Organizational Spirituality, Municipality of One Tehran
  • Akram Alimardani * Pages 141-158
    The role of faculty members in the higher education system of the country as an expert and efficient human resource plays a key role, and it is very important to pay attention to its effective service providers. This issue is of great importance at the Police University since it is a pivotal task of educating the security guard of the country. Therefore, this research, while measuring the social needs of faculty members, measures its impact on the motivation for their progress. The research is an applied one and in terms of nature and method, it is descriptive-correlation. The tool is a researcher-made questionnaire with 36 items and a Likert scale of 5 degrees. The statistical society consisted of full-time faculty members. After collecting questionnaires, the data were analyzed using statistical methods. Findings of the research show that social needs affecting faculty members include the need for power with 79.1%, the need for a relationship with 75.2% and the need for success with 46.1%, which influences these needs on the motivation of the progression of faculty members in terms of effect and order: the need for success, the need for power and the need for communication. That is, there is a positive and direct relationship between these two variables, and with the increasing need for success, the need for communication and the need for power, the amount of motivation for the progress of the professors will increase.
    Keywords: the need for power, the need for communication, the need for success, the motivation for progress, the faculty members of the university