فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی طالب*، محمد جواد زاهدی، معصومه شفعتی صفحات 223-255
    نتایج بیشتر پژوهش ها در ایران در حوزه نظام بهره برداری خانوادگی دلالت بر ناپایداری اقتصادی این واحدها دارد؛ از این رو در سال های اخیر، شناسایی زمینه های پایداری این واحدها به یکی از موضوعات مهمی تبدیل شده که پژوهشگران و برنامه ریزان به آن توجه داشته اند. با توجه به این موضوع و با وجود اینکه سوگیری های سیاستی و حمایتی دولتی، بیشتر به سوی واحدهای بهره برداری بزرگ مقیاس است، پرسش اصلی این است که چه عواملی زمینه ساز تاب آوری بهره برداری های خانوادگی در محدوده مورد مطالعه شده است؟ برای پاسخ به این پرسش از فضای مفهومی برگرفته از نظریه اجتماعی بوردیو استفاده شد تا تحلیل جامعه شناختی متفاوتی از سازوکارهای بازتولید و مانایی نظام بهره برداری خانوادگی ارائه شود. به منظور جمع آوری داده ها از تکنیک مصاحبه نیمه ساخت یافته با اعضای 14 خانواده بهره بردار (35 مصاحبه) و برای تحلیل داده ها از راهبرد تحلیل محتوای کیفی «شیوه به کارگیری قیاسی مقوله ها» و تکنیک کدگذاری فرضیه ای استفاده شد. در مرحله تحلیل داده ها، از نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیو دی ای 2018 و برای افزایش قابلیت اتکا از نوار ابزار «توافق کدگذاران» بهره برده شد. براساس تحلیل یافته ها، اعضای خانواده های بهره بردار از شکل های گوناگون سرمایه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نمادین برای بقای واحد بهره برداری استفاده می کنند که در این میان، نقش سرمایه نمادین چشمگیر است. چرخه تبدیل شکل های گوناگون سرمایه به همراه راهبردهای بازتولید و تبدیل مجدد، درنهایت منجر به تداوم (بقا، تحول) یا خاتمه فعالیت واحد بهره برداری می شود. نتایج پژوهش این فرض را تقویت می کند که باید هنگام پژوهش درمورد نظام بهره برداری کشاورزی خانوادگی، عنصر «خانواده» را در نظر بگیریم. درواقع این مقاله با مطالعه نحوه کمک کردن تمامی افراد دخیل در کسب وکار (اعضای خانواده بهره بردار) به حفظ کسب وکار کشاورزی خانوادگی، به جای تمرکز صرف بر نقش رئیس واحد بهره برداری (برحسب پژوهش هایی که تاکنون در این زمینه در ایران انجام شده) نشان می دهد در میدان کشاورزی خانوادگی، سطوح مختلفی از سرمایه افراد به شیوه هایی استفاده می شود که حفظ کننده نظام بهره برداری خانوادگی است و روابط بین اعضای خانواده نیز می تواند از سطوح مختلف سرمایه تاثیر بگیرد. با افزایش آگاهی درمورد کارکرد سرمایه های مختلف افراد، واحد بهره برداری خانوادگی می تواند از این سرمایه ها استفاده موثرتری داشته باشد، به ویژه اگر نحوه استفاده از سرمایه ها به نفع «تحول» کشاورزی خانوادگی باشد.
    کلیدواژگان: انواع سرمایه، پایداری نسلی، خانواده روستایی، کارکنان خانوادگی بدون مزد نظام بهره برداری خانوادگی
  • سید مرتضی مردیها* صفحات 257-278
    از گذشته تاکنون، برخی خارجی ها و ایرانی ها بر پایه مشاهدات خود درمورد خلق وخو و منش ایرانی سخن گفته اند. این برآوردها که معمولا بار منفی داشته، به تدریج به ماتریس تبیینی تبدیل شده است؛ به این صورت که گفته می شود بسیاری از کردارهای مشاهده شده در میان ایرانیان ناشی از خلقیات یا فرهنگ ایرانی است. درمورد میزان اعتبار گزاره های مشاهدتی از قبیل «ایرانی دارای فلان خصلت است»، و گزاره های تبیینی مانند اینکه «دلیل فلان وضعیت ایران فلان خصلت ایرانی است»، بحث هایی صورت گرفته است. به ویژه درباره دقیق نبودن برخی از این تعمیم ها و احتمالا خسارت داشتن پذیرش عام آن ها اظهارنظرهایی صورت گرفته است. مقاله حاضر به نقد منطقی-تحلیلی این نوع گزاره ها می پردازد. براساس این پژوهش، دشواری این امر که چرا و به چه دلیل ایرانی این اوصاف را دارد، حاکی از این است که مشکل اصلی در اثبات شیوع این اوصاف در میان ایرانیان نیست، بلکه معضل اصلی اثبات نبود آن در میان غیرایرانی ها است. در فرضیه مقاله حاضر بیان می شود بیشتر مواردی که به خلقیات ایرانی مشهور است، در حدودی که صحت داشته باشد، به دلیل مفاد فرهنگ ایرانی نیست، بلکه منظور سطح فرهنگ ایران است. این سطح فرهنگ، چه در گذشته و چه حال و به رغم تحولات، اختصاصی به ایران نداشته است و در هر زمان بسیاری ملل دیگر با سطح فرهنگی معادل همراه بوده اند و همان عوارض رفتاری را داشته اند.
    کلیدواژگان: ایرانی، جهان سوم، خلقیات، سطح فرهنگ، مفاد فرهنگ
  • علی ایمان زاده*، سریه علیپور صفحات 279-304
    خانواده نظامی اجتماعی است که اختلال در هریک از اعضای آن می تواند کل نظام خانواده را مختل کند. درک صحیح از مشکلات خانواده های کودکان کار، نه تنها به این کودکان و خانواده آن ها، بلکه به جامعه نیز کمک فراوانی می کند. یکی از مولفه های تاثیرگذار بر کیفیت زندگی کودکان کار، احساس تنهایی است؛ بنابراین هدف این پژوهش، توصیف و تبیین واکاوی تجربه های کودکان کار از احساس تنهایی بود. پژوهش حاضر به روش کیفی و پدیدارشناسی و نمونه گیری هدفمند و به کمک مصاحبه ژرف نگر با پانزده نفر از کودکان کار انجام گرفت و مصاحبه ها ضبط و به روش استرابرت و کارپینتر تجزیه و تحلیل شد. از یافته های تجربه های کودکان کار از احساس تنهایی چهار مضمون اصلی «احساسات ادراک شده»، «انواع احساس تنهایی»، «پیامدهای احساس تنهایی» و «راه های غلبه بر احساس تنهایی» شناسایی شد. کودکان کار در معرض انواع احساس تنهایی ها و به ویژه تنهایی اگزیستانسیال قرار دارند. همچنین در زندگی خود احساس بی معنایی، ناامیدی و رهاشدگی دارند. بدین منظور می توان با سیاست هایی مانند بهبود تعامل اجتماعی، تدارک زمینه های تحصیل، آموزش مهارت های اجتماعی و معنویت درمانی بر این حس کودکان کار غلبه کرد.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، تجربه زیسته، کودکان کار، مطالعه پدیدارشناختی
  • امیر عظیمی دولت آبادی*، سعیده داوری مقدم صفحات 305-328
    پژوهش حاضر به این پرسش پاسخ می دهد که جایگاه زنان سینماگر در سینمای قبل و بعد از انقلاب اسلامی (1347-1392) چه تغییراتی کرده است. براساس یافته های پژوهش با تکیه بر دیدگاه بازتاب و روش اسنادی و تحلیل محتوای کمی، در دوره ده ساله پیش از انقلاب، حضور زنان در عرصه سینما به غیر از جایگاه موسیقی و تا حدودی جایگاه بازیگری در سایر جایگاه ها از دوره های مختلف بعد از انقلاب کمتر بوده است. در دوره «دفاع مقدس» علی رغم کاهش تعداد فیلم های تولیدشده، زنان در برخی جایگاه های مهم مانند کارگردانی و تولید فیلم حضوری پررنگ داشتند، اما در دو بخش موسیقی و بازیگری، میزان مشارکت آن ها کاهش چشمگیری داشته است. ویژگی شاخص دوره «سازندگی» افزایش مشارکت زنان در اغلب جایگاه ها در مقایسه با قبل است. در دوره «اصلاحات» با وجود کاهش تعداد فیلم های تولیدشده، حضور زنان در تمام جایگاه ها به جز بازیگری از دوره پیش از خود با افزایش مشارکت مواجه بوده است. در دوره «عدالت محوری» مجموع حضور زنان در عرصه های گوناگون تولید فیلم در مقایسه با دوره قبل و در مقایسه با کل فیلم های تولیدشده، با کاهش مواجه بوده است. همچنین در این دوره، شاهد کاهش معنادار حضور زنان در سه عرصه موسیقی، بازیگری و صدا در مقایسه با دو دوره قبل هستیم، اما در دو عرصه نویسندگی و کارگردانی، حضور زنان از دوره قبل اندکی افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: بازنمایی، تحلیل محتوا، جنسیت، زنان، سینما
  • حسنعلی فرجی سبکبار*، احمد ایرانخواه کوخالو، حسن مومنی صفحات 329-352
    از مهم ترین امور اجتماعی در طول حیات انسانی، اقدام به ازدواج است که اثری مستقیم بر تحولات جمعیتی سرزمین دارد. تحلیل فضایی الگوی ازدواج، نیازمند ارزیابی ها و پایش این پدیده است؛ بنابراین با توجه به نیاز ذاتی برای ازدواج، جمعیت معلول کشور نیز از حق ازدواج برخوردار است، اما امر مذکور مدل و سازمان فضایی خاصی خود را دارد که ناشناخته است. این مدل را در پژوهش حاضر می توان معادل تحلیل فضایی الگوی ازدواج جمعیت معلول ایران دانست. بدین سان شناخت الگوی فضایی مسئله مطرح شده، اثری مستقیم در برنامه ریزی های کشور خواهد داشت؛ از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی الگوی فضایی ازدواج معلولان در سطح کشور است. منابع اطلاعاتی پژوهش از نتایج آمارنامه های مرکز آمار ایران به دست آمد. همچنین به منظور تحلیل فضایی معیارهای ازدواج معلولان در سطح کشور از نرم افزار Arc GIS با استفاده از ابزار آماری خودهم بستگی فضایی، خوشه بندی زیاد و کم، لکه های داغ و فاصله گذاری معکوس فاصله استفاده شد. براساس نتایج تحلیل الگوی فضایی ازدواج جمعیت معلول ایران، مقدار پراکندگی معلولان در سطح کشور متغیر است و در مقایسه با ازدواج کل جامعه، نرم برخی از شهرستان ها برای ازدواج معلولان بالاتر و در برخی شهرستان ها مقدار آن کمتر است. میزان شاخص بی همسر به دلیل فوت در سطح یکسانی قرار دارد. از سوی دیگر، شاخص بی همسر به دلیل طلاق نشان دهده اختلاف است. این نظریه ها تمام ویژگی های الگوی ازدواج را توجیه نمی کنند، بلکه هر بخش ممکن است با شدت و ضعف هایی از عوامل اقتصادی یا اجتماعی تاثیر بپذیرد.
    کلیدواژگان: ازدواج معلولان، الگوی زناشویی، تحلیل فضایی، معلولان ایران
  • مرضیه ابراهیمی*، فاطمه مهداد صفحات 353-378
    روابط پیش از ازدواج در میان جوانان، تاثیرات زیادی بر تغییر نگرش آن ها در ازدواج و تشکیل خانواده دارد که این امر می تواند تغییراتی را در نهاد خانواده ایجاد کند؛ مانند افزایش سن ازدواج، بدبینی و بی اعتمادی به جنس مخالف، شکل گیری الگوهای جدید ارتباط با جنس مخالف و...؛ بنابراین هدف پژوهش کیفی حاضر بررسی زمینه های اجتماعی موثر بر گرایش به روابط صمیمی پیش از ازدواج با جنس مخالف در میان دختران است. به منظور گردآوری داده ها از تکنیک مصاحبه عمیق استفاده شد که به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی و با استفاده از معیار اشباع نظری درباره 17 دانشجوی خوابگاه های شهر ارومیه صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها نیز به کمک تحلیل تماتیک و کدگذاری انجام شد. یافته ها نشان می دهد میان اهداف و دلایلی که در ذهن دختران وجود دارد و نوع گرایش آن ها به این روابط، ارتباط معناداری وجود دارد؛ برای مثال برخی دختران، رابطه با جنس مخالف را در صورتی درست می دانند که با هدف ازدواج صورت بگیرد. برخی نیز برای کسب تجربه و شناخت پیش از ازدواج و برخی دیگر برای پاسخ به احساسات یا نیازهای مقطعی به این گونه روابط گرایش دارند. براساس یافته های پژوهش در بیشتر مشارکت کنندگان، نیاز عاطفی، نیاز جنسی و ترس از تجرد به عنوان مسائل فردی و تاثیر شبکه های اجتماعی و فشار هم سالان، کاهش نظارت خانواده، تغییر در نگرش ها و ارزش ها، از عوامل اجتماعی تاثیرگذار بر گرایش آن ها به رابطه با جنس مخالف است.
    کلیدواژگان: جنسیت، خانواده، رسانه، روابط پیش از ازدواج، نگرش
  • الهه فرزعلیان*، محمد گنجی، محسن نیازی صفحات 379-410
    سبک زندگی نشاط محور منبعی ارزشمند برای ارتقای شیوه زندگی افراد جامعه است. بدین ترتیب که این شیوه از زندگی پاسخ گوی بعد سلامت روانی، اجتماعی و سلامت جسمانی آنان است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اکتشافی و اسنادی ابعاد مختلف سبک زندگی نشاط محور و ارائه تعریف جامعی از این مفهوم و عوامل موثر بر آن است. جامعه آماری پژوهش پیمایشی حاضر شهروندان تهران هستند. پرسشنامه پژوهش به شیوه نمونه گیری چندمرحله ای میان 750 نفر از شهروندان توزیع شد. به منظور تعیین معرف های مفهوم سبک زندگی نشاط محور پژوهش های پیشین، از مصاحبه با کارشناسان و پژوهشگران حوزه سبک زندگی و شهروندان ساکن شهر تهران استفاده شد. در پایان نیز به کمک تکنیک تحلیل عاملی و ضریب آلفای کرونباخ روایی محاسبه نتایج صورت گرفت. براساس نتایج پژوهش حاضر، شهروندانی که سبک زندگی نشاط محور را انتخاب کرده اند، اوقات فراغت فعالی دارند، عموما به مصرف تظاهری گرایش نشان می دهند، در بعد مصرف فرهنگی از کتاب های طنز و موسیقی های شادتر بهره می گیرند، گرایش به ورزش های گروهی و هوازی دارند، به میزان متناسبی مواد پروتئینی مصرف می کنند، به آرایش ظاهری اهمیت می دهند، لباس های رنگ روشن استفاده می کنند و از بهداشت جسمی و روانی مناسب و احساس شادی و خوشحالی بالایی برخوردارند. براساس نتایج آزمون های آماری، نقش سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اقتصادی در ایجاد و تقویت سبک زندگی نشاط محور تایید شده است. نتایج مدل رگرسیونی نشان می دهد 47درصد از متغیر سبک زندگی نشاط محور به کمک متغیرهای سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی و متغیرهای زمینه ایتبیین می شود.
    کلیدواژگان: سبک زندگی نشاط محور، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی، شهروندان شهر تهران
  • سیدهادی حسینی*، رضاعلی محسنی، علی اصغر فیروزجاییان صفحات 411-432
    پژوهش حاضر به بررسی علل و عوامل موثر بر خشونت علیه زنان پرداخته و به روش پیمایشی اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش زنان متاهل شهرستان قائم شهر هستند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه است و اطلاعات از میان 320 نفر از زنان متاهل این شهرستان جمع آوری شد. پس از جمع آوری اطلاعات و ورود داده ها به نرم افزار SPSS، داده ها به دو روش توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. چارچوب نظری پژوهش ترکیبی از سه نظریه یادگیری اجتماعی، نظریه اقتدار و سلطه و نظریه تضاد است. براساس این چارچوب، 11 فرضیه در این پژوهش آزموده شده است. در تحلیل دومتغیره میان 10 متغیر (سن، محل سکونت، وضعیت شغلی زنان، وضعیت شغلی مردان، سطح تحصیلات زن و تحصیلات مرد، تجربه خشونت، خودرایی مردان، باورهای منفی نسبت به زنان و تضاد علائق) و متغیر وابسته رابطه ای معنادار وجود دارد و تنها یک متغیر (وضعیت اقتصادی) با متغیر وابسته ارتباطی معنادار ندارد. در تحلیل چندمتغیره تنها سه متغیر وارد معادله رگرسیونی شد که به ترتیب اهمیت عبارت اند از:باورهای منفی به زنان، تضاد علایق میان زوجین و سن که این متغیرها با هم 46/0 درصد از تغییرات متغیر وابسته (خشونت علیه زنان) را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: خشونت، خشونت علیه زنان، زنان، یادگیری اجتماعی
|
  • Mehdi Taleb *, Mohammad Javad Zahedi, Masoumeh Shafati Pages 223-255
    According to the 2008 International Bank for Reconstruction and Development, the three complementary and immediate outbreaks of poverty for rural households, including "small-scale farming (family exploitation)", "the provision of out-of-farm labor in agriculture and the non-rural economy, Agriculture ", and" migration ". In this article, we will study the agricultural farming families that have chosen the first route in the village of Ghowdjan from the functions of the Khansar city. The main question is that given the fact that in most researches in this field in Iran, the economic instability of these units has been emphasized, while the state policy and state policy advocates are more focused on large-scale operation units, what factors are behind it? Is there resilience to family exploitation in this village? To answer the research question, Bourdieu's social theory helped us to provide a different sociological analysis of the reproduction mechanisms and the monotony of the family's system of exploitation in this village. The semi-structured interview technique was used by the members of the 14 families to collect the data. To analyze the data, we used the Qualitative Content Analysis Strategy for the "Approach" method. In the data analysis, we used the Maxqda 12 qualitative analysis software to increase the reliability of the Coder-consensus toolbar. Analysis of the findings shows that the members of the exploiting families use different forms of economic, cultural, social and symbolic capital for the survival of the unit of operation, in which symbolic capital is more important. The conversion of various forms of capital, together with the strategies for reproduction and re-conversion, ultimately leads to continuity (survival, transformation), or the end of the unit's activity. Research results show that by studying how to help all people involved in business (family members of the operator) maintain a family-owned business, instead of concentrating solely on the role of the unit's manager (such as all research activities that In this context, with increasing awareness of the role and importance of the various assets of the members of the exploiting family,
    Keywords: Family exploitation system, capital, family business reproduction, family business transformation, rural family
  • Seyed Mortaza Mardiha * Pages 257-278
    In the past and present, among Iranians and foreigners, there were people who, based on their observations, have written about the Iranian temperament. Those judgments, which were mostly negative, gradually constituted an explanatory matric, in a way that, in accounting many bad circumstances in Iran and many of Iranian unpleasant habits and behavioral imperfections, it has been said that they derived from Iranian temperament or Iran’s culture. About how scientific are observational propositions such as “Iranians have this or that quality”, and explanatory propositions such as “this or that quality or behavior is the effect of this or that temperament” there are some critical discussions, especially concerning inexactness of some generalizations as well as some probable dangers of the acceptance of such judgments. This article is to criticize this kind of proposition from an analytical point of view. I will demonstrate that the difficulty of the explication why, means by what cause, Iranian has those qualities, returns to the fact that the main problematic is not to demonstrate their prevalence among Iranians, but their absence or secrecy among non-Iranians. The hypothesis is that most of the cases known as Iranians temperaments, to the extent that they can accept as Iranians temperaments, have not for their cause the content of Iranian culture but its level. And the level of culture is not something special to Iranians, it can be found in many nations, and everywhere it introduces almost the same temperament.
    Keywords: Iranian, temperament, content of culture, level of culture, third word
  • Ali Imanzadeh *, Sarie Alipour Pages 279-304
    The family is a social system whose impairment in each of its members can disrupt the whole family system. The proper understanding of the problems of labor Children's does not only help the children and families of these children but also the community. One of the factors that affect the quality of life of labor Children's is loneliness. Therefore, the purpose of this study was to describe and explain the experiences of labor Children's from loneliness. The present study was carried out through qualitative and phenomenological method and purposeful sampling. Through deep interviewing with 15 children, the interviews were recorded and analyzed by Strabernet and Carpenter method. The findings from the experiences of labor Children's of loneliness were identified in four main themes including: "perceived feelings","types of loneliness","the consequences of loneliness","ways to overcome loneliness". labor Children are exposed to a variety of loneliness and especially existential loneliness, and in their lives feel meaningless, frustrated, and abandoned by adopting policies such as improving social interaction, providing education, teaching social skills and spirituality can Overcame this sense of labor Children's. recognizing the challenges and meeting the needs of the optimal design of programs and the provision of evidence-based proportional services is a necessity.
    Keywords: Lived Experience, labor Children's, Loneliness, Tabriz, Phenomenological Research
  • Amir Azimi *, Saeideh Davari Pages 305-328
    The research attempts to answer this question: what has changed the position of women in the cinema before and after the Islamic Revolution (1968 to 2013). Findings of the research, based on reflection and documentary approach and quantitative content analysis, showed : in the 10-year period before the revolution, the presence of women in the cinema, except for the place of acting and music, in other places has been low. In the pre-revolutionary period, women's participation in the music sector was higher than in all periods and in the actor's place, after the "development" period, it was ranked second. In the period of "early revolution and holly defense", although we are faced with a small increase in the participation of women, but in two parts of acting and music, participation rates show a dramatic decline. The characteristic feature of the "development" period is a significant increase in participation in most positions. During the "reform" period, the presence of women in all positions except for acting in comparison with its predecessor has increased participation. And in " justice" period, there has also been a decline in some areas, and in some cases we have witnessed an increase in women's participation. articipation.
    Keywords: cinema, Women, gender, content analysis, representation
  • Hassanali Farajisabokbar *, Ahmad Irankhah, Hassan Momeni Pages 329-352
    The most important social affairs during the human life are marriage, which has a direct impact on the demographic changes of the land. Spatial analysis of the marriage pattern requires evaluations and monitoring of this phenomenon. Therefore, due to the inherent need for marriage, the disabled population of the country also has the right to marry, but it has its own model and organization, which is unknown, this model in the present study is equivalent to the spatial analysis of the pattern of the marriage of the disabled population in Iran. Therefore, recognizing the spatial pattern of the proposed problem will have a direct effect on the country's planning. Therefore, the aim of this study is to investigate the spatial pattern of disability marriage in the country. Information sources of the research were obtained from the statistics of Statistics Center of Iran and the ArcGIS software was used to analyze the spatial standards of marital disabilities in the country using the statistical tools: spatial self-correlation, high and low clustering, hot spots and distances Inverted distance is used. Unemployment rate is due to death on the same level; on the other hand, the uncertainty index due to divorce shows a difference; these theories do not justify all the characteristics of the marriage pattern; each section may be severely and Weaknesses affect the economic or social factors.
    Keywords: Spatial analysis, Disabled Marriage, Marital Pattern, Disabled Persons, Iran
  • Marzieh Ebrahimi *, Fatemeh Mehdad Pages 353-378
    The purpose of this study was to investigate sociological factors affecting the pre-marital relationship in girls. The research method is a qualitative method. Deep interview technique was used for collecting data. Using purposeful sampling and snowball, using theoretical saturation criterion, 17 students from Urmia city were selected. Coding was used to analyze the data. The findings indicate that there is a significant relationship between the reasons girls have in their minds and their tendency towards such relationships, some of the girls know the relationship with the opposite sex if they have the purpose of marriage, and some to get to know Before marriage and others, these tendencies tend to be responsive to cross-sectional emotions, and different causes are involved in this issue. This paper has been investigated in three levels: micro, intermediate, and macro. In the majority of participants at the micro level, referring to emotional needs, sexual need, and fear of immortality were the most important factors that brought about these relationships. At the macro and middle level, factors such as the impact of social networks and peer pressure and reduced family monitoring, change in attitudes And values ​​have been influential. Key words: gender, attitude, family, media, premarital relationships
    Keywords: gender, attitude, family, media, premarital relationships
  • Elahe Farzalian *, Mohammad Ganji, Mohsen Niazi Pages 379-410
    The happy- oriented lifestyle is a valuable resource for promoting the lifestyle of people in the community. The purpose of this research is to explore exploration and documentation of various dimensions of happy- oriented lifestyle and provide a comprehensive definition of this concept as well as its effective factors.The statistical population of this study is Tehran citizens. The research method is a survey which has been distributed in a multi-stage sampling method among 750 citizens. In order to define this concept interviewing experts, interviews with ordinary people and previous researches have been used. this research show that happy- oriented life-style citizens have active leisure time ,generally tended toward manifestation consumpation, In the dimension of cultural consumption, they use happier music, They tend to have group and aerobic exercises, They care about the makeup, They use brightly colored clothes and have a good physical and mental health. In the area of the use of inferential statistics, the results of statistical tests confirmed the role of social capital, cultural capital, and economic capital in creating and strengthening a happy- oriented life style. and 47% of the happy-centered lifestyle variable is explained by the variables of cultural capital, social capital and age number.
    Keywords: happy- oriented life style, social capital, cultural capital, economic capital, citizens of Tehran
  • Seyed Hadi Hosseini *, Reza Ali Mohsni, Ali Asghar Firozjaeian Pages 411-432
    Abstract This research studies the causes and factors affecting violence against women and has been conducted through a survey method. The statistical population of this research is married women in Qaemshahr. The tool Data were gathered from 320 married women in the city Data were collected using spss data and analyzed by descriptive and inferential methods. Theoretical framework of research is a combination of three theories of social learning, the theory of authority and domination, and the theory of conflict. Based on this theoretical framework, 11 hypotheses have been tested in this study. In a two-variable analysis between 10 variables (age, place of residence , Female occupational status, male occupational status, female education level and male education, experience of violence, male self-esteem, negative beliefs toward women and conflict of interests) and dependent variable, there is a significant relationship between only one variable (economic status) and variables Dependent variable is not significant. In the multivariate analysis, only three variables are entered into the regression equation. They are important in the order of importance: 1- belief Negative towards women 2- Conflict of interest between couples 3- Age. These three variables account for 0.46% of the variation of the dependent variable (violence against women)
    Keywords: &quot, Women&quot, &quot, Violence&quot, Violence Against Women, Sociological Explanation, Qa'em City