فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 33، فروردین و اردیبهشت 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهلا زمانی فروشانی، طیبه شریفی*، احمد غضنفری، محمدرضا عابدی، اعظم نقوی صفحات 1-12
    مقدمه
    کودک برای رشد و تکامل نیاز به محیطی مساعد دارد. محیطی که نحوه ارائه مراقبت از سوی والدین راهگشای اصلی رسیدن به آن است.پژوهش حاضر با هدف تدوین بسته آموزشی تعامل مبتنی بر شفقت در رابطه مادر و کودک و بررسی اثربخشی آن بر رابطه مادر-کودک و بهبود تنیدگی والدینی انجام شد.  
    روش
    روش پژوهش شبه آزمایشی با اجرای پیش آزمون و پس آزمون بود که از بین کلیه مادران دارای فرزند 2 تا 7 سال مهدکودک ها و پیش دبستانی های شهر تهران تعداد40 نفر با توجه به ملاکهای ورود به پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایدو مرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند.گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش تعامل مبتنی بر شفقت قرار گرفتند. ابزار استفاده شده در این پژوهش، مقیاس رابطه ی والد-کودک پیانتا (Pianta) و مقیاس تنیدگی والدینی بود. داده ها با استفاه از نرم افزار SPSS-22 و روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند. میزان p کمتر از 5 صدم معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که مداخله آموزشی در متغیرهای نزدیکی(001/0P=)، وابستگی(001/0P=)،، تعارض(042/0P=) و رابطه مثبت کلی(038/0P=) و نیز همه متغیرهای تنیدگی والدینی به جز متغیر افسردگی(228/0P=)، توانسته منجر به کاهش معنادار عملکرد در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون گردد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتیجه این پژوهش نشان داد که برنامه آموزشی تعامل مبتنی بر شفقت در رابطه مادر- کودک، منجر به بهبود رابطه مادر- کودک و کاهش تنش والدگری مادران شد.
    کلیدواژگان: تنیدگی والدینی، درمان مبتنی بر شفقت، رابطه مادر کودک، سلامت خانواده
  • فاطمه قربان پور، باقر پهلوان زاده، اکرم ثناگو، لیلا جویباری * صفحات 13-20
    مقدمه
    فشار شغلی در پرستاران  به خصوص در بخش مراقبت های  ویژه می تواند با  انواع حوادث شغلی در ارتباط باشد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط فشار شغلی درک شده با بروز حوادث شغلی پرستاران در بخش های مراقبت ویژه بوده است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی تحلیلی در سال 1397 در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان روی 151 پرستار دارای معیارهای ورود به مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای و تصادفی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های روا و پایا فشار شغلی درک شده و مخاطرات شغلی بوده است. تمامی واحدهای پژوهش طی دو نوبت با فاصله زمانی سه ماه به پرسشنامه ها پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و استنباطی (تی- زوجی، تحلیل واریانس و رگرسیون لجستیک)، در سطح معنی داری 05/0>P-value  تحلیل شد.
    یافته ها
    در بررسی تاثیر فشار شغلی درک شده بر بروز حوادث شغلی پس از تعدیل اثر متغیرهای تاثیرگذار، تحلیل رگرسیونی خطی نشان داد فشار شغلی باعث افزایش معنی داری بر بروز حوادث شغلی در پرستاران شده است (001/0>P) به طوری که با هر 10 نمره افزایش در فشار شغلی درک شده میانگین بروز حوادث شغلی 3/1 افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد فشار شغلی درک شده در پرستاران بخش های مراقبت ویژه بالا بوده و با بروز حوادث شغلی ارتباط دارد. برای پیشگیری از آسیب به پرسنل پرستاری و ارتقای کیفیت مراقبت های پرستاری، به کارگیری مداخلات فردی و سازمانی کاملا حیاتی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، حوادث شغلی، پرستاران، بخش های مراقبت ویژه
  • فاطمه رسولی خورشیدی، علیرضا سنگانی*، پریا جنگی صفحات 21-28
    مقدمه
    پیشرفت تحصیلی همواره تابع عملکرد مناسب ابعاد جسمانی، روان شناختی و عملکردی فرد می باشد، بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین اهمال کاری تحصیلی، منبع کنترل و انگیزش با پیشرفت تحصیلی دانشجویان پرستاری بود.
    روش کار
    روش پژوهش توصیفی- همبستگی و به طور خاص مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه پرستاری علوم پزشکی شهر بابل در سال 1397 بودند که تعداد 494 نفر، (253دختر و 255 پسر)، به عنوان نمونه ی آماری و به روش تصادفی ساده انتخاب شدند و با پرسشنامه های انگیزش پیشرفت هرمنس (1970)، اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (1984) و منبع کنترل راتر (1966) ارزیابی شدند. معدل کل نمرات آن ها به عنوان ملاک پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده در آمار توصیفی از میانگین و انحراف استاندارد و در آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون و روش حداکثر درست نمایی و بوت استرپ در مدل یابی معادلات رگرسیونی ساختاری استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 18SPSS و 23Amos استفاده شد.
    یافته ها
     نتایج میانگین و انحراف استاندارد در آمار توصیفی نشان داد که اهمال کاری تحصیلی (06/7±47/65)، منبع کنترل (75/3±37/12)، انگیزش (94/7±23/80) و پیشرفت تحصیلی (62/1±60/16) می باشد، در آمار استنباطی یافته ها نشان داد که بین انگیزش پیشرفت و منبع کنترل با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت معنی دار و همچنین بین اهمال کاری تحصیلی با پیشرفت تحصیلی رابطه منفی معنی داری وجود دارد (01/0P≤). مدل پژوهش دارای برازش بوده و تایید شد و 38/0 از واریانس پیشرفت تحصیلی توسط انگیزش پیشرفت، اهمال کاری تحصیلی و منبع کنترل مورد تبیین قرار گرفت و انگیزش پیشرفت در رابطه ی بین اهمال کاری تحصیلی و منبع کنترل با پیشرفت تحصیلی نقش واسطه ای دارا بود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی بین اهمال کاری تحصیلی، منبع کنترل و انگیزش با پیشرفت تحصیلی دانشجویان پرستاری رابطه وجود دارد، بنابراین با کاهش اهمال کاری تحصیلی و افزایش منبع کنترل می توان انگیزش پیشرفت را در دانشجویان بالا برد و در نهایت پیشرفت تحصیلی آن ها را ارتقا بخشید.
    کلیدواژگان: انگیزش پیشرفت، اهمال کاری، پیشرفت تحصیلی، دانشجوی پرستاری، منبع کنترل
  • حمید حجتی، پرنا شمسایی، گلبهار آخوندزاده * صفحات 29-35
    مقدمه
    مثبت اندیشی شیوه یا نتیجه تمرکز مثبت ذهن فرد بر روی چیزی سازنده و خوب است و با آموزش تفکر مثبت، عملکرد جسمانی و عملکرد اجتماعی و سلامت عاطفی و خستگی یا نشاط و در کل کیفیت زندگی بهبود می یابد. از طرف دیگر تالاسمی به عنوان شایعترین کم خونی مزمن ارثی در انسان، می تواند تاثیرات نامطلوب زیادی را بر روی والدین و بیماران تحمیل کند.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش تفکر مثبت بر روی سازگاری والدین نوجوانان مبتلا به تالاسمی صورت پذیرفت .
    روش
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهددار در سال 1396بود که طی آن  52 نفر از والدین کودکان مبتلا به تالاسمی از طریق تخصیص تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. قبل از شروع مداخله و بعد از آن پرسشنامه سبک سازگاری لازاروس به عنوان شاخص میزان سازگاری والدین تکمیل شد. مداخله به صورت آموزش تفکر مثبت بر اساس نظریه مارتین سلیگمن در گروه آزمون در 10 جلسه (60-45  دقیقه ای) در طی 5 هفته اجرا گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار16  SPSS با  آزمون تی مستقل صورت گرفت.
    یافته ها
    بین ابعاد سازگاری و سازگاری کلی در دو گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله اختلاف معنی داری را نشان نداد (75/0=p). همچنین بعد از مداخله در دو گروه آزمون و کنترل  با سازگاری اختلاف معنی داری را نشان نداد (2/0= P). که این آزمون در بعد حل مدبرانه (03/0= P) و ارزیابی مجددمثبت (004/0= P) اختلاف معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ارائه برنامه آموزشی تفکر مثبت منجر به افزایش سازگاری والدین کودکان مبتلا به تالاسمی می شود. لذا استفاده از این برنامه می تواند یک روش موثر در  افزایش سازگاری والدین باشد. بنابراین پیشنهاد می شود آموزش تفکر مثبت به عنوان یک راهبرد موثر در افزایش سازگاری والدین در مقابل بیماری فرزندشان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش تفکر مثبت، تالاسمی، سازگاری
  • محمد عظیمی، نجیبه عبادی، شهرام رنجدوست * صفحات 36-44
    مقدمه
    یکی از استراتژی ها و رویکردهای نوین آموزشی که در بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان روش مناسب جهت آموزش و یادگیری پذیرفته شده، آموزش تکلیف محور بوده که یک سیستم جامع با دیسیپلین های متعدد که بر مجموعه ای از وظایف که فراگیران با آن روبرو هستند، تاکید دارد. در همین راستا هدف پژوهش حاضر تحقیق کیفی پیرامون آموزش برنامه درسی مبتنی بر تکلیف در کتب مقطع کارشناسی ارشد رشته پرستاری بر اساس مولفه های تکلیف محور در سال 97-98 بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر کیفی و از نوع تحلیل محتوا  با بکارگیری روش آنتروپی شانون بود .پردازش داده ها در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر کتب مقطع کارشناسی ارشد رشته پرستاری بود که با توجه به هدف پژوهش پنج کتاب درسی شامل کتاب های اخلاق و روابط حرفه ای در پرستاری، سلامت روان کودک و نوجوانان، کودک در سنین مدرسه، طراحی نظام های آموزشی و راهبردها و فنون طراحی آموزشی به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار پژوهش چک لیست مولفه های برنامه درسی مبتنی بر تکلیف بود که محقق آن را تدوین کرد و روایی محتوایی آن توسط 5 نفر از متخصصان تعلیم و تربیت و آموزش پرستاری  احراز شد. پایایی به دست آمده با استفاده از تکنیک اجرای مجدد برای چک لسیت مذکور، 82/0 به دست آمد. در این تحقیق، واحد تجزیه و تحلیل، جمله بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که در کل کتاب های مدنظر تحقیق، بیشترین توجه از بین تمام مولفه های برنامه درسی تکلیف محور، مربوط به شاخص آشنا کردن با اولویت های بهداشتی جامعه با ضریب اهمیت (276/0) بود و کمترین ضریب اهمیت مربوط به شاخص انعطاف پذیربودن با مقدار (090/0) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که برنامه درسی مبتنی بر تکلیف به عنوان یک رویکرد آموزشی نوین در برنامه درسی نظام آموزش پزشکی و علی الخصوص در رشته پرستاری ایران مغفول واقع شده است با وجودی که اکثر کشورها به پیامدهای مطلوب اجرای این رویکرد آموزشی اذعان دارند و  امروزه با وجودی که شمار پرستاران در سطح کارشناسی ارشد در کشور ما در حال فزونی است متاسفانه نه تنها کیفیت خدمات پرستاری به تناسب آن افزایش نیافته بلکه کاهش نیز یافته است؛ بنابراین پیشنهاد می شود که با توجه به اهمیت هر یک از مولفه ها و شاخص ها در نظام سلامت، مولفه هایی که در محتوای کتاب های مورد مطالعه از ضریب اهمیت و بار اطلاعاتی کمتری برخوردار بودند هم در محتوا و هم در آموزش مبتنی بر تکلیف بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: برنامه درسی مبتنی بر تکلیف، دانشجویان پرستاری، مقطع کارشناسی ارشد، تکلیف محور، مطالعه کیفی
  • ساناز زرین فر، علیرضا بلوطی* صفحات 45-52
    مقدمه
    پرستاران در مقایسه با سایر کارکنان مراکز بهداشتی با استرس بیشتری مواجه هستند و استرس مکرر نقش مهمی در کاهش سلامت روانشناختی دارد. از آنجایی که مشاوره گروهی مبتنی بر تاب آوری روشی موثر بر بهبود سلامت است، لذا این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر تاب آوری بر استرس و پرخاشگری در پرستاران زن انجام شد.
    روش کار
    طرح این پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه پژوهش پرستاران زن بیمارستان گنجویان دزفول در سال 1397 بودند. در مجموع 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به روش تخصیص تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه مداخله 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش مشاوره گروهی مبتنی بر تاب آوری قرار گرفت و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های استرس و پرخاشگری بودند. برای تحلیل داده ها با توجه به کنترل اثر پیش آزمون از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری به کمک نرم افزار SPSS-19 استفاده شد.
    یافته ها
    بین گروه های مداخله و کنترل از نظر استرس و ابعاد پرخاشگری تفاوت معناداری وجود داشت. پس مشاوره گروهی مبتنی بر تاب آوری باعث کاهش معنادار استرس و پرخاشگری بدنی، پرخاشگری کلامی، خشم و خصومت در پرستاران زن شد (001/0P<).
    نتیجه گیری
     با توجه به نتایج پژوهش برای کاهش متغیرهای منفی روانشناختی به ویژه استرس و پرخاشگری می توان از روش مشاوره گروهی مبتنی بر تاب آوری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استرس، پرخاشگری، پرستاران، تاب آوری، مشاوره
  • ارغوان افرا، شیما سنیسل بچاری، ویدا رحیمی حسن آباد*، روح الله روهنده صفحات 53-60
    مقدمه
    سواد سلامت عنصری مهم در توانایی افراد برای مشارکت در فعالیت های مرتبط با سلامتی، تصمیم گیری های درمانی، توانایی پیشگیری از بیماری ها و شیوه زندگی است. امروزه سواد سلامت به عنوان یک مسئله جهانی مطرح می باشد زیرا بسیاری از نتایج ناخوشایند مربوط به سلامتی، در نتیجه سواد سلامت ناکافی است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی و سواد سلامت دانشجویان علوم پزشکی آبادان می باشد.
    روش کار
    تعداد 250 دانشجوی مقاطع کاردانی و کارشناسی از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه سنجش سواد سلامت و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36، استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 19، آزمون آماری همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد.
     
    یافته ها
    بین متغیر سواد سلامت با متغیر کیفیت زندگی ارتباط مستقیم و معنادار ضعیفی مشاهده شد (r=0/272). هم چنین بین نمره سلامت روانی با سلامت جسمانی (r=0/722)، دسترسی با خواندن (r=0/604)، درک و فهم (r=0/654)، ارزیابی (r=0/538)، تصمیم گیری و رفتار (r=0/484)، همبستگی مستقیم و معناداری یافت شد. درک و فهم با خواندن (r=0/549) و ارزیابی (r=0/722) نیز همبستگی مستقیم و معناداری داشت. بین ارزیابی با خواندن (r=0/552)، تصمیم گیری و رفتار با درک و فهم (r=0/489) و ارزیابی (r=0/458) نیز همبستگی مستقیم و معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    دانشجویان با سطح پایین سواد سلامت، دارای کیفیت زندگی ضعیف هستند و افراد دارای سلامت روان بهتر، دارای جسمی سالم تر می باشند. باتوجه به بالاتر بودن نمره سلامت جسمی دانشجویان از سلامت روانی آن ها، توصیه می شود جهت ارتقاء سلامت روان و شناسایی دقیق مشکلات و حل آن ها کارگاه های آموزشی درخصوص کنترل استرس، مدیریت برنامه های زندگی، شیوه زندگی در خوابگاه ها، ارتباط سالم با دیگران و افزایش برنامه های ورزشی و تفریحی برگزار گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سواد سلامت، دانشجویان
  • پردیس رحمت پور، لیلا کریمی، فرشید رحیمی بشر، امیر واحدیان عظیمی، رضا گوهرانی* صفحات 61-76
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس بیماری التهابی مزمن بوده که باعث تخریب سیستم اعصاب مرکزی می شود. مطالعات نشان می دهد که یکی از روش های غیر دارویی موثر بر درمان بیماری، تکنیک آرام سازی پیشرفته عضلانی است. هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر آرام سازی پیشرونده عضلانی بر پیامدهای ناشی از بیماری مولتیپل اسکلروزیس در مطالعات چاپ شده است.
     
    روش کار
    این مطالعه مرور نظامند و متا آنالیز از ابتدا تا فروردین ماه 1397 انجام شده است. جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی انگلیسی و فارسی تا پایان فوریه 2018 انجام شد. مطالعاتی که به اجرای تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس پرداخته بودند و داده های لازم برای ورود به تحلیل دردسترس بود، وارد مطالعه شدند و مطالعات غیرمرتبط و تکراری بدون متن کامل مقاله از مطالعه خارج شدند. به منظور بررسی کیفیت مقالات از چهار مقیاس جداد، کانسورت، نیوکاسل-اتاوا و میزان خطر تورش کوکران استفاده شد. جهت آنالیز داده ها از مدل اثرات تصادفی استفاده گردید و ناهمگنی مطالعات با شاخص I2 بررسی شد. داده ها با نرم افزار STATA وSPSS  نسخه 11 تحلیل شد.
    یافته ها
    ازمیان 773 مطالعه، 12مقاله انتخاب گردید که طی سال های 1387تا 1395 انجام شده بودند. مطالعات به تاثیر مثبت و معنادار آرام سازی پیشرونده عضلانی بر کاهش استرس]7/75%=I2 (50/2-,18/8-)34/5-[، درد]96%=I2 (37/0-,17/4-)27/2-[، خستگی]93%=I2 (55/0-,71/1-)13/1-[، افسردگی]4/87%=I2 (46/3-,98/10-)76/3-[، بهبود کیفیت خواب] 8/77%=I2 (37/2-,05/5-)71/3-[اشاره داشتند. ضریب همبستگی اسپیرمن بین نمره مقیاس جداد ،کانسورت و نیوکاسل-اتاوا ارتباط معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی را می توان به عنوان مداخله پرستاری، روشی مناسب، ارزان و کارا در جهت کاهش پیامدهای بیماران مولتیپل اسکلروزیس توصیه نمود.
    کلیدواژگان: آرام سازی پیشرونده عضلانی، افسردگی، خستگی، خواب، درد، مولتیپل اسکلروزیس
|
  • Shahla Zamani Foroushani, Tayebe Sharifi*, Ahmad Ghazanfari, Mohammadreza Abedi, Azam Naghavi Pages 1-12
    Introduction
    The child needs an appropriate environment for growth and development. An environment where parental care is the key to achieve the desired development.The purpose of this study was to develop of compassion-based education package on mother-child interaction and its effectiveness on mother-child relationship and parental stress improvement.
    Methods
    The research method was semi-experimental with running pre-test and post-test. 40 mothers were selected among all mothers with child aged 2 to 7 years old in kindergartens and preschools in Tehran. They were selected based on the research entering criteria and two-stage cluster random sampling. They were randomly put into experimental group and control group. The experimental group was under the education based on compassion therapy for eight 90-minute sessions. The parent child relationship scale (Pianta) and Parental stress scale was used to assess stress in the parent-child system. The Data was analyzed by covariance analysis method and SPSS software version 22 were used. P <0.05 was considered significant.
    Results
    The findings of this study showed that educational intervention in the variables of proximity (P=0.001), dependence(P=0.001), conflict(P=0.042), and overall positive relationship(P=0.038) and all of the parents' stress variables, except for the depression variable(P=0.228), could lead to a significant reduction in the performance of the experimental group compared to the control group in the post-test.
    Conclusion
    In general, the results of this study indicated that the compassion -based education program resulted in improvement of mother-child relationship and improvement parental stress in mothers.
    Keywords: Parental stress, compassion therapy, mother-child relationship, family Health
  • Fatemeh Ghorbanpoor, Bagher Pahlavanzadeh, Akram Sanagoo, Leila Jouybari * Pages 13-20
    Background
    Occupational pressure in nurses, especially in intensive care units, can be associated with a variety of occupational accidents. The purpose of this study was to determine the relationship between perceived job pressure and occupational accidents in nurses in ICUs.
     
    Methods
    This analytical cross-sectional study was carried out in 2018 in ICUs of Golestan University of Medical Sciences. Using multi-stage and randomized sampling method 151 nurses with inclusion criteria were studied. The data collection tools were valid and reliable questionnaires of perceived job pressure and occupational hazards. All participants responded to the questionnaires in a two-time interval of three months. Data were analyzed using descriptive and inferential tests (T-two samples, analysis of variance and linear regression) at the significance level of P <0.05.
    Findings
    After adjusting the effect of potentially confounding variables, linear regression analysis showed that perceived job pressure had a significant increase in incidence of occupational accidents in nurses in intensive care units (P <0.001). With every 10 increase in perceived job pressure, the mean of incidence of occupational accidents increased by 1.3.
    Conclusion
    The findings study showed that perceived job pressure was high in nurses of intensive care units and was related to occupational accidents. In order to prevent nursing staff from harming and improving the quality of nursing care, it is vital to use individual and organizational interventions.
    Keywords: Intensive Care Units, Occupational Stress, Occupational accidents, Nurses
  • Fatemeh Rasouli, Alireza Sangani*, Paria Jangi Pages 21-28
    Introduction
    Academic achievement always depends on the proper functioning of the physical, psychological and functional aspects of the individual, so this study investigated the relationship between academic procrastination, locus of control and achievement motivation with academic achievement in nursing student.
    Methods
    The research method was descriptive-correlational and in particular, Structural Equation Modeling. The population of the study consisted of students of Babol University of Medical Sciences in 2018, in which 494 people (253 girls and 255 boys) were selected as a statistical sample and with simple random sampling. Herman’s achievement motivation inventory (1970), Solomon & Rohblum Academic Procrastination Scale (1984) and Rotter’s Locus of Control Scale (1966) were evaluated. Grade Point Average (GPA) was as academic achievement. In this study, in order to analyze the obtained data in the descriptive statistics of mean and standard deviation and in inferential statistics of Pearson correlation test and maximum likelihood estimation and Bootstrap in the modeling of structural regression equations was used. To analyze the data, SPSS 18 and Amos 23software were used.
    Results
    The mean and standard deviation in descriptive statistics showed that academic procrastination (65.47 ± 7.06), locus of control (12.37 ± 3.75), achievement motivation (80.23 ± 7.94) and academic achievement (16.60 ± 1.62). In the inferential statistics, the results showed that there is a significant positive relationship between achievement motivation and locus of control with academic achievement and there is a significant negative relationship between academic procrastination and academic achievement (P≤0.01). The research model was confirmed and in general, 0/38 of academic achievement can be explained by achievement motivation, Academic Procrastination and Locus of Control. Also the achievement motivation is a mediator role in the relationship between academic procrastination and locus of control with academic.
    Conclusion
    In general, there is a relationship between academic procrastination, locus of control and achievement motivation with academic achievement in nursing student. Therefore, with decrease of Academic Procrastination and increase Locus of Control can increase achievement motivation in students and, ultimately improve academic achievement.
    Keywords: Academic Achievement, Achievement Motivation, Locus of control, Nursing Student, Procrastination
  • Hamid Hojjati, Parna Shamsaei, Gulbahar Akhoundzadeh * Pages 29-35
    Introduction
    Positive thinking is the way or result of the positive focus of the individual`s mind on something constructive and good and positive thinking training improves physical performance and soial function and emotional health and fatigue and overall quality of life.  Thalassemia, as the most common chronic hereditary anemia in humans, has an adverse effect on parents and patients.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of positive thinking education on adaptation of parenting of teenagers with thalassemia.
    Method
    This is randomised clinical-trial study was conducted in 2017 in which 52 parents of children with thalassemia were randomly assigned into two experimental and control groups.   Before the intervention and after that,the compatibility style questionnaire(Lazarus)was developed as an indicator of parental compatibility.The experimental group received 10 sessions (each session 45-60 minutes)of positive thinking education based on martin sieglmen’s theory training in 5 weeks, two sessions a week. Data analysis was done by SPSS 16software using independent t-test .
    Results
    There was no significant difference between compatibility dimensions and general adaptability in the two groups including experimental and control group before the intervention (p = 0.75). However, after intervention, there was no significant difference between two groups in experimental and control groups (P = 0.2). Results also showed a significant difference in skilful solution dimension (P = 0.03) and positive repeated evaluation (P = 0.004).  
    Conclusion
    Presentation of educational program of positive thinking leads to increased adaptation of parents of children with thalassemia. Therefore, the use of this program can be an effective way of increasing parental adaptation. Therefore, it is suggested that positive thinking education can be used as an effective strategy for increasing parental adaptation to their child's disease.
    Keywords: Education positive thinking, thalassemia, Adaptation
  • Mohammad Azimi, Najibeh Ebadi, Shahram Ranjdoust * Pages 36-44
    Introduction
    One of the new educational strategies and approaches is Task-based training that is accepted as a suitable educational and learning method in most of medical science universities. It is a comprehensive system with various disciplines emphasizing on a set of tasks that the learners are faced with them. In this regard, the aim of this study was qualitative research on assignment-based syllabus education in nursing master's degree books based on self-directed components in 1397-98.   
    Method
    Research methodology is qualitative and content analysis using Shannon Entropy one that data was processed using new perspective related to content analysis and as qualitative and quantitative. The statistical population of the study was nursing master's degree books. According to the purpose of the study, Sample included five books of master’s degree in nursing field including ethic and professional relations of nurses, child and youth mental health, child at school age, planning of educational systems and strategies and techniques of educational design. The research tool was a checklist of homework-based syllabus components developed by the researcher and its content validity was verified by five experts. The obtained reliability was 0.82 using the re-technique for the checked loop. In this research, the analysis unit was a sentence.     
    Results
    Results of Shannon Entropy content analysis showed that the index of familiarizing with community health priorities with coefficient 0.276 was received the maximum attention and the index of flexibility with coefficient 0.90 has received the minimum attention.
    Conclusions
    The results of Shannon entropy content analysis showed that the most attention paid to all components of the homework curriculum was the familiarity index with the health priorities of the community with an importance coefficient (0.276) and the least important factor related to the flexible index Being with the value (090) was obtained.
    Keywords: Task-Based Curriculum Education, nursing students, master's degree, home-based, qualitative study
  • Sanaz Zarinfar, Alireza Balooti* Pages 45-52
    Introduction
    Nurses in compared to other health center employees are encountered with more stress and repetitive stress has an important role in reducing psychological health. Since group counseling based on resiliency is an effective method to improve the health, so this research aimed to determine the effectiveness of group counseling based on resiliency on stress and aggression in female nurses.
    Methods
    This is a semi-research of pretest-posttest design. Sample consists of 30 female nurses of Dezful Ganjavian hospital in 2018 year that selected by available sampling method and randomly replaced into two equal groups. The intervention group consisted of eight 90-minutes sessions the training group counseling based on resiliency and the control group didn’t receive intervention. The research instruments were the questionnaires of stress and aggression. To data analyzed regarded to control of pretest effect used from multivariate analysis of covariance method (MANCOVA) with using SPSS (Ver.19).
    Results
    There was a significant difference between the intervention and control groups in stress and dimensions of aggression. Then, group counseling based on resiliency led to significant decrease the stress, physical aggression, verbal aggression, anger and hostility in female nurses (P<0/001).
    Conclusions
    Regarded to results to reduce negative psychological variables especially stress and aggression can be used from group counseling based on resiliency.
    Keywords: Aggression, Counseling, Nurses, Resiliency, Stress
  • Arghavan Afra, Shima Seneysel Bachari, Vida Rahimihassanabad*, Rouhollah Rouhandeh Pages 53-60
    Introduction
    Health literacy is an essential element in people's ability to contribute to health-related activities, health decisions, and the ability to prevent illness and lifestyle. Today, health literacy is a global issue because many unpleasant health outcomes result from inadequate health literacy. The purpose of this study was to investigate the relationship between quality of life and health literacy among students of Abadan Faculty of Medical Sciences.
    Method
    250 undergraduate and graduate students were selected through stratified random sampling. Data were gathered using health literacy assessment and SF-36 quality of life questionnaires. Data were analyzed using SPSS version 19, Pearson correlation test and multiple linear regression coefficient.
    Findings
    There was a direct and meaningful weak relationship between the variables of health literacy and the quality of life (r=0.272). Also, there was a direct and significant correlation between mental health score and physical health (r=0.722), reading and access (r=0.604), understanding (r=0.654), evaluation (r=0.538), decision making and behavior (r=0.484). There was also a direct and significant correlation between understanding and reading (r=0.549) and evaluation (r=0.722). There was a direct and significant correlation between evaluation and reading (r=0.552), decision making and behavior and understanding (r=0.489) and evaluation (r=0.458).
    Conclusion
    Students with a low level of health literacy have poor quality of life and individuals with better mental health have a healthier physical form. Considering the students’ higher score of physical health than their mental health, it is recommended to hold training workshops on stress management, management of living plans, lifestyle in the dormitory, healthy relationships with others, and increased sports and recreational programs to improve the mental health and identify the problems accurately and solve them.
    Keywords: quality of life, health literacy, students
  • Pardis Rahmatpour, Leila Karimi, Farshid Rahimibashar, Amir Vahedian, Azimi, Reza Goharani* Pages 61-76
    Introduction
    Multiple sclerosis (MS) is an inflammatory disease, makes damage in central nervous system. Evidence showed Progressive Muscle Relaxation (PMR) technique is one of the non-pharmacological methods used to treat MS. The purpose of the study was to determining the effect of PMR on the MS's outcomes in published papers in the field.
     
    Method
    This systematic and meta-analysis study were conducted from the beginning to April 2018. English and Persian databases were searched until the February 2018. Studies that implement PMR in MS patients and had available data for analysis were included and irrelevant and duplicated studies were excluded.  To quality appraisal of articles, four scales JADAD, CONSORT, Newcastle-Ottawa and Cochran's risk of bias were used. Data analysis was carried out through the random-effects model, and heterogeneity was investigated by I2 index by using the STATA and SPSS software version 11.
     
    Results
    From 773-studies, 12-articles were selected that conducted between years 2008 to 2016. Studies have mentioned a positive and significant effect of PMR on reducing stress [-5.34(-8.18.-2.50) I2=75.7%], pain [-2.27(-4.17.-0.37) I2=96%], fatigue [-1.13 (-1.71.-0.55) I2=93%], depression [-3.76(-10.98.-3.46) I2=87.4%] and improving sleep quality [-5.34(-8.18.-2.50) I2=75.7%]. Spearman's correlation coefficient between scores of JADAD, CONSORT and Newcastle-Ottawa were significant.
     
    Conclusion
    PMR can be recommended as a nursing intervention, a suitable, inexpensive, and effective technique to reduce the outcomes of MS patients.
    Keywords: Fatigue, Depression, Multiple sclerosis, Pain, Progressive Muscle Relaxation, Sleep